מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת סוכר בצום במכשיר ביתיענת12/01/2023
שלום
בבדיקה ביתית בבוקר בצום כעשר שעות לפחות הסוכר יוצא לי יותר בין 100 ל 116 בשלושת הימים האחרונים התחלתי לבדוק סוכר בבוקר אחרי 12 שעות צום ויוצא לי פחות מ 100 בין 80 ל 90 מה זה אומר בדיוק אני בכל זאת במצב של טרום סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוכר שמעל 100 מחשיד לטרום סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום16/01/2023סוכר שמעל 100 מחשיד לטרום סוכרת, אך הסוכרים שאת מודדת בימים האחרונים תקינים. מציעה לשקול בדיקת המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בכל מקרה הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות מעובדות ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע בשפור רמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 2 עליה דרסתי במספר מדידות רצופותיצחק12/01/2023
שלום, הבוקר מדדתי בבית בצום של 10 שעות יצא 124, לאחר 5 דקות מדדתי שוב יצא 135, לאחר עוד 5 דקות יצא 157 איך זה יתכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נלחצת ונחרדת בין הבדיקות
אודי12/01/2023ולכן הערכים זנקו בזמן קצר
מציע לך לתת לד"ר תמונה מעט רחבה יותר
יש עודף משקל?
עושה פעילות קבועה?
יש מחלות נלוות?
וכו וכו
כל פסיק בעל חשיבות ומשקל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לעיתים אחרי צוך מתמשך עלולה להיות עליה ברמת הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום16/01/2023אודי צודק שחשובים גורמי סכון נוספים לסוכרת. לעיתים אחרי צום מתמשך עלולה להיות עליה ברמת הסוכר בפרט אם היית בסטרס
האם יש גורמי סכון לסוכרת כגון עודף משקל, אורח חיים יושבני, צריכה רבה של פחמימות בפרט פשוטות מעובדות, סוכרת בקרוב משפחה מדרגה ראשונה,תרופות שמעלות סיכון לסוכרת כגון סטרואידים, תרופות אנטיפסיכוטיות, קצת גם SSRI. האם בדקת המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בכל מקרה הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע בהורדת רמת הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן שוקע מה המשמעות?א12/01/2023
לאחרונה שמתי לב שהשתן לא מתערבב עם המים באסלה אלא שוקע (לפעמים כן ולפעמים לא) האם זה קשור לסכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ככל הידוע לי
ד''ר מאיה איש שלום16/01/2023לא ככל הידוע לי. אבל בטח מבוצע מעקב אחר רמת חלבון בשתן.
מציעה להועץ עם רופא/ת המשפחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אלדקטון והשפעה על לח"דרחל11/01/2023
שלום
מבוגרת שנוטלת מספר תרופות ליתר לח"ד.
מאחר ולא היה מאוזן הוסיפו לה אלדקטון.
לחץ הדם היה תקין ואף נמוך יחסית.
אך בבדיקת דם לאחר 3 חודשים האשלגן היה גבוה והתרופה הופסקה.
הרופא אמר שצפוי לאחר ההפסקה שתהיה עליה בלחץ הדם לאחר תקופה. וצריך לעקוב.
כמה זמן ההשפעה של אלדקטון לאחר ההפסקה? יש זמן מוגדר מתי מסתיים האפקט של הטיפול באלדקטון לאחר שמפסידים ליטול את התרופה?
מה ההגיון שזה ממשיך להשפיע גם בשבועות שלאחר ההפסקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוך 3-4 ימים התרופה והמטבוליטים שלה כבר מתפנים
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023תוך 3-4 ימים התרופה והמטבוליטים שלה כבר מתפנים אלא אם יש שחמת הכבד ואז הזמן עלול להתארך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין אם ומתי לקחת.דרורה ונג10/01/2023
בעלי בן 85 עם כליה אחת בתפקוד 28% . קיבל גלוקומין 850מ"ג מרופא משפחה . פוחד לקחת בגלל תפקוד נמוך של הכליה,
האם להסתכן ולהוריד את רמת הסוכר? המוגלובין 61 סוכר 130.
מצפה לתשובה,
בתודה,
דרורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בתפקוד כלייתי שפחות מ30 אחוז לרב משתדלים להימנע
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023בתפקוד כליתי שפחות מ30% לרב משתדלים להמנע ממטפורמין בגלל הסכון הנדיר לחמצת לקטית. אפשר לשקול תרופות חלופיות כגון מעכבי DPP4 כגון ג'נוביה/טרג'נטה שאינם מוגבלים בירידה בתפקוד כליתי או טיפולי תרופתיים אחרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שגורמות לעליית סוכרשי09/01/2023
מתנצל על הנודניקיות.🙂
קראתי שסטטינים יכולים לגרום לעלייה בערכי הסוכר. אני לוקח סימבסטטין 20 מג.
אם כן..איזה תרופה תחליפית לא גורמת לעלייה.
לוקח גם וקטור 80..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ב200\1 מנוטלי סטטינים עלולה להתפתח סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023ב1/200 מנוטלי סטטינים עלולה להתפתח סוכרת, כלומר לא שכיח. ומצאו שגם בטרום סוכרתיים אשר נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח סוכרת לעומת אנשים עם סוכר תקין בטיפול בסטטינים התועלת מבחינת מניעה של מחלות לב וכלי דם עולה על הנזק האפשרי מעליה ברמות הסוכר שהוא גם בחומרה קלה. מעכבי PCSK9 שניתנים בהזרקה אחת לשבועיים אינם מעלים את רמות הסוכר אך הם אינם בסל כקו ראשון בגלל שהם שזהו טיפול יקר וגם המחקרים לגבי יעילות נערכו בעיקר כקו שני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות של בלוטת התריס ודפיקות לבעלמה09/01/2023
יש לי יתר פעילות קלה מאוד . שמתי לב שלפעמים אני מרגישה דפיקות לב האם זה יכול להיות קשור? והאם זה תקין שאני מצליחה לראות את הלב פועם ממש עולה ויורד מתחת לעור ? אני בת 37 רזה האם התופעות הללו יכולות להיות קשורות ליתר הפעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט דפיקות לב יכולות להיגרם מפעילות יתר
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023ערב טוב
בהחלט דפיקות לב יכולות להגרם מפעילות יתר של בלוטת התריס
אפשר לשקול תרופות ממשפחת חוסמי בטא כגון נורמיטן, קרדילוק או דרלין בכדי להקל על התסמינים ולטפל בבעיה בבלוטת התריס אם ניתן (למשל בדלקת הטיפול הוא תומך בלבד ואין טפול יעודי אבל במצבים אחרים כגון גרייבס או קשרית פעילה יש טיפול תרופתי יעודי)
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות דיאט והרעבה..שאלותשייקה09/01/2023
שלום דר מאיה
האם משקאות דיאטטיים יכולות להעלות סוכר?
אצלי רמת הסוכר שנים שהיא תקינה בשתי סוגי הבדיקות.. במשפחה יש סוכרת ולכן אני מתנהל כאילו יש לי סוכרת..
לפני הבדיקות התקופתיות האחרונות החלטתי להדק עוד יותר את התזונה וממש הרעבתי עצמי ושגם ככה אני לא אכלן גדול.
ושותה קולה זירו בדכ...
לא ביצעתי פעילות גופנית.
והפעם יצא 117 וה.מסוכרר 5.9..
שאלתי..האם יש מצב ששתיית קולה זירו וההרעבה הביאות לתוצאות אלה?
והבנתי גם שמטמורפין לוקחים עם הארוחות... הבעייה שאין דבר כזה אצלי ארוחות ..רק מנשנש ממש בצניעות.זה לא מסוכן עם התרופה?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיבה לטול מטפורמין עם האוכל
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023הסיבה לטול מטפורמין עם האוכל היא בכדי להפחית תופעות לואי במערכת העכול כגון שלשולים וכאבי בטן, אין מניעה מנטילת התרופה ללא אוכל.
כדאי לוודא שהתזונה מאוזנת כוללת מספיק חלבון וויטמינים היתי שוקלת יעוץ עם דיאטנית
בהחלט יש אנשים שממתיקים מעלים להם את רמת הסוכר, התגובה אינדוידואלית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למיצוק הצווארנאוה08/01/2023
שלום רב
יש לי תת פעילות של בלוטת התריס.
רציתי ליקנות מכשיר ביתי למיצוק הפנים והצוואר שעובד על גלי רדיו ולייזר קל.
רציתי לדעת אם זה מסוכן לעסות את הצוואר אם המכשיר הזה?
יש חברות שאומרות שזה מסוכן לעסות את הצוואר עם מכשיר שעובד עם גלי רדיו , האם זה נכון.
שם המכשיר סילקן פייסטייט.
מבחינת בלוטת התריס אני לא רואה חשש
ד''ר מאיה איש שלום11/01/2023אני מצטעת אבל אין לי מספיק מידע בתחום כי לא עוסקת בו.
מבחינת בלוטת התריס אני לא רואה חשש אבל מבחינת בטיחות המכשיר אני לא עוסקת בתחום ומתקשה לענות
אולי רופא עור ידע
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למחסור ההורמון גדילהניב נחום07/01/2023
שלום קראתי באינטרנט מחסור ההורמון גדילה גורם לאוסטאופורוזיס אז אפשר לתת לי הורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש תשובה בבקשה
נחום07/01/2023אני חושב שאולי הורמון גדילה לא תקין אצלי איך ניתן לברר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם - עזרה בפענוחנטע07/01/2023
שבת שלום דר׳,
בת 43ֶ , 7ֶחודשים לאחר לידה תקינה מנסה שוב להיקלט בטיפולי IVF.
לקראת הסבב ביצעתי בדיקות דם באוקטובר והתוצאות הינן-
TSH- 3
Thyroid peroxides ab- 340
t3,t4- תקינים.
הונחתי על ידי רופאת המשפחה ליטול יוטירוקס להורדת הTSH למתחת ל2.5.
כעבור 3ֶ חודשים בהם נטלתי מידי יום כדור 50ֶמג להלן התוצאות:
TSH- 0.04
Thyroid peroxides ab- 340
t3,t4- בטווח תקינים.
כעת הרופאה הנחתה ליטול יום כן יום לא את היוטירוקס.
האם התוצאה עדיין עלול להקשות על קליטתי להריון?ֶ האם הנחייתה של הרופאה נכונה? אודה להתייחסותך ותודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאות הנוכחיות לא אמורות להפריע לקליטה של ההיריון
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2023התוצאות הנוכחיות לא אמורות להפריע לקליטה של הריון, אני לא בטוחה שהטיפול נחוץ
אפשר לראות מה קורה במנון מופחת
בכל מקרה ברגע שאת בהריון מומלץ לחזור על בדיקת TSH באופן מידי, ומקובל להעלות את המנון אוטומטית ב30% אך זאת בתנאי באמת הTSH לא מדוכא
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי צילום רנטגן לילד ללא פיענוח אודה לעזרהרחל06/01/2023
היי מצב צילום רנטגן כף יד שמאל לילד בן 8.5
לא נתנו לי פענוח לצילום, אני לא ישנה בלילה יש לי תור לאנדוקרינולוג רק בחודש מאי. אודה לעזרתך בינתיים לפיענוח התוצאה, האם הצילום תואם לגיל של הילד? יש בעיה? הכל בסדר?
הייתי שמחה לעזור אך אני אנדוקרינולוגית
ד''ר מאיה איש שלום06/01/2023היתי שמחה לעזור אך אני אנדוקרינולוגית מבוגרים, מציעה לפנות לפורום בו יש אנדוקרינולוגים ילדים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב להיות פיענוח
גורית20/01/2023תסתכלי באתר ואם אין תפני למכון הרנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב להיות פיענוח
גורית20/01/2023תסתכלי באתר ואם אין תפני למכון הרנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לשאול אם ניתן לתת הורמון גדילה למבוגרניב נחום06/01/2023
שלום לי יש הורמון גדילה 0 בבדיקה ורציתי אם אפשר לתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לבדוק דרך ייעוץ אם הורמון גדילה תקין?
ניב06/01/2023אני רוצה ייעוץ לבדוק אם הורמון גדילה אצלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותירוקס -בחילהלי06/01/2023
בוקר טוב , אני בהריון ממש התחלתי , בבדיקות דם רמת ה tsh שלי היא 4.8 , הוחלט בהתייעצות של רופאת המשפחה עם אנדוקרינולוג לתת לי יותירוקס , מאז שלקחתי אתמול יש לי הרגשת בחילה מהרגע שהתחלתי ליטול את התרופה , היא מלווה אותי כל היום , היום לקחתי כדור שני וכך גם היום . האם להוריד לחצי כדור? האם זה תופעות לוואי שחולפות ? אודה לעזרה , ממש נורא
איותירוקס לא גורם לבחילות
ד''ר מאיה איש שלום06/01/2023איותירוקס לא גורם לבחילות סביר יותר שהן קשורות להריון
קשה לי ליעץ מבלי לדעת פרטים קלינים נוספים, אך אם מדובר בכדור של 50 מקג' לא סביר שחצי כדור יספיק
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת שימוש בפעם הראשונה באוזימפיקנטלי06/01/2023
היי,
למרות שראיתי כמה פעמים סרטון הדרכה בפעם הראשונה נלחצתי וראיתי בסרטון שבשימוש בפעם הראשונה בעט יש לבצע בדיקה לתקינות שמסובבים לפני המספר רואים שתי נקודות ולוחצים רואים שיש טיפה בקצה המחט ואז מתחילים שימוש , וחא עשיתי את זה ובעצם ישר השתמשתי בעט כמובן אחרי שכיוונתי למינון האם זה תקין ?
בנוסף אחרי שהזרקתי וספרתי אפילו עד 20 כשהוצאתי את המחט היה בקצה שלה עדין טיפה האם זה תקין ?
ושאלה נוספת הרופא אמר לי שזה ל8 פעמים מספיק אבל כתוב ל4 ויש רק 4 מחטים .. אז זה ל4 פעמים או ל8?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נורא שלא הוצאת קצת בהתחלה
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023לא נורא שלא הוצאת קצת בהתחלה. וכן תמיד תהיה טיפה בקצה המחט בסיום ההזרקה. ובמזרק של 0.25 מג' יש 8 מנות למרות שהמזרק מגיע רק עם 4 מחטים . במנונים האחרים ה0.5 מג' ו1 מג' יש רק 4 מנות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)