מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעימות חדריות מרובות קשורות גם לאנדוקרינולוגיה?יוסי09/11/2022
שלום
בתקופה האחרונה יש לי הפרעות בקצב הלב, תחושות של פעימות חזקות, החסרת פעימות, דופק נמוך מדי פעם.
רופא משפחה שלח אותי לבצע בדיקת א.ק.ג, הולטר לב, אקו לב.
א.ק.ג יצא תקין, אקו תקין, אך בהולטר נראו כמות מרובה של פעימות חדריות וכן פעימות על חדריות.
יש לי תור לקרדיולוג.
האם הפרעות קצב מסוג פעימות חדריות יכולות להיות כתוצאה מבעיה אנדוקרינולוגית? איזו למשל?
והאם שימוש בתחליף הורמון לטסטוסטרון יכול לגרום להפרעות קצב הללו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת התריס
ד``ר מאיה איש שלום12/11/2022פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להעלות את הסכוי להפרעות קצב. טיפול בטסטוסטרון אם יש חסר דווקא יכול להפחית את הסכון לפרפור פרוזדורים לפי מחקר אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס - התייעצות לגבי התרופהמיכל08/11/2022
ערב טוב,
עשיתי בדיקות דם לבלוטת התריס, התוצאות היו -
TSH- 6.04
T3 - 5.4
T4 - 16.8
רופא המשפחה אמר לי שהתפקוד של בלוטת התריס הוא גבולי והציע לי לנסות 50 מג של euthyrox ולראות אם זה עוזר )התלוננתי על השמנה ועייפות(
האם כדאי לי להתחיל עם התרופה או לנסות קודם פתרון הומואופתי. החשש שלי שאם אני אתחיל עם התרופה, הגוף שלי ייצור תלות בתרופה ולא אוכל להפסיק אחכ אם ארצה.
אשמח להמלצה לאור הבדיקות דם שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022אם את לא בהריון /לא מתכננת הריון טיפול בערכים כאלו לרב לא משפר עייפות או ירידה במשקל. לכן אני לא חושבת שהכרחי להתחיל טיפול. לרב מקובל להתחיל טיפול בTSH מעל 10
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת גרדיאנס - זמן השפעהגינת08/11/2022
שלום,
תוך כמה זמן פגה השפעתה של גרדיאנס מרגע הפסקתה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגינת
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022תוך 3 ימים ההשפעה של גרדיאנס מתפוגגת לחלוטין מבחינת השפעתה על משק הסוכר. (הגברת ההפרשה של סוכר בשתן).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ערכי סוכרמוסי08/11/2022
שלום,
הנבתי שבדיקת סוכר תקינה היא אם שעתים לאחר הארוחה, הסוכר הינו מתחת ל 140, זה נכון?
האם יש משמעות לערכי סוכר מקסימלים לפני תום השעתיים? או מה שקובע זה רק הערך לאחר שעתיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למוסי
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022דווקא בסוכרתיים/טרום סוכרתיים פעמים רבות הסוכר מוגבר שעה אחרי האוכל ותקין שעתיים אחרי האוכל , כי נפגעת ההפרשה הראשונית של אנסולין בתגובה למזון אבל ההפרשה המאוחרת של אנסולין נפגעת בשלב מאוחר יותר של המחלה ותקינה בשלבים הראשוניים. אין ערך נורמה ברור של סוכר שעה אחרי האוכל אך כנראה סוכר מעל 155 שעה אחרי האוכל הוא לא תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות טיפולרוני08/11/2022
שלום רב,
בן 51, סוכרת סוג 2.
טופלתי עם גלוקומין וגנואט אך הפסקתי עם גנואט כי גרם לפריחה,
עברתי לגלוקומין עם גרדיאנס שלא ממש איזן אותי (כמעט אותם ערכי סוכר כמו רק עם גלוקומין)
בשתי הטיפולים עמדתי על A1c של 7.
אני מעוניין לשנות טיפול שיוריד אותי לרמת A1c של 6.0
מה אופציות הטיפול העומדות בפני בהנחה שגנואט וגרגיאנס מחוץ לתמונה?
אודה לכל עזרה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022אני לא בטוחה שגרדיאנס מחוץ לתמונה. אולי הוא פשוט לא מספיק. אפשר לשקול להוסיף בנוסף אליו ולמטפורמין אם אין התוית נגד (דלקת לא מוסברת בלבלב בעבר) אוזמפיק/טרוליסיטי/רבלסוס
כמובן שחשוב לצמצם צריכת פחמימות וגם חשובה פעילות גופנית סדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות טיפול - המשך
רוני11/11/2022תודה על תשובתך.
אני כרגע צורך כדור אחד של גרדיאנס 10 מג ביום.
אם אקח את המינון הגדול יותר של התרופה, לדעתך אצליח לרדת לרמה של A1c ~6? מהי המלצתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין הבדל ביעילות בין גרדיאנס 10 ל25 מג'
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022אין הבדל ביעילות בין גרדיאנס 10 ל25 מג'.
מציעה לשקול את הטיפול הנוספים שציינתי (אנאלוגים לGLP1) בשלוב עם מטפורמין, שנוי תזונה ופעילות גופנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל בהריון עם תת פעילות בלוטת התריסאני08/11/2022
הי,
אני בתחילת הריון. ברקע תת פעילות בלוטת תריס מטופלת (העליתי מינון מייד עם תחילת ההריון).
בתוספות הוויטמינים המומלצות (פרטנל וכזה) יש גם תוסף יוד וגם אומגה. האם אפשר לקחת? (ברגיל יודעת שאסור יוד עם יוטירקס?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022כן אין שום בעיה לטול את התוספים שציינת. רק חשוב להפריד את נטילתם מהאיותריוקס בלפחות שעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד סוכרתאלכסנדר ספוזניק08/11/2022
שלום
האם ניתן לקחת רק פורסיגה בלבד ללא כדור נוסף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלכסנדר ספוזניק
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022בודאי שניתן פשוט בסוכרת ארוכת שנים לרב צריך טיפול תרופתי נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת ההשפעה על לחץ הדםאורן07/11/2022
שלום
ידוע שפעילות גופנית מועילה להרבה בעיות, בין השאר תורמת לירידה בלחץ הדם.
האם יש לזה גם השפעה לטווח הקצר כמו לתרופות להורדת לחץ הדם?
כלומר מעבר לתועלת שיש בזה באופן קבוע, האם למשל אדם שעושה פעילות גופנית קבועה שתורמת אצלו לירידה בלחץ הדם, אז אם יעשה הפסקה של יום או יומיים לחץ הדם שלו יעלה באותם יום יומיים?
וכן לגבי מלח, האם ההשפעה מיידית, כלומר אם אוכלים מלח זה עשוי להעלות את לחץ הדם באותו יום או שאין לזה משמעות מבחינת אותו יום אלא רק השפעה לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורן
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022כן גם לצריכת מלח וגם לפעילות גופנית יש השפעות מיידיות על לחץ דם וגם השפעות לטווח ארוך.
ההשפעה של צריכת מלח יותר דרמטית באנשים עם יתר לחץ דם שרגישים למלח, ומטופלים עם יתר לחץ דם וירידה בתפקוד כליתי. ההשפעה של פעילות גופנית על לחץ הדם בטווח הקצר פחות משמעותית מאשר בטווח הארוך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים נמוכים אחרי שעתיים ושלושקונדיטורית07/11/2022
שלום רב,
צריכה בבקשה עזרה בפענוח הבדיקה.
צום-81
104
91
45
אני רואה שהערכים נמוכים, השאלה מה זה אומר
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לקונדיטורית
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022לא ציינת בתוצאות של מה מדובר? העמסת סוכר של 100גרם ? משהו אחר? פרט לערך הערך האחרון הם תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין הזרקת סקסנדה לדלקתאלינה07/11/2022
שלום. אני מזריקה מ21.9 ( בקשר למינונים גם רציתי לשאול. אם אני רואה ירידה האם אפשר להשאר על מינון 1.2 או שחייבים להעלות כל הזמן? אני כבר 3 וחצי שבועות על 1.2 ומעוניינת להשאר שם גם בגלל פחד מתופעות לוואי וגם הוצאה כספית זה קצת חוסך שלא נגמר מהר 😅 איך יודעים אם צריך להעלות מינון? שכבר לא יורדים? )
השאלה העיקרית היא האם ההזרקה יכולה איכשהוא לגרום לדלקת בטבור? לפני כמה ימים הרגשתי מן כאב בבטן מעל הטבור כשאני למשל יושבת ושורכת שרוכים וכדומה. חשבתי שאולי הזרקתי במקום לא טוב. ולמחרת שמתי לב שיש הפרשה יבשה למעלה בתחתון איפה שהטבור. לחצתי וראיתי שיש הפרשה קצת חומה וניקיתי עם אלכוהול עם צמרון היה קצת דם. מנקה עם אלכוהול ומורחת משחה אנטיביוטית. האם הדלקת קשורה איכשהוא לסקסנדה? מעולם לא הייתה לי דלקת בטבור. האם זה יעבור לבד? מסוכן? צריך רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אלינה08/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלינה
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022קשה לי ליעץ לך מבלי לראות. בעקרון ההמלצה היא לא להזריק באזור הטבור אלא לפחות 2 אצבעות הצידה מהטבור. אין בעיה שלא להעלות מנון כל עוד יש תגובה טובה.
אם אזור ההפרשה הוא באזור שהזרקת אולי יש זהום משני. הסקסנדה לא גורמת לזהומים עוריים
חשוב להחליף מחט כל יום ואם יש לך נטיה לזהומים עוריים אולי לחטא את מקום ההזרקה לפני ההזרקה עם אלכוהול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים באוזמפיקגילה לוי07/11/2022
איך מתבצעת שיטת הקליקים לא מבינה הייתי שמחה לסרטון הסבר
תגובה לגילה לוי
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022לא ידוע לי שיש סרטון לנושא. אבל כל הזזה עדינה של העט יוצרת קליק. יתכן שהאחות במרפאה שלך תכיר את השיטה ותוכל להדריך אותך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בערכי סוכרדנה07/11/2022
בת 50 .סוכרת סוג 2 a1c אחרון 7.2
לאחרונה ערכי סוכר בבוקר עלו מ140 ל170
לוקחת 3 מטפרומין ו ביום
גנוביה שלוש פעמים ביום כפול 25.
הומלץ לי על אוזמפיק אך איני רוצה.
האם יש כדורים שאני יכולה לשנות לשפר ערכי סוכר
האם גנואט הוא יותר חזק ויכול לעזור להוריד.ערכי סוכר
או אולי כדור אחר
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022שנוי תזונתי הפחתת פחמימות ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע בהפחתת רמות סוכר. אוזמפיק בהחלט יותר פוטנטי מג'נואט אם את חוששת מהזרקה קיים רבלסוס שהוא אוזמפיק בכדור והוא פוטנטי יותר מג'נוביה. אם יש תפקוד כבדי תקין וכליתי תקין לרב מקובל לתת למשל ג'נואט 50/1000 פעמיים ביום שמכיל ג'נוביה ומטפורמין יחד אך נשמע שהטיפול הזה לא מספיק לך
עוד אופציה כדורים ממשפחת מעכבי SGLT2 כגון פורסיגה או גרדיאנס אם אין לך נטיה לדלקות בדרכי השתן או פטרת. ואם אין לך סוכרת מסוג 1 של המבוגר
אפשר לשקול חבור חד פעמי להולטר סוכר שיראה לך את התגובה הגלקמית למזונות שונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל הורמון טסטוסטרוןתומר06/11/2022
שלום
האם ג'ל טסטוסטרון (אנדרו'גל או טסטומקס) זה בעצם ההורמון עצמו רק ממקור חיצוני?
חוסר בהורמון הוא גורם למשקל יתר או שמשקל יתר גורם לחוסר בהורמון?
למי שיש רמה נמוכה של ההורמון, האם מלבד הנושא של מיניות יש לזה עוד השלכות? כלומר האם האינדיקציה והצורך לקבל טיפול הוא רק בגלל המיניות או שגם בלי זה יש צורך בגלל בעיות אחרות שיש ברמה נמוכה של ההורמון?
היכן עדיף למרוח? בזרוע? בכתף? בשני הזרועות כמות קטנה או על זרוע אחת כמות גדולה יותר?
והאם יש בעיה אם יש שיער במקום המריחה? (יש קצת שיר גם בזרוע וגם בכתף).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הג'ל לא חודר אצל אנשים רבים
יתרו06/11/2022מניסיוני - שלושה חודשי מריחת ג'ל, בדיקת טסטוסטרון אחרי חודשיים ואחרי שלושה חודשים - אפס השפעה. חבר שלקח גם הוא - נותר ללא השפעה (נבדק אחרי חודש). עברתי לזריקה, אחת לשלושה חודשים - עובדת מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתומר
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022הג'ל זו נגזרת של טסטוסטרון ממקור חצוני. יש באמת מעגל קסמים שלילי שעודף משקל מביא לירידה ביצור טסטוסטרון והירידה ברמות טסטוסטרון מעלה מסת שומן ומפחיתה מסת שריר. עדיף למרוח באזור ללא שיער אפשר גם באספקט הפנימי של היריכים. מנסיוני עם מטופלים הג'ל נספג טוב. חשוב לתת לו מספר דקות להתייבש עדיף למרוח בבוקר. לעיתים יש צורך ביותר מ50 מג' למשל 75 מג' ליום.
הסיבות לטפל הם תסמינים כגון ירידה בחשק ותפקוד מיני ירידה במסת עצם וגם אולי תסמונת מטבולית על רקע חסר בטסטוסטרון האחרון לא התויה חד משמעית
כי הרבה פעמים כשמטפלים בעודף המשקל רמות הטסטוסטרון משתפרות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק והריון הזרקה חד פעמיתאביגיל שוורץ05/11/2022
היי
הזרקתי פעם אחת אוזמפיק וגיליתי שאני בהריון
האם יש חשש לבעיות בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאביגיל
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022אוזמפיק חוצה שליה ואין לצערי נתוני בטיחות בהריון. אם גילית בשבוע מוקדם אז לרב אין שליה מפותחת עדין ואז החשיפה של העובר מנמלית. אחרי הזרקה אחת לא נבנתה עוד רמה גבוהה של התרופה בדם שזה טוב.
מציעה להתיעץ ליתר בטחון עם המרכז הטרטולוגי בירושלים או יעוץ תרופתי באסף הרופא אשר נותנים יעוץ חינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות , קושי בירידה במשקל,ווסת לא סדירה.שני03/11/2022
היי, תודה רבה על הפורום.
אני בת 37 מזה 5 שנים סובלת מחרדות והתקפי פאניקה,לא נמצא פתרון מאחר ואני מפתחת אלרגיה לכל כדור שניסיתי. אני שמה לב שב4 שנים האחרונות מאד קשה לי לרדת במשקל, אני מדריכת פילאטיס ויוגה, אני כל הזמן בתנועה ואוכלת סופר בריא, הווסת שלי קשה ומשתקת אין שום דבר שהרופא ראה שחריג פשוט שבוע לפני אני כבר לא מצליחה לתפקד ובזמן המחזור ואחריו זה פשוט בחתי נסבל....אני שמה לב שמאז החרדות יש לי המון תנודות הורמונליות אני כל הזמו חווה משהו...אשמח לדעת האם אפשרי לגשת לאנדוקרינולוג ולעשות בדיקה של הורמונים אשר קשורים גם במוליכים כמו דופמין סרטונין וכו' האם אפשר למדוד אותם כמו שמודדים כל פרמטר אחר בדם? ואולי לעלות על הבעיה? אני חיה חיים קשים מאד, מאמנת, אני אמא, אבל הכל פשוט לא בכיף אלה מלווה בכמו אזעקות שמופעלות 24/7 בתוך הגוף.
אם זה אפשרי לעלות על חוסר במוליכים עצביים או הורמונים אשר גורמים לכל הדבר הזב להתרחש 24/7?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשני
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022נשמע באמת סבל מה שאת חווה. יתכן שמדובר בתסמונת קדם וסתית, לצערי אין דרך לבדוק דופמין וסרוטונין בכדי להעריך את מה שאת מתארת כי הם נמצאים בעיקר במח והרמה במחזור הדם נמוכה יותר. אפשר לשקול נטילת גלולות ברצף אם אין מניעה (כגון סיפור של קרשתיות יתר, סרטן שד בעבר חלילה אצלך) . נטילת גלולות ברצף יכולה למנוע את התנודות ההורמונליות.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)