מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גומי לעיסה ללא סוכרשרון02/06/2017
שלום
האם לעיסת גומי לעיסה ללא סוכר מסוג אורביט המכיל ממתיקים כהליים-סורביטול,מלטיטול, מניטול, איזומלט, קסיליטול ולקטיטול מעלה את רמת הסוכר ?האם מספיק לעיסת 3 מסטיקים להשפעה על רמת הסוכר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017ממתיקים מלאכותים יכולים להעלות את רמת הסוכר. התגובה אינדוידואלית. בעקרון הרב כהלים לא אמורים להספג ככ ולכן אמורים פחות להעלות את הסוכר אבל תמיד כדאי לעקוב ולבדוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד סוכר רציף לבדיקת מאכליםאמיר01/06/2017
ראשית ברצוני להודות לך על התשובה המיהרה.ציינת בתשובתך לפנייתי 31-5-17 לגבי רמת סוכר והמוגלובין מסוכרראולי להתחבר מד סוכר רציף בכדי לודא אילו מאכלים או פירות מסיעים בהעלאת רמות הסוכר והשאלה איך ניתן להשיגו ומעונין לשמוע עליו עודפרטים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאמיר
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017בעקרון ישנם מספר מדי סוכר לצורך זה, של חברת מדרוניק, דקסקום, ושל פריסטייל לברה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 1 אשמח לקבל הסברים על התוצאות מעבדה והאם יש סיכוי שישתפרו?יפית מישייב01/06/2017
שלום,
בני בן ה 6 לקה בסוכרת נעורים, הגילוי נעשה בחודש מרץ.
בבדיקת ה ANTI GAD אצלו יצא חיובי 2.0, האם במהלך הטיפול רמת הנוגדנים תרד?
A1C שלו התחיל במרץ מ 13.1 לאחר חודש ירד ל 12.1, ולפני שלושה ימים התוצאה כבר הייתה 10.5, האם זה יכול לרדת עד ל רמה של 6?
אין עתיד ל C-PEPTIDE לעלות? אצלו התוצאה הייתה 0.1, אין סיכוי לאינסולין טבעי כבר במאגר הגוף..
האם ייצוב ויטמין ה D בגוף תגרום לאיזון הסוכרת?
האם אני כולה לקבל הסבר על הממצאים הללו?
Anti Islet Cells Ab's
תוצאה 22.0 u/mL
Anti Insulin Ab
<0.4 U/mL
IgA Deficiency
Non-deficient
Anti-tTG IgA
11.70 U/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליפית
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017בעקרון הפורום נועד למבוגרים מכוון שאינני אנדוקרינולוגית ילדים. אך מתוך הבנתי של מחלת סוכרת נעורים, ה CPEPTIDE יכול להשתפר באזון ערכי הסוכר, זה מאוד שונה מבן אדם לבן אדם. במתן מנון נכון של אנסולין עם ספירת פחמימות אני בטוח שההמוגלובין A1C ישתפר משמעותית.
לגבי שאר התוצאות אינני יודעת את הנורמות של הנוגדנים שציינת לדעתי הANTI ISLET חיובי וזה גם תומך בסוכרת מסוג אחד
רמת IG A תקינה שזה טוב
ולדעתי ANTI TTG שלילי אך איני זוכרת בעל פה את הנורמות
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלקס מותר עם בעיות אלקטרוליטים?אסנת01/06/2017
שלום
אני בת 41
היו כמה בדיקות דם עם סודיום מעט נמוך עד 132.
אני בבירור אנדוקריני שעד כה לא העלה ממצא והופנתי לכמה בדיקות בבית חולים העמסת סוכר, סינקטן ועוד.
סובלת מאוד מעצירות.
רציתי לשאול האם נורמלקס מותר למישהי עם בעיות באלקטרוליטים?
אני לוקחת חצי מהכמות המקסימלית כ 10 גרם במקום 18 ביום
וזה לא גורם לי לשלשולים אלא מרכך קצת את היציאה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסנת
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/06/2017שלום אסנת
במידה ואין לך שלשולים אז ההשפעה לא משעותית על הנתרן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז גבוה אחרי ארוחהעידן01/06/2017
שלום,
בבדיקות שעשיתי במעבדה לאחרונה רמת הגלוקוז בצום 91 ו A1C-5.5.
כלוסטרול : HDL-70 LDL- 132, 88-Triglycerides.
שאלתי נוגעת לגבי רמת הסוכר אחרי ארוחה,בבדיקות שבצעתי עם מד הסוכר:45 דקות אחרי סיום ארוחה פחממתית ( תפוח אדמה מבושל פיתה, חומוס , שניצל ) ,מראה ערך של-166,כאשר לאחר שעתיים הערכים נעים בין 105-135.
האם באדם שאינו מוגדר סוכרתי הערכים אחרי ארוחות יכולים להגיע עד לרמה של 170 לא משנה מה גודל וסוג הארוחה ?.
או שהערך מבטא ליקויי מסויים בייצור האינסולין,יש לציין שאני מגיע אחרי ארוחת הצוהריים לרמה הבסיסית של הסוכר שלי לאחר כ 5 שעות בממוצע, בערב זה קצר יותר כ4 שעות בממוצע.
האם הנתונים הללו מעלים חשד לסכרת סמויה?.יש מרכיב תורשתי,אבא חולה בסכרת.
בן 39 משקל תקין עוסק בפעילות גופנית סדירה.
תגובה לעידן
ד''ר מאיה איש שלום05/06/2017אין לנו נורמות ברורות של ערכי הסוכר שעה אחרי האוכל לאנשים בריאים.
בעקרון הארוחה שתארת היתה עתירת פחמימות.
היום המחשבה שהתגובה הגלקמית למזונות משתנה מאדם לאדם ולכל אחד יש מזונות שיותר מתאימים לו ופחות מעלים את הסוכר
הנושא נמצא במחקר במכון ויצמן במעבדתו של פרופ ערן אלינב וערן סגל . הם מסוגלים לנבא בעזרת דגימת צואה אלו מזונות יותר מתאימים לאותו בן אדם
אופציה נוספת להתחבר למד סוכר רציף ולראות בעצמך מה יותר ופחות מתאים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת ערכים גבוהים בבוקרמנחם01/06/2017
לוקח טוג'או 48 יח'. וג'נואט.
קם בבוקר 170-180 ולכן מגיע אחרי הארוחה לערכים שמעל 200. בשתיים בלילה מודד 130. עולה במהלך השינה החל משעה 3 בהדרגה. יורד אחרי הארוחות יפה ומגיע לצהריים 120. שלוש שעות אחרי הארוחה נמצא ב- 140. מה לעשות ע"מ להוריד את ערכי הבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017ערב טוב
ישנם טפולים נוספים שניתן לשקול להוסיף לטפול כגון מעכבי SGLT2 או להחליף את הג'נואט בגלוקופאג' ואנלוג לGLP1
ניתן גם לנסות להעלות את הטוג'או ב-2 יחידות אם הסוכר לא הגיע ל80
ממליצה להוועץ ברופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש הבדיקה ומה עליי לעשותד``ר מאיה איש שלום31/05/2017
שלום ד״ר,
בעקבות ct ריאות (בגלל חשד ל-OE שהתברר כברונכיט) נתבקשתי לבצע אולטרסאונד בלוטת התריס (בדיקות דם לתפקוד הבלוטה תקינות):
אונה ימנית - אינה מוגדלת. אי הומוגניות ש״ח המרקם. מספר קשריות היפואקוגניות הגדולה 7 מ״מ.
איסטמוס - אינו מורחב.
אונה שמאלית - אינה מוגדלת. אי הומגניות של המרקם. קשר לא הומוגני 16 מ״מ, קשריות קטנות נוספות היפואקוגניות.
מספר בלוטות יוגולריות בעלות מבנה שמור, הגדולה משמאל 20 מ״מ.
בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות.
אשמח לדעת .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשלי
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2017קשרים בבלוטת התריס הן ממצא שכיח, מרבית הקשרים שפירים, מקובל בקשרים שמעל 1 סמ' ולעיתים אף מעל 1.5 סמ' לבצע נקור תחת US בכדי לדגום את התאים בקשרית לוודא שאכן מדובר בממצא שפיר. מעל 80% מהקשרים שפירים. הקשר שצוין אין לו מאפיינים חשודים אבל בשל גודלו כנראה כדאי לשקול דגום שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שלי31/05/2017תודה על המענה המהיר.
התור הקרוב ביותר לאנדוקרינולוג הוא בעוד חודש.
האם הבירור דחוף וכדאי לפנות לרופא באופן פרטי קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קורטיזול ובלוטת האדרנלנירית מתל אביב31/05/2017
שלום
אני בת 38 סובלת כמה חודשים מחולשה די משמעותית לא מוסברת ותחושה שמדי פעם הולכת להתעלף.
לחץ הדם קצת נמוך
וכמו כן ירדתי קצת במשקל.
בדיקות הדם בסדר פרט לקורטיזול.
היות ויצא קורטיזול קצת נמוך בבוקר 380 הפנו אותי לאנדוקרינולוג בקופח שהמליץ על מבחן סינקטן ואמור להיות בעוד שבוע בבית חולים.
השבוע רופא המשפחה ביצע לי שוב בדיקת קורטיזול בבוקר ויצא 690. הוא אמר לי שנראה לו שכבר אין צורך בבדיקת סינקטן... אבל שאתייעץ עם אנדוקרינולוג .
רציתי לשאול האם תוצאה של 690 קורטיזול בבוקר שוללת מחלה של בלוטת האדרנל ולכן כבר אין צורך בבדיקת סינקטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנירית
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2017אכן בנוכחות קורטיזול 690 הסכוי שיש בעיה הוא קטן מאוד אלא אם את נוטלת גלולות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר בדם ורמת המוגלובין מסוכראמיר31/05/2017
בן 62 בריא לא מעשן משקל גוף 78 ק"ג גובה 164 ס"מ.ליד 13.0-80.כולסטרול 170[מטופל בקריסטור 10 מ"ג]טריגליצרידים 102.סוכר 105.המוגלובין מסוכרר 6.4. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום.לא נוטל כל טיפול תרופתי מלבד קריסטור שנאמר לי יכול לעלות סוכר. אמי סבלה מסכרת ויתר שומים בדם.רופא המשפחה טוען להמשיך בפעילות גופנית ולשמור על דיאטה. לא מדובר בסכרת הסוכר עולה עם הגיל? האם מדובר בטרום סכרת ומה עלי לעשות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאמיר
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2017אכן מדובר בטרום סוכרת, פעילות גופנית ותזונה נכונה הן הדרכים היעילות ביותר בכדי למנוע התפתחות סוכרת, טוב אתה עושה.
ניתן גם לשקול תוספת של טפול תרופתי כגון גלוקופאג', אך פעילות גופנית ותזונה נכונה יעילות יותר במניעת סוכרת מאשר הטפול תרופתי זה.
בהקשר של התזונה אנחנו יודעים שהתגובה הגלקמית למזונות שונים היא אישית, אולי תשקול חבור למד סוכר רציף בכדי לראות אלו מזונות מעלים לך יותר את רמת הסוכר.
כמובן שצמצום פחמימות מסייע בהורדת רמות הסוכר וגם כדאי לשקול פחמימות מורכבות במקום פשוטות כגון אורז מלא, פסטה מקמח מלא, לחם מלא וכדומה. הפחתת פירות, מתיקה, מיצים הגברת הצריכה של ירקות גבינות בשר ודגים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין, זקוק לחידודמאיר31/05/2017
ע"מ להגיע ל-a1c 7 צריך ממוצע 152. מצד שני אתם אומרים ששעתיים אחרי האוכל מותר עד 180. איך זה מתיישב מתמטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2017אם הסוכר בצום הוא 100-110 ושעתים אחרי האוכל עד 180 אפשר להגיע לממוצע של 152.
זה נכון שכנראה בכדי להגיע לממוצע זה של 152 יותר הגיוני שיהיה סוכר לש 160 שעתים אחרי האוכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת תפלה כמה שאלותיואב29/05/2017
שלום..
אז ככה רמות סוכר בצום זזות מ 99-104
A1c -5
אין סכרת במשפחה
מה שכן עלה החשד בגלל יובש חזק בעור בפה ..הרגשת צמא כול הזמן והשתנה מרובה..האם זה תמונה מתאימה והגיונית בעשור שלישי
תגובה ליואב
ד''ר מאיה איש שלום29/05/2017אם הכוונה לסוכרת תפלה אז מה שחשוב זה הנתרן בדם אחרי צום של לילה ואוסמולליות של שתן ראשון של הבוקר, וכמות שתן ביממה.
הנתונים שציינת לא מחשידים לסוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
המשך31/05/2017לא דיברתי על סכרת
אלה על di כידוע שיש אותם סימנים בעצם לא סכרת...
מה ידוע לך על זה יש לציין..פעמים היה לי היפוקלמיה קיבלתי תיקון במיון
העניין שאני קם מיובש בכול הגוף..רואים יובש חזק בעור גם ..צמא מוגבר..והרבה שתן
מה עלי לעשות איזה בדיקות לבדוק"?אפשר לבדוק ת adh איך נקראת בדיקה זאות...לציים שדיברתי אם אחות הקופה בטלפון ואמרה לי שממש זה כך עושה סימפטומים קשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליואב
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2017כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת מה שחשוב לאבחון זה כמות השתן שנתנת ביממה הנתרן בדם אחרי צום של לילה ואוסמולליות של שתן ראשון של הבוקר
למיטב ידעתי לא ניתן לבדוק רמת ADH בדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
המשך01/06/2017בהמשך לתשובתך..רמות נתרן 136.8
ומה זה שתן איסמאלילי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
המשך05/06/2017שלום
דלגת עלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליואב
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017אם זו רמת הנתרן בצום אז זה לא מחשיד לסוכרת תפלה..
אוסמולליות של השתן זה מדד ליכולת הרכוז של השתן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אני לא זוכר בדיוק אם זה בצום אבל ...
יואב10/06/2017שלום
לא זוכר אם זה בצום
מה שכן אני יודע פעמיים היה לי נפילת אשלגן וקיבלתי תיקון היפוקלמיה
בבקשה מימך אולי תוכלי לתת לי כיון לאן לפנות אולי זה הורמנים אחרים
מה שהכי מפריע לי מאוד שאני מתעורר כולי מיובש ממשגם העור עצמו אני מתוסכל מהמצב מה יכול להיות הכיון ומה עלי לבדוק!? לאן לגשת רופאת משפחה אין לה ממש כיון הרי זה לא הגיוני עשיתי גם משטח לשון פעמיים שנממא חיידק קנדידה אליבקנס אבל נאמר לי שהיובש גורם לחיידק ולא ההפך
משהו נוסף נוטל קלונקס קבוע..נאמר לי וידוע שהיובש בפה אולי מהקלונקס אבל אין קשר לרירית וכול הגוף גם זה התחיל לי הרבה אחרי שהתחלתי אם הקולנקב שאיני רואה קשר
אנא בבקשה אשמח לכיון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליואב
ד''ר מאיה איש שלום10/06/2017צריך לבדוק אם היובש בפה נובע למשל מגודש באף על רקע סנוסיטיס כרונית או פוליפים
לבצע בדיקת נתרן בצום
לבדוק איך לחץ הדם כי אם הוא גבוה יש אשלגן נמוך אז יש צורך בברור של רמות רנין אלדוסטרון
אני מבינה שהסוכר בצום וההמוגלובין A1C תקינים
יובש בעור שווה לבדוק TSH
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדר הלחץ דם ברוב המקרים בסדר אבל לפעמים מעט נמוך
המשך11/06/2017שלום שוב
לחץ דם בסדר מעט נמוך לפעמים
Tsh בגבול העליון לטענת הרופא תקין
פעם 3.95
ולפני זה 4.2
היובש הוא ססטימי וחזק נורא ..מה עוד עלי לבדוק אם אפשר כיון מסויים להורמון או משהו אלדסטרון חורג מעט מהגבול העליון שגם זה הבנתי תקין לדעתך זה בעיה הורמנלית!? עמילאז היה גבוה מעט בשתן ובדם ליפאז תקין עברתי בירור..גם אף אוזן גרון בדק תקין מלבד החיידק שהיובש לדעתי הגורם לו מהו תחום הרופא שצריך לדעתך זה אנדרוקונולג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדר מאיה רופאה נפלאה..שחכתי לציין פרט
יואב12/06/2017לגבי ריכוז השתן שעליו את מדברת איך בודקים זאת!? בנוסף אני מרגיש משהו משונה בשתן המון בועות לדוגמא ודליל ממש ..שזה משהו שלא היה
כאילו הגוף לא שומר על הנוזלים אני שותה כוס מיים דוגמא ואחרי 2 דקות נגש לשירותים אשמח אם תיתחסי לשני התגובות ואפנה אם היעוץ שלך
האם יש אפשרות ליעוץ בטלפון מכיון המרחק זה ממש יעזור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליואב
ד''ר מאיה איש שלום12/06/2017בועות בשתן יכולות להחשיד לחלבון בשתן אתה יכול לבקש בדיקת שתן לכללית ולמיקרואלבומין
תעשה אסוף שתן כמותי 24 שעות, ובדיקה של אוסמולליות בשתן ראשון של הבוקר וגם אלקטרוליטים בצום אני מניחה שמה ששלחת היה כן בצום וממש לא מחשיד לסוכרת תפלה!
אתה יכול לבקש את הבדיקות מרופא המשפה.
אלדוסטרון מתקשר למצב המלחים בדם ולחץ דם לחץ דם נמוך יכול להתאים לחסר שלו אבל אז רמת האשלגן גבוה ולא נמוכה כך שזה לא מתאים!
היתי מתיעצת עם רופא עור לגבי היובש
אם אתה מעל גיל 50 ורץ הרבה לשרותים שווה לבדוק את הפרוסטטה ולעשות גם תרבית שתן. פרוסטטה מוגדלת גורמת לעליה בתכיפות במתן שתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך עןד כיוונים ? היה לי עמילאז בשתן
המון תודה13/06/2017אני כבר לא מסוגל זה פשוט הורס אותי זה דבר לא טיבעי ולא אמור להיות ככה ממש מיואש
ואת באמת מקסימה אני אשמח לעוד כיון אמרתי לך שאלדסטרון גהוה מעט אבל זה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף לדר קיבלתי תשובה בפורום רפואה טיבעית
יואב13/06/2017ששאכן תרופות כמו קלונקס מדכאות הורמון adh מה ידוע לך על זה
המון תודה בהתייחסתוך לשני השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליואב
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017אין לי כרגע כוון נוסף
לא ידוע לי שקלונקס משפיע על ADH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי דרמטי בערכי הסוכרמני29/05/2017
שלום רב!
אני חולה לב מזה 23 שנים, בן 61. לפני 7 שנים התגלתה סוכרת. שנתיים הראשונות טופלתי ב- גלוקומין כדור אחד ביום. לפני 5 שנים, הוסיפו לי עוד כדור. הסוכר בצום שלי תמיד היה 100 או מתחת. ה- A1c משך שנים על 5.6 עד 5.9. מדי פעם היה עולה ל- 6.2 אבל בבדיקה הבאה היה שוב מתחת ל-5.9. לפני חודשיים התחלתי לשים לב שהערכים שלי השתנו לגמרי. ברור לי שה- A1c יחזור עכשיו על 8 או יותר. אני כיום אוכל פרוסת לחם בלי כדור והסוכר מטפס ל- 150 ועד לפני חודשיים לא היה זז. לא היה עולה את ה-100. זאת דוגמה אחת מני רבות של פחמימות שקודם לכן היו בשליטה מלאה ועכשיו הן ממש ממש לא. אם אני אוכל לדוגמה שתי משולשי פיצה, עם כדור גלוקומין, היום הסוכר עולה ל- 170 או יותר, ועד לפני חודשיים היה מגיע ל- 125 גג. שלוש שאלות ברשותכם
1) יהיה מצב להוסיף כדור שלישי?
2) אם כן, האם 3 כדורים ביום יקצרו משמעותית את הזמן עד לאינסולין?
3) האם הכבד הולך להיפגע יותר קשה? יותר מהר?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למני
ד''ר מאיה איש שלום29/05/2017ערב טוב
הגלוקופאג' לא פוגע בכבד לרב, כך שאין חשש מהעלאת מנון
השאלה אם העלאת המנון תספיק או שכדאי יהיה להוסיף תרופה נוספת
כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל אחרי שתקבל תשובה של המוגלובין A1C
ופעילות גופנית חשובה מאוד בהפחתת ערכי הסוכר כגון 150 דקות בשבוע פעילות ארובית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת שנים מנשירת שיערמיכל28/05/2017
שלום
אני אישה בת 36,סובלת מזה שנים מנשירת שיער,פניתי לרופא עור,הבדיקות שעשיתי הן תקינות, עברתי טיפולי הומהופתיה ושום דבר לא עוזר,אני ממש מאבדת שיער,אני בדיכאון,אחרי קריאה של מאמרים,הבנתי שאולי אנדוקרינולוג יכול לעזור לי.עברתי הפלות ברצף,כנראה שיש לי בעיה הורמונלית,האם אנדוקרינולוג יכול לעזור במצב כזה ולהפנות לבדיקות נכונות?מחכה לעדכון,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום29/05/2017אחת הסבות השכיחות לנשירת שיער היא הפרעה בתפקודי בלוטת התריס שאני בטוחה ששללו
אם הנשירה היא באזורים מסוימים (קדמית יותר, או בתבנית גברית) ולא כללית אז יש טעם לשקול פרופיל הורמונלי נוסף שקשור להורמוני המין הגבריים
כמובן שחסרים כמו ברזל או B12 חומצה פולית שאנחנו בטוחה שנשללו גם קשורים לנשירת שיער
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשוונגה-סכרת סוג 2Sivan28/05/2017
שלום דר. לבעלי יש כ10 שנים סכרת סוג 2. מטופל באינסולין וכדורים לטיפול בכולסטרול. בן 33 (לא סכרת נעורים). האם זה אפשרי לקחת במקביל לטיפול בסכרת כדורי אשוונגה (כדורי הרגעה טבעיים)? תודה!
תגבה לסיון
ד''ר מאיה איש שלום29/05/2017ערב טוב
איני מכירה את התכולה של כדורים אלו ואת השפעתם האפשרית על רמות הסוכר
לכן קשה לי להגיב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסשרה27/05/2017
אני נוטלת סינתרואיד , 5 פעמים בשבוע 50 מק"ג, פעמיים בשבוע 100 מק"ג. לפני 3 חודשים TSH- 2.93 , השבוע בבדיקה יצא TSH-10.8 . אני לא מרגישה טוב לכן עשיתי בדיקה. איך יתכן וב 3 חודשים יש קפיצה כזו ב TSH ? התחלתי לחשוב שאולי הסינתרואיד שבידי אינו טוב, התוקף שלו ספטמבר 2017. מה דעתכם? אני מבינה שעלי להעלות מינון. איך להעלות את המינון?
תגובה לשרה
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017ערב טוב שרה,
בעקרון המנון שאת נוטלת לא גבוה
איני יודעת משהו משקלך אך המנון המקובל הוא 1.6 מקג'/קג' ליום.
במידה והקפדת לטול בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד וללא כדורים נוספים אפשר לשקול להעלות את המנון. מציעה לעשות זאת ביעוץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך היטב.
העלאה שבין 50-100 מקג' לשבוע נשמעת סבירה אך כאמור ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)