מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח בדיקת איסוף שתן עם חומר 24 שעות שאמא שלי עשתהד``ר מאיה איש שלום06/05/2017
שלום, אימי עשתה איסוף שתן 24 שעות עם חומר. התקבלו התוצאות ואשמח שתפענחו לי אותם. להלן התשובות:
VMA- U SAMPLE- 2.32 mg/L
VMA- URINE 24h- 5.34 mg/24h
תודה מראש,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרויטל
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2017שלום רויטל
בדרכ ליד התוצאה של 24 שעות מצוינת נורמה
אנא בדקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת איסוף שתן עם חומר 24 שעות
רויטל06/05/2017שלום דר מאיה,
קודם כל תודה על תגובתך המהירה. נכון, יש ליד 24 שעות ערכי נורמה וזה בטווח. ומה לגבי VMA- U SAMPLE- 2.32 mg/L? לזה אין לי ערכי נורמה. דרך אגב הנפח הוא 2300. תודה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרויטל
ד''ר מאיה איש שלום07/05/2017ערב טוב
מה שחשוב זה הערך ב24 שעות
ואם תקין אז האסוף תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בגלל סוכרתאפיים04/05/2017
שלום, אני בת 21 ולצערי הרב לפני כשלושה חודשים גילו לי סוכרת.
אני נוטלת גלוקומין והביאו לי לכמה חודשים להשתמש באינסולין.
לפני כחצי שנה בערך אפילו יותר התחילה לי נשירת שיער ועכשיו היא עוד יותר חזקה.
אמרו לי שבגלל הסוכרת יכולה להיות נשירה.
השאלה שלי אם יש טיפול בזה? האם זה קשור בכלל לזה שחסר לי ויטמינים בגוף כמו ברזל שנובעים מהסוכרת?
אני לא רוצה שיקרה מצב ואני אהיה קירחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאפיים
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2017שלום
בעקרון סוכרת לא מביאה לנשירת שיער.
זה תחום שרופאי עור עוסקים בו
חשוב לראות שאין הפרעה גם בתפקוד בלוטת התריס,
רמת B12 מאגרי ברזל - פריטין כל הללו יכולים להביא לנשירת שיער.
אם הנשירה היא לא כללית אלא בתבנית "גברית" יותר מקדימה או באזור עליון ולא כללית אז כדאי גם לבדוק רמה של הורמוני מין גבריים כגון טסטוסטרון, אנדוסטנדיון DHEAS
מציעה להגיע ליעוץ רופא עור אם הנשירה כללית ואם באזורים שציינתי ליעוץ אנדוקרינולוג
אם יש חסר ברזל כדאי לקחת תוסף זה גם עשוי לעצור את הנשירה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאת בדיקת A1cתומר04/05/2017
שלום
בן 40 ללא מחלות רקע פרט לכולסטרול LDL גבולי ערך 148 HDL ערך 70.ו B12 גבולי ערך 216.
ב 6 החודשיים האחרונים מבצע פעילות גופנית אינטנסבית אירובית ואינרובית שכתוצאה מאותה פעילות ירדתי כ 14 קילו מ 84 ל 70 גובהי 180,לפני כ 5 חודשיים ביצעתי בדיקות של סוכר בצום ערך 91 ובדיקת A1C ערך 5.4%. יש לציין שערך הסוכר בצום נשאר יציב לאורך כ 20 שנה בין 88 ל 94, לפני שבוע ביצעתי בדיקת סוכר בצום עם ערך של 91.
בנוסף וכאן אני חותר לשאלתי ביצעתי בדיקת A1C דרך האצבע לפני יומיים ( לא דרך קופת חולים) עם ערך של 6.1%!.
שאלותי 1.האם בדיקה כזו מהאצבע הינה אמינה כמו הבדיקה דרך הוריד
2. אני מבין שערך של 6.1 מצביע על מצב של טרום סוכרת, במידה והבדיקה הינה מדוייקת מה יכולה להיות הסיבה לעליית ערך מ 5.4 לפני כ 5 חודשיים לערך 6.1 היום
וזאת למרות שירדתי כ 17% ממשקלי ואני מבצע פעילות גופנית מאומצת וסדירה??.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתומר
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2017כל הכבוד על השנוי שבצעת
בדיקת ההמוגלובין A1C בעיתית מכון שאין סטרנדרטיזציה בין השיטות השונות בארץ
מדידה מהאצבע עשויה להיות פחות מדויקת מהמדידה מהדם. מציעה לחזור בבדיקת דם
אפשר גם לשקול בצוע העמסת סוכר של 75 גרם או להתחבר למד סוכר רציף כבכדי לראות את התגובה שלך אחרי האוכל
בעקרון ערך של 5.4 הוא תקין לחלוטין.
תמשיך בשנוי שבצעת לרב רואים השפעה גדולה יותר על הסוכר אחרי האוכל מאשר על רמת הסוכר בצום בשנוי הרגלי חיים. מה גם שרמה של 90 היא תקינה. אמנם בשליש העליון של הנורמה אך תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים וירידה בטסטוסטרוןניר04/05/2017
בן 34 סובל מחוסר חשק מיני וירידה בזקפה
יש לציין שלפני שנה וחצי היה לי פי 1.5 טסט טוטאל לעומת עכשיו...יש הסבר מדוע ירד בצורה כה משמעותית? נראה כאילו אני מאבד טסטוסטרון איך שהוא כי על פניו הייצור תקין לפי LH
מה ממליצה לעשות?
מצ"ב בדיקות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לניר
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2017שלום ניר
האם מדובר בבדיקה בודדת, אם כן כדאי לחזור עליה כי בשליש מהגברים עשויה להיות תוצאה נמוכה שהיא תקינה בבדיקה חוזרת. בעקרון הבדיקה תקינה. למרות שבהחלט הרמה בשליש התחתון של הנורמה.
האם עלית במשקל? עליה במשקל מביאה להפיכת טסטוסטרון לאסטרוגן ברקמת השומן ולירידה ברמתו גם מסיבות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ניר25/05/2017לא עליתי במשקל...
הטסטוסטרון פרי תקין רק הטוטאל ירד משמעותית מה משפיע על חשק מיני מבינהם? ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לניר
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017הטסטוסטרון החופשי הוא הזמין לפעילות והוא החשוב.
קיימת בדיקה ישירה יותר של הטסטוסטרון החופשי באיכילוב
מבוצעת באופן פרטי
bioavailable testosterone והיא נותנת אומדן טוב יותר של הטוסטוסטרון החופשי לעומת זה שציינת שמחושב ולא נמדד באופן ישיר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן השאלה מה רלוונטי לחשק מיני
ניב04/06/2017האם חישוב free androgen index או bio availabe testtosterone???
מה מהם משפיע על חשק מיני האם רמות אנדרוגניות או טסט זמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לניר
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017שתי הבדיקות משקפות אל רמת הטסטוסטרון החופשי bioavailable testosterone בצורה אמינה יותר..
הטסטוסטרון החופשי הוא הזמין לפעולה וחשוב בין היתר גם לחשק המיני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים בצום בהריוןגל03/05/2017
שלום, אני בהריון שבוע 26. Ha1c שלי 4.6, העמסת סוכר של 100 גרם שעה אחרי 133 שעתים 93 ושלוש שעות 82
במדידה בבוקר אחרי צום של 7 עד 8 שעות ערכים גבוהים בין 90 ל 98 ( למרות שבמהלך היום אם אני לא אוכלת מעל 3 שעות הערכים יורדים ל 80... ). האם זה מצריך טיפול באינסולין או שיש דרך להמנע מכך...תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגל
ד''ר מאיה איש שלום04/05/2017ערב טוב,
בעקרון אם הסוכר באופן עקבי מעל 90 יש הגורסים 94 מקובל לטפל ע"י אנסולין. שעה אחרי האוכל היעד הוא עד 140. נשמע ששם הכל בסדר אך כדאי להעקוב.
מציעה להגיע ליעוץ אנדוקרינולוג אחרי מעקב של מספר ימים עוקבים
ההמוגלובין A1C תקין להריון. אך לעיתים גם כשהוא תקין אם הסוכרים בצום חריגים מתחילים טפול
תבדקי אם שנוי תזונתי משפר את ערכי הסוכר בצום, היתי בודקת מזונות שונים, אולי דווקא פחמימה מורכבת בערב, והמנעות מפחמימה פשוטה כגון פרי לפני השינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריס בהריוןהריונית מודאגת03/05/2017
שלום,
אני בהריון בשבוע 15 ונמצאו אצלי בדיקות לא תקינות של בלוטת התריס.
רופאה אנדוקרינולוגית הפניתה אותי לבדיקות דם חוזרות ושם קיבלתי תוצאות עדכניות:
THS - 0.008 (שזו בדיוק אותה התוצאה כפי שהתקבלה בפעם הראשונה)
T3 - 6.3 (בפעם הקודמת התוצאה היתה 7.9)
T4 - 19.7 (בפעם הקודמת התוצאה היתה 21.9)
אני נפגשת שוב עם הרופאה רק בשבוע הבא ואני מאוד מוטרדת ולחוצה לדעת כבר עכשיו האם עליי לקבל טיפול? האם עליי להיות במעקב? אמנם יש שיפור ב- T3 וב- T4 אבל שיפור מאוד קטן ועדיין ה- TSH מצביע על מדדים נמוכים ביותר.
תודה מראש על העזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה להריונית מודאגת
ד''ר מאיה איש שלום04/05/2017ערב טוב
בהריון אנחנו פחות מודאגים מפעילות יתר בהשואה לתת פעילות בעיקר אם מדובר בהפרעה קלה כפי שציינת
באבחנה מבדלת פעילות יתר אמיתית של בלוטת התריס לעומת שנויים פיזיולוגים של ההריון ששכיחים יותר בנשים עם הקאות או הריון מרובה עוברים. ההפרעה הפיזיולגית מתנרמלת בשבוע 20 אבל גם פעילות יתר יכולה להסתדר מעצמה ללא טפול, השפור וההפרעה הקלה שקיימת (הפרעה משמעותית היא לדוגמא כאשר ההורמונים פי 2 מהנורמה וכדומה) בהנחה שגם הדופק אצלך תקין ואין תסמינים חריגים אז בהחלט נראה שאין דחיפות בטפול כעת ויתכן שלא יהיה בו צורך בכלל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר איש שלום
הריונית מודאגת04/05/2017תגובתך בהחלט מרגיעה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה לשאלה בנוגע ליובש עורי ועינירועי01/05/2017
לשאלתי בדבר יובש בעור, באזניים ובעיניים. גם אם הדבר אינו מצוי במישור האנדוקריני - אשמח להבהרה בנושא ולא להתעלמות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום04/05/2017לא ידוע לי על קשר בין היובש שתארת לבין מצב אנדוקריני
במצבים של תת פעילות של בלוטת התריס יכול להיות יובש של העור. אך לא יודע על יובש במקומות אחרים
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית קורטיזול במצב של אי ספיקהגלעד01/05/2017
שלום ד"ר איש שלום.
כאמור בוצעו לי כמה בדיקות קורטיזול בשנה
ונעו בין 300, 600 ל 850 השבוע.
כתבת לי שפחות מתאים לאי ספיקה אדרנלית שרופא המשפחה שיער.
רציתי לשאול האם בגלל סטרס גדול שבו הייתי בזמן הבדיקה האחרונה וגם הלכתי קצת ברגל לבדיקה יכול להיות שגם במצב של אי ספיקה הקורטיזול יעלה ל 850
או שלא סביר שמישהו שיש לו אי ספיקה חלקית של האדרנל
יצליח לעלות קורטיזול ל 850?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום04/05/2017קשה לומר מהו הערך שאליו אמור לעלות אדם במצב כזה, אך הערך נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של מחלת אדיסוןגלעד30/04/2017
שלום
בן 45.
עקב חולשה, ל.ד. לעתים קצת נמוך 100-55, לעתים דופק קצת איטי בערב כ 55, מדי פעם קצת כאבי בטן לא מוסברים
וירידת משקל של כ 7 אחוז בכחצי שנה למרות שאוכל אותן קלוריות וחי דומה
עברתי בירור מקיף על ידי רופא המשפחה.
דם סמוי תקין. US בטן תקין. צילום חזה תקין. גסטרוסקופיה תקינה.
ספירת דם תקינה ללא אנמיה.
סוכר בצום 8 שעות - 75, 79, 75.
כימיה ואלקטרוליטים תקינים ( סודיום 138 ).
CRP תקין , ESR=7, אימונוגלובולינים תקינים
אלקטרופורזה תקינה.
בבדיקות אנדוקריניוית ב 8 בבוקר כשעה אחרי שקמתי
ואחרי כמה דקות הליכה ברגל לקופח:
קורטיזול השבוע 851
בנובמבר 606
ספטמבר 497
יוני 626.
רופא המשפחה אמר שלמרות שהקורטיזול יחסית גבוה
הוא חושב שזה מסטרס ( אני בסטרס באחרונה בגלל המצב ולא ישן טוב ) ובכל זאת מוטרד שמדובר במחלת אדיסון בגלל התסמינים.
כמו כן יש DHEA יחסית נמוך 1.92 כשהנורמה 2.2-15.
מנגד - EOS = 3.6%, אין לי פיגמנטציה.
יצוין שטסטוסטרון בחלק התחתון של הנורמה
11 NMOL , פרולקטין תקין. LH FSH תקין בחלק התחתון של הנורמה.
ברצוני לשאול סביר שיש כפי שהרופא כתב "אי ספיקה חלקית של האדרנל אולי ממקור מרכזי או ממקור אוטואימוני"?
במצב שבו הקורטיזול היה בחצי השנה האחרונה גם בתוצאות של 850 ו 600.
אני לא רוצה לעשות בדיקות נוספות כמו סינקטן אם הסבירות נמוכה מאוד.
והאםן יש דרך נוספת להעריך אם מדובר באי ספיקה אדרנלית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום01/05/2017אכן רמות הקורטיזול שציינת לא ככ מתאימות להפרעה בתפקוד אדרנלי אלא אם יש לך רמה חריגה גבוהה של חלבון הCBG אשר קושר את הקורטיזול בדם ורמת הקורטיזול החופשי נמוכה (מצב זה בסבירות נמוכה ביותר).
ממליצה להמשיך את הברור בכוונים נוספים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות לסכרת בסל התרופות?מנחם29/04/2017
שלום,
האם התרופות החדשות:
** מעכבי STLG2
** אנלוג GLP1
נמצאים בסל התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום01/05/2017תרופות אלו נמצאות בסל התרופות בקרטריונים מסוימים:
1. מעכבי SGLT2 לחולים עם מחלת לב ברקע עם המוגלובין A1C מעל 7.5
2. אנלוגים לGLP1 בחולים עם BMI 30 ומעלה אשר תחת 2 תרופות לסוכרת יש להם המוגלובין A1C מעל 7.5
3. מטופלים עם BMI של 28 ומעלה עם המוגלובין A1C של 9 ומעלה תחת 2 תרופות
התרופות הללו קיימות בהנחה של 50% במסגרת הבטוחים המושלמים של הקופות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לבצע בדיקת GAD-II בקופ"ח כלליתגדי28/04/2017
והאם היא כלולה בסל? מה אני צריך להביא לבדיקה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגדי
ד''ר מאיה איש שלום01/05/2017לדעתי הבדיקה מתבצעת באופן פרטי בבית חולים בילנסון, אני חושבת שאפשר לשלם בקופה והם שולחים את הדם למעבדה בבילנסון.
מציעה להתעניין בקופה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להשמנה ותרופות והשפעתןר28/04/2017
שלום וברכה אני בן 28 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות
אביליפיי 2.5 מג
לוסטרל 100 מג
למיקטל 250 מג
אני שוקל 106 וגובה 1.79
עשיתי בדיקת דם בגלל ההשמנה ונמצא לי
פרולקטין 132.7 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL יצא 5.40 nmol/L
רציתי לדעת האם בגלל זה יש השמנה? יש לציין שאני משלב פעילות גופנית
האם התרופות הנ"ל משפיעות על רמת טסטוסטרון?
יש לציין שבלוטת התריס בתפקוד תקין
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום01/05/2017אכן חלק מהתרופות הפסיכיאטריות עשויות להביא לעליה במשקל, הפרולקטין תקין, הטסטוסטרון יכול להיות נמוך משנית להשמנה אך חסרים נתונים כגון רמת FSH, LH לראות אם אין סיבה אחרת.
ממליצה להתיעץ עם אנדוקרינולוג לגבי הצורך בברור נוסף ו/או טפול
ירידה במשקל (גם בעזרת תרופות) ופעילות גופנית חשובות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עם ג'רדיאנס וקריאטניןאיילה27/04/2017
צהריים טובים
התחלתי לפני כשלושה שבועות טיפול עם ג'רדיאנס לסכרת.
הקריאטנין עלה מ-0.8 ל - 1.01. התור לרופא האנדוקרינולוג הוא רק לעוד חודשיים. מה לעשות? (עלי לציין שיש לי כליה אחת)
תגובה לאילה
ד''ר מאיה איש שלום01/05/2017ערב טוב
זו עליה לא חריגה תחת הטפול אך מחייבת מעקב. הייתי חוזרת שוב על הבדיקה כעבור שבועיים מהבדיקה הקודמת וההחלטה על המשך טפול בהתאם לתוצאה הבאה.
אני מבינה שאין שום תסמינים של דלקת בדרכי השתן.
תחת הטפול בג'רדיאנס מומלץ להמנע מתרופות ממשפחת הNSAID כגון ניורופן, אדויל ארקוקסיה קספו מחשש מפגיעה כליתית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפסיק טיפול פרדניזוןדו27/04/2017
בן 43. נוטל פרדניזון 5 מג בבוקר ו 2.5 מג בערב 23 יום, כטיפול תחליפי לאחר הסרת גידול מההיפופיזה. לפני 3 ימים בוצעה בדיקת קורטיזול בדם שלא בצום בשעה 7 בבוקר, 20 שעות לאחר נטילת התרופה בבוקר. התוצאה 363 ננומול לליטר, בטווח תקין שבין 138 ל 690.
האם זה אומר שאפשר להפסיק עם התרופה ואם כן בבת אחת או בהדרגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום30/04/2017שלום דן
אם אתה מרגיש טוב, ופרדניזון לא נלקח יממה אז נראה שאולי ניתן להפסיקו. ההחלטה אם בבת אחת או בהדרגה היא לשקול הרופא המטפל בהתאם לתמונה הקלינית. אפשר לנסות עד שתגיע אליו לרדת ל5 מג'.
בעקרון חשוב לדעת אם אתה זקוק לפרדניזון בזמן סטרס כגון מחלת חום לפי מבחן סנקטן 1 מקג' מכוון שלעיתים לא צריך במצב רגיל אך בסטרס יש צורך בפרדניזון 15 מג'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פתולוגיה אחרי ניתוחשושנה26/04/2017
שלום רב,
גילו אצלי (לפני כ4 חודשים) מאקרואדנומה בהיפופיזה של 3*3 ס"מ. עברתי ניתוח והורידו 2/3 מהגידול.
ההיפופיזה נשארה בשלמותה ב"ה.
הפתולוגיה:
Pituitary gland:
- Pituitary adenoma expressing GH
- No expression of p53
- The proliferation marker KI67 is positive in about 3-5% of cells.
מאוד חשוב לי לדעת באיזה גידול בדיוק מדובר:
אקרומגליה / קושינג / פרולקטינומה / גידול שאינו מפריש.
הנוירוכירורג טוען שזה אקרומגליה. האנדוקרינולוג אמר שלא ברור בוודאות.
לפני הניתוח לא עברתי בדיקות דם של העמסת סוכר או משהו ברור לאמת אקרומגליה (למרות שביקשתי. אמרו שאין צורך).
יש לי תור בעוד שבוע לאנדוקרינולוג כדי להמשיך טיפול (כנראה הקרנה) - אני מאוד רוצה לבוא עם כללללללל הבדיקות כדי שיהיה ברור בוודאות במה מדובר.
האנדוקרינולוג רק ביקש שאבוא עם ב. דם של GH IGF1 ואיסוף שתן. בעצם - איזו בדיקה יכולה לאבחן בוודאות האם מדובר באקרומגליה או גידול שאינו מפריש (שכמובן גם הוא גורם להיפופיזה להפריש לא כרגיל כל מיני הורמונים).
אודה מאוד לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשושנה
ד''ר מאיה איש שלום30/04/2017שלום שושנה,
אם רמת הGH היא פחות מ1 נג/מל אין צורך בהעמסת סוכר כי הערך תקין, במידה והערך גבוה יותר כדאי לבצע העמסת סוכר.
בעקרון אבחנה של אקרומגליה היא לפי העדר דכוי של הורמון גדילה בהעמסת סוכר ו/או רמות IGF-1 מוגברות. במידה ושני הללו תקינים אז מדובר בגדול שאולי מבטא תאים סומטוטרופים אך לא מפריש הורמון גדילה ואז מתאים יותר לגידול לא פונקציונלי
כדאי כמובן להעריך את הצירים האחרים אני בטוחה שעשו זאת רמת קורטיזול תפקודי תריס מלאים TSH, FT4 רמת גונדוטרופינים FSH, LH אסטרדיול פרוגסטרון בכדי לראות שלא נפגעו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)