מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריסדנה04/08/2014
שלום,אני בת 19, יש לי סוכרת נעורים, ולפני כ3 שנים -גרייבס-יתר פעילות בלוטת התריס. ליתר פעילות הייתי לוקחת כדורים בשם מרקפטיזול במשך כחצי שנה ,עד שהבלוטה נהרסה. ונהפך לתת פעילות(השימוטו), הייתי לוקחת אלטרוקסין. ו7-8 חודשים האחרונים הפסקתי לקחת את האלטרוקסין- והתוצאות של הtsh, ft4 תקינות , האם ייתכן שזה חזר לנורמה?האם יש עוד צורך ליטול את האלטרוקסין?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/08/2014שלום
לעיתים קיימות תנודות בין פעילות יתר ותת פעילות של גם אם התפקוד כעת תקין עדיין יכולה להיות השנות של פעילות יתר או תת פעילות של בלוטת תריס.בכל מקרה לא ממליצה לבצע שינויים בטיפול מבלי להוועץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים תקינים של סוכראיילת04/08/2014
שלום. חייבת להבין, מהו ערך תקין של סוכר שעתיים אחרי ארוחה? ולא משנה איזה ארוחה, הכוונה לא במהלך העמסת סוכר ולא בהריון. ארוחה נורמלית שאוכלים ביום יום. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים תקינים של סוכר - תגובה
סוכר תקין שעתיים לאחר האוכל הנו פחות מ140 מ"ג/ד"ל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר נמוךשי04/08/2014
שלום
מדובר באבי בן 71 סובל ממחלת לב .
לאבי אין סוכרת בדיקה בצום 106 AC1 בגדר הנורמה
בתקופה האחרונה הוא מרגיש סחרחורת פיתאומית בזעה וכמעט עילפון
בשבוע שעבר במקרה הוא היה בקופת חולים והרגיש את התופעות שציינתי מייד נתנו לו 2 כוסות מיים עם סוכר ולאחר מכן עשו לו בדיקת סוכר התוצאה 74 אמרו לו שכנראה זה נפילת סוכר
עכשוי הוא במעקב בדיקת סוכר וגם לאחר ארוחה או אפילו סוכריה הסוכר לא עובר את ה 150
מה עושים במצב כזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר נמוך - תגובה
חשוב למנוע אירועים של ירידות סוכר בעיקר באנשים מבוגרים. צריך לעבור עם אדנקוקרינולוג/רופא סוכרת על התרופות שמקבל ולראות אם ניתן לשנות . כמו כן חשוב לדעת מה גרם לירידה הסוכר והאם זאת תופעה שכיחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובר נמוך
שי09/08/2014תודה על תשובתך
מה יכולה להיות הבעיה של סוכר נמוך ומה הטיפול אם יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדנים בהריוןנועה03/08/2014
שלום רב
אני בת 33בהריון בשבוע 17 כרגע
נוצרה לי בתחילת ההריון תת פעילות בבלוטה ואחר כך יתר פעילות עליי לציין שמעולם לא סבלתי. כעת אני מטופלת אצל אנדוקרינולןג
קיבלתי הפניה לבדיקת נוגדנים כדי לדעת אם בעתיד לאחר ההריוי אצטרך להמשיך חקחת טיפול ולהלן התוצאה שאיני מבינה מה המשמעות שלה
Thyroglobulim 2.38
Thyroglobulin ab <20.0
Anti thyroud peroxud<10.0
האם זה בסדר ?
מה המשמעןת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוגדנים בהריון - תגובה
רמת הנוגדנים תקינה. זה עדיין לא שולל שיהיו הפרעות בתפקוד בלוטת תריס ונדרש מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפונתרמיהרבקה28/07/2014
בבדיקות נמצאו ערכי נתרן נמוכים 123 .. רגליים נפוחות מאד.
האם יש קשר? האם עשוי לנבוע מבעיה הורמונלית? אייך מזהים? כיצד ניתן לטפל?
עם מי מתייעצים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפונתרמיה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/08/2014שלום רב,
רמת נתרן כה נמוכה דורשת בירור והתערבות מיידית. ישנן סיבות שונות לכך כולל בעיות אנדוקריניות, טיפול במשתנים ועוד. את זקוקה לבירור וטיפול בהקדם אצל רופא משפחה/אנדוקרינולוג/קרדיולוג לפי הבדיקה הגופנית מחלות רקע ובדיקות המעבדה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי לקיחה נכונה של סידןענת28/07/2014
לקחתי ויטה קל 1200 מ"ג פעם ביום 3 שעות אחרי שתיית קפה ועל קיבה ריקה. בנוסף פעם בשבוע לוקחת 8 טיפות ויטמין די של 4000 יח'. האם זה יכול להשפיע על התוצאה או זה השפיע לרעה האם זה ניתן לתיקון בעוד שנה כשאחזור על הבדיקה או שזה נזק בלתי הפיך?? תוצאת בדיקת צפיפות העצם הוא: עמוד שידרה: 1.7- (וכך היה לי לפני 3 שנים) וירכיים 2.5- (ולפני 3 שנים היה 2.2) מאיזה מספר מתחיל להיחשב כאוסטיאופורוזיס, האם תוצאה זו בגלל שלא לקחתי כו שצריך אני כבר חייבת להתחיל לקחת כדורים לאוסטיאופורוזיס?!?!. תודה על העזרה. (בת 60)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי לקיחה נכונה של סידן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/08/2014שלום
את כדור הויטקל לוקחים לאחר ארוחה לא חלבית ולא בצום להגברת ספיגה . במידה ומדובר בקלציום ציטראט אז ניתן לקחת בצום. לגבי הגדרת צפיפות עצם הנה כאשר המדד T כפי שציינת הוא מתחת לערך של -2.5. לרוב נדרשת בדיקה לודא שלא קיימת מחלה אשר מחמירה את הירידה בצפיפות עצם והטיפול מעבר לסידן וויטמין D כיום נקבע יותר לפי דרגת סיכון לשברים מאחר לפי הצפיפות עצם עצמה.
ממומלץ להתייעץ אישית עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואייקי23/07/2014
שלום רב,
אני בן 75 . כל השנים רמת TSH בסביבת 1 .
לפתע בבדיקת הדם האחרונה כל בדיקות הדם הקשורות לבלוטה - תירוגלובולין , T4 , וכו " תקינות לבד מTSH = 10.34 . ראוי לציין שאני נוטל אלטרוקסין 1350 מק"ג לשבוע .בעקבות כריתת הבלוטה , והקרנות . לפני 40 שנה .
בעת האחרונה שמתי לב שהתאבון שלי הגיע לרמה בלתי נשלטת . אני עולה במשקל בקצב מסחרר . יש לי מיחושים מוזרים בבטן .
האם יש קשר בין התופעות הנ"ל לרמה הגבוהה של הTSH לתשובתכם אמתין .
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
קיימת תת פעילותקלהשל בלוטת תריס דבר אשר מצביע על כך שצריך להעלות מינון של התירוקסין. לגבי הרעב לדעתי לא קשור לתת פעילות הקלה וצריך לבדוק סיבות נוספות. ממליצה על יעוץ אצל אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת צפיפות העצםענת23/07/2014
בת 60. מטופלת באלטרוקצין 100 ובליפיטור 1- - מאוזנת. תוצאה בדיקת צפיפות העצם להיום: עמוד שידרה: 1.7- (כך גם היה לפני 3 שנים) וירכיים: 2.5- (ולפני 3 שנים 2.2). אני לוקחת יום יום 2 כדורים יחד שם ויטה קל וביום שישי פעם בשבוע 8 טיפות ויטמין D של 4000 יח'. האם זה בסדר? ומה התוצאה הנ"ל אומרת לכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת צפיפות העצם - תגובה
קיימת אוסטאופורוזיס לפיהערכים בירכיים. בשל גילך הצעיר מומלץ לבצע בדיקות לודא שלא קיימות סיבות נוספות פרט לגנטיקה וגיל לירידה בצפיפות עצם. מתן טיפול היום יותר נקבע לפי רמת הסיכון לשברים מאשר רמת צפיפות העצם עצמה. כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג במקרה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןחקמ22/07/2014
שלום! א. אני חולת סכרת סוג 2. עד כה טופלתי בכדורים. לאחרונה הומלץ בפני על לקיחת אינסולין. מהו סוג האינסולין המתקדם והממולץ ביותר? מאחר ואני סובלת מאי ספיקת כליות קלה, עדיף כזה שלא מתפרק בכליות.
ב. אילו אפשרויות קיימות לשימור אינסולין בקרור בנסיעה לחו"ל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין - תגובה
הטיפול באינסולין "נתפר" עבור כל חולה. מורכב מאינסולין ארוך טווח וקצר טווח לפי הצורך והתאמת מינון.כל סוגי האינסולין מתאימים ויכולים להנתן בעת אי ספיקת כליות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סכרת ?גד19/07/2014
שלום.
בבדיקת שיגרתית אחרונה נמצא אצלי כי רמת הסוכר לאחר צום היא 113
AIC=6.3
האם אני סובל מסכרת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי סכרת ? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/07/2014שלום
מדובר בטרום סוכרת. כדאי לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרשיר17/07/2014
שלום רב
שבוע 20. בשל כמה פעמים שבהן הרגשתי לא טוב ועלה חשד לסכרת הריון, ובשל אמא חולת סכרת, נשלחתי להעמסת סוכר מוקדמת. בבדיקה של 50 יצאה תוצאה של 158.
בבדיקה של 100 תוצאות של: צום: 85
שעה: 113
שעתיים: 96
שלוש שעות: 70
האם תקין? ואם כן תקין, האם יש צורך בהעמסה חוזרת בשבועות 24-28 או שזה מספיק? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/07/2014שלום
ההעמסה תקינה אבל לדעתי צריך לחזור על הבדיקה בהמשך ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריון? ערכים גבולייםנטע15/07/2014
שלום. אני בהריון שבוע 24. בדיקת העמסה 50 יצאה 147
בבקיקה של 100 יצאו הערכים הבאים
צום 83
60 דק 173
שעתיים- 158
שלוש שעות 119
נאמר לי עי הרופא שהתוצאה תקינה אך איני רגועה ביקשתי עוד בדיקות ואלו התוצאות
Fructosamina 193
Insulin 33
Tsh 1.2
Glocus 86
T4free 12.3
A1c 4.1
יש לצין שאני בת 30 משקלי 55 וגובהי 160. יש היסטוריה של סכרת במשפחה.. אני לא מבינה למה האינסולין ככ נמוך ומה זה אומר. ובכלל אני מבולבלת וכל אחד אומר לי משהו אחר.. מה משמעות תומאות בדיקות אלו ומה ההשלכות שלהן על העציד??
תודה רהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון? ערכים גבוליים - תגובה
ישנו רק ערך אחד לא תקין ולכן לא ממש סוכרת אבל כדאי לעקוב .
רמת אינסולין נמוכה עם סוכר תקין אינה מצביעה על מחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת?מוסא15/07/2014
שלום רב,בן 64 סובל מפרפור פרוזדורים,ל דם, מזה מספר שנים [כ 10 שנים]בבדיקות רמת סוכר בדם{בקופ חולים} התוצאה בין 118 ל 128 האם בשלב זה רצוי ליטול טיפול להורדת רמת הסוכר?ואם כן איזה כדור מומלץ,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת? - תגובה
חשוב לדעת מה רמת HBAIC אשר מראה את ערכי סוכר במשך 3 חודשים ואז להחליט לגבי צורך בטיפול. חשוב לאזן כמובן ל"ד ופרופיל השומנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם TSH בירוראבי10/07/2014
שלום
עשיתי בדיקת דם לאחרונה והתוצאות יצאו
TSH 4.8 לא בטווח הנורמה
T4-FREE 16.35 כן בטווח הנורמה
רק רציתי לדעת לפי התוצאות של הבדיקה
אם יש לי יתר פעילות או תת פעילות של בלוטת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם TSH בירור - תגובה
מדובר בתת פעילות קלה מאד של בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון כדורים בזמן הריוןשירן05/07/2014
שלום אני בת 29 עם השימוטו. מינון תרופות- יוטירוקס 50 מ"ג 6 פעמים בשבוע. (התחלתי עם טיפול תרופתי שבועיים לפני הכניסה להריון).
בשבוע 7 עשיתי בדיקת TSH- היה 1.76.
בשבוע 12 עשיתי בדיקת TSH - היה 3.5.
בהריון צריך להיות עד 2.5, הרופאת משפחה אמרה לי לקחת כל יום את הכדורים (במקום 6 ימים כל השבוע),האם זה מספיק כדי להוריד את הTSH מתחת ל2.5?
יש לי תור לאנדוקינולוג רק עוד חודשיים ואני רוצה לקחת את המינון הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון כדורים בזמן הריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/07/2014שלום
עקב העליה בערכי TSH צריך להעלות מינון של היוטירוקס, להקפיד לקחת את התרופה על הבוקר בצום וללא תרופות נוספות ביחד ולחכות כחצי שעה עד שאוכלים או נוטלים תרופות נוספות. בשליש השני והשלישי להריון רצוי TSH מתחת ל-3 ולא מתחת ל2.5.
מומלץ להלעות את המינון של התרופה בכ-20-30% ולחזור על הבדיקה בעוד כ-3-4 שבועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מספיק?
שירן05/07/2014הרופאת משפחה אמרה לי לקחת עוד עוד יום בשבוע. זה לא מספיק?
אני לוקחת תמיד על הבוקר את הכדור על בטן ריקה ולא אוכלת לפחותחצי שעה אחריו כמו בהנחיות.
לאחרונה לקחתי אנטיביוטיקה אבל לפחות חצי שעה אחרי היוטירוקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)