מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חולת סכרת נעורים כבר חמישים שנהרותם01/09/2022
שלום אני חולת סכרת נעורים כבר חמישים שנה כבר קרוב לשנתיים נרדמות לי הידיים במיוחד בלילה עד כדיי אי תחושה לוקח כשעתיים עד שחוזר המצב לקדמותו האם יש משהו שיכול לימוע זאת והעם יש קשר לסכרת אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרותם
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022מכון שאת מתארת שהדבר קורה בלילה יתכן שמדובר בלחץ מקומי, לא ציינת איזה אזור נרדם אבל יש למשל תסמונת תעלה קרפלית (ניתנת לתקון נתוחי) או על רקע לחץ ממקור צוארי או אחר.
אם רמת B12 תקינה היתי שוקלת לבצע בדיקת EMG.
בסוכרת לרב מדובר בהפרעה בצורה של כפפות ו/או גרביים והיא לאו דווקא מופיעה בלילה. לכן אני חושדת שאולי מדובר בהפרעה על רקע אחר כפי שתארתי לעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בצום עלה מ70 ל-80.יניב31/08/2022
אני בן 32 ללא גורמי סיכון לסוכרת.חליתי באומיקרון במאי ומאז הסוכר בצום 80 וקצת לפני כן היה תמיד סביבות 70. האם יכול להיות שזה מהקורונה ? האם זה יחזור להיות מה שהיה? יש לציין כי בלי קשר בחודשים האחרונים אני לא ישן רצוף בלילה כי נולדה לי תינוקת. מה דעתך האם סביר שהעלייה מהקורונה או מהשינה הלא איכותית? כי אני ממש בחרדה שנגרם לי נזק מהקורונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליניב
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022מזל טוב על הולדת התינוקת! סוכר בצום של 80 הוא תקין. יתכן שהעליה קשורה לשלוב של שינה לא רציפה ואולי גם בהשפעת הקורונה. בכל מקרה רמה של 80 מג/דל בצום היא תקינה! אפשר לשקול גם בדיקה של המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכרערן31/08/2022
שלום
במסגרת בדיקות כלליות אצל אנשים בריאים או כאלו עם ערכים גבוליים וטרום סוכרת בודקים רמת גלוקוז בצום, ורמת H1C.
מדוע לא בודקים גם בדיקת גלוקוז באמצעות העמסת סוכר 75?
יכול להיות מצב שרמת גלוקוז גבולית או כזו שבטווח טרום סוכרת, והמוגלובין מסוכרר תקין, ובדיקת העמסת סוכר תצא גבוהה ובעייתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לערן
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022לרב המוגלובין מסוכרר נותן אינדקציה טובה לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים, כאשר הוא תקין והסוכר בצום גבולי ויש גורמי סיכון לסוכרת אפשר לשקול בהחלט לבצע העמסת סוכר,אך בהעמסה חשוב לבדוק סוכר גם שעה אחרי העמסה ולא רק אחרי שעתיים כי דווקא העליה הראשונית באנשים עם הפרעה במשק הסוכר היא אחרי שעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק וכניסה להיריוןמאי30/08/2022
שלום מאיה, הזרקתי פעם אחת אוזמפיק, האם צריך בכל זאת לחכות חודשיים עד לכניסה להריון?
תגובה למאי
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022אחרי הזרקה אחת מספיק ככל הנראה לחכות חודש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טסט סינקטן לשלילת CAHארי30/08/2022
שלום,
לאחר אבחון שחלות פוליציסטיות לפי פרופיל הורמונלי מתאים וכן מצג באולטרסאונד. בבדיקות ההורמונליות יצא גם 17-oh-progesterone 4.22nmol/L ולכן הופנתי לטסט סינקטן ולבדיקת ACTH.
תוצאת ACTH: 3.31 pmol/L
תוצאת טסט סינקטן 250 (יום 2-3 למחזור)
זמן 0:
Cortisol 339 nmol/L
Androst 5.60 nmol/L
17OH-progesterone 4.27 nmol/L
זמן 60:
Cortisol 1169 nmol/L
17OH-Progesterone 12.66 nmol/L
האפ הבדיקה תקינה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לארי
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022הנתונים שהצגת תקינים. כך שיתכן שבהחלט מדובר בשחלות פולצסטיות ואין הפרעה אדרנלית ברקע שגורמת להן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ואבחוןאלי30/08/2022
בן 37 בריא בד"כ.
בבדיקת דם במאי 2021 גלוקוז 107 באוגוסט 2022 102
ובאוגוסט 2022 עלה ל-112. בדיקת Hba1c עדכנית עומדת על 5.1. האם הגלוקוז הגבוה מצביע על משהו? או שבגלל שהבדיקה של Hba1c תקינה, אז הכל בסדר? אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022יש מקרים בהם ההמוגלובין המסוכרר עושה תת הערכה של רמות הסוכר בעיקר במקרים של אנמיה או המוליזה אך גם במקרים של ירידה בתפקוד כליתי. אופציה נוספת שהסוכר בצום עולה בעקבות סטרס בזמן הבדיקה /דום נשימה בשינה. אפשר לבדוק פרוקטוזאמין כחלופה לממוצע ערכי הסוכר, או להתחבר למד סוכר רציף באופן פרטי חד פעמית כהולטר סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לנחושת ובריאות עצםניב30/08/2022
שלום אני לוקח מולטי ויטמין שיש בו 20 מ"ג אבץ ו2 מ"ג נחושת בכל זאת בגלל שאני לוקח אבץ רציתי לשאול אם נחושת אחראית על צפיפות עצם
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022לא ידוע לי על קשר בין נחושת לצפיפות עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטה ובדיקת מח עצםמירה30/08/2022
שלום. בת 78 עם אוסטאופורוזיס. קיבלתי אקלסטה כבר 3 פעמים, פעם אחרונה לפני חצי שנה. כעת אמורה לבצע בדיקת מח עצם בעקבות ירידה מתמשכת בהמוגלובין וכדוריות לבנות. האם קיימת סכנה לעצם בבדיקה זו? תודה לייעוצך.
תגובה למירה
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022לא ידוע לי שיש סכנה בבצוע בדיקת מח עצם בעקבות הטיפול באקלסטה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין תופעות לוואי אוזמפיקבת כהן29/08/2022
שלום דר'.
אני משתמשת ב אוזמפיק כבר חודשיים. בדיוק היום סיימתי את המזרק של 0.5. אני בת 37, עם השמנת יתר. שוקלת 75. גובה 158. אני לא מרגישה שום שינוי מבחינת תופעות הלוואי להן ציפיתי. אין בחילות, אין סחרחורות, אין הקאות ואין תחושת שובע.. מרגישה די רגיל. אני מזריקה בצד ימין באזור בטן שומני(צביטה והזרקה), רואה שהחומר יורד וממתינה עשר שניות. יש לך רעיון מה אני לא עושה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתה לא תרופה דומה
ינאי01/09/2022לי נאמר שיש חשיבות איפה מזריקים. ראשית עד כמה שאני מכיר יש להחליף צד ולא להזריק באותו המקום. מצאתי שסביב הקוטר של הפופיק (טבור) יש השפעה טובה יותר אך זה גם כואב יותר.
לסיכום לוודא את החלפת המקום ולשנות מיקום. אולי מיקום עם שריר ופחות ורקמות שומניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לבת כהן
ד''ר מאיה איש שלום02/09/2022חשוב לבצע רוטציה באזורי ההזרקה. דווקא כדאי להתרחק מאזור הטבור כי עוברים בו כלי דם והרצון להמנע מפגיעה בהם ולהזריק לתת עור.
בנוסף יש אנשים שמתחילים לחוש שובע רב במנונים גבוהים יותר.
היתי מודאת עם אחות בקופה שטכניקת ההזרקה נכונה אבל לפי מה שתארת נשמע שכן אך כדאי ליתר בטחון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטומקס גורם לשיעור יתרדני28/08/2022
אני בן 51 בשנתיים האחרונות עקב טסטוסטרון גבולי ותופעות של חוסר ליבידו עייפות ודכדוך משתמש בטסטומקס גל , יום 25מג ויום 50 מג כך שבממוצע 37.5 מג ליום, הטיפול עוזר לי מכל הבחינות אבל הוא פיתח לי שעירות שלא מפסיקה בבטן ובית החזה וביידים עם המשך לכתפיים. לא נראה שהתופעה נעצרת.
יש דרך לעצור את התופעה הזאת?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022אני לא מכירה דרך לעצור את התופעה אלא בהפחתת מינון. האם בדקת אולי אתה במינון יתר?
אפשר למשך לעצור בנוגדי פעילות של טסטוסטרון או עכוב המעבר שלו להורמון פעיל אבל אין הגיון בלתת טיפול והיפוכו
עדיף להפחית את המנון של הטסטומקס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורח חיים מונע סוכרתנטעלי28/08/2022
אבי חולה סוכרת סוג 2. אני בת 35 כרגע עם סוכר בצום 77 a1c5.5. שאלתי היא האם בגלל מצבו יש סיכוי גדול שגם אני אחלה בעתיד בסוכרת? האם כרגע אכילת בננה כל יום מעלה את הסיכון לסוכרת? והאם המתקה של עוגות למשל בסוכר פירות במקום סוכר לבן משנה משהו מבחינת השפעה על רמות הסוכר?
תגובה לנטעלי
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022הסוכר וההמוגלובין המסוכרר תקינים. כשיש הורה אחד עם סוכרת מסוג 2 הסיכון ללקות בסוכרת הוא 30-50% אך הקפדה על פעילות גופנית סדירה והגבלת צריכה של פחמימות בהחלט יכולים לסייע במניעת סוכרת מה גם שהערכים שציינת תקינים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר בצום -ערכים גבוהייםרן28/08/2022
היי
אני בן 57 עוסק הרבה בספורט לא אוכל כמעט פחמימות גובה 1.74 ושוקל כ-67 קג עם 16% שומן. למרות זאת רמות הסוכר שלי בצום נעות בין 95 ל-103 בבוקר(אחרי צום של כ-8 שעות . ובמדידות אקראיות לאורך היום לא ראיתי אף פעם ערך נמוך מ-92 ןהערף הכי גבוהה שראיתי כשעה וחצי לאחר ארוחה הוא 118. האם יתכן שמדובר בתנגודת לאינסולין. כמו כן שמתי לב שאכילת פחמימות גם במינון נמוך אחרי 7 בערב מעלות מהותית את הסוכר בבוקר מעל 100 ואם לא אוכל פחממות זה באזור ה-95.
מה הסיבה לכך ?
דא בבדיקת מעבדה אחרונה יצא סוכר בצום 99 ו-A1c 5%
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרן
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022נשמע שהערכים תקינים למדי. אם אתה רוצה להיות בטוח אפשר לשקול חיבור למד סוכר רציף חד פעמית להולטר סוכר באופן פרטי וכך יהיה לך יותר מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר בהריוןאלה28/08/2022
שלום, בת 40 הריון ראשון. שבוע 29 , עד כ העלתי 11 קג במשקל. בדיקת העמסת סוכר 50 תוצאה 127 (כשהטווח 70-140). האם התוצאה תקינה לחלוטין או בהגדרה של גבולית ועליי לשמור ולהקפיד על התזונה (מעבר לרגיל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלה
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022התוצאה תקינה. אבל אם יש גורמי סיכון לסוכרת כגון סיפור משפחתי בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, עודף משקל, שחלות פוליצסטיות היתי אולי מנסה לצמצם צריכה של פחמימות בצורה מתונה. ולהקפיד על פעילות גופנית אם אין מניעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרת זה מצב רפואי?יעל28/08/2022
שלום
מקובל שמי שיש לו סוכר בצום בין 100 ל-126 זה נחשב לטרום סוכרת.
האם טרום סוכרת זה מצב רפואי? כלומר זו מחלה שיש לה ביטויים בתפקוד הגוף או שזו רק הגדרה שמבטאת שיש סיכון להתפתחות סוכרת?
מלבד רמזים בבדיקות דם לסוכר יש עוד משהו שיכול לאשש אבחנה של טרום סוכרת?
והאם טרום סוכרת זה מצב הפיך לגמרי ואפשרי לשנות את המצב למצב של אדם בריא לגמרי או שאפשר רק לרפא את הביטויים שלה בירידה ברמת הסוכר בדם?
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2022טרום סוכרת זה מצב רפואי, זה מצב שהסוכר מוגבר במידה קלה אך לא ברמה של סוכרת. תואר גם סיכון לסבוכים כגון בפגיעה ברשתית או בעצבים גם בטרום סוכרת אך זה לא שכיח. זה מצב הפיך בפרט אם קשור בעודף משקל. אך גם בשנוי תזונתי והקפדה על פעילות גופנית סדירה, הפחתת משקל אם יש עודף משקל ניתן להביא את הסוכר למצב תקין. ולעיתים נעזרים בתרופות לשם כך בפרט אם טרום הסוכרת קשור לעודף משקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמעטות זרעאבינדב27/08/2022
שלום ד"ר מאיה איש שלום אני בן 33 נשוי ואב לתינוקת
כל ימי חיי היתה לי פליטת זרע גדולה כלומר כמותית "שפיכה גדולה" לפני כשלושה חודשים בערך שמתי לב שאני פולט משמעותית פחות זרע מאשר הייתי רגיל כל חיי
ניגשתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי לבצע בדיקת זרע כלומר ספירת זרע תנועתיות וכו ביצעתי את הבדיקה התשובות הגיעו לא ידעתי איך לפענח אותם ניגשתי לרופאת המשפחה והיא אמרה "שעל פניו הכל תקין" והיא בגדול לא מתרגשת...
אבל אני לא מבין דבר אחד איך זה שביום בהיר אחד כמות השפיכה שלי התמעטה כל כך???? (גם בהיותי נער באוננות היתה לי פלטה "נכבדת") אנא אנא אנא אשמח להסבר מספק כיוון או בדיקה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה קטנה אבל כנראה הכרחית
אבינדב27/08/2022מצב בריאותי כללי טוב
אולי מעט עודף משקל
מעולם לא בדקתי פרופיל הורמונלי כגון טסטוסטרון וכדו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה להתייעץ עם אורולוג
ד``ר מאיה איש שלום29/08/2022מציעה להתיעץ עם אורולוג שסביר שידע לתת מענה טוב יותר לשאלתך.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)