מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בלוטת התריסענת28/12/2014
סובלת שנים רבות מתת פעילות והשימוטו. בחודשים האחרונים - מאוזנת, מקבלת 100 מ"ג אלטרוקצין ביום. השבוע עשיתי בדיקת דם, והתוצאה: TSH 4.87. מה זה אומר? T4 - תקין. לאחרונה עייפה יותר,יובש בכל הגוף, פעילות לב בסביבות: .58, 60 לדקה. אני כבת 60. תודה על העזרה. מטופלת בליפיטור ואם אין אז התרופה הגנרית שלה 10 ואני מאוזנת בכל הבדיקות חוץ מהתירואיד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/01/2015שלום
הTSH עדיין מעט מוגבר ולכן יש לשקול העלאת המינון. האם שאר הסימפטומים יעלמו/ישתפרו עם השינוי לא ברור אך שווה לנסות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות בלוטת התריס, אכילה מרובה
עדי15/01/2015שלום.
סובלת שנים מתת פעילות הבלוטה. כיום צורכת 200 מג אלטרוקסין.
מעט כ-100 עלי להפחית בשבוע נאמר.
א. אוכלת המון לאחרונה, ממש לא נהגתי בעבר, רעבה המון, ולכן
חוששת לעלות במשקל ולא הורדתי במינון.
ב. האם יש חשש לסכרת בעקבות הנ"ל?
ג. מה יגרום לי, באם זה קשור או ב TSH או בסכרת להפסיק בבולמיה?
בברכת תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון בלוטת התריס והרדמה כלליתנאווה18/12/2014
אני עומדת לפני ניתוח בעוד כחמישה ימים. בבדיקות טרום ניתוח עלה שבלוטת התריס אינה מאוזנת. TSH- 10, T4- תקין.
בד"כ אני מאוזנת ע"י טיפול באלטרוקסין 100. נראה לי שחוסר האיזון נובע מהסטרסס וסערת הרגשות בו אני נמצאת לפני הניתוח.
האם יש הצדקה לדחות ניתוח?
האם תוצאת הבדיקה מסכנת אותי בזמן הניתוח? באיזה אופן?
אילו השפעות יכולות להיות לזה עליי בזמן הניתוח?
אודה על מידע והמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לחדד TSH=10
נאווה18/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר איזון בלוטת התריס והרדמה כללית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/12/2014שלום
במידה וניתוח דחוף ניתן לנתח ללא עליה משמעותית בתחלואה בשל התת פעילות הקלה. כאשר מדובר בניתוח אקלקטיבי לעיתים בשל חוסר האיזון רצוי לדחות את הניתוח אם כי הנושא לא מוכח חד משמעי אלא יותר כדי להיות על הצד הבטוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהעדן17/12/2014
לפני 3 שנים לקחתי גלולות והיה לי הפרשות בחזה והחזה גדל מאוד , הפסקתי לפני שנה גלולות על מנת להיכנס להריון לאחר הפסקת הגלולות המחזור לא הופיע , הלכתי לרופא נשים ואובחנתי בשחלות פוליציסטיות ופרולקטין גבוה מאוד הוא שלח אותי לאאנדוקרינולוג . נשלחתי ל mri ויש לי מקרדנומה הרופא המליצה על קבותרים ולשמור בכדי לא להיכנס להריון אני מטופלת בקבותרים כבר כמעט שנה ולפני כמה חודשים קיבלתי מחזור והוא פחות או יותר סדיר והפרולקטין ירד לנורמל משהו כמו 450 , . כרגע כבר אני יכולה כביכול להיכנס להריון והחודש לא שמרתי . מחכה לראות אם אקבל מחזור . רציתי לשאול עם יהיה לי בעיה להיכנס להריון ואם השחלות הפוליסטיות יעלמו לי עם קבלת המחזורים שלי כי הרופא אמרה שזה חלק מהסימפטומים . ואם לא האם זה מצריך טיפול על מנת להיכנס להריון . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין
עדן17/12/2014שחכתי לציין שאני מקבלת מחזור כבר בערך חצי שנה והמחזורים שלי לא מלווים בהרבה דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין גבוה - תגובה
לעיתים הPROLACTIN המוגבר גורם לתמונה דמוית שחלות פוליציסטיות אבל יתכן וסבלת מאותה בעיה קודם לכן. לא ברור לי אם מדובר במיקרואדנומה או מאקרואדנומה. באופן עקרוני לא צפויה בעיה להכנס להריון. השאלה שאת צריכה לדון עם האנדקורינולוג היא האם לשנות טיפול לPARILAC לפני כניסה להריון והאם יש צורך להמשך טיפול בהריון (במידה ומדובר באדנומה יחסית גדולה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל הרופאה
עדן21/12/2014הייתי אצל הרופאה והיא העלתה לי את המינון ל3 כדורי קבותרים בשבוע האם זה לא הרבה ? והיא שלחה אותי עוד פעם ל mri וגם עוד פעם יש לי בעיות עם המחזור הוא מאחר לי ואין הריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקסשירן15/12/2014
שלום רב,
מטופלת ב 100 מ'ג ליום יוטירוקס , התחלתי בטיפולי פריון וכנראה ההורמונים משבשים את הערכים של ה TSH.
בד"כ מאוזנת והערך כ 2.5 ,לאחר הזרקת ההורמונים נבדקתי והTSH עלה ל3.6
הבנתי שכדי להכנס להריון עדיף שיהיה פחות מ 2.5.
מה לעשות ? לקחת עוד כדור פעם בשבוע ?חצי כדור ?
יש לי תור לאנדוקרינולוג בעוד חודש , ומעוניינת לדעת איך לטפל בינתיים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירוקס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/12/2014שלום שירן
את צודקת שעקב טיפולי הפוריות יכולה להיות יציאה מאיזון ויש צורך להתאים את המינון ולעקוב לעיתים קרובות (כל 3 שבועות).
ממליצה להתייעץ עם רופא משפחה/אנדוקרינולוג לגבי שינוי המינון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בתפקוד בלוטת התריסאנה12/12/2014
שלום רב,
רציתי לברר מה אפשרויות הטיפול ברמות T3 נמוכות כאשר רמות TSH ו-fT4 תקינות. האם טיפול באלטרוקסין יכול לעזור במטופלת סימפטומטית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בתפקוד בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/12/2014שלום
לעיתים לחולים עם תת פעילות בלוטת תריס רמה נמוכה של FT3. המדד לאיזון טוב ותקינות הבלוטה הנו TSH ואחריו FT4. לא מתחילים טיפול לפי הFT3 בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh גבוה ו-t-3 t-4 תקיןאירית10/12/2014
בת 47 בבדיקת דם שעשיתי tsh -6 אחרי שבוע עשיתי בדיקה הורמנלית וגם tsh ערך גבוה יותר-7.12 ו-t-3 ו-4 תקינים. האם אני חריכהטיפול רפואי . עלי לציין שיש לי תסמינים שמתאימים לתת פעילות כגון: נשירת שיער, תחושת קור, קושי לרדת במשקל בתודה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Tsh גבוה ו-t-3 t-4 תקין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/12/2014שלום עידית
הבדיקות מתאימות לתת פעילות בלוטת רתיס ולאור הבדיקות והתסמינים כאדי להתייעץ בהקדם עם רופא משפחה/אנדוקרינולוג לגבי הצורך בהתחלת טיפול/מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטו בבלוטת התריס נוגדניםליאת07/12/2014
איבחנו אצלי השימוטו נוגדנים בבלוטת התריס
ומאז שהתחלתי טיפול בT3 ו T4 אני חווה עלייה במשקל ועוד דברים נוראיים שלפי מה שאני קוראת אמורים להיות כשהבלוטה בתת פעילות - אבל עכשיו לפי הרופא והבדיקות היא מאוזנת - ואני מתוסכלת מאוד מהמצב !!!!!!! כי הכל יותר גרוע ! השמנה, עייפות, שיער, בלבול, מצב רוח..
תוצאות בדיקת הדם האחרונה מה18.11 :
FREE T4 = 9.01 PMOL\L
FREE T3 = 4.97 PMOL\L
TSH = 0.12 MIU\L
THYROG.ABC = 5.60 IU\ML
FERRITIN = 24.20 NG\ML
ANTI TPO ABS = 665.90 IU\ML
האם אלו נחשבות תוצאות תקינות??? שני רופאים שראו את התוצאות אמרו דעות שונות ואני מתוסכלת...אחד אמר שאני מאוזנת ואפילו יש לי אובר T4 והרופא השניה אמרה להפך שצריך להעלות את הT4
לפי הבדיקות הנ"ל
אנאאאא עזרתכם אני עובדת עצות !
ונוטלת כרגע גם T4 וגם T3 .. האם יש צורך בשניהם?? והאם יכול להיות שהם גורמים לי לכל התופעות הזוועתיות (שכתוב בכל מקום שהן מהבלוטה)? אני רואה הדרדרות ולא יודעת באיזה דרך ולאיזה חוות דעת להקשיב...
אנא עזרו לי לפענח את הבדיקות בבקשה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו בבלוטת התריס נוגדנים - תגובה
ההמלצה היא ליטול רק T4 לטיפול בתת פעילות . קיים זרם אשר נוהג לתת גם T3 לאנשים שקשה לאזן אותם מבחינת תסמינים .לפי הבדיקה את נוטלת יותר מידי הורמון של בלוטת תריס. כדאי גם לבדוק סיבות/מחלות אחרות אשר עלולות לגרום לתסמינים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת מה עליי לעשות
ליאת14/12/2014לפי מה שאמרת אז אני מאוזנת בבלןטה??
השמנתי 5 קילו מאז התחלתי ליטול את הt4 (ובמקביל הפסקתי אפקסור - שהוא כשלעצמו ככדור אנטי דיכאוני יכול לגרום להשמנה..) - בשילוב שניי אלה, ובאכילה מתונה כהרגלי ללא שום שינוי ואם כבר להפך (ירקות ירקות ירקות)מהו הגורם להשמנה הקיצונית הפתאומית והבלתי מוסברת הזאת? זה נוראי ומכניס אותי לדיכאון שכן זה לא בשליטתי...אנא תשובתכם המהירה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת מה עליי לעשות - תגובה
את מקבלת מינון יתר של הורמוני בלוטת תריס אם לדון לפי הTSH. לדעתי אין קשר בין איזון בלוטת תריס לעליה במשקל ואני ממליצה על טיפול עם thyroxine בלבד בשלב זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות תופעות הפוכות
ליאת20/12/2014האם יכול להיות שכאשר אני בהיפו פעילות מופיעים תסמיני תופעות הלוואי של תת פעילות???
זאת פעם שנייה ב6 שנים האחרונות שאני בהיפו, וכשאני רואה את התופעות ואת הסימטופים והשינויים שחלים בי - זה כל מיה שמאפיין תת פעילות ! כך גם היה לי בפעם הקודמת שהייתי היפו...
האם זה סביר? אפשרי? הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ורמות סוכריואב04/12/2014
שלום. אני טרום סוכרתי בן 44.
בשבוע האחרון התחלתי לקחת ציפרלקס 10.
האם נטילת התרופה משפיעה ומעלה את רמות הסוכר בדם?
האם זה יכול לדחוף אותי לכיוון הסוכרת?
(אני כמובן לא מדבר על השמנה אלא על פעילות הכדור)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ורמות סוכר - תגובה
ציפרלקס יכול לגרום לעליה במשקל ובדרך זו לגרום לעליה בערכי סוכר. במידה ותקפיד על דיאטה ופעילות גופנית אין בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אדם בריא , שלשום הגיעו תוצאותאלי04/12/2014
בדיקת דם והתברר כי יש לי סוכרת .
רופאת הקופה המליצה על כדור אטורבסטטין 10 מ"ג .
בבדיקת הדם התוצאה שהביאה את הרופאה למסקנת סוכרת :
hemoglobin alc - 6.7% , ldl cholesterol - 135mg/dl
מה שמוסיף זה שיש לי בעיית השמנה - עובד כעת על דיאטה , שאלתי היא :
עד כמה זה דחוף אם בכלל לקחת את הכדור ? איזו רמת סוכרת יש לי ? גבוהה /נמוכה / גבולית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אדם בריא , שלשום הגיעו תוצאות - תגובה
מומלץ לרוב החולים הסוכרתיים ליטול סטטינים עקב התועלת בהפחתה של מחלה קרדיווסקולרית (בהתאם לגיל רמת השומנים ועוד). אם הרופא המליץ ולמרות הדיאטה דעתי היא שהתועלת עולה על הנזק האפשרי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקות דםטלי03/12/2014
בת 43 בריאה לא מעשנת. לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. אני שוקלת 70 וגובה 163.
בבדיקת דם שיגרתית יש לי אנמיה מחוסר ברזל עם פריטין 5 (ויתר הבדיקות של בירור אנמיה בערכים תקינים ).בנוסף
קיבלתי תוצאות קצת גבוהות של
המוגלובין 1C : באחוזים התוצאה- 5.9 ובמספרים התוצאה - 41.0
השאלה שלי- האם זה צריך להדאיג אותי כהתחלה של סכרת ? ומה צריך לעשות?
לציין שאין במשפחה חולי סכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקות דם - תגובה
AIC מעל 5.7% אינו תקין אך עדיין לא מעיד על סוכרת לא ציינת מה ערכי הסוכר בצום. . כדאי לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטואנה02/12/2014
שלום,
אובחנתי בעבר כחולת השימוטו (בגלל רמת נוגדנים גבוהה בדם). בבדיקת הדם האחרונה רמת הנוגדנים היתה תקינה. האין זו מחלה כרונית? האם השימוטו יכולה "לחלוף"?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו - תגובה
יתכנו "רמיסיות" מעין הטבות ספונטניות של המחלה ובנוסף לא תמיד רמת הנוגדנים נשארת קבועה או גבוהה. בכל מקרה כדאי לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותטרנסקסואלית01/12/2014
היי,
אני טרנסקסואלית, לא עברתי ניתוח באיבר המין ומן הסתם שגם לא אעבור בעתיד.
יש לי אוסטאופורוזיס. נוטלת דיאנה גלולה אחת ליום, אנדרוקור 25 mg ליום ודופסטון חצי כדור ליום. (כמובן שאני גם נוטלת סידן וויטמין D לפי המלצת הרופאה לשם שמירה על צפיפות העצם).
שאלה לי בקשר לאוסטאופורוזיס:
1. האם האסטרוגן שנמצא בדיאנה יכול לעזור לצפיפות העצם?
2. איזה אסטרוגן יותר טוב לשמירה על צפיפות העצם, האסטרוגן שנמצא בדיאנה או האסטרוגן שנמצא באסטרופם?
3. האם יש טעם להוסיף גם אסטרופם לשם שמירה על צפיפות העצם או שסוג אחד של אסטרוגן מספיק?
4. האם חצי כדור של דופסטון יכול לעזור בשמירה על צפיפות העצם? (הרופאה האנדוקרינולוגית שלי הוסיפה לי אותו בטענה שנשים ביולוגיות אחרי גיל המעבר מקבלות גם פרוגסטרון לשם שמירה על צפיפות העצם). האם זה נכון? האם מינון כל כך נמוך (5 mg), של פרוגסטרון יכול לשמור על צפיפות העצם?
5. האם אנדרוקור במינון של 25 mg עלול לגרום להחרפת האוסטאופורוזיס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
טיפול באסרוגן בין אם מדובר באסרוגן בגלולה או אסטרופם מגנים על העצם אך קיימות סיבות ומחלות אחרות היכולות לגרום לירידה בצפיפות העצם אשר צריכה להיות מטופלת במקביל לטיפול באסטרוגן כמובן בהתחשב בגיל. ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג לגבי אוסטאופורוזיס ואף לאותו אנדוקרינולוג אשר מטפל בך כעת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדוררוני26/11/2014
אימי בת 90 די בסדר יחסית פרט לקושי בהליכה. לאחרונה מדד סכרת קבועים 3 חודשים A1C. :8.9 ביקשנו מטפורמין שני ובדיקות יומיות עדיין מראות 155 כשבוע. ביקשנו שלישי אולם הרופא טען שמצידו היה גם מוריד את השני באשר יש לה קצת פגיעה בכליות קריאטנין 1+ וזה עלול להחמיר, והציע נובונורם.
מה דעתכם/ידיעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדור - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/11/2014שלום
קיימות היום אופציות נוספת אשר אינן גורמות להיפוגליקמיה כגון מעכבי DPP4 .
הייתי מנסה תרופות אלו קודם לכן למרות שאינן בסל הבריאות (אבל קיימת הנחה בביטוחים המשלימים)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין זה לבין הכדור שהוצע?
רוני27/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין זה לבין הכדור שהוצע? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיה ריאקטיביתילנה25/11/2014
שלום
אני בת 35, בריאה בדר"כ. לפחות 10 שנים אני חשה סימפטומים של היפוגליקמיה, אשר החריפו לאחרונה. אין שום סימפטומים לאחר צום, אך 3-4 שעות אחרי ארוחה אני מרגישה רעב, טשטוש כללי, רעד בידיים, חרדה ועצבות,נימולים בלשון, הכל עובר לאחר שאני אוכלת מתוק. אחרי ארוחות אני מרגישה עייפות נוראית. עשיתי בדיקות העמסת סוכר. בצום הגלוקוז 92, לאחר העמסה 97, אינסולין טיפה גבוה מהגבול העליון. בדיקות דם ביתיות בזמן ההתקף 72+, רק פעם אחד היה לי 63, בצום בגבולות הנורמה גם. האם זאת היפוגליקמיה ריאקטיבית, מה יכולית להיות הסיבה למצב הזה? האם זה נכון שרק היפוגליקמיה בצום יצביעה על מחלות קשות כמו גידול בלבלב ובריאקטיבית סיבות יותר פשוטות? והכי חשוב- מהו הטיפול היעיל ביותר?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגליקמיה ריאקטיבית
עמיר בשקין28/11/2014התמונה שאת מתארת מתאימה להיפוגליקמיה ריאקטיבית רק שרמות הגלוקוז שאת מודדת לא נמוכות. היפוגליקמיות באנשים ללא סוכרת מוגדרת כגלוקוז פחות מ 55 מ"ג לדציליטר. היפוגליקמיה ריאקטיבית אופיינית אחרי ניתוחי קיבה כמו ניתוחים לירידה במשקל או ניתוחים שעשו בעבר לכיב קיבה. התאוריה המקובלת היא שמעבר מהיר מדי של פחמימות מהקיבה למעי הדק מוביל להפרשה מוגזמת של אינסולין. יתכן שבמקרים נדירים מאוד מופיע גם באנשים ללא ניתוח בקיבה. הטיפול הוא בעיקרו תזונתי, לחלק את הפחמימות על פני 6 ארוחות כך שלא תהיה כמות גדולה של פחמימות בארוחה אחת. במקרים נדירים יש צורך בטיפול תרופתי ובאנשים עם היפוגליקמיות אחרי ניתוח מעקף קיבה אז תרופת הבחירה נקראת אקרבוז (פרנדאז)שמקטינה ספיגת פחמימות. התופעת לוואי השכיחה גזים. לא בטוח שהמקרה שלך הוא באמת היפוגליקמיה ריאקטיבית. כדי להתקדם בבירור אני מציע להתחבר למד סוכר רציף במשך שבוע, כזה שמשמש מטופלי סוכרת. יש סוגים שהמטופל לא רואה את המדידות ואחרי שבוע מורידים את הנתונים ואז אפשר לראות מה היו רמות הגלוקוז 3-4 שעות אחרי הארוחות במיוחד באלו שהיו עתירות פחמימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1C 6.5שלמה25/11/2014
אני בת 75 בריאה בדרך כלל כבר שנה בערך בבדיקות סוכר בצום יש לי 101 והA1C
6.5 האם כדאי להתחיל לקחת גלוקומין 1 ליום? כי אנ י לא אוכלת סוכרים בכלל ושומרת מאוד ממתוקים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A1C 6.5 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/11/2014שלום
ערכי סוכר גבוליים כולל הAIC. בערכים אלו לא חייבים להתחיל טיפול בMETFORMIN . יתכן ודיאטה תעזור ובעיקר להתמקד על פחות פחמימות בארוחות להוריד את ערכי הסוכר שעתיים לאחר האוכל. METFORMIN בעיקר יעיל בהורדת ערכי הסוכר בצום. כדאי לבדוק מה הם ערכי הסוכר שעתיים לאחר האוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)