מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחסור בחומצה פוליתאני08/10/2022
הבדיקות דם שלי הראו המוגלובין קצת מתחת לנורמה ועוד תוצאות של בדיקות דם שיצאו מחוץ לנורמה שיכולות להראות על אנמיה אני מרגיש עייפות קשה וקשה לי לקום בבוקר יצא לי b 12 262 וחומצה פולית 8.4 שהגבול התחתון הוא 7 וברזל חופשי בד0 61 האם זה יכול לגרום לעייפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2022הB12 גבולי , בכדי לדעת אם יש חסר ברזל חשוב לבדוק לא רק ברזל אלא גם טרנספרין. או פריטין שמעידים על מחסני הברזל
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם החומצה פולית
אני12/10/2022לא צריך לקחת תוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום13/10/2022מציעה להתיעץ עם רופא/ת המשפחה לרב בערכים כאלו של חומצה פולית אני ממליצה להעשיר תזונה בירקות ופירות ולא מטפלת עם תוסף
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן, משני צדדי הפופיק, לדעתי עקב החדרת עירויים - כרגע אין לי שם עירויי!!!כאבים בבטן08/10/2022
שלום רב וחג שמח
יש לי שאלה:
כבר יומיים כואב לי מאוד בשרירים וברקמות באזור הבטן, משני צדדי הפופיק, איפה שמזריקים ומכניסים עירויים של משאבה...
העירויי הנוכחי לא שם
וזה כאב נורא מציק: כואב לי כאשר אני על הצד שוכבת... כאשר מחבקים אותי ואפילו בלי לגעת... !!
קרה לכם פעם??
מה עושים?
אני גרה בגולן ואין כאן מרפאת סוכרת להתייעץ איתם...
לאן פונים ומה עושים ??
בתודה לכל העונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לכאבים בבטן
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2022האם יש אודם מקומי? חום מקומי? כי אז יתכן שיש שם זיהום משני.
האם יש נפיחות באזור יתכן שיש השפעה של האנסולין על רקמת השומן (ליפואטרופי/היפרטרופי). היתי מנסה למצוא אזורים חלופיים למשאבה כגון במותן, או בזרוע.
ומגיע לרופא/ת המשפחה שי/תרשם
חג שמח והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש גורמים שמשפיעים על רמת H1C?ניר07/10/2022
שלום
מלבד באמת עניין הסוכר במשך שלושת החודשים האחרונים, האם יש גורמים משניים שעשויים לגרום לעליה ברמת H1C בבדיקת דם אף שהממוצע האמיתי הוא נמוך יותר?
למשל מחלה חיידקית בזמן הבדיקה, טיפול בטסטוטרון חלופי, רמות גבוהות של כדוריות אדומות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לניר
ד``ר מאיה איש שלום09/10/2022מכוון שהמוגלובין A1C מבטא את אחוז הסוכר שקשור להמוגלובין, משך החיים של כדוריות הדם משפיע על ההמוגלובין המסוכרר. כך גם עליה וירידה ברמות ההמוגלובין. במצבים בהם יש פירוק מוגבר של כדוריות הדם ההמוגלובין המסוכרר יהיה נמוך יותר ולא ישקף את רמת הסוכר כך גם באי ספיקה כליתית. במצבים למשל של חסר ברזל דווקא ההמוגלובין המסוכרר יהיה גבוה יחסית לממוצע הסוכר כך גם במקרים של פוליצטמיה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של אוזמפיקקרן06/10/2022
שלום,
אני קוראת שבארה"ב המינון של החומר הפעיל באוזמפיק גבוה בהרבה לצורך טיפול בהשמנת יתר (פי 2.4). האם טיפול ב 1מג מוכיח את עצמו ומספק או שניתן ליטול מינון גבוה יותר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2022בהחלט 2.4 מג' יעיל יותר, בינואר יהיה זמין גם בארץ. נקרא ווגובי.
כעת בשל המחסור בתרופה משרד הבריאות לא מאפשר להעלות מנון מעבר ל1 מג'. גם אין מזרקים בארץ במינון גבוה מ1 מג'.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת התריסavni fanny06/10/2022
עשיתי מיפויבלוטת תריס ומודאגת מאד.
ממצאים: בלוטת התריס מודגמת במיקומה האנטומי ונראית מוגדלת.
רושםלקליטה מוגברת דיפוזית בתיי האונות.
ממצאי המיפוי יכולים להתאים לזפק דיפוזי.
אנא אבחנתך. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה AVNI FANNY
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2022אם יש פעילות יתר של בלוטת התריס את המפוי מחשיד לקיום גרייבס שזו מחלה אוטואמונית שמביאה לפעילות יתר של בלוטת התריס ולרב ניתן לטפל בעזרת טיפול תרופתי ולאזן את הבלוטה או לפי צורך אפשר להחליט לאחר איזון ראשוני לתת יוד רדיואקטיבי זו לא חובה אלא החלטה אישית.
אין כאן משהו מדאיג אלא מחלה שיש לה טיפול כדאי לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג/ית או שרופא/ת המשפחה ת/יתיעץ ורטואלית עם אנדוקרינולוגי/ת
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק והיריוןקרין06/10/2022
היי גיליתי שאני בהיריון שבוע 10 הזרקתי אןזמפיק עד לפני שבועיים, האם יש סכנה?הרופא משפחה אמרה שלא אבל להפסיק ואני חוששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לקרין
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2022אין נתוניים לגבי בטיחות בהריון מציעה להתיעץ עם המרכז ליעוץ לתרופות בהריון באסף הרופא או המרכז הטרטולוגי בירושלים שניהם נותנים יעוצי חינם. מקוה שהפסקת לטול אוזמפיק. הבעיה שהתרופה מתפנה רק כעבור חדוש מהגוף. ובשבוע 10 יש כבר שליה מפותחת. אם האוזמפיק ניתן בשל סוכרת חשוב לעקוב אחר רמת הסוכר שהיעד שלה בהריון עד 95 בצום ושעה אחרי האוכל עד 140 ולשקול טיפול חלופי או שנוי תזונתי לפי צורך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת סקסנדס ללא תוצאותמיכאל06/10/2022
לאחר הזרקת סקסנדה כחודשיים (0.3) אין שום שינוי במשקל רופא המשפחה טוען שחל עליו איסור לתת לי לי אוזמביק. אני שוקל 128 ק"ג בין 75 גובה 1.76. מה ניתן לעשות?
תגובה למיכאל
ד''ר מאיה איש שלום08/10/20220.3 מג' זה מנון נמוך או שהתכוונת שהגעת ל3 מג'. אם הגעת ל3 מג' ואין תגובה היתי בודקת עם דיאטנית איזה שנוי בהרגלי חיים ניתן לעשות וגם מנסה פעילות גופנית סדירה בעיקר תנגודת (כגון משקולות קלות). אם הגעת ל3 מג' אוזמפיק 1 מג' לא יותר יעיל אלא מנון גבוה יותר לש 2.4 מג' פעם בשבוע שיגיע לארץ בינואר (ווגובי) ואז בהחלט יש טעם לעבור לאוזמפיק. אין הבדל משמעותי ביעילות בין 3 מג' סקסנדה לאוזמפיק 1 מג' שזה המנון שניתן לתת כעת עד ינואר
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינון של תרופהisrael06/10/2022
שלום
לקחתי כמה חודשים טסטומקס בגלל רמות טסטוסטרון נמוכות.
המינון היה יום אחד 25 ויום אחד 50, וכן הלאה.
בבדיקת דם שגרתית התוצאות של הכדוריות האדומות היו גבוהות.
המוגלובין 18, והמטוקריט 54
אחזור לאנדוקרינולוג, אך עד שיגיע התור רציתי לשאול מה מומלץ לעשות?
1. להפסיק את השימוש ב-50 (פעם ביומיים) ולהשתמש רק ב-25 מדי יום? או שצריך להוריד יותר מזה?
2. יש ברשותי עוד כמה של 50, האם במקום 25 אפשר להשתמש במינון -50 פעם ביומיים וביום השני לא לעשות כלום?
3. האם כשיש המוגלובין והמטוקריט גבוהים ניתן לתרום דם? אני מבין שזה טוב ובריא עבורי במצבי ויכול להוריד את ההמוגלובין, אך האם זו תרומה תקינה ושימושית כשהכדוריות האדומות גבוהות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לישראל
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2022אפשר בהחלט לתרום דם
היתי מתיעצת עם הרופא המטפל אבל שוקלת לרדת ל25 מג' כל יום. לא כדאי לתת מנה פעם ביומיים כי אז לא מגיעים לרמה יציבה בדם. עדיף מנון יומי קטן יותר
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לקבל מתן טסטסטרוןניב05/10/2022
שלום אני רוצה לעשות טסטסטרון total חוזר בבדיקה אצלי היה פעם 12.68
חושב שיש לי צפיפות עצם נמוכה בגלל הפרשת פרולקטין מטיפולים פסיכיאטריים רק זה מוריד לי את הטסטוסטרון.
אז הייתי רוצה לקבל טיפול בטסטסטרון כדי לשפר צפיפות עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2022רמת הטסטוסטרון שציינת תקינה כך שלא מקובל להתחיל טיפול ברמה כזאת.
מציעה לבחון אפשרות של החלפת הטיפול הפסיכיאטרי לטיפול אחר שפחות מעלה רמת פרולקטין (כגון אריפלי, גאודון, זיפרקסה, קלוזפין או סרקוול).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשים במדידות בין גלקומטר פרי סטייל לאקווה צקרן05/10/2022
היי
בצעתי 3 מדידות נסיון בימים שונים וקיים הפרש מהותי בין המכשירים בפרי סטייל מתקבלת תוצאה של 80 בצום לעומת 97 באקווה צק.
שמודדים פעמיים באותו מכשיר בפרי סטייל יוצא כמעט אותו דבר ובאקווה צק הפרש של כ-10% לעומת המדידה הראשונה. כל המדידות נערכו בהפרש של מספר דקות. מה הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרן
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2022הבדל של עד 15% בין המכשירים נחשב סביר. באקוצק יש צורך בקצת יותר דם אז חשוב לשים לב שמוציאים מספיק דם לבדיקה בכדי שלא יהיה הבדל משמעותי בין הבדיקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסנדה ובלוטת התריסדפנה04/10/2022
שלום, אני משתמשת בסקסנדה כבר שנה, בבדיקות דם התגלה לפתע שיש לי היפר בבלוטת התריס. בעקבות זאת הפסקתי מיידית את השימוש בסקסנדה. האם בלוטת התריס יכולה להתרפא באופן ספונטני לאחר שהפסקתי את השימוש בתרופה? בהנחה שהשימוש בתיםקוד הבלוטה אכן נובע מהסקסנגה?..
תגובה לדפנה
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2022סקסנדה לא פוגעת בתפקוד בלוטת התריס כך שאני לא רואה סיבה להפסיק. כדאי למצוא את הסיבה לבעיה בתפקוד בלוטת התריס ולטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סקסנדה בחו״ל לזמן קצרדניאל04/10/2022
שלום, אני לוקחת סקסנדה במינון 1.8, כחודשיים, ונוסעת לחול ל4 ימים. האם יהיה נזק לתהליך הירידה או ליעילות התרופה אם לא אקח אותה במשך הימים שאני לא בארץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדניאל
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2022התרופה מתפנה מהגוף תוך 3 ימים אז היתי חוזרת למינון מופחת כשאת חוזרת למשל ל0.6 מג'. ממליצה לקחת את התרופה איתך בתיק היד ולהמשיך את הרצף הטיפולי.
בברכה, נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקסנדה בחו'ל
ג`קי18/10/2022שלום רב!
האם אפשר לקחת מזרק לחו'ל בטיול ברכב ללא קירור?
ואם זה אפשרי האם גם לאחר פתיחת המזרק אפשר להשאיר אותו ללא קירור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסקסנדה מחזיקה בטמפ' חדר ללא קירור 3 שבועות
ד''ר מאיה איש שלום18/10/2022כן אין בעיה הסקסנדה מחזיקה בטמפרטורת חדר ללא קרור 3 שבועות. רק לא להשאיר ברכב חם שם הטמפרטורה יכולה להגיע ל60 מעלות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה להזעות קשות לאחר אוכלממ03/10/2022
בת 70. סכרת מזה 3 חודשים. 2 גלוקומין ואינסולין (התחלתי ב-14 יחידות ומאוזנת אחרי שינוי באורח חיים והמינון כרגע 3 יחידות!) וגם 50 מ"ג סרנדה. אחרי כל אכילה מופיע גל חום והזעה קשה לחצי שעה בערך. אחרי כל אכילה כולל ארוחת ביניים קטנה מאוד. ממה זה יכול להיות????
תגובה לממ
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2022האם בדקת את רמת הסוכר בזמן ההזעה? חשוב לראות שאין ירידה ברמת הסוכר. סרנדה באופן לא שכיח גם יכולה להביא להזעות.
אם ההזעות מלוות גם בהסמקה בפנים היתי שוקלת בדיקת אסוף שתן ל5HIAA עם תוספת חומצה בזמן האסוף. אם ההזעה אחרי האוכל מלוה בכאבי בטן ואין ירידה ברמת הסוכר אולי מדובר באנגינה בטנית. במידה וההזעות מופיעות לא רק בהקשר של אוכל היתי שוקלת בדיקה של TSH
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק וצום הכיפוריםליה03/10/2022
היי, מזריקה בקביעות אוזמפיק 0.5 בימי ראשון בלילה,לטיפול בסוכרת 2. האם ישנן הנחיות מסוימות לגבי הצום.בדיקות דם אחרונות מבחינת סוכר מצוינות. האם יש צורך לנטר את הסוכר בצום?תודה מראש וכתיבה וחתימה טובה ❤️
תגובה לליה
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2022תשובתי היה רלונטית לשנה הבאה, בעקרון אוזמפיק לא מעלה את הסיכון להפוגלקמיות (נפילה ברמות הסוכר) כך שאין הנחיות מיוחדות. אם נוטלים אנסולין כדאי להפחית את המנון כי אנסולין כן מעלה את הסיכון להיפוגלקמיה במקרה של צום.
אם יש תופעות לואי כגון הקאות או שלשולים כתוצאה מהאוזמפיק אז כדאי להזהר מהתיבשות במקרה של צום ממושך, ואז היתי לפחות מקפידה לשתות.
בברכת גמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרת והתרגזותניבה02/10/2022
אני במצב של טרום סוכרת ומאד מקפידה על תזונה. בדכ 3 שעות אחרי האוכל הסוכר אצלי 95 . היום התרגזתי כמה דק לפני שמדדתי ויצא 115, האם זה יכול להיות קשור להתרגזות?
תגובה לניבה
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2022סטרס או כעס בהחלט יכולים להביא לעליה ברמת הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)