מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ויקטוזהארי29/06/2014
אני מזריק ויקטוזה ולנטוס בערב המצב יותר מאוזן שאלתי לגבי סיבוכים הכונה סרטן בלבלב ועוד בעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוזה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/06/2014שלום
למי שסבל או קיים סיפור משפחתי של סרטן בלוטת תריס מסוג MEDULLARY (לא הסוג השכיח אשר הנו PAPILLARY) אסור לקחת ויקטוזה. לגבי התפתחות סרטן הלבלב לא קיימת עדות שהתרופה גורמת לכך אך ממשיכים לעקוב אחר חולים. לגבי אנשים שסבלו מדלקת של הלבלב בעבר, מומלץ לא לקחת את התרופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפולה לוטם 38 בשאוט אנט26/06/2014
התחלתי טיפול בויקטוזה לפני שבועיים כשבוע אני סובלת מבחילות עצירות מלווים בכאבי בטן אני מבינה שזה קשור לויקטוזה והאם הבנתי נכון .אני לוקחת גם לנטוס בלילה וגם מטפורמין האם מותר להזריק לנטוס וכמה מטפורמין עליי לצרוך עד לפני שבועיים לקחתי יוקריאס 1 ביום ה a1c היה 8.5 bmi 34 ,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפולה לוטם 38 ב - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/06/2014שלום
אלו תופעות לוואי אשר נגרמות ע"י ויקטוזה ולרוב חולפות. צריך לשים לב לכאבי בטן , במידה ואלו קשים יש מקום לפנות מייד ליעוץ רפואי. ניתן לשלב ויקטוזה עם מטפורמין ולנטוס אך לא עם GALVUS (אשר הנו אחד המרכיבים של הEUCREAS)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקות דםסיגי22/06/2014
עשיתי בדיקות דם תקופתיות ויצא לי ערכי בדיקת סוכרת 127 בצום. לפני 5 חודשים הבדיקה היתה 112 האם זה מראה על סוכרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקות דם - תגובה
ערך של גלוקוז מעל 126 אשר חוזר על עצמו עונה על הקריטריונים של סוכרת.
כדאי לבדוק AIC אשר בודק את האיזון בשלושה חודשים ראשונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של גלוקומין?חדשה כאן20/06/2014
ד"ר שלום רב,
לפני חמישה ימים התחלתי לקחת גלוקומין - כדור אחד ליום בינתיים - וכבר בלילה הראשון לאחר מכן התחלתי להרגיש לא טוב. קמתי באמצע הלילה עם סחרחורת ובחילות וקלקול קיבה.
מאוחר יותר, כאשר מדדתי חום , גיליתי שיש לי גם חום.
בינתיים נוספו גם כאבי ראש חזקים שמחמירים בהתכופפות קלה.
במקביל לכל אלה - אתמול קיבלתי מחזור.
האם תופעה של חום ביחד עם יתר התופעות שציינתי יכולה להיגרם מהתרופה?
הוצע לי לנסות להפסיק את התרופה ולראות אם זה ממנה, אבל בגלל שיש לי כרגע גם מחזור - לא אוכל במילא לבודד את הסיבה (לפחות לכאבי הבטן והשלשולים), לכן החלטתי להמשיך עם הכדור אחד ליום.
כמו כן, קראתי קצת שאלות ותשובות בפורומים בנושא, והבנתי שהתופעות האלה יכולות להיות קשורות לתקופת ההסתגלות לכדור, וזו עוד סיבה שהחלטתי להמשיך בינתיים לקחת את הכדור.
בתודה מראש על התשובה.
האם זה אומר שתרופות מהסוג הזה לא מתאימות לי? מה האלטרנטיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של גלוקומין? - תגובה
תופעת לוואי ידועה של גלוקומין הן תופעות של מערכת העיכול: בחילה, שלשול וכאבי בטן אשר לרוב מתרגלים אליהם אך לפרקים יכולות להיות משמעותיות. ממליצה להמשיך או במידה ואת שוקלת להפסיק לנסות חצי כדור אך לא לותר בקלות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוקומין
דיין יעקב07/02/2015אני סובל מסכרת גבולית הרבה שנים .וכן מערמונית מוגדלת במעט.
לאחרונה התחלתי בטיפול של גלוקמין )לפני מספר ימים. הפסקתי לקום להטיל שתן בליליה וכן מתעורר עם יובש חזק בפה .האם זוהי תופעה של הגלוקמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מזרק אינסולין שהתחמםבתשבע19/06/2014
שלום רב,
מזרק אינסולין לבמיר שכבר בשימוש (כלומר שאינוו דורש עוד אחסון בקירור) היה בתוך תיק מול תנור אפיה שפעל כרבע שעה, במזג אויר החם של היום. המזרק היה חמים מעט. האם ניתן לשימוש או שמוטב להשליכו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי מזרק אינסולין שהתחמם - תגובה
אמנם אינסולין אשר בשימוש אינו דורש קירור מומלץ במידה והאינסולין לחשף לטמפרטורות גבוהות לא להשתמש בו עקב חשש לכך שפעילותו תפגם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום סובפיבירלי ,סוכרת,וקנדנה19/06/2014
שלום-מזה כחודש אני חשה לסירוגין לא בטוב.ואין לי חום-הוא נע בין 37.3-37.6, אך זה די גבולי ...
ברקע יש לי סוכרת נעורים,תת פעילות בלוטת התריס(השימוטו), pcos , לפני כשלושה שבועות אושפזתי עקב DKA - ובאישפוז הרופאה הפנימאית אשר מטפלת בי אמרה שחלק מהחמצת נבעה לדעתה גם מכך שאני. מפתחת מחלה או משהו כזה.. אז עשו תרביות דם(כל 4 שעות),ולא נמצא זיהום-אך נמצאה פטריית קנדידה..
אשר לגבייה לט אמרו לי שום דבר-אלא אני הסתכלתי בתוצאות מעבדה במשתמש שלי בבית החולים(אני עובדת בבית החולים),ולכן רציתי לשאול איך ייתכן שלא אמרו לי לגבי זה שום דבר..ומה עוד צריך לבדוק?ואיך לטפל וכו׳..?
והאם כל זה נובע מהסוכרת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום סובפיבירלי ,סוכרת,וקנ - תגובה
לא ברור לי מאיפה היתה צמיחה של קנדידה . בכל מקרה ממליצה שתחזריי למחלקה בה קיבלת טיפול האם הממצא משמעותי או ליעוץ זיהומוגלוגי. כדאי לבדוק גם רמות קורטיזול בבוקר כדי לאתר חסר קורטיזול מחלה אשר הנה נדירה אך שכיחה יותר אצל אנשים עם סוכרת מסוג 1 והשימוטו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןtzuf19/06/2014
-שלום רב,
אני בשבוע 28+1 גילו לי סכרת הריון לי כשבועיים,
קיבלתי תפריט מדיאטנית והתבקשתי לבדוק את רמות הסוכר בצום, לפני ארוחה ושעה לאחר ארוחה.
ערכי הסוכר בצום גבוהים בימים האחרונים ונעים בין 98-100,
השאלה איך אפשר להוריד את ערכי הסוכר בצום?
האם סוכר לא מאוזן בשלב הזה יכול להוות נזק לעובר??
אודה לתשובה מהירה אני מאוד מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
במידה ודיאטה לא מצליחה להוריד את ערכי הסוכר אז ניתן להתחיל טיפול באינסולין בערב וכך להוריד ערכי סוכר בהתאם לשיקול של הרופא המטפל. אפשר לנסות לעשות הליכה בערב, יתכן וזה יוריד את הערכים בבוקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופיוסי09/06/2014
שלום רב,
האם התרופה januet ידועה ככזו העלולה לגרום למחלות קשות?
אני מקבל תרופה זו (50 מ"ג) ומישהו אמר לי כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרופ - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/06/2014שלום
לא ידוע שJANUET גורמת למחלה . לא ברור אם קיים קשר בין נטילת התרופה ודלקת של הלבלב אך מקובל לא לתת לחולים בסיכון גבוה לדלקת של הלבלב או כאלו שחלו בעבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסכרת ובעיות בתפקודי כליהטל09/06/2014
שלום,
אני חולה בסרטן ריאה מפושט.
לאחרונה עקב עליית רמת הסוכר שלי, המליץ לי האונקולוג לקחת כדורים לסוכר.
אפילו אמר שזה נמצא גם יעיל כנגד סרטן (כמובן שזו לא תרופת פלא אבל כנראה שהיא מאטה את קצב התפשטות המחלה).
בכל אופן, ישנם מספר סוגי תרופות לטיפול בסוכר: מטפורמין, גלוקופאז וכד' (כשכנראה, אני לא הצלחתי להבין, האחת יעילה יותר מהאחרת בסרטן והשנייה פוגעת יותר בכלייה וכו').
רציתי לשאול:
1. איזו תרופה פוגעת הכי פחות בתפקודי הכליה. רמת הקריאטנין שלי היא 114.
2. כמו כן, אם כבר צריך לקחת תרופה כזו לסוכר, איזו תרופה מבין התרופות היא הכי יעילה (פחות או יותר כמובן על פי המידע הרפואי/מחקרי) בטיפול בסרטן?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסכרת ובעיות בתפקודי כליה - תגובה
כמובן קשה לענות מבלי לדעת פרטים על תפקודי הכליה, רמות סוכר וכו.
מטפרומין וגלוקופאז : מדובר באותו חומר עם שמות שונים. התרופה הנה התרופה הראשונה לטיפול בסוכרת במידה והתפקוד הכליתי תקין וקיימות מספר עבודות שקיימת ירידה בשכיחות של סוגים מסוימים של סרטן כאשר נוטלים את התרופה אך דבר זה אינו ברור.
קיימות הרבה מאד תרופות נסופות אשר הנן יעילות ויכולות להנתן גם כאשר קיימת ירידה בתפקוד כליתי.
מה שחשוב הוא שניתן לשלב בין תרופות שונות וכך להנות מהורדת סוכר במנגנונים שונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכולה להמליץ?שרונה09/06/2014
אני מחפשת רופא המתמחה בנושא הסוכר אצל תינוקות וילדים עבור הבן שלנו. האם תוכלי להמליץ לנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכולה להמליץ? - תגובה
ישנם הרבה מאד רופאים אנדוקרינולגים פדיאטרים אשר מתטפלים בסוכרת אצל ילדים. במרכז שניידר לדוגמא קיים צוות מצויין אך גם במקומות שונים אחרים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהכותי07/06/2014
שלום רב תקופה ארוכה אני מקבל אמריל 1 מ"ג +2 יוקריאס 1000/50 מ"ג, במהלך היום, הסוכרת פחות או יותר מאוזנת בגבולות 100+110 בצום,אך הבטן התנפחה למרות שעוסק בספורט 4 פעמים בשבוע,כן אני בן 67 שוקל 181 ק"ג גובה 172 ס"מ,האם יש קשר לתרופות לבטן הנפוחה ,ומה עושים, מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/06/2014שלום
הסוכרת עצמה לא מסבירה נפיחות בבטן וכדאי להבדק ע"י רופא ואף לפי הצורך לבצע הדמיה של הבטן. ההשמנה הבטנית אופיינית לסוכרת מסוג 2 ויתכן וזאת הבעיה. התרופה METFORMIN אשר משולבת בEUCREAS יכולה לגרום לגזים וכאבי בטן אך לא לנפיחות ממש.
ממליצה להתייע עם הרופא משפחה /סוכרת שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל NCAHדנה02/06/2014
שלום
אני בת 29 ומנסה להיכנס להריון חצי שנה ללא הצלחה
בפרופיל הורמונאלי התגלה לי פרוגסטרון מעט מעל גבול הנורמא 7.2
ואני ממתינה למבחן סניקטן
רציתי לשאול איך בפועל התסמונת משפיעה על הפוריות?
האם התסמונת מפריעה לביוץ?
איך הטיפול בסטירואידים מקל על הבעיה ומאפשר כניסה להריון?
כמה זמן יקח לסטרואידים להשפיע?
מה התופעות לוואי של הטיפול?
ושאלה נוספת - האם התסמונת גורמת להזעה מוגברת וריח זיעה מוגבר בנשים?
אם כן, האם הטיפול בסטרואידים יעזור?
אני יודעת שאלו המון שאלות...
אשמח לכל תשובה שאקבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל NCAH - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/06/2014שלום
קודם כל צריך לבדוק ע"י תבחין SYNACTHEN אם קיים NCAH . לאחר מכן מתבצעת בדיקה גנטית לך ולבן זוג שלך.
לעיתים טיפול בסטרואידים יכול לשפר פוריות. צריך לדון על כל מקרה לגופו וגם הגישות לגבי טיפול שונות בין מומחים שונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לפני בדיקת דם לסוכרחן01/06/2014
שלום, בת 39, בריאה. לפני שנה וחצי ביצעתי בדיקות דם כלליות, ביניהן לגלוקוז.
(מקפידה כל שנה לבצע בדיקות כלליות).
יש לי עודף משקל אך לא השמנת יתר. (BMI בין 25-30)
יש במשפחה רק אימא עם סכרת שהצליחה לאזן עם תזונה (בגיל 60 התפתח)
שאלתי - בבדיקת הדם לפני שנה וחצי רמת הגלוקוז יצאה- 101. שאר הפרמטרים תקינים.
לפני הבדיקה נטלתי שתי תרופות אשר מכילות פרוקטוז (כתוב על האריזה - ראיתי בדיעבד - מכיל סוכר) - עד כמה נטילה זו יכולה לגרום לסטייה בבדיקה אם בכלל?
שאר הפרמטרים תיקנים ותמיד יוצא לי סוכר 88, 93, וכו'..
בעבר היותר רחוק גם היה 73, אח"כ שוב 88 וכו'.
מיותר לציין שאני עכשיו לוקחת את עצמי בידיים על למטרת מניעה.
מעוניינת לחזור על הבדיקה לאחר הפחתת משקל.
אשמח לעצות ולהתייחסות לגבי נושא התרופות עם הסוכר לפני הבדיקה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לפני בדיקת דם לסוכר - תגובה
כמות הסוכרים בתרופות אלו לא גדולה (פרט לסירופים למיניהם) אני לא חושבת שזה גרם לעליה בערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי סכרת ?רני31/05/2014
שלום ד"ר .
אני בן 63 , בבדיקת דם אחרונה נמצא כי רמת הסוכר שלי היא 110 .\
בזמן האחרון אני מרגיש יובש בפה במיוחד בבוקר לאחר שינה ומין טעם מר / מתוק כל הזמן בפה .
האם לדעתך זה קשור לרמת סוכר 110 ?
האם רמה כזו של 110 מראה שיש לי סוכר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי סכרת ? - תגובה
סוכר של 110 בבוקר מצביע על טרום סוכרת ואינו מסביר את היובש בפה. כדאי לבדוק סיבות נוספות כולל תרופות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת וניתוחים אסתטייםדנה31/05/2014
האם ניתן לבצע ניתוחיים פלסטיים (אף, חזה) במידה וחולים בסוכרת ואם כן מה צריך לעשות? אני שואלת גם על סוג 1 וגם על סוג 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת וניתוחים אסתטיים - תגובה
אין מניעה מביצוע ניתוחים לחולי סוכרת. חשוב לשמור על איזון לפני ולאחר הניתוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)