מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות של בלוטת התריסחגית27/05/2017
שלום רב,
אמי בת 78, סובלת שנים מתת פעילות של בלוטת התריס, ומאוזנת ע"י אלטרוקסין.
בשנים האחרונות שותה 200 מ'ג אלקטרוסין בבוקר ומאוזנת באופן קבוע.
בבדיקות האחרונות תוצאת ה - TSH הינה 7 . מה המשמעות של התוצאה?
שהבלוטה הפסיקה לתפקד לגמרי??? מה הטיפול לכך?
בתודה מראש עבור עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחגית
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017ערב טוב
בעקרון TSH של 7 הוא גבולי לגילך, הנורמה בקבוצת גיל זו היא כנראה עד TSH של 6.
במידה והקפדת לטול את הטפול כראוי ובצום ולא שלבת עם שום תרופה אחרת אפשר לשקול העלאה קלה של המנון, למשל ב50 מקג' לשבוע.
אם לא הקפדת לטול בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד או ששלבת עם כדורים נוספים אין צורך לשנות מנון אלא להקפיד על נטילת האלטרוקסין באופן זה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איני בטוח אם לקחתי הבוקר אלטרוקסיןעופר27/05/2017
אני אמור לקחת יום יום בבוקר את המנה. היום איני בטוח אם לקחתי או לא..האם לחכות למחר ולקחת את המנה הרגילה או להסתכן באפשרות שאקח מנה כפולה היום? מה חמור יותר..לדלג יום או מנה כפולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעופר
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017אם הטפול הוא בשל תת פעילות של בלוטת התריס ולא ממאירות בבלוטת התריס נראה לי שעדיף לדלג על מנה.
אפשר גם לעשות אפשרות ביניים של תוספת של חצי מנה מחר
לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע עלתה רמת הסוכרעירית25/05/2017
אני בת 62, כל השנים רמת הסוכר היתה 85-92, ובבדיקה האחרונה לאחר כשנה הרמה עלתה ל 127 וה A1C1 ל 5.8, התזונה שלי היא קטוגנית למעט מעידות קלות, לאחרונה עברתי 2 טיפולי המסת שומן בהקפאה, האם זה יכול להסביר את העליה, ואם לא מה כן?משקליי 76 וגובה 163,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעירית
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017ערב טוב,
דיאטה קטוגנית אכן לרב יעילה במניעה של עלית רמות הסוכר
האם את מקפידה על פעילות גופנית מכוון שהיא לא פחות חשובה
האם יש ספור משפחתי של סוכרת
את אכן סובלת מעודף משקל שיכול להגביר את הסכון ללקות בסוכרת
אם את מקפידה על פעילות גופנית ואין ספור משפחתי של סוכרת כדאי לשקול צורך בברור אנדוקריני נוסף
לא ידועה לי מהי ההשפעה של המסת שומן בהקפאה
אם מדובר בהמסה של שומן תת עורי יתכן שיש לכך השלכות מטבוליות שליליות מכוון שזהו מאגר "טוב" מבחינה מטבולית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות tsh ונטילת אלטרוקסיןאלה24/05/2017
שלום,
אני בהריון שבוע 6+ אחרי טיפולי ivf. טרם הטיפול הראשון, הפנתה אותי רופאת הפריון לקחת מרשם לאלטרוקסין על מנת להטריד את בלוטת התריס למתחת ל2.5. לפני שהתחלתי אלטרוקסין tsh היה 3.5 - ערך בגדר הנורמלי. גם בדיקת הנוגדנים היתה תקינה.
שאלתי היא עד איזה שלב בהריון עלי להמשיך ליטול את האלטרוקסין? האם אלטרוקסין עשוי לפגוע בהתפתחות העובר באיזושהי צורה או לסכנו?
מדוע למעשה עלי היה לקחת להוריד רמות tsh אם אין לי באמת בעיה בבלוטת התריס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלה
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017אכן תפקודי התריס שציינת גבוליים, בעקרון הנורמות של נשים הרות נמוכות יותר מאלו שטרם הריון ולכן שואפים להגיע אליהן, מדובר בTSH נמוך מ2.5,.
אין הוכחה שלהיות קצת מעל ערך זה מסבה נזק להריון
אבל בהפותירואידזם אוברטי (TSH מעל 10) יש הוכחות ברורות להשלכות שליליות על העובר האם וההריון
מכוון שמדובר בטיפול עם סכון מנמלי, אם בכלל, הרופאה העדיפה לטפל מאשר לקחת את הסכון להשלכות שליליות שעשויות להיות במידה ותחול עליה נוספת בTSH
מדובר בתרופה בטוחה, אך מחייבת מעקב והתאמת מנון, יש לבדוק בטרימסטר הראשון של ההריון תפקודי תריס אחת לחודש ולהתאים מנון בהתאם לTSH, בטרימסטר הראשון היעד 0.1-2.5
אחכ אחת לטרימסטר עם יעד של 0.3-3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוגורנין A לשלילת קרצינואידשגיא24/05/2017
שלום
עקב ירידת משקל חולשה ועוד תופעות
נשלחתי על ידי אנדוקרינולוג לביצוע בדיקת
כרומוגרנין A לשלול קרצינואיד.
ביצעתי בצום.
בסיום הבדיקה הבודקת בקופח ראתה שהברקוד על המבחנה לא תקין והמחשב לא יכול לקרוא אותו
ולכן פתחה את הפקק של המבחנה ושפכה את הדם לתוך מבחנה אחרת זהה ( פקק אדום ) והוא נשלח למעבדה.
רציתי לדעת האם העברת הדם ממבחנה למבחנה כך שהוא
נחשף לחמצן פוגעת באמינות הבדיקה ?
הרי כשהדם יוצא מהגוף בצינור למבחנה אני מניח שלא נחשף לחמצן?
או שזה חסר משמעות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשגיא
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017אינני בקיאה בנושא, אך גם כאשר הדם מגיע למעבדה המבחנה נפתחת והוא נחשף לחמצן כך שלא נראה לי בעייתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושאי אנדוקרינולוגיה ותנודותשל מצב הרוחמור24/05/2017
שלום ד"ר,
אני הולכת לבצע בדיקות דם של הורמונים עקב שתי בעיות שיש לי, הבעיה הראשונה היא שיעור יתר והבעיה השניה היא שלאחרונה יש לי תנודות קיצוניות במצבי הרוח אז רציתי לבדוק את מצב ההורמונים שלי.
השאלה שלי היא האם יש חשיבות למועד ביצוע בדיקת הדם ביחס למחזור כיוון שידוע לי שהורמונים זה נתון שמשתנה המון במהלך החודש, האם יש עדיפות לפרק זמן מסויים בחודש שעליי לבצע בו את בדיקת הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למור
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017בדיקת הורמונים לשעור יתר חשוב לבצע ביום 3-5 למחזור, כאשר יום אחד הוא יום קבלת המחזור שמחייב פד/טמפון
לגבי הורמונים שקשורים למצב הרוח אם מדובר בקורטיזול, או תפקודי תריס לא משנה הקשר למחזור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה גבוהה של קורטיזולדנה24/05/2017
שלום,
בבדיקת הדם האחרונה שלי התקבלה תוצאה גבוהה של קורטיזול:761 nmol/L.
ללא קשר, אני לוקחת תרופות נגד דיכאון (ariply, prothiazine, brintellix, miro).
רציתי לדעת האם לקיחת התרופות יכולה לגרום לרמות גבוהות של קורטיזול או שזה לא קשור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017לא ידוע לי שתרופות נגד דכאון יכולות להביא לעליה ברמות קורטיזול אבל כל סטרס נפשי/דכאון יכול להביא לעליה ברמה
לרמה הבסיסית של קורטיזול אין ככל משמעות באבחון עודף קורטיזול אלא יותר לאבחון חסר שלו, שכמובן שלא קיים כאן
לאבחון עודף קורטיזול אנחנו נותנים תכשיר "קורטיזול" מבחוץ - בכדור ובודקים אם הגוף בתגובה מפחית את יצור הקורטיזול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הערכים שלו צריכים להיות בשלב הזה של המחזור?ד``ר מאיה איש שלום24/05/2017
בבדיקות הורמונליות שנערכו ביום השלישי של המחזור, ערך ה-OH 17 פרוגסטרון שלי יצא 3.5 nmol/L (כשהגבול הוא 0.9-2.7).
האם זה גבוה מידי? מה הערכים שלו צריכים להיות בשלב הזה של המחזור?
-סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס (מטופלת בכדורים ומאוזנת כרגע) ויש שחלות פוליצסטיות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרעות
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017הערכים עדין בתחום הסביר.
אם יש תמונה של מחזור לא סדיר/שעור יתר/אקנה או כפי שציינת שחלות פוליצסטיות אפשר לשקול בצוע מבחן סנקטן 250 מקג' אך אין התויה ברורה לפי הערכים שציינת לבצוע המבחן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תרופות של סכרתירון22/05/2017
בעניין קשיש המטופל בטרגלודק מטפורמין 850 מ"ג ונובונורם 0.5 מ"ג פעמיים ביום.
ערכי הסוכר לפני שלושה חודשים היו a1c 8.3 .
בשלושת השבועות האחרונים קיימת ירידה בערכי הסוכר לערכים של כ- 110 במקום 160 (לא בצום).
בהתאם לנתונים האלה ועל מנת למנוע מצב של היפו מה דעתכם בעניין הפחתת מינונים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
ירון24/05/2017אציין כי לאורך זמן אין פגיעה באברי מטרה והיעד שנקבע הוא 100-150 בצום 150-200 לא בצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לירון
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2017ערך של 110 בצום לא מטריד מבחינת הסכון להפוגקלמיות
כדאי לבדוק גם במהלך היום אחרי ולפני ארוחות אם הערכים מתקרבים ל80 היתי שוקלת הפחתת/הפסקת נובונורם
אפשר לשקול חבור למד סוכר רציף כהולטר שיתן הערכה טובה יותר של המצב כל היום והלילה (רכישה פרטית).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון, TSH נמוך בתחילת חודש רביעימיקה21/05/2017
שלום,
אני מקבלת יוטירוקס 100 * במשך שישה ימים בשבוע כבר קרוב לשנה. (בעבר נטלתי פעם נוספת עד איזון והפסקתי).
כיום, בתחילת חודש רביעי; tsh 0.47
T3 4.4 \ T4 18.5.
לפני חודש 0.60 TSH
לפני חודשיים TSH 1.11
לפני שלושה חודשים 0.89 TSH.
מה יש לעשות?
תגובה למיקה
ד''ר מאיה איש שלום21/05/2017ערב טוב
הערכים שציינת הם תקינים להריון הנורמה בהריון (0.3-3 בטרימסטר 2-3) ובראשון בין 0.1-2.5.
אפשר לשקול הורדת מנון ב50 מקג' לשבוע זה לא חובה, כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר ובדיקת aicאליעד20/05/2017
בבדיקת הסוכר לאחר צום יצא 97 אך לעומת זאת בבדיקה aic יש לי פחות מ5 אחוז, יצאתי מבולבל האם מצבי הוא כמעט גבולי או שהוא טוב
תגובה לאליעד
ד''ר מאיה איש שלום21/05/2017במידה ואין מצבים שמשפיעים על משך החיים של הכדוריות האדומות כגון אנמיה, חסר ברזל וגורמים נוספים אז ההמוגלובין A1C הוא אמין
אם יש לך גורמי סכון לסוכרת (כגון עודף משקל, ספור משפחתי, טפול בסטרואידים) כדאי לשקול חבור למד סוכר רציף ולראות מהם ערכי הסוכר שלך אחרי האוכל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של בדיקות דםרמת סוכר20/05/2017
בן 62 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן מבנה גוף בינוני.ל.ד130-80 .בבדיקות דם רמת סוכר בצום 12 שעות 105.רמת סוכר מסוכרר 6.2 . כולסטרול כללי 240 הטוב 53 הרע 170.טרגליצרידים 150.עושה הליכה5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום.והשאלה היא מה משמעות רמות הסוכר ומה עלי לעשות. רופא משפחה מסר לא מדובר בסכרת להמשיך בפעילות גופנית ותזונה דלת פחמימות. לא נוטל טיפול תרופתי כלל.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2017שלום
ערכי הסוכר מתאימים לטרום סוכרת וגם רמת הכולסטרול גבוהה. ממליצה להתעייץ עם רופא משפחה/אנדוקרינולוג לגבי טיפול למניעת סוכרת (מטרפורמין) וטיפול בסטטינים להורדת רמות הLDL.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לבירור סכרתאליעד18/05/2017
איזה בדיקות דם צריך לעשות חוץ מגלוקוז כדי לברר האם אתה בשלב טרום סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליעד
רצוי לבצע בדיקת hbAIC וגם פרופיל שומנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת קורטיזול לחולי סכרתיעל18/05/2017
שלום , אימי היא חולת סכרת והיא כרגע לא מאוזנת.
רופא העור רשם לה משחת טרידרם שהיא על בסיס קורטיזול
(סטראואיד) לפריחה שיש לה מתחת לשדיים.
האם יש בעייתיות במרשם קורטיזול לחולי סכרת מחשש שיחלחל לאברים פנימיים?
כמו כן היא אמורה לעבור ביופסיה בקרוב , האם זה יכול לפגוע בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה המכילה סטרואידים
קיימת השפעה של הסטרואידים על ערכי סוכר גם כאשר מדובר במשחה. במקרה זה תלוי בריכוז וסוג הסטרואידים וגודל שטח הגוף המטופל. לדעתי הטיפול חשוב ושטח הגוף אינו כל כך גדול כך שהשפעה לא מאד גדולה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר 97 האם זה מתקרב לגבוליאליעד17/05/2017
אני בן 41 עשיתי בדיקת סוכר יצא 97 אחרי צום של 12 שעות
הבנתי שאם מגיעים למספר 100 זה בעיה
האם 97 זה מראה שזה כמעט מגיע לגבול?
הם אני צריך לשמור יותר מסוכר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז 97 בצום
רמת סוכר של 97 בצום תקינה אך בגבול עליון של הנורמה. רצוי לבדוק פרופיל שומנים ובדיקת AIC אשר בודקת את איזון הסוכר בשלושה חודשים אחרונים. בכל מקרה רצוי לשמור על משקל תקין ובלבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)