מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת מדדיםנועה31/08/2014
שלום רב,
בבדיקת דם שערכתי לאחרונה נמצא גלוקוז 110
במס' פעמים שבדקתי במהלך השבוע בוקר היה 117-120 האם לדעתך אני צריכה טיפול תרופתי לסכרת. אגב אימי ואבי מסכרת
מה אני אמורה לעשות כדי למנוע ואיך באמת אני צריכה לבצע מעקב נכון
אשמח לשמוע את דעתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת מדדים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/09/2014שלום
מומלץ לבדוק HBAIC אשר הנה בדיקה אשר בודקת את ערכי הסוכר משך 3 חודשים אחרונים ומשלימה את הבדיקה של סוכר בצום. לגבי טיפול תלוי בAIC, גיל , האם קיים עודף משקל או לא ולכן ממליצה שתתיעץ עם רופא המשפחה/אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריוןטל29/08/2014
שלום
אני לוקחת אלטרוקסין 1000 מיקרוגרם בשבוע. אני בהריון ועד כה הייתי מאוזנת עם TSH סביב ה- 1.5-2.5
בבדיקה האחרונה,שבוע 33 להריון, ה TSH יצא 0.68
האם זה נמוך מדי ויש להוריד במינון האלטרקסין? אם כן איזה מינון ממליצה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/09/2014שלום
הTSH מעלה הנו תקין גם להריון וצריך להתייחס למגמת הTSH במהלך ההריון וגם לרמות של FT4.
לגבי שינויים בטיפול של בלוטת תריס בהריון כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתיום ובלוטת התריסנירה רבינוביץ29/08/2014
הפסקתי לתיום לאחר שימוש מאוד קצר בתרופה והיא פגעה לפני הרבה שנים בבלוטת התריס לאחר השימוש בתרופה,האם מצב זה הפיך?האם אפשר לבדוק אם הבלוטה כבר הסתדרה לבד לאחר שהלתיום יצא מהגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתיום ובלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/08/2014שלום
לעיתים עם הפסקת טיפול בליתיום קיים שיפור בתפקוד בלוטת תריס. ניתן לעקוב אחר בדיקות תפקודי בלוטת תריס TSH FT4 ולפי התוצאות להחליט אם נדרש טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות סוכרליאת28/08/2014
שלום,
אין לי סוכרת(לפחות לא יודעת על זה), בת 39, רזה מאוד מטבעי, בבדיקת דם אחרונות בצום(לפני כשבוע) הסוכר היה נדמה לי שמונים וקצת שזה תקין על פי הרופאה שלי. אבל לאחרונה יש לי קצת יותר נפילות סוכר מפעם. אף פעם חא הקפדתי על אכילה מסודרת ומדי פעם היו לי נפילות סוכר שכללו קצת רעד בידיים ורעב אימתני, טיפ טיפה חולשה. זה קרה לי לאחרונה כמה פעמים בתדירות של פעם בשבוע- שבועיים, אחרי שעות רבות שלא אכלתי (נגיד רק איזה כמה קרקרים מהבוקר עד הצהריים).
אני דואגת שאולי זה מבשר על סוכרת. האם ללכת לברר את זה?
יש לציין שאני היפוכונדרית, מנסה להתמודד עם הבעיה הזאת עם פסיכולוג קוגניטיבי. לכן איני יודעת אם ללכת לברר את זה ולעשות עוד בדיקות או שאני מגזימה.
אשמח לתשובה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
ליאת28/08/2014שאר הבדיקות היו תקינות, כולסטרול מעולה (לדברי הרופאה) שומנים נמוכים. בנוסף אני רוכבת על אופניים לעבודה, לפחות חצי שעה רכיבה מצטברת ביום.
האם הגיוני שיש לי טרום סוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
קשה לי לדעת אם אכן קיימות ירידות סוכר מאחר ואין לנו תעוד של הערכים בזמן תחושה לא נעימה. בכל מקרה תופעות אלו אינן נדירות גם אצל אנשים בריאים. ממליצה לשוחח עם רופא המשפחה וביחד להחליט אם יש מקום להמשך בירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תרופות לטיפול בסוכרת גורמות למרדנית28/08/2014
אני סוכרתית לא מאוזנת ומטופלת ב כדור וחצי של 1 מ"ג "אמריל" ופעמיים ביום כדור גלוקומין. מאז לקיחת האמריל אני עם בטן הריונית שלעיתים ממש מביכה ואני בכלל רזה בכל אזורי הגוף האחרים. למה זה? והאם האמריל קשור לזה ? האם יש כדורים טובים יותר שמונעים את ההשמנה באזור הבטן? אני עם A1C -7.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תרופות לטיפול בסוכרת גורמות למר - תגובה
קיימות תרופות ממשפחה בDPP4 אשר יכולים להוריד רמות סוכר מבלי לגרום להיפוגליקמיה וללא עליה במשקל. יתכן וטיפול זה יהיה יותר מתאים לך. כדאי להתייעץ עם הרופא משפחה/אנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת סוכרת הריוןאני26/08/2014
שלום,
אני במעקב למניעת סוכרת הריון עקב תוצאה אחת גבוה 185 כעבור שעה בהעמסת סוכר 100 וכבר שבוע עם מכשיר מודד סוכר ואני צריכה למדוד סוכר כל שעתיים אחרי ארוחה. התחלתי דיאטת סוכרים ופחמימות והערכים יוצאים בממוצע של 64-78 כעבור שעתיים אחרי ארוחה במשך כל היום כולל אחרי צום לילה והבנתי שממוצע כזה הוא נמוך מידיי וכדאי שיהיה גבוה יותר. אני לא מבינה מה עדיף שיהיה לפי/אחרי ארוחה בוקר/צהריים/ערב, מה עדיף? שיהיה ממוצע של 80-90? מנסה להבין מה לא אוכלת נכון או אולי לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת סוכרת הריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/08/2014שלום
במידה ואת לא מטופלת באיסולין לא קיים חשש מערכים נמוכים (בהריון לרוב ערכי סוכר נמוכים). לפי הבדיקות את שומרת על דיאטה טובה. ממליצה להיות בקשר עם דיאטנית ולבדוק אם את מקבלת תזונה עם מספיק קלוריות אך ערכי הסוכר לא צריכים להטריד אותך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרה!מריה25/08/2014
שלום רב, אני בת 32 בהיריון ראשון שבוע 29 , בבדיקת העמסת סוכר יצא לי ערך 138 שקרוב לגבול העליון התקין , כל הבדיקות שעשיתי עד כה כולל סקירה מאוחרת תקינות גם בדיקות שתן ודם ומעקב אצל רופא נשים. האם עליי לחשוש מסכרת חלילה ? או שזה תקין ? אני מודדת מידי יום בבוקר מרוב לחץ וזה מעולם לא היה יותר מ- 85 ובאמצע היום אחרי ארוחה קלה זה 90 או 95 האם עליי לחשוש? אני ממש בחרדה ולא יושנת בלילה נא עזרתכם מקווה שתרגיעו אותי.. רק אציין כי יום לפני בדיקת ההעמסה אמי נכנסה לטיפול נמרץ והייתי בלחץ וכאב גדולים האם זה משפיע ? האם עליי לחשוש? תודה רבה מהלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עזרה! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/08/2014שלום
הערכים שאת מודדת במשך היום תקינים.
לשיקול הרופא נשים אם לבצע העמסת סוכר או להסתפק במדידות שאת עושה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פורטאוריקי24/08/2014
שלום רב,
התחלתי להזריק פורטאו לפני כמה ימים. כבר ביום הראשון חשתי בחילה לאחר כמה שעות ותחושה מוזרה בראש, מעין כאב ראש מוזר.
בכל הזרקה כאבי הראש הללו הופיעו מוקדם יותר וכן הבחילות. היום לאחר ההזרקה התחיל כאב הראש לאחר 5 או 10 דקות והבחילה לאחר כשעתיים.
התחושה הלא טובה מלווה אותי כמעט במשך כל היום.
האם אני רגישה לחומר? מה עלי לעשות? התור שלי לרופא הוא לחוש נובמבר.
מבקשת עצה.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת פורטאו - תגובה
אני מציעה לדווח לרופא על תופעות הלוואי מן התרופה ולקבל החלטה משותפת לגבי ההמשך . השאלה אם התופעות משתפרות או מחמירות והאם את מסוגלת להמשיך לקחת את התרופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסטניה23/08/2014
שלום רציתי להיתיעץ הרופא אנדוקרינולוג רשם לי לשתות כדור יוטירוקס 50 אני בטיפולי פוריות בת 29 בריאה . אני שותם אותם כבר 5 ימים והתחלתי בדיוק לשתות אותם בשבועה שאני אמורה לקבל מחזור והיום כבר היום 28 לחמור שאני אמורה לקבל ואני לא קיבלתי האם הכדורים יכולים לגרום לכך שאני לא אקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/08/2014שלום
לא סביר שהכדורים גורמים להפרעה במחזור. את צריכה לבדוק אם את לא בהריון או סיבות אחרות לכך שאת לא מקבלת את המחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו סוכרת הריוןטל21/08/2014
שלום, אני בהריון שבוע 28, לאחר צום העמסת סוכר 100 להלן התוצאות: 0-בצום לפני הבדיקת דם 82, כעבור שעה 185, כעבור שעתיים 134, כעבור שלוש שעות 66, האם סוכרת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו סוכרת הריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/08/2014שלום
הבדיקה כעבור שעה מעל הרצוי אבל לאבחנת סוכרת הריון נדרשות שתי בדיקות גבוהות. לרוב נדרש מעקב .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר מדידת סוכר
טל23/08/2014נכנסתי למעקב סוכר עם מכשיר פריסטייל 6 בדיקות ביום כל שעתיים אחרי צום של שעתיים. אודה לך מהי דעתך על תוצאות המעקב הממוצעות שיוצאות לי ליום ומה זה מרמז: בוקר- בצום לפני א.בוקר 76, שעתיים אחרי 68, לפני א. צהריים 91, שעתיים אחרי 93, לפני א. ערב 82, שעתיים אחרי 85. זה הממוצע. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוליסטודנט18/08/2014
שלום.
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת דם שגרתית, הכל יצא תקין, חוץ מסוכר:100(מסומן כמקסימום בטווח הנורמה). הבדיקה נעשתה אחרי 12 שעות צום. אמנם זה הגבול של הגבול, אך עדיין לא מובנת לי הסיבה לכך. אני בן 32, מתאמן 3 פעמים בשבוע, אין לי משקל עודף(אפילו רזה במקצת).
אני לא צמא מעבר למצופה בקיץ, אהבתי לממתקים לא השתנתה. אין לי כל מני התקפי חולשה, אם אני אוכל כמות מספקת 3 - 4 פעמים ביום.(משקל כ 60 קילו, גובה 163).
יש לי גנטיקה של סכרת 2, לסבא, לקראת גיל 70.
האם העובדה, שהדבר האחרון שאכלתי לפני הצום היה מתוק, יכול להשפיע על ערכי גלוקוז? או שאולי עקב צום ארוך, הכבד שחרר קצת יותר מדי גליקוגן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבולי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/08/2014שלום
הערך של סוכר הוא בגבול עליון של הנורמה ולכן לא צפוי שיהיו לך סימפטומים של סוכרת אשר מתרחשים כאשר ערכי סוכר מעל 250 מ"ג/ד"ל ואף יותר.
ניתן לבדוק גם רמת AIC אשר בודק את ערכי הסוכר בשלושה חודשים אחרונים ונותן מושג אם קיימת עליה של ערכי סוכר לאחר ארוחות. בכל מקרה ההמלצה למניעת סוכרת מסוג 2 היא לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית סדירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר גבולי?
סטודנט23/08/2014תודה.
המשקל הוא תקין לחלוטין, מבצע פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע. לכן לא מובן לי, מאיפה ערך גבוה כזה, אלא אם אני מתחיל לקבל סכרת 1. יש אמנם סיפור משפחה, אבל בגיל הרבה יותר מאוחר. אצל ההורים - אין כרגע סכרת.
- בדקתי כרגע את מה שהיה לי ב 2001(אז בן 20) - 95, כשהערך העליון הגיע אז עד 110.
יש סיכוי קטן, שבזמן ביצוע הבדיקה האחרונה, היתי מצונן. וירוס יכול להשפיע על ערכי גלוקוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרת?יקי17/08/2014
שלום רב
אני בן 76 . בבדיקת דם לגלוקוז בצום 12 שעות נמצא ערך : 146 .
מה המשמעות ? האם יש לי סכרת ?
אילו בדיקות נדרשות ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרת? - תגובה
ערך של סוכר מעל 126 בבדיקות חוזרות מאבחן סוכרת. ממליצה לחזור על הבדיקה ובנוסף לבצע בדיקה בשם HBAIC אשר בודק את איזון הסוכרת בשלושה חודשים אחרונים ואם גם בדיקה זו גבוהה ניתן לאבחן סוכרת ולטפל בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדנה17/08/2014
שמי דנה, אני בת 22 והיפוכונדרית.
בקרוב אעבור ניתוח לתיקון מחיצת האף. (יוםראשון הבא)
אני חוששת מאוד מסוכרת נעורים על אף שאיני סובלת מעודף משקל או מעשנת,משום שאני חרדתית מאוד וקראתי על כך שנמצא קשר בין לחץ וחרדה לסוכרת.
לפני שבוע לערך, במסגרת בדיקות לקראת הניתוח עשיתי גם בדיקת של ביוכימיה של הדם וראיתי שהגלוקוז הוא 91 (כלומר עוד ברמה התקינה)
השאלה שלי היא האם אני יכולה ללכת בראש שקט לניתוח? האם כדי לעבור עוד בדיקת דם בסמיכות (הרופא לא דרש)? מה קורה אם מישהו עובר ניתוח ובמקביל פורצת לו סוכרת? מה הסיכונים במצב זה? תוך כמה זמן מאירוע דחק עלולה לפרוץ סוכרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
סוכרת נעורים היא מחלה בה הגוף יוצר נוגדנים נגד התאים אשר מפרישים אינסולין שמקורם בלבלב. לרוב תהליך שלוקח מספר שנים. רמת הסוכר שלך תקינה. לדעתי בשלב זה לא נדרש המשך בירור .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה10/08/2014
בת 56,תת פעילות של בלוטת התריס,עשיתי בדיקת דם לפני חודשיים ויצא tsh 0.49
T4 15.9
T3 4/4
לכן שינו לי את המינון שהיה כדור 100 מג כל ייום במשך שבעת ימים,ל650 כלומר ביום השביעי 50 מג,והרופאה אמרה לי לעשות בדיקת דם בעוד חודשיים,ואכן היום עשיתי ויצא
Tsh 0.36
T3 4.4
T4 17.6 מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/08/2014שלום
עדיין מדובר על מינון יתר קל וכדאי להוריד מעט את המינון של THYROXINE ולבדוק שוב כעבור חודשיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשזה אומר
שרה11/08/2014מ650 ל600?לזה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מטרידות בגוףאיתן10/08/2014
שלום רב, שמי איתן ואני חולה בסכרת שהתפרצה לי לאחר תאונת דרכים וניתוחים שלאחר התאונה ומטופל בשלב זה בגלוקומין כדור, פעמיים ביום. בשבועות האחרונים התחילו אצלי תופעות מוזרות בגוף חלקם לא יודע להסביר אך העיקריים זה זיעה קשה בראש וחולשה רבה האם יש קשר לזה מה צריך לעשות? לציין כי בבדיקות בשבועות האחרונים למרות הכדורים הגעתי ל200 ואף יותר מזה והכי נמוך 160. אני מודאג ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות מטרידות בגוף - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/08/2014שלום
כמובן צריך לאזן את הסוכר אבל ערכי סוכר אלו אינם מסבירים את התופעה אשר דורשת בירור במקביל כולל תפקודי בלוטת תריס.
ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)