מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- SOMTING%11/10/2014
מה
גורם לסוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/10/2014שלום
קיימים שני סוגים עקרוניים של סוכרת. סוכרת מסוג 1 נובעת מהעדר מוחלט של אינוסלין עקב הרס של תאי ביטא מהלבלב. סוכרת מסוג 2 אשר מהווה כ90% ממקרי הסוכרת מדובר ירידה בהפרשת אינסולין ותנגודת לאינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לבדיקה אצל רופא אנדוקרינולגיהעמית07/10/2014
שלום רב,
אני סובל מזה זמן רב מתחושת רעב, הזעה, סחרחורות ורעידות.
התסמינים עוברים לאחר אכילת מתוק (כ-20 דק' לאחר מכן).
בבדיקות הדם שביצעתי (לאחר צום) הגלוקוז היה 78 וסי פפטיד 1.31.
מה עושים בבדיקה אצל רופא אנדוקרינולג? האם יש להביא משהו נוסף לבדיקה מלבד הבדיקות דם?
כמו כן, האם זה נובע רק מסוכר או ייתכן שמדברים אחרים?
האם אתם מקבלים לקוחות מקופת חולים כללית? (השתתפות וכד'..).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לבדיקה אצל רופא אנדוקרינולגיה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/10/2014שלום
תפקיד האנדוקרינולוג הוא להבין מתי התסמינים מופיעים ולבקש בדיקות מיוחדות לפי הצורך כולל במקרה זה גם תפקודי בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת, פעילות גופנית ועליה במשקלשאלה05/10/2014
שלום!
התגלתה אצלי סכרת סוג 1 לפני כחודש (אני בת 24). אני מטופלת מאז בלנטוס ואפידרה ומאוזנת די סבבה.
העניין הוא שמאז ביקרתי אצל רופא פעמיים, שבשתיהן נשקלתי - שבועיים לאחר האבחון עליתי ב-5 קילו, ושבועיים לאחר מכן בעוד 5! אני לא שמנה (טיפה מלאה לכל היותר) אבל העלייה המהירה הזאת מפחידה אותי...לא שיניתי שום דבר בתפריט שלי (אם כי אני חייבת לציין שהוא היה ונשאר חופשי מאוד מבחינת קלוריות). למה זה קורה ואיך להפסיק את זה? (דיאטה? כי תמיד אכלתי חופשי אבל המשקל שלי תמיד נע סביב טווח ערכים מסוים ואף פעם לא עלה כ"כ כמו עכשיו!)
שאלה שניה: אני מעוניינת לחזור לעשות פעילות גופנית, ובין השאר לחזור למשקל הקודם שלי. אבל אני מבינה שאני אצטרך לאכול מנת פחמימה לפני הפעילות כדי למנוע היפו, מה שדי יפספס את המטרה של הורדה במשקל. האם אפשר להוריד באינסולין במקום? אם כן - מאיזה מורידים? כמות שווה למה שאני אמורה לאכול לפני הפעילות מהאפידרה, או גם/רק מהלנטוס? (כי הבנתי שספורט יכול להשפיע על רמות הסוכר אפילו 12 שעות לאחר מכן)...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת, פעילות גופנית ועליה במשקל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/10/2014שלום
יתכן בעת אבחון סוכרת ירדת במשקל וכעת חלק מהמשקל שעלית הנו חזרה למשקל הרגיל.בנוסף ידוע שטיפול באינסולין יכול לגרום לעליה במשקל.
את צריכה רופא סוכרת טוב וגם האופציה לקבל אינסולין דרך משאבה כך ניתן להוריד מינון האינסולין בזמן פעילות גופנית (נותן יותר גמישות) . לשאלתך ניתן להוריד את המינון של האינסולין (בעיקר הקצר לפני הפעילות הגופנית) אך שינויים אלו צריכים להעשות עם הרופא סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת ופעילות גופנית
ששון15/10/2014האם במחלת הסוכרת פעילות גופנית מסייעת באמת?!
כי לי הספורט מעלה את הסוכר בדם! למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסדליה05/10/2014
בדיקות T-4 13.30
4.30 3-T
0.06 TSH
13.40 THYROG.ABS
אבקש לדעת מה אומרת הבדיקה האחרונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
הבדיקה הזאת מראה על פעילות יתר קלה של בלוטת תריס. במידה והנך נוטלת טיפול בTHYROXINE זה אומר שאת מקבלת מינון יתר קל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אלטרוקסין בהיריוןסיון01/10/2014
שלום,
אני בתחילת ההיריון ויש לי תת פעילות של בלוטת התריס. אני גרה באנגליה ופה המדיניות היא לא לעשות בדיקות דם תכופות ופשוט להגדיל את מינון האלטרוקסין. האם הגדלת המינון בלי בדיקות תכופות יכול לפגוע בעובר או לא? אני די דואגת מחוסר איזון...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אלטרוקסין בהיריון - תגובה
קיימת גישה להעלות את המינון ב30-40 % בתחילת ההרין. ההמלצה גם של האיגוד האמריקאי הוא לבדוק בשליש הראשון כל חודש בהריון וכל חודשיים לאחר מכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי prenatal בהיריוןסיון01/10/2014
שלום, הרופא הביא לי כדורי prenatal למהלך ההריון שלי. שמתי לב שיש בכל כדור 150 מק״ג של יוד. כיון שיש לי תת פעילות התריס אני קצת חוששת. אני אשמח לדעה מקצועית האם מינון זה בטוח או האם כדאי לי לא לקחת כדור זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי prenatal בהיריון - תגובה
ניתן לקחת את הכדור. ללא קשר לעקוב אחר תקפודי בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסרטן פוליקולרי בלוטת התריסנטלי01/10/2014
שלום, אני בת 29 בריאה, לא הייתי חשופה להקרנות ואין במשפחתי היסטוריה של סרטן.לאחר בדיקת ביופסיה נמצא חשד לסרטן פוליקולרי בבלוטת התריס רמה בין 4/5 שהאחוזים הם 30-75 .
אני ממש מבולבלת הרופא המליץ לי להוריד את בלוטת התריס ויש המון חילוקי דעות בכך.
קודם כל זה לא וודאי ושנית סרטן פוליקולרי קשה יותר לזיהוי מכיוון שהרקמות זהות לבלוטה שפירית.
האם ישנה עוד בדיקה לזיהוי חד משמעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסרטן פוליקולרי בלוטת התריס - תגובה
ישנם שיקולים שונים לגבי היקף הניתוח המוצע: האם כריתת חצי בלוטה או כל הבלוטה (כגון גודל הקשרית, המצאות קשריות אחרות ,סיפור משפחתי, חשיפה לקרינה ועוד). כמו כן כדי לדון שוב על הבדיקה הציטולוגית .
במידה ומדובר בקבוצה 4 הסיכון לממאירות הוא כ-20% .קיימת היום בארץ באופן פרטי בדיקה למדדים גנטים AFIRMA אשר יכול להטות את הכף לכיוון של ממאירות או אפשרות של מעקב. קיימות בדיקות גנטיות נוספות אשר כיום מתבצעות בארה"ב אשר יכולות לעיתים לאשר ממאירות ואז במקום לכרות חצי בלוטה ולהלשים לאחר מכן ניתן לבצע את הניתוח לכריתה מלאה בניתוח אחד.
ממליצה להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג המומחה לבלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לסרטן פוליקולרי
נטלי18/12/2014שלום , אני אחרי בדיקת אפירמה והתוצאה היא שיש חשד ברמה 4 שהסיכוי לממאירות הוא60 אחוז. יש לי גידולים משני האונות ועדיין לא הגעתי להחלטה אם לעבור את הניתוח ולכרות את כל הבלוטה. איזה בדיקות נוספות יש בארה״ב המאשרות ממאירות? והאם הן מאשרות ממאירות 100 אחוז? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לסרטן פוליקולרי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/12/2014שלום
קיימת בדיקה נוספת בארה"ב אשר מאשרת שאכן מדובר בגידול ממאיר אך אם היא שלילית אינה שוללת שמדובר בגידול ממאיר. היא יותר תקבע את הקיף הניתוח .
אני מציעה שתתיעצי באופן ישיר עם אדנוקרינולוג לגבי אופציות של בדיקה ועם המנתח (לרוב אאג) לגבי אופציות ניתוחיות אשר גם אצלם קיימים שינויים בגישה: האם לכרות את כל הבלוטה או את חלקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סכרתחנין29/09/2014
אוריאה )בדם( 11 טריגליצרידים )בדם( 232 המוגלובין מסוכרר )בדם(: 5.5 סוכר )בדם( : 100 קריאטינין )בדם( : 0.5 כולסטרול : 222 5000 ועבר ניתןח מעקפים לפני כחצי שנה הוא בן 37 ( אז עשיתי בדיקות דם והנה התוצאות מקיפות מחשש שזה תורשתי במשפחה שלנו ) דרך אגב אחי הבכור סובל מסכרת חמורה ושומנים גבוהים בגלל שאבא נפטר לפני שבועיים בגלל פצע סוכרתי גרם לזיהום בכל גופו התבקשנו לעשות בדיקות דם לום אני בת 35 בריאה בדרך כללב HDL-Cholesterol 49 LDL 126 מה אומרות התוצאות האם יש סכנה לפתח סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/09/2014שלום
קשה לקרוא את הבדיקות . אם אני מבינה נכון סוכר 100 טריגליצרידים 232. עם סיפור משפחתי של סוכרת ועליה בטריגליצרידים קיים סיכון לפתח סוכרת ולכן כדאי לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית סדירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםיקי28/09/2014
שלום רב ,
אני נוטל כל בוקר 200 מק"ג יוטירקס - על בטן ריקה .
עם היוטירקס , אני נוטל 2 כדורי פוסיד .
האם תקין ?
אני עושה זאת , מאחר ונטילת הפוסיד אף היא נחוצה על בטן ריקה .
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
ההמלצה היא לקחת את הEUTHYROX ללא תרופות נוספות. במידה ובאופן קבוע אתה לוקח את שתי התרופות ביחד והTSH מאוזן ולא צפוי שינוי בטיפול בFUSID ניתן להמשיך. קיימות תרופות ותוספי מזון אשר ידועים כסופחים את הTHYROXINE כגון ברזל, סידן ורזינים שונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית.בתיה26/09/2014
שלום רב,
אני בת 47 בריאה בד"כ, לא נוטלת תרופות, לא סובלת מהשמנה ולא כולסטרול.
מתוך מודעות עצמית ושמירה על עצמי אני נוהגת לאכול בבוקר עם הכוס תה שלי פריכית של אורז ריקה מבלי למרוך אפילו לא טיפת ריבה, מתוך שותתות וקריאה של מאמרים באינטרנט קראתי שפריכית אורז הינה בעלת ערך גליקמי גבוה ויכולה לגרום לעלייה ברמות הסוכר בגוף.
האם אכן כן? ומה באמת אפשר לאכול בבוקר כדי לא להעלות את ערכי הסוכר בדם? כי גם לגבי תמרים אומרים שהם מעלים את הסוכר בדם.
האם עדיף עוגייה ללא סוכר ? או פרוסת לחם עם ריבה ללא סוכר.
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית. - תגובה
כדאי להפנות שאלה זו לדיאטנית. באופן עקרוני לחם מחיטה מלאה עם דגנים הנו תחליף טוב לפרכית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ופחד מסכרתחנין24/09/2014
לום אני בת 35 בריאה בדרך כלל
בגלל שאבא נפטר לפני שבועיים בגלל פצע סוכרתי שגרם לזיהום בכל גופו התבקשנו לעשות בדיקות דם מקיפות מחשש שזה תורשתי במשפחה שלנו ( דרך אגב אחי הבכור סובל מסכרת חמורה ושומנים גבוהים 5000 ועבר ניתןח מעקפים לפני כחצי שנה הוא בן 37 ) אז עשיתי בדיקות דם והנה התוצאות
כולסטרול : 222
קריאטינין (בדם) : 0.5
סוכר (בדם) : 100
המוגלובין מסוכרר (בדם): 5.5
טריגליצרידים (בדם) 232
אוריאה (בדם) 11
HDL-Cholesterol 49
LDL 126
מה אומרות התוצאות האם יש סכנה לפתח סכרת
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ופחד מסכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/10/2014שלום חנין
יתכן וכבר עניתי לשאלתך .
עצם העובדה שלאחד ההורים יש סוכרת מסוג 2 זה מעלה את הסיכון לסוכרת. בנוסף רמת הטריגליצרידים שלך מוגברת אשר הנה אף היא הפרעה אשר לעיתים מתלווה לסוכרת.
ההמלצה היא לבצע פעילות גופנית סדירה ולשמור על משקל תקין וכמובן לבצע בדיקות דם אחת לשנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת u.s ו fna.שלמה09/09/2014
שלום רב,
לפני 3 חודשים בערך ביצעתי בדיקת us בלוטת התריס, עקב נפיחות שהורגשה
להלן התוצאה :
איסטומס מורחב עד 1 ס"מ מרקם בלתי הומוגני גס ומגורר
אונה ימינית1.5x4x1.2 ,הודגמו 2 מוקדי היפ ואקים בגדול 0.6 ו 0.5 סמ
אונה שמאלית 3.4x6x3.9 ס"מ מוגדלת.
רושם שגורמת סטייה של הקנה
מרקמה לא הומוגנית גס רב קשרי
בדופלר זרימה תקינה
לימפות
בצוואר ימין הודגם בלוטת לימפה במראה סונו גרפי 1.1 סמ
בצוואר שמואל אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים .
לאחר כשבועיים ביצעתי FNA בהנחית U.S באונה השמאלית ( באסותא השלום).
תשובה הבדיקה היתה שפיר.
לאחר ביצוע הבדיקות חזרתי לרופא
שלדעתו אין מספיק פירוט בU.S וגם בביופסיה ולכן מבחינתו כדאי לחזור על הבדיקות מחדש .
הטענה שאין לדעת מאיפה נלקחה הביופסיה פרט ממה שציון, שבאונה השמאלית לכן לדעתה לחזור על ה U.S.וייתכן גם על הFNA.
רציתי לדעת מה הסבירות שקיים משהו סרטני בבלוטה?למרות הבדיקות?
האם ישנה סבירות וחלק שנבדק תקין ושאר הבלוטה ייתכן וסרטנית(אני מניח שהדגימה נלקחה מהקשרית החשודה ביותר )
מה המלצתך?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת u.s ו fna. - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/09/2014שלום
מדובר במוקדים היפואקואים קטנים שניתן גם לעקוב אחריהם. לגבי ההחלטה לבצע FNA והסיכון לממאירות תלוי במספר גורמים כגון גיל, מין, סיפור משפחתי, חשיפה לקרינה.
ממליצה שתתיעץ עם אנדוקרינולוג לגבי הצורך בFNA או קביעת המעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוליסטודנט04/09/2014
שלום.
בהמשך להודעה הקודמת: עשיתי לפני כמה ימים בדיקת דם חוזרת, התוצאות היו: סוכר 94, HbA1c - 4.8 . מה זה אומר, יחד עם העובדה, שלפני כמה חודשים הסוכר היה 100? לא שיניתי דיאטה, ביום הבדיקה האחרונה אכלתי דברים מתוקים, אם כי לא ישר לפני תחילת הצום. אפשר לראות פה נטייה לסכרת?
דרג אגב, כבר בגיל 20 היה לי סוכר 95, אך מאז היו גם ערכים נמוכים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבולי - תגובה
הבדיקה הנה תקינה גם ערך הסוכר בצום וגם הAIC.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטושושי02/09/2014
אני בת 18, יש לי אנמיה מחוסר ברזל, במהלך הטיפול באנמיה התגלו בבדיקות הדם שלי נוגדים לבלוטת תריס.
הייתי במעקב חצי שנה ושוחררתי. לפני כמה ימים בביקורת באשפוז יום הרופאה אמרה לי שיש לי השימוטו,האם השימוטו היא מחלה מסוכנת? יש דרך לטפל בזה?
הרופאה בבית החולים אמרה לי שכרגע זה לא דחוף, אבל אני מפחדת שזה יחמיר או יגרום לתת פעילות של בלוטת התריס, והביקורת הבאה שלי היא רק בעוד חודשיים.
בלוטת התריס שלי תגדל או תתנפח?
מה ההשפעות של השימוטו על הגוף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו - תגובה
השימוטו היא מחלה שכיחה אצל נשים בכלל וגם אצל נשים צעירות. החשיבות העיקרית היא מעקב אחר תפקודי בלוטת תריס. האם שלל CELIAC בשל חוסר ברזל?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסא.ג31/08/2014
אני בן 60 ולפני כחצי שנה התגלה לי שאני סובל מת פעילות של בלוטת התריס
הערכים היו 3.2014
tsh 9.33
t4 12.8.
בערכים 4.2014
tsh 11.74
t3 5.1
t4 13.7
ANTI THYROID PEROXID 744
כאן התחלתי לקחת יוטירוקס 50 מ"ג 4 פעמיים בשבוע
העריכים היו 6.2014
tsh 12.24
t3 5.20
t4 13.8
העלו את המינון של היוטירוקס 50 מ"ג 6 פעמים בשבוע
בבדיקה חוזרת שבוצעה הים שוב עלה ה tsh
tsh 18.2
t4 16
העלו לי שוב את המינון של יוטירוקס 4 פעמים 100מ"ג 3 פעמים 50 מ"ג
א. למה התנוונות כלפי מעלה ולא מתאזן או יורד
ב. האם יש קשר לתרופה אומניק אוקאס 0.4 ( לערמונית )
ג. האם יש תרופה אחרת שניתן לקחת שאולי יאזן את הבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
איזון הבלוטה אפשרי במינון המתאים של THYROXINE (EUTHYROX . צריך להקפיד על נטילת הכדור על קיבה ריקה וחצי שעה לא לקחת כדורים או אוכל.
אכן מהלך לא שגרתי של בדיקות הדם שלך. ממליצה שפרט לדברים שנאמרו מעלה ששתתיעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)