מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמוניםשיר11/06/2013
ד"ר שלום,
אני בת 28.5 , לפני 7 חודשים הרגשתי שיש לי נשירת שיער מוגברת יחסית לנשירה שאני רגילה .
בעקבות הנשירה, השיער שלי הפך להיות דליל. לכן ביצעתי בדיקות דם שכולן יצאו תקינות חוץ מבדיקה הורמונאלית בשם Androstenedione והתוצאה שלי היא 13.6 שהיא גבוהה והנורמה . שהנורמה היא בין 0.3-10.3 . מה אני צריכה לעשות? והאם אפשר לטפל בבעיה הזו בשיטה טבעית, אני לא יכולה לקחת גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/06/2013שלום
כדאי לחזור על הבדיקה בתחילת המחזור (יום 2-5 למחזור) ולבדוק גם 17OHP ו TESTOSTERONE במידה ולא בוצע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתפוצי09/06/2013
שלום
בבדיקת מעבדה יצאה תוצאה של 127 חד פעמי (מצרף תוצאות)
בדקתי במכשיר פריסטייל בשתי בדיקות שונות
והתוצאה היא 98 ו- 95
האם יכול להיות הבדל כזה או שבמקרה יצא לי פעם אחת תוצאה של 127 ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה מצרף שוב
פוצי09/06/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ביתית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/06/2013שלום
יתכנו הבדלים בין בדיקת במכשיר ולבין דם ורידי .קודם כל הבדיקות לא נלקחות בדיוק באותו זמן ונצפים הפרשים בין 10-20%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פוצי10/06/2013הבדיקות נלקחו באותו זמן על הבוקר
אבל האם הבדיקות שלי מוגדרות טובות ?
שוב תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה
פוצי14/06/2013בתשובתי שאלתי לגבי רמת הסוכר ...
תודה וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפותירואידיזם ובדיקות הורמונליות!!אבי 3109/06/2013
בת 30 אחות צעירה במקצועי ורציתי לשאול מס' דברים:
1.האם הימצאות רמת נוגדנים מעל הנורמה ופעמיים בדיקת TSH מעל הנורמה
בהכרח מצביעים על היפותירואידיזם (השימוטו תירואידיטיס)?
אני נמצאת כעת במעקב אנדוקרינולוג אך עדיין ללא טיפול באלטרוקסין. (לאמי גם יש היפותירואידיזם...).האם בדיקות אלו אכן יכולות לנבא שבמשך השנים איאלץ ליטול אלטרוקסין/ להיות מוגדרת כהיפותירואידיזם?
2. מאיזו רמה של TSH נהוג לטפל באלטרוקסין? אני יודעת שלפני היריון צריך לעמוד על פחות מ- 2.5 אך מה קורה עם הבדיקות שלי סביב 6 וישנם סימפטומים כגון: עייפות, חולשה, אנמיה(יש לציין שאני מטופלת בברזל תוך ורידי בגלל בעיית ספיגה)אי יכולת לרדת במשקל, נשירת שיער נוראית(אני אומנם לא בעודף משקל אך רוצה לרדת מעט...?)
לאחרונה אובחנתי כסובלת מ- IGA נפרופטי וכן מהיפותירואידיזם קל לא מטופלת עוד באלטרוקסין אלא רק במעקב. כמו כן סובלת מחסר ברזל ובעית ספיגה ומחסור רציני בויטמין D.(מקבלת ברזל תוך ורידי כי יש בעיית ספיגה).
הופנתי ע"י האנדוקרינולוג לבצע בדיקות הורמונליות (לא לצורך פריון...).
הבדיקות אליהן הפנה אותי הן:LH,FSH,TESTOSTERONE 17-HYDROXY,PROGESTERON,ESTROGEN,DHEAS,ANDROSTENEDION וכו'. הוא אמר לי שצריך לבצע בדיקות אלו בזמן מסויים של המחזור אך לא אמר לי בדיוק מתי.
שאלתי היא: מהו הזמן הטוב ביותר לבצע בדיקות אלו?
אשמח אם תחזרו אלי בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפותירואידיזם ובדיקות הורמונליות!! - תגובה
לגבי בדיקות הורמונליות במחזור: בין יום 2-5 למחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםיוסי07/06/2013
שלום בן 24 בריא בדרך כלל עושה ספורט הרבהת יש חשק מיני וזיקפה.
יש לי איבר מין מאוד קטן כולל גם אשכים כמה שאלות
1.האם זה תורשתי ? אבירי המין של הורי וסביי גדולים מהממוצע ...
2.יש לי גולות בפיטמות כבר כמה שנים, זה לא כזה מפריע אגב כשאני נוגע בהם מיצתמקים ונהיים נורמלים. לא גדולים,קראתי על תסמונת קלמן שזה פיטמות גדולות מעט שיער בגוף שזה יש אצלי אני חלק לגמרי חוץ מבחזה והרגלים וגובה גבוהה ושזה גם אצלי איך אני יכול לדעת אם אני לוקה בתסמונת הזאת והאם זהו הגורם לבעיה שלי...? ואם כן, האם יש טיפול תרופתי לזה שיכול להגדיל את איבר המין והאשכים?
3.אם יש לי חרמנות יתר וזיקפה וגם אני יכול לאונן האם זה מועיד על כך שלא חסר לי טסטסטרון? אולי מצב רוח אצלי דיכאוני זה כן אבל זה נובע מהבעיה שלי(איבר המין) הזרע שלי בכמות קטנה מאוד האם טיפול כזה יגדיל את איבר המין ?
4.איזה סיבות עוד יכולות להיות לאיבר מין לא מפותח והאם יש דרך בטוחה לגלות ממה הסיבה נובעת ולטפל בה בגיל הזה?
5.כפות ידיי מאוד קטנות , בדומה לזה של אימי, אחד המיתוסים על גודל איבר המין הוא כף היד. האם זה הוא אחד מהגורמים? לאימי היו בעיות בפוריות האם יש קשר כלשהו?
6.אני מרגיש שהאשכים שלי לא יורדים עד הסוף וניכנסים לחלל הבטן, גם איבר המין ניכנס בפנימה אני מותח אותו עוזב והוא ניכנס בכוח לפנים לא ניראה רפוי, מזה נובע?
7.מה יכול לעקב את היתפתחות איבר המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/06/2013שלום,
ממליצה שתתיעץ אישית עם אורולוג וגם לפי הצורך אנדוקרינולוג.
אם קיימת התפתחות מינית (שיעור, חשק מיני התפתחות איברים משניים אז לרוב לא קיימת בעיה הורמונלית אך כדאי לבדוק הורמוני מין . במידה והם תקינים אז לא קיימת תסמונת KALLMAN
לגבי הממצא בשד כדאי להתייעץ עם רופא משפחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבובו
יוסי27/06/2013ואם עשיתי את כל הבדיקות ותוצאות חיבויות לגבי הכל אז מה הגורם לכך שאשכי ואיבר המין קטנים . התוצאות לא יספקו לי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר בהריוןדנה07/06/2013
שלום,
אני בת 32, הריון ראשון שבוע 25
תוצאת העמסת סוכר 50 - 145
העמסת סוכר 100:
צום - 85
שעה ראשונה - 137
שעה שניה - 99
שעה שלישית - 42
ברצוני לציין כי הייתי בצום כ-10 שעות טרם הבדיקה של העמסת הסוכר 100, וימים ספורים לפני הבדיקה הקפדתי קצת יותר על התזונה וצריכת פחמימות ומתוקים, אם כי לא באופן משמעותי.
השאלות שלי הן: האם יש משמעות לערכים הנמוכים? האם זה מעיד על תגובתיות יתר של הפרשת אינסולין?
האם זה אומר שגם בזמנים אחרים ייתכן ואני בהיפוגליקמיה (אחרי שאני לא אוכלת כ-3-4 עשות רצופות למשל)?
זה יכול להשפיע על העובר?
כיצד יש לטפל בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/06/2013שלום
העמסת סוכר היא תקינה.
גם הערך הנמוך בסוף אינו נדיר בעת העמסת סוכר בהריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסאבי 3106/06/2013
בת 30 אחות צעירה במקצועי ורציתי לשאול מס' דברים:
1.האם הימצאות רמת נוגדנים מעל הנורמה ופעמיים בדיקת TSH מעל הנורמה
בהכרח מצביעים על היפותירואידיזם?
אני נמצאת כעת במעקב אנדוקרינולוג אך עדיין ללא טיפול באלטרוקסין. (לאמי גם יש היפותירואידיזם...).האם בדיקות אלו אכן יכולות לנבא שבמשך השנים איאלץ ליטול אלטרוקסין/ להיות מוגדרת כהיפותירואידיזם?
2. מאיזו רמה של TSH נהוג לטפל באלטרוקסין? אני יודעת שלפני היריון צריך לעמוד על פחות מ- 2.5 אך מה קורה עם הבדיקות שלי סביב 6 וישנם סימפטומים כגון: עייפות, חולשה, אנמיה(יש לציין שאני מטופלת בברזל תוך ורידי בגלל בעיית ספיגה)אי יכולת לרדת במשקל, נשירת שיער נוראית(אני אומנם לא בעודף משקל אך רוצה לרדת מעט...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
המצאות נוגנדים מנבאה התפתחות הפרעה בבלוטת תריס (לרוב תת פעילות בעתיד) אך לא כל האנשים יסבלו מהפרעה בבלוטת תריס וגם מועד הופעת המחלה לא קבוע או ניתן לצפיה מראש.
רמה גבוהה של TSH הנה תת פעילות בבלוטת תריס. נהוג לטפל במידה ויש סימפטומים, במידה ורמת TSH מעל 10 או כפי שציינת אם מתוכנן הריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהגילי02/06/2013
שלום,
גילו אצל אחיין שלי סוכרת, הוא בן 13.
האם כדאי לו לענוד צמיד זיהוי רפואי?
קראתי קצת, בעיקר חומרים מחו"ל ושמתי לב ששם זה מאוד מקובל ונפוץ, אבל בארץ לא כל כך. מה דעתכן המקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/06/2013שלום
צמיד הוא תמיד רעיון טוב אם כי מנהג זה לא ממש חדר עדיין לארץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה מרובה וצמארון31/05/2013
שלום,
האם קיימת אפשרות ששתייה מרובה קומפולסיבית גרמה להתרגלות פיזיולוגית אובייקטיבית (!) של הגוף לכמויות מים גדולות ואף גרמה ל"שחיקה" במנגנונים פיזיולוגים שונים, כך שיווצר צמא אובייקטיבי? יען כמו אדם שלוקח סטרואידים והדבר מביא להקטנה של אשכיו, ואם יפסיק בבת אחת לקחת את הסטרואידים - הרי שייקח זמן לגופו להדביק את קצב ייצור הטסטוסטרון ויווצר מחסור?
(אני מקוה שזהו התחום הרפואי הרלוונטי לשאלה זו. ואם לא - מהו?)
תודה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה מרובה וצמא - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/06/2013שלום
שתיה מרובה גורמת לירידה בכושר הכליה לרכז את השתן (במידה והנניח אותו בן אדם מחליט לא לשתות יום שלם). לגבי מנגון הצמא לא ידוע על כך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נא עזרה ממש לחוצהדנה29/05/2013
שלום רב האם ערך סוכר 121 שעתיים אחרי ארוחת צהריים נחשב תקין?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נא עזרה ממש לחוצה - תגובה
סוכר עד 140 שעתיים לאחר ארוחה נחשב תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH 5.24מיה28/05/2013
בעלי בן 30.
בדיקת דם הראתה TSH 5.24.
האם יש צורך ללכת לאנדוקרינולוג?
אני יודעת שזה עדיין בטווח, אבל בי התחילו טיפול בשלב הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH 5.24 - תגובה
TSH של 5 הנו מעט מוגבר. מומלץ לבדוק נוגדנים, לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס ובדיקת בלוטת תריס ע"י אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון נמוךמשה28/05/2013
45 בריא משקל תקין לא מעשן מקבל רק סימבסטטין 10 מג בגלל שומנים בדם וכולסטרול גבוה,בעיקרון בעזרת סימבסטטין הכל מאוזן ותקין כבר כמה שנים.
בגלל בעיות מיניות נבדק ונמצא כי רמת טסטוסטרון מאוד נמוכה וננתקבלה תוצאה של 4.2!!!! נמוכה מאוד בסקאלה בין 8.4 ל-28.7.
כל שאר הבדיקות שניתנו ע"י אורולוג, רופא משפחה ואנדוקרינולוג בבדיקות האחרות הראו שהכל תקין כולל החישובים השונים שנעשים ונבדק כל שאר בדיקות הדם שקשורות לנושא אותם קיבל גם מאורולוג וגם מפנימאי והכל תקין כולל CT+MRI לבלוטת ההיפופיזה ובכלל כל בדיקות הדם הראו שהכל תקין למעט טסטוסטרון שהינו נמוך בדיקה אחר בדיקה.
מה יכולה להיות עוד הבעייה?
האם לקבל נבידו לאורך זמן יכול לעזור?
האם מותר נניח לקבל 3 זריקות כאלו לשנה?ולאורך כמה זמן?
האם זה לא מסוכן לקבל זריקות אלו?
בכלל האדם מרגיש בסדר גמור למעט קצת בעיות מיניות.
האם חסר זה משפיע על עוד משהו בגוף האדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון נמוך - תגובה
אני מתארת שאתה במעקב אנדוקריני.
במידה ובדיקות יותרת המוח הנוספות תקינות ומדובר בחסר בטסטוסטרון בלבד שמקורו ביותרת המוח אז טיפול תחליפי בTESTOSTERONE תוך מעקב אורולוגי וספירות דם הנו טיפול פשוט ויעיל. אין הגבלה במשך הטיפול בTESTOSTERONE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר 100 בהריוןמיה26/05/2013
שלום,
אני בהריון שני, בשבוע 26.
לאמי יש סוכרת, וגם לאמא שלה היה.
לי לא היה סוכרת לפני ההריון ואני משתדלת להקפיד על תזונה בריאה. במהלך הריון, אני אוכלת מקסימום 1-2 קוביות שוקולד מריר ליום, לא יותר מ-3 פעמים בשבוע.
בהריון הקודם לפני כ-3 שנים, התוצאה של העמסת סוכר 50 היתה 125.
בהריון הנוכחי, התוצאה של העמסת סוכר 50 היתה 155 והופניתי להעמסת סוכר 100. מצ"ב התוצאות שקיבלתי.
האם התוצאה של סוכר בצום 95 נחשבת גבוהה?
מה לגבי הערך הנמוך 43 שנמדד לאחר 3 שעות?
האם התוצאות תקינות? האם אני צריכה להקפיד על מעקב או תזונה מיוחדת?
LIPEMIC INDEX NORMAL
HEMOLYTIC IND. NORMAL
ICTERIC INDEX NORMAL
GLUCOSE 0 PREG 95.00 MG/DL
GLUCOSE 60 PRG 132.00 MG/DL
GLUCOSE 120 PRG 91.00 MG/DL
GLUCOSE 180 PRG 43.00 MG/DL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות העמסת סוכר 100 בהריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2013שלום מיה,
העמסת הסוכר תקינה למעט באמת הסוכר בצום שהוא גבולי.
הייתי שוקלת מעקב אחר הסוכר בצום, וגם משתדלת לבצע פעילות גופנית באם אין התויה בריאותית להמנע, כמו כן צמצום צריכת פחמימות ובפרט פחמימות פשוטות (קמח לבן, דברי מתיקה, פירות בעלי אינדקס גלקמי גבוה) יכולים לסייע.
ממליצה להוועץ ברופא ובדיאטנית ולשקול מעקב ביתי או בבדיקת דם חוזרת אחר הסוכר בצום, מדובר בערך גבולי בלבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהWow, incredible blog layout! How long have you bee...
fashion shop in mandalay31/07/2023Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent,
let alone the content!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נא עזרהרמי24/05/2013
שלום רב, מה היא רמת סוכר תקינה בדם בצום ולאחר אוכל ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה נא עזרה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2013שלום רמי,
רמת סוכר תקינה בצום היא בין 70-100
שעתיים לאחר האוכל עד 140 מג/דל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויקטוזהאבנר23/05/2013
שלום, אני סכרתי מזה כ- 5 שנים עם ערכים של 280 בדם ן- 1000 בשתן.
מטופל בכדורים ג'נואט ואמריל . בן 47 ושוקל 90 .חשוב לציין כי אימי נפטרה מאי ספיקת כליות (סכרת ברמות גבוהות) אבי ואחותי סכרתיים .
התחלתי לפני כ- 3 חודשים להזריק ויקטוזה במינון התחלתי של 0.6 ולאחר כ- 10 ימים 1.2 בנוסף ללקיחת כדורים אמריל וגלוקומין.
לפני כשבוע תוצאות בדיקות דם - בשתן אין ובדם 178 . למרות שאני מזריק כ- 3 חודשים עדיין יש לי חולשה , בחילות , מידי פעם הקאות וגזים מרובים. האם יש קשר לזריקות ? האם יש צורך אולי להפחית מינון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויקטוזה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2013שלום אבנר,
בחילות עשויות להיות כתוצאה מהוקטוזה למרות שלרב תופעות הלואי בדרכי העכול חולפות כעבור מספר שבועות.
ממליצה לך להוועץ ברופא המטפל שלך ולשקול האם להוריד חזרה זמנית את מנון הוקטוזה ל0.6 ולחכות זמן רב יותר עד להעלאת המנון חזרה ל1.2 אך במקרה שתחליטו להוריד את המנון ערכי הסוכר עשויים להעלות שוב ואז יש לשקול תוספת של טיפול נוסף
כמובן שיש חשיבות רבה גם לדיאטה ופעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע של פעילות ארובית כגון הליכה מהירה (חצי שעה 5 פעמים בשבוע למשל) אשר יכולות לסייע באזון ערכי הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוה בשתן ונמוך בדםערן22/05/2013
אני בן 47 גובה 1.67 משקל 64 קילו
בדרך כלל בריא, עשיתי בדיקות סוכר לאחרונה ואלה התוצאות
סוכר בדם 140 בצום כולסטרול 253 HB A1 C 6.7
גלוקווז בשתן 1000
יש לציין שזה משהו גנטי הסוכר הגבוה בשתן ומאז שאני מכיר את עצמי היה לי כזה גבוה
ואין לי שום תופעות לוואי לזה, כל פעם שעשו לי בדיקות הרופאים היו מופתאים מהכמות
הסוכר וכמות נמוכה בדם, שלחו אותי לכל מיני בדיקות אמרו שזה הסוכר מהכלייה שמווסת את הסוכר בדם ומפריש חומר בשתן שמופיעה כסוכר בשתן
בבדיקות האחרונות הסוכר בדם עלה ל 140 בצום נשלחתי לעשות העמסת סוכר 75 ובצום היה לי 126 ואחרי שעתיים 220, בבדיקות קרקעית העין לא רואים התחלת סכרת
התחלתי בשינוי תזונתי והוספתי גם ריצה לפעילות הגופנית
אני מרגיש טוב בלי שום סימן של יובש או צמה מרובה לא משתין בלילה ולא שמן
רציתי לדעת האם ידוע על מקרים כאלה של סוכר גבוה בשתן וסכרת הם מוגדרים כחולים בסכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבוה בשתן ונמוך בדם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/05/2013שלום
הגדרת סוכרת מתבססת על רמות סוכר בדם מעל 126 אשר חוזרות על עצמן.
ישנם אנשים אשר קיימת אצלם הפרשה של סוכר בשתן מבלי שיש להם סוכרת אך לפי הבדיקות שלך בדם נראה שיש לך סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד דבר
ערן22/05/2013זה לא מוגדר כטרום סכרתי? האם בעזרת שינוי אורך חיים אפשר להוריד
את הערכים של הסוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)