מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעיות בלוטת התריס- האשימוטוויקי13/07/2017
בתי בת ה- 19 אובחנה כסובלת מהאשימוטו מזה 3 שנים. שותה אלטרוקסין 50 mg.
בבדיקות שביצעה לפני כחצי שנה נמצאה מאוזנת.
הבוקר נסעה לאילת ל4 ימים ושכחה לקחת את התרופה. האם היא בסיכון אם לא תשתה 4 ימים אלטרוקסין?
אני ממש דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לויקי
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2017המנון של האלטרוקסין הוא שבועי, אז כשתחזור מציעה שתקח 100 4 ימים לפצות על החסר.
לא נראה מדאיג. היא גם על מנון יחסית נמוך, מה שאומר שיש שארית תפקוד של בלוטת התריס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגונדיזם או משהו אחר? - ממש סובלנהרדעא12/07/2017
שלום ותודה כנה מראש.
לפני כחודש וחצי אובחנתי ע"י הרופאה כסובל מהיפוגונדיזם משני ומיד היא רשמה לי מרשם לתחליף טסטוסטרון.
כשביקרתי אצל רופאה אחרת, היא אמרה לי שהיא כלל לא בטוחה שיש לי היפוגונדיזם וביקשה שאבדוק bio-avilable + לשחזר את הבדיקות של קופ"ח כדי לוודא את האבחנה.
אני רואה שבאמת יש שוני בין הבדיקות, אבל לענ"ד כולן מצביעות על רמת טסטוסטרון נמוכה, מה שיכול להסביר את הסבל הגדול שלי.
מצד אחד, אני מת לקחת כבר תחליף טסט' שאולי יקל עלי משמעותית, אך מצד שני אני לא רוצה להיות פזיז ומעדיף קודם להבין מה באמת המקור למחסור בטסטוסטרון.
אז ברשותך, כמה שאלות:
1. מה דעתך על הבדיקות שצירפתי? מדובר על היפוגונדיזם? -שימי לב שניתן לגלול למטה בתמונה וכך לראות את כל התוצאות לפי סדר כרונולוגי.
2. האם ניתן לגלות באופן וודאי מה הגורם לחוסר בטסטוסטרון (למשל לעשות טסטים עם פרו-הורמונים שקודמים לו) ולטפל בגורם עצמו? קראתי איפשהו על gnrh test, כדאי לנסות? אולי יש לי tertiary hypogonadism?
חשוב לציין שב-mri מוח, הכל תקין.
3. האם יכול להיות שמדובר על בעיה זמנית ועדיף לחכות ולראות אם זה פשוט עובר מעצמו?
4. יש אפשרות להבריא מהיפוגונדיזם/חוסר איזון באופן "טבעי"? נניח תזונה כלשהי, ספורט וכדו' או לכל הפחות באמצעות טיפולים פחות אגרסיביים?
הבנתי שתחליף טסט' יכול לגרום לגוף להפסיק לייצר טסט' באופן עצמי ולפגוע בפוריות וכו'...
5. הדיאטנית שלי (ירדתי המון במשקל. ממש חריג) אמרה שאם לוקחים תחליף לזמן קצר זה דווקא גורם למוח לעשות reset ולחזור לעצמו. כך שדווקא כדאי לקחת תחליף לתקופה קצרה (בניגוד למה שהרופאה אמרה לי, שזה תמיד לכל החיים). יש בזה אמת?
תודה תודה. יעזור לי מאוד לשמוע את דעתך בענין.
אני ממש ממש סובל.
לילה תוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המייל שלך יש לי מקרה דומה
גיל12/07/2017?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנהרדע
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2017לפי בדיקת הטסטוסטרון והBT באיכילוב אחרונה אמינה יותר בכדי להבין את רמת הטסטוסטרון החופשי הרמות תקינות, אמנם בשליש התחתון של הנורמה
נראה שעשו לך ברור מקיף
בכדי לתת תשובה תשובה לגבי בעיתך יש צורך בפרטים נוספים אנמנסטים ובדיקה גופנית ולכן זה בעיתי בפורום זה.
הדבר היחיד שהיתי שוקלת להשלים זה מבחן דקסמטזון 1 מג' שוב אין הכרח, זה לפי ההתרשמות הקלינית
בדיקות הטסטוסטרון משתנות מיום ליום ולכן ניתן לקבל רמות שונות בימים שונים...הFAI המחושב מאוד בעיתי ולכן לא בטוחה שהיתי מתיחסת אליו
אם אתה סובל מעודף משקל ירידה במשקל תשפר את רמות הטסטוסטרון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה נוספת לנהרדעא
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2017נטילת טסטוסטרון שלא לצורך דווקא מדכאת את היצור הפנימי כך שאם אין הכרח עדיף שלא לטול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מאיכלוב שנעשו ב 13:00 בערךאלון12/07/2017
שלום עשיתי בדיקה באיכילוב בשעה 13:00 התעוררתי בערך ב 9... אני בן 34 בעיות זקפה וחשק מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלון
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2017הטסטוסטרון הכללי יחסית נמוך אך הbioavailable testosterone שמיצג את הטסטוסטרון הזמין לפעילות תקין לגמרי אפילו על הצד הגבוה.
כך שאני לא חושבת שחסר בטסטוסטרון מסביר את המצב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכול לגרום לטסטוסטרון כללי נמוך? אני לא שמן אני שרירי
אלון13/07/2017לא שמן ובלי סוכרת מה יכול לגרום לטוטאל להיות נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טירוגלובולין עלה 11 שנים אחרי כריתה מלאהמאיה12/07/2017
שלום. לפני כמעט 11 שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב קרצינומה פפילרית. הtsh תמיד היה במעקב והכל היה תקין. היום קיבלתי לפתע thyroglobolin 0.35 . האם יש לי סיבה לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאיה
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2017תרגובולין שהוא קטן מ1 לא מהווה סיבה לדאגה יכול להיות ברמת הסטיה של הדגימה בערך כה נמוך. חשוב לראות גם רמת אנטיתרגולובולין . ליתר בטחון לבצע סונר צואר . אם בצעת בחודשים האחרונים אין צורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס בעמוד השדרה, בן 33שחר12/07/2017
חוזר לאחר בדיקות - בן 33 (188 ס"מ, 95 ק"ג) סובל מאוסטאופורוזיס בעמוד השדרה, ללא תמתים (CT תקין מלבד בלט דיסק בעמוד שדרה תחתון L5).
LUMBAR SPINE BMD TSCORE -2.7
ה- LUMBAR SPINE ZSCORE -3.3
לאחר בדיקות דם ושתן 24 שעות (מצורפות למטה) אין ממצאים חריגים, לפי הרופאה, מלבד חוסר ויטמין D (על מ-43 ל-60 nmol/L בקבלת טיפות יומיות של כ- 2000 יח"ב).
האנדוקרינולוגית טוענת שההכל בסדר ואולי זה טבעי - וכי אין חריגות בבדיקות דת ושתן.
האם הבדיקות בודקות הכל? האם הן שוללות לדוגמא צליאק?
האם יכולים להיות מקורות נוספים למחלה שלא נבדקו כאן?
תודה!
ESTRADIOL (E-2) 135 pmol/L
SHBG 30.7 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 43
TSH 1.95 mIU/L
T4- FREE 14.1 pmol/L
LH 2.20 IU/L
FSH 2.80 IU/L
PROLACTIN 172.7 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 13.20 nmol/L
VITAMIN B12 196 pmol/L
FOLIC ACID 12.4 nmol/L
FERRITIN 115.8 ng/ml
DHEA SULPHATE 3.99 µmol/L
CORTISOL-BLOOD 328 nmol/L
WBC 6.2 K/ul
RBC 4.88 M/ul
HB 14.5 g/dl
HCT 43.5 %
MCH 29.7 pg
MCHC 33.2 g/dl
RDW 13.7 %
MCV 89.2 fL
NEUT% 48.8 %
LYM% 40.3 %
MONO% 6.1 %
EOS % 1.5 %
BASO % 0.6 %
LUC% 2.7 %
NEUT.abs 3.0 K/ul
LYMP.abs 2.5 K/ul
MONO.abs 0.4 K/ul
EOS.abs 0.1 K/ul
BASO abs 0.0 K/ul
LUC abs 0.2
MACRO% 0.7
MICRO % 0.6
HYPER% 0.6
HYPO % 0.9
MICRO%/HYPO% 0.7
PLT 176 K/ul
MPV 11.4 fL
GLUCOSE 96 mg/dl
UREA 29 mg/dl
CREATININE 0.81 mg/dl
URIC ACID 6.0 mg/dl
SODIUM 141.7 mEq/L
POTASSIUM 4.70 mEq/L
CALCIUM 9.20 mg/dl
PHOSPHORUS 2.9 mg/dl
PROTEIN-TOTAL 7.2 g/dl
ALBUMIN 4.7 g/dl
CHOLESTEROL 189.9 mg/dl
TRIGLYCERIDES 212 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 35 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 112.4 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL 155 mg/dl
IRON 117 µg/dl
TRANSFERRIN 273.5 mg/dl
GOT (AST) 17 U/L
GPT (ALT) 15 U/L
ALK. PHOSPHATASE 83 U/L
CK-CREAT.KINASE(CPK) 70 U/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון - סידן גבוה בשתן 24 שעות
שחר13/07/2017התגלו תוצאות חריגות בשתן 24 שעות
PHOSPHORUS- U 24h 1330 mg/24h
CALCIUM- URINE 24h 600 mg/24h
רמות ה- PTH וטסטוסטורן בדם בטווח נורמלי.
אני רואה אנדוקרינולוג רק עוד חודש - מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשחר
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2017בכדי לתת תשובה לנושא יש צורך ביעוץ אנדוקריני מקיף
הברור שהצגת עד כה בתחום התקין, למעט רמת B12 גבולית.
צליאק לא נשלל וכדאי לבדוק סרולוגיה צליאק למרות שבנוכחות מחסני ברזל תקינים הסכוי לצליאק קטן אך כדאי לבדוק בכל זאת
דבר נוסף שהיתי משלימה זו אלקטרופורזה של חלבוני הדם ושרשראות קלות בדם והיתי שוקלת מבחן דכוי דקסמטזון 1 מג'.
אני מניחה גם לפי רמות הפוספור שהאסוף היה יותר מ24 שעות. שווה לחזור עליו...ולדייק באסוף של 24 שעות
טוב שאתה לוקח ויטמין D חשוב לשפר את המחסנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הבדיקות שרשמת
שחר14/07/2017מה המטרה של בדיקת אלקטרופורזה של חלבוני הדם ושרשראות קלות בדם ומבחן דכוי דקסמטזון 1 מג' ?
כמו כן, אני אבקש לחזור על הבדיקה של ה-24 שעות
אבל חשוב לציין שאני אוכל המון טחינה ומוצרי חלב (ושזיפים מיובשים), אפילו יותר מאז האבחון. אני די בטוח שזה היה 24 שעות בדיוק - אבל אני חושב שזו תזונה עתירת סידן וזרחן, לא?
האם פשוט להמנע כמה ימים לפני מתזונה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשחר
ד''ר מאיה איש שלום14/07/2017מבחן דקסמטזון הוא כלי נוסף לשלול קושינג
הבדיקות האחרות שתארתי הן לשלול מיאלומה הסכוי לכך בגילך הצעיר מאוד נמוך
זה נראה לפי הרמות אסוף של יותר מ24 שעות, חשוב לעשות אסוף על תזונה רגילה ולבדוק באסוף גם רמת קריאטנין ולא רק פוספור וקלציום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
שחר17/07/2017ממעבר על מחקרים ב-PUBMED/NCBI (אני מנסה להמנע מגוגל) לתזונה גם יש השפעה רבה - סידן, מגנזיום וויטמין K2?
האם קיימת, לדוגמא, בעיה של פלורה במעיים שלא מצליחה להמיר ויטמין K1 ל-K2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - לחלק מהבדיקות שהמלצת
שחר20/07/2017עשיתי חלק מהבדיקות שוב
24 שעות -
CALCIUM- URINE 24h 322 mg/24h (גבול עליון 250)
PHOSPHORUS- U 24h 1038 mg/24h (גבול עליון 1300)
CREATININE- U 24h 1750 mg/24h (גבול עליון 2000)
CORTISOL-U FREE 24h 283.9 nmol/24hr (גבול עליון 208)
משום מה בדיקת הקרוטיזול בשתן הקודמת עמדה על 206.1 nmol/24hr
CELIAC SCREEN 1.7 U/ml (גבול עליון של 40 U/ml)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת להודעה קודמת על TSIדינה11/07/2017
רציתי להוסיף שאני בת 54 ורמת TSH שלי 2.5
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2017אכן נוגדנים מגרים לTSH R הם TSI - דהיינו thyroid stimulating . אם התופעה היא יובש בעינים בלבד אין בלט עין דלקת הפרעה בתנועות עינים ובפרט בנוכחות TSH תקין ככל הנראה לא מדובר בפגיעה עינית מגרייבס. הייתי מבררת איתו אם היתה סיבה מעבר ליובש שהפנה לבדיקה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TSI.מספר שאלותדינה11/07/2017
שלום רב!
אני סובלת מיושב בעיניים ורופא העיניים שלי המליץ על בדיקת נוגדנים לTSI
-TSH Receptor.
רופא המשפחה רשם בהפנייה אך ורק בדיקת TSI.
האם הרישום הוא נכון?
מהי משמעות הבדיקה ל נוגדנים ל-TSI?
בתודה ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSI
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/07/2017שלום
בדיקת הנוגנים משתנה בהתאם לסוג הבדיקה המתבצעת: אם הבדיקה מתבצעת בבילינסן מדובר על נוגדנים משפעלים ומדכאים ביחד , בדיקה בתל השומר יכולה לבדוק כל סוג של נוגדן לחוד , לרוב בודקים את הSTIMULATING AG. אז השוני יותר בסוג הבדיקה המתבצעת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בערכי סוכר הריון בסיכוןאני10/07/2017
אני מסיימת עכשיו שבוע 34. כל השבוע האחרון הערכי סוכר שלי היו יותר נמוכים מהנורמה שלי. אני לא לוקחת תרופות ואין שום שינוי בתזונה או פעילות.
עד עכשיו היה בצום סביב ה 85-88. כיום עומדת על 74-83
שעה אחרי ארוחת צהריים סביב ה 120, עכשיו אותה ארוחה 86.
האם זה תקין שפתאום הסוכר ירד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2017על פניו נראה תקין, אבל יכול אולי בסכוי קטן להצביע על הזדקנות השליה. היתי מבררת עם הגניקולוג לגבי אפשרות זו שהיא לא גדולה אך קיימת. לרב יש ירידה בערכי הסוכר בשבוע 36.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצורף בדיקות בלוטת תריסרעות10/07/2017
שלום רב
אני מבקשת לדעת האם תוצאות אלה עלולים לגרום לדמם שמוקורו לא ברור
נוטלת יוטירוקס
מה דעתך
תגובה לרעות
ד''ר מאיה איש שלום11/07/2017ככל הנראה שלא, כי בלוטת התריס מאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדוסטרון עם בדיקת GHגלעד09/07/2017
שלום
עקב לחץ דם נמוך נשלחתי לבדיקת אלודסטרון.
בנוסף עקב IGF1 מעט מוגבר צריך לעשות בדיקת GH
כשעה אחרי ארוחת בוקר.
רציתי לשאול אם אני יכול לעשות את האלדוסטרון ביחד עם בדיקת ה GH?
דהיינו אם אפשר לעשות בדיקת אלדוסטרון כשעה אחרי ארוחת בוקר ולא בצום
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום11/07/2017ממה שבדקתי לא נראה שיש הכרח לבצע אלדוסטרון בצום
כדאי לוודא עם האחיות בקופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה גבוהה של טריגליצרידים והורדה במשקליקיר09/07/2017
שלום וברכה יש לי מס' שאלות
האם כשרמת הטריגליצרידים גבוהה, זה מאט את קצב הירידה במשקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליקיר
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2017לא ידוע לי שיש קשר בין רמת טרגילצרידים לקצב הירידה במשקל
מצב שני פעילות גופנית וירידה במשקל והפחתת צריכה של פחמימות פשוטות בפרט פירות יעילים מאוד בהורדת טריגלצרידים
לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפון או כוסמין לסכרתhannim09/07/2017
שלום!
רציתי בבקשה לדעת מה מועיל יותר להורדת סכרת לחם שיפון אט כוסמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לhannim
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2017התגובה הגלקמית למזונות שונים היא אישית ולכן כדאי לך לבדוק מה מעלה אותך פחות לחם שפור או כוסמין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה דחופה אבל בתי הסובלת מהפרעות אכילהאם דואגת08/07/2017
שלום ד״ר
בתי בת ה 27 סובלת מזה 12 שנים מבולימיה. גיליתי כי היא מזריקה תרופה בשם טרוסיליטי למרות שאינה סובלת מסכרת. היא בעודף משקל קל ואני מאוד דואגת שזה יפגע לה במערכת האנדוקרינית (מקווה שכתבתי נכון) אשמח ליעוץ או לפחות הפניה למאמר המסביר כמה זה מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאם הדואגת
ד''ר מאיה איש שלום13/07/2017טרוליסטי אכן תרופה שמיועדת לסוכרת ממשפחת האנלוגים לGLP1 שמחקים פעילות של הורמון זה שגם משפיע על תחושת שובע. אכן הטרוליסטי נועדה לטפל בסוכרת ולא בהשמנה אך תרופה אחרת מאותה משפחה שהיא יעילה יותר בהורדה במשקל בשם סקסנדה מאושרת לטפול בהשמנה בלי קשר לסוכרת. התרופה נראית בטוחה ממחקרים של 3 שנים. עיקר תופעות הלואי בחילות או שלשולים וכאבי בטן שלרב חולפות
תשקלי אולי להמליץ לה לעבור לתרופה זו. בחלק מהקופות יש סבסוד של הקופה - במכבי ומאוחדת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא בתת משקל גם כך
אמא מודאגת16/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת - מה קורה לי 2מנחם08/07/2017
היום תופעה דומה. יצאתי לצעוד 3 שעות אחרי א. צהריים עם 175. אחרי חצי שעה של הליכה היה לי 140 ושעה אח"כ 185. מה קורה לי ? לוקח טוג'או וג'נואט
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2017ערב טוב
יש מקרים בהם ספורט מביא לעליה ברמות הסוכר.
אפשרות נוספת אך פחות סבירה זה חוסר כסוי מספק של הטוג'או במידה ואתה מזריק אותו בערב
יש כיום תרופות נוספות שניתן לשקול כגון אנלוגים לGLP1 במקום הג'נוביה שבג'נואט או מעכבי SLGT2, אשר יסייעו להפחית מנון אנסולין, לשפר את האזון שלך ולהביא לירידה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך ...
שאלת המשך ...09/07/20171. תודה
2. האם להפסיק לעשות ספורט?
3. האם התרופות שהצעת נמצאות בסל? ואם לא מהן התנאים לקבלתן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום11/07/2017מעכבי SGLT2 נמצאים בסל רק לחולים עם מחלת לב והמוגלובין A1C מעל 7.5 אחרת הם בבטוח המושלם
אנלוגים לGLP1 בסל בBMI מעל 30 המוגלובין A1C מעל 7.5 או במושלם המוגלובין A1C מעל 7 BMI מעל 27.
ואם יש לך בטוח רפואי פרטי שלא קשור לקופה אפשר להעזר בו
לא היתי מפסיקה לבצע ספורט מספר שעות לאחר הספורט לרב יש ירידה בערכי הסוכר וספורט מאריך חיים ומשפר את אזון הסוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לשכור מד סוכר רציף?סגלית06/07/2017
שלום,
אני מאובחנת עם מצב גבולי של טרום-סוכרת בשלוש השנים האחרונות - Hb21C 6.1, גלוקוז בצום 93 בבדיקות האחרונות. מאז האיבחון ירדתי 12 ק"ג (עכשיו שוקלת 55 ק"ג, 1.70 גובה), התחלתי ללכת הליכה מהירה חצי שעה ביום חמש פעמים לפחות בשבוע, צמצמתי מאד את כמות הסוכרים בפרט והפחממות בכלל - ועדיין הבדיקות נשארות אותו דבר.
קראתי על המחקר במכון וייצמן שמצא שאנשים שונים מגיבים אחרת לגמרי למזונות שונים. אני תוהה אם כדאי לי לנסות לשכור מד סוכר רציף, לרשום את רמות הסוכר שאליהן אני מגיעה בעקבות מאכלים שונים, ולתפור לעצמי דיאטה אישית? מאד מתסכל למנוע מעצמי מאכלים שאני אוהבת בלי לדעת אם הם בכלל משפיעים...
האם כדאי? ואם כן - האם יש גוף בארץ שמשכיר מכשירים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסגלית
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2017כל הכבוד השנויים שבצע מאוד חשובים!!!
אכן לאור העובדה שהסוכר בצום תקין כנראה שהסוכרים עולים אחרי האוכל והתגובה הגלקמית למזונות שונים משתנה מבן אדם לבן אדם.
קיימים מדי סוכר רציפים בארץ של מספר חברות
1. של חברת מדרוניק למשך 7 ימים (מד סוכר סגור) ואז את לא יכולה לראות את התגובה באותו רגע אלא רק עם קבלת התוצאות, יש להם גם מד סוכר רציף פתוח אך לדעתי קצת פחות זמין
2. מד סוכר רציף של חברת אבוט שנקרא פריסטייל לברה ניתן להשגה בגפן מדיקל. חיישן מחזיק שבועיים . אפשר גם להשכיר לחודש (לרכוש 2 חיישנים)
יתכן שיש גם לחברת דקסקום , גם שם מד סוכר של שבוע ולא יותר. אך מד סוכר זה מדויק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)