מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הסיכוי לילד בגובה נמוךליאם13/11/2022
שלום אני גבר גבוה מטר שמונים חמש יוצא עם בחורה שהיא מטר חמישים מה הסיכוי עם נמסד את הקשר ויהיו ילדים שהילדים יצאו נמוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאם
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022קשה לדעת, אבל לרב חושבים שגובה הילדים יהיה ממוצע ההורים פחות 6 סמ' לבנות ותוספת 6 סמ ממוצע ההורים לבנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש רוזמפיק במינון 1 מ"ג לקנייה בירושליםRuth Kark13/11/2022
היכן ניתן לקנות אוזמפיק במינון 1 מ"ג בירושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרות קארק
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2022אם את מקבלת מטעם הקופה בעקרון צריך להתעקש שישמרו לך כשמגיע מזרק. המלאי יהיה מוגבל עד סוף ינואר. אם התרופה ניתנת לסוכרת אפשר לשקול מעבר לחלופה פומית כגון רבלסוס שזה בעצם אוזמפיק אבל בכדור ואין בו מחסור.
ניתן באופן יומי, חשוב לטול בצום חצי שעה לפחות לפני אוכל/קפה/תה/כדורים אחרים עם חצי כוס מים בלבד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh תקין עם נוכחות נוגדניםיערה13/11/2022
אני בת 38 לפני 3 שנים tsh 5.5 לפני שנתיים 5.1 עכשיו 4.5 בתוך הנורמה.יצא top מעל 1300. מה המשמעות של הנןגדנים כשהתוצאה של tsh במגמת ירידה ועעשיו בנורמה?
תגובה ליערה
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022ל15% מהאוכלוסיה יש נוגדנים לבלוטת התריס, רק 3-5% יפתחו תת פעילות בבלוטת התריס. ההחלטה על טיפול היא לפי רמת TSH ולא על סמך נוגדנים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות נמוכת של LH ו-FSH קשורות לטיפול בטסטוסטרון?yair12/11/2022
שלום
בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון קיבלתי מאנדוקרינולוג המלצה לג'ל תחליפי.
הייתי במינון של 50, זה העלה לי את רמת הטסטוסטרון מעל הטווח העליון, הרופא אמר לי להשתמש יום אחד ב-50 ויום אחד ב-25.
בדיקת דם לאחר כמה זמן הראתה עליה בהמוגלובין - 18, והמטוקריט -54.
ירדתי לכמות של 25.
כעת בבדיקת דם המוגלובין 17.20, והמטוקריט קצת מעל הטווח העליון 50.50
טסטוסטרון 12.30 (טווח הערכים 8.10-32.00)
LH - 0.15 (טווח הערכים 0.50-12.00)
FSH - 0.95 (טווח הערכים 0.95-12.00)
1. האם רמת טסטוטסטרון 12.30 מספקת או שזה עדיין נמוך?
להעלות מינון זה בעייתי כי זה מעלה לי המטוקריט והמוגלובין.
2. האם רמות LH ו FSH נמוכות זה תוצאה של הטיפול בג'ל טסטמוקס או שאין קשר וזה מעיד על בעיה?
(אם קראתי והבנתי נכון, אז כשיש רמות נמוכות של LH-FSH הללו זה מכוון לכך שהבעיה של הטסטוסטרון הנמוך היא בגלל בעיה בהיפופיזה?)
אני כמובן אמור להגיע לאנדוקרינולוג לייעוץ, אך אשמח לשמוע מה דעתך על התמונה המצטיירת והאם יש בעיה, ומה נדרש לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לYair
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022חשוב לבדוק LH FSH לפני התחלת הטיפול בכדי לאתר את המקור לבעיה בירידה ברמות הטסטוסטרון
לא מקובל לבדוק אותם תחת הטיפול כי בהחלט הרמה יכולה לרדת בעקבות הטיפול בעיקר אם הבעיה מקורה בהיפופיזה.
שיטת המדידה בארץ השתנתה ובעבר השאיפה היתה לרמות מעל 12 נמול/ליטר היום הנורמה היא בערכים נמוכים יותר (לא ברור לי עד הסוף אם זה מוצדק).
אפשר גם לשקול לבדוק רמת טסטוסטרון חופשי למשל bioavailable testosterone מבוצע באיכילוב במכון האנדוקריני או FREE ANDROGEN INDEX שמבוצע בקופות
הבדיקה תתן אומדן טוב יותר לגבי הטסטוסטרון החופשי שזמין לפעילות כי אינו קשור לחלבונים בדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כללים מה הרמה הרצויה?
yair14/11/2022שלום
תודה רבה על המענה המפורט
האם יש כללים מה הרמה הרצויה? למשל לפי גיל?
האם רמה של 12, שזה אמנם בטווח הנורמה אך קרוב לגבול התחתון של הנורמה, האם זו רמה מספקת עבור גבר בשנת הארבעים?
וזה עוד תחת טיפול בטסטומקס?
להעלות מינון, כפי שכתבתי כנראה לא כל כך אפשרי כי זה מעלה לי את הכדוריות האדומות מעל הנורמה.
בבדיקת דם האחרונה נבדק טסטסטרון חופשי (מאוחדת), זה לא נקרא בשמות שציינת, זה יוצא קצת משובש בהעתקה
0.33 כשטווח הנורמה הוא 0.20-0.80
R E E T E S T O S T E R O N E C A L C U L . 0 . 3 3 N M O L / L ( 0.20- 0.80) (.*.......)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליאיר
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022ככל הידוע אין נורמות לפי גיל. ומאז ששינו את שיטת המדידה אז גם הנורמות השתנו ולא תואמות את ההמלצות העולמיות כי הן נמוכות יותר
דווקא במאוחדת יש אפשרות לבדוק bioavailable testosterone זאת הקופה היחידה שמממנת את הבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצא לי בבדיקות דם פרוטאין 6.5יעל12/11/2022
שלום,
יצא לי בבדיקות דם פרוטאין 6.5 כאשר הנורמה 6.6 ואלבומין 3.4 והנורמה 3.5.
אני גם עם תת פעילות של בלוטת התריס שמאוזנת ותנגודת לאינסולין.
מה יכול לגרום לערכים לא תקינים כאלה?
אני אוכלת הרבה חלבון דווקא כדי שפציעה אורתופדית תחלים אז מוזר שהפרוטאין נמוך. תודה רהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי הסבר לרמה הגבולית בפרט שאת מציינת
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022אין לי הסבר לרמה הגבולית בפרט שאת מציינת שאת אוכלת מספיק חלבון. אני לא רואה קשר לתת פעילות של בלוטת התריס המאוזנת או התנגודת לאנסולין
מציעה לעקוב ולשקול יעוץ של רופא/ת המשפחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ והכוונה להשגת אוזמפיקאיציק כהן12/11/2022
כאמור המצב שנוצר מקשה על השגת התרופה ואנשים תקועים באמצע תהליך
אם אתה סוכרתי אין סיבה שלא תשיג דרך הקופה
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022אם אתה סוכרתי אין סיבה שלא תשיג דרך הקופה, נכון שהמלאי מוגבל, אבל אפשר לבקש להכנס לרשימה בבית המרקחת בקופה
אם הטיפול הוא לעודף משקל באמת קשה יותר להשיג בשל המלאי המוגבל ואז היתי שוקלת מעבר זמנית לסקסנדה 3 מג' ליום, יעילותה דומה לאוזמפיק 1 מג'. יעילותה פחותה מאוזמפיק (ווגובי) 2.4 מג' פעם בשבוע שלא קיימת בארץ כרגע אך בתקוה תגיע לארץ בסוף ינואר תחילת פברואר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר להיכנס לרשימה?
סיגלית16/11/2022אני סוכרתית. בקופ"ח מכבי. לא מצליחה כבר כמה חודשים להשיג אוזמפיק במרשם לסוכרת. תוכלי לפרט בבקשה איך ניתן להיכנס לרשימה בבית המרקחת? או בכלל להשיג אוזמפיק? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לסיגלית
ד''ר מאיה איש שלום17/11/2022הבנתי שבחלק מהקופות ניתן גם לרכוש ONLINE. בכל מקרה זה כנראה תלוי בית מרקחת. וצריך למצוא כזה שכן מוכן להכין רשימת ממתינים. ואם את לא משיגה אפשר לשקול לעבור למשל לרבסלוס שזה אוזמפיק בכדור אמנם מעט פחות יעיל הן בהורדה במשקל והן באיזון רמות הסוכר, אך היעילות שלו טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה האיכפתי!
סיגלית18/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאוזמפיקיוליה12/11/2022
בעלי מזריק אוזמפיק 1 מ״ג כבר יותר מחצי שנה עם הפסקה של כחודש (בגלל מחסור התרופה). כשחידש את ההזרקה, זאת פעם שניה שחווה שלשול שהתחיל חמישה ימים לאחר יום ההזרקה. זה יכול להיות מהזריקה?
אחרי חודש הפסקה יש להתחיל מהתחלה
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022אחרי חודש הפסקה יש להתחיל מהתחלה ולא לחזור למינון מלא בשל החשש מתופעות לואי...מציעה שיתיעץ עם הרופא המטפל אבל עד אז היתי שוקלת לרדת ל19 קליקים שזה אנאלוגי ל0.25 מג' המנון ההתחלתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה בשינה, שאלהיוני11/11/2022
שלום,
דובר בפורום שטוסטסטרון גורם להרפיית השרירים באיזור הצוואר ואי לכך יכול להחמיר דום נשימה בשינה.
תוכלי בבקשה להסביר מדוע זה קורה? כיצד טוסטסטרון גורם להרפיית השרירים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא תחום עיסוקי כך שקשה לי לענות לעומק
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022זה לא תחום עסוקי כך שקשה לי לענות לעומק העניין, כנראה שההשפעה מתוכת דרך קולטנים לסרוטונין ואנדרלין. בנוסף הטסטוסטרון מפחית את הרגישות של מרכז הנשימה במח לירידה ברמות חמצן ועליה ברמות CO2. רופא/ה שינה ידעו לענות טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקת דםעמידן10/11/2022
ד"ר שלום
הבת שלי קיבלה את התוצאות הבאות בבדיקת דם (הבדיקות ניתנו ע"פ הפניה של אנדוקרינולוג , תור טלפוני):
טסטוסטרון – Testosterone - 1.6 (גבול עליון 1.4 )
אנדרוסטנדיון – Androstenedione - 3.6 (גבול עליון 3.4 )
לפי ד"ר גוגל תוצאה גבוהה יכולה להעיד על בעיה כלשהי.
מאחר והתור הקרוב ביותר (תור טלפוני) לאנדוקרינולוג הוא בעוד חודש וחצי, רציתי לדעת האם התוצאות הנ"ל תקינות עבור בחורה בת 22 ? ואם לא האם נדרש טיפול בהקדם ומהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעמידן
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022מניחה שהבדיקות בוצעו בדרכי לברר הפרעות במחזור? שעור יתר? אקנה? הן יכולות להצביע על מקור הבעיה (שחלתי/אדרנלי) אך חסרות בדיקות נוספות כגון 17 OH פרוגסטרון DHEAS. חשוב לוודא שבצעה את הבדיקות ביום 2-5 למחזור. והתוצאה לא נראית מדאיגה ולטעמי לא מחייבת התערבות מיידית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בצום לעומת a1cטלי09/11/2022
אני בת 41 ללא גורמי סיכון לסוכרת. באופן עקבי בקופח יוצא לי סוכר קרוב ל100 אבל כשאני מודדת בבית ב3 מכשירי מד סוכר שונים וביצעתי המון מדידות התוצאה בדכ בסביבות 70-80. a1c 5.2. האם ייתכן שלחץ הבדיקה בקופח מעלה לי את הסוכר ככ הרבה?
תגובה לטלי
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022בהחלט שלחץ בבדיקה יכול להביא לעליה ברמות הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימושים בגלוקומיןנוני09/11/2022
האם הגיוני שרופא רשם טיפול לשחלה פוליציסטית לבחורה צעירה בשימוש בגלוקומין? בטענה שזה יגרום לאיזון הורמונלי? מה הקשר?
תגובה לנוני
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022גלוקומין מפחית תנגודת לאינסולין וגם מוריד רמות טסטוסטרון הוא בהחלט טיפול אפשרי לשחלות פוליצסטיות. תנגודת לאנסולין עומדת בבסיס להווצרות שחלות פולצסטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסתי אוזמפיק בטעות למקפיאעדי09/11/2022
בטעות הכנסתי אוזמיפק )חדש, לא היה בשימוש( למקפיא לכ-3 שעות.
האם ניתן להשתמש בו או שנגרם לו נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022קשה לי לומר האם התרופה היתה קפואה כשהוצאת (רואים את הנוזל של התרופה בחלונית של המזרק)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קלינית ושומנים בדםמירב09/11/2022
האם tsh 5.1 וt4 תקין יכול להסביר מצב של כולסטרול כללי 205 כאשר,שאר פרופיל שומנים תקין כולל טריגליצרידים נמוך 40. אני בת 34 ובריאה באופן כללי
תגובה למירב
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022מהי החלוקה בין HDL לLDL?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מירב10/11/2022HDL 80
LDL 108* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהנחה שאין מחלת לב\כלי דם ברקע
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2022בהנחה שאין מחלת לב/כלי דם ברקע LDL תקין ויחסית נמוך (כולסטרול הרע) והכולסטרול הטוב (HDL) ברמה טובה (גבוהה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירב14/11/2022בתשובתי הייתה לי טעות בערך הכולסטרול הטוב. הטוב 98 הרע 108 והכללי 205 כשכתוב רצוי עד 200. האם הערך בעייתי(לפני שנה וחצי היה 179)?והאם זה תקין שהכולסטרול הרע ובטוב קרובים זה לזה מספרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למירב
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022בכלל לא. אין להסתכל על הערך הכללי כי אצלך למשל הוא מורכב מערך של כולסטרול טוב גבוה וכולסטרול רע שאינו גבוה. יכולים להיות אנשים עם כולסטרול טוב נמוך כולסטרול רע גבוה וערך הכולסטרול הכללי שלהם יהיה תקין. לרב אין טעם להסתכל על הכולסטרול הכללי אלא על הפרקציות של כולסטרול טוב (HDL) ורע (LDL) או במקרים שהטרגלצרידים מעל 250 ולא ניתן לחשב LDL אז מסתכלים על NON HDL כאומדן חליפי לכולסטרול הרע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
מירב17/11/2022תודה רבה על תשובותייך המפורטות והברורות, עזרת לי מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לתאי עצם OSTEOBLAST וגובהניב09/11/2022
רציתי לשאול אם עלייה בתאי עצם יכולה להשפיע על גובה במבוגר? כי חיפשתי ולא פרסמו מחקר בגוגל על זה
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022במבוגר כשפלטות הגדילה סגורות לא ניתן להשפיע על הגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לפלטות בגוף לא בכף היד
ניב12/11/2022שלום אני מטר 1.76 חושב שגודל העצמות לא תקין נמוך ייתכן ויש פלטות פתוחות במקומות אחרים לא בכף היד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קליקים עלי לעשותמירב רמו09/11/2022
יש לי מזרק 0.5 כמה קליקים עלי לעשות כדי לקבל 0.25 +5 קליקים .עלי להזריק פעמיים? תודה
תגובה למירב
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022אם התכוונת ל0.25 ועוד 5 קליקים. אז זה 24 קליקים במזרק של 0.5 . הרכוז של האוזמפיק זהה בכל המזרקים. לכן הקליקים זהים. מכוון ש19 קליקים הם 0.25 תוספת של 5 זה 24 קליקים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)