מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת ואוזמפיקרות03/11/2022
ההמלצה היום לחולי סכרת לצרוך פחמימות בשילוב עם חלבון או שומן בריא. אם אני לוקחת גם אוזמפיק אשר מונע פירוק וספיגת שומן, האם אין כאן פגיעה בהמלצה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרות
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022האומזפיק לא מונע פירוק וספיגת שומן (קסינקל מונע ספיגת שומן)
אוזמפיק משפר את תפקוד הלבלב ע"י העלאת הפרשת אינסולין והפחתת ההפרשה של גלוקגון, וכך הלבלב מפריש יותר אנסולין בתגובה לפחמימה וכן מפריש פחות גלוקגון אשר מעלה את יצור הסוכר ע"י הכבד ותורם לעליה ברמת הסוכר בדם.
בנוסף האוזמפיק מפחית תאבון
אין לו השפעה על ספיגה של מזונות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקסניקל ולא אוזמפיק
רות08/11/2022סליחה טעות שלי. התכוונתי לקסניקל כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרות
ד''ר מאיה איש שלום10/11/2022הוא לא מונע פירוק שומן אלא את ספיגתו. מה שחשוב זה להפריד בין נטילת קסינקל לכדורים אחרים כי אז ספיגתם תפגע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריס וסקסנדהאליס03/11/2022
הי התחלתי אתמול טיפול בסקסנדה
וב 2018 עברתי ניתוח כריטה מלאה של בלוטת התריס בגלל מחלת גרייבס
האם זה בסדר שאני מקבלת סקסנדה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאליס
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022בהחלט אין שום מניעה ככל הידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר לחץ דם 24 שעותתמיר02/11/2022
ערב טוב
בבדיקת הולטר לח"ד, איך יש לנהוג בזמן שהשרוול מתנפח? להפסיק פעילות? לעמוד? לשבת? להניח את היד על משטח?
איך הבדיקה יכולה להיות אובייקטיבית אם המדידות מפתיעות ובזמנים לא נוחים? למשל בנהיגה, או בכל מיני מצבים כאלה (בוודאי שזה גם יהיה יותר גבוה מהמדידות הביתיות שבהן יש הנחיה על מנוחה).
אדם שישן על הצד ושוכב על הצד של שרוול המדידה, האם זה פוגם במדידה? (מתאר לעצמי שההמלצה היא לישון על הצד השני, אבל בשינה זה לא בדיוק לפי התוכנית ובאופן מודע).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתמיר
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022בעקרון אמורים להמשיך להתנהג רגיל אך אתה צודק שעלולות להיות מדידות שגויות בגלל תנאי המדידה במצב כזה לרב המחשב פוסל את המדידה ורואים שהיא חריגה ביחס לשאר
מה שחשוב בזמן הולטר 24 שעות זה לנהל יומן לכתוב מתי נלקח הטיפול התרופתי ללחץ הדם במידה ואתה מטופל, מתי ישנת, מתי בצעת פעילות גופנית במידה ובצעת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה בלקיחת הרבה סידןרפי02/11/2022
שלום לרופאה
אני לוקח שתי גלולות סידן של 600 כל יום
לפי הוראת הרופאה צפיפות העצם לא קריטית, מינוס 1.7 בירך, בדיקת הסידן בדם תקינה, אבל היה לי שבר בנפילה במפרק הירך, השאלה שלי האם יכולה להיווצר הסתיידות בגוף בגלל הסידן.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרפי
ד''ר מאיה איש שלום07/11/2022אלא אם אתה סובל מתת ספיגה או נוטל סטרואידים שאתה ככל הנראה לא נוטל אז מקובל לתת 2 כדורים של600 מג' סידן ליום, לרב מסתפקים בכדור אחד
אם היה שבר בצואר הירך אז תוסף סידן ווטמין D לא מספיקים למרות שצפיפות העצם רק בתחום האוסטאופניה ויש לשקול טיפול תרופתי נוסף שיפחית משמעותית את הסיכון לשברים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק להרזיה יעוץ לשימושאתי02/11/2022
שלום
להרזיה.
עליתי בהדרגה במינוני אזומפיק כרגע שימוש ב1מג. יש,לי תופעות לוואי קשות של הקאות ושילשולים. דיברתי עם רופא המשפחה שהמליץ לחזור לחצי.
יש,לי מזרק של 1. בשיטת הקליקים...
הבנתי שאני צריכה חספור 37...
זה אומר שיש כפול מנות?
אוכל להשתמש בו 8 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את נשארת על 0.5 מ"ג שזה 37 קליקים
ד``ר מאיה איש שלום03/11/2022נכון אם את נשארת על 0.5 מג שזה 37 קליקים המזרק יספיק ל 8שבועות יתכן שיהיה כדאי אחרי 2-3 שבועות לנסות להעלות את המנון במספר קליקים למשל 5 ולהמשיך להעלות בהדרגה אחת למספר שבועות אם אין כאבי בטן או שלשולים או בחילות
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מתת פעילות של בלוטת מגןמיטל02/11/2022
בוקר טוב אני סובלת מתת פעילות של בלוטת מגן המון שנים רציתי לדעת עם אכילת קינואה מותרת כשיש תת פעילות של בלוטת מגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיטל
ד''ר מאיה איש שלום03/11/2022כן לא ידוע לי שיש סיבה להמנע מקינואה
חשוב לקחת אלטרוקסין/איותירוקס/סנטרואיד בבוקר בצום חצי שעה לפני האוכל לפחות עם מים בלבד בנפרד מכדורים אחרים/תוספים/קפה/תה/אוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סוכר אמור לרדת ככ מהרשירלי01/11/2022
האם זה תקין אצל אדם לא סוכרתי ששעתיים אחרי האוכל הסוכר יהיה 107 ובמדידה נוספת חצי שעה אחכ כבר יירד ל90?
נשמע תקין
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2022נשמע תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב סוכר, HBA1Cשי01/11/2022
שלום
לפני כשבועיים שאלתי בפורום זה שאלה
ובהמשך להמלצתך ביצעתי השבוע בדיקת HBA1C.
אזכיר שאני בן 55. כבר כמה שנים תקופה לא קלה בחיים אחרי פציעה ועוד עניינים. קשה לי להקפיד על תזונה ואוכל הרבה מתוקים ושותה כל יום 3 פחיות קולה וכו'.
משקל תקין 63 קילו גובה 1.80 אבל בתזונה הרבה ג'אנק ומתוק. ולא עושה שום כושר.
תוצאות הסוכר בצום 8 שעות בשנתיים האחרונות
הן בממוצע באיזור ה 80 ונע בין 70 לכ 90.
ביצעתי השבוע בדיקות בצום 9 שעות
הסוכר = 72
HBA1C= 5.29 % הנורמה 4.90-5.70
האם תוצאת ה HBA1C אומרת שאני עדיין יכול להיות שקט לגבי סוכרת ? ואם נניח לעוד כחצי שנה אמשיך לאכול תזונה כזאת עם המון מתוקים וקולה אז רוב הסיכוי שלא תתפרץ סוכרת??
( אני מאמין שבעוד חצי שנה שנה אשפר את התזונה לאחר תהליך שיקום גופני שהולך לעשות ).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים שציינת תקינים אך אין דרך לחזות
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2022הערכים שציינת תקינים אך אין דרך לחזות תוך כמה זמן תחול החמרה ואם תחול
צריכה של פחמימות פשוטות בכמות גדולה מעלה את הסיכון להתפתחות כבד שומני שמעלה את הסיכון להתפתחות סוכרת.
מציעה לנסות לעשות שינויים כבר בשלב זה בתזונה אפילו שינויים קטנים למשל בלויי דיאטנית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגוף מתחם - זאת בעיה?וולד01/11/2022
לעתים קרובות, לרוב לאחר שאני אוכל אני מרגיש שהגוף שלי מתחמם ומתחיל להזיע בכמויות גדולות.
זה קורה גם אם אני רק יושב ללא כל תנועה
אני משתמש במאוורר בכל שעות היום ולילה - כל עוד הטמפרטורה בחדר היא מעל ל22 מעלות.
האם זאת בעית אנדוקרינולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניחה שבדקת תפקודי תריס
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2022מניחה שבדקת תפקודי תריס?
האם יש יתר לחץ דם או התקפים של עלית לחץ דם?
האם יש גלי חום? האם אתה סובל מעודף משקל?
קשה לענות מבלי לקבל אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תועלת מתוספת ויטמין Dאברהם ל.31/10/2022
שלום
אני גבר בן 72 רזה. מאסת שריר נמוכה. לא פעיל ספורטיבית.
בצפיפות עצם אוסטאופורוזיס די משמעותי מינוס 4.
כמעט ולא נחשף לשמש עובד במחקר רוב היום במעבדה.
כל החיים לא אכלתי מוצרי חלב ולא נחשפתי לשמש.
הרופאה המליצה שאקח ויטמין D
היות ובבדיקת דם יש לי רמות של 16 NG שזה נמוך מאוד.
האם יש באמת תועלת מלקחת טיפות ויטמין D?
לא התעמקתי אבל ראיתי שיש מחקרים וכתבות שמראים שאין ממש תועלת מתוספת ויטמין D ואולי בכלל מי שיש לו ויטמין D בערך גבוה זה בגלל שהוא פעיל יותר ובחוץ ובשמש וכו'.
האם לקחת 1200 יחידות ויטמין D ביום באמת יקטין סיכון לשברים ויועיל במשהו בריאותית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויטמין D אכן מיוצר בעור בעזרת קרני השמש
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2022ויטמין D אכן מיוצר בעור בעזרת קרני השמש, אך ככל שמתבגרים יכולת היצור יורדת ולכן חשוב לתת תוספים שבהחלט מסייעים בהעלאת הרמה של ויטמין D. כשיש חסר של ויטמין D הספיגה של סידן יורדת מהמעי, דבר שיכול להביא לעליה ברמת ההורמון PTH אשר מעלה את פירוק העצם. לכן חשוב לשמור על רמה תקינה של ויטמין D כי בעליה של רמת PTH מאבדים ממסת העצם. ויטמין D מסייע בהפחתת שברים בעיקר כשניתן עם תוסף סידן (כאשר לא צורכים מספיק מהתזונה) אך הוא לא נותן את המענה אשר נותנות תרופות בתחום כגון בספוספונטים, פרוליה, שמפחיתות פירוק עצם או תרופות אשר בונות עצם כגון אביניטי או טריפרטייד. התרופות הללו מפחיתות את הסיכון להארעות שברי צואר ירך או שברים שאינם בחוליות ב20-30% ומפחיתות את הסיכון לשברי חוליות בכ50%.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק לאחר הפסקהפרי31/10/2022
שלום רב, אני מטופלת באוזמפיק לסוכרת. התחלתי במינון 0.25 למשך חודשיים, ולאחר מכן חודש של 0.5 וחודשיים של 1 מ"ג. לאורך התקופה ללא הקאות ושלשולים. מעט בחילות. בשבועיים האחרונים לא לקחתי את התרופה (דילגתי על 2 הזרקות) עקב וירוס או חיידק בבטן שגרם להקאות ושלשולים ותחושה כללית גרועה. מעוניינת לחזור לטיפול. האם מומלץ לחזור בהדרגה או לחזור מיד למינון של 1 מ"ג? אם בהדרגה, כמה ובאיזה קצב? תודה רבה.
לאחר שבועיים כמחצית מהתרופה מתפנה מהדם
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2022לאחר שבועיים כמחצית מהתרופה מתפנה מהדם היתי שוקלת לחזור למנון סביב 0.5 מג 'או 0.75 מג' אפשר לשקול למשל בקליקים 37 או 50 קליקים. מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סןכר 75 אחרי הריוןאתי דודיאן30/10/2022
היי ערב טוב,
ביצעתי היום העמסת סןכר לבדיקה אחרי ההריון ויצא לי בצום 89 מילגרם ושעתיים אחרי 61 מילגרם בחיים לא יצא 61 זהלא שנמע לי הגיוני אףפעם בכל העמסות שעשיתי בהריון זה לא הופיעלי בצורה כזאת מה זה אימר?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים כשיש תנגודת לאינסולין
ד``ר מאיה איש שלום01/11/2022לעיתים כשיש תנגודת לאנסולין, יש פיצוי והפרשת יתר מאוחרת של אינסולין דבר שמביא לירידה ברמות הסוכר. הסוכר בצום בגבול העליון של הנורמה להריון. (90, אפשר גם להספתק בערך עד 95). יתכן שכדאי לעקוב אחר ערכי הסוכר בצום ושעה אחרי האוכל. היתי מתיעצת עם הרופא המטפל ושוקלת בדיקה של המוגלובין מסוכרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול, תפקודי קרישהנמרוד30/10/2022
שלום
אני בן 41.
בחצי השנה האחרונה התחילו עייפויות וחולשה.
בדיקות רופא תקין ובדיקות דם תקינות כולל TSH
בדיקת קורטיזול הרבה מעל הנורמה כ 820
ובבדיקה חוזרת 880 בשעה 0815 ולא במאמץ
הרופא אמר שאני לא נראה לו קושינג ולא עליתי במשקל וכו'
ושלח אותי לאנדוקרינולוג יש תור עוד חודשיים.
בבדיקת סקר תקופתי שעשיתי קיבלתי תשובה היום
הכל בנורמה פרט לתפקודי הקרישה
PT SEC במרכז הנורמה 11.3
PT% 87( 75-120 )
INR=1.05 תקין הנורמה 0.91-1.10
אבל APTT SEC מעל הנורמה 33.1 שניות
הנורמה 22.0-31.6
האם יש משמעות לחריגה כזאת בתפקודי הקרישה וזה דורש שינוי כל שהוא ננייח יש טיפול שיניים או פרוצדורה כל שהיא?
והאם זה קשור לקורטיזול גבוה או אין קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קורטיזול גבוה דווקא מקצר PTT
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2022קורטיזול גבוה (אם יש תסמונת קושינג, שאני מבינה שהחשד לה נמוך) דווקא מקצר PTT ולא מאריך, ומעלה את הסיכון לקרשתיות יתר ורידית כשמדובר בתסמונת קושינג.
לגבי המשמעות של הPTT המאורך מציעה להתיעץ עם המטולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות העצם מתי צריך לעשותרפי30/10/2022
שלום
קיבלתי עירוי אקסלטה שני אחרי שנה מהראשון, השאלה שלי כמה זמן אחרי העירוי השני צריך לעשות שוב בדיקת צפיפות העצם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת צפיפות העצם אינה מדויקת מספיק
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2022בדיקת צפיפות העצם אינה מדויקת מספיק כדי לשמש ככלי למעקב, לרב מקובל לעקוב אחר בדיקת דם למדדי פירוק ובנית עצם, P1NP CTX בדיקת דם פרטית שמבוצעת בבתי חולים עלותה כ300 שח עוזרת לקבוע אם עדיין יש השפעה של התרופה אחרי שנה/שנה וחצי וכך להחליט על מתן המנה הבאה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר שעה וארבעים לעומת שעתיים ורבעיערה29/10/2022
האם תקין שהסוכר שעה וארבעים אחרי ארוחה של לביבות ירק מטוגנות, ירקות ופרוסת עוגה קפה וחלב יהיה נמוך יותר- 90 לעומת סוכר שעתיים ורבע לאחר האוכל -112?
אם הארוחה מכילה שומן העליה ברמת הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום29/10/2022הערכים נשמעים תקינים. אם הארוחה מכילה שומן העליה ברמת הסוכר יכולה להיות מאוחרת יותר. בכל מקרה 2 הערכים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)