מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מהו הטיפול הנכון?Ben12/10/2013
אני בן 56.מקבל ליפיטור 40 לכולסטרול ,ואספירין באופן קבוע.
לפני שנה בדיקת סוכר 135 Ac1 6.8
היום סוכר 117 ac1 6.2
ההורדה בערכים בוצעה באמצעות פעילות ספורט ב 3 חודשים האחרונים בלבד.
האם אפשר להמשיך בפעילות ספורט ולהימנע מנטילת תרופות?
או מצב של טרום סכרת מחייב טיפול תרופתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הטיפול הנכון? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/10/2013שלום
במצב של טרום סוכרת חשוב לאזן את השומנים בדם ואת לחץ הדם. ניתן לשקול טיפול תרופתי בטרום סוכרת אך לא חייבים לטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לוקחת יוטירוקס 150 מ"גזהבית12/10/2013
ולא קיבלתי מעל חצי שנה מחזור , זה קשור לכדור יוטירוקס שהעלתי מינון כדיי להתאזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקחת יוטירוקס 150 מ"ג - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/10/2013שלום
צריך לבצע בדיקות הורמונליות הן לגבי המחזור וכן לגבי תפקודי בלוטת תריס. כדור יוטירוקס לא אמור לגרום להפרעה במחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
זהבית19/10/2013אני אמסור לרופאת משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי המשמעות ?שירי10/10/2013
שלום,
אני אישה בשנות ה-40 לחיי.
מבקשת להתייעץ בקשר לרמות גלוקוז בדם.
מזה כשלש שנים רמת גלוקוז בצום אצלי נעה בין 98 ל-100.
בבדיקת דם מלפני מספר ימים ערך של 110 בצום
בצעתי את הבדיקה גם שעתיים לאחר שאכלתי (פיתה מקמח מלא עם מעט טחינה) והערך היה 124. נאמר לי שתקין.
המוגלובין מסוכרר 6.1 (נע בתקופה זו בין 5.8 ל-6.3).
לאחרונה סובלת מעצירות וממחזורים אומנם סדירים אבל של 24-25 ימים ולא כמו לפני שלושה חודשים שהיו של 30-33 ימים.
מבקשת לדעת:
1. מהי משמעות ערכים גבוהים בצום אך תקינים לאחר אכילה ?
2. האם רמות הסוכר יכולות להיות הסיבה לעצירות שאני חווה (TSH=1.17)?
3. כשעה לאחר ארוחת צהריים מרגישה רעבה (ארוחה כוללת ארבע כפות תפא מבושלים ושתי קציצות עוף קטנות). האם בעל משמעות ?
4. האם קיימת משמעות ביחס לנתונים להתקצרות מחזורי הווסת ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי המשמעות ? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/10/2013שלום
רמת הסוכר מצביעות על טרום סוכרת. מומלץ לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית ואינן מסבירות את העצירות. כדאי לבדוק .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול גבוה xufr, 2מיכל10/10/2013
בת 44 .סובלת מסוכרת סוג 2 שנה וחצי. מאוזנת a1c 5.3 ,מקבלת כדור אחד בערב של גלוקופאז. בחודשיים האחרונים המחזור איחר לי בשבועיים .תמיד היה לי דיוק במחזור כל 27 יום. בבדיקת הורמונים שעשיתי תוצאה של אסטרדיול e2 יצאה 1897בדיקה נעשתה ביום החמישי למחזור. האם זה מעיד על משהו חריג מה המשמעות? שאר התוצאות-
lh-5.17
fsh 2.89
פרולקטין-371.10
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול גבוה xufr, 2 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/10/2013שלום
לרוב בזמן המחזור רמות אסטרדיול אינם גבוהות. רמות LH FSH תקינות. האם את נוטלת הורמונים?
ממליצה לחזור על הבדיקה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי אולטרסאונד בלוטת המגן ודליאיר09/10/2013
שלום רב,
כתוצאה מדלקות גרון מתמשכות במהלך 4 חודשים עם ממצאים חוזרים של סטרפטוקוק A הופנתי בין השאר לבדיקת אולטראסאונד לבדיקת בלוטות נפוחות בקרבת השקדים והלסת.
להלן ממצאי בדיקת US בלטות המגן:
הבלוטה בגודל ומבנה תקין.
באונה השמאלית הודגמה קשרית מסוידת בקוטר עד כ-0.6 ס"מ
לא הודגמה לימפהדנופטיה תת לסטית.
בשרשראות צוואריות הודגמו מספר בלוטות לימפה בעלות מבנה תקין באורך עד 2.6 ס"מ מימין ו-2.3 ס"מ משמאל.
שאלתי אליכם:
- האם התוצאות מתאימות לסימפטומים?
- מה המשמעות של קישרית מסוידת בגודל 6 מ"מ, האם צריך לבדוק את זה, והאם עשוי/עלול להיות קשר לדלקות הגרון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לגבי אולטרסאונד בלוטת המגן ודל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/10/2013שלום
הממצאים בבלוטת תריס דורשים מעקב אך לא התערבות כעת ואינם מסבירים את הכאב גרון. מומלץ לבצע בדיקת דם לתפקודי בלוטת תריס ובדיקת CRP בשאלה של דלקת של בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרדן05/10/2013
שלום
לבן 65 כל היום ללא אוכל. בצהרים. חצי שעה לאחר שתיית 2 כוסות מיץ מירק :גזר +סלק+ דלורית ועוד קצת ירק
במקרה נפצעתי ובדקתי רמת סוכר ---128.
האם מצביע על טרום סוכרתי?
או תקין לגמרי ואפשר להמשיך לשתות מיץ גזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/10/2013שלום
רמות הסוכר אמורות להבדק בצום או שעתיים לאחר האוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סטרואידיםאורית04/10/2013
שלום. אני מנותחת בריאטרית עקב סכרת שמאז הניתוח (8 חודשים) עם ערכי צום ו- HBA1C תקינים.
אתמול התחלתי טיפול בסטרואידים והסוכר מטפס ל- 200 האם כדאי לחזור לקבל גלוקופאז בימים קבלת הסטרואידים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת סטרואידים - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2013שלום אורית
אני ממליצה לך להוועץ ברופא המטפל, יתכן שכדאי לחדש את הגלוקופאג' (בתנאי שהתפקוד הכליתי והכבדי תקינים). כדאי לבדוק אם ערכי הסוכר מוגברים בעיקר בצום או לאחר האוכל. יתכן שהרופא המטפל ימליץ על טיפול נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה.
אורית07/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בריכוז אוריאה בדםאברהם04/10/2013
בשלוש שנים האחרונות עליה בריכוז אוריאה בדם 65 מגר./ דל -מעבר למקס. 50
ובו זמנית ירידה הדרגתית בהמוגלובין מ-14 ל12 --יתר הפרמטרים בגוף מאוזנים (עם ובלי תרופות). בבדיקות המטולוגיות נוספות כולן היו בתקן. קראתי שהורמון בשם ERYTHROPOIETIN קשור לממצאים כאלה. האם כן? והאם יש תרופה לתיקון המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה
אברהם05/10/2013כמובן גם המטוקריט נמוך 39 וגם 4 RBC
אין מחסורים B12 וחומצה פולית אין בעיות אי ספיקת לב וכאמור גם כל הבדיקות נוספות של מחלקת המטולוגיה תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת להודעה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2013שלום אברהם,
ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה או להמטולוג לברור פשר ירידת ההמוגלובין. חשוב לבדוק סבות נוספות לירידה בהמוגלובין כגון חסר ברזל או המוליזה (פרוק מוגבר של כדוריות הדם האדומות) או סבות אחרות. אי ספיקה כליתית בהחלט יכולה לגרום לירידה ברמות הארתרופואטין שיכולה להביא לאנמיה, אך יש לשלול סבות אחרות קודם לכן, וכמו כן לא ציינת את ערך הקראיטינין שמשקף טוב יותר את התפקוד הכליתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך --אוריאה ...כדוריות
אברהם07/10/2013תודה עבור תשובתך
הקראטינין בתחום התקין לגילי -70 ---1.16
כמו כן בבדיקת שתן מיקרואלבומין ./.קראטינין 0 מתחת לסף הרגישות.
השאלה הבאה האם ידועים מקרים בה תרופה ליתר לחץ דם מסוג מעכב ACE יגרמו לתופעה הנ"ל . בבדיקות המטולוגיות לא נמצא שום ממצא האם יש בדיקות לריכוז ההורמון הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתשובתך --אוריאה ...כדוריות - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/10/2013שלום אברהם
מעכבי ACE לרב לא גורמים לאנמיה
אני ממליצה לך בכל זאת להרחיב את הברור ההמטולוגי.
ניתן לבדוק רמות אריתרופואטין במקרה הצורך, אך לא נראה לי שזו הבעיה בהתחשב בכך שהתפקוד הכליתי אינו מופרע במידה נכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתיך
אברהם10/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסטל04/10/2013
האם לקיחת אומגה 3 משפיעה על ערכי בדיקת דם של בלוטת התריס (תת פעילות)
תוצאות הבדיקות שלי הן גבוליות, במעקב, ללא תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2013שלום טל,
צריכה מוגברת של יוד יכולה להשפיע על תפקוד בלוטת התריס בעיקר בבלוטה שתפקודה גבולי
איני יודעת מהי כמות היוד בכדורי אומגא שלוש ולכן מתקשה לענות על שאלתך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור יוטירקסיפה03/10/2013
היי
התחלתי לקחת כדור יוטירקס במינון 50 מ"ג לפני חודש עקב תת פעילות בלוטת התריס
האם יכול להיות שהכדור הזה משמין?
אשמח לתשובה מהירה
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור יוטירקס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/10/2013שלום
כדור יוטירוקס אינו גורם להשמנה. יתכן ואת עדיין לא מאוזנת דבר אשר יכול להפחית את המטבוליזם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ובדיקת FNAיפית01/10/2013
היי
התגלה אצלי בעיית תת בלוטת התריס. והרופאה נתנה לי יוטירקס 50 מ"ג.
ואמרה לי לבצע בדיקות דם לאחר חודש וחצי ולחזור עם התשובות.
התחלתי לקחת את הכדורים ב01 לספטמבר. זה קריטי אם אני יעשה בדיקות דם היום או מחר? או לחכות עד אמצע אוקטובר?
במקביל עשיתי בדיקת FNA של בלוטת התריס כי התגלה גוש בגודל 9 מ"מ
התשובות צריכות להיות לקראת 10 לאוקטובר ולכן חשוב לי לעשות את הבדיקות דם בימים הקרובים כדי שאוכל להגיע לרופאה ולקבל תשובות גם על בדיקות דם וגם על הביופסיה.
האם אפשר לעשות את הבדיקות דם לאחר כחודש מהתחלת הטיפול או חייב להמתין חודש וחצי בדיוק?
הרופאה אמרה לקחת את הכדור על קיבה ריקה בבוקר. מותר לאכול חצי שעה אחרי הכדור או שעה אחרי? (עד עכשיו אכלתי חצי שעה אחרי נטילת הכדור).
אשמח לתשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ובדיקת FNA - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/10/2013שלום
מותר לאכול בין 30-45 דקות לאחר נטילת הכדור.
עדיף לחכות לפחות 5-6 שבועות עד הבדיקה של הTSH החוזרת תוך טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרת ?Ben29/09/2013
אני בן 56.מקבל ליפיטור 40 לכולסטרול ,ואספירין באופן קבוע.
לפני שנה בדיקת סוכר 135 Ac1 6.8
היום סוכר 117 ac1 6.2
ההורדה בערכים בוצעה באמצעות פעילות ספורט ב 3 חודשים האחרונים בלבד.
האם אפשר להמשיך בפעילות ספורט ולהימנע מנטילת תרופות?
או מצב של טרום סכרת מחייב טיפול תרופתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת ? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/09/2013שלום
טרום סוכרת אינו מחייב טיפול תרופתי אך חשוב לאזן את השומנים בדם ואת לחץ הדם .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבוגר מעל 50 התפתחה סוכרתמשה29/09/2013
שהתאזנה כתוצאה מירידה במשקל וכן מדיאטה.
פעם לקחתי כדורי גלוקומין והיום הפסקתי לפי הוראת רופא.
אני שומר על דיאטה ועושה הליכות כל יום כ-30 דקות.
התחלתי לאכול יותר פירות מעל המותר בדיאטה ומצב הסוכר עדיין מאוזן.
אני רוצה לאכול קצת דברים עם סוכר , כמו שוקולד בכמות קטנה.
האם המחלה יכולה להתפרץ אצלי שוב?
מדידות שלי בבוקר כ- 88 .
בלילה כ-95 .
האם ניתן להירפא לגמרי?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבוגר מעל 50 התפתחה סוכרת - תגובה
שמירה על דיאטה בריאה, משקל תקין ופעילות גופנית הנם חשובים לאיזון ומניעת הסוכרת. על דברים ספציפים בתזונה כדאי לדבר עם דיאטנית לגבי תחליפים אפשריים.
גם כאשר קיים איזון של הסוכר עליה במשקל , הפחתה בפעילות הגופנית ותהליך ההזדקנות יכולים שוב לגרום להופעת הסוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבוה בבוקרמני28/09/2013
נוטל 4 מ"ג נוונורם ביום (2 בלילה) ופעמיים ביום ג'נואט 50/1000. בן 60. כל יום בחדר כושר 45 דק' אירובי. מקפיד באוכל. מצמצם מאוד פחמימות. קם בבוקר גבוה: לפחות 160 . שעתיים אחרי הארוחה גבוה. לפני הארוחה הבאה הסוכר בנורמה !!!. אין צמא מוגזם. אין השתנה מוגברת. פעיל מאוד, nrdha yuc/ עובד מדי יום, חלק מהעבודה תוך לחצים נפשיים.
מנסה להימנע מאינסולין.
מה לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבוה בבוקר - תגובה
במידה והסוכרת מאוזנת אז ניתן להמשיך באותו טיפול. כדאי לדון על אופציות אישית עם רופא סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית סוכר עקב ססטיניםדרורה27/09/2013
שלום.
רציתי לשאול האם הוכח כי תרופות ממשפחת הססטינים גורמים לעליית הסוכר בדם .
כיצד ניתן לברר האם עליית הסוכר היא כתוצאה מהתרופות כגון : ליפיטור , קריסטור .
אני לוקח תרופות ממשפחת הססטינים משנת 1995 ולאחרונה רמת הסוכר שלי עלתה ואני חושב שיש קשר לתרופות .
מה ההמלצה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית סוכר עקב ססטינים - תגובה
רמות הסוכר עולות עם הגיל אך גם תרופות מקבוצת הסטטינים במינון גבוה יכולות להעלות מעט את הסוכר. צריך לודא שהיתרון שבטיפול בסטטינים עולה על החסרון של עליה בערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)