מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד האוזמפיק עובד על ירידה במשקל?יוסי29/12/2022
שלום וברכה,
רציתי לדעת האם האוזמפיק מזרז חילוף חומרים או שהוא גרום לחוסר תיאבון וכתוצאה מכך משפיע על ירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האוזמפיק בעיקר משפיע על הפחתת תיאבון
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022האוזמפיק בעיקר משפיע על הפחתת תאבון. הוא לא מעלה חלוף חומרים, אך לא גורם לירידה שרואים כאשר מבצעים דיאטה ללא אוזמפיק כך שבאופן עקיף אולי זו כן סוג של עליה קלה אבל לא משמעותית בחלוף החומרים מכוון שכל ירידה במשקל בעזרת צמצום קלורי מביא לירידה קלה בקצב חלוף החומרים במנוחה. לכן חשובה מאוד פעילות גופנית בעיקר תנגודת בכדי למנוע אובדן מסת שריר וירידה בקצב חלוף החומרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh 7.29 שבוע 6 ורוצה לדעת אם קיים נזק לעוברהילה29/12/2022
הי אני בשבוע 6 עשיתי בדיקת דם יצא לי TSH 7.29 הרופאה המליצה לי לקחת יוטירוקס . האם קיים נזק לעובר ב 6 שבועות הראשונים שלא לקחתי כדורים. ?
יש לציין כי לעולם לא סבלתי מתת בלוטת התריס ולפני ההריון הבדיקות דם היו תקינות Tsh 3.04* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בערכים כאלו של TSH בשלב כה מוקדם
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022בערכים כאלו של TSH בשלב כה מוקדם בהריון הסכוי לנזק הוא קטן ביותר.ממליצה להתחיל טיפול ולאזן כי פשוט בהעדר טיפול הTSH עלול לעלות עוד בהמשך ההריון. יעד TSH פחות מ2.5 בטרימטסר ראשון ופחות מ3 בטרימטסר שני ושלישי. החשש מנזק הוא בדרכ בהיפותירואדזם משמעותי עם TSH מעל 10. הסכוי לנזק בTSH מתחת ל10 הוא קטן אך בכל זאת מומלץ לטפל.
בברכת בריאות לך ולעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק לסכרת מחסור בכלליתעפרה28/12/2022
אני משתמשת באוזמפיק לסכרת וכעת יש מחסור בבית מרקחת של הקופה...איפה אפשר להשיג באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פשוט לחפש בין בתי מרקחת שונים
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022פשוט לחפש בין בתי מרקחת שונים. אם העלות היא לא גורם מגביל אז מנון של 0.25 מג' נמצא במלאי אך הוא יספיק לשבועיים ויחייב הזרק של 4 מנות כל שבוע בכדי להגיע ל1 מג'.
אך יהיה צורך ב-2 אריזות של 0.25 מג' בחודש
בתקוה המחסור יפתר בסוף ינואר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת a1c ובדיקת גלוקוזRkk28/12/2022
שלום, אני גבר כבן 45 ,משקל תקין ,בריא בדרך כלל. ביצעתי בדיקחת דם כלליות ותוצאות a1c יצאו 5.7 % . תוצאת הגלוקוז לאחר צום לילה יצא 94 . מה משמעות החריגה בתוצאת a1c והאם הבדיקה תקינה? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לRKK
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022הסוכר בצום בנורמה אך בשליש העליון וההמוגלובין המסוכרר מוגבר במידה קלה, אם יש גורמי סיכון לסוכרת כגון: עודף משקל, סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, העדר פעילות גופנית צריכה מוגברת של פחמימות כדאי לשקול שנוי הרגלי חיים: הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות ופעילות גופנית סדירה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק לאחר דלקת בלבלבדפנה28/12/2022
היי,
לפני למעלה מעשור עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה בעקבות חול שככל הנראה גרם לדלקת בלבלב.לפני מספר שבועות התחלתי עם האוזמפיק לא לפני שערכתי בדיקות דם כולל אינזימי לבלב והכל יצא תקין.האם השימוש בתרופה מותר או שהיא עלולה לגרום לדלקת פעם נוספת? אם אין לי כיס מרה זה בעייתי? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם היה אירוע אחד של דלקת בלבלב
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022אם היה ארוע אחד של דלקת בלבלב על רקע מחלת אבנים לא פעילה בכיס מרה הסיכון לארוע נוסף הוא קטן.
בעקרון אין סיבה לעקוב אחר אנזימי לבלב אם אין כאבים ברום הבטן. כי יכולות להיות עליות קלות חסרות משמעות קלינית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעתךLinoy27/12/2022
בת 43 בריאה בדרך כלל למעט מתח נפשי בשנה האחרונה , לא מעשנת , 44 קילו, 1.66 סמ, רזה מאז ומעולם, גנטי..
השימוטו 76, תת פעילות בלוטת התריס לא קבועה .. כאשר אני עושה בדיקת tsh בזמני מחזור וסת היא יוצאת עם חריגה קלה לכיוון התת פעילות .. כאשר אני עושה בדיקת בלוטת התריס בזמנים רגילים שלא בזמן ווסת היא יוצאת בטווח הנורמה.. איזה הסבר יש לתופעה ? לדעתך.. אציין שההורמונים t3 ו t4 יוצאים תמיד בטווח הנורמה כולל בימי הווסת,
יש סיבות אפשריות לתופעה הזו לדעתך ? בדיקות דם רגילות שגרתיות תקינות. בירור קרדיאלי מקיף תקין למעט פעימות מוקדמות גם בימים של סביב המחזור/ביוץ. יכול להיות מצב של תת פעילות חריגה קלה אך ורק בימי המחזור החודשי ואז בזמן רגיל הבלוטה יוצאת פיקס ? כי זה מה שקורה אצלי .. אשמח לדעתך תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תיארת את ערכי הTSH
ד``ר מאיה איש שלום29/12/2022לא תארת את ערכי הTSH. ממחקר קטן שמצאתי דווקא רמות TSH היו גבוהות סביב הביוץ ונמוכות סביב המחזור. אם הריון לא על הפרק אז לרב לא מטפלים אם הTSH מתחת ל10 וFT4 תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובורפיד כמה זמן לאחר ההזרקה מתחיל להשפיע אני יש לי טייפ 1 כשיש לי סוכר גבוה אני מזריקה ולאחר שעה ויותר בודקת והסוכר אינו יורד יש לי עוד בעיה כשיורד דם במקום שהזרקתי אז החומר יוצא תודהרוני27/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

כדאי לבדוק עם אחות סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022כדאי לבדוק עם אחות סוכרת לגבי טכניקת ההזרקה. בעקרון ההשפעה של נובורפיד היא תוך 40 דקות עד שעה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גארדיאנס וכרום פיקולינטעודד אלוני26/12/2022
שלום
נוטל 2 כמוסות גארדיאנס ליום. אם ובמידה ואתחיל לקחת כרום פיקולינט,האם יש לעשות שינוי במינון?
האם זה בכלל רצוי לקחת את שניהם ביחד?
תודה עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיקרון אין הבדל ביעילות בין גרדיאנס 10 ל25
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022בעקרון אין הבדל ביעילות בין גרדיאנס 10 ל25 מג. כך שאולי יספיק לך כדור אחד של גרדיאנס דואו ואחד של גלוקומין (אם אתה לוקח גרדיאנס דואו). ההשפעה של כרומיום היא לא ככ דרמטית כך שאפשר להמשיך ככל הנראה עם הטיפול כרגיל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק ותפקודי לבלבאלכסה25/12/2022
בת 44 וחצי
חברה בקופת חולים מאוחדת
לאחר המצב של כבד שומני, ותפקודי כבד טיפה מוגברים התחלתי טיפול באוזמפיק
11 חודשים עם זריקות אוזמפיק
ירדתי סהכ 20 קג מ89 ל69 קג
עושה בדיקות דם כל כמה חודשים
לאחרונה בודקת גם ליפאז ועמילאז
1. עמילאז עד עכשיו היה 100 יח/ל (גבול עליון לפי מעבדת מאוחדת)
ובבדיקות האחרונות יצא 110
2. ליפאז יצא מקודם 89(גבול עליון 78) בהמשך ירד ל87 ועכשיו 86
3. שאר הבדיקות תקינות
אצרף צילום מסך
לאחרונה גילו אצלי בקע סרעפתי 3 סמ וגסטריטיס קל בקיבה בבדיקת גסטרו. בגסטריטיס טיפלתי בפמוטידין 30 יום.
לאחרונה סובלת מכאבי גב אמצעי
בסיטי גב לא מצאו שום ממצא בעמוד השדרה
על מה תוצאות אלה יכולות להצביע?
אשמח מאוד לעזרה
בעיקרון לא מקובל לבדוק ליפז ועמילז
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022בעקרון לא מקובל לבדוק ליפז ועמילז כחלק ממעקב שגרתי רק אם יש חשד לדלקת לבלב כרוני ת או אקוטית. עליות קלות שכאלו בהעדר תסמינים סוגסטיבים יכולות גם להיות חסרות משמעות. קשה לי ליעץ מבלי להכיר את התמונה הקלינית המלאה. אבל בעקרון כשיש דלקת רואים רמות שמעל פי 2-3 כך שהעליה אצלך קלה וסביר שאין לה משמעות קלינית במגבלות העובדה שאני לא יודעת מה התמונה הקלינית המלאה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת מינון אוזמפיקאבי25/12/2022
שלום ד"ר מאיה,
הפסקתי ויקטוזה 1.8 ליום והתחלתי אוזמפיק.
שבוע 1 לקחתי אוזמפיק 0.25.
האם בגלל שסבלתי היטב את הויקטוזה והתרופות מאותה משפחה האם אני אמור לחכות חודש עד הגדלת המינון או שאני יכול כבר בשבוע השני נגיד להעלות ל 0.33 (תוספת של 8 יחידות) ובשבוע השלישי להעלות ל 0.39 (שוב תוספת של 8 יחידות) ובשבוע הרביעי 0.5 ואז להישאר במינון זה ולראות אם אפקטיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיקרון אני במעבר מוקטוזה לאוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2022בעקרון אני במעבר מוקטוזה לאוזמפיק מתחילה ב37 קליקים שזה 0.5 מג'. אפשר לשקול העלאה למשל של 5 קליקים כל שבוע אם ה0.25 מג' נסבל היטב. בעקרון במזרק של 0.25 מג' יש 8 מנות כך שבהזרקות כפולות אפשר להגיע למנון שגבוה מ0.25 מג'.
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת לגבי המנון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לgrowth homroneניב נחום25/12/2022
האם growth hormone ללא פקטור גדילה אחראי על תאי עצם? כי לי יש 0 GH בבדיקה והאם יש לזה משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להורמון גדילה וצפיפות עצם
ניב29/12/2022האם מחסור הורמון גדילה גורם לבעיות בצפיפות עצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בלוטת התריס - מרקם לא אחידנופר20/12/2022
בת 33. אונה ימין - גודל רגיל, ציסטה זעירה בודדת 0.2 ס"מ, ללא ממצא נוסף. אונה שמאל - גודל רגיל, מרקם לא אחיד, מוקד אקוגני בגודל 0.9 ס"מ, ללא ממצא נוסף. TSH הוא 0.6, ונוגדני ANTI THYROID PEROXIDAZE בנורמה. מה יכול לגרום למרקם הלא אחיד באונה שמאל והאם יש לכך משמעות?
מרקם לא אחיד לעיתים מרמז להשימוטו
ד''ר מאיה איש שלום21/12/2022מרקם לא אחיד לעיתים מרמז להשימוטו אבל זה לא בהכרח בפרט לאור תפקודי תריס תקינים ונוגדנים שלילים. הקשרים שתארת קטנים ולמעקב סונוגרפי חד שנתי לפי התאור.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לרמיסיה לאחר סבב שני של מרקפטיזולטלי20/12/2022
קראתי היכן שהוא שאם סבב ראשון של מרקפטיזול נכשל בהשגת רמיסיה לטווח ארוך, בסבב השני עולים הסיכויים לרמיסיה ארוכת טווח באופן משמעותי.
האם הדבר הנכון ואם כן מה הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעקרון הסיכוי לרמיסיה הוא 50%
ד''ר מאיה איש שלום21/12/2022בעקרון הסכוי לרמיסיה הוא 50% ולא ידוע לי שיש הבדל בין הסבבים, יתכן שסבב ראשון ממושך יותר (עד שנתיים מעלה את הסכוי לרמיסיה). בכל מקרה אם המנון של מרקפטיזול לא גבוה ואין תופעות לואי אז אפשרי להמשיך גם לזמן ארוך משנה וחצי. אם יש גויטר גדול, אז הסכוי לרמיסיה קטן, גם באנשים מעשנים ועם הפרעה משמעותית יותר בבלוטת התריס הסכוי לרמיסיה קטן יותר ככל הנראה. בנשים הסכוי לרמיסיה גדול יותר וגם כנראה במבוגרות יותר. הפקטורים האלו שנויים במחלוקת. בכל מקרה אם אין תופעות לואי מהמרפקטיזול (שלרב מופיעות בחודשים הראשונים לטיפול) אז אין מגבלה להמשיך את הטיפול. כמובן שחשוב לזכור סכון של 6/1000 לדכוי מח עצם ולכן בכל מצב של חום או כאב גרון חשוב להפסיק מרקפטיזול ולבצע ספירת דם. וגם חשוב לעקוב אחר אנזימי כבד אבל הסכוי להפרעה הוא רק 10%
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי-נטילת מרקפטיזולליטל20/12/2022
שלום ד"ר
אני בתהליך של איזון ביתר פעילות (גרייבס)
עקב חופשה בחו"ל שכחתי פעמיים ליטול את התרופה (פעמיים=שני חצאי כדור).
אני נוטלת את התרופה 3 פעמים בשבוע.
האם פעמיים אלו ששכחתי ליטול את הכדור יכולות לגרום נזק לתהליך האיזון? כמה זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה תלוי בעד כמה המחלה פעילה
ד''ר מאיה איש שלום21/12/2022קשה לי לומר, זה תלוי בעד כמה המחלה פעילה, בכל מקרה מקסימום יעלו לך מעט את המנון בהמשך אם יעלה הצורך. מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת . אך בנתיים אני חושבת שהיתי ממשיכה כרגיל בפרט אם היית מאוזנת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך קובעים מינון אוסמפיקנירית דר19/12/2022
שלום רב. אני משתמשת באוזמפיק על ידי ספירת קליקים המזרק. כרגע אני עושה 60 קליקים פעמיים בשבוע. מה המינון המרבי של קליקים שמותר?. האם ניתן להעלות עצמאי בקפיצה של 10 קליקים , כלומר 70 קליקים פעמיים בשבוע?
60 קליקים פעמיים בשבוע
ד''ר מאיה איש שלום20/12/202260 קליקים פעמיים בשבוע זה מנון של 1.6 מג לשבוע. היתי מתיעצת עם הרופא/ה המטפל/ת לגבי העלאת המנון. אני לרב עושה זאת בצעדי מנה של 5 קליקים לשבוע
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)