מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכירה אוזמפיק בקריותחגית כהן21/09/2022
3 זריקות 0.25 מ.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחגית כהן
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2022הפניות באתר נועדו לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה/סוכרת, אבקש להמנע מפרסום הודעות בנושא מכירת תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאה של בדיקת דםשרה בר21/09/2022
עשיתי בדיקה של בלוטת התריס ה tsh יצא 3.96 שזה ממה גבולי הגבול העליון 4.2 ה ft4 יצא 11.7 שהגבול התחתון 11.5 וה ft 3 יצא 5 שהגבול העליון הוא 6.5 באמצע כזה אני סובל מעייפות קשה במהלך היום וקשה לי מאוד להתעורר בבוקר יש לציין שאני לוקח סרקוול שרשום בו תופעות לוואי נפוצות מאוד שינויים בהורמון בלוטת התריס מה עליי לעשות? האם לקחת תוסף אלטרוקסין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרה בר
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2022היתי חוזרת על הבדיקה שוב בעוד חודש. FT4 גבולי אבל הFT3 שהוא ההורמון הפעיל תקין לגמרי. TSH תקין אך סרקוול יכול גם להביא להפרעה שהיא מרכזית ואז הTSH יהיה תקין. יש סבירות גבוהה שהעייפות קשורה לסרקוול. היתי מחפשת סיבות נוספות לעייפות כגון אנמיה, חסר ברזל, חסר B12 הפרעות במלחים.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי התשובה
שרה בר22/09/2022ויטמין B12 יצא לי 229,
בכל מיקרה בינתיים להישאר עם 500 צג לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לסרקןול
שרה בר22/09/2022מה הפירוש סרקוול,אני לא מקבלת סרקוול,ואיזה בדיקת מלים צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרה בר
ד``ר מאיה איש שלום23/09/2022B12 גבולי אפשר בהחלט לשקול תוסף תת לשוני
משהו בשאלה יצא לא ברור. כתבת שאת נוטלת סרקוול ואחכ כתבת שלא...לא ברור. ולא ברור אם את נוטלת אלטרוקסין
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תגובה לשאלה הזאת שלי
שרה ברוך22/09/2022עשיתי בדיקה של בלוטת התריס ה tsh יצא 3.96 שזה ממה גבולי הגבול העליון 4.2 ה ft4 יצא 11.7 שהגבול התחתון 11.5 וה ft 3 יצא 5 שהגבול העליון הוא 6.5 באמצע כזה אני סובל מעייפות קשה במהלך היום וקשה לי מאוד להתעורר בבוקר יש לציין שאני לוקח סרקוול שרשום בו תופעות לוואי נפוצות מאוד שינויים בהורמון בלוטת התריס מה עליי לעשות? האם לקחת תוסף אלטרוקסין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חתיכת משועממת
אני23/09/2022למה את לוקחת את ההודעה שלי וממחזרת פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה קטוגנית ושינו מינון התרופותדניאל20/09/2022
דוקטור נכבדה
בן 64. התחלתי דיאטה קטוגנית (בפעם השניה) שמחוללת פלאים בערכי הסוכר. אבל אינני רוצה לוותר על התועלת שיש בתרופות במיוחד בכל הקשור לשמירה על הלב והכליות.
האם אוזמפיק 0.5 וגרדיאנס 10 מג ביממה "עושות את העבודה" מבחינת הגנה? (כרגע לוקח מינון כפול)
מקדים תודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי שאוכל תזונה דלת פחמימות ולא קטוגנית
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2022אני מבקשת ממטופלי שמבצעים תזונה קטוגנית (קטוגנית עד 50 גרם ולא דלת פחמימות למשל 70 גרם) להפסיק טיפול בתרופות כגון גרדיאנס או פורסיגה מחשש לחמצת קטוטית. אין בעיה להמשיך אוזמפיק. מי שאוכל תזונה דלת פחמימות ולא קטוגנית למשל 70 גרם פחמימות ליום אפשר לטול גרדיאנס/פורסיגה ולבדוק קטונים מידי פעם בדם בעזרת מד סוכר פריסטייל נאו/אופטיום שקיים בקופה אך הסטיקים לקטונים נרכשים באופן פרטי מגפן מדיקל. ערך תקין עד 0.6 (מי שאוכל תזונה שאינה דלת פחמימות/קטוגנית), ערך של 3 ומעלה מחשיד לקיום חמצת קטוטית ומחייב פניה לרופא המטפל או למיון/מוקד בפרט אם יש בחילות/כאבי בטן/הקאות
בכל מקרה יש להפסיק לטול גרדיאנס ופורסיגה בכל מצב של הקאות או שלשולים או מחלת חום או צום ממושך בכדי למנוע את הסיכון לחמצת קטוטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקוד של בלוטת התריסאני19/09/2022
עשיתי בדיקה של בלוטת התריס ה tsh יצא 3.96 שזה ממה גבולי הגבול העליון 4.2 ה ft4 יצא 11.7 שהגבול התחתון 11.5 וה ft 3 יצא 5 שהגבול העליון הוא 6.5 באמצע כזה אני סובל מעייפות קשה במהלך היום וקשה לי מאוד להתעורר בבוקר יש לציין שאני לוקח סרקוול שרשום בו תופעות לוואי נפוצות מאוד שינויים בהורמון בלוטת התריס מה עליי לעשות? האם לקחת תוסף אלטרוקסין?
הייתי חוזרת על הבדיקה שוב בעוד חודש
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2022היתי חוזרת על הבדיקה שוב בעוד חודש. FT4 גבולי אבל הFT3 שהוא ההורמון הפעיל תקין לגמרי. TSH תקין אך סרקוול יכול גם להביא להפרעה שהיא מרכזית ואז הTSH יהיה תקין. יש סבירות גבוהה שהעייפות קשורה לסרקוול.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת טטוסטרון -total
אני22/09/2022יצא לי 7.78 שזה אומנם בטווח הנמוך של כללית 6-25 אבל הבנתי שהמינימום אמור להיות 8 אני גם סובל מקושי גדול להגיע לאורגזמה אולי עקב הכדורים שאני לוקח לוסטרל וסרקוול זה יכול להסביר את העייפות הקשה שאני סובל ממנה ואת הבעיה המינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחום עליון של tshאני19/09/2022
בארהב שינו את התחום העליון של tsh ל 3 למה בארץ הוא מעל 4 ?
זה בהתאם לנורמות של אותה שיטת בדיקה
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2022זה בהתאם לנורמות של אותה שיטת בדיקה וגם לפי נתוני האוכלוסיה. ראיתי נורמות בארהב שהן גם גבוהות יותר. תלוי בשיטת הבדיקה של אותה מעבדה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ערכי סוכרתניצן18/09/2022
היי, כמה חודשים שאני מרגיש תחושת חנק וצמא יום יומי, דיברתי עם חברה שיש לה סוכרת והיא אאמרה שזה תסמינים דומים למה שהיה לה לפני שגילו7 לה את הסוכרת.
קניתי בדיקת פרייסטייל דקירות, ובערך כשעה לאחר שאכלתי תפוח וטוסט היו לי ערכים של 170 ו 162
חוץ, מזה בשאר הפעמים שבדקתי הערכים היו נמוכים מ 120(רוב הזמן זה היה לפחות שלוש שעות לאחר שאכלתי משהו)
רציתי לדעת עם הערכים הגבוהים הם ערכים שנחשבים נורמה או שהם יכולים להצביע על סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכים שציינת מחשידים לטרום סוכרת
ד``ר מאיה איש שלום21/09/2022הערכים שציינת מחשידים לטרום סוכרת ולא לסוכרת, לא אמורים להביא לתסמינים. מציעה להשלים גם בדיקת סוכר בצום במעבדה, וגם בדיקת המוגלובין מסוכרר שמספקת מידע לגבי ממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות התוצאות ואם יש צורך בטיפולאמיר18/09/2022
בן 67. בריא. מבנה גוף בינוני. לא מעשן לחץ הדם 135\82.עושה הליכה 5-6 פעמים בשבוע כ50 דקות כל פעם. בדיקות דם מזה כ10 שנים כולסטרול כללי 225. הרע 160. הטוב 55. טרגליצרידים 100.סוכר 100-110.המוגלובין מסוכרר 6.5 יש לי תלסימיה מינורmcv73.mch22.8.fructosamine 265. מה דעתך המקצועית לגבי התוצאות.לא נוטל שום טיפול תרופתי. העמסת סוכר 75 גר לאחר שעתים 115.לדברי רופאת המשפחה לא מדובר בסכרת לשמור על ספורט ודיאטה כנ"ל לגבי הכולסטרול.
כנראה מדובר בטרום סוכרת ולא בסוכרת
ד''ר מאיה איש שלום19/09/2022מסכימה עם רופאתך. כנראה מדובר בטרום סוכרת ולא בסוכרת. וההמוגלובין המסוכרר גבוה מהאמת בשל תלסמיה.
הLDL גבולי והיתי שוקלת טיפול תרופתי, למרות שעם הפחתת צריכה של שומן רווי פחמימות בפרט פשוטות צפוי שפור גם של הLDL אך יתכן שלא יהיה מספק
ממליצה בהחלט על פעילות גופנית סדירה אדאלי 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת כגון משקולות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה וחזרה לשימושמאיה קוגן18/09/2022
שלום, אני נוטלת סקסנדה כבר שלושה חודשים.
בחודשיים הראשונים הרגשתי ממש ירידה בתיאבון וירדתי 4 ק"ג. בחודש השלישי אני כבר פחות ופחות מרגישה את הירידה בתיאבון והחשקים חזרו.
בשלושה ימים האחרונים הפסקתי ליטול את התרופה ואני רוצה לחזור. האם לחזור ישר למינון שממנו הפסקתי (3 מ"ג) או לחזור בהדרגה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה לחזור למינון של 0.6 מ"ג
ד''ר מאיה איש שלום19/09/2022מציעה לחזור למנון של 0.6 מג' כי אחרי 3 ימים התרופה התפנתה. זאת כדי להמנע מתופעות לואי. אין הוכחות שהפסקה וחזרה לתרופה משפרת תגובה. בינואר כשתגיע ווגובי תוכלי לנסות אותה היא יעילה יותר מסקסנדה אך כרגע לא רשומה ולא זמינה עדין בארץ
אפשר בנתים לשקול לשלב/להחליף את הסקסנדה בטיפולים אחרים כגון רזין/קסניקל/טופמקס/מיסימבה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לסקסנדה לאחר הפסקה של שבועעדי18/09/2022
היי,
לקחתי סקסנדה במינון של 2.4. לאחר הפסקה של שבוע לאיזה מינון עלי לחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה לחזור ל0.6 מג'
ד''ר מאיה איש שלום19/09/2022מציעה לחזור ל0.6 מג' כי אחרי שבוע לא נשארה תרופה בזרם הדם
ולהמשיך להעלות בהדרגה כפי שעשית בעבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת השחר כסיבה לסוכר גבוהרינת17/09/2022
שלום
מבוגרת שסובלת מסכרת ומטופלת במטפורמין, ועדיין רמות סוכר בבוקר גבוהות בסביבות 160 ואף יותר אך רמת המוגלובין מסוכרר 6.10.
מה מהם אמין יותר? הסוכר בצום או רמת ההמוגלובין מסוכרר?
האם יכול להיות שהמצב מאוזן ובכל זאת הסוכר בצום בבוקר גבוה מסיבות צדדיות כמו תסמונת השחר? יש דרך לדעת אם זה המצב?
והאם תסמונת השחר היא כל אחד לפי שעת השינה וזמן היקיצה האישית שלו?
לדוגמה מישהו שהולך לישון מאוחר וקם בהתאם ובודק סוכר בבוקר שאצלו זה ברך 10 בבוקר או שב10 בבוקר בכל מקרה תסמונת השחר לא קיימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מקרים בהם ההמוגלובין המסוכרר לא אמין
ד''ר מאיה איש שלום19/09/2022יש מקרים בהם ההמוגלובין המסוכרר לא אמין ואז אני נעזרת בפרוקטוזאמין או במד סוכר רציף באופן חד פעמי למשל הולטר סוכר (באופן פרטי). ואז מקבלת תמונה יותר מלאה לגבי רמות הסוכר במהלך היממה. אפקט השחר שונה מאדם לאדם. יש אנשים שאצלם זה מאוד בולט. ואחרים פחות. בנוסף אנשים עם דום נשימה חסימתי בשינה חווים עליה של רמות הסוכר בלילה בשל עליה של הורמוני סטרס כגון אדרנלין, קורטיזול ועוד.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אישור .אבל הרופא לא רוצה לתת לי מירשם יותרגילה רוהטין17/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לגבי איזו תרופה מדובר
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022לגבי איזו תרופה מדובר? ומדוע הרופא מסרב לתת לך מרשם אם יש לך אישור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוק ובלוטת התריסאני17/09/2022
האם תה ירוק יכול לפגוע בפעילות בלוטת התריס?
לא ככל הידוע לי
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022לא ככל הידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אוזמפיקאדי17/09/2022
היי
קיבלתי מרשם לאוזמפיק 0.25 ,
קראתי בתופעות לוואי שעלול להיות שינויים בראייה.
על מה מדובר ? זה ממש מלחיץ . האם יש דיווחים על פגיעה כלשהי בראייה?-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בתופעה נדירה שכנראה קשורה למקרים
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022מדובר בתופעה נדירה שכנראה קשורה למקרים בהם הסוכרת אוזנה מהר תחת השמוש באוזמפיק . באחד מהמחקרים על אוזמפיק סוכרתיים שהיו עם פגיעה פעילה ברשתית על רקע הסוכרת עם סוכרת מאוד לא מאוזנת שהתאזנו מהר תחת אוזמפיק אך גם בזרוע הפלצבו תחת טיפול אינסולין חוו החמרה ברטינופטיה (הפגיעה ברשתית על רקע הסוכרת). באנשים עם פגיעה ברשתית על רקע הסוכרת כדאי לאזן לאט את הסוכרת עם כל טיפול תרופתי שהם מקבלים כי איזון מהיר עשוי להחמיר את הרטינופטיה, למשל לשקול העלאה איטית יותר של מנון האוזמפיק. הכוונה אנשים עם המוגלובין A1C של 11 למשל, לא 6-8% שם הסיכון לא מוגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 2 - טיפול ?אלי17/09/2022
שלום רב,
יש לי סוכרת מסוג 2, מטופל ב- 2 כדורים ליום של ג'ארדיאן 12.5/1000.
שומר על תזונה נכונה, 4-5 פעמים בשבוע פעילות ספורט שכוללת אירובי וכוח.
בניטור עצמי בבוקר לאחר צום לילה - 105-117.
מדד HEMOGLOBIN A1C 6.8, מדד BMI 30, קיבלתי מרופאת המשפחה להתחיל זריקות אוזמפיק.
ברשותכם מבקש לקבל ייעוץ לגבי המשך השימוש בג'ארדיאן, להפחית ל-1 כדור? להפסיק לגמרי?
מבולבל.....
לעצתכם אודה !!!
שנה טובה וחגי תשרי שמחים ! ????
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש תועלת בשילוב של 3 התרופות
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022יש תועלת בשלוב של 3 התרופות (הן מבחינת שיפור ברמות הסוכר, משקל, הגנה כליתית, והגנה על הלב וכלי הדם). בנוסף, סוכרת היא מחלה שמתקדמת כך שיש הגיון בשלוב של מספר תרופות שעובדות במנגנונים שונים. שאם אין תופעות לואי מהגרדיאנס דואו היתי ממשיכה ללא שנוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת ירידת גם עם איומביקלינא16/09/2022
שלום
לפני 7 חודשים התחלתי אוזימביק
ירדתי כ-10 ק"ג תוך 3 חודשים (מינון 0.25 - 0.50 -1)
לפני כ-5 חודשים התחלתי עם מינון 1
מאז לקיחת 1 אני לא יורדת במשקל
עדיין יש לי תיאבון
עדיין אוכלת רגיל
מרגישה שהזריקה לא עוזרת לי בירידה במשקל
האם להמשיך עם התרופה ?
או לרדת למינון 0.5?
אני במשקל 122
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא עלית במשקל סימן שהזריקה כן עובדת
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2022אם לא עלית במשקל סימן שהזריקה כן עובדת. כשיגמר המחסור באוזמפיק (ינואר) ותגיע ווגובי לארץ יהיה כדאי לנסות להעלות את המנון ל2.4 מג' בשבוע שזה המנון האופטמלי לירידה במשקל. עם המחסור הנוכחי לא תוכלי לקבל אשור ממשרד הבריאות להעלאת המנון. מציעה לראות אם יש מזונות שיוכלו להביא יותר לשובע (חלבון למשל בהשואה לפחמימה) או לנסות לבצע פעילות גופנית בעיקר של תנגודת (כגון משקולות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)