מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מחשיד לקדם סכרת?יובל25/06/2017
שלום רב בן 40
Bmi 21.55
בדיקת סוכר במעבדה לאחר צום 92
A1c 5.6
מכיוון שישנו סוכרת במשפחה ביצעתי מספר בדיקות במד סוכר ביתי לאחר ארוחה בעלת שיעור גבוה של פחמימות (תפוח אדמה, אורז, חומוס , בשר , חלה) להלן התוצאות:
45 - 172
90 - 160
105- 125
120 - 120
הבדיקה בוצעה ביום ללא פעילות גופנית, יש לציין בבדיקה אחרי פעילות גופנית התוצאות נמוכות משמעותית.
אני פעיל מאוד מתאמן הן בריצה והן בהרמת משקולות
האם מדובר בתוצאות( במיוחד הערכים לאחר 45 דקות ו 90 דקות ) המעידות על סממני קדם סכרת או סכרת?
האם לדעתך קיים צורך בהעמסת סוכר דרך הקופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליובל
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2017אין נורמות ברורות לערכי הסוכר בזמנים המוקדמים 45 דקות, ו90 דקות אך אינטואיטיבית נראה שאלו ערכים די גבוהים. טוב שאתה עושה פעילות גופנית סדירה ואני ממליצה להמנע מפחמימות בכמות כה רבה...
יתכן ויש טרום סוכרת אך בשלב הזה מקובל להקפיד על משקל גוף תקין פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תנגודת ולא מקובל לתת טפול תרופתי ולכן לא נראה שיש הכרח בברור נוסף בשלב זה..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תוספי מזון לחולי סכרת סוג 2משה לוי25/06/2017
שלום שמי משה בן 42 חולה סכרת 2 (ערכים לאחרונה) H1C 7.5 ערכים של בוקר 135 . אני לוקח כדור אחד בלילה גלוקומין . עקב עליה בערכים נותן דגש על נושא תזונתי מהבדיקה האחרונה לפני חודשים (בצורה גסה ) אוכל לחם כוסמין,יותר ירקות, מנות יותר קטנות פחות פרות כמובן ממתיקים מלאוכתיים. אני עוסק בפעילות גופנית כרגע ומעשן. יש דעה רווחת כי הוספת תוספי מזון לצריכה היומית משפרת משמעותית את תפקוד הלבלב ומשפרת משמעותית את ההתמודדות עם המחלה אשמח לשמוע את דעתך על מוצרים של חברת סולגר כגון מטאפולין® 400 מק"ג ,הידרוקסי-ציטראט,כרום פיקולינאט,חומצה אלפא-ליפואית,קינמון וחומצה אלפא-ליפואית,אומגה 3 "950",יוביקווינול - הדור החדש של קו-אנזים Q10 יעיל פי 6!,חילבה האם לדעתך כדי/רצוי לשלב את הכדורים ? האם הכדורים פוגעים בטיפול הקונבנציונלי? במידה ואכן ממליצה לשלב לאיזו תקופה מומלץ? ברור וידוע כי שילוב של ספורט ותזונה בריאה היא 90% פיתרון עבור המחלה .המטרה העיקרית עיקוב והידרדרות של המחלה תודה רב בכבוד רב משה לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסוכרת מסוג 2
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/06/2017שלום
חשוב להקפיד על דיאטה ופעילות גופנית. במידה וניתן לפי תפקודי כליה כדאי להעלות מינון של METFORMIN לפעמיים ביום ולההפסיק לעשן. תוספי מזון שנבדקו ונמצאה תועלת באיזון סוכרת הם כרומיום פיקולינאט וקינמון. לגבי שאר תוספי מזון יש להם יתרונות בטיפול במחלות אחרות (אומגה 3 בהורדת טרילגליצרידים, ח ליפואית לנאורופתיה ועוד)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרווזיס גורם לאיבוד גובה?איילה24/06/2017
בת 51
רזה מאוד.
בגיל 36 אובחן אוסטאופרווזיס למרות שכל הבדיקות האנדוקריניות תקינות ואמרו שזה בגלל גנטיקה שאני רזה מאוד ובגלל שלא אוכלת מוצרי חלב.
מאז לוקחת ויטמין D.
לא לוקחת קלציום. מגיעה לכ 400 מג ליום בתזונה.
לא מקבלת תרופות לאוסטאופורוזיס.
הגובה שלי בגיוס לצבא היה 1.73 מטר
וכך גם לפני 10 שנים כשנמדדתי כמו שצריך.
הייתי השבוע אצל הרופאה מדדה אותי עם מד גובה מדויק ויצא 1.71 מטר.
רציתי לשאול האם איבוד של 2 סמ הוא הגיוני לגיל 50 וקורה אצל כל אחד או שזה אומר שאיבדתי גובה בגלל אוסטאופרוזיס?
אציין שלא ידוע על שברים ולא היה לי תקופה עם כאב חד בגב אמצעי כן היה כמה פעמים כאב גב נסבל בגב אמצעי לכמה ימים.
כמו כן אבקש לדעת. מזה כשנתיים יש תופעות בבטן עליונה כאבים בקיבה, יותר רפלוקס ועוד שרק מחמירות למרות שימוש בלוסק.
גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה.
רציתי לשאול האם זה יכול להיות בגלל איבוד גובה בשל אוסטאופרוזיס שגורם ללחץ על הקיבה או שגם םא יש איבוד של 2 סמ זה לא מהותי במישור הזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילה
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017אובדן גובה של 2 סמ' לא ככ מחשיד לשברים מדובר באובדן של 4 סמ' ומעלה שמחשיד. אבל לא מזיק לעשות צלום עמוד שדרה גבי ומתני בכל מטופל עם אוסטאופורוזיס
לא נראה לי שמצב זה יכול לגרום ללחץ על הקיבה. יש היום תרופות יותר פוטנטיות מלוסק, אבל אם יש צרבות שלא מגיבות לטפול לעיתים בכל זאת מבצעים גסטרוסקופיה, כדאי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג
אם המחזור שלך הסתיים, כדאי לשקול טפול תרופתי לאוסטאופורוזיס לבלימת אובדן נוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקומסטיה בגבר בן 24אלכס23/06/2017
שלום ד"ר, אני בן 24, סובל מהשמנת יתר חולנית (שוקל כמאתיים קילו). לאחרונה, שמתי לב שגדלו לי השדיים, והם ממש קיבלו צורה של שד נשי.
שאלתי היא, כיצד ניתן להבחין בין שדיים הנובעים מעודף משקל, ואשר יעלמו אם הורדת המשקל העודף, לבין שדיים הנובעים ממחלה או הפרעה כגון גניקומסטיה?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלכס
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017באולטרהסאונד שדיים ניתן לראות אם מדובר בשומן או שיש רקמת שד בלוטית
היתי שוקלת ברור אנדוקריני להשמנת היתר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמא מוגבר כבר כמה חודשיםאלון22/06/2017
שלום
בן 48.
מזה 3-4 חודשים צמא מאוד.
בדיקות דם שגרתיות לפני חודש תקינות. סוכר 82.
בדיקת שתן תקינה.
יש גם קטעים שמרגיש חולשה משמעותית.
US בטן וכליות בלי שלפוחית תקין לפני 3 חודשים.
בשבועיים האחרונים ממש מרגיש צמא כל הזמן ולפעמים כאילו קצת מלוח.
כמו כן התחלתי להתעורר בלילה להשתין פעם בלילה בערך 3 שעות אחרי שהולך לישון.
הרופאת משפחה אמר שיש מצב שנקרא דיאבטס אינסיפידוס ובשביל לראות שזה לא הכיוון נתנה לי לעשות בדיקת אוסמולריות בשתן ואוסמולריות בדם.
אמרה לי לא לשתות אחרי 12 בלילה ולתת שתן ראשון בבוקר בלי ששתיתי קודם.
כמו כן לבוא ולעשות בדיקת דם.
רציתי לשאול
1. אם אני נותן את השתן ב 7 בבוקר בקימה ואחר כך בדיקת הדם היא ב 8 זה בסדר? או שאמור להיות בו זמנית ( אבל אז זה יהיה שתן שני בבוקר... )
2. את השתן בבוקר אתן בלי לשתות מכשהלכתי לישון. האם אפשר לשתות מים לפני בדיקת הדם של האוסמולריות או שגם אותה לעשות בלי לשתות?
3. האם יש הסבר מהותי נוסף לצמא מוגבר פרט לסוכרת רגילה ולאידביטיס אינסיפידוס , שחשוב לבדוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלון
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017אכן עם סוכר בצום תקין כפי שציינת לא סביר שמודבר בסוכרת
לגבי diabetes insipidus כדאי היה לבדוק מה נפח השתן שלך ביממה (באסוף של יממה) כמות שמעל 3.5 ליטרים מחשידה לקיום תסמונת זו.
חשוב לשלוח את דגימת השתן הראשונה למעבדה אז תקח לך כלי לבדיקת שתן הביתה, ולפני בדיקת הדם עדיף לא לשתות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה של הרעלת מיםגלעד22/06/2017
שלום.
גיל 50.
עקב ירידת משקל אמור לעבור שבוע הבא בדיקת CT. היא תבוצע ללא חומרי ניגוד בכלל בגלל שהגבתי רע בעבר.
בדיקות דם ברובן תקינות. אין הסבר ברור לירידת משקל.
קורטיזול תקין 572
אבל יש חולשה ולחץ דם נמוך לכן הופנתי לבדיקת רנין ואלדוסטרון שטרם בוצעה.
אציין שלפני שנתיים היה לי בכמה בדיקות דם סודיום קצת נמוך כ 134 ואחרי חצי שנה זה הסתדר וכיום 138-139 בבדיקות בשנה האחרונה בבוקר לאחר שתית 400 מל מים בערך.
רציתי לשאול
לפני הבדיקה הרדיולוג ביקש שאשתה 2 ליטר מים בשעתיים. כל חצי שעה חצי ליטר מים.
האם כמות כזאת עלולה לגרום לי להרעלת מים ולירידת נתרן ולהיות מסוכנת?
או שהיות וזה נמשך על שעתייים זה לא מסוכן?
אציין שזה יבוצע בצום של 3-4 שעות.
תגובה לגיל
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017אם יש לך נטיה לערכי נתרן נמוכים אז אכן שתיה של 2 ליטרים של מים בשעתיים עשויה להיות בעיתית. תשתדל לצמצם בשתיה בשעות שקודם לכן. ותודא האם הצורך בשתיה בכמות כזו הכרחי לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטלית מטפורמין ועליית קריאטניןחיים21/06/2017
שלום- לפני כחמש שנים התחלתי לקבל מטפורמין פעמיים ביום ושמתי לב כי הקריאטנין בדם עולה. נטען בפני כי אין לזה קשר למטפורמין. בשנתיים אחרונות הערך התייצב על 1.36 ולמרות זאת נשלל קשר למטפורמין. לפני חודש הערך בדם טיפס ל-1.62 ואז התייעצתי עם נפרולוג שהנחה להפסיק מטפורמין ולעבור לנובונורם. שבוע לערך לאחר החלפת התרופות, נמצא ערך המטפורמין בדם: 1.26 הנמוך מזה 4 שנים אחרונות, בתקווה שימשיך לרדת.
האם בכל זאת, אחראי המטפורמין לזינוק בערכי הקריאטנין? הייתכן שתוך שבוע יתחיל תיקון של הקריאטנין בדם?
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017ערב טוב
לא ידוע על קשר בין מטפורמין להרעה בתפקוד כליתי
הסיבה להמנע ממתן מטפורמין באי ספיקה כליתית הוא החשש מחמצת לקטית, תופעה נדירה, אבל עד תפקוד כליתי של 30 מל/דקה (30%) ניתן לתת מטפורמין במנון מופחת
האם היו תרופות נוספות שהופסקו כגון נוגדות כאב אדויל ודומיו יתכן שהפסקה של תרופה אחרת או הקפדה על שתיה הביאה לשפור.
בברככה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- אבל שום שינוי בתרופות
חיים24/06/2017תודה רבה, אבל לא היה שום שינוי בתרופות. העליה בערכי קריאטנין בדם הייתה רצופה ומתונה מאז השימוש במטפורמין. הנסיקה החדה בערכים הייתה לפני כחודש. הפלא ופלא, שבוע לאחר הפסקת נטילת המטפורמין, ירדו הערכים לכמעט רגילים. כאמור, לא היו שינויים בתרופות, איני נוטל תרופות ממשפחת נקסין ואדויל וכו', לא היתה לי דלקת כליות, לא הייתה בעיה של התייבשות. שתיה מיטבית. באמת מוזר, אבל הכל לטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות סוכר בצוםדניאל21/06/2017
שלום,
התקבל ערך A1C של 5.7.
סוכר בדם בצום - 99.
מה ההמלצות על מנת להשיג הטבה בערכים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדניאל
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017תזונה שאינה עתירה בפחמימות פשוטות ובפחמימות בכלל, הגבלת הצריכה של לחם, פסטה אורז, וכדומה.. והעדפה של דגנים מלאים..וכן פעילות גופנית ארובית 150 דקות בשבוע, כגון הליכה 5 פעמים בשבוע חצי שעה כל פעם ופעילות של תנגודת שעה בשבוע. יכולים למנוע התפתחות של סוכרת מסוג 2 במעל 50% מהמקרים. במקרים מסוימים ניתן לשקול טפול תרופתי אך לא נשמע על פניו שזה המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול, רנין ובעיה באדרנלאיילה20/06/2017
שלום
אני בת 40.
מזה כחצי שנה ירידת משקל למרות שאוכלת כרגיל ופעילה כרגיל. ירדתי 5 קילו מ 56 ל 51 ואני רזה.
גסטרוסקופיה תקינה. CT בטן תקין דם סמוי תקין.
הופנתי לאנדוקרינולוגית.
TSH תקין פרולקטין תקין סוכר תקין 79
כימיה אלקטרוליטים תקינים.
ספירת דם תקינה הכל די באמצע.
היות ולחץ הדם ירד לעומת העבר ואני מרגישה חולשה עלה חשד לבעית אדרנל.
קורטיזול בבדיקה 570 ובבדיקה חוזרת 650.
האנדוקרינולוגית אמרה שזה שולל בעית אדרנל והנושא סגור.
היות וחששתי מהנושא התייעצתי עם אנדוקרינולוג נוסף. הוא אמר שכן יכול להיות שיש בעיה באדרנל שגורמת לחולשה, לחץ דם נמוך, קצת השתוקקות למלח וירידת משקל אבל אם יש בעיה היא בשכבות שונות מהשכבה שמייצרת את הקורטיזול ולכן הקורטיזול תקין אבל עשויה להיות בעיה באלדוסטרון וברנין בלבד. אם יש בעיה אז רוב הסיכוי שבהמשך יהיה גם אדיסון.
רופאת המשפחה אמרה שזה נראה לה לחפש יותר מדי בעיות וחבל לטרטר אותי לעוד בדיקות ( בדיקת רנין צריך לנסוע לבית חולים לעשות ) .
ושאם הירידת משקל תמשך נעשה קולונסקופיה ואלי עוד בדיקות.
רציתי לשאול עד כמה זה סביר שאחרי חצי שנה של ירידת משקל יש בעיה באדרנל עם קורטיזול תקין אבל שתהיה בעיה ברנין ואלדוסטרון? האם זה באמת סיכוי מאוד נמוך ובדיקה שאפשר לחכות איתה כמה חודשים או לוותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאילה
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017במידה ואינך נוטלת גלולות או טפול הורמונלי אחר שמכיל אסטרוגן אז לא נראה סביר שיש בעיה באדרנל מבחינת הפרשת קורטיזול בערכים שתארת
חסר באלדוסטרון יכול להביא ללחץ דם נמוך אך לא סביר שיגרום לירידה במשקל ולכך צריך לחפש סיבה נוספת לירידה במשקל.
בדרכ חסר באלדוסטרון מתבטא באשלגן גבוה ואצלך האלקטרוליטים תקינים לפי מה שתארת, אך עדין יכול להיות חסר חלקי
ברב הקופות כן מבצעים רנין רק בסניפים מסוימים, כדאי לברר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בפעילות בלוטת התריסאני20/06/2017
עשיתי בדיקות מעבדה יצא tsh 4.01 שזה רבולי אני בכללית הגבול הוא עד 4.2
לפני חצי שנה היה לי 0.76 שזה קרוב לתת פעילות בלוטת התריס מה ששונה מאז שיניתי תרופת נגד דכאון ללוסטרל מסרוקסט ופרוזק שלקחתי כמה ימים ואני שותה תה ירוק כמה כוסו ביום ולוקח 2 מג פיסוטרולים ביום לטיפול בכולסטרול גבוה מה ההסבר לשינוי חד בבדיקה הזו האם השינויים שעברתי בשנה האחרונה יש לציין שכל הבדיקו שלי ב 3 שנים האחרונות משו כמו 4-5 בדיקות היו מתחת ל 2 tsh
האם כדאי לבדוק שוב את בלוטת התריס יכול לניות שלתה ירוק ולפיסטרולים יש השפעה?
יש לציין שאני סובל מדכאון וחרדות וממה שהבנתי מי שסובל מזה צריך שיהיה לו tsh נמוך מ 2 האם הפלואוריד שבתה יכול לפגוע בבלוטת התריס ? אני שותה מספר כוסות תה ירוק ביום ממוצע 4 כוסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום24/06/2017שלום
TSH של 4 הוא גבולי ואני לא מכירה קשר אל חרדה או דכאון בערכים שכאלו.
ממליצה להמשיך לעקוב.
לא מכירה קשר לתרופות/תכשירים הנוספים שתארת וגם לא לתה ירוק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה ותרופות פסיכיאטריותמתמודד18/06/2017
לד"ר שלום,
אני מטופל שנים רבות בזיפרקסה שגורמת בין היתר לעליה משמעותית בפרולקטין ובתופעות לוואי קשות. אני אמור להחליף תרופה בעצת הפסיכיאטרית. אני בן 40, עוסק בפעילות אירובית, אך בעל עודף שומן לא אסתטי בחזה,מה שמפריע גם בלבישת בגדים מסוימים. בהנחה שאמשיך במשקל תקין וספורט, ייתכן שהחלפת התרופה בכזו שלא מעלה פרולקטין, תעזור לי בבעיה האסתטית שתיארתי?
בתודה מראש,
מתמודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למתמודד
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017עליה בפרולקטין גורמת לעליה ברקמה בלוטית בשד ולא ברקמת שומן לכן אם מדובר ברקמת שומן לא סביר שהחלפת התרופה תעזור..
צריך לבדוק במה מדובר
מציעה להגיע ליעוץ אנדוקריני
כמובן שירידה במשקל פעילות גופנית אשר בונה מסת שריר (תנגודת) יכולות לסייע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות והשמנה עזרה בבקשהרועי18/06/2017
שלום וברכה אני בן 29 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות
אביליפיי 5 מ"ג (אנטי פסיכוטי)
לוסטרל 100 מ"ג (נוגד דיכאון SSRI)
למיקטל 250 מ"ג (מייצב מצב רוח, זו תרופה גם נגד אפילפסיה)
אני עושה ספורט (ריצה 4 פעמים בשבוע) ודיאטה אך לא מצליח לרדת במשקל.. שוקל 103 קילו וגובה 1.78
בנוסף לכך אני מרגיש עייפות מסוימת וחוסר אנרגיה במהלך היום ויש לי נשירת שיער מתמדת..
עשיתי בדיקות הורמונליות והנה התוצאות
ESTRADIOL (E-2) - 110 pmol/L
SHBG - 20.8 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX - 34.1
TSH - 1.91 mIU/L
T4- FREE - 11.9 pmol/L
LH - 0.70 IU/L
FSH - 4.50 IU/L
PROLACTIN - 119.7 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL - 7.10 nmol/L
IGF-1 - 26.73 nmol/L
CORTISOL-BLOOD - 439 nmol/L
מה דעתך? האם זה קשור לכך שאני לא מצליח לרדת במשקל ולהשמנה הביטנית שלי ולעייפות ולחוסר האנרגיה?
תודה מראש, שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017שלום רועי
בעקרון התרופות שציינת יכולות להגביר תאבון ולהביא להשמנה.
הבדיקות שתארת תקינות. ולכן הסיבה היא לא הורמונלית אלא אולי תרופתית וקשורה להרגלי חיים.
רמת הטסטסוטרון החופשית נראה שהיא תקינה וירידה נוספת במשקל צפויה לשפר אותה
אפשר לשקול טיפול תרופתי שיסיע לירידה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון! הוא סובל מטסטוסטרון נמוך
ניב30/06/2017התשובה שקיבלת לא נכונה יקירי...
אתה סובל מטסטוסטרון נמוך ואני מניח שיש לך בעיה גם בחשק המיני ובחוזק הזקפה כנראה שהרופאה לא שמה לב היטב לתוצאה
רמות טסטוסטרון טוטאל הן בין 8 ל 28 ולך יש 7
בנוסף רמות אנדרוגניות נמוכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום30/06/2017מה שחשוב זה הטסוטסטרון החופשי שהוא תקין ולא הכללי שיורד בעודף משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה שלום שוב, עשיתי טסט הנה התוצאות
רועי05/07/2017היי עשיתי טסט מיוחד זה מה שיצא בתוצאות (בדיקות כל חצי שעה של גירוי)
TESTOSTERONE 0' 7.30 nmol/L
LH 0' 2.10 IU/L
LH 30' 28.20 IU/L
LH 60' 20.60 IU/L
LH 90' 13.30 IU/L
FSH 0' 4.40 IU/L
FSH 60' 12.50 IU/L
FSH 90' 10.60 IU/L
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין גם שעברתי בדיקת שתן קורטיזל 24 שעות
רועי05/07/2017CORTISOL-U FREE 24h
תוצאה
80.9 nmol/24hr
CORTISOL-U FREE SAMP
43.7 nmol/L
REMARKS (GENERAL)
נפח: 1850* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה ע"פ מה אמרת שהטסטוסטרון החופשי שלי תקין?
רועי06/07/2017הרי עשיתי רק בדיקה של TESTOSTERONE- TOTAL ולא של FREE..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2017אכן לא בצעת בדיקה ישירה של טסטוסטרון חופשי
אך FREE ANDROGEN INDEX - 34.1
יכול לשמש אומדן לטסטוסטרון החופשי למיטב זכרוני זו רמה תקינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך דר בבקשהרעות17/06/2017
שלום
הגידול אצלי גדול רופא המנתח המליץ על כריתה מלאה ואחר כך טיפול ביוד קוטר הגוש 4 ס״מ ודבר נוסף מה זה ניאופלזיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרעות
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017קשה לתת חוות דעת מלאה מבלי לראות את כל הפרטים. 4 סמ זה הגבול העליון לכריתה חלקית. אפשר לשקול כריתה מלאה ואולי לותר על הטפול ביוד. מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כריתת אונה של בלוטת התריסרעות17/06/2017
שלום רב
קיבלתי את תוצאת הפתלוגיה לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס Bethesda Iv בבדיקה ציטולוגית אבחנה follicular tumor התוצאה בחתך קפוא follicular lesion
תוצאה סופית Niftp המנתח
אומר שצריכה לעבור כריתה מלאה ולאחריו טיפול ביוד
לפי מה שהבנתי סוג זה בעייתי ...
האם זה גידול פוליקולרי ?!
תגובה לרעות
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017אם אכן מדובר בNIFPT מדובר בקרצינומה פפלרית עם מאפיינים פוליקולרים ודווקא היא סוג פחות בעייתי מבחינת הסכוי שלו לחזרה.
אם הגדול לא גדול ולא פרץ מעבר לבלוטת התריס ואין מעורבות של בלוטות למפה צואריות יתכן שניתן להסתפק בכריתתה אונה ללא השלמת נתוח וללא טפול ביוד. אך יש צורך בנתונים נוספים לצורך ההחלטה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות במספר כיוונים אנדוקרינולוגייםאבי16/06/2017
שלום
בן 34
מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות(שיכולה להופיע גם בבוקר לאחר שינה מספקת),חוסר ריכוז,בעיות זיכרון,חוסר אנרגיה.לפני 4 שנים התגלה מחסור B12 ומאז ועד היום אני לוקח את תוסף התזונה כך שערכיו הם בנורמה.במסגרת בירור ל B12 נמוך בוצעה בדיקת גסטרין והתגלה גבוה.עברתי 2 גסטרוסקופיות שהציגו מצב של גסטריטיס אטרופית אוטואימונית (HP שלילי - אין נוכחות חיידק הליקובקטור פילורי).עד היום לא הוצע טיפול כלשהו לגסטריטיס חוץ מלהמשיך ליטול B12 עם הפסקות ובדיקות דם שגרתיות.חוץ מזה שאר בדיקות הדם תקינות (אלקטרוליטים,ספירת דם,TSH - הכל תקין לפי שעה).עברתי לפני כמה שנים MRI מוח היות ולכל התסמינים התווספו גם זרמים בכל הגוף,לחץ ברגליים וחוסר יציבות בהליכה.ה MRI יצא תקין ולפי שעה אין עדות לממצא נוירולוגי יוצא דופן.לפני כמה שנים עברתי גם אקוקרדיוגרפיה חיצונית (אקו לב) והולטר היות ורופא המשפחה מצא סינוס ברדיקרדיה - 2 הבדיקות יצאו תקינות.הייתי אצל קרדיולוג לאחר 2 הבדיקות הנ"ל ובדיקתו יצאה תקינה.הל"ד שלי בגדר הנורמה,אמנם הדופק די איטי (45- 50) ועל אף שאני הולך לחדר כושר ועושה ספורט איני בטוח שזה נורמלי עבורי.בינתיים עושה רושם שהדופק הנמוך לא אחראי על הסימפטומים אותם מציג.
בנוסף אציין שמצבי הנפשי תקין לחלוטין - הבעיה אינה נפשית (נבדק הכל בסדר).
לאור האמור לעיל חשבתי לפנות ל 3 תחומים שונים במטרה ולנסות למצוא תשובות למצב שמשבש לי את איכות החיים באופן די משמעותי (במיוחד העייפות , חוסר ריכוז ובעיות זיכרון).
התחומים הם : אימונולוגיה ואלרגיה,אנדוקרינולוגיה וטוקסיקולוגיה.קראתי על מצב של הרעלת כספית שיכול לתת סימפטומים דומים - אבל שוב הכל השערות..
אשמח לקבל ייעוץ ואולי כיוונים בדיקה נוספים הקשורים לאנדוקרינולוגיה ו/או אולי תחומים נוספים שעליי לפנות להמשך בירור.
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017על פניו מבלי לראותך, היתי משלימה גם FT4 בנוסף לTSH כי במצב של הפרעה הפופזרית הTSH תקין והFT4 יכול להיות נמוך ולהביא לתסמינים.
פרט לכך מציעה לבדוק קורטיזול בוקר ולשקול מבחן סנקטן אבל לכך לא ככ מתאים הדופק הנמוך
אם העייפות החולשה התקפים לשקול הולטר אקג אולי יש קשר לדופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר מאיה
אבי17/06/2017תודה רבה על הייעוץ הראשוני.
אולי חשוב לציין בגלל תסמיני העייפות וחוסר ריכוז ניסיתי ריטלין והוא משפר משמעותית את התסמינים.אני לא חושב שיש לי בעיה של קשב וריכוז,אבל כנראה שיש מצב כלשהו שבין היתר מתבטא גם בעייפות וחוסר ריכוז.בנוסף,כפי שציינתי מקודם הדופק שלי די נמוך (50) והיום לקחתי כדור ריטלין רגיל ב 12:00 ובשעה שמונה בערב כשמדדתי שוב ל"ד גיליתי דופק 62. הריטלין לא אמור להשפיע כבר בשעה 8 בערב (אחרי 8 שעות) ובכל זאת הדופק עלה ל 62 (נורמלי).אולי זה אומר משהו מבחינה קלינית.אני חושב באופן כללי שהדופק הנמוך אצלי זה רק סימן אחד משאר הדברים הלא יודעים שמובילים למצב של עייפות,חוסר אנרגיה וחוסר ריכוז מהם אני סובל כבר 4 שנים (עם עליות ומורדות).
זה אומר לך משהו ?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017אין לי רעיון למשהו נוסף מעבר למה שכתבתי במייל הקודם.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
אבי21/06/2017אני מרגיש לעיתים קרובות כמו דופק בצד השמאלי של הצוואר ובנוסף כאילו הראש זז מעט במנוחה והתזוזות של הראש מסונכרנות עם הדופק. האם יש השערה כלשהי ממה זה נגרם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)