מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלשולים וכאבי בטןרות27/10/2022
הזכרתי כבר 4 שבועות 0.25 אוזמפיק, ומשלשלת הרבה פעמים ביום עם כאבי בטן וחולשה. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2022ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל לשקול הפסקת טיפול וחידושו במנון נמוך יותר. אני למשל ממליצה למטופלי להתחיל מ5 קליקים וכל שבוע שבועיים לעלות ב-5 קליקים ,לעיתים אף מעלה לאט יותר. 19 קליקים הם 0.25 ו37 קליקים הם 0.5. 74 קליקים הם 1 מג'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ומחזור ורמת סוכרליסה27/10/2022
שלום
אם עושים בדיקת דם בזמן המחזור החודשי זה יכול להשפיע על רמת הסוכר ולשאר הערכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנשים ללא סוכרת לא אמורה להיות השפעה
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2022בנשים ללא סוכרת לא אמורה להיות השפעה, בנשים עם סוכרת בפרט נשים עם סוכרת נעורים עלולה להיות עליה ברמת הסוכר
לגבי שאר הבדיקות לא ידוע לי שיש השפעה
פרופיל הורמונלי מבצעים במיוחד במחזור ביום 2-5
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בכפות רגלייםגלית26/10/2022
שלום רב, רציתי לדעת אם יכולה להיות הפרעה הורמונלית במקרה של מצב שבו יש הזעת יתר בכפות רגליים בלבד, זה מלווה גם עם תחושות שיוט בהליכה, רגליים כבדות וחולשה בעיקר ברגליים. אין סימפטומים נוספים. אילו הורמונים יש לבדוק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי שוקלת בדיקת נוירולוג
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2022היתי שוקלת בדיקת נוירלוג, פחות נשמע אנדוקריני אבל אם כן אולי רמות GH IGF1 קורטיזול וTSH. היתי בודקת גם מחסני ברזל וB12
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתקה בעלי סטיביהדנה26/10/2022
שלום
אם אני ממתיקה את כוס התה בשתי עלים של סטיביה האם יגרום לעלייה בסוכר?
עלי סטיביה בטוחים לשימוש לחולי סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל הנראה בטוחים לשימוש
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2022ככל הנראה בטוחים לשמוש. התגובה לממתיקים מבחינת העליה ברמת הסוכר היא אישית אז פשוט צריך לעקוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף. קורונה וסקסנדהרינה25/10/2022
מותר להזריק סקסנדה אם נדבקתי וחיובית לקורונה או להפסיק? ואז מה?
תגובה לרינה
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2022תרגישי טוב. אם את לא מקיאה או משלשלת אין מניעה מלהמשיך
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב ואנדוקרינולוגיהערן25/10/2022
שלום
האם הפרעות קצב, (פעימות מוקדמות ועוד) יכולות לנבוע כתוצאה מבעיות אנדוקרינולוגיות (גם כאשר TSH תקין)? א"כ, בגדול ממה?
מי שמטופל אצל אנדוקרינולוג בגלל בעיה אחרת, האם צריך להעלות את הנושא הזה בפני האנדוקרינולוג או שהבירור והטיפול בזה מתחיל ונגמר אצל הקרדיולוגים?
והאם הקרדיולוגים עושים את הבירור גם בתחום האנדוקרינולוגי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לערן
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2022אם TSH תקין פחות סביר שיש קשר לפעימות המוקדמות. יש הפרעות אנדוקריניות נדירות יותר (למשל גידול אדרנלי שמפריש אדרנלין נדיר לרב מתבטא גם בעלית לחץ דם) אבל בגלל נדירותן פחות סביר שקשורות, יש להתרשם קלינית. פעימות מוקדמות הן לא דבר נדיר ולרב אין להן סיבה אנדוקרינית
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי עם האשימוטו מוטלת יוטירקסעינב ד24/10/2022
בתחילת מאי אובחנתי עם האשימוטו , נכון להיום אני מטופלת ב 600 מ"ג יוטירקס שבועי, טרם נראה שיפור וכל שינוי במינון מרסק אותי פיזית. האם תרופה מקבילה, תקל על הסימפטומים ומה המינון המקסימלי שניתן לצרוך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעינב ד
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2022אין מגבלה במנון לרב יש צורך ב1.6-1.9 מקג'/קג ליום. אך אין מגבלה במנון והמעקב לפי רמות TSH אלא אם יש בעיה בהיפופיזה ואז המעקב לפי רמות FT4 FT3 (נדיר). לרב אין הבדל בין הכדורים השונים. צריך לבחון קלינית אם יש משהו נוסף למשל חסר בקורטיזול אנמיה חסר בברזל B12 הפרעות במשק המלחים
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh בהריון ערכים תקיניםאלונה24/10/2022
היי, בהריון שבוע 37.
אין ברקע בעיות בלוטה.
ביצעתי בדיקות דם וערך ה tsh 3.8
יש לי נשירת שיער.
רופאת המשפחה הציעה השלמה של בדיקות נוגדים ו T
האם לבצע כעת? בחודש 9 או לחכות להמשך , כמה סמן אחרי הלידה לבצע?
האם יש חשש עם ערך כזה שאינו מטופל הן בהריון והן אחכ?
והאם עשוי להיות הסיבה לנשירת שיער
תודנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלונה
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2022פחות סביר שערך כזה גורם לנשירת שיער. גם ככל הנראה לא חובה לטפל בהנחה שFT4 תקין וגם נוגדנים שלילים. היתי בודקת סיבות אחרות לנשירת שיער כגון חסר ברזל חסר B12 וכו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שינה בזמן טיפול בטסטוסטרוןנועם23/10/2022
שלום
בשנות הארבעים, מטופל מזה כמה חודשים בג'ל טסטומקס בעקבות רמת טסטוסטרון נמוכה.
1. מה הסיבה שטיפול בטסטוסטרון חלופי יכול לגרום או להחמיר דום נשימה בשינה? על מה הוא משפיע? והאם זה משפיע מיידית או רק בשימוש בטווח ארוך?
2. אם אני אמור לעשות בדיקת שינה, אך אני לא רוצה שהיא תהיה תחת השפעה של הטסטומקס, בכדי לדעת אם יש לי בעיה ולא בגלל הטסטומקס (אני רוצה להימנע ממצב שבו רק בגלל הטסטומקס אזדקק לטיפול בדום נשימה בשינה). כמה זמן לפני הבדיקה אני צריך להפסיק את השימוש בתכשיר בכדי שהוא לא ישפיע כלל על הבדיקה והיא תהיה אובייקטיבית לגמרי וללא תופעת לוואי של התרופה?
אני מבין את חשיבות הבדיקה גם בזמן השימוש בתרופה, אך יותר חשוב לי בשלב ראשון לדעת האם בבסיס יש לי בעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנועם
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2022דווקא לדעתי עדיף לדעת מה המצב תוך כדי הטיפול אכן טסטוסטרון מחמיר דום נשימה בשינה בשל הרפית השרירים באזור הצואר אך גם במנגנונים נוספים
אחרי 3-4 ימים לא נשאר טסטומקס בכלל בגוף. לא בטוחה שכדאי להפסיק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
נעם27/10/2022שלום
תודה על המענה
אני מבין את השיקול שכן לעשות את הבדיקה תוך כדי טיפול, אך מצד שני אם בגלל הטיפול התוצאה תהיה שיש דום נשימה משמעותי שמצריך למשל טיפול בסיפאפ (דבר לא נוח בכלל) אז כל הרווח והתועלת מהטיפול בטסטסטרון הוא בסימן שאלה גדול.
לכן חשבתי שנכון לבדוק מה המצב הבסיסי אצלי, בפרט לאור העובדה שאני חושב ומקווה שלא אזדקק לטסטומקס באופן קבוע (ההחלטה תהיה לפי בדיקת הדם).
ברמת הרעיון אם למשל מישהו סובל מדום נשימה קל או בינוני, אז טסטומקס יכול להפך את זה לדום נשימה חמור?
כתבת שלא כדאי להפסיק, האם הכוונה מהסיבה שעדיף לעשות את הבדיקה תוך כדי הטיפול או מסיבה אחרת לא כדאי להפסיק?
ושאלה לסיום, מבחינת ההשפעה על הרפיית השרירים בשינה, האם זה משנה אם מורחים את הטסטומקס לפני השינה או בשעות הבוקר לאחר השינה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מכיוון שלתרופה השפעה של 24 שעות
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2022מכוון שלתרופה השפעה של 24 שעות אני לא חושבת שזה משנה אם מורחים בבוקר או בערב, אם הטיפול בטסטוסטרון לא הכרחי ואין חסר ברור עדיף שלא לקחת אותו כי הוא מדכא את היצור הפנימי ואת הציר הפפוזרי-אשך דבר שיכול לקחת מספר שבועות/חודשים להתאוששות
ואכן טסטוסטרון יכול להחמיר דום נשימה בשינה
יש גם אפשרות של התקן דנטלי שאליו יותר קל להתרגל בהשואה לCPAP. ואם יש עודף משקל לנסות לרדת במשקל ושקול אמצעים תרופתיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה אמצעים תרופתיים הכוונה?
נעם04/11/2022שלום
שוב תודה על המענה הבהיר והאדיב כ"כ
אמצעים תרופתיים להורדה במשקל? זה משהו שנותנים לכל אחד או רק לאלו שיש להם השמנה חריגה? (יש לי עודף משקל אבל לא חריג).
כתבת משהו שלא ידעתי, טיפול בטסטוטרון מדכא ייצור טבעי של הגוף?
אבל זה הפיך בכל מקרה?
זה גם אומר שאם מפסיקים את הטיפול אז בעצם רמת הטוסטרון במשך שבועות או חודשים תהיה אפסית? יש לזה השלכות וסיכונים בריאותיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעם
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022בעקרון בBMI שמעל 27 אם יש תחלואה נלוית נוספת אפשר להתחיל טיפול תרופתי לירידה במשקל
אם נותנים טסטוסטרון במנון פיזיולוגים ולא סופרהפיזיולוגים לרב אין דכוי עמוק של פעילות האשך
חשוב לכן לתת טיפול כשיש חסר אמיתי
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה אצל גבריםאני23/10/2022
אם מתגלה בבדיקה פרולקטין גבוה כתוצאה מתרופות או סיבות אחרות האם לוקחים תרופה שתוריד אותו? הבנתי פרולקטין גבוה אצל גברים יכול לפגוע ברמת הטסטוסטרון
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2022אם העליה בפרולקטין היא על רקע תרופתי (לרב טיפול אנטיפסיכוטי) מנסים להחליף לתרופה שפחות מעלה טסטוסטרון ויש כאלו גם במשפחות של התרופות שמעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לדעת אם העליה היא על רקע תרופתי
אני24/10/2022הרי לא עשיתי בדיקה לפני ואחרי אני לא חולה בסכיזופרניה או מאניה דיפרסיה ולכן אני לוקח מינון נמוך יחסית התרופה גם משמשת לטיפול בחרדה הייתי שמח להפסיק אותה אני לוקח סרקוול 150 מיליגרם הבנתי שגם התרופות האנטי דכאוניות כמו סרקוול או אנפרניל יכולות להעלות פרולקטין ולפגוע ברמות הטסטוסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2022אם הפרולקטין מוגבר ברמה קלה לא מחויבת ירידה ברמות הטסטוסטרון אפשר פשוט לעקוב. סרקוול דוקא פחות מעלה רמות פרולקטין. אנפרניל שכיח יותר שמעלה פרולקטין אם תהיה ירידה ברמת הטסוסטרון אפשר לנסות להחליף לתרופה אחרת מאותה משפחה שפחות מעלה פרולקטין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת מגןדנה23/10/2022
שלום רציתי לדעת האם תת פעילות של בלוטת מגן שסובלת כבר שלושים שנה מימנה יכול ליצור יובש בחזה ועוד מקומות בגוף כמו קשקשת
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום26/10/2022אם בלוטת התריס מאוזנת פחות סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בתחילת הריוןאני21/10/2022
שלום רב,
אני עם תת פעילות בבלוטה מזה שנים.
לפני הריון המינון היה 800 מאוזן 2.6.
במסגרת טיפולי פוריות הוגבר ל 950 וtsh ירד מאוד ל 0.075. הקטנו ל900.
לפני יומיים בטא חיובית. ביצעתי מיידית גם tsh וכרגע הוא 0.5.
הרופאה הנחתה אותי באופן עקרוני בהנתן בטא חיובית להגביר מיידית ל1200. העניין הוא שהיא לא תהיה זמינה רק בעוד שבוע, ובגלל שה tsh יצא 0.5 אני בהתלבטות אם זה לא מינון טיפה גבוה. מצד שני מאוד חוששת כמובן מיציאה מאיזון כלפי מעלה.
יש לציין שבהריון קודם tsh השתולל מאוד כלפי מעלה.
אשמח מאוד לשמוע מה את מציעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022קשה לי ליעץ מבלי לקבל את התמונה המלאה כולל מנונים בהריון הקודם, השנוי במשקל וכו
קודם כל חשוב לטול את התרופה בצום על הבוקר בנפרד מקפה/תה/אוכל/תוספים כדורים אחרים לפחות חצי שעה
לרב מקובל להעלות ב30% ברגע שבדיקת בטא חיובית כך שהעלאה ל1200 נראית סבירה
החשש בהריון הוא יותר מתת פעילות מאשר מפעילות יתר
אפשר לנסות להעלות ל1200 ולהתיעץ עם הרופאה בעוד שבוע לא צפוי נזק גם אם מדובר במנון שהוא מעט ביתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון והשפעתו על זיכרון וריכוזאני21/10/2022
אובחנתי בגיל 23 עם הפרעות קשב וריכוז הפסיכיאטרית אמרה שיש לי גם בעיות בזיכרון וזה לא קשור להפרעות קשב וריכוז האם טסטוסטרון נמוך יכול לשפר הפרעות קשב וריכוז ובעיות בזיכרון?
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022טיפול בטסטוסטרון יכול לשפר גם תפקודים קוגנטיבים וזכרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הרמה התקינה של טסטוסטרוןאני21/10/2022
מה הרמות התקינות של טסטוסטרון עד איזה רמה הטסטוסטרון נחשב תקין ומאיזה רמה הוא נחשב כבר גבוה מדי?
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022לכל מעבדה יש את הנורמות שלה
בעקרון שואפים לאמצע הסקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי שקבעו נורמה בארץ
אני22/10/2022שרמה תקינה היא מעל 12 בין 8 ל 12 נחשב גבולי מתחת ל 8 דורש טיפול אני מדובר על טסטוסטרון טוטאל לגברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום23/10/2022נכון למרות שבחלק מהמעבדות הנורמה ירדה ל6 נמוןל/ליטר או 7 נמול/לייטר. אבל באופן עקרוני זה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אוזמפיק בשל טיול בחוץ לארץאני21/10/2022
שלום רב, אם אני נוסעת לחו"ל לטיול של שבועיים או חודש - האם ניתן להפסיק להזריק אוזמפיק לזמן זה? או שזה עלול לשבש את הציר ההורמונלי? (יש לציין שאני לא מתכוונת לקחת עמי אוזמפיק).
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2022לא יהיה שבוש הורמונלי אך בפרק זמן זה צפויה עליה בתאבון וברמות הסוכר (אם התרופה נטלה בשל סוכרת). כמו כן יהיה כדאי לחזור למנון נמוך כי אחרי חודש לא נותרת כמעט תרופה בגוף ויהיה צורך להעלות את המנון בהדרגה
היתי שוקלת לקחת את התרופה איתך בתיק היד בכדי להמשיך ברצף הטיפולי. התרופה יציבה 6 שבועות בטמפרטורת חדר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)