מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על יוד ונטילת מולטי-ויטמיניםנטלי25/09/2022
היי,
אני מאובחנת עם מחלת גרייבס-פעילות יתר של בלוטת התריס.
לאחרונה החלטתי שאני רוצה להתחיל ליטול מולטי-ויטמינים, אך ראיתי, שכמעט בכולם יש גם מרכיב של יוד. לעיתים באחוז מהקצובה היומית גבוה ולעיתים נמוך, אך ברוב המוחלט של המולטי-ויטמינים יש יוד.
שאלתי היא, האם יש בעיה עם כך בשעה שאני מאובחנת במחלה? אני נוטלת מרקפטיזול ובסך הכל באיזון כרגע. אשמח לדעת מה לעשות. תודה. נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנטלי
ד''ר מאיה איש שלום27/09/2022עדיף תוסף שאין בו מנון יתר של יוד, אבל גם בכאלו שיש מינון יתר החריגה לא גדולה כך שסכוי קטן שתצאי מאיזון בפרט לאור העובדה שאת מטופלת
בברכת בריאות ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת אוזמפיק 3 שבועות ולא מרגישה כלוםדנה יוסף25/09/2022
שלום
לוקחת כבר 3 שבועות אוזמפיק 0.25 ולא מרגישה כלום, אפילו עליתי במשקל.....האם אפשר כבר לעלות ל0.5? לדברי הרוקח רק אחרי הזריקה הרביעית אני יכולה לעלות ל0.5.
אם כן...כמה זמן לוקחים 0.5 עד שעולים ל1 מג, במידה שה0.5 לא עוזר לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה יוסף
ד''ר מאיה איש שלום27/09/2022אני נוהגת להמליץ למטופלי להעלות את המנון בקליקים.
במזרק של 0.25 מג יש 8 מנות של 0.25 מג'
19 קליקים הם 0.25 , אם את מזריקה ממזרק של 0.25 ביעוץ הרופא המטפל אפשר לשקול למשל להעלות ל0.25 והזרקה נוספת של 5 קליקים (כלומר 2 הזרקות כל פעם) וכך כל פעם להעלות ב5 קליקים. אם את ממזרק במנון גבוה יותר אז למשל לשקול העלאה ל24 קליקים ואחכ ל29 קליקים וכן העלאה בתנאי שאין תופעות לואי כגון כאבי בטן שלשולים או בחילות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב , אני סובלת מתת פעילות בלוטת תריס. עקב סרטן בבלוטה נערך ניתוח להוצאתה.נוטלת 150 מק במשך 6 ימים בשבוע. נושאת את גן BRCA 2האם מותר לקבל זריקה להורדה במשקל?לורי24/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

סקסנדה שזו הזריקה שמאושרת לירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום27/09/2022סקסנדה שזו הזריקה שמאושרת לירידה במשקל בארץ כעת (אוזמפיק זה רק עם אישור מיוחד של משרד הבריאות וכעת במלאי מוגבל ומיועדת לסוכרתיים בלבד עד ינואר שאז תכנס ווגובי שמאושרת לירידה במשקל). 2 הזריקות הללו לא הוכחו כמעלות סיכון לממאירות. עודף משקל כן מעלה סיכון לממאירות כך שכנראה כדאי לטפל תרופתית בעודף משקל. במחקר אחד עם סקסנדה היתה עליה בהארעות סרטן שד בשנה הראשונה לטיפול אך נראה שזה נבע מגילוי מוגבר אצל נשים שירדו במשקל וקל היה יותר לזהות את הסרטן בשד שיש בו פחות רקמת שומן. לא ראו עליה בהארעות סרטן בהמשך הטיפול ולכן המחשבה שאין סיכון מוגבר לסרטן שד בטיפול בסקסנדה, כי אם תרופה מעלה סיכון לממאירות הצפי שזה יקרה אחרי יותר משנת טיפול והסיכון יעלה ככל שהשימוש ממושך יותר מה שלא קרה בטיפול בסקסנדה.
בברכת בריאות ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוק והשפעתו על טטוסטרוןאני23/09/2022
האם תה ירוק יכול להשפיע על רמת הטטוסטרון? האם קפה גם יכול להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022לא ידוע לי על השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרופות להעלאת טטוסטרון פוגעות בייצור הזרע ?אני23/09/2022
האם התרופות להעלאת טטוסטרון פוגעות בייצור הזרע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ניתן טסטוסטרון ולא תכשירים שמעלים
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022אם ניתן טסטוסטרון ולא תכשירים שמעלים את יצור הטסטוסטרון ע"י האשך אז יכולה להיות פגיעה ביצור זרע שיכולה גם להיות בלתי הפיכה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להשתמש במנה של 1 אוזמפיק פעמייםאילת23/09/2022
אם אני רוצה מינון של חצי מג ויש ברשותי מינון של 1 מג, כיוונתי את המזרק למחצית הקליקים, 37 קליקים, והזרקתי. שמרתי את החומר המנוקב במזרק עצמו לפעם הבאה. זה תקין?
אין הכרח בהזרקה של מינון מלא
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022בהחלט אין הכרח בהזרקה של מנון מלא. המזרק מחזיק 6 שבועות מחוץ למקרר וכנראה 8 שבועות במקרר (לפי עלון אמריקאי).
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטטוסטרוןאני23/09/2022
האם התרופות להעלאת הטטוסטרון יכולים לגרום או להאיץ התקרחות קיימת?
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה האוזומפיקאילה23/09/2022
אני לוקחת 3 חודשים אוזומפיק , ושום ירידה במשקל, גם ללא תופעות לוואי. אשמח לדעת למה?והאם מוכרת התופעה
הייתי בודקת אם טכניקת ההזרקה נכונה
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022היתי בודקת אם טכניקת ההזרקה נכונה
כ-15% מהאנשים לא מגיבים לאוזמפיק, אך כדי לקבוע חוסר תגובה יש להגיע למנון של 2.4 מג' לשבוע שלא אפשרי כעת בשל המחסור בתרופה. יש אנשים שזקוקים למנון שמעל 1 מג' אך כאמור כעת לא ניתן לתת כי יש מלאי מאוד מוגבל של התרופה עד ינואר 2023, אז צפויה להגיע ווגובי לארץ (סמגלוטייד 2.4 מג' לשבוע לירידה במשקל).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי TSH בבדיקת דםגיא22/09/2022
האם בדיקת CT עם חומר ניגוד יכולה להשפיע על תוצאות TSH, תפקודי בלוטה ונוגדנים בבדיקת דם כמה שבועות או קצת יותר מחודש לאחר הצילום?
חומר ניגוד יכול להשפיע על תפקודי בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022חומר נגוד יכול להשפיע על תפקודי בלוטת התריס גם חודש אחרי ואפילו 3 חודשים אחרי. לא ידוע לי קשר להשפעה על נוגדנים של בלוטת התריס.
בכל מקרה גם תת פעילות של בלוטת התריס וגם פעילות יתר הן ברות טיפול
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר לאחר אוכל כמה זמן למדודהילה22/09/2022
האם הסוכר שעתיים שלוש לאחר האוכל אמור להיות דומה אם אוכלים ארוחת פחמימות כמו לחמניה מקמח מלא עם גבינה ופרוסה עוגה ואם אוכלים ביום אחר ירקות מבושלים? שאלה נוספת אם אני אוכלת אוכל שומני כמו לביבות מטוגנות כמה זמן צריך למדוד אחכ כדי לראות רמת סוכר, שעתיים או שלוש?
אוכל שהוא שומני נספג לאט יותר
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022אוכל שהוא שומני נספג לאט יותר למשל פיצה נספגת במשך 3-4 שעות, כך שרמת הסוכר למשל אחרי אכילת פיצה יכולה לעלות למשך 3-4 שעות. בכל מקרה התגובה הגלקמית למזונות שונים היא אישית. ואם אין הפרעה במשק הסוכר אז הרמות חוזרות למתחת ל100 אחרי שלוש שעות אלא אם מדובר במשהו עתיר שומן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי בדיקת TESTOSTERONE- TOTALאני22/09/2022
לבדיקת עייפות ויש לי גם בעיות להגיע לאורגזמה בגלל תרופות פסיכיאטריות שאני לוקח יצא לי 7.78 הגבול התחתון הוא 6 והעליון הוא 25 האם צריך לעשות טטוסטרון free?
כדאי לשקול בדיקה של טסטוסטרון חופשי
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022בהחלט כדאי לשקול בדיקה של טסטוסטרון חופשי.
וגם בדיקה חוזרת של הטסטוסטרון הכללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני במצב של קדם סכרת?רחל22/09/2022
שלום וברכה, בת 40, בריאה בדר"כ, נחשבת לרזה, לא אוכלת שטויות אולם צורכת פחממות.
בבדיקת דם שגרתית, המוגלובין מסוכרר יצא 6. )ואנמיה( אולם הבנתי שאנמיה מטשטשת את הבדיקה רק בערכים נמוכים..
אציין, שלא עסקתי בפעילות גופנית בחודשים האחרונים.
סוכר הצום- 83
סוכר באצבע שעה לאחר ארוחת פחממות- 130.
האם באמת אני בדרך לחלות בסכרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה על רקע חסר ברזל
ד``ר מאיה איש שלום23/09/2022אנמיה על רקע חסר ברזל יכולה לגרום לעליה בהמוגלובין המסוכרר שאינה משקפת רמות סוכר גבוהות. הערכים שתארת תקינים. אפשר לבדוק מדד שנקרא פרוקטוזאמין כתחליף להמוגלובין המסוכרר ואפשר גם להתחבר חד פעמית להולטר סוכר (מד סוכר רציף). בכל מקרה הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה מסייעים במניעת טרום סוכרת והתקדמותה לסוכרת
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של טסטוסטרון חופשיניב22/09/2022
testosterone total b 15 nnmol האם תקין?
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022אכן תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לפרפאנן
ניב27/09/2022שלום אני לוקח פרפאנן 8 מ"ג וחושב שהטיפול עלול לעלות את רמת הטסטסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבגיקהשרה22/09/2022
עשיתי בדיקת דם ויצה כך,TSH 6.401
T4 15.7
באים יש צורך להוסיף כדור?
בת 65 משקל 65.5 גובה 169, בריאה בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרה
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022אם את לא מטופלת אפשר לשקול מעקב בלבד. אם את מטופלת אפשר לשקול העלאת מנון למרות שבגיל 65 TSH של 6.4 נחשב תקין. אפשר למשל לשקול להעלות ב50 מקג' לשבוע במידה ואת מטופלת. היתי מתיעצת עם הרופא המטפל. במידה ואת מטופלת חשוב לקחת אלטרוקסין בצום חצי שעה לפחות לפני האוכל/קפה/תה/כדורים נוספים עם מים בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן גבוה בדם ושתן של 24 שעות.שואלת21/09/2022
שלום דוקטור, בת 41, בדיקת סידן בשתן 24 שעות יצאה 319. Pth 40, קלציום בדם 10.62. מה זה אומר? תור לאנדוקרינולוג רק בעוד עוד חודשיים. אני חולת קרוהן, מקבלת פורינטול 50 מג. נוטלת גלולות יסמין 15 שנים כבר, יש קשר בין גלולות וסידן גבוה? להפסיק גלולות לא מתאים לי בכלל. רופא משפחה אומר לא ידוע על קשר. אני מודאגת. אשמח לתשובה כלשהי. תודה רבה.
תגובה לשואלת
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2022לא ידוע לי על קשר בין הגלולות לרמת הסידן בדם. אם את לוקחת תוספי סידן מציעה לשקול הפסקתם. האם נבדקו גם רמת אלבומין פוספור רמת 25 OH ויטמין D? בכל מקרה נראה סובל דחוי חודשיים ולא מכירה קשר לגלולות
תקפידי לשתות לפחות ליטר וחצי מים ליום (אלא אם יש סיבה אחרת להמנע) ולצמצם צריכת מלח. הללו יקטינו את הסיכון לאבנים בדרכי השתן ויוריד את רמת הסידן בדם שאולי אינה מוגברת, צריך לתקן אותה לרמות אלבומין בדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא משפחה טוען שזה פעילות יתר של בלוטת המגן
שואלת21/09/2022כן הכל נבדק ותקין. ויטמין d תקין, אלבומין תקין. פוספור תקין. רופא משפחה טוען שזה פעילות יתר של בלוטת המגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות להמשך שיחתנו
שואלת22/09/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוצאות בדיקות
שואלת22/09/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשואלת
ד''ר מאיה איש שלום23/09/2022פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להביא לעליה של רמות הסידן בדם, אך גם העליה הקלה שציינת בPTH יכולה להביא לעליה ברמות הסידן. קשה ליעץ לך מבלי לראות את התמונה הקלינית והמעבדתית המלאה. מציעה להמשיך ברור ומעקב אצל אנדוקרינולוג/ית..בכל מקרה העליה ברמת הסידן בדם היא קלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)