מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות העמסת סוכרהדס20/10/2022
ביתי בת 18 בשל עייפות חוסר באנרגיה והזעה מוגברת נעשה בירור tsh 6.3 בהעמסת סוכר בצום סוכר 80 , אחרי 30 -134, אחרי 60- 95, אחרי 120- 105. האינסולין בצום 5.1, אחרי 30- 118 אחרי 60- 89 ואחרי שעתיים 46. טריגלובולין ab תוצאה גבוהה 193. אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה, האם כדאי לבדוק דברים נוספים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה להדס
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022בעקרון TSH של 6.3 אם FT4 תקין לא אמור לגרום לעייפות
העליה ברמת האנסולין משמעותית יכול להחשיד לתנגודת לאינסולין האם סובלת מעודף משקל? האם יש לה שחלות פולצסטיות?
בכל מקרה מה שתארת לא מסביר עייפות היתי שוקלת בדיקה של ספירת דם, אלקטרוליטים, מחסני ברזל (פריטין ברזל טרנספרין) רמת B12 ואולי בדיקה של קורטיזול בדם בשמונה בבוקר
מציעה לפנות להמשך ברור לרופא/ת המשפחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול גבוה
הדס22/10/2022תודה רבה על תשובתך.
הקורטיזול 8am גבוה - 767
הברזל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה להדס
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2022אם היא לוקחת גלולות או שהיתה בסטרס בזמן הבדיקה זה יסביר את הרמה. לא מסביר עייפות וחוסר אנרגיה
היתי ממשיכה בברור כפי שכתבתי (צריך לראות מאגרי ברזל, לא רמה בודדת של ברזל, וגם רמות B12 למשל)
כאמור קשה ליעץ מבלי לראותה לקבל אנמנזה מלאה ולבדוק אותה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק רכישה עזרהדריה20/10/2022
אשמח לעזור ברכישת אוזמפיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי מרשם תקף לעוד יומיים, ולא יכול להשיג בשום מקום
אבי25/10/2022סוכרתי, במכבי 1 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אינסוליןנועה20/10/2022
בבדיקות הדם האחרונות נמדד לי אינסולין קטן מ-2mlu/l וזה כל מה שנרשם.
בנוסף בדיקות הגלוקוז בדם יצאו 98 (הרף העליון הוא 100).
אשמח לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה והאם האינסולין נמוך מדי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנועה
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022סוכר בצום של 98 הוא בנורמה בגבול העליון. במכבי תוצאות בדיקת האנסולין יוצאות נמוכות יותר בהשואה לשאר המעבדות. אם רמות הסוכר תקינות וגם המוגלובין מסוכרר לא נראה שיש לכך משמעות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה גלוקומיןשי20/10/2022
לאחרונה נרשמה לי התרופה "גלוקומין" ולא הבנתי את אופן הפעולה שלה, האם התרופה מורידה או מעלה רמות אינסולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022התרופה בעיקר מפחיתה את יצור הסוכר ע"י הכבד, אך יתכן שגם משפרת מעט את הרגישות לאנסולין ברמת השריר והשומן.
ככל הידוע לי אין לה השפעה ישירה על הלבלב. אבל בעקבות מה שתארתי צפויה ירידה ברמות האינסולין ושיפור ברמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh לאחר פעילות יתראליס19/10/2022
Tsh=42.762
T3 = 6.5
T4=5.9
מקבלת מינון 30ֶשל מרקפטיזול
מה זה אומר ואם להוריד מינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאליס
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022מהי הנורמה של T3 במעבדה. כרגע שיש תת פעילות. היתי מתיעצת בהקדם עם הרופא/ה המטפל/ת . אך היתי שוקלת הפסקה של הטיפול ליום יומיים ואז חדוש במנון מופחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח הנורמה t3
אליס22/10/2022טווח נורמה במעבדה 3.5-6.5 התוצאה 4.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאליס
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2022פשוט כתבת T3 של 6.5 וזה לא התאים לי לשאר הערכים...
אז ההמלצות שכתבתי בתגובה הקודמת שלי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בויטמין Dנעמה19/10/2022
שלום
אני בת 66 עם אוסטאופרוזיס משמעותי
הומלץ ויטמין D
האם מבחינת שיפור הספיגה שלו כדאי לקחת את הטיפות
בזמן ארוחה או שזה לא משנה ואפשר סתם על בטן ריקה במהלך היום או נניח אאחרי איזה רק עוגיה או משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמה
ד``ר מאיה איש שלום22/10/2022ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן ולכן נספג טוב יותר עם ארוחה שמכילה שומן, אך נספג טוב גם ללא אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לקח כדור??.וושקץ19/10/2022
שלום רב,
אני בן 55 ,גובה 175 סמ, משקל 81 ק"ג.עושה ספורט באופן קבוע- עושה הליכות כל יומיים.
עקב רמות סוכר גבוהות בדם, בחודש האחרון הפסקתי עם השתייה המתוקה כגון קולה ו-xl. בורקסים ועוגות ואכילת לחם מקמח לבן.
הערכים ירדו והם נעים באופן קבוע סביב ה-130.(123-136)
שאלתי היא האם אני צריך לקחת כדור או שאני בסדר מבחינת התזונה והספורט?
תודה מראש,וושקץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לוושקץ
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022הערכים בצום עדין בתחום סוכרת קלה. (126 ומעלה). מציעה לשקול הולטר סוכר (מד סוכר רציף למשך 10 ימים או שבועיים תלוי בסוג ההולטר) עם יומן אכילה ויעוץ דיאטנית כי אני מניחה שיש פחמימות נוספות שניתן לצמצם. האם נבדק גם המוגלוביןמסוכרר שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים?
היתי מנסה שנוי נוסף בתזונה והמשך פעילות גופנית. ואם זה לא מביא לשנוי שוקלת טיפול תרופתי
אם רק הסוכר בצום גבוה ובשאר היום תקין היתי בודקת לגבי אפשרות של דום נשימה בשינה. (בעיקר אם אתה נוחר או מתעורר עייף)
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות מוגברות עקב סקסנדהאיילת18/10/2022
אני בערך 25 יום עם סקסנדה. 1. בדרך כלל סובלת כרונית מצרבות ונוטלת לנסופרסול 30 מ״ג פעמיים שלוש בשבוע. עם סקסנדה הצרבות החמירו. וזה ממש על בסיס יומי כמעט. יש משהו שיכול לעזור עם הצרבות?
2. התחלתי ב0.6 ואחרי שבוע וחצי עליתי ב5 קליקים. ונשארתי ככה עד עכשיו. האם להעלות בעוד 5 או 3 קליקים? האם העלייה בקליקים מגבירה קצב ירידה. עד עכשיו ירדתי רק 5 קילו ( האם זה נורמלי או שהייתי אמורה לרדת יותר ? ) והאם עלייה בקליקים תחריף את הצרבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה תודה
איילת19/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאיילת
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2022בהחלט סקסנדה עשויה להחמיר צרבות. מצד שני הירידה במשקל משפרת רפלוקס. אפשר לשקול לקחת לנטון קבוע ואז אולי להעלות להמשיך להעלות את המנון בהדרגה. מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת. קשה לי ליעץ מבלי לקבל את התמונה המלאה.
בעקרון סקסנדה עוזרת להוריד בממוצע 8% ממשקל הגוף כאשר שליש מהמטופלים משילים יותר מ10% ממשקלם ו15% מהמטופלים משילים יותר מ15% ממשקלם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאה לא נתנה הנחיות מיוחדות
איילת21/10/2022הרופאה לא נתנה לי הנחיות מיוחדות. נתנה מרשם ואמרה שבוע ראשון 0.6 וכל שבוע לעלות. 1.2 ואז 2.4 ול3.
אני בגלל שקראתי ופחדתי מתופעות לוואי אימצתי פה את שיטת הקליקים שראיתי.
אני עם עודף משקל גדול BMI 48 עם תת פעילות בלוטת תריס מאוזנת. קיוויתי חרדת עם זה במשקל. כמעט 6 קילו בחודש. עליתי אתמול ל1.2ֶ
קראתי שיש סיכונים לסרטן בשד ובבלוטת התריס מהתרופה. האם זה נכון וצריך
לעדות בדיקות לזה באיזשהוא שלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאיילת
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022הסיכון לסרטן השד ככל הנראה לא משמעותי כי אחרת הFDA היה מוציא את התרופה משמוש. בעקרון היו יותר מקרי סרטן שד בשנה הראשונה לשמוש אך לא לאחר מכן דבר שקשור כנראה לירידה במשקל ויכולת זהוי טובה יותר. אם תרופה מביאה לסרטן השכיחות אמורה לעלות עם הזמן מה שלא קרה עם התרופה. לגבי הסרטן בבלוטת התריס ההוכחה רק במכרסמים אין שום עדות בבני אדם אבל כשמשנה זהירות לא מקובל לתת לאנשים עם סרטן מדולרי או תסמונת MEN2. למרות שלא הוכח קשר להללו בבני אדם אלא רק במכרסמים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לפני בדיקת TSHנטע18/10/2022
אם עושים פעילות גופנית אירובית (שחייה) לפני בדיקת TSH האם זה עשוי להשפיע על תוצאות הבדיקה?
תגובה לנטע
ד''ר מאיה איש שלום19/10/2022לא ידוע לי שיש השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לטסטסטרון totalניב17/10/2022
חושב שכללית זייפה בדיקת טסטסטרון total כשלקחתי יותר כדורים פסיכיאטריים עכשיו בקרוב עושה בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב שטסטסטרון אצלי תקין
ניב18/10/2022אני חושב שהרמה תקינה אבל ייתכן מסת שריר נמוכה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה בדיקת סוכרקורן17/10/2022
היי דוקטור, אחי חולה סוכרת ולפעמים אני אוהב לעשות בדיקת סוכר(סתם מעניין אותי לדעת מה הסוכר שלי) בעזרת דקירה עם הערכה של אח שלי שיש לו את של פריסטייל.
לפני כמה חודשים התחילו לי קשיי נשימה במהלך היום, עשיתי כמעט כל בדיקה אפשרית ולא מצאו כלום(חוץ מדום נשימה בשינה)
באותו זמן שהתחילו לי הקשיי נשימה הייתי עושה הרבה בדיקות סוכר.
רציתי לדעת אם זה הגיוני שגרמתי לעצמי לתסחיף אוויר כתוצאה מזה שדקרתי את עצמי או שזה לא יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לקורן
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2022זה לא סביר. כי הדקירה היא ברמת הקפילרה (נים דם).
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירקס 100 ולנטון 30.נורית17/10/2022
שניהם יש לקחת על בטן ריקה בבוקר . האם מספיק רווח של חצי שעה בין הראשונה לשניה? או שאפשר לקחת כמה כדורים של יוטירקס בבוקר אחד, ואת השניה בימים אחרים לקחת לפני א. צהריים. תודה
תגובה לנורית
ד''ר מאיה איש שלום19/10/2022אם את לוקחת לנטון רק פעם ביום אפשר לראות אם מספיק שתקחי בערב
אם לא אז עדיף לקחת איותירוקס קודם לחכות חצי שעה ואז לטול את הלנטון ולחכות עוד חצי שעה אפשר לשקול החלפה לנקסיום של הלנטון שמאפשרת לחכות פחות זמן לפני האוכל
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר בדם, סוכרתשי17/10/2022
שלום
בן 55. כבר כמה שנים תקופה מאוד לא קלה בחיים אחרי פציעה לא קלה. לכן קשה לי להקפיד ואוכל הרבה מתוקים ושותה כל יום 3 פחיות קולה וכו'.
משקל תקין 63 קילו גובה 1.80 אבל בתזונה הרבה ג'אנק ומתוק. ולא עושה שום כושר.
בגלל שאני חושש שזה יגרום לסוכרת אני שם לב לתוצאות הסוכר בבדיקות הדם שגם ככה עושה כל 4-5 חודשים.
עד כה התוצאות בשנתיים האחרונות 82,77,90,84,88.
כל הבדיקות בצום 8 שעות.
רציתי לשאול.
1. האם למי שהסוכר תקין ובין 80-90 בוודאות אין סוכרת?
2. האם סוכרת פתאוןם יכולה להתפרץ למרות רמות של 80-90 או שזה יותר בהדרגה כך שאם הסוכר יתחיל לעלות לכיוון 95-100 אז אדע ויהיה לי זמן לתקן ולצמצם את כמות הסוכר ולמנוע סוכרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2022סוכרת היא לרב הדרגתית, אלא אם אם מדובר בתהליך אוטואמוני ואז לרב ההופעה היא מהירה. צריכה של כמות ככ גבוה של פוחמימות פשוטות עלולה להביא לכבד שומני גם אם משקל תקין ואין סוכרת. מבינה שאתה עובר תקופה קשה אבל אולי תתיעץ עם דיאטנית ותנסו יחד למצוא פתרון.
לעיתים הסוכר בצום תקין אבל הסוכר אחרי האוכל גבוה במצב כזה נראה המוגלובין מסוכרר לא תקין כי הוא משקף את ממוצע הסוכר ב3 חודשים האחרונים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר, כבד שומני
שי21/10/2022תודה רבה
חשוב מאוד
אבקש בדיקת המוגלובין מסוכרר שכתבת.
במידה ומכמה שנים של בעיקר גאנק פחמימות המון מתוקים וליטר! קולה ביום
התפתח לי כבד שומני, האם זה הפיך ברגע שאחזור לתזונה טובה יותר או שכמה שנים כבר סביר שהנזק לכבד לא הפיך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022כבד שומני הוא הפיך אלא אם נוצרה בו צלקת, אבל צלקת נוצרת אחרי הרבה שנות כבד שומני עם גורמי סיכון נוספים כך שלא סביר שיש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון והשפעה על סוכרים בדםאני16/10/2022
האם זריקת נבידו או הגל טסטומקס יכול להעלות את כולסטרול הרע בדם כולל הטריגליצרידים או את רמת הסוכר בדם?
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2022לגבי רמת הסוכר לרב טיפול בטסטוסטרון משפר את רמת הסוכר, גם את הטריגלצרידים לגבי השפעתו על רמות הכולסטרול הרע (LDL) הדבר שנוי במחלוקת אך מחקרים רבים מראים שיפור אחרים מראים נטרייליות. כנל לגבי הכולסטרול הטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר פנים, שינויאיילה16/10/2022
שלום
אני בת 18.5 בריאה יחסית
אני ממש לא שעירה
משום מה בחודשים האחרונים התחילו לצאת לי שערות על הלחיים
פלומות כאלה די בהירות אבל עם נוכחות.
קראתי שזה יכול להיות מסיבה רפואית.
האם זה דורש איזה שהוא בירור הורמונלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילה
ד''ר מאיה איש שלום18/10/2022קשה לי ליעץ לך מבלי לראותך
אם את בעלת שיער כהה נשמע שזה פחות בעל משמעות (שעור פלומתי בהיר עדין). אם אין שיעור במקומות אחרים, אין אקנה והמחזור סדיר יתכן שאין צורך בברור נוסף, אך קשה לי ליעץ לך מבלי לראותך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)