פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלות על בדיקות
    מני
    10/03/2014

שלום

האם מדובר באותה בדיקה או בשתי בדיקות שונות?
    Albumin/creatinine
    Protein to Creatinine
    מה ההבדל ביניהם? ואיזה מהם נדרש לצורך מעקב ביתר לחץ דם?

באלו מקרים יש לחשוד ולבדוק היצרות בעורקי הכליה במקרה של יתר לחץ דם? האם לפני גיל 40 זה אינדיקציה?
    מבלי לבדוק את עורקי הכליות באמצעות דופלר, האם ישנו איזה מדד שיכול להחשיד שישנה בעיה בעורקי הכליה? משהו שניתן לראות בבדיקות דם ושתן רגילות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על בדיקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על בדיקות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/03/2014

שלום
    בדיקת ALBUMIN בודק הפרשה של סוג מסוים של חלבון בעוד שPROTEIN מכיל סוגים שונים של חלבון. לגבי הצרות של עורק הכליה כדאי אם קיימת שאלה להתייעץ עם נפרולוג. בכל מקרה הצרות שכיחה יותר אצל נשים צעירות ודוקא מהצד השני אצל מבוגרים כאשר הסיבה באוכלוסיות השונות האלו שונה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לח"ד
    יוסי
    06/03/2014

שלום

בן 40, לא ברור אם סובל מלחץ דם גבוה, לעיתים הוא גבוה, לעיתים בנורמה, הולטר לחץ דם גבולי (בלילה תקין, ביום הרבה מדידות גבוהות),לא מטופל בתרופות ללחץ דם.
    ברצוני לשאול האם יש דרך לדעת אם יש בעיה של לחץ דם גבוה ו/או אף נזקים כתוצאה מהלחץ דם מעבר למדידות לחץ דם?
    בהנחה ויש לחץ דם גבוה אלו איברים נפגעים בשלב ראשון?
    אלו בדיקות מומלץ וניתן לעשות בכדי לתפוס את הנזקים בזמן מוקדם ככל האפשר?
    בדיקות דם ושתן? איזה חשוב לעשות?
    עיניים? אקו לב?

תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    לח"ד

הוספת תגובה

• לח"ד - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/03/2014

שלום
    ניתן להתייעץ עם רופא המומחה לטיפול בל"ד (נפרולוג) .
    לגבי נזקים בדיקת עיניים ובדיקת אקו לב יכולות להראות אם קיים נזק מצטבר של לחץ דם גבוה אך תופעות אלו אינם מופיעים בתחילת המחלה והעדר שלהם לא שולל לחץ דם הדורש טיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH=6.57,T4 FREE =11.7 דורש טיפול?
    שירה
    06/03/2014

במסגרת בדיקת דם שנתית נתגלה ש TSH=6.57 ו T4 FREE=11.7
    יתר הבדיקות תקינות
    האם זה דורש טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    TSH=6.57,T4 FREE =11.7 דורש טיפול?

הוספת תגובה

• TSH=6.57,T4 FREE =11.7 דורש טיפול? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/03/2014

שלום
    מדובר בתת פעילות קלה של בלוטת תריס. לגבי החלטה ע לטיפול תלוי בגיל והאם הריון מתוכנן, תרופות וסימפטומים. במידה ולא קיים הריון אז מומלץ לחזור על הבדיקה כעבור כחודשיים יחד עם בדיקת נוגדנים ואז להחליט לגבי צורך בטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת תנודתית
    ל.
    06/03/2014

שלום,
    בת 68 שנים.ברקע מספר שנים של תת-פעילות בלוטת התריס מטופלת ב100 מ"ג יומי אלטרוקסין.
    לפני 4 חודשים אירוע מוחי TSI, ללא השארת סימנים נוירולגיים או מוטוריים. מאז טיפול בפלווקיס, אנדלקס. לפני כחודש וחצי סוכרת לא מאוזנת בין 100 ל170 תנודתית. המגולובין מסוכרר 7.6%. התחיל טיפול בגולקופג שעשה לי תופעות לוואי של בחילות, ליחות, גירוד. הועברתי לנובו, והוא מביא אותי להיפו קיצוני ( מ170 ל75 תוך שעה).
    הייתי רוצה לדעת על תרופה אחרת שיכולה להתאים לי בשלב הזה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת תנודתית

הוספת תגובה

• סוכרת תנודתית - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/03/2014

שלום
    קיימת קבוצת תרופות אשר אינן גורמות להיפוגלימיה כגון JANUVIA, GALVUS TRAJENTA או ONGLYZA. הן לא בסל הבריאות אך קיימות בהנחה של הביטוח המשלים בקופות. ממליצה שתושחחי על כך עם רופא המשפחה שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון- T4 גבוה ,מחלת גרייבס
    קטיה
    04/03/2014

בוקר טוב,
    אני כבר מעל 8 שנים סובלת ממחלת גרייבס ומטופלת ב-ptu
    בסוף הריון ראשון הייתי מאוזנת ללא טיפול תרופתי ולכן PTU הופסק, לאחר לידה חזרה הבעיה של יתר פעילות בבלוטת התריס, לכן הוחזר טיפול תרופתי.
    כרגע אני בהריון בפעם השנייה ,שבוע 10+, ולפי המלצת הרופא אנדוקרינולוג לפני חודש הופסק PTU ( הייתי מקבלת 50 מ"ג ביום) ותוך חודש:
    T4 עלתה מ-15 ל-40
    T3 עלה מ-2 ל-5.8
    לפני כשבועיים פניתי לרופאה המשפחה עם פלפיטציות אריתמיה ועכשיו אני מבינה מאיפה נובעת הבעיה.
    אני אפגוש את האנדוקרינולוג רק בעוד כשבוע, אני מבינה שהיא תחזיר אותי ל-PTU, השאילה שלי מה היא ההשפעה של יתר פעילות בולטת התריס על העובר, עד כמה זה מסוכן להריון?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הריון- T4 גבוה ,מחלת גרייבס

הוספת תגובה

• הריון- T4 גבוה ,מחלת גרייבס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/03/2014

שלום
    בשליש הראשון להריון לא ידוע על השפעות שליליות של פעילות יתר על העובר. בחלק מן ההריונות ללא פעילות יתר אצל האם ברקע קיימת פעילות יתר של בלוטת תריס בתחילת ההריון. מצד שני חשוב לאזן את תפקודי הבלוטה ואף לשאוף לפעילות יתר קלה אשר הנו טוב יותר לעובר מאשר תת פעילות. חשוב בשליש השני להריון גם לבדוק נוגדנים לבלוטה (TSI) אשר יכולים לעבור לעובר ולגרום לפעילות יתר.
    הריון עם פעילות יתר דורש מעקב צמוד של אנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו
    אני
    01/03/2014

שלום רב,

גיליתי לאחרונה שיש לי השימוטו- רמת נוגדנים מעל 1,000!
    ה-tsh מאוזן- נוטלת יוטירוקס (התחלתי לפני כמה חודשים).
    נכנסתי פעמיים להריון ושני ההריונות לצערי נפלו- בשבוע 5.
    האם ההשימוטו גרם לכך?
    מה ניתן לעשות כדי למנוע את ההפלות הללו שאולי נגרמו מהנוגדנים?

לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו

הוספת תגובה

• השימוטו - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/03/2014

שלום
    קיים קשר בין השמימוטו לעליה בשכיחות של הפלות אך יתכן והקשר נובע גם מעצם הנטיה למחלה אוטואימונית. חשוב לאזן את תפקודי בלוטת תריס ולהביא את הTSH מתחת ל2.5 . לשיקול הגינקולוג המטפל אם קיים צורך בתוספת בטיפול אחר נוסף .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת us צוואר
    אליס
    27/02/2014

אני בת 58 .בדיקת tsh 11.24 במגמת עליה..תוצאות us : שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס תקינים עם זרימה תקינה וסימטרית.באונה השמאלית קשרית סולידית הטרוגנית מעט היפראקואית בקוטר 1.2 סמ עם זרימה מעט ערה בהקיפה.קשרית נוספת איזואקואית בחלק תחתון של האונה בסמוך לקשרית הקודמת בקוטר 1.5 סמ עם זרימה ערה בהיקפה .אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים.מה זה אומר ?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת us צוואר

הוספת תגובה

• בדיקת us צוואר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    27/02/2014

שלום
    מדובר בתת פעילות של בלוטת תריס והמצאות קשריות בבלוטה.
    לגבי התת פעילות צריך לשקול התחלת טיפול ולגבי הקשריות ביצוע דיקור של הקשרית הגדולה. ממליצה להתייעץ בהקדם עם אנדוקרינולוג להפניה לבדיקות והתחלת טיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקן דליל
    רוני
    26/02/2014

שלום
    אני פשוט לא יודע למי להפנות את ההשאלה שלי ,אני בן 24 וסובל באמת שסובל מזקן דליל מאוד שלא נראה יפה ואסטתי .אין מישהו אחד במשפחה שסובל מאותה בעיה ,חשוב לציין שתמיד היייתי נראה צעיר לגילי .הייתי לפני הרבה זמן אצל אנדרולוג הוא שלח אותי לבדיקת דם בבדיקה יצא טסטטרון נמוך אז הוא אמר שצריך עוד בדיקה כדיי לוודא שאכן ישנה בעיה
    ובבדיקה השניה הוא טוען שיצא תקין .השאלה שליי האם עם זירקות טסטוסטרון ניתן לשפר את הדילול הרב?
    חשוב לציין שאני מטופל בקיורטן (רואקוטן)
    אני בטוח שיש משהו לא תקין אצליי אחרת אין משהו שניתן להסביר את המצב
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    זקן דליל

הוספת תגובה

• זקן דליל - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    27/02/2014

שלום
    מבנה הזקן הוא תלוי בגנטיקה וכל קיימת צמיחה נוספת עם הגיל.
    במידה ורמות TEST תקינות אז לא ניתן לשנות את צורת הצמיחה בפנים אך יש לציין שמשך השנים צורת/מבנה הזקן יכול להשתנות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקן דליל

רוני
    28/02/2014

שעשיתי בדיקות דם בדיקה אחת יצאה נמוכה ואחת תקינה
    השאלה שלי האם כדיי שוב פעם לעשות בדיקות
    ועוד משהו לפי משאמרת עדיין בגילי זה יכול להשתפר ולהתעבות?
    וגם לפי התמונה אפשר לדעת שאצלי זה ממש דליל אני חושב שישנה בעיה אצלי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    נעה
    24/02/2014

שלום רב,
    אני בת 35, מגיל צעיר סבלתי מאקנה וב-15 שנים האחרונות לקחתי באופן קבוע גלולות כדי לטפל בבעיה. ככל הנראה האקנה מקורו בעיות הורמונליות שונות (המחזור שלי מעולם לא היה סדיר, סבלתי משיעור יתר וכו'..). לאחרונה הפסקתי עם הגלולות והייתי שמחה לדעת האם ישנו טיפול חלופי שמטפל בבעיה "מבפנים" כפי שהיא קיימת אצלי (בבקשה אל תייעצי לי ללכת לרופא עור :))

תודה מראש
    נעה

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/02/2014

שלום נועה
    הרי טיפול בACNE שאינו גלולות ניתן ע"י רופא עור :)
    ממליצה בכל מקרה כעת שאת ללא גלולות לבצע בדיקה של הורמוני מין לודא שלא קיימת הפרעה הורמונלית משמעותית. במידה וקיימת עליה של הורמון גברי אז יתכן והטיפול בגלולות הוא היעיל ביותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי שאולי יש טיפול מלבד גלולות

נעה
    25/02/2014

חשבתי שאולי יש טיפול מלבד גלולות שניתן ע"י אנדוקרינולוג

תודה רבה
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריגה מנורמה
    אירנה
    20/02/2014

שלום רב,
    בעלי עם עודף משקל,גיל 39.
    קיבלנו תוצאות בדדיקת דם,גלוקוזה-143
    בנוסך יש עוד סטייה בנתונים
    GOT 62
    GPT 96
    GGT64

כל השאר הנתונים תקין לחלוטין.
    האם לפי התוצאות אפשר לסכם שיש לו סוכרת?

תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    חריגה מנורמה

הוספת תגובה

• חריגה מנורמה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/02/2014

שלום
    ניתן לאבחן סוכרת אם ערכי סוכר מעל 126 (לפחות פעמיים). ממליצה לחזור על הבדיקה של סוכר בצום ולבצע בדיקת AIC. לגבי תפקודי כבד יתכן ומדובר בכבד שומני אך ממצאים אלו דורשים בירור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין ודגים
    אני
    18/02/2014

היי
    רציתי לדעת אם יש לי תת פעילות בלוטת התריס
    ואני לוקחת אלטרוקסין 50 מג כל בוקר,
    אם אפשרי שאוכל דגים חופשי או שאני צריכה להגביל לכמה פעמים בשבוע?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין ודגים

הוספת תגובה

• אלטרוקסין ודגים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/02/2014

שלום
    מאחר והמינון של ELTROXOIN שאת לוקחת הנו השלמה חלקית (זאת אומרת הבלוטה עדיין מתפקדת) אז מומלץ לא להפריז במאכלים שמכילים יוד. צריך לזכור שרק דגי ים מכילים יוד ולא דגי ברכות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס בהריון תאומים
    לין
    18/02/2014

ערב טוב .
    בתאריך 30.12.13 קיבלתי תשובה לגבי בדיקות דם שעשיתי ויצא לי הערכים של בלוטת התריס
    tsh- 0.01
    free t4- 23.83
    total t3 - 5.3
    באותו יום קבעתי טוב למומחה אנדוקרינולוג לפי ההמלצה והתאריך הכי קרוב שהיה זה ב 4.3.14 חודש הבא.
    השאלה שלי היא כזאת האם זה איך שהוא פוגע בעוברים? וכל הזמן הזה שלא טיפלתי בזה האם זה עשה משו לעוברים?
    תודה מראש על התשובה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס בהריון תאומים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/02/2014

שלום
    אני מציעה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בהקדם וכמובן לבצע מעקב של תפקודי בלוטת תריס. במידה ואת בשליש הראשון להריון פעילות יתר קלה של בלוטת תריס הנה שכיחה ואינה פוגעת בעוברים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס מוגדלת
    גדעון
    17/02/2014

שלום לכם,אמא שלי בת 70,עברה בדיקת סי טי צוואר וחזה והתוצאה הינה,
    ריבוי בהגדלת האונה השמאלית של בלוטת התריס מ 20*24*19 ל 24*29*22
    עדיין קשרית עם גבולות מסוידים לעומת הבדיקה באוגוסט 2010
    אין שינויים בבלוטות הלימפה בצוואר
    אין שינויים בנגע עם אזור בעל סמיכות מופתחתת
    השאלה,מה משמעותה הבדיקה ומה היא אמורה לעשות כרגע,יש לציין שלפני 3 שנים נלקחה לה ביופסיה והיתה תקינה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס מוגדלת

הוספת תגובה

• בלוטת התריס מוגדלת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/02/2014

שלום
    מעקב אחר קשרים בבלוטת תריס מתבצעת בצורה הטובה ביותר ע"י בדיקת אולטרהסאונד של הצוואר. ממליצה שתפנה לאנדוקרינולוג עם בדיקת אולטרה-סאונד, בדיקת תפקודי בלוטת תריס ועם המידע לגבי הבדיקות הקודמות כולל דיקור שבוצע בעבר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב .. בקשה דחופה
    אדם
    17/02/2014

קיבלתי מפרופ׳ צבי רם הודעה שאני צריך לפנות לאנדוקרינולוג עם אדינומה - פרולקטינומה עם 168 פרולקטין בדם ... אני רק צריך מרשם כדי לדעת את המינון ההתחלתי והעליה ההדרגתית במינון של הדוסטיניקס
    בעייתי היא שאני לא מצליח למצוא אנדוקרינולוג באיזור באר שבע אפילו באופן פרטי ... מרפאה הודיעו לי שעובדים רק עם ילדים ... מרפאה אחרת לסוכרת בלבד ... ומרפאה אחרת התור הכי קרוב אפילו באופן פרטי זה 26 לחודש ואני טס חזרה לחו״ל להמשך לימודים כבר ב 22 לחודש
    אני רואה בך את האור שבקצה המנהרה כדי לעזור לי בעניין זה בשבוע הזה
    תודה רבה ד״ר ... מחכה בקוצר רוח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב .. בקשה דחופה

הוספת תגובה

• שלום רב .. בקשה דחופה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/02/2014

שלום
    הטיפול בפרולקטינומה הנו יחסית פשוט אך כמובן לא ניתן לתת המלצות מבלי לדעת את שאר הפרטים ומצב שאר הורמוני בלוטת תריס.
    גם נסיעה לאזור תל אביב לצורך פגישה עם אנדוקרינולוג שווה את הנסיעה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלתרוקסין והריון
    חגית
    11/02/2014

שלום,
    רמתו הטבעית של הTSH שלי הינה 5
    בהריון התחלתי ליטול אלטרוקסין על מנת להורידו לרמה הנדרשת בהריון
    האם ניתן להמשיך ליטול אלקרוקסין (במינון נמוך יותר) על מנת לשמור על ערך מתאים להריון בהנחה שאנחנו מתכננים הריון נוסף בשנה-שנתיים הקרובות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלתרוקסין והריון

הוספת תגובה

• אלתרוקסין והריון - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    15/02/2014

שלום חגית,
    אם אתם מתכננים הריון נוסף וערכי הTSH שלך מעל 2.5 זו לא תהיה טעות להמשיך את האלטרוקסין ואף מומלץ.
    במידה והנוגדנים שלך שלילים (ANTI TPO) סכוי טוב שלא תזדקקי לאלטרוקסין שלא בהריון אך הדבר דורש מעקב של תפקודי בלוטת התריס.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה