מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך טיפול תרופתי לסוכרתאולגה19/11/2014
שלום רב!
אמא שלי בת 70 חולה בסוכרת מסוג 2. שנים לקחה אמריל 2מג ואכלה הכל. אער כך עלה לה סוכר A1c מ6.8 ל7.1 ביחד עם זה הרמת הסוכר שלה היה מ199 ל50. הרופא אנדוקרינולוג הוריד את אמריל ל1מג והוסיף אונגלייזה 5מג.זה היה לפני שבוע אך אחרי שעתיים וחצי אחר ארוחת הבוקר ירד לה סוכר ל70 והיום היה לפני ארוחת הבוקר 150 ו1.45 אחרי ארוחת הבוקר 66. האם נכון להוריד מחר את אמריל לגמרי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול תרופתי לסוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/11/2014שלום
לאור ירידות הסוכר תפסיקו את הAMARYL אבל החלטות אלו צריכות ל התקבל עם רופא המשפחה /אנדוקרינולוג מטפל . תפני אליהם בהקדם להמשך טיפול ומעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרחל13/11/2014
שלום
בת 65
סובלת מלחץ דם, סוכר גבולי.
מטופלת בתרופות ללחץ דם, ובגלוקופז'.
בבדיקת דם אחרונה עלו ערכי הסוכר, ולראשונה עלה גם הסוכר התלת חודשי.
כולסטרול כללי ורע תקינים, טריגלצירידים גבוהים.
רמת סוכר בדם - 190 (נורמה 65-100)
(HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70
(HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00
טריגלצירידים - 217 (נורמה 35-170)
האם יש קשר בין רמות הטריגלצירידים לבין רמות הסוכר המוגברות?
בחודשים האחרונים אני עוברת תקופה מאוד לחוצה בגלל מחלה של בן הזוג, כנראה גם לא אוכלת מסודר, האם עליה ברמות הסוכר יכולות להיות קשורות לפחמימות? ללחץ הנפשי ?
זה מצריך טיפול תרופתי נוסף או שאפשר להמתין ולראות בעוד כמה חודשים?
כמו כן, בדקתי לראשונה תפקודי קרישה,
(INR 0.71 RATIO ( 0.80- 1.20*(.........)
PTT 28.20 SEC ( 21.00- 38.00) (...*.....)
החל מ15-01-14 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי אצווה
PT(%) 182.00 % ( 75.00- 140.00) (.........)*
PT(SECONDS) 8.20 SEC
מה המשמעות של הערכים החריגים (PT + INR)? זה בהכרח מצביע על בעיה שדורשת בירור וטיפול? (אני לא מטופלת בנוגדי קרישה ו/או אספירין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/11/2014שלום
בהחלט קיים קשר בין רמות הסוכר לטריגליצרידים וכדי להוריד את שניהם כדאי לשמור על דיאטה דלת פחמימות.
עד כמה שיכולתי לראות מדובר בINR מעט מתחת לנורמה:לא מהווה בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בסוכרתאולגה12/11/2014
שלום! אמא שלי חולה בסוכרת 2. רמת הסוכר שלה 7.1. הזמן אחרון קפצה לה רמת הסוכר בין 200 ל50. הרופא המליץ שילוב של אמריל ואונגלייזה. אבל עכשיו ללא תרופה רמת הסוכר שלה 120-130. האם לקחת את התרופות& האם לקחת את שניהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בסוכרת - תגובה
לא ברור לי: האם הסוכר שלה ירד ל50?
במידה וכך אז צריך להוריד מינון AMARYL או להוריד אותו.
לגבי שאלות מה לקחת כעת צריך להתייעץ עם רופא המשפחה ולהסתמך על בדיקות הדם ועקומות הסוכר (ניטור) שמבצעת בבית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יוטריקס בהריוןלי12/11/2014
שלום רב,
בת 33, לא מטופלת בבלוטת התריס במצב רגיל
בהריון הראשון היה מעט גבוה וטופלתי האלטרוקסין הישן.
הריון שבוע 6, tsh 3.5, אנדוקרינולוג המליץ על יוטריקס מינון 50 לכל השבוע.
האם המינון אינו גבוה 350 לשבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון יוטריקס בהריון - תגובה
מומלץ לטפל ומינון זה אינו גבוה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בהריוןלי11/11/2014
שלום רב,
בהריון הראשון טופלתי באלתרוקסין( הישן) ולאחר הלידה הבלוטה התאזנה.
הריון שני תקין ללא טיפול.
כיום בהריון שלישי, שבוע 6 tsh 3.58.
היום התייעצתי עם אנדוקרינולוג שהמליץ על יוטירוקס 50 בכל יום.
אני חוששת, מאחר שקראתי על תופעות הלוואי הקשות של התרופה.
ומאידך אני בלחץ לטפל ולנסות לאזן את הבלוטה כמה שיותר מהר.
האם ישנה אפשרות להשיג את התרופה הישנה,והאם יש מחקרים על השפעת התרופה על העובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בהריון - תגובה
ערך הTSH הוא גבולי אך מאחר וקיימת נטיה לעליתו בהריון והתקופה הקריטית לאיזון הוא השליש הראשון של ההריון מומלץ לדעתי לטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיה06/11/2014
בוקר טוב, יש לי סכרת במשך כ-12 שנה. וקיבלתי בעבר מטפורמין או גלוקומין פעמיים ביום. לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש בחילות, ולאחרונה, בעקבות התלונות על בחילות, הרופא החליף את התרופה ל- JANUET. בהתחלה נאמר לי לקחת שני כדורים יחד בבוקר. אבל בהוראות של התרופה הייה כתוב לקחת לפני שינה, וזה מה שעשיתי.
מה עדיף, לקחת שני כדורים ביחד לפני שינה, או כדור אחד בבוקר ואחד בערב, לחוד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי איזה מטפורמין יש בז'נואט
עמיר בשקין06/11/2014ישנם שני סוגי ז'נואט, סוג אחד עם מטפורמין רגיל והסוג השני עם מטפורמין ארוך טווח. את הז'נואט עם המטפורמין ארוך הטווח נוטלים שני הכדורים יחד בערב! את הז'נואט עם המטפורמין הרגיל נוטלים בוקר וערב. הז'נואט עם המטפורמין ארוך טווח נקרא Januet XR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2014שלום
תלוי אם מדובר בJANUET או בJANUET XR זה האחרון מכיל מטפורמין בשחרור איטי ולוקחים את שני הכדורים ביחד בעוד שJANUET רגיל לוקחים פעמיים ביום. ב
בשני המקרים מדובר בכדור המכיל JANUVIA וMETFORMIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת TSHא29/10/2014
שלום.אני בת 38 אמא לשלושה בריאה בדר"כ. הופנתי לבדיקות דם עקב חולשה,נשירת שיער מוגברת,יובש לא מוכר בקרקפת, סחרחורות באות והולכות. אני צמחונית אך בדיקות ברזל והמוגלובין תקינות. הכולסטרול שלי עלה ל150 על אף הרגלי החיים הבריאים לי וTSH 0.63 הבנתי כי זה בטווח הנורמה אך נמוך .לטענת רופא המשפחה אין מה לבדוק בנושא הבלוטה מעבר למדד הTSH,האם א כדאי לבדוק מדדים נוספים בכדי לקבל תמונה ברורה יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת TSH - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/10/2014שלום
בדיקת הTSH מהימנה ב99% מן המקרים. ניתן להוסיף בדיקת FT4 אך לרוב אינה נחוצה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכראלי27/10/2014
אני בחור בן 23 גובה 1.78 משקל 98 עשיתי היום בדיקת סוכר במכשיר ביתי של אמא שלי לאחר צום של בין 9 ל 10 שעות יצא לי 72 יש עם זה בעייה או שזה תקין כי בכללי עשיתי לפני כמה זמן בדיקה ביתית ויצא לי 87 האם אחרי צום של 10 שעות 73 זה תקין לאחר שבכללי התוצאה שלי היא בין ה 80 ל 90 ומשהו לאחר צום תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/10/2014שלום אלי
הבדיקה תקינה.
כדאי לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית אם סוכרת הוא נושא שמטריד אותך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומיןנפתלי23/10/2014
אני בן 65. לפני שנה וחצי גילו אצלי סוכרת. קיבלתי גלוקומין וסימבסטין. הסוכר ירד ב- 5%. במקביל הורדתי משקל, כ- 14%. בספטמבר התחילו אצלי כאבי בטן ושלשולים. לכן באוקטובר הפסקתי לקחת גלוקומין וסימבסטין. השאלה: האם להחליף תרופות או להסתפק במעקב ביתי שבועי אחרי רמת הסוכר, שהיא 115 בממוצע של בוקר, צהריים וערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקומין וכאבי בטן
עמיר בשקין24/10/2014גלוקומין, מטפורמין או גלוקופאג' זו אותה התרופה והיא המומלצת ביותר כתרופה ראשונה בסוכרת סוג 2. לתרופה יש תופעת לוואי שכיחות שקשורות למערכת העיכול ובעיקר בחילות, כאבי בטן ושילשולים שלרוב חולפים עם הזמן. בעקרון אם כדור שלם של גלוקומין מטפורמין או גלוקופאג' גרם בעבר לכאבי בטן ושילשול, מומלץ לנסות שוב חצי כדור של גלוקומין פעם ביום אחרי ארוחת ערב. מדובר בתרופה מאוד חשובה בטיפול בסוכרת סוג 2 וכדאי לבצע את הנסיון הזה ואם התופעות לא קשות אז לחכות לפחות 2-3 שבועות לראות שמשתפר. אם הכאב בטן ושילשולים חולפים אז אפשר לשקול לעלות מינון בהדרגה, המינון הרצוי תלוי גם בתפקוד הכליות. מטפורמין וגלוקופאג' אסור לחצות אבל גלוקומין מותר. לגבי אם צריך בכלל טיפול ההחלטה מורכבת ותלויה בהרבה גורמים, כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקומין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/10/2014שלום
אם ערכי סוכר מאוזנים עם דיאטה בלבד ניתן לותר על טיפול בגלוקומין. איזון הסוכרת נמדד לפי רמות AIC אשר מבטאה את איזון הסוכרת בשלושה חודשים האחרונים. במידה ואינך מאוזן , ואפילו מינון קטן של מטפורמין גורם לכאבי בטן קיימות חלופות אחרות לטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מה לעשות איך יוצאים מזה? - סוכרתאבי21/10/2014
שלום
1. אני בן 50 חולה סוכרת סוג 2 מעל 6 שנים,
2. התחלתי ברמת כדורים והגעתי גם לשילוב עם זריקת אינסולין Lantus - כיום על 60 יחידות:
אלה התרופות שאני נוטל:
LANTUS SOLOSTAR PEN 5X3ML
LIPANOR 100MG 30CAP
TRITACE 1.25MG 28TAB
MICROPIRIN 100MG 28TAB
SIMVASTATIN TEVA 20MG 30TAB
JANUET 50/ 1000MG 56TAB
TRIPLE B N TAB (30) -SALA
כיום אני לא במצב מאוזן - על הפנים, משפיע עלי פיזית ונפשית...
בתקופה שאני משלב ספורט ותזונה נכונה - HbA1C היה ב6.1 והיום 10.1
כמבון שיש גם עלייה במשקל
קשהלי מאוד כל נושא ההתמדה לאורך זמן, אני יודע ומבין שאין לי הרבה ברירות.
יש לי נסיונות רבים של עליה וירידה - הדבר מאוד שוחק...
אני לא מנסה למצוא דרך קלה אלא דרך שיכולה לתת לי גבולות ..
קראתי בפורום על "אנדוברייר" שעוזר לתהליך הכולל (עדיין יש את נושא הספורט ושמירה על תזונה)
מה המלצתכם מתוך נסיונכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מה לעשות איך יוצאים מזה? - סוכרת - תגובה
קיימות אופציות רבות לטיפול בסוכרת. במידה ויש לך עודף משקל גם מתן ויקטוזה/בידוריאון הנה אופציה במקום JANUVIA . ניתוח לקיצור קיבה או ENDOBARRIER.
כדאי להתייעץ באופן אישי עם אנדוקרינולוג/רופא סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפורמיןאירית19/10/2014
שלום
האם מותר לרסק כדור מטפורמין לאבקה ואז לבלוע? זה פשוט יותר קל כי הוא גדול. היות ואני לאחר ניתוח מקעף קיבה והסוכר עדיין לא יציב יש מגמת עלייה בסוכר ולכן שואלת אם כדאי לקחת מטפורמין אחד ליום של 850 חוששת לקחת מאז שעברתי את הניתוח ? אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפורמין - תגובה
מומלץ לשאול את הרוקח אך לדעתי מותר לרסק את הכדור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בסוכראירית18/10/2014
שלום
חולת סכרת מזה שנים לוקחת מטפורמין. לפני 4 חודשים עברתי מעקף קיבה . בחודש האחרון חלה עלייה בסוכר ואני מרגישה רעב עקב הסוכר. מאז הניתוח חששתי לקחת מטפורמין היות וידוע שלאחר מעקף קיבה עלולה להתרחש תסמונת דמפינג צניחת סוכר. חייבת לקחת כדורים לא יכולה ללא. האם מותר לי לקחת לאחר מעקף קיבה זה לא עלול לגרום לבעיות כלשהן.
ממתינה לתשובה דחופה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דמפינג זה לא היפוגליקמיה
עמיר בשקין19/10/2014לאחר ניתוח מעקף קיבה, פחות מ 1% מפתחים היפוגליקמיות, שנה לפחות לאחר הניתוח וההיפוגליקמיות מופיעות כ 1-3 שעות אחרי הארוחות במיוחד אם עשירות בפחמימות. תסמונת דמפינג או תסמונת ההצפה קשורה למעבר מהיר של מזון מהקיבה למעי ועקב כך מעבר גדול של נוזלים למעי ומשנית לכך ירידת לחץ דם והפעלת המערכת האדרנגית. ההפעלה של המערכת האדרנרגית גורמת לתסמינים שדומים להיפוגליקמיות כולל חולשה רעד והזעה אבל אין באמת ירידה ברמת הגלוקוז. בכל מקרה, מטפורמין היא תרופה שלא גורמת להיפוגליקמיות כשניתנת כטיפול יחיד או בשילוב עם תרופות שלא גורמות להיפוגליקמיות. כמו בכל מטופל עם סוכרת סוג 2, אם אכן הסוכרת מצריכה טיפול תרופתי והתפקוד הכלייתי תקין אפשר להתחיל טיפול במטפורמין. בכדי להקטין תופעות לוואי של מערכת העיכול במיוחד לאחר ניתוח במערכת העיכול, כדאי לעלות מינון מאוד בהדרגה. להתחיל בחצי כדור של גלוקומין ואחרי שבועיים לעלות לכדור שלם פעם ביום אחרי ארוחת ערב ובמידת הצורך לעלות מינון בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור גדילה דמוי אינסולין 1 IGF-1יפית16/10/2014
פקטור גדילה דמוי אינסולין 1 (Insulin-like growth factor 1, ובקיצור: IGF-1)
איכן אוכל לרכוש את התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור גדילה דמוי אינסולין 1 IGF-1 - תגובה
הטיפול ניתן לחולים הסובלים מפגם בקולטן להורמון גדילה (תסמונת לרון). פרט מיעוט חולים אלו אין אינדיקציה למתן תרופה זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסשני16/10/2014
שלום רב בת 58 מזה 3 חודשים מטופלת ביוטריקס עקב תת פעילות, לאחרונה הבחנתי בשיעור יתר על הפנים, האם התופעה מוכרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
תת פעילות בלוטת תריס לרוב לא גורמת להופעת שיעור יתר. יש לבדוק סיבות נוספות. ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג באופן אישי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוטרופיןששון15/10/2014
הורמון גדילה - ביוטרופין האם הוא טוב לאנשים שסיימו לצמוח? לחיזוק העצמות ושיפור הבריאות הכללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוטרופין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/11/2014שלום
לא מומלץ למבוגרים לקבל הרמון גדילה אלא אם כן היה חסר בילדות או קיימת מחלה משמעותית ביותרת המוח אשר גורמת למחסור בהורמון וגם אז קיים ויכוח אם לתת את התרופה. לאדם אשר אין לו חסר של הורמון גדילה לא מומלץ לקחת את התרופה מאחר וקיימות גם תופעות לוואי מן הטיפול .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)