מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות מיפוי בלוטת התריסאופיר13/06/2017
שלום,
אבא שלי בן 83 עבר מיפוי בבלוטת התריס.
אשמח לדעת ע"ס התוצאות, אני מניח שיהיה חייב ניקור לביופסיה? שאלתי ע"ס התוצאות וע"ס בדיקת הדם, האם יש ממה לחשוש שזה ממאיר? אנחנו בלחץ והתור לאנדוקרינולוגית רק עוד שבועיים.
התוצאות:
TSH 0.15 מתחת לנורמה
T3 4.4 בנורמה
T4 14.6 בנורמה.
מיפוי:
קליטה בגבול התחתון של הנורמה
מיפוי: אונה ימנית קשר של 1 ס"מ בחלקה התחתון הצדדי
אונה שמאלית: מוגדלת עם קשר קר גדול בחלקה התחתון מגיע עד המנובריום.
סיכום: זפק רב קשרי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאופיר
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017יתכן שיהיה צורך בנקור של הקשרים הקרים (ממה שהבנתי תואר אחר משמאל) אך אפשר להחליט אם הכרחי בהתאם למאפייני הקשרים ומחלות הרקע של אביך.
באנשים מבוגרים עם מחלות רקע וקשרים לא חשודים סונוגרפית אפשר להחליט לותר על הנקור
מציעה לבצע אולטרהסאונד אצל בודק טוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - לגבי אולטראסאונד
אופיר17/06/2017קודם כל תודה רבה על התגובה.
לגבי אולטראסאונד, אבא שלי עשה בדיקה כזו. (וגם CT חזה מצרף את מה שמוזכר שם לגבי זה) מצרף בהמשך. הסיבה שהופנה לאחר מכן למיפוי, בגלל שערכי הTSH ירדו מתחת לנורמה.
1. אודה מאד לדעתך ע"פ המידע מהאולטראסאונד והCT
2. האם כדאי לבצע אולטראסאונד נוסף לפני החלטה על דיקור?
אולטראסאונד:
אונה ימנית :
.
מעט מוגדלת.
.
מרקם לא הומוגני, מולטי נודולרי עם הסתיידויות.
הקשרית הגדולה כ 15 מ"מ.
לציין קשרית 9 מ"מ עם מרכיב נוזלי וסולידי
.
איסטמוס : אינו מורחב. קשרית 9 מ"מ.
.
אונה שמאלית :
.
מוגדלת, עם רושם לגלישה רטרו-סטרנלית.
.
מרקם לא הומוגני, מולטי נודולרי עם הסתיידויות
הקשר הגדול כ 25 מ"מ.
.
ללא לימפאדנופתיה יוגולארית חשודה.
.
בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות, מעט אטרופיות.
CT:
הודגם גוייטר רטרוסטרנלית משמאל שמתחיל הסתיידויות גסות שגורם תזוזה של הקנה.
התעבות פרי-קרדיאלית קלה.
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר גבוהים בתחילת הריוןאופק12/06/2017
שלום רב,
אני בתחילת הריון שבוע 8.הריון קודם הייתה סכרת הריון.בהריון הנוכחי אני בודקת ערכי סוכר משבוע 6 כשעה לאחר ארוחה ובצום. אם אוכלת "רגיל" ערכים גבוהים. למשל- לאחר שעה מארוחה של לאפה מקמח לבן ערך 176. לאחר שעתיים 170. שומרת על תזונה דלת פחמימות ולכן הערכים מאוזנים.
מכיוון שבתחילת הריון עדיין אין שילייה האם זה אומר שיש לי סכרת ללא קשר להריון?
קבעתי תור לרופאת סוכרת אך יש לי המתנה של עוד שבועיים ואני מאוד מודאגת.
אשמח למענה.
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאופק
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017ערב טוב
השנויים ההורמונלים שחלים בהריון גם טרם התפתחותה שליה, העליה ברמות הפרוגסטרון למשל כבר יכולים להביא לעליה ברמות הסוכר
זה נכון שבשלב כה מוקדם בהריון החשד הוא שמדובר בטרום סוכרת שקיימת עוד טרם ההריון, ויתכן שנשארה מאז ההריון הקודם.
האם בצעת העמסת סוכר או בדיקת המוגלובין A1C אחרי ההריון הקודם?
כל עוד את מאוזנת תחת דיאטה אין דאגה
אם הגניקולוג מאשר פעילות גופנית גם כן מסייעת לאזן את ערכי הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר גבוהים בתחילת הריון
אופק18/06/2017בוקר טוב ד"ר מאיה איש שלום,
ראשית,המון תודה על המענה.
לאחר ההריון הקודם בעצעתי בדיקת A1C (המשכתי לשמור על התזונה) התוצאה הייתה 5. עכשיו ביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 5.4 אך בתקופה האחרונה לפני ההריון הנוכחי קצת פחות שמרתי על התזונה,אך לפי הבנתי זאת עדיין תוצאה מאוזנת. הערכים בצום לפני הריון קצת עלו ל 96-98 בתקופה זאת שפחות שמרתי על התזונה. כרגע מכיוון ששומרת הערכים מאוזנים,אך אם אוכלת משהו פחממתי הערכים לאחר הארוחה עולים לכן לא עושה זאת.
האם בשלב זה בכל זאת תיתכן סכרת הריון ולא טרום סכרת?
האם יש דרך לבדוק את זה?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאופק
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2017המוגלובין A1C של 5.4 הוא מעל מעל הנורמה להריון שהיא 5.3. ואכן הערכים שלך תאמו זאת. מה שחשוב שבעזרת דיאטה את מאוזנת וטוב שאת עוקבת, ואם ניתן טוב יהיה אם תוכלי לשלב פעילות גופנית
הבעיה עשויה להתעורר בשבוע 24-26 אז מתחילה תנגודת משמעותית לאנסולין בעקבות הורמונים שמופרשים ע"י השליה ויתכן שהטיפול התזונתי לא יהיה מספק ויהיה צורך בטפול נוסף
אני חושבת שחשוב שתמשיכי לעקוב כך באופן רציף ולהקפיד על תזונה ופעילות גופנית אם ניתן.
המוגלובין A1C של 5 שתארת לאחר הלידה הקודמת הוא תקין.
בכדי להבין באיזה סוג סוכרת מדובר, צריך להתרשם מתמונה מלאה אנמנסטית וקלינית ובמסגרת אינטרנטית זו זה בעיתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בטרום סכרת בעקבות. 99 בדיקת סוכר לאחר צוםאליעד11/06/2017
שלום אני בן 41.
Bmi 22.69
בדיקת סוכר לאחר צום 99
A1c 4.7
טריגליצרידים 115
שומנים Hdl 44
Non hdl 122
Ldl 98.5
האם אני צריך לחשוש מ99
לפעמים גם יוצא קצת יותר מ100 בבדיקת סוכר ביתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאליעד
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2017ערב טוב
סוכר שמעל 100 בהחלט מחשיד לטרום סוכרת
ההמוגלובין A1C תקין לחלוטין אך משקף ממוצע שפחות מ97 ולכן אולי לא אמין...
היתי שוקלת חבור למד סוכר רציף בכדי לקבל יותר מידע
חשוב לדעת אם יש סוכרת במשפחה, האם אתה מתאמן
משקל הגוף שלך תקין לחלוטין
ושומני הדם גם כן
בכל מקרה הקפדה על תזונה שאינה עתירה בפחמימות פשוטות ופעילות גופנית סדירה ארובית 150 דקות בשבוע מונעות התקדמות לסוכרת במעל 50% מהמקרים...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן סינקטן להעלאת קורטיזולדן10/06/2017
שלום
בן 32 סובל מחולשה עייפות בדיקות דם מקיפות תקינות לגמרי כימיה ספירת דם וכו'.
מבנה גוף רזה.
בבדיקת קורטיזול בבוקר יצא 320 .
בבדיקה חוזרת יצא 610.
הופנתי לאנדוקרינולוג שלח אותי למבחן סינקטן.
קראתי שבמבחן סינקטן מזריקים חומר לגוף שאמור לעלות את רמות הקורטיזול ואם הרמות במבחן עוברות את ה 550 אז אין בעיה ואין מחלה בשם אדיסון.
רציתי להבין.
1. אם מטרת המבחן להגיע ל 550 אם זריקה
שעוזרת לעלות את הקורטיזול
והיות והיה לי תוצאה של 610 בבדיקת קורטיזול בבוקר האם זה לא שולל אדיסון?
2. האם יכול להיות אדיסון לא קבוע? שיש תקופות או ימים שיש אדיסון ויש ימים שהתפקוד תקין? ולכן פעם אחת היה 320 בבוקר ופעם אחרת 610 ולכן כן צריך לבדוק ? או שתוצאה של 610 שוללת כל אדיסון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין SYNACTHEN
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/06/2017שלום
אכן אם רמת קורטיזול 610 נמול/ליטר ניתן לעיתים לותר על התבחין SYNACTHEN אלא אם בכוונת האנדורינולוג לבלדוק אז הורמונים נוספים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גויטר רב קשרי בבלוטת התריספרח08/06/2017
בת 45 במעקב מזה 6 שנים עקב גויטר רב קשרי,בבדיקת הu.sהאחרונה צויין ממצאים פוקאליםבשתי האונות,נודול ציסטי דומיננטי באונה השמאלית בקוטר של 40 מ"מ סולידי עם מרכיב נוזלי,ונודול בקוטר כ17 מ"מ עם הסתיידויות מוקדיות באונה הימנית.
חשוב לציין שהגדלים נשארו ללא שינוי במשך המעקבים שאני עושה 6 שנים (בשנים הראשונות ביצעתי ביופסיות שיצאו שפירות)שאלתי היא מתי שוב כדאי לבצע ביופסיה...למראית עין כן יש לי בליטה בצוואר של הציסטה הגדולה....כאשר הביופסיות יצאו תקינות נרגעתי אבל לעיתים שוב נלחצת שמא מתפספס או השתנה משהו.
תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לפרח
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017אין המלצה חד משמעית לחזור על ניקור (ביופסיה) אחרי שנים של מעקב אם מדובר בקשריות לא חשודות שלא השתנו ונדגמו כראוי. בכדי להחליט חשוב לראות את מאפייני הקשריות וכן את תוצאות הביופסיות הקודמות.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hg.A1c מושפעת משבועות אחרוניםמוריס08/06/2017
האם זה נכון שהתוצאה ל- A1C מושפעת יותר מהשבועות האחרונים ופחות מהשבועות הרחוקים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למוריס
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017המוגלובין A1C משקף את 3 החודשים האחרונים כי מדד זה קשור לזמן החיים של הכדוריות האדומות בדם, אליהן נקשר הגלוקוז
לא ידוע לי שלשבועות האחרונים יש השפעה רבה יותר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על US צווארשרון06/06/2017
שלום ד"ר, עשיתי US לצוואר בקופת החולים:
אונה ימנית :
.אינה מוגדלת.
.אי הומוגניות של המרקם מספר קשריות היפואקוגניות הגדולה 7 מ"מ.
.איסטמוס : אינו מורחב.
.אונה שמאלית :
.אינה מוגדלת.
.אי הומוגניות של המרקם. קשר לא הומוגני 16 מ"מ, קשריות קטנות נוספות היפואקוגניות.
בלוטות לימפה יוגולריות בעלות מבנה שמור למעט אחת הבלוטות משמאל 20 מ"מ עם קורטקס מעובה.
לאחר מכן עשיתי שוב US בבי"ח אצל אינדוקרינולוגית שאמרה שהקשרית (16 מ"מ) אינה בעלת מאפיינים חשודים, אך יש לבצע ניקור בגלל הגודל (מעל 1 ס"מ).
אשמח לשמוע דעתך ומה הכוונה שבלוטת ליפה מעובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017קשריות בבלוטת התריס הן במעל 80% מהמקרים שפירות אך מקובל לבצע נקור (ביופסיה תחת אולטרהסאונד) בכדי לוודא זאת.
לגבי בלוטת הלמפה עם הקורטקס המעובה יש מאפיינים נוספים חשובים בכדי לדעת אם מדאיגה. בלוטה תקינה יש לה הילוס שומני, זרימת דם מרכזית. בזמן בצוע הנקור את יכולה לבקש שיסתכלו גם על בלוטת הלמפה ויאפיינו אותה יותר. בלוטה עם קורטקס מעובה יכולה להיות גם ראקטיבית לזהום ולחלוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של איסוף שתןדנה06/06/2017
שלום רב ,
ביקרתי אצל דר רוזני ,
ונשלחתי אותי לאיסוף שתן , מכיוון שהתורים ארוכים מאוד ,
אשמח אם תוכלו לבדוק את תוצאות הבדיקה בינתיים.
Epinephrine sample 7.63
Epinephrine 24h 13.96
Norepi sample 7.16
Norepi 24h 13.10
Dopamine sample 83.48
Dopamine 24h 152
האיסוף היה בכמות של 1830 ל 24 שעות.
בבדיקה נוספת של 24 שעות (ביום אחר)
Cortisol u free 24h 139.2
Cortisol free sample 174
Creatinine 24h- 1044
Creatinine sample -130.5
לנפח של 800
בבדיקת דם - crp 1.81 כשהנורמה
0.00-0.50
Cortisol blood 741
אודה לתשובתך ולהסבר בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
דנה06/06/2017בנוסף שכחתי לציין שבצעתי גם אולטרא סאונד גרון בחשד לקשר בבלוטת התריס
הממצא הוא :
בתחנה בין 2ל-3 משמאל,בלוטת לימפה במראה סונוגראפי תגובתי בגודל1.1ס"מ,לא חשודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת
דנה08/06/2017הגיעו תוצאות של הבדיקות הנוספות :
NORMETANEPH SAMPLE
תוצאה 82 µg/L
NORMETANEPH- U 24h
149 µg/24 h
METANEPHRINE U SAM
64 µg/L
METANEPHRINE U 24h
117 µg/24h
אודה לתשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017אינני זוכרת את הנורמות בעל פה הן מצוינות בתשובה עצמה, על פניו נראה לי שהתוצאות תקינות אך כאמור לא זוכרת את הנורמה בעל פה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דנה09/06/2017אך לצערי לא רשום בתשובה את הנורמה.
יש רק את התוצאות הנ"ל .
בנוסף , לגבי האולטראסאונד אני צריכה לדאוג ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תרופות פסיכאטריות כמו בנזדאופיניםיוסי06/06/2017
שלום
ברצוני לדעת האם תרופות כמו קלונקס וסימבלטה יכולות לדכא הורמון adh כאשר סכרת נשללה וסובל מאותם סימפטומים לפי הבנתי סכרת תפלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017סמבלטה עשויה להעלות הפרשת ADH, לא ידוע לי על השפעה לקלונקס
במקרים של סוכרת תפלה כליתית או מרכזית לא צפויה השפעה משמעותית של הללו ואם כבר ההשפעה מטיבה...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה לי? מבקש הסברמנחם05/06/2017
אכלתי במסעדה. הקפדתי להמנע ממזון המכיל סוכר ובלי פחמימות. במהלך הארוחה מדדתי סוכר בליברה וקיבלתי תוצאה: 350. זו תוצאה שאני לא רואה אף פעם. הנחתי שקנקן הקולה שביקשתי (דיאט), היה רגיל. בתוך דקות החל הסוכר לרדת, מבלי שעשיתי דבר ובמהירות רבה, עד היפו (70). למה זה קרה ???מה בעצם קרה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017יתכן ומדובר בטעות של החיישן
אינני יודעת מה הטפול התרופתי שלך לסוכרת יתכן שבעזרת הטפול התרופתי היתה ירידה ואכן מדובר בערך אמיתי של סוכר.
יתכן שאתה צודק שמדובר בקולה שאינה דיאט אופציה נוספת רטבים שהם עתירי פחמימות וסוכר במסעדות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדד את השאלה .....
מנחם10/06/2017עיקר השאלה מתייחסת לעובדה שדקות אחרי המדידה בליברה התחילה ירידה רציפה בקצב עצום, עד היפו, מבלי שלקחתי תרופות. עושה שימוש רק בטוג'או בלילה ובג'נואט. למה הירידה המהירה עד היפו ??? המדידה תוקפה בגלוקומטר. החיישן היה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום10/06/2017גם אנסולין בזלי כגון טוג'או יכול להביא להפוגלקמיות אולי מדובר במנון יתר..
במידה ויהיו ארועים נוספים כדאי לשקול שנוי טפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם עייפות והשמנהרועי05/06/2017
שלום וברכה אני בן 29 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות
אביליפיי 5 מ"ג (אנטי פסיכוטי)
לוסטרל 100 מ"ג (נוגד דיכאון SSRI)
למיקטל 250 מ"ג (מייצב מצב רוח, זו תרופה גם נגד אפילפסיה)
אני עושה ספורט (ריצה 4 פעמים בשבוע) ודיאטה אך לא מצליח לרדת במשקל.. שוקל 103 קילו וגובה 1.78
בנוסף לכך אני מרגיש עייפות מסוימת וחוסר אנרגיה במהלך היום ויש לי נשירת שיער מתמדת..
אשמח לדעת אילו בדיקות דם צריך לעשות בנוגע לכך..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום09/06/2017קשה להחליט אילו בדיקות יש לבצע מבלי לראותך
באופן עקרוני על סמך מה שציינת - כדאי לבדוק תפקודי תריס
לשקול ברור לקושינג ע"י אסוף שתן לקורטיזול/קורטיזול ברוק בלילה או מבחן דקסמטזון 1 מג' אם הפסיכיאטר מאשר אך הצורך בברור זה הוא רק לאחר התרשמות קלינית
וכן בלש עייפות ונשירת שיער לבצע ספירת דם אלקטרוליטים פריטין פולית B12 אנזימי כבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה שלום, עשיתי את הבדיקות הנה התוצאות
רועי12/06/2017היי עשיתי בדיקות הורמונליות והנה התוצאות
ESTRADIOL (E-2) - 110 pmol/L
SHBG - 20.8 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX - 34.1
TSH - 1.91 mIU/L
T4- FREE - 11.9 pmol/L
LH - 0.70 IU/L
FSH - 4.50 IU/L
PROLACTIN - 119.7 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL - 7.10 nmol/L
IGF-1 - 26.73 nmol/L
CORTISOL-BLOOD - 439 nmol/L
מה דעתך? האם זה קשור לכך שאני לא מצליח לרדת במשקל ולהשמנה הבטנית שלי ולעייפות ולחוסר האנרגיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת טסטוסטרון וחלבון בשתןאלון04/06/2017
שלום
ידוע שטסטוסטרון נקשר לאלבומין ולגולובין אי לכך רציתי לשאול האם הפרשת חלבון בשתן גורמת לירידה בטסטוסטרון עקב כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלון
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017בעקרון הטסטוסטרון החופשי אמור להשאר תקין במידה והמערכת מתפקדת כראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים תקינים בצום ולאחר ארוחהאופק03/06/2017
שלום רב,
מהם ערכים תקינים בצום,שעה לאחר ארוחה ושעתיים לאחר ארוחה? יש לציין שאני בתחילת הריון שבוע 7,בהריון קודם הייתה סכרת הריון.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאופק
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017בהריון הערכים התקינים בצום הם עד 90, שעה אחרי האוכל עד 140.
כדאי אולי לשקול בדיקה של המוגלובין A1C שמשקפת את ממוצע הסוכר של 3 החודשים האחרונים הנורמה בהריון עד 5.3
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות עם ערך גליקמיאמיר02/06/2017
רציתי לברר לגבי . פירות עם הכי פחות סוכר
תגובה לאמיר
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017התגובה הגלקמית משתנה מאדם לאדם ולכן זה לא ככ נכון להתיחס למדד זה.
בעקרון יש טבלאות באינטרנט שמכילות נתונים אלו. באופן עקרוני דובדבנים נחשבים לפרי שאינו עתיר סוכר לעומת זאת מלון ואבטיח נחשבים לעתירי סוכר
בברכהף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתרופות פסיכיאטריות והשמנהרועי02/06/2017
שלום וברכה, יש לי מס' שאלות חשובות - אשמח להתייחסות
אני בן 29 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות
האם שילוב של 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג לוסטרל ו-250 מ"ג למיקטל יכול לגרום לערך נמוך של טסטוסטרון ו"היפוגנדיזם" (הערך של הטסטוסטרון טוטאל עם התרופות הללו היה אצלי בבדיקה 5.40 nmol/L) ובכך לגרום להשמנה ולנפיחות ולהאט את קצב הירידה במשקל ולעשות דחף לפחמימות ומתוקים? האם יש טיפול לזה?
יש לציין שאני שוקל 104 קילו והגובה הוא 1.78 למרות שזה לא נראה כ"כ, ז"א שהשומן מתפזר באופן די פרופורציונלי אצלי בגוף, אבל ההשמנה היא בעיקר בבטן..
אני עושה ספורט ריצה של 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע ומקפיד להימנע מפחמימות ומתוקים, אבל כשאני נוטל את התרופות הנ"ל שציינתי זה יותר קשה.. בלעדי הלוסטרל והאביליפיי זה יותר קל וכמעט אין תיאבון או דחף לכך..
כרגע הורדתי על דעת עצמי כבר בערך כחודש את הלוסטרל והאריפליי בכדי לבדוק את רמת ההורמונים בדם ללא התרופות, כי היה לי חוסר בטסטוסטרון.. ביום ראשון יש לי בדיקת דם חוזרת..
בנוסף אני חושש שיש לי אנמיה כי אני חיוור לפעמים ויש לי נשירת שיער מתמדת ועייפות במשך היום
בבדיקה האחרונה (עם התרופות) ההמוגלובין (HGB) שלי היה 13.0 g/dl
בנוסף הערך של MCHC היה 30.7
TSH היה 1.90 mIU/L
CORTISOL-BLOOD היה 655 nmol/L
וכן כמו שציינתי TESTOSTERONE- TOTAL היה 5.40 nmol/L
סליחה על ה"חפירה" ותודה מראש על המענה (אשמח להתייחסות לכל השאלות..)
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2017שלום רועי
בעקרון התרופות שציינת יכולות להגביר תאבון ולהביא להשמנה.
טסטוסטרון בתאי השומן יכול להפוך לאסטרוגן ולכן רמתו יורדת האסטרוגן גם משפיע על ההיפופיזה וכך מביא לירידה נוספת בטסטוסטרון
במקרים רבים רמת החלבון שקושר את הטסטוסטרון יורדת במצבים אלו (SHBG) והטסטוסטרון החופשי לא נמוך.
כמו כן חשוב לבדוק רמות של פרולקטין במצב זה.
ירידה במשקל חשובה ביותר לשפר את רמת הטסוטוסטרון אם לא ניתן בעזרת דיאטה ופעילות גופנית אפשרת לנסות לחשוב על תוספת תרופות לצורך זה
וההמוגלובין אכן גבולי, כדאי לבדוק מאגרי ברזל, B12 חומצה פולית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)