מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השימוטו וקליטת הריוןשרה06/04/2014
שלום רב.
לפני 6 -7 שנים היה לי TSH 6 , אמרו לי שיש לי השימוטו, והרופא נתן לי אלתרוקסין 100 מ"ג ביום. לאחר תקופה זה התאזן. היום זה סביב 2.5
במקביל עברתי טיפול IVF ונקלטתי.
הפסקתי בהדרגה (על דעת עצמי) את האלתרוקסין. תוך כדי מעקב אחרי רמות ה TSH.
הן תמיד תקינות.
אך כבר שנתיים שאני מנסה להיקלט 5 טיפולי IVF ללא הצלחה. הריון כימי אחד.
שמעתי שברגע שיש בעיה בבלוטת התריס היא אף פעם לא מסתדרת לבד..
האם אכן כך? האם כדאי לחזור ליטול אלתרוקסין למרות הרמות התקינות בדם?
יש לציין שאני סובלת מאד מקור, חוסר תאבון ועייפות כרונית. אינני יודעת אם יש קשר או לא.
אודה לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השימוטו וקליטת הריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום שרה,
יעד המטרה של TSH בהריון הוא פחות מ2.5 אז אם יש לך ערכים שמעל 2.5 כדאי לשקול טיפול
הנושא של טיפול במקרים בהם יש נוגדנים חיוביים (ANTI TPO - לא הבנתי אם נבדק) אך תפקוד תריס תקין שנוי במחלוקת.
בכל מקרה אם TSH מעל 2.5 ממליצה בחום כן לטול אלטרוקסין בעיקר אם הנוגדנים חיוביים (ANTI TPO)
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTH מוגבר-בהמשך לשאלתךאבי 3105/04/2014
רמת הסידן בדם תקינה עומדת על 9.63
רמת הויטמין מלפני שבוע עומדת על 15.5 שהמינימום הוא 75.
ניסיתי מספר רב של סוגי טיפות של ויטמין D ואפילו במינון גבוה של 3 בקבוקים לשבוע והתוצאה לא עברה את ה 22. יש לציין שיש לי גם בעיה של ספיגת ברזל אותו אני לוקחת IV .
נאמר לי ע"י האנדוקרינולוג שיש משהו יחסית חדש ולא בסל. אני לא יודעת אם התכוון לכדורים או לזריקות.
לאחרונה אמר שיש טיפול באור שמצריך אישור מיוחד.
ידוע לך לאיזה טיפול הוא מתכוון? האם הוא יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PTH מוגבר-בהמשך לשאלתך - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום
טיפול בפוטוטרפיה (אור) יכול להיות יעיל ביותר להעלאת הרמה של ויטמין D
גם התכשיר התוך שרירי של ויטמין D הוא אופציה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סכרת שלא קיבל תרופה לפציאליסרונה05/04/2014
שלום רב
אבי חולה סוכרת שבוע שעבר קיבל פציאליס אחרי שהיה חולה בוירוס.
רופאת המשפחה לא נתנה לו כלום מלבד הפניה לפיזיוטרפיה.
אני הבנתי דרך אתר אינטרנט שיש תרופה(סטרואידים) שניתן לקבל עד שבועיים מפרוץ המחלה.
למה הרופאה לא נתנה לו את התרופה?
האם קשור בכך שיש לו סוכרת?
אודה על תשובה מהירה שלא נפספס את המועד.
תודה,רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולה סכרת שלא קיבל תרופה לפציאליס - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום06/04/2014שלום רונה,
ממליצה לך להוועץ בנוירולוג או ברופא אף אוזן גרון לגבי הצורך במתן סטרואידים
סוכרת היא לא סיבה להמנע מסטרואידים, אך אם אביך יקבל סטרואידים יהיה צורך להתאים את הטיפול לסוכרת (להעלות מנון תרופות/אינסולין/לשקול התחלת אנסולין לזמן הטיפול בסטרואידים).
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוקריאסניסים05/04/2014
אני התחלתי לקחת את יוקרואס כעבור זמן מסויים התחיל גירוד במקומות שונים בגוף בעיקר באיזור הקרסוליים אני לוקח המון תרופות ללחץ דם diovan 160x2 cadex4x2 carduloc5x2 cartia האם יש התנגשןת של התרופות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יוקריאס - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום06/04/2014שלום ניסים,
הטיפול באוקראוס מחייב נטור של אנזימי כבד, אשר הפרעה בהם יכולה להביא לגרד.
אין לשלול גם רגישות לתרופה
ממליצה לך להוועץ ברופא המטפל שלך, ולשקול בדיקת דם לאנזימי כבד או החלפת האוקראוס במידה ולא תמצא סיבה אחרת לגרד,
לפי מיטב ידיעתי אין בעיה בשלוב התרופות שציינת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטו וטיפולי ivfליהי04/04/2014
שלום אני בת 30, לפני 10 שנים היה לי פעם אחת פסוריאזיס. לפני 6 שנים התגלה אצלי השימוטו עם נוגדנים 650 ו- tsh 7. טופלתי ע״י דיקור ותזונה והנוגדנים ירדו ל130 והtsh בנורמה. האם שתי המחלות הללו יכולים לגרום להפלה במצבן כעת או לגרום לכך שלא היקלט? אני בivf עקב בעיה אצל הבעל. עברתי החזרה אחת והיתה הפלה טבעית עקב עובר שלא התפתח ועכשיו אני לפני החזרת מוקפאים. אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השימוטו וטיפולי ivf - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2014שלום ליהי
לצורך הריון חשוב שהTSH יהיה מתחת ל-2.5 ואם יש לך ערכים שמעל זה הייתי שוקלת טיפול באלטרוקסין.
לא ברור לחלוטין אם קיום נוגדנים בנוכחות TSH תקין גורם להפלות. בעקרון מרבית ההפלות בטרימסטר ראשון הן על רקע הפרעה כרומוזומלית (שכיחותן כ25%) כך שהפלה אחת לא מחשידה לקיום בעיה.
אם הTSH שלך מעל 2.5 הייתי שוקלת להתחיל טיפול באלטרוקסין
אם חלילה תהיה הפלה נוספת אפשר לשקול אלטרוקסין בנוכחות TSH תקין, אך כאמור הדבר שנוי במחלוקת
בברכה, ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTsh בנורמה לפני הריון
ליהי04/04/2014הtsh 3.9 לפני חודש2.8 הוא משתנה כל בדיקה אבל בנורמה כבר כמה שנים. אבל מעל 2.5. אני יודעת שבהריון אצטרך אלטרוקסין, האם אני יכולה להיכנס להריון תקין עם מצב הtsh שיש לי עכשיו? ולהתחיל לקחת בהריון ולהפסיק אחרי ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Tsh בנורמה לפני הריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2014אם הTSH מעל 2.5 וסביב 4 במרבית הבדיקות עדיף להתחיל את הטיפול עכשיו בכדי שתכנסי להריון מאוזנת
עכשיו יספיק מנון נמוך, שעולה בהדרגה במהלך ההריון.
ומרבית הסכויים שתוכלי להפסיק את הטיפול אחרי ההריון
ממליצה לך להוועץ באנדוקרינולוגית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליהי04/04/2014כרגע במצבי זה יכול לגרום לבעיה בקליטה או להפלה אם אני לא לוקחת לפני ההריון? אני התחלתי סבב של החזרת מוקפאים, אני לוקחת פרוגינובה ואחרי החג מחזירה עוברים. תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2014סכוי קטן שיגרום לבעיה, אבל אולי כדי להגדיל סכויי הצלחה כדאי להתחיל טיפול.
הTSH האחרון היה 2.8? אם כן אז אפשר להמשיך מעקב בשלב זה, ללא טיפול.
אם היה סביב 4, הייתי מתחילה כבר טיפול אבל יותר בשביל המשך ההריון, כי TSH 4 עשוי לקפוץ לערך גבוה יותר עם הקלטות ההריון
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTH מוגבר- מדוע דילגתם על שאלתי?!אבי 3103/04/2014
בבקשה ענו על שאלתי מה- 1/4/2014.
בת 30 (אחות במקצועי) מזה כשנתיים וחצי מאובחנת כסובלת מ- IGAN (נפרופתיה כלייתית). בנוסף אנמיה כרונית ומטופלת בעירויי ברזל בגלל בעית ספיגה לא ברורה. כמו כן ויטמין D נמוך גם בארבע שנים האחרונות ללא עלייה עם טיפות במינון גבוה. (3 בקבוקים בשבוע...) לאחרונה הוצע לי טיפול באור.
אמי סובלת מהיפותירואידיזם. אני נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי בעקבות פעמיים עלייה ב TSH וכן נוגדנים חיוביים וברמה גבוהה כנגד הבלוטה.
לאחרונה הרופא האנדוקרינולוג שלח לי בדיקת PTH שיצאה מעל הנורמה . הנורמה היא בין 15-60 ולי יצא 81.8.
רציתי לשאול מה המשמעות של PTH מוגבר וממה יכול לנבוע?
האם עלי להקדים את התור או שניתן לחכות 3 חודשים עד לתור שלי?
האם הטיפול באור אכן יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTH מוגבר- מדוע דילגתם על שאלתי?! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/04/2014שלום
בדיקת PTH כבדיקה בודדת יכולה להיות גבוהה ממספר סיבות: חסר ויטמין D (כמו אצלך) , אי ספיקת כליות או מחלה בה רמת הסידן גבוהה וגם הPTH גבוה בשל גידול שפיר לרוב בבלוטת יותרת התריס.צריך לבדוק רמות סידן. במידה וזו תקינה אין דחיפות בבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTH מוגבראבי 3101/04/2014
בת 30 (אחות במקצועי) מזה כשנתיים וחצי מאובחנת כסובלת מ- IGAN (נפרופתיה כלייתית). בנוסף אנמיה כרונית ומטופלת בעירויי ברזל בגלל בעית ספיגה לא ברורה. כמו כן ויטמין D נמוך גם בארבע שנים האחרונות ללא עלייה עם טיפות במינון גבוה. (3 בקבוקים בשבוע...) לאחרונה הוצע לי טיפול באור.
אמי סובלת מהיפותירואידיזם. אני נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי בעקבות פעמיים עלייה ב TSH וכן נוגדנים חיוביים וברמה גבוהה כנגד הבלוטה.
לאחרונה הרופא האנדוקרינולוג שלח לי בדיקת PTH שיצאה מעל הנורמה . הנורמה היא בין 15-60 ולי יצא 81.8.
רציתי לשאול מה המשמעות של PTH מוגבר וממה יכול לנבוע?
האם עלי להקדים את התור או שניתן לחכות 3 חודשים עד לתור שלי?
האם הטיפול באור אכן יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PTH מוגבר - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2014שלום,
ניתן לנסות ויטמין D בזריקה תוך שרירית.
במידה ורמת הסידן בדם בתחום התקין, סכוי סביר שהPTH המוגבר היא בעקבות רמה לא תקינה של ויטמין D (לא ציינת מהי הרמה שלך).
האם ניסית תכשירים פומיים שונים? מהי רמת הוטמין D שלך?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכיר את התרופה ביידוריון?חיים30/03/2014
שלום לכולם.
אני סוכרתי סוג 2 מזה כ-12 שנים.
מעבר לכדורים ולאינסולין הזרקתי מדי יום בשנתיים האחרונות ויקטוזה.
היות והסוכר שלי לא היה מאוזן בשנה האחרונה למרות כל מה שעשיתי, האנדוקרינולוגית שלי אמרה שהויקטוזה כנראה לא ממש משפיע כבר והחליפה לי אותה בתרופה אחרת בהזרקה שנקראת ביידוריון, ושאותה מזריקים פעם בשבוע.
אני כבר שבוע שני עם הביידוריון ובלי הויקטוזה, והמצב החמיר מאד. לפני מספר ימים מדדתי ערכים וגיליתי שכל היום הייתי קרוב ל-300, ולפני ארוחת הערב היה לי 365. אני מרגיש רע ועייף ומיובש כל הזמן.
ביום חמישי האחרון התקשרתי לאנדוקרינולוגית שלי בבוקר בדחיפות, והיא לא נשמעה מאד מבוהלת. היא אמרה לי שיכל להיות מצב שהביידוריון יעלה בשבועות הראשונים את הסוכר ורק לאחר מספר שבועות יתחיל להשפיע. היא המליצה לי להעלות את מינוני האינסולין שלי בינתיים עד שאשיג איזשהו איזון ואמתין לפחות עוד שבועיים שלושה.
אז העליתי את מינוני האינסולין ואני באמת כבר לא ב-365 אבל אני בסביבות 250-300 כל הזמן.
מה שמפחיד אותי זה שיכל להווצר נזק בלתי הפיך לאיברים כמו כליות או עיניים ברמות סוכר כאלו שמתמשכות. אבל האנדוקרינולוגית בטוחה שזה בסדר ושאנסה עוד לפחות שבועיים והכל יסתדר.
מישהו מכיר את התרופה ביידוריון? באינטרנט לא מצאתי עליה כמעט כלום, ובמיוחד לא בנושא עלייה ברמת הסוכר בתחילת השימוש בה.
בתודה, חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מישהו מכיר את התרופה ביידוריון? - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2014שלום חיים,
התרופה בידוריון היא נגזרת ארוכה של התרופה ביאטה שגם היא מאותה משפחה של הוקטוזה.
אכן יכול לקחת זמן עד שרואים השפעה של הבידוריון לוקח כ-6 שבועות עד שהרמה מתייצבת בדם. תוודא עם האחות במרפאה שאתה מזריק נכון את התרופה כי ההזרקה של הבידוריון שונה מהויקטוזה.
טוב שאתה מעלה את מנון האינסולין בנתיים. האם אתה לוקח גלוקופאג'? תרופה זו גם יכולה לעזור בהורדת רמת הסוכר.
ממליצה שתהיה בקשר אדוק עם רופאת הסוכרת בכדי לדאוג לאזון מהיר
חשוב שתקפיד על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע של פעילות ארובית (כגון הליכה מהירה) ושעה בשבוע של פעילות של תנגודת כגון משקולות. וגם על דיאטה דלה בפחמימות ובפרט בפחמימות פשוטות עדיף לאכול לחם מקמח מלא/כוסמין/שפון אורז פסטה מחיטה מלאה הרבה דגים, ירקות, מוצרי חלב רזים, ועד 3 פירות ביום. פעילות גופנית ודיאטה נכונה יכולים לסייע מאוד בהורדת רמות הסוכר,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםרוני28/03/2014
עשיתי בדיקת הורמונים בגלל זקן פנים לא מלא
רציתי לדעת אם הערכים תקינים במיוחד הטסטסטרון זה באמצע.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הורמונים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/03/2014שלום
קשה לי לקרוא את הבדיקות בשל איכות התמונה. בכל מקרה TESTOSTERONE באמצע הנורמה זה בהחלט תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
רוני31/03/2014ועכשיו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר בלוטת התריס בזמן ההריוןמישהי מודאגת25/03/2014
שלום,אני בשבוע ה12 להריון ראשון שלי :)
ועשיתי בדיקות דם וגיליתי שיש לי יתר פעילות בלוטת התריס.
התוצאות הן:
Tsh 0.33
ft3 5.2
אני מאוד מודאגת,האם זה תקין?מה זה יכול לעשות לעובר?איך מטפלים בזה?
תשובות דחוף בבקשה!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר בלוטת התריס בזמן ההריון - תגובה
כמובן לא ניתן לאבחן ולתת עצות דרך הפורום וגם לא ציינת את רמת FT4. באופן עקרוני לכ-10% מהנשים בתחילת ההריון יש TSH מדוכא עם רמות תקינות של FT4 וFT4 ודבר זה חולף/משתפר בשליש השני של ההריון. כמובן כדאי לך להתייעץ ולהיות במעקב של רופא אנדוקרינולוג : לבדיקת הרמות לפני ההריון ולהמשך מעקב. באופן עקרוני המצב הזה לא מסוכן לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרחיה23/03/2014
שלום לרופאה,
בבדיקת גלוקוז ביתית שעתיים לאחר הארוחה:
א. האם תוצאה תקינה היא עד 100 מ"ג /ד"ל כמו לאחר צום או גם עד 140 מ"ג /ד"ל כמו בהעמסת 75 גרם גלוקוז.
ב. שעתיים לאחר הארוחה - האם הכוונה היא שעתיים מתחילת הארוחה או מסוף הארוחה.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סוכר - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2014שלום חיה,
שעתיים אחרי האוכל סוכר תקין עד 140.
מדובר ככל הנראה מתחילת הארוחה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אדרנלרוביק20/03/2014
שלום רב לרופאות הנכבדות,
כאשר כורתים לאדם את האדרנל (עקב אדנומה ו/או הפרשה גדולה של אלדוסטרון), האם מקובל ודרוש טיפול (אנדוקרינולוגי, או אחר כלשהו) אשר "יפצה" (או "ישקם") את המחסור באיבר שנכרת?
שנית, איזו משמעות תפקודית/בריאותית, מבחינת הנבדק, יש למחסור באדרנל?
בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרנל מגושם
רוביק20/03/2014ד.נ.
ושאלה נוספת, ברשותך.
מה זה "אדרנל ימני (זה שנותר, לאחר כריתת השמאלי לפני שנים) מעט מגושם" (נמצא ב-CT)? האם יש לו משמעות טיפולית כלשהי? בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת אדרנל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/03/2014שלום
לכל אחד יש שני אדרנלים ולכן במידה ונכרת אדרנל אחד בלבד לא נדרש טיפול תחליפי. במידה וכורתים את 2 האדרנלים אז נדרש טיפול בקורטיזול ובתרופה אחרת אשר שומרת על ל"ד תקין (כדי שלא יהיה נמוך מידי) .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגושם = עם גוש?
רוביק23/03/2014ד.נ.
אני מבקש לחזור ולהזכיר את שאלתי הנוספת, החשובה בעיניי: מהו "אדרנל (מעט) מגושם"? האם המונח "מגושם" בהקשר זה מרמז על "גוש" (כי יש דמיון רב בין המונח "מגושם" לבין המונח "גוש")? (מ)גוש(ם)? ואם לאו, מה משמעות המונח "מגושם" (בהקשר לאדרנל)? אודה מאוד על תשובה ישירה וברורה. בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגושם = עם גוש? - תגובה
הכוונה במגושם היא מעט מוגדל , מעובה אך ללא להמצאות גוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבןori14/03/2014
שלום
האם הופעת שיער לבן בסביבות גיל 30 נחשבת לדבר נורמלי?
כיום בגיל 39 חלק ניכר משערות הראש לבנות, וכן רוב הזקן הלבין, וגם חלק משיער החזה לבן.
יש לציין שיש לי בני משפחה מבוגרים ממני בגיל, וקצב הלבנת היער והזקן אצלם לא הגיע למצבי.
האם מצב נפשי קשור להופעת שיער לבן?
האם אוננות רבה קשורה להלבנת שיער?
ישנם גורמים שמשפיעים על הופעה מוקדמת ו/או קצב הלבנת השיער?
ושאלה לסיום, האם השיער/הזקן הלבן מעיד על הזדקנות כללית או שזה רק עניין אסתטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער לבן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעסוק בפיתוח גוף לשם הגברתאפי11/03/2014
הרגישות לאינסולין? (סכרת סוג 1)
שלום,
בן 35, הגעתי לרמת התנגדות לאינסולין די גבוהה ומחפש אסטרטגיות להגביר את הרגישות.
המשקל הטבעי שלי די נמוך (BMI 21) כך שאין לי לאן לרדת, לעומת זאת דווקא חשבתי על לעלות. עד לאחרונה עסקתי יותר בפעילות אירובית (ריצה), אבל כיוון שזה כבר לא עוזר כפי שעזר בעבר אני מעוניין להוסיף גם הרמת משקולות.
הבעיה היא שאני לא בטוח לגבי ההשלכות של המעשה- כי מצד אחד מסת השריר אמורה לגדול אבל מצד שני כך גם המשקל ומה שיקרה כשאגיע לגיל יותר מבוגר ואותו משקל יתהפך משרירים לשומן...
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לעסוק בפיתוח גוף לשם הגברת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2014שלום
שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית חשובים להפחתת תנגודת לאינסולין. קיים גם מרכיב גנטי אשר אותו לא ניתן לשנות. הגדלת מסת שריר תגביר את המטבוליזם הבזלי ויעזור לשמירה על המשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אך האם מסת השריר המסייעת של היו
אפי19/03/2014היום, אינה משוכת השומן ההרסנית של המחר?
הרי כל הזמן מזהירים אותי מלעלות במשקל כיוון שישנו קושי לרדת ממנו, אז האם אותו משקל שצוברים בגיל צעיר (יחסית) לא הופך לשומן בגיל מבוגר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה.
אפי02/04/2014הקפצה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים- כמה יחידות אינסולין לאפי11/03/2014
ליום עוברים את הרף המומלץ?
שלום,
הבנתי כי החל מכמויות מסוימות האינסולין המוזרק יוצר בעצם בעיות גם אם הסוכר עצמו מאוזן. הייתי רוצה לדעת מה הן רמות אינסולין בעייתיות ומהן רמות טובות (כמות היחידות המוזרקות ליום)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים- כמה יחידות אינסולין ל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2014שלום
מטרת הטיפול באינסולין הוא לאזן את הסוכר מבלי לגרום להיפוגליקמיה. לא קיים מינון מקסימלי המותר כל עוד לא נגרמת היפוגליקמיה. לאנשים שלהם נדרשת כמות גדולה של אינסולין קיימת אצלם תנגודת לאינסולין: הווה אומר פעילות האינסולין פחותה ולכן נדרשת כמות גדולה יותר להשגת הורדת הסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך אם אין בעיה בנוגע לכמות הא
אפי19/03/2014האינסולין, היכן הבעיה בהתנגדות אליו?
מדוע לא להזריק נאמר... 300 יחידות ביום?
אוש מה החשש הוא שניתן להגיע לרמות כאלו של תנגודת, שדה-פאקטו הגוף הפסיק להגיב לאינסולין? (כלומר גם 1000 יחידות לא יורידו את הסוכר).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה.
אפי02/04/2014הקפצה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)