מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת בעור והשפעה על רמת סוכרעינב16/09/2022
האם זיהום לא חמור בעור עקב אקזמה יכול להביא לעליית סוכר? אני בסוכר גבולי ורוצה לבצע בדיקת דם השאלה אם מצב כזה עלול להטות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הדלקת לא מפושטת ואין שימוש נרחב במשחות
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022אם הדלקת לא מפושטת ואין שמוש נרחב במשחות/כדורים סטרואדלים אז ההשפעה לא אמורה להיות משמעותית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לאיסוף שתן אצל אישהרות15/09/2022
שלום
אישה מבוגרת, צריכה לעשות איסוף שתן כחלק מבירור לסיבה לאבנים בכליות.
יש כמה חומרים שצריך לבדוק, על ציטראט ואוקסלט כתוב שיש צורך בחומר משמר, על השאר לא.
זה אומר שיש לבצע 2 איסופי שתן בימים שונים, פעם אחת עם חומר משמר ופעם אחת ללא חומר משמר?
בקופ"ח יש כלי לאיסוף שתן שזה בעצם בקבוק גדול של 4 ליטר.
ברמה הפרקטית איך אישה מבוגרת יכולה לעשות לתוך הבקבוק הזה? האם יש איזה כלי עזר מיוחד לאיסוף שתן לנשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר ב2 אסופי שתן שונים
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022כן מדובר ב-2 אסופי שתן שונים בימים שונים אחד עם חומר ואחד בלי. אז צריך גם 2 כלי אסוף גדולים שונים. בנוסף יש כלי קטן שבו אפשר לאסוף את השתן כל פעם. אסוף שתן מבצעים 24 שעות בלי השתן הראשון של בוקר התחלת האסוף מתחילים מהשתן השני אוספים כל היום וכל הלילה וגם מכניסים את השתן הראשון של הבוקר למחרת שיצא סביב 24 שעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול נמוך בבוקר 8:00מוני15/09/2022
עקב מספר בדיקות דם שעברתי השנה יצא קורטיזול נמוך (196). האנדוקרינולוגית בקשה שאעבור טסט (ACTH )של 1 מ"קג בשעה 00 30 ו-60 .
התוצאות בבדיקה : cortisol 0 ..... 267 , cortisol
30' .....552 , .. ...462.....cortisol 60
משקל תקין , גיל 60 , בלוטת התריס מוזנת , קדם סוכרתי .
אציין ששעות השינה שלי לא סדירות ואני ישן בד"כ בקרים והולך לישון מאוחר . מטופל בדיכאון וחרדה .
ldh.....245
somastedin....149
testostern.....19.7
colestterol.....תקין
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטסט נראה תקין ולגבי השאר
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022הטסט נראה תקין. לגבי השאר מה הנורמות של IGF1 במעבדה בה בצעת . שאר הבדיקות נראות תקינות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- igf-1 מוגבר ומיקרואדנומה בהיפופיזהיולי14/09/2022
היי, אשמח להתייעץ.. בת 28, נמצאת במעקב נוירוכירורג למיקרואדנומה בהיפופיזה בצד שמאל. כמה שנים נמדדה 2 מ״מ וציר אנדוקריני תקין. ברקע אפילפסיה ומיגרנות. בשנה האחרונה החמרה של המיגרנות משמעותית והופעה של אאורה. פונדוסים תקינים ובשדה ראיה הגדלה קלה של כתם עיוור משמאל. בmri מח חדש המיקרואדנומה נמדדה 4 מ״מ וכעת יש חריגה בציר האנדוקריני בigf-1 (נמדד 296 כאשר בקופת החולים שלי הנורמה העליונה היא 234. בפעם האחרונה לפני שנתיים היה 217) וגם lh היה מעט מוגבר (17) גם בהתייחס לכל שלב במחזור. לא נראה שיש עוד חריגות. האם לפנות לייעוץ אנדוקריני? לפני נוירוכירורג? אחרי? רופא המשפחה אומר שאינו יודע. מה בדרך כלל עושים במצב כזה? תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם נבדקו רמות הורמון גדילה
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2022האם נבדקו רמות הורמון גדילה (GH) ? חשוב לראות את רמת הורמון גדילה במקביל אם מדוכאת (מתחת ל1 נג/מל) הסכוי שמדובר בגידול שמפריש הורמון גדילה הוא קטן, אם הורמון גדילה מעל 1 כדאי לשקול העמסת סוכר של 75 גרם עם בדיקה של רמת הורמון גדילה כל חצי שעה במשך 3 שעות. דכוי מספק מקטין את החשד שמדובר בגידול שמפריש הורמון גדילה. האם יש הסתמנות קלינית מחשידה כגון הזעה, כאבי ראש יתכן שבאמת קשורים למיגרנה אך יתכן שקשורים, הגדלה של כפות ידים, כפות רגלים, הגדלה של הלסת, לשון, כאבי פרקים, בצקות עליה בלחץ דם או ברמות סוכר?
בהחלט היתי שוקלת יעוץ עם אנדוקרינולוג/ית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מיפוי לבגילה13/09/2022
בעלי עומד לעבור מיפוי לב יש תינוק במשפחה האם יש צורך להתרחק למשך כמה זמן ומה הסיכונים
שיהיה בהצלחה בבדיקה
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2022שיהיה בהצלחה בבדיקה. זה לא תחום עיסוקי מציעה לשאול את מכון הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירקס ומוצרי חלבאיריס12/09/2022
כמה זמן אחרי שאכלתי מוצרי חלב וחלב מותר לקחת 100 מק"ג יוטירקס ? (לקחתי המון שנים אלטרוקסין ואחר כך יוטירקס, ותמיד נאמר לי שיש לחכות שעתיים בין נטילת התרופה לצריכת חלב ומוצריו)
לגבי המתנה בין צריכת מוצרי חלב לנטילת התרופה אף פעם לא נאמר כלום. שאלתי כמה פעמים בבית מרקחת ואפילו לא הבינו את השאלה! אז אולי סוף סוף אקבל תשובה. בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב ליטול איותירוקס\אלטרוקסין
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022חשוב לטול איותירוקס/אלטרוקסין/סנטרואיד בצום, דהיינו לפחות 5 שעות אחרי אכילה או שתיה שאינה מים. לכן כדאי לקחת דבר ראשון בבוקר בנפרד מאוכל/קפה/תה או כדורים אחרים לפחות חצי שעה. אפשר לאכול ולשתות כל דבר אחר אחרי חצי שעה מנטילת הכדור, אך אם מחכים יותר זה כמובן משפר את הספיגה
לא ידוע לי שמוצרי חלב שונים מכל מזון אחר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומפיק וכניסה להריוןאורית12/09/2022
היי ,
הזרקתי איסומפיק 0.5 לפני כשבוע ביום ראשון, היה לי איחור של שבוע ,היום גיליתי בבדיקת הריון שאני בהריון,
האם ישנה בעיה כל שהיא אם זה, מבחינת התפתחות העובר ומומים? אני בלחץ מטורף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לצערי אין מידע לגבי בטיחות של אוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022לצערי אין מידע לגבי בטיחות של אוזמפיק בהריון. מציעה להתיעץ עם המרכז הטרטולוגי בירושלים או מרכז היעוץ באסף הרופא. הם מספקים יעוצים חינם. בשלב הזה אין עוד שליה מפותחת (שבוע 4-5?) שזה טוב, אך הבעיה שלאוזמפיק לוקח חודש להתפנות מהגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומפיק וגילוי הריוןאורית12/09/2022
היי
הזרקתי איזומפיק 0.5 לפני שבוע ביום ראשון,
והיום לאחר איחור של שבוע במחזור, גיליתי בבדיקת הריון שאני בהריון, האם יש סכנה בכך , האם זה מסוכן לעובר מומים והתפתחות, אני בלחץ, אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2022מציעה להתיעץ עם המרכז הטרטולוגי בירושלים או יעוץ לתרופות בהריון באסף הרופא. ככל הידוע לי אין מידע לגבי הבטיחות בהריון. כמובן שאין להמשיך בשימוש בתרופה
מציעה להתעיץ עם הגופים שהמלצתי (הם מספקים יעוץ חינם). אם ההפסקה היא בשבוע מוקדם כל עוד אין שליה מפותחת בתקוה לא ייגרם נזק. לתרופה לוקח 4-5 שבועות להתפנות סופית מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול וספירת דםאדי12/09/2022
שלום, אני בן 40 ומרגיש מאוד עייף. עשיתי בדיקות דם כלליות וגם בדיקת דם לקורטיזול - ערך הקורטיזול יצא תקין.
בספירת הדם יצאו כמה ערכים חריגים ,יתר הבדיקה פרט לכולסטרול גבוה, תקינה.
תוכלי בבקשה להסביר האם ערכים אלו החורגים מעט בספירת הדם הם בעלי משמעות קלינית? אציין שאותם ערכים אלו יוצאים באותה הרמה(פחות או יותר) כחריגים כבר שנים בבדיקות הדם. אשמח מאוד לתשובה לאחר עיון בקובץ המצורף. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שראיתי אם מאגרי הברזל תקינים
ד``ר מאיה איש שלום17/09/2022אינני המטולוגית. ממה שראיתי אם מאגרי הברזל תקינים כנראה שלא משהו משמעותי קלינית. אך אם אתה רוצה לוודא זאת כדאי לשאול המטולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק עצירות, הפחתת שתיה, עיכוב במתן שתן, מה לעשות ומה לבדוק בבדיקות דם אחרי שנה של שימוש?יעל12/09/2022
היי, שוב אני..
נוטלת אוסמפיק מזה שנה וחודש לירידה במשקל.
בחודשיים האחרונים עליתי ל1 מג, התרגלתי אליו, אבל עדיין סובלת מעצירויות.
איך ניתן להקל?
אני שותה פחות עם האוזמפיד כי מלאה יותר.. אין לי מקום לנוזלים כבעבר... גג 2 ליטר בימינו.. לעומת כ3 ליטר בעבר, בטח משפיע גם על העצירות.. אבל קשה לשתות יותר, הגוף לא אוהב את זה
איזה בדיקות דם לעשות לוודא שהכליות לא נפגעות, מהתרופה או השינויים בהרגלי השתיה.. או מערכות אחרות בגוף?
מרגישה שיש עצירת ואצירת שתן...
תודה רבה בשנית 🙏🏾* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשקול להוריד את מינון האוזמפיק
ד``ר מאיה איש שלום16/09/20222 ליטר מים נוזלים (אם הם לא בעיקר קפה) אמור להספיק. אפשר לשקול להוריד את מנון האוזמפיק למשל ל50 קליקים
או להוסיף מגנזיום אם התפקוד הכלייתי תקין, לאכול יותר סיבים ירקות טריים או לנסות נורמלקס
את התפקוד הכליתי מעריכים עם בדיקת קריאטנין בדם
אם לא עשית קולונוסוקפיה ואת מעל גיל 50 לשקול בצוע של הבדיקה למרות שיש סבירות גבוהה שהעצירות קשורה לאוזמפיק
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגעתי אחרי 10 חודשים ל1 מג אוזמפיק ותקועה כבר חודשיים, או עולה קצת אפילו חזרה, וגם איך לנהל מחסור בתרופהיעל12/09/2022
בוקר טוב,
נוטלת אוזמפיק מזה שנה וחודש לירידה במשקל. ירדתי 10 קג +-, בערך 12% ממשקל הגוף.
מרכישה שבחודשיים האחרונים מאז שעליתי ל1 מג )עליתי מאוד בהדרגה וגם הפחתתי מינונים פעמיים בדרך בגלל שלשולים והקאות( ואני סטטית במינון עליתי קצת במשקל. מנגד התעמלתי פחות (עושה הליכות ורכיבות בחוץ, כחלק מהשגרה, אך ביןלי ובעיקר אוגוסט הפחתתי בהן( אהל מרגיש לי בכז שגם בצד התיאבון משהו נפתח ופחות מושפע מהזריקה, יש לי יותר תיאבון.
חוששת ממש מעליה במשקל חזרה
1. האם נראה שבקופח מאוחדת יאפשר מינואר הגברת מינון? האם תופעות הלוואי של הזריקה של ה2.4 שונות או שזה אותו דבר?
2. האם בינתיים יש דרך לעבוד עם ה1 מג כדי שיהיה אפקטיבי יותר?
להפחית מינון ואז לעלות חזרה? לעשות זיג זג? שמעתי על מיני שמועות...
3. חשוב ממש:
בשל המחסור בתרופה,
במידה ולא משיגה השבוע מזרק,
יש לי רק שארית של נניח 30 קליקים, איך לנהל את תקופת המחסור?
האם להזריק מה שיש?
האם אפשר לדלג על הזרקה?
כמה להזריק אם דילגתי על שבוע ואז השגתי?
אם דילגתי על שבועיים ואז השנתי?
אם עד ינואר אין ולא משיגה בקופח, מה עושים??
השמנה מחודשת לא באה בחשבון 🙄
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות הלוואי עשויות להתגבר עם העלאת המינון
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2022בהחלט המלאי המוגבל של אוזמפיק מאתגר, ומקשה על טיפול רציף. בעקרון לאור המלאי המוגבל משרד הבריאות לא מאשר להעלות מעבר ל1 מג'. תופעות הלואי עשויות להתגבר עם העלאת מנון לכן כדאי להעלות את המנון בהדרגה. (אני נוהגת להעלות ב5 קליקים כל שבוע-4 שבועות תלוי בסבילות). אם מדלגים על שבוע אפשר לשקול המשך אותו מנון או הורדת מנון קלה, אחרי שבועיים אני מורידה מנון באיזה 30% ואחרי 3 שבועות ב50% אחרי 4 שבועות מורידה למנון מנמלי כי כבר לא נשארה כמעט תרופה בגוף
מינואר אמורה להגיע הווגובי שתאפשר הגעה ל2.4 מג' פעם בשבוע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תועלת בהפחתת מינון אוזמפיק ואז להתחיל לעלות מחדש?
יעח15/09/2022תודה רבה, האם יש תועלת בהורדת מינון בשל האילוצים? זה נותן boost של ירידה אחר כך? כי אני חוששת שההורדת מינון התיאבון יחזור... מ עדיף- בעולם אוטופי- להפחתת משקל, להשיג את התרופה ולהמשיך 74 קלקים, או לרדת ואז לעלות?
ואם אני בייתי מאוד רגישה להעלאת המינון מלכתחילה, עלית קליק אחג שניים שלושה רוב הזמן ולקח לי 9 חודשים להגיע ל74, האם להשתמש בכמות שיש בידי ולהזריק פעמיים 25, נניח, או לדלג לגמרי למשך שבועיים או שלושה?
תודה רבה, סליחה על החפירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף לשמור על רצף הטיפולים
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022עדיף לשמור על הרצף הטיפולי אם את מצליחה בעיקר אם לקח זמן להתרגל לתרופה
אולי בכל זאת תצליחי להשיג את ה1 מג'. אני חושבת שהפסקת טיפול דווקא לא בהכרח מועילה יכולה גם לפגוע בתגובה. אבל אם יש אילוצים אין ברירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לטרוליסיטינטלי12/09/2022
הי אני בת 34, סןבלת מהפרעות אכילה והדבר היחיד שעוזר לי הוא האוזמפיק. bmi גבוה ללא סכרת. הסקסנדה תא השפיעה עלי בכלל.
כרגע אני יכולה לקחת טרוליסיטי, האם זה בסדר אם אין לי סוכר? האם היא יכולה לעזור בהורדה במשקל או לדכא תיאבון?
בנוסף איך אפשר לנהוג בצום כיפור אם אני לוקחת את הזריקה פעם בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנטלי
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2022טרוליסיטי מורידה משמעותית פחות במשקל לעומת אוזמפיק ולא נועדה לירידה במשקל אלא לטיפול בסוכרת. היא מורידה בממוצע במשקל 3 קג'. אולי אפשר לשקול ויואנס או טופמקס אשר לפעמים עוזרים בהפרעות אכילה. לעיתים גם רזין.
באמת המלאי המוגבל באוזמפיק מאתגר, אמור להפתר בינואר.
אין בעיה לצום תחת אוזמפיק אפשר להמשיך בנטילה כרגיל. אלא אם התרופה גורמת להקאות ואז החשש הוא מהתיבשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת דרמקומבין וקורטיזוליעל12/09/2022
שלום,
יש לי שפשפכת כרונית פלוס דלקת מסביב לציפורן בשתי הבהונות ברדליים(יש בציפורניים פטרת) כבר 4 חודשים. האם מותר למרוח כמה חודשים את המשחה דרמקומבין או טבעדרם שמכילות סטרואדים או שזה עלול לגרום לאדיסון אם אפסיק?
יש לציין שאני גם לוקחת משאף סימביקורט במינון גבוה לאסתמה שהבנתי שהוא נותן כ 1 מ"ג פרדניזון ביום.
המקום מאוד כואב לי ליד הציפורן. אני מורחת יש הטבה אך כעבור כשבוע הכאב הממש חזק חוזר. אין מוגלה רק אדמומיות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחה על איזור מצומצם סיכוי קטן שתביא
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2022משחה על איזור מצומצם סכוי קטן שתביא לאדיסון, משאף במנון גבוה לא שכיח שיביא לכך, פחות שכיח עם סימביקורט
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה והתרנגלות ליבידוינאי11/09/2022
קיימת עיפות, בעיה ליבידו ובעיות זיקפה וכאבים בגב במפרקים.
יש עודף משקל גבוה (בתהליך ירידה). ישנם טיפולים שונים: וויאנס, פריזמה, נקסיום וקאנביס רפואי. בעבר אחרים. בוצע MRI ו-MRI SELLA.
הבדיקה של מוח תקינה? השטחה איננה מקור הבעיה?
בדיקות דם:
K+ Potassium (B) | mmol/l - 3.8
SHBG | nmol/L - 20.3
Testost. Free Calculated | nmol/L
- 0.193
Na- Sodium (B) | mmol/l - 140
Testosterone Total | nmol/l
- 5.9
בדיקה שנייה
Testosterone Total | nmol/l
- 7.8 - נאמר לי שזה ערך לא תקין למרות שנמצא בטווח
בדיקות הדמייה:
MRIמח ואוכף כולל ח.נ.
הבדיקה בוצעה ברצף: T1, T2, FLAIR, SWI ,דיפוזיה, ללא ולאחר הזרקת ח.נ.
הושלמותהודות מכוונות לאוכף , T1, T2 ,כולל חומר ניגוד 22.9.9
בוצעההשוואה לבדיקה קודמת
ללאבדיקה קודמת רלוונטית בידינו להשוואה.
ממצאים:
המוחבעל מבנה תקין עם מראה בגדר התקין של קו האמצע, כולל הקורפוס קלוזום וההיפופיזה.
ללאהאדרה חריגה.
ללאהפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה.
ללאעדות למוקדי דמם ב SWI.
ללאסימני לחץ.
חדריהמח וחללי ה-CSF ברוחב תקין.
קוהאמצע והמעבר הקרניו-צרביקלי שמורים.
אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים האינטרא-קרניאליים.
עיבוי רירית סינוסים מקסירליים.
השטחהשל בלוטת ההיפופיזה יותר מן הצפוי לגיל, אך לא בגדר פתולוגיה. פרט לכך הדגמה שמורה של מבני האוכף, STALK
spot bright T1 במיקום צפוי ) הודגם בשחזורים(.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע שהשטחת ההיפופיזה אינה מקור הבעיה
ד''ר מאיה איש שלום11/09/2022נשמע שהשטחת ההיפופיזה אינה מקור הבעיה. היתי אבל שוקלת בדיקת קורטיזול TSH FT4 ליתר בטחון
האם נבדקה רמת פרולקטין?
קנביס רפואי יכול לתרום לירידה ברמות הטסטוסטרון ועודף משקל באם קיים שהוא משמעותי יותר מבחינת ההשפעה על יצור טסטוסטרון
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדוקטור מאיה
ינאי11/09/2022למטה בדיקות נוספות. חסר משהו? השטחה היא ממצא ללא חשיבות?
TSH | mIu/l 3.19
Prolactin | mIU/l 178
LH - Luteinizing Hormone | IU/l 5.2
FSH | IU/l 4.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס לאחר לידהסיגל מרדכי11/09/2022
היי
יש לי האשימוטו,לוקחת 350מג בשבוע.
בהריון עכשווי,העלו לי ל700 מג לשבוע.אמורה ללדת השבוע.מה המינון שעליי לקחת למחרת הלידה?איך אני חוזרת.למינון המקורי,בבת אחת או בהדרגה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא עלית משמעותית במשקל
ד''ר מאיה איש שלום11/09/2022אם לא עלית משמעותית במשקל (מעל 15 קג') אני ממליצה למטופלות שלי לחזור למינון שטרם ההריון ולחזור על בדיקת TSH חודש עד חודש וחצי אחרי לידה
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)