מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בבלוטת התריס שבוע 13+6רינת31/05/2014
שלום אני בת 36.5 בהריון שבוע 14+1 השבוע ביצעתי בדיקת דם והתוצאות היו TSH=15.4 , T4=11.29.
אני נוטלת150מ"ג יוטיריקס בבוקר באופן קבוע עוד לפני ההריון וביום הבדיקה נטלתי את הכדורים אחרי בדיקת הדם, כמו כן במהלך ההריון בגלל בחילות בוקר הפסקתי לחכות חצי שעה אחרי נטילת הכדור כדי לאכול ואכלתי מיד אחרי, דבר נוסף אינני זוכרת זמנים במדוייק אך בשבוע או שבועיים לפני בדיקת הדם הקאתי יומיים ברצף מספר דקות לאחר נטילת הכדורים.
בתחילת ההריון (בתאריך הוסת האחרון שלי) ביצעתי בדיקת דם שבה יצאו הערכים הללו TSH=1.19
שאלתי היא האם סביר שנגרם נזק לעובר, לצערי לא ידעתי כמה חשוב האיזון בטרימסטר הראשון אחרת הייתי מבקשת כל חודש לבצע בדיקה, אני חרדה וכועסת כל עצמי שלא השכלתי לבדוק את הדברים במהלך הבדיקה וסמכתי על הרופאים שטיפלו בי אך לא חשבו לנכון לשלוח אותי לבדיקות בתקופה חשובה זו ביודעם שאני סובלת כדרך קבע מתת פעילות מה ניתן לעשות? האם יש דרך לבדוק האם נגרם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא קיבלתי תגובה על שאלתי???
רינת31/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא קיבלתי תשובה לשאלתי?
רינת08/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות בבלוטת התריס שבוע 13+6 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/06/2014שלום
כדאי לאזן בהקדם את תפקודי בלוטת תריס. יתכן והיציאה מאיזון נבעה מההריון עצמו, נטילת הכדור לא בצום והחמצה או חוסר ספיגה עקב הקאות.
צריך להתייעץ בהקדם עם רופא משפחה ו/או אנדוקרינולוג כדי להעלות את מינון היוטירוקס ולהמשיך במעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בטיפול -תיקוןזאב23/05/2014
בבדיקת מעבדה אחרי צום של 14 שעות
Hba1c -5.5
Glucose -136
Fructosamine- 327
בדיקות אחרות תקינות
אם צריך להתחיל בטיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך בטיפול -תיקון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/05/2014שלום
במידה וסוכר בצום מעל 126 וחוזר על עצמו פעמיים ותומך בכך FRUCTOSAMINE מוגבר התמונה מתאימה לסוכרת. רמת AIC נמוכה לעיתים יכולה לנבוע מסיבות שונות כגון פירוק כדוריות דם אדומות עקב חסר אנזים הנקרא G6P.
ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצורך בטיפול -תיקון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/05/2014שלום
במידה וסוכר בצום מעל 126 וחוזר על עצמו פעמיים ותומך בכך FRUCTOSAMINE מוגבר התמונה מתאימה לסוכרת. רמת AIC נמוכה לעיתים יכולה לנבוע מסיבות שונות כגון פירוק כדוריות דם אדומות עקב חסר אנזים הנקרא G6P.
ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת הערה !
זאב31/05/2014אם יש משמאות שבדיקה ראשונה בוצע אחרי צום של 14 שעות
והבדיקה חוזרת אחרי צום של 9 שעות ?
מה הזמן מקסימלי שמותר ליהיות בצום כך שהתוצאות יהיו עמינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצורך בטיפול תרופתי ? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/06/2014שלום
לאור הבדיקות האלו היינו מצפים לAIC גבוה יותר . אבל קיימת ירידה בערכי סוכר.
לגבי משך הצום : לגבי סוכר בין 6-8 שעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטבוליזם ושינהערן19/05/2014
שלום
מאחר והמטבוליזם בגוף מושפע מהשעון הביולוגי (מקובל גם שאכילה בלילה מכבידה על מערכת העיכול יותר מאשר ביום), וכן לשעון הביולוגי יש השפעה על המערכת ההורמונלית, דבר שגם בא לידי ביטוי בבדיקות הורמונליות שונות שמכוונות לשעות מסויימות של היום.
שאלתי היא, האם כשאדם ער בלילה וישן ביום, או במקרה פחות קיצוני, אדם שהולך לישון מאוחר ב 2-3 בלילה ואף מאוחר מכך, האם זה משנה את השעון הביולוגי? האם המטבוליזם והמערכת ההורמונלית משתנה בהתאם לשעות השינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטבוליזם ושינה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/05/2014שלום
חלק מן המערכות ההורמונליות מושפעות משעות ערנות ושינה. לעיתים אנשים שעובדים משמרות או ישנים מעט שעות אוכלים יותר כדי לשמור על מצב הערנות.
לגבי שוני במטבוליזם איני יודעת אם הנושא נבדק אבל לאחרונה מאד מקובל לחשוב שכאשר ישנים פחות מידי אך גם יותר מידי קיימות השפעות על המשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהנעם04/05/2014
שלום
מזה כמעט שנתיים שאני מטופל בלוסטרל 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה.
מבחינת התקפי פאניקה המצב בהחלט השתפר, אין כמעט, אך חרדה עדיין קיימת.
בתחילת הטיפול קיבלתי ריספונד לחיזוק הלוסטרל (בהמשך היה ניסיון גם למיקטל במקום הריספונד), אך הפסקתי את זה לאחר כמה חודשים (רציתי להימנע ככל האפשר מריבוי תרופות, וכן בגלל אסוסיאציות מריספרדל שקיבל בן משפחתי)
כמו כן בגלל בעיות שינה קיבלתי מירו במינון נמוך, אך הפסקתי אותו לפני כחודשיים.
מאז תחילת הטיפול (קרוב לשנתיים) עליתי במשקל בערך 10-15 קילו.
רציתי לשאול:
א. מה הסיבה שהלוסטרל גורם לעליה במשקל? האם זה פוגע בחילוף חומרים? משפיע על מערכת כלשהי בגוף? משפיע על המערכת ההורמונלית בצורה כלשהי? או שזה נטו בגלל תאבון היתר שבא עם התרופה?
ב. כנ"ל לגבי מירו.
ג. האם מעבר לעניין של עליה במשקל, יש משהו בתרופות הללו שגורם לקושי בירידה במשקל על אף הפחתה באוכל וביצוע פעילות גופנית? או שעדיין זה קשור אך ורק לכמות האכילה בגלל התאבון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/05/2014שלום
דוקא לוסטרל לא מצטיינת כתרופה שגורמת לעילה במשקל. התרופות האחרות כגון ריספרידל יותר נוטות לגרום לעליה במשקל .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- low testosteroneאמיר01/05/2014
אני בן 27, בריא בדרך כלל, לא נוטל תרופות באופן קבוע.
ברקע אלרגיה עונתית ומחיצת אף עקומה וקושי בנשימה בלילה.
לפני חצי שנה עברתי בדיקות דם שכללו בין היתר טיסטוסטירון.
ערך הטיסטו היה 8.4 (נמוך מאוד לגילי)
עברתי בדיקה חוזרת של טיסטו לאחר כחודש והערך היה 9.6
לפני יומיים שוב עברתי בדיקות דם והתוצאה היא
total - testosterone 8.6 (normal 8.4-28.7
LH 2.4 (normal 1.5-9.3
SHBG 15.8 (noraml 10-57
free androgen index 54.5 (normal 20-96
TSH 1.17 (normal 2-9
כתבתי את הערכים התקינים כי זה תלוי במעבדה לפעמים
לפני כשלוש שנים התחלתי להתלונן על בעיה בזיכרון וקושי לשבת וללמוד למבחנים
לאחרונה זה מאוד מציק ומפריע לי, יש לי בעיה בריכוז, שוכח הרבה, לא זוכר שמות חדשים.
יכול להיות שיש לי sleep apnea על רקע חסימתי מכני בגלל האף
אני מעוניין לדעת מה הבעיה שלי? איך אפשר לפתור אותה ?
תודה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר low testosterone - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/05/2014שלום,
כמובן אתה צריך להתייעץ אישית עם אנדוקרינולוג. גם לא ציינת אם יש לך עודף משקל או לא. אמנם ערכי TEST בגבול תחתון של הנורמה , חישוב ההורמון החופשי תקין. רמות TEST נמוכות בראש ובראשונה יגרמו לירידה בחשק ותפקוד מיני אך לא לתסמינים עליהם אתה מתלונן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה שבוע שש + 5 ימיםטולי30/04/2014
שלום, שבוע שש+ 5 להריון בדיקות מלפני יומיים TSH 5.75 טווח הנורמה של הקופה 0.55-4.78 FT4 13 כשטווח הקופה 10-20. רופא הנשים קצת הלחיץ אותי כשביקש שאחזור על הבדיקה , אני חוששת שעקב התוצאה שלהבנתי מצביעה על תת פעילות תריס חס וחלילה יגרם / נגרם נזק לעובר . יש לי תור אליו שוב ל12.5 האם כל יום שעובר לא יכול להוות נזק מצטבר? האם לגשת לרופא המשפחה כדי להקדים את הטיפול? אני ממש בלחץ. בבקשה תגובתך המהירה. תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tsh גבוה שבוע שש + 5 ימים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/05/2014שלום
במידה וקיימת תת פעילות בלוטת תריס בתחילת ההריון רצוי לטפל בעיקר מאחר וקיימת עליה בערכי TSH בהמלך ההריון. הערך הרצוי בשליש הראשון להריון הנו מתחת ל-2.5 ולא לפי ערכי הנורמה הרשומים לאוכלוסיה הכללית.
רצוי להתחיל טיפול בהקדם במידה ואכן ערכים חוזרים דומים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US בלוטת תריס לפני שנהlimor23/04/2014
אולטראסאונד תירואיד לפני שנה
אונה ימנית במידות: 4.6X1.6X1.7 ס"מ. מרקם בלתי הומוגני באופן דיפוזי עם קשר בגודל
כ 1 - ס"מ ו - 0.7 ס"מ .
בדופלר - זרימה מעט ערה .
אונה שמאלית במידות: 4.7X1.2X2.2 ס"מ. מרקם בלתי הומוגני באופן דיפוזי
בדופלר - זרימה מעט ערה .
בצוואר דו צדדי: אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים
בדיקת תפקודי בלוטה:
FT4-16.6
TSH -11.33
מה משמעותה הUS? . האם עליי לבצע שוב US?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US בלוטת תריס לפני שנה - תגובה
הממצאים בUS מתאימים לתהליך דלקתי אשר מתאים להשימוטו. לגבי חזרה על הבדיקה ניתן לשקול זאת בעתיד בהתאם לבדיקה הגופנית .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשקה המוגז הכי טוב לסוכרתיים?מיקי23/04/2014
דיאט ספרייט? קולה זירו? גרין קולה (זה עם הצמח סטיויה במקום סוכר) פפסי מאקס? (נראה לי שזה עם סוכר דווקא)
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשקה המוגז הכי טוב לסוכרתיים? - תגובה
כל המשקאות דייט דלות קלוריות מותרות לסוכרתיים עם הגבלת כמות הצריכה היומית. צריך להזהר ממשקאות אשר מכילים פרי מאחר ולמרות שהם דיאט בשל תכולת הפרי הנם מקור לסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס ופרוגינובהשירי21/04/2014
שלום, אני בת 28 עוברת טיפולי פוריות. התחלתי סבב של החזרת מוקפאים ואני שבועיים לוקחת פרוגינובה.
יש לי השימוטו אך מטופלת בדיקור. Tsh 2.9 ונוגדנים 122 רגע לפני התחלת הטיפןל. האנדוקרינולוג המליץ השבוע להתחיל לקחת יוטירוקס 50 מ״ג 6 פעמים בשבוע. אתמול (אחרי 3 ימים של יוטירוקס ושבועיים של פרוגינובה) הtsh-5.44, אני אמורה לעבור מחר החזרת עוברים. האם זה קפץ בגלל הפרוגינובה? האם זה ייסתדר במהרה או שיש להגדיל מינון? אני מפחדת שיהרוס את הסיכויים הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס ופרוגינובה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/04/2014שלום
יתכן והעליה בTSH נובעת מהטיפול בפרוגינובה והורמונים אחרים . ממליצה להתייעץ עם האנדקורינולוג ולהעלות את המינון של יוטירוקס תוך מעקב צמוד של ערכי TSH. יציאה מאיזון בעת טיפולי הפריה אינה נדירה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירי21/04/2014התחלתי לקחת יוטירוקס לפני 4 ימים, תוך כמה זמן אראה את ההשפעה בבדיקות דם על הtsh? מה המינון הרצוי במצב של tsh 5.4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/04/2014שלום,
כדאי לבדוק שוב TSH כעבור כ-3 שבועות.
לגבי המינון תלוי במשקל ועוד נתונים: לרוב לבעיה קלה כ50 מיקרוגרם בין 5- 6 פעמים בשבוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTH ונחושת מוגברים- בהמשך לתשובתךאבי 3117/04/2014
טרם נבדקה נחושת באיסוף שתן אלא רק בבדיקות הדם. ככל הנראה ה PTH המוגבר אצלי הוא על רקע חוסר ויטמין D. הומלץ לי ע"י רופא המשפחה לפנות למרפאה מטבולית (אך נאמר לי באנדו שהרופא שאצלו אני במעקב בגלל בלוטת התריס יטפל גם בנחושת...) מאידך באחד הפורומים נכתב לי שעלי לגשת לרופא גאסטרו (כבד).
האם באמת מספיק לי לגשת רק לאנדוקרינולוג?
עוד הומלץ לי לגשת לרופא עיניים ולהיבדק וגם לעשות איסוף שתן לנחושת. האם לדעתך יש טעם לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTH ונחושת מוגברים- בהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/04/2014שלום
מומלץ בנושא של מחלת ווילסון להבדק ע"י רופא גסטרו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתאנונימית13/04/2014
יש לי זרמים ועיקצוצים כאלו בכל הגוף כבר 3 ימים ..(אני ילך לרופא אחרי החג) זה לא כואב אבל זה מציק ברמות ..
אני מרגישה ממש טוב בכל זאת.. יש מצב שמתחיל לי סכרת? אני גם שותה הרבה ומתפנה המון ..
דרך אגב אני בתת משקל
בבקשה תגיד לי שאין לי סכרת ): בת 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכרת - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום ספיר
לרב סוכרת לא מתייצגת בזרמים ועקצוצים, בטח שלא בגיל הצעיר (שם הופעת הסוכרת היא חדה יותר ולפגיעה העצבית לוקח שנים להתפתח).
ממליצה לך להבדק אצל רופא, לשקול גם בדיקה של רמת B12, רמות סידן ואלבומין ופוספור בדם, וכן רמות אלקטרוליטים וסוכר בצום.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH בהריוןFun09/04/2014
שלום רב,
אני בתחילת ההריון וערכי בדיקות בלוטת התריס מעידים ככל הנראה על תת פעילות
TSH 5.18
T3 4.2
T4 13.8
האם עליי להילחץ..???
אני לא מטופלת כדרך קבע באלטרוקסין
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TSH בהריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום
אין צורך להלחץ
מדובר בערך גבולי אך בהריון מקובל לטפל בערך זה
במידה ובעבר היו לך ערכים גבולים (מעל 4) ו/או קיום נוגדנים ANTI TPO אז כנראה כדאי להתחיל טיפול באלטרוקסין כבר. אם בעבר תפקוד בלוטת התריס היה תקין ואין ספור משפחתי של הפרעה בבלוטת התריס ולא היו לך גם נוגדנים בעבר ANTI TPO (אם נבדקו) אז אני ממליצה לחזור בהקדם על הבדיקה ובהתאם לתוצאה להחליט על התחלת טיפול.
בהריון השאיפה היא לTSH קטן מ2.5 בטרימסטר ראשון, וקטן מ3 בטרימסטר שני ושלישי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מטבוליות- ייעוץ דחוף והכוונה!אבי 3108/04/2014
בת 30 (אחות במקצועי). לאחרונה הופניתי למרפאה מטבולית בעקבות מס' הפרעות.
ברקע IGA נפרופטי (נוטלת טריטייס 7.5 מ"ג בעקבות פרוטאינוריה ול"ד). בנוסף אנמיה מחסר ברזל שכבר שנים הולכת איתי מקבלת ברזל IV בגלל בעית ספיגה. הייתי בבירור גאסטרו אך לא נמצאה הבעיה. כמו כן ויטמין D מאד נמוך 15.5 כשהמינימום 75. נטלתי 3 בקבוקים בשבוע ללא עליה ברמתו. כעת הומלץ על טיפול באור. בנוסף רמת PTH מאד גבוהה מעל הנורמה (81.8) כשהמינימום 65. ונחושת מוגברת מעל הנורמה 164.4 כשהנורמה עד 120. הופניתי למרפעת הפרעות מטבוליות אך כשהתקשרתי לקבוע תור אמרו לי שלא יודעים לאיזו מרפאה לקבוע לי ולאיזה רופא כיוון שהבעיה שלי לא נמצאת בתת קטגוריות של המרפאות השונות בבלינסון.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי ולומר לי מה עלי לבקש ולאיזו מרפאה עלי לפנות.
1. המרפאה לאנדוקרינולוגיה הכללית
2. מרפאת הסוכרת
3. המרפאה המטבולית (מתמקדת לא בבעיה שלי?!)
המרפאה המטבולית עוסקת בהפרעות במשק הסידן בגוף. עיקר ההפניות היום הן לטיפול באוסטיאופורוזיס (אבדן עצם). כמו כן המרפאה מטפלת באבני כליות, הפרעות ברמת הסידן והפוספט בדם ובשתן ובמחלות עצם אחרות. המרפאה מהווה מוקד הפניה מכל הארץ לאור הניסיון הקליני הגדול מאוד שצברה במהלך השנים. בנוסף, למכון מכשיר צפיפות עצם מתקדם.
אשמח אם תכוונו אותי לאן עלי לפנות על מנת שאוכל לקבוע תור בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות מטבוליות- ייעוץ דחוף והכוונה! - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום אבי
נראה שהמרפאה המטבולית הכי מתאימה לבעייתך.
גם המרפאה האנדוקרינית הכללית יכולה להתאים
רמת הPTH מוגברת במידה קלה סביר להניח שעל רקע חסר ויטמין D -במקרים רבים PTH עולה משנית לחסר ויטמין D. זאת בהנחה שרמת הסידן תקינה (כפי שלדעתי כתבת בעבר) וגם התפקוד הכליתי תקין.
צריך לדאוג לתקון חסר ויטמין D תוך מעקב אחר רמות הסידן בדם, ולאחר התקון לראות מה קורה לרמת הPTH.
לא ברור לי מדוע נבדקה נחושת בשתן, ורמתה אינה קשורה למיטב ידיעתי למשק הסידן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה של 76 ב- PTH.בתיה08/04/2014
שלום רב,
לפני כשבוע הייתי אצל הניגקולוג והוא נתן לי לעשות בדיקות דם ושתן.
ערכי הסוכר שלי בבדיקה עומדים על 83.
TSH 1.90
PTH 76
בגלל ערכי ה -PTH הוא הפנה אותי לרופאת המשפחה להמשך בירור והיא נתנה לי הפנייה לרופאת אנדו ואמרה לי שהורמון PTH אחראי על ויסות הסידן בגוף האדם.
בנובמבר 2013 כאשר עשיתי בדיקות דם תקופתיות כמידי שנה רמת הסידן היתה 8.7
התור שקבעתי הוא לתאריך 1.5.13 ואני די לחוצה.
אני רוצה לשאול באם זו בעיה רצינית ? או שזה יצריך מעקב כלשהו.
לשתובתכם אודה מראש.בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמה של 76 ב- PTH. - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום בתיה,
בנוכחות ערכי סידן תקינים בדם (כפי שציינת) אין דחיפות בהמשך הברור
ממליצה לבדוק גם רמת ויטמין D בדם מכוון שבפעמים רבות הPTH עולה בעקבות רמה לא מספקת של ויטמין D בדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי גלוקוז תקינים לגיל הזהב ????יעל07/04/2014
שלום,
אמי בת 88. כבר כמה שנים שערכי הגלוקוז שלה בצום מעל 200, בבדיקת דם אחרונה היה 219.
כשביררה עם רופא המשפחה הוא טוען שבגיל הזה לא צריך להתייחס בכלל לבדיקות .
שזה לא מראה על סוכרת...שלא צריך לא דיאטה ולא תרופות.
האומנם? האם ההתייחסות ל 200-220 כטרום סוכרת ומעל 220 כסוכרת לא רלוונטי מעל גיל מסוים?
ואם כן כך, האם יש ערכים של גלוקוז שכן דורשים התייחסות בגיל הזהב?
לי נראה שזה ימשיך לעלות, כי זו המגמה. (אני עוקבת בגרפים אחרי הבדיקות)
(כמו כן בשנים האחרונות שמנה בערך ב 10 ק"ג, עד אז היתה ממש "חתיכה", וגם עלה לחץ הדם.
מאז שגילינו שיש לחץ דם גבוה (לא היסטרי) קיבלה טיפול תרופתי, הרופא שלה התחלף והנוכחי כבר מעל שנה הפסיק לה את הכדורים ללח"ד, טוען שבגיל הזה לח"ד צריך להיות גבוה מעל התקין, 150/70 או יותר, לא צריך טיפול בגיל הזה לטענתו.
ובכלל אינו דואג שיבדקו לה לחץ דם במרפאה.
יש לה מכשיר ביתי טוב, והיא מודדת על פי ההוראות בשתי הידיים מספר פעמים.
בפעם האחרונה שעשו לה בדיקות דם, נזכרו פתאום למדוד לח"ד וזה אכן היה גבוה.
הרופא לא התייחס לזה בכלל כשהגיעה אליו לשמוע לגבי תוצאות הבדיקות.
אגב, זהו רופא בכיר, מנהל המרפאה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון חשוב !!! מחכה לתגובה!
יעל16/04/2014אני חייבת לתקן משהו חשוב. בטעות רשמתי שהסוכר שלה 219 והתכוונתי ל 119 ! שלפי ידיעתי טרום סוכרת. אבל אם ימשיך להתקדם בצ'יק מגיע כבר לסוכרת.
הרופא אומר לה : לך בגילך לא יכולה להיות סוכרת... איזו מין אמירה זו? יש לזה בסיס? קשישים לא יכולים להפוך סוכרתיים? אם לא היתה להם סוכרת בגיל מוקדם יותר. עובדה שעד לפני כשלוש שנים הסוכר היה בנורמה הבריאה.
השאלה אם לא צריך בשלב זה המלצות תזונה/ תרופות?
וממתי מקובל תרופות?
מה הערך של המוגלובין מסוכרר שמעבר לו כדאי לקבל תרופות?
הרופא שלה לא הציע לה לעשות בדיקת המוגלובין מסוכרר, למרות שאני אמרתי לה לבקש. ואף פעם אינו מורה לה לבצע בדיקות לח"ד במרפאה, או מברר כמה יש לה בבדיקה ביתית. אם שתינו לא היינו שמות לב לעניין לא היינו יודעות על כך. הרופא הקודם רשם לה תרופות לח"ד שהרופא הזה הוריד לפני כשנה וחצי, אבל אינו בודק מה מצבה...ונראה לי שחשוב יד על הדופק.
מה הערך העליון שממנו כן מקבלים תרופות בלח"ד ובסוכרת ?(לא אינסולין עדיין)
האם התעלמות מהבעיות נועדה להפחית תרופות, כדי לא להכביד על הקשיש, או חלילה לחסוך לקופה?
האם נטילת תרופות עשויה להזיק יותר מלהועיל ? ומתי זה מתבקש ואי קבלה תהיה בגדר הזנחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון חשוב !!! מחכה לתגובה! - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2014שלום יעל,
את בהחלט צודקת וערך סוכר בצום של 119 מתאים לטרום סוכרת, אני חושבת שיש בהחלט מקום לבדוק המוגלובין A1C או לבצע העמסת סוכר כי יתכן שאמך סובלת מסוכרת שטרם אובחנה.
כמובן שיש כאן מקום לצמצם צריכת פחמימות ובפרט פחמימות פשוטות, אם הדבר לא מסובך מידי לבצוע.
אם התפקוד הכליתי והלבבי והראתי של אמך שמור, וההמוגלובין A1C או העמסת הסוכר לא יהיו תקינים ניתן לשקול טיפול בגלוקופאג' שהוא כדור יעיל ובטוח עם מעוט תופעות לואי
לגבי לחץ הדם ההמלצה בעבר היתה להגיע לליעד של 140/90 ומטה אך ההמלצות האמרקאיות החדשות הן יעד מטרה של 150/90 באנשים מעל גיל 60. זהו יעד קצת גבוה לטעמם של רבים, וכנראה שיש מקום לשקול לשאוף ליעדים הקודמים של 140/90
במידה ואמך איננה סובלת ממחלת לב אז אולי כדאי להגיע ללחץ דם של 140/90
ככל שלחץ הדם נמוך יותר הסכון לארוע מוחי קטן אך גם זרימת הדם לעורקי הלב קטנה ולכן בחולי לב צריך להזהר מהורדה ביתר של לחץ הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לקבל הפנייה לבדיקת HbA1C
יעל22/04/2014אמא הלכה לבקשתי לרופא הזה (רופא המשפחה, מנהל המרפאה) לבקש בדיקת המוגלובין מסוכרר, רציתי את הממצאים לפני פגישה משותפת איתו או עם גריאטר או עם אנדוקרינולוג.
כמובן שסירב וחזר על כך שאין לה סוכרת וגם שום סיבה לבדיקות. אין לה לח"ד ושום סיבה למעקב, אין בעיות לב- כי אם היא מסוגלת ללכת אתי 15 שעה , זה הסימן שאין לה שום בעיית לב , ולא צריך בדיקות.......
איך אפשר לקבל הפנייה לבדיקת המוגלובין מסוכרר כשרופא משפחה מסרב לתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)