מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ירידות שמיעה מטבוליות?רחמים17/11/2022
שלום
אני סובל מירידות שמיעה שאני חושב שהן מטבוליות
כשאני לוקח סטרואידים ערכי הCRP עולים וגורמים לדלקת במעי
במקביל ערכי הסוכר שלי יורדים (סביבות ה50) אך השמיעה משתפתרת
מה עלי לעשות? האם קיים דבר כזה ירידות שמיעה מטבוליות והאם הן הפיכות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרחמים
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2022האם הכוונה לסטרואידים אנאבולים או לגלוקוקורטיקואידים, כי גלוקוקורטיקואידים דווקא מביאים לירידה ברמות CRP. יכולה להיות ירידה בשמיעה על רקע אוטואמוני, מציעה להתיעץ עם אף אוזן גרון כי זה לא תחום עיסוקי.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי ברזילדור16/11/2022
יש לי תת פעילות תת קלינית (בבדיקה שנערכה לפניי שנתיים יש גם נוגדים) - האם ניתן לאכול אגוז ברזיל אחד ליום? קראתי שזה באופן כללי בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדור
ד''ר מאיה איש שלום17/11/2022בהחלט אני לא רואה סיבה להמנע. לא היתי מגזימה למשל לא כדאי לצרוך יותר מ3 אגוזי ברזיל ליום לאורך זמן כי אז יש כמות גדולה של סלניום שלא ברורה הבטיחות שלה לאורך זמן (לאו דווקא בהקשר של בלוטת התריס).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על הבדיקות והתוצאה שלהםאייל16/11/2022
שלום
בן 53 , עם סוכרת 2 מטופלת עם מטמורפין ואוזמפיק וכן מטופל ביתר לחץ דם וסטטינים.
בעקבות חולשה וקשיי ריכוז שהיו לי בזמן האחרון נשלחתי לבדיקות תקופתיות שגרתיות (ללא ממצא משמעותי , h1c 6) ובנוסף נשלחתי גם לבדיקות הבאות בקופת חולים כללית :
- טסטטוסטרן טוטאל : 10.8
- shbg : 11.6.
- free andrex index : 93.5.
אודה לתשובה מדוע נשלחתי לבדיקות אלו ? האם הבדיקות תקינות ו/או מצריכות בירור נוסף ?
תודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום17/11/2022כנראה שבגלל החולשה נבדק הטסטוסטרון הרמה הכללית שלו יחסית נמוכה לנורמות הקודמות, אבל בנורמות הנוכחיות היא בטווח, נראה שרמת הטסטוסטרון החופשי תקינה. אפילו נוטה לגבוה. לא נראה שזו הסיבה לעייפות וקשיי הרכוז
האם יש אפשרות שיש דום נשימה בשינה ? חסרB12? חסר ברזל? תפקודי תריס?
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפורמין נטילה מזדמנתויטו16/11/2022
שלום
האם אפשר והאם זה יעיל ליטול מטפורמין באופן מזדמן בארוחות גדולות בלבד ,
זה אומר אחת למספר ימים ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לויטו
ד''ר מאיה איש שלום17/11/2022בעקרון האפקט של מטפורמין טוב יותר ברמה המצטברת כשנבנת רמה בדם, שיא השפעתו כעבור שבועיים בנטילה סדירה, אבל גם בלקיחות בודדות יש לו השפעה. ההשפעה תלוית מנון אז כמובן שלמשל נטילה סדירה של 2-3 כדורים ביום יעילה יותר מכדור אחד ליום או כדור אחד לעיתים מזדמנות
בברכה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ויטו18/11/2022תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קלינית הסיכוי להפוך לתת פעילותאלין16/11/2022
האם יכול להיות מצב שאדם יהיה לו שנים tsh נורמלי או טיפה מוגבר ונוגדנים והוא לא יפתח בעתיד בשלב כלשהו תת פעילות מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלין
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022ל10-15% מהאוכלוסיה יש נוגדנים לבלוטת התריס, רק 3-5% מהאוכלוסיה מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס לכן התשובה שבהחלט אפשרי שיהיו נוגדנים ותפקוד הבלוטה ישאר תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh בהריון יורדהודיה15/11/2022
שלום רב,
לפני ההריון תת תריסיות תת קלינית קלה tsh 6.8 t3 ו t4 תקינים
ללא נוגדנים. נוטלת יוטירוקס 4 פעמים בשבוע 50 מ״ג
כמקובל בתחילת ההריון עשיתי בדיקה והבלוטה הייתה מאוזנת על 2.3 (שבוע 4)
כרגע בשבוע 8 והtsh יצא 1.1, אני יודעת שבהריון הtsh אף עולה וצריך להעלות מינון… מדוע הtsh שלי ממשיך לרדת? האם יש צורך להוריד מינון או לחלופין להפסיק עם היוטירוקס?
תודה🙏🏻* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה להודיה
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022אם את סובלת מהקאות, או הריון עם יותר מעובר אחד, לעיתים יש קשר לרמות גבוהות יחסית של BHCG הורמון ההריון שהוא דומה במבנה שלו לTSH ולכן מפעיל את בלוטת התריס ואז רואים ירידה ברמות TSH. הTSH שציינת בנורמה אך בהחלט כדאי לבדוק שוב עוד 3-4 שבועות ואם תהיה ירידה נוספת לשקול הורדת מנון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 30 תמיד חשה כאבי ראש לאחר אכילת מתוק אפילו מעטיעל15/11/2022
עכשיו יצא שאכלתי 2 חתיכות עוגה מאוד מתוקה ויש לי סחרחורות ממש חזקות
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022אפשר לשקול בדיקת סוכר בזמן שיש תסמינים למרות שסחרחורת היא לא תסמין קלאסי של "נפילת" סוכר או עליה ברמת הסוכר
אולי תשקלי לצמצם צריכת פחמימות פשוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים קרות ובדיקת סוכרגילי15/11/2022
עקב טרום סוכרת סוכר 103 a1c תקין קניתי מד סוכר ביתי ועשיתי שינוי תזונתי כולל ספורט וירידה במשקל. הסוכר בבית הוא פחות משמונים בדכ 75. מדדתי הרבה פעמים.בקופח בבדיקה אחרונה99. האם העובדה שכפות הידיים שלי קרות תמיד יכולה לגרום לתוצאה בבית לרדת באופן מזויף? כי המכשיר כשניסיתי אותו על קרובי משפחה הראה תוצאות מאוד מאוד דומות אצלם לאלה שבקופח ורק אצלי פער כזה.איך אפשר להסביר את זה?
תגובה לגילי
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022אולי בדיקת הדם בקופה מביאה לסטרס? כי זה יכול להסביר פער בהשואה למד הסוכר
במדידת הסוכר חשוב לבדוק לאחר שטיפת ידיים עם מים וסבון בידים יבשות ולקחת טיפת דם מספיק גדולה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשאלה
גילי17/11/2022תודה רבה על תשובתך, אני אכן נמצאת בלחץ די גדול בקופח בזמן בדיקות דם וגם לפני. השאלה האם לחץ כזה יכול להעלות בככ הרבה את הסוכר מ-75 לכמעט 100?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגילי
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2022בהחלט שיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קליניתשי15/11/2022
האם מי שעם תת פעילות תת קלינית יכול לאכול יוגורט בכל יום? נדמה לי שקראתי איפשהו שזה עלול להחמיר את המצב
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022לא ידוע לי שיש מניעה מאכילת יוגורט בתת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייבס והפסקת שימוש בגלולות למניעת הריוןאנונימית15/11/2022
בת 23, מאובחנת עם גרייבס שנה וחצי. לאחר שימוש במרקפטיזול הגעתי לאיזון וערכים תקינים של הבלוטה. באוגוסט החלפתי ל-PTU ולאחר חודש ביצעתי תפקודי כבר ותפקודי בלוטה והכל היה תקין.
בסוף ספטמבר הפסקתי את השימוש בגלולות והקפדתי לקחת את ה-PTU. כעת תוצאות של הבדיקות דם: TSH 0.038 ו-T3 7.7 וטי 4 בטווח. האם הפסקת השימוש בגלולות יכולה להשפיע על הבלוטה? כי מעבר לזה לא היה שום שינוי. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022לא הבנתי מדוע היה מעבר לPTU, יתכן שהמנון של PTU היה נמוך מידי בהשואה למנון של מרקפטיזול (יחס בינהם לרב 1:10 כלומר 10 מרקפטיזול זה 100 PTU) . יש אולי קשר להפסקת הגלולות למרות שזה ברמת התאורי מקרה הבודדים.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לPTU בשל רצון להיכנס להיריון
אנונימית17/11/2022מעבר לPTU בשל רצון להיכנס להריון.
הייתי על 5 מרקפטיזול והעבירו אותי ל-50 ptu.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2022בהחלט המנון שעברת תואם למרקפטיזול
אולי את צודקת וזה בשל הפסקת הגלולות למרות שהקשר לא ברור
ככל הנראה כדאי לשקול להעלות מנון של PTU
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וטסטוסטרוןאני14/11/2022
לפני חודשיים בדקתי טסטוסטרון ויצא לי 7.78 והברזל החופשי בדם היה 61 שהמינימום זה 70 אחרי חודש שלקחתי ברזל 25 מג ביום בדקתי טסטוסטרון ועלה לי ל 10.6 הברזל בדם עלה ל 91 ופריטין יצא לי 97 שהטווח הוא בין 30 ל 400 וטרנספרין יצא לי 225 שהטווח הוא 200 ל 400 האם יש קשר בין ברזל לטסטוסטרון? האם אפשר לקחת עוד ברזל אם אני מרגיש עייפות עדיין?
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022אני לא מכירה קשר בין ברזל לטסטוסטרון. היתי מחפשת סיבות אחרות לעייפות כי מאגרי הברזל תקינים כך שאני לא חושבת שכדאי לקחת. הטסטוסטרון עדין גבולי היתי שוקלת בדיקה של FREE ANDROGEN INDEX שמבוצע בקופות, או bioavailable testosterone שמבוצע במכון האנדוקריני בבית חולים איכילוב והללו משקפים את רמת הטסטוסטרון החופשי
בנוסף אם אתה סובל מעודף משקל יתכן שיש דום נשימה כסיבה לעייפות
כדאי לוודא שהמלחים בדם תקינים (NA, K קלציום פוספור אלבומין ) וגם אפשר לשקול בדיקה של רמת קורטיזול בדם, TSH, רמת B12 ספירת דם. אם למשל אין חשד קליני לדום נשימה בשינה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאה מבקשת תשובה כגי לדעת אם לקחת או לא לא מעוניינת לפתח תלותנטלי אלון14/11/2022
אם הבדיקות מראות קצת יותר מהממוצע יותר למאוזן ותקין ולוקחים את הכדור מרקפטיזול הכדור יכול לפגוע בבלוטה תקינה ???
כל הבדיקות מראות מאוזן ושום רופא לא החליט על מתן טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנטלי אלון
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022הכדור לא פוגע בבלוטה, הוא יכול לעכב את פעילותה באופן זמני והפיך. לעיתים למשל נותנים לאנשים עם בלוטת תריס מוגדלת רב קשרית בעללת תפקוד תקין מרקפטיזול מניעתית לתקופה קצרה לפני חשיפה ליוד בחומר ניגוד בכדי למנוע הופעה של פעילות יתר של בלוטת התריס.
הכדור לא פוגע בבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- folic acid גבוהעטרה13/11/2022
האם ערך חומצה פולית של 39 הוא בעייתי?
תגובה לעטרה
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022זה לא תחום עיסוקי. ככל הידוע לי לא בעיתי. אם את נוטלת תוסף ולא מתכננת הריון אפשר להפסיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנבת תוצאת בדיקת דם - FOLIC ACIDאור13/11/2022
שלום,
אני בת 35, אנמיה לפרקים שנים רבות, בבדיקת דם נמצאו הערכים
17.1 nmol/L - FOLIC ACID
התקשיתי להבין מהאינטרנט מהו טווח הערכים שמחשיבים לתקין כיום במדדים של nmol/L, אשמח לתשובה על כך
כמו כן, האם רצוי שאתחיל ליטול כדורי חומצה פולית (מבינה שיש הנחיה לנשים בגיל הפוריות אבל מעדיפה לשאול רופאה לפני שנוטלת תוספי מזון)
במידה וזה רלוונטי - מעולם לא היתי בהריון אך מקווה להתחיל בשנה הקרובה טיפולי שימור פוריות.
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאור
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022הנושא של תוספי מזון הוא שאלה יותר לדיאטנית/גסטרואנטרולוג.
זה לא תחום עסוקי. לרב מצויינת נורמה ליד תוצאות הבדיקה או בהמשך הדף, היא שונה ממעבדה למעבדה. לשנים שמתכננות הריון מומלץ לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון. אם הכוונה היא רק לשימור פוריות לא בטוחה שיש הכרח, מציעה להתיעץ עם הגניקולוג שיסייע בשימור הפוריות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! :)
אור17/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק עיכול איטיאני13/11/2022
שלום מאיה,
אם אוזמפיק עובד על כך שהאוכל מתעכל יותר לאט ולכן שבעים לאורך זמן - האם כשאני אוכלת מאכלים שמזרזים את פעילות המעיים, כמו סיבים או כמות גדולה של ברנפלקס - זה לא מבטל את פעולת האזומפיק..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2022עיקר ההשפעה של אוזמפיק היא דרך דיכוי תאבון. פחות דרך השפעה על האטה בהתרוקנות הקיבה, שיותר קשורה לעליה איטית יותר ברמות הסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)