מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי הפסקת אוזמפיקמיכל03/12/2022
משתמשת באוזמפיק 1 מ״ג כשנה. לאחר ירידה של 22 ק״ג מעוניינת להפסיק. האם יש המלצות לגבי הפסקת השימוש? כדאי להפסיק בהדרגה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום11/12/2022ממליצה לשקול שלא להפסיק את התרופה, כי בהפסקתה צפויה עליה במשקל הדרגתית למשקל הבסיס. אם נמשכת ירידה במשקל ואינה רצויה אפשר פשוט לשקול הפחתת מנון.
אם הירידה במשקל נעצרה והגעת למשקל היעד ואין תופעות לואי היתי שוקלת להמשיך באותו מנון
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד בלוטת התריסעדי03/12/2022
שלום,
אני כבר שנים כל שנה עושה אולטרה סאונד לבלוטת התריס, בגלל קשריות ותת פעילות, כי זה מה שאמרו לי שצריך לעשות.
אבל האמת שדי נמאס לי. כי גם ככה זה תמיד ללא שינוי.
האם יש אפשרות לוותר על העניין?
אני שואלת כי השנה נגמרת, והאמת שאשמח לוותר על זה לתמיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום11/12/2022אם מדובר בקשרים שאינם חשודים במראה (לפי דרוג TIRADS) וגם לא השתנו סביר שאפשר לרווח את המעקב.
קשה לי לענות מבלי להכיר את כל הפרטים לעומק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר בדם - האם אמינהיוסי03/12/2022
אם אין לי תסמיני סוכרת(חוץ ממה שפירטתי למטה) , ובבדיקת סוכר יש לי באופן קבוע 95-96 אחרי צום של 8-12 שעות ובדיקת שתן תקינה
האם באופן ודאי אין לי סוכרת ? או שכדאי לבקש בדיקות נוספות
איך מאבחנים סוכרת ?
בן 36, כאבי ברכיים , בעיות ראייה לפעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום11/12/2022הסוכר בצום תקין, אך בשליש העליון של הנורמה
אפשר לבצע בדיקת המוגלובין מסוכרר שנותנת אומדן לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
בדיקת הסוכר בצום לא מעידה על סוכרת.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסנדה עצירה בירידה עזרהאנה02/12/2022
מזריקה מסוף ספטמבר. ירדתי 7.6 קילו עד השבוע הזה. פתאום רואה עליה במשקל וגם היום עליה בנוסף. לא שיניתי כלום. מה עושים?? זה אומר שהזריקות מפסיקות להשפיע?? יש לי לרדת לפחות 30 קילו. איך ממשיכים את הירידה? מתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנה
ד''ר מאיה איש שלום11/12/2022היתי בודקת לגבי אפשרות של שנוי שעת ההזרקה למשל אם הרעב בערב לעבור להזרקה בצהרים.
היתי מנסה להתיעץ עם דיאטנית ולהגביר פעילות גופנית
בעקרון בפברואר אמורה להגיע ווגובי לארץ שהיא יעילה יותר מהסקסנדה. (סמגלוטייד שזה החומר הפעיל של אוזמפיק במנון של 2.4 מג' פעם בשבוע) אז אל יאוש
תראי מה את יכולה לשנות בנתיים בכדי לשפר את ההצלחה.
ואפשר גם לשקול תוספת תרופות נוספות?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות הרפואית ? ....מנחם01/12/2022
טייפ 2 בן 69. במאבק מתמיד. לאחרונה סי פפטיד ואינסולין, ללא תרופות הבוקר ושעה אחרי הארוחה, בנורמה. נוטל: אוזמפיק. אמריל. Xigduo xd. מה המשמעות הרפואית של הממצאים ואיך עליהם להשפיע על הטיפול ?
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום01/12/2022לא שלחת את התוצאות בכדי שאחוה דיעה. האם ניסית אי פעם לבצע הולטר סוכר בכדי ללמוד אלו מזונות מעלים לך יותר את רמת הסוכר?
אם אין עודף משקל משמעותי, אי ספיקת לב או כליות או אוסטאופורוזיס היתי בודקת אם טיפול באקטוס יכול להתאים במקום אמריל אך צריך יותר פרטים קלינים בכדי לחוות דיעה בנושא
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר וסטרואידיםאבי28/11/2022
שלום
לפי מה שאני מכיר כשלוקחים סטרואידים רמות הסוכר עולות אצלי קורה בדיוק ההפך רמות הסוכר יורדות לכיוון 50 מדוע זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט לא תגובה טיפוסית
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2022בהחלט לא תגובה טיפוסית. מבינה שאינך מקבל אינסולין או תרופות שעשויות להביא לירידה ברמות הסוכר כגון סולפניל אוראה.
האם אתה מדבר על סטרואידים גלוקוקורטיקואידים או סטרואידים אנאבולים כגון טסטוסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר וסטרואידים
אבי04/12/2022סטרואידים גלוקוקורטיקואידים פרדניזון הם גם גורמים לי לקוליטיס במעי (לא קוליטיס כיבית) עד שאני מפסיק איתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים סוכר נמוך
אבי06/12/2022גלוקוקורטיקואידים - פרדניזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום11/12/2022האם ירידת הסוכר היא בהורדת המנון?
לא נתקלתי בתופעה מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
האם יש תרופות נוספות שיכולות להביא לירידה ברמת הסוכר?
היתי מחפשת סיבות אחרות לירידה ברמת הסוכר
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון התחלתי מקובל של גלוקומין 850 (מטמורפין הידרוכלוריד)אבי27/11/2022
שלום ד"ר איש שלום,
בן 40, ברקע גסטריטיס אטרופי אוטואימוני שגורם לבעיה בספיגה של B12 ולכן אני נוטל באופן קבוע B12 לשמור על ערכים תקינים וכמו כן מקפיד לעבור גסטרוסקופיה כל שנה. אובחנה אצלי סוכרת סוג 2 במהלך 2018, אך ערכי סוכר בצום ו A1C כל 3 חודשים היו בשליטה טובה ולא חייבו התערבות תרופתית. בחמישי אחרון לצערי זה השתנה כשסוכר בצום עמד על 211 ונמצא גם גלוקוז בשתן 250 ועדיין מחכה לתוצאות A1C שיתקבלו בימים הקרובים. היום בביקור אצל רופא משפחה נאמר לי לקחת גלוקומין 3 פעמים ביום לאחר ארוחה, אך לאחר קריאת הודעות בנושא בפורום זה, אני מקבל רושם שמדובר במינון התחלתי גבוה מדי. היום כבר לקחתי גלוקומין בפעם הראשונה בצהריים ובערב סה"כ 2 כדורים שלמים. השאלה אם יכול ממחר לקחת חצי טבליה בבוקר וחצי בערב ולאחר שבוע להעלות ל 2 טבליות בוקר וערב ואם יש צורך בעוד שבוע להמשיך למינון מקסימלי של 3 טבליות ביום? מתי מתחילים לראות בד"כ השפעה של הגלוקומין על ערכי הגלוקוז בדם? רכשתי גם מד סוכר וגם פה אני לא יודע כמה פעמים למדוד. רופא משפחה אמר לי למדוד מחר לפני ארוחה ושעתיים אחרי ארוחה כך שאם אוכל 3 פעמים ביום מדובר ב 6 מדידות סה"כ. האם יש צורך בכמות רבה כזאת של מדידות ומה לגבי ההמשך וכמות מדידות ביום בשבועות הקרובים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במוסף היום הגיעה תוצאת A1C
אבי28/11/2022במוסף,היום הגיעה תוצאת A1C שעומדת על 9.4. בשיחה היום עם האנדוקרינולוגית המטפלת היא המליצה על אינסולין בזאלי בשבועיים הקרובים בנוסף ל 2 כדורי גלוקומין בוקר וערב. אני מבין שהערכים גבוהים, אבל אני בתזונה מאוזנת והשאלה אם גם את היית תומכת בטיפול באינסולין (בכמויות קטנות) בשלב התחלתי של הטיפול התרופתי בגלוקומין?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תת פעילותתהילה27/11/2022
היי שבוע 23 לראשונה בחיי
יצא לי תת פעילות של בלוטת התריס כרגע נאמר לי שעוד לא נתחיל בטיפול תרופתי
Tsh-2.90
T3-3.40
T4-10
האם זה יכול לקרות בהריון לראשונה בחיים?
האם אחרי הלידה בעזרת השם זה יכול לעבור?
אגב לפני חודשיים הכל היה תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי חוזרת על הבדיקה
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2022מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית וללשקול טיפול. היתי חוזרת על הבדיקה בודקת גם רמות קורטיזול בשמונה בבוקר בדם, וכן אלקטרוליטים ותפקוד כלייתי . אם את נוטלת תוספי מזון שמכילים ביוטין היתי שוקלת הפסקתם 3 ימים לפני הבדיקה מחשש קטן לשבוש בתוצאה
יתכן שהיתה דלקת בבלוטת התריס שחלפה, אופציה נוספת בכל זאת להפרעה שמקורה הפופזרי, או שהתפקודים תקינים להריון כי FT4 יורד במהלך ההריון, מציעה לפנות ליעוץ
בכל מקרה בשלב הזה של ההריון לעובר יש בלוטת תריס משלו והוא לא תלוי באם לאספקת הורמוני בלוטת התריס
אם יש כאבי ראש משמעותיים אז היתי מנסה להתיעץ בהקדם עם אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותגיטה27/11/2022
שלום יש לי תת פעילות של בלוטת המגן אני לא מאוזנת כשלושה חודשיים למרות שהוסיפו כדור נוסל חוץ מ100 יוטירקס כשאני כבר מקבלת את הירקות המוצלביים אני לא אוכלת כלל כבר כמה שנים ואני יודעת שאכילתם מאוד בריאה כרגע שאני לא מאוזנצ האם אני יכולה לאכול את הירקות המצליבים בצורה שאבשל אותם על הגז ללא שאפגע
ככל הידוע לי אין הוכחות מחקריות חד משמעיות
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2022ככל הידוע לי אין הוכחות מחקריות חד משמעיות לגבי הקשר בין תפקוד בלוטת התריס לצריכת ירקות מצליבים. לכן אני לא רואה סיבה להמנע. ופשוט כדאי להתאים את המנון עד שמשיגים איזון.
בדרכ המנון נע בין 1.6-1.9 מקג'/קג. ממליצה לטול בבוקר בצום חצי שעה לפני אוכל/קפה/תה/תוספים/כדורים אחרים עם מים בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה בשינה נחירותמיכאל27/11/2022
שלום ד"ר איש שלום
בן 53 בריא תודה לאל בדיקות דם תקינות לחלוטין כמו כן תפקודי בלוטת התריס וכדו'
עקב נחירות בלילה(כך מדווחת אשתי..) ועייפות לא מוסברת במהלך היום הופניתי למעבדת שינה ואכן האבחנה היא דום נשימה בשינה
לאחר התייעצות עם מומחים הוסבר לי שיש שני פתרונות עיקריים האחד התקן דנטלי והשני מסיכה וכו
רציתי את דעתך מהו הפתרון האופטימלי מבין השניים מנסיוך הקליני? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם יש עודף משקל אז ירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2022אם יש עודף משקל אז ירידה במשקל מסייעת מאוד בשיפור הדום נשימה אפשר להעזר בתרופות אם יש צורך, בעקרון CPAP הוא טיפול הבחירה בארץ אבל רק 20% מהאנשים מתרגלים אליו, בארופה טיפול הבחירה הוא התקן דנטלי שיותר קל להתרגל אליו. לא יודע לי לגבי הבדל ביעילות בין התקן דנטלי לCPAP אך זה גם לא תחום עיסוקי אלא של רופאי שינה. התקן דנטלי לא מתאים לכל אחד זה תלוי במבנה של הפה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נתן להזריק פעמים ביום , חצי מנה בכל פעם.ארי שקולניק25/11/2022
שלום.
אני נוהג להזריק סקסנדה בבוקר.
עובד נהדר, אבל לקראת הערב השפעת הזריקה יורדת ואני מרגיש שוב רעב.
האם מותר לפצל את ההזרקה לפעמים ביום , ולהזריק חצי מנה בבוקר, וחצי מנה לקראת הערב?
תודה.
ארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לארי
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2022מותר לפצל כל עוד המנון היומי מסתכם בלא יותר מ3 מג' ליום, אפשרות נוספת לנסות להזריק בצהרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בלוטת התריס ו FNAמשה25/11/2022
בן 45 בד"כ בריא וללא בעיות מיוחדות
בשל תפיחות בצוואר בוצע us , תפיחות לא קיימת היום.
נמצאה קשרית במרקם סולידי-ציסטי באונה ימנית של התריס בקוטר של 2 ס"מ
TSH תקין ומופנה ל FNA.
שאלתי היא
מכיוון שגם כך עושים FNA ודוקרים אותי האם כדאי גם לעשות בדיקת בדיקת אפירמה
(Afirma Gene Expression Classifier (GEC, איני יודע מהי העלות עדיין אבל אני מבין שלא לא כלול בסל הבריאות.
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2022אפשר להחליט לשמור חומר בצד לאפירמה, אם הנקור יוצא שפיר אז אין צורך בבצוע אפירמה ואז מבטלים את שמירת התאים לאחר קבלת תוצאות הפתולוגיה. אם הנקור יוצא חשוד לממאירות אז גם שם אפירמה מיותרת (לפי המדדים שציינת הקשר לא נשמע חשוד אך זאת במגבלה שלא ראיתי את דיסק הסונר) אם תוצאות הנקור הן בטסדה 3-4 שזה בתחום האפור מבחינת שפיר/ממאיר אז בהחלט אפשר לשקול בצוע אפירמה.קופות החולים מחזירות אולי רבע/שליש מעלות הבדיקה כיעוץ בחול, ואם יש לך בטוח רפואי פרטי אפשר להעזר בו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות.......מנחם24/11/2022
סוכרתי טייפ 2. אוזמפיק. אמריל ג'רדירנס. A1c אחרון=7. מתקשה להתאזן. C-peptide ו - insulin בנורמה. ללא תרופות הבוקר ושעה אחרי א. הבוקר. מה זה אומר? ומה צריך לעשות ???
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2022היתי שוקלת הולטר סוכר, הכוונה חיבור חד פעמי למד סוכר רציף בכדי לראות את התגובה הגלקמית למזונות שונים וגם לראות אם רמות הסוכר גבוהות יותר בשעות מסוימות ביום, אם למשל יש עליה של הסוכר בלילה הדבר יכול להחשיד לקיום של דום נשימה בשינה, אם העליה לפנות בוקר אם הרבה פעמים נובעת מהשפעת השחר. אך בעיקר בכדי ללמוד אילו מזוונת מעלים לך יותר או פחות את הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת מינון ריבלסוסיצחק24/11/2022
שלום וברכה
כבן 50 עם סכרת (מאוזן בתרופות פומיות) יותר מ10 שנים עודף משקל.
לאחרונה התחלתי לקחת ריבלסוס 7 מ"ג הסכרת מאוזנת לגמרי , ירדתי במשקל כמה ק"ג.
שאלתי: האם יש ענין לקחת ריבלסוס 14 מ"ג? האם יוריד יותר במשקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליצחק
ד``ר מאיה איש שלום26/11/2022רבלסוס 14 מג' מוריד יותר מאשר 7 מג' יתרון נוסף שאולי יכול ממש לנרמל את רמות הסוכר, כלומר שהן תהינה כמה שיותר קרובות לנורמה שאנחנו יודעים שככל הסוכר קרוב יותר לנורמה (עד 100 בצום שעה אחרי האוכל עד 155 שעתים אחרי עד 140) הסיכוי לסבוכי סוכרת קטן
אם יש תופעות לואי כגון בחילות כאבי בטן שלשולים או עצירות היתי מחכה שיחלפו ורק אז מעלה מנון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Us בלוטת התריס קישרתי היפואקואיתנעה24/11/2022
לאחר סיטי כתף עשיתי us בשל קשרית שנצפתה
להלן תוצאות
ן
אונה ימנית : ממדים: 2.0*1.6*4.1 ס"מ.
הודגם קשר היפואקואי בעל גבולות מעט לובולריים והילה היפואקואית סביבו בממדים 1.1*1.3 ס"מ,
מכיל הסתיידות גסה והסתיידויות זעירות.
בקו האמצע הודגם מבנה היפואקואי ממדים 0.7*0.8 היכול להתאים לטירוגלוסל מיסו ללא זרימה בהפעלת דופלר.
אני גם מעט צרודה בחודשיים האחרונים (אני מרגישה). הלכתי לרופא אא״ג שאמר שאין זו צרידות אלא משהו מחילופי מזג אוויר וכו (נוטה להיות קצת
מצוננת).
אשמח להכוונה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעה
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2022קשה לי ליעץ מבלי לקבל פרטים אנמנסטים מלאים ולראות את דיסק הסונר אבל היתי שוקלת ניקור של הקשר הגדול יותר מימין בשל מאפייניו. מרבית הקשרים שפירים, בניקור נוכל לדעת בודאות אם שפיר. הניקור מבוצע תחת סונר. חשוב לודא קודם לכן תקינות TSH. חשוב לציין שממאירות פפלרית בבלוטת התריס לרב אינה מסכנת חיים ולכן גם אם מדובר בממאירות אין סכנת חיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעה27/11/2022תודה על תגובתך. ואיך זה מתבצע? יש לי תור לאנדוקרינולוג השבוע, אם צריך ניקור וכו׳, זה הליך שצריך להמתין לו זמן רב? זה משהו ניתוחי? שלא אילחץ מהמתנה ארוכה. אציין שבבדיקות דם כלליות שנעשו בלוטת התריס תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרוב ההמתנה לא ארוכה וגם אין דחיפות
ד''ר מאיה איש שלום29/11/2022לרב ההמתנה לא ארוכה וגם אין דחיפות כי אין כאן משהו חלילה מסכן חיים. כדאי להביא לאנדוקרינולוג את דיסק הסונר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)