פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות של 100 גרם
    טניה
    06/09/2022

שלום,
    שבוע שעבר עשיתי בדיקה של 50 גרם והתוצאה הייתה 140 מ"ג.
    הופנתי לעשות 100 גרם.
    כרגע יש לי 3 תוצאות בנתיים האם זה נראה תקין? אני בהיריון עם תאומים
    בצום 82 מג
    אחרי שעה 177
    אחרי שעתיים 149

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של 100 גרם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב לראות גם את התוצאה אחרי שלוש שעות

ד''ר מאיה איש שלום
    07/09/2022

התוצאות ששלחת תקינות אבל בגבול העליון אחרי שעה ושעתיים
    חשוב לראות גם את התוצאה אחרי 3 שעות
    היתי שוקלת בכל זאת להפחית צריכה של פחמימות ואם אין מניעה מבצוע פעילות גופנית כגון הליכות לבצע
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש כפול באוזנפיק 0.5, כדי להגיע למינון 1
    סוזנה
    06/09/2022

שלום, כבר שנה מזריקה מינון של 1 מ"ג של אוזנפיק.
    לאור מחסור של התרופה בבתי מרקחת, רוצה לשאול, האם יכולה להזריק פעמיים (אחת אחרי שניה) מינון של 0.50, על מנת להגיע ל 1 ? תודה רבה

הוספת תגובה

• בהחלט אפשרי רק שהמזרק יספיק רק לשבועיים

ד''ר מאיה איש שלום
    07/09/2022

בהחלט אפשרי רק שהמזרק יספיק רק לשבועיים ואז תאלצי לרכוש מזרק נוסף באופן פרטי כי הקופה לצערי לא נותנת מזרק נוסף אחרי שבועיים
    בהחלט מאתגר המחסור. אולי תבדקי עם רופא המשפחה אפשרות של מעבר לרבלסוס (אוזמפיק בכדור) אם את בכללית או במכבי התרופה מסובסדת חלקית אבל היא נתנת רק לסוכרת. אז אם את נוטלת אוזמפיק בהתויה של ירידה במשקל אז אין טעם לעבור לרבלסוס היא מעט פחות יעילה בהורדה במשקל ולא מותות לצורך זה.
    המלאי המוגבל של אוזמפיק צפוי להפתר בתחילת השנה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון אוזמפיק
    יעל
    06/09/2022

שלום
    אני סובלת מסכרת סוג 2 . הרופא רשם לי מינון של 1 מ"ג בזריקת אוזמפיק, אולם בבתי המרקחת באזורי נמצאה רק זריקה של 0.5.
    האם אפשר בהזרקה אחת לקחת 2 פעימות של זריקת 0.5?

לקביעת תור
    סגירה
    העלאת מינון אוזמפיק

הוספת תגובה

• בהחלט אפשרי רק שהמזרק יספיק רק לשבועיים

ד''ר מאיה איש שלום
    07/09/2022

בהחלט אפשרי רק שהמזרק יספיק רק לשבועיים ואז תאלצי לרכוש מזרק נוסף באופן פרטי כי הקופה לצערי לא נותנת מזרק נוסף אחרי שבועיים
    בהחלט מאתגר המחסור. אולי תבדקי עם רופא המשפחה אפשרות של מעבר לרבלסוס (אוזמפיק בכדור) אם את בכללית או במכבי התרופה מסובסדת חלקית
    המלאי המוגבל של אוזמפיק צפוי להפתר בתחילת השנה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר שעתיים לאחר האכל
    דנה
    05/09/2022

שעתיים בדיוק מתחילת ארוחה שכללה 2 פרוסות לחם מקמח מלא עם אבוקדו קוטג וירקות וכן 2 פרוסות עוגה קטנות מאוד ו2 אגוזי קשיו מדדתי סוכר ויצא 97. אני לא סוכרתית. שאלתי היא האם אבוקדו וממרח קשיו יכולים להאט ספיגה ככה ש97 זה לא השיא של הסוכר אלא השיא יגיע יותר מאוחר? או שאני יכולה להיות רגועה שהתוצאה תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר שעתיים לאחר האכל

הוספת תגובה

• מדדתי שוב 4 שעות לאחר האוכל

דנה
    05/09/2022

מדדתי שוב 4 שעות לאחר האוכל ויצא שוב בדיוק אותה תוצאה כמו כמו שעתיים אחכ בדיוק 97 האם זה סביר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את לא בהיריון אז התוצאה תקינה

ד''ר מאיה איש שלום
    07/09/2022

אם את לא בהריון התוצאה תקינה. אם את בהריון אז 4 שעות אחרי האוכל השאיפה היא לסוכר פחות מ95 ואז בעצם התוצאה גבולית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לגובה רגליים
    נחום
    05/09/2022

שלום אני לוקח פרפאנן 8 מ"ג פעמיים ביום וחושב שזה פוגע לי בטסטסטרון אולי יש לי בגלל זה הפרעה בציפופות עצם אז הרגליים שלי התכווצו לדעתי לגובה של ילד קטן.
    אני מטר 1.78

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לגובה רגליים

הוספת תגובה

• מה המשמעות של רגליים נמוכות

נחום
    05/09/2022

יש לי רגליים מאוד נמוכות מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ALK. PHOSPHATASE
    דינה
    05/09/2022

שלום,
    בבדיקות דם ALK. PHOSPHATASE בשנה וחצי האחרונות:
    4/9/2022 ALK. PHOSPHATASE 127U/L
    4/3/2022 ALK. PHOSPHATASE 126U/L
    4/3/2021 ALK. PHOSPHATASE 123U/L
    כלומר יש עלייה מדי חצי שנה, חוץ מזה שאר הבדיקות יצאו בסדר.
    האם צריך לעשות משהו, בדיקות נוספות או לא לדאוג מכך?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ALK. PHOSPHATASE

הוספת תגובה

• בבדיקה האחרונה HB יצא קצת מתחת לנורמה

דינה
    05/09/2022

לא ציינתי כי לא חשבתי שזה קשור,
    בבדיקה האחרונה HB יצא קצת מתחת לנורמה:
    HB 11.9 g/dl

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין הבדיקות לא משמעותי

ד''ר מאיה איש שלום
    07/09/2022

ההבדל בין הבדיקות לא משמעותי, מדובר בהפרעה קלה שמקורה או מהעצם או מהכבד. אפשר לבקש מרופא/ה המשפחה לבדוק אזואנזימים של ALK PHOS כדי להבין מה המקור. ואפשר גם להוסיף בדיקה של GGT בילירובין שיעזרו לראות. רופא/ת המשפחה יוכלו לעזור בברור. בכל מקרה הפרעה קלה שאפשר לראות במקום של חסר ויטמין D (אם המקור גרמי/היה שבר לאחרונה) או למשל כבד שומני אם המקור מהכבד. בכל מקרה אפשר גם לשקול הדמיה מכוונת לכבד אם המקור כבדי. אך כאמור הפרעה קלה .
    לגבי האנמיה מציעה גם להתיעץ עם רופא/ת המשפחה. צריך לראות מדדים נוספים כגון גודל הכדוריות בכדי לדעת אם מרמז לחסר ברזל, B12 פולית. מדובר באנמיה קלה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Dheas גבוה-חוות דעת שנייה
    מנשה
    05/09/2022

שלום רב, בן 50, נעשתה לי בדיקה בטעות של dhea סולפט, בפעם הראשונה יצאה תוצאה של 9.2, אחרי שמונה חודשים 9.8 ואחרי עוד חודש 10.8. אני בעל מוטציה בגן bmpr1a, אשר בין השאר משפיעה על ייצור dheas לפי מחקרים, אלא שתשעים ותשע מהאנדקרינולוגים לא מכירים זאת. האנדוקרינולוגית טענה שיש לעשות סיטי אלא שאני עובד קרינה ומעדיף להימנע מבדיקות סיטי מיותרות , אז הלכתי לחוות דעת שנייה של מומחה מנהל מחלקה פנימית ואנדוקרינלוג. הוא טען שערכים של 9 עד 11 זו בערך אותה מדידה או סטיות מדידה מבחינתו, אמר שאין צורך לעשות סיטי והפנה לאולטרסאונד אשכים ובטן. הוא אמר שאין סיבה לדאגה, שאני לא נראה לו עם קורטיזול גבוה, כמו כן כל בדיקות ההורמונים של ליבת האדרנל ושל הקליפה, למשל קורטיזול, ועוד שנעשו לפני שמונה חודשים תקינות לגמרי, גם טוטסטרון. הוא אמר שזו אכן יכולה להיות תוצאה של המוטציה שיש לי. מאידך הוא אמר שההורמון מיוצר גם על ידי האשכים ואף יותר מהאדרנל אצל גברים וממה שאני קראתי, ההורמון מיוצר יותר על ידי האדרנל והטעות הזו קצת ערערה אותי - אני לא כל כך יודע מה לעשות. אני כבר מעל שנה עם תחושות עייפות בבוקר, דופק מעט גבוה, עייפות במאמצים ותחושות שיוט, מרגיש שאני נופל. ציפרלקס די עזר לחלק מהדברים, כרגע לא לוקח. האם זה יכול להיות קשור? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    Dheas גבוה-חוות דעת שנייה

הוספת תגובה

• לא מצאתי מחקר שמראה קשר ברור

ד''ר מאיה איש שלום
    10/09/2022

ערב טוב, לא מצאתי מחקר שמראה קשר ברור ליצור DHEAS בגברים. בנשים מצאים עם BMP אחרים לאו דווקא 1 עם השפעה על השחלות.
    אכן DHEAS מיוצר בעיקר ע"י האדרנל אבל אם השנוי בBMPR1A היה משפיע בדומה לנשים אז ההשפעה היתה דרך האשכים.
    היתי שוקלת בכל זאת הדמית אדרנל. ואם יש הסתמנות קלינית שמחשידים לקושינג (השמנה בטנית, הפרעה ברפוי פצעים, חולשת/כאבי שרירים שטפי דם בלי סיבה) היתי שוקלת ברור לכוו.
    יתכן ובמאגרי מידע של גנטיקאים כן ימצא קשר אני לא מצאתי בחיפוש שבצעתי.
    לא חושבת שיש קשר בין רמות DHEAS הגבוהות לתסמינים שאתה מתאר, צריך לחפש סיבה אחרת.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר ל-BMPR1A ול-DHEAS

מנשה
    14/09/2022

תודה רבה. בגדול הגן bmpr1a , הוא רצפטור, שולט בכניסה של BMP אל תוך התא (בעיקר bmp4 ועוד), אני מצרף את אחד מהמאמרים, הוא לא מדבר על הרצפטור אלא על המסלול אבל זה די דומה. הרעיון הוא שיש השפעה של המסלולים האלו על יצור DHEAS.
    אני מנסה להימנע מקרינה מיותרת, אז מקווה שאולטרסאונד לאיזור יכול להדגים משהו (מדובר בתוצאה שהתגלתה לפני 10 חודשים, אז אם יש משהו, מאמין שזה כבר יהיה מספיק גדול להבחין בו גם ב-US). אני גם יעשה אולטרסאונד אשכים ובלוטת תריס.
    אין שום הסתמנות קלינית לכיוון קושינג- לא בפנים, לא בגוף, לא בעור (לא נעשתי כהה לאחרונה) וקורטיזול יצא תקין, עם טוטסטרון ועוד הורמונים כאשר ה-DHEAS יצא 9.2.
    מה שהיה חסר לי זה למה האנדקרינולוג טען שההשפעה היא באשכים כמו שכתבת "אכן DHEAS מיוצר בעיקר ע"י האדרנל אבל אם השנוי בBMPR1A היה משפיע בדומה לנשים אז ההשפעה היתה דרך האשכים"- למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההשפעה שראיתי הייתה קשורה ליצור DHEA

ד''ר מאיה איש שלום
    15/09/2022

לא מומחית בתחום. אבל ההשפעה שראיתי היתה קשורה ליצור DHEA שחלתי. לכן עשיתי אנלוגיה לאשך. אבל לא מצאתי מאמרים בנושא. גנטיקאים שיש להם מאגרי מידע יעודים אולי יוכלו למצוא מידע נוסף. US הוא לא כלי אדאלי להדמית אדרנל, אפשר גם לשקול MRI ואז נפתרת בעית הקרינה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI בלתי אפשרי להשיג

מנשה
    23/09/2022

הבנתי, MRI בלתי אפשרי להשיג (-:, אני אשאל שאלה כזו- מה הסבירות שאדם בן 50 עם DHEAS של נניח עד 11 (נע סביב 9-11 כבר שנה) ללא שום סימפטומים אחרים, עם קורטיזול תקין, ללא שום הסתמנות למחלת קושינג, באמת יהיה לו מחלה רצינית בקליפת האדרנל? (בגדול עשיתי US לאיזור גם לאחר תוצאה גבוהה של DHEAS, היה 9.6, לפני שנה- אני מחוייב לבצע בדיקת US לאיזור הכליות בגלל כלייה שמאלית קטנה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למנשה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/09/2022

אם רמת DHEAS יציבה לאורך שנים אז כנראה שהסכוי למשל לממאירות באדרנל הוא קטן. יכולה להיות אדנומה אבל זה גידול שפיר ואם עודף DHEAS לא גורם לתסמינים (ולא אמור לגרום לתסמינים משמעותיים בגברים) אז כנראה שבאמת לא מדאיג
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיקלא עוזר לירידה במשקל
    מאיה
    04/09/2022

כבג שנה עם אוזמפיק 1
    לכ יורדת גרם
    מה עושים

הוספת תגובה

• האם ניסית לשנות הרגלי חיים

ד''ר מאיה איש שלום
    09/09/2022

האם ניסית לשנות הרגלי חיים - תזונה ופעילות גופנית
    לעיתים התרופה עוזרת במנונים הגבוהים יותר (2.4 מג') אך כרגע עם המלאי המוגבל עד ינואר משרד הבריאות לא מאשר להעלות מנון זה יהיה אפשרי בינואר
    מציעה להתיעץ עם דיאטנית ואנדוקרינולוג/ית לראות אם יש סיבות נוספות אפשריות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק או טרוליסיטי
    דנה
    03/09/2022

היי אני בת 50 סוכרת סוג 2 .a1c אחרון 7.3 בדרכ בין 6.5 ל7
    סובלת מהשמנה גדולה
    הרופא המליץ לי על אוזמפיק .מאחר ומפחיד אותי תופעות הלוואי
    האם יש אפשרות לנסות טרוליסיטי האם תופעות הלוואי בטרוליסטי פחות חמורות ?ואיזה מינון של טרוליסטי כדאי להתחיל?

לקביעת תור
    סגירה
    אוזמפיק או טרוליסיטי

הוספת תגובה

• תופעות הלוואי של אוזמפיק וטרוליסיטי

ד''ר מאיה איש שלום
    06/09/2022

תופעות הלואי של אוזמפיק וטרוליסיטי ודמות מכוון שהן מאותה משפחה של תרופות בעיקר תופעות לואי של בחילות כאבי בטן שלשולים או עצירות. תופעות אלו תלויות מנון וחולפות עם הזמן.
    היתרון באוזמפיק הוא היכולת לעשות טטרציה הדרגתית יותר של המנון (בקליקים) לעומת טרוליסיטי שיש לה רק שני מנונים. אוזמפיק גם מוריד יותר במשקל במקרה של עודף משקל. מצד שני התרופה במלאי מוגבל עד ינואר אז קצת יותר קשה להשיגה.
    בכל מקרה התרופות הללו מעבר להורדת סוכר, משקל לחץ דם יש להן השפעה טובה על פרופיל השומנים וכנראה גם מגנות מפני מחלות לב וכלי דם ויש להם גם השפעה מגנה כלייתית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרדיול גבוה, האם תקין?
    אנונימית
    02/09/2022

שלום ד"ר איש שלום,
    אני בת 48, מאז חיסון לקורונה לפני שנה מחזור לא סדיר, עלייה במשקל, נשירת שיער, הפרעות שינה ועייפות.
    ברקע תת פעילות של בלוטת התריס מאוזנת ובעיות אוטואימוניות.

בבדיקת דם ביום 4 למחזור -
    Estradiol 1405pmol/L, LH 4.5IU/L, FSH, 1.8IU/L, Progesterone <2
    Cortisol Blood 740nmol/L, DHEA Sulfate 7.9umol/L
    Cortisol=U free 24h 62nmol/24h

האם התוצאה הגבוהה בבדיקת האסטרדיול תקינה?
    אם לא, מה זה יכול להיות? האם זה מחייב בירור מיידי, או יכול לחכות 4 חודשים עד לתור שיש לי לאנדו'?
    תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אסטרדיול גבוה, האם תקין?

הוספת תגובה

• תגובה לאנונימית

ד''ר מאיה איש שלום
    05/09/2022

התוצאה לא מתאימה ליום 4 למחזור, היתי פונה גם ליעוץ גניקולוג ומבצעת סונר גניקולוגי אולי יש ציסטה שחלתית (שפירה) שמביאה לרמות המוגברות של האסטרדיול.
    הקורטיזול יכול להיות קשור לסטרס. בשתן הוא תקין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PTH מעל הנורמה מספר שנים
    אייל
    02/09/2022

שלום ד"ר
    אני מעל גיל 65 ובריא באופן כללי.
    ובארבע שנים אחרונות PTH מעל הנורמה ועד ל 50% מעליה.
    ברקע מעל 10 שנים אוסטאופורוזיס קל ומטופל ואשלגן נמוך.

US בלוטת תריס ופארה תירואיד נמצא מוקדים ספוגיים עד לקוטר 0.4 ס"מ TR-2
    US כליות ללא ממצא
    ויטמין D קלציום פוספור אלבומין וקראטינין ,כולל באיסוף שתן תקינים
    מה להערכתך הבעיה?
    מה עוד נדרש לבדוק כדי לאתר את הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    PTH מעל הנורמה מספר שנים

הוספת תגובה

• תחת טיפול אנטירסרופטיבי לעצם

ד``ר מאיה איש שלום
    03/09/2022

תחת טיפול אנטירסרופטיבי לעצם (כגון בפוספונטים, פרוליה) יכולה להיות עליה ברמות PTH, השאלה אם העליה החלה טרם הטיפול. והאם רמות הסידן בדם ובשתן בנורמה או על הצד העליון של הנורמה למשל סידן 10 ובשתן על גבול 4 מג/קג ליממה.
    קשה ליעץ מבלי לראות את כל הנתונים, אך יתכן שאין משמעות קלינית לעליה ברמות הPTH
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלת הדוקטור

אייל
    03/09/2022

הטיפול לעצם התחיל הרבה שנים לפני ש PTH התחיל לעלות, והיה תרופת ריבון/עירוי אקלסה.
    רמת הסידן בדם הייתה תמיד באמצע הנורמה
    סידן בשתן 24H התחיל לעלות באותה תקופה ש PTH התחיל, והיה בין3.6-5.1 מג/קג ליממה.
    איזה בדיקה תוכל להגיד מה הסיבה לעליה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאייל

ד``ר מאיה איש שלום
    04/09/2022

קשה לי ליעץ מבלי לראות את התמונה המלאה אבל אולי כדאי לשקול הפסקת/הפחתת תוספי סידן כי כשיש הפרשה מוגברת של סידן בשתן הרבה פעמים הPTH עולה משנית
    מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני מסודר.
    יש מצבים ברפואה שהם בתחום האפור.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון לרופאה

אייל
    05/09/2022

הפסקתי לקחת תוסף סידן לפני כחצי שנה, ועדיין PTH לא יורד
    האם US בלוטת יותרת התריס יוכל לאבחן אם הבלוטה מקור הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין טעם לעשות אולטרסאונד

ד''ר מאיה איש שלום
    06/09/2022

אין טעם לעשות אולטרהסאונד אם לא משוכנעים שיש בעיה אמיתית. צריך לראות את בדיקות הדם השתן ורמות PTH במהלך השנים
    אם העליה היא לאחר התחלת הטיפול לאוסטאופורוזיס היא יכולה להיות משנית לה ואז חסרת משמעות קלינית. שוב קשה ליעץ מבלי לראות את התמונה המלאה
    ואם הסידן בשתן נשאר גבוה למרות הפסקת תוספים לעיתים מוסיפים תרופות שמפחיתות את הפרשת הסידן בשתן כגון תיאזיד או פמיד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקינות הורמון קורטיזול
    רואי
    01/09/2022

ד"ר שלום. השתמשתי 3 חודשים בסטרואידים קורטיזון. ידוע ששימוש ממושך עלול לגרום לשינויים בהפרשת הורמון קורטיזול ולוקח זמן לאחר הפסקת הסטרואידים עד שהוא חוזר לרמתו הקודמת. על כמה זמן מדובר והאם צריך התערבות תרופתית כדי שההורמון יחזור להיות מופרש כפי שהיה טרם השימוש בסטרואידים? חלפו חודשיים וחצי מאז הפסקת הסטרואידים אך ההרגשה הרעה של מתח מוגבר, עצבנות, הפרעות שינה, סחרחורות וירידה במצב הרוח אינם חולפים.

לקביעת תור
    סגירה
    תקינות הורמון קורטיזול

הוספת תגובה

• תגובה לרואי

ד''ר מאיה איש שלום
    02/09/2022

ההשפעה תלויה בסוג התכשיר והמנון
    אפשר להתחיל מבדיקת שם של קורטיזול בשמונה בבוקר בשביל לקבל הערכה ראשונית.
    עצבנות והפרעות שינה פחות קשורות לחסר בקורטיזול
    עייפות וסחרחורת יכולות להיות קשורות אך גם יכולות להיות מוסברות למשל ע"י אנמיה,חסרים B12 חסר ברזל הפרעות במשק המלחים ועוד.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרוליסיטי לעומת אוזמפיק
    צילי קורן
    01/09/2022

נטלתי אוזמפיק מעל שנה ללא השפעה על המשקל.היתה ירידה קלה בסוכר.
    האם מומלץ לנסות טרוליסיטי או שאין סיכוי שישפיע טוב יותר מוזמביק?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טרוליסיטי לעומת אוזמפיק

הוספת תגובה

• תגובה לצילי קורן

ד''ר מאיה איש שלום
    02/09/2022

אפשר לנסות, אך פחות סביר שישפיע על המשקל כי ההשפעה של טרוליסיטי על המשקל פחותה משל אוזמפיק לפי המחקרים השונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבידוזיקפה ו ובדיקה
    ינאי
    01/09/2022

שלום, בעקבות בעיה בזיקפה וחשק ירוד. נבדק
    Testosterone Total | nmol/l בבדיקה ראשונה 5.9 ובדיקה שנייה (לאחר 3 חודשים) 7.8. הופנתי גם להדמייה MRI מח וגזע המח
    בנוסף, SHBG | nmol/L 20.3
    Testost. Free Calculated | nmol/L 0.193
    סיטי ראש תקין האם מומלץ לבצע בדיקה MRI? אחרי הכל, הבדיקה השנייה תקינה. לאור עייפות ובעיות קשב וריכוז האם יתכן ובדיקה לא עקבית ועלי לבצע עוד כמה בדיקות? אם כן כמה ובאיזה מרחק אחת משנייה?

לקביעת תור
    סגירה
    ליבידוזיקפה ו ובדיקה

הוספת תגובה

• תגובה לינאי

ד''ר מאיה איש שלום
    02/09/2022

האם נבדקו רמות LH FSH פרולקטין? האם יש עודף משקל ברקע? טיפולים תרופתים שיכולים להביא לירידה ברמת טסטוסטרון?
    מציעה לחזור לרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצורף למטה בדיקות דם

ינאי
    10/09/2022

תודה ד"ר מאיה.
    מצורף למטה בדיקות דם. יש עודף משקל גבוה (בתהליך ירידה). ישנם טיפולים שונים: וויאנס, פריזמה, נקסיום וקאנביס רפואי. בעבר אחרים. בוצע MRI ו-MRI SELLA. יתכן ובאיפדורל מותני שהיה בו סיבוך שעלה את לחץ הנוזלים במוח (כאבי ראש איומים לחודשים וריצוד עיניים לכמה רגעים - דקות) גרם לבעיה של CSF?
    הבדיקה של טסטורן של מוח תקינה?

K+ Potassium (B) | mmol/l - 3.8
    SHBG | nmol/L - 20.3
    Testost. Free Calculated | nmol/L
    - 0.193
    Na- Sodium (B) | mmol/l - 140
    Testosterone Total | nmol/l
    - 5.9

בדיקה שנייה
    Testosterone Total | nmol/l
    - 7.8 - נאמר לי שזה ערך לא תקין למרות שנמצא בטווח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיימת עייפות, בעית ליבידו ובעיות זקפה

ינאי
    11/09/2022

קיימת עיפות, בעיה ליבידו ובעיות זיקפה וכאבים בגב במפרקים. יש עודף משקל (בתהליך ירידה). טיפולים שוטפים: וויאנס, פריזמה, נקסיום וקאנביס רפואי. בעבר אחרים.

עקב בעיות אלו בוצע בדיקת דם ונמצא טסטורון נמוך. בוצע MRI ו-MRI SELLA. הבדיקה של מוח תקינה השטחה איננה מקור הבעיה?

בדיקות דם:

K+ Potassium (B) | mmol/l - 3.8

SHBG | nmol/L - 20.3

Testost. Free Calculated | nmol/L - 0.193

Na- Sodium (B) | mmol/l - 140

Testosterone Total | nmol/l - 5.9

בדיקה שנייה

Testosterone Total | nmol/l - 7.8

נאמר לי שזה ערך לא תקין למרות שנמצא בטווח

בדיקות הדמייה:  MRI מח ואוכף כולל ח.נ. הבדיקה בוצעה ברצף: T1, T2, FLAIR, SWI ,דיפוזיה, ללא ולאחר הזרקת ח.נ. הושלמות הודות מכוונות לאוכף , T1, T2 ,כולל חומר ניגוד 22.9.9 בוצעה השוואה לבדיקה קודמת ללאבדיקה קודמת רלוונטית בידינו להשוואה.

ממצאים: המוח בעל מבנה תקין עם מראה בגדר התקין של קו האמצע, כולל הקורפוס קלוזום וההיפופיזה. 

ללא האדרה חריגה. 

ללא הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. 

ללא עדות למוקדי דמם ב SWI. 

ללא סימני לחץ. 

חדרי המח וחללי ה-CSF ברוחב תקין.

קו האמצע והמעבר הקרניו-צרביקלי שמורים. 

אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים האינטרא-קרניאליים.

עיבוי רירית סינוסים מקסירליים.

השטחה של בלוטת ההיפופיזה יותר מן הצפוי לגיל, אך לא בגדר פתולוגיה. פרט לכך הדגמה שמורה של מבני האוכף, STALK spot bright T1 במיקום צפוי (הודגם בשחזורים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקסנדה וגלוקמין
    מיאי
    01/09/2022

האם מותר לנטול סקסנדה בשילוב גלוקמין?

לקביעת תור
    סגירה
    סקסנדה וגלוקמין

הוספת תגובה

• תגובה למיאי

ד''ר מאיה איש שלום
    02/09/2022

בהחלט שאפשר. רק אם מופיעים שלשולים לעיתים קשה לומר אם זה כתוצאה מהסקסנדה או הגלוקומין
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה