פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכרת נעורים וכניסה להריון
    רונית
    05/11/2013

שלום
    ברצוני לדעת האם יש הגבלה בגיל לנשים בעלות סוכרת נעורים להיכנס להריון.
    אני יודעת שמדברים היום על גיל 35 כגיל בעייתי מבחינת פוריות אך האם לנשים שיש סוכרת נעורים - יש בעיה בד"כ להרות עד גיל מסויים? (או המלצה להרות עד גיל מסוים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת נעורים וכניסה להריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/11/2013

שלום
    לא קיימת המלצה לנשים עם סוכרת מדוג 1 להרות בגיל מסוים. ברור שנדרש איזוון טוב ובדיקות עיניים ושתן לודא שאין סיבוכים ובמידה וקיימים נדרש אף מעקב הדוק יותר. ככל קיימת ירידה בפוריות ככל שהגיל עולה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן לקיחת תרופת גלוקומין
    דינה
    04/11/2013

מקבלת את התרופה 1 ליום כבר כמה שנים למרות שערכי הסוכר לגבוהים a1c 6.7 וסוכר בצום נע בין 115-127 . בדרך כלל לוקחת התרופה בבוקר כעת אחות סוכרת אמרה שנכון לקחת אותו לפני השינה האם נכון? ברצוני לציין שמקבלת סימוביל 40 גר כבר כמעט 20 שנה האם זה טוב לקחת ביחד? לא יכביד על הלבלב ועל הכליות שחלשות.
    בתודה ובברכה
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    זמן לקיחת תרופת גלוקומין

הוספת תגובה

• זמן לקיחת תרופת גלוקומין - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/11/2013

שלום
    במידה ונוטלים כדור אחד של מטפורמין אז לוקחים אותו בערב (אחרי ארוחת ערב)
    כדאי לדון עם רופא המשפחה לאור הAIC להעלות את המינון לפעמיים ביום (אז כדור בבוקר ואחר בערב)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100
    ליאת
    04/11/2013

שלום אני בשבוע 32 הריון תאומים בשל עוברים גדולים הופניתי לביצוע העמסת סוכר 100 למרות שבזמנו ה50 יצאה תקינה, יש לי פחד נוראי מהבדיקה וכבר כמה פעמים קבעתי ולא הלכתי בגלל הפחד, האם יש דרך אחרת לבדוק סוכרת הריון? עשיתי לפני שבוע בדיקת דם גלוקוז בדם והתוצאה הייתה 82 זה לא מספיק? האם קניית מד סוכר זה פתרון חלופי? אשמח לעזרתכם תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר 100

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/11/2013

שלום
    בדיקת העמסת סוכר הנה בדיקה חשובה לאבחון של סוכרת הריונית . מדידת הסוכר בגלוקומטר משלימה את המעקב, אך הבדיקה בדם ורידי מדויקת יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס והמוח
    פלוני
    02/11/2013

שלום, אני בן 38, סובל מקור, וכן מעייפות, כשהיו לי דלקת בגוף הגוף לא התגבר על זה לבד, היה צורך לקחת אטופן ומוצרים דומים, לאורך הרבה זמן.
    הלימפוצים שלי נמוכים קצת מתחת לקו האדום.
    מדובר בבעיות שקיימות הרבה שנים.
    בדקתי לעצמי חום על הבוקר מספר פעמים והיה לי 36.4
    עשיתי בדיקות של TSH וקיבלתי 2.35 ולפעמים אף פחות מכך, כלומר נראה מכאן שאין נטיה לתת פעילות של בלוטת התריס.
    עשיתי בדיקה של TF4 קיבלתי 13.3 ופעמים אחרות שעשיתי קיבלתי יותר גבוה באזור 17.
    עשיתי בדיקה של TF3 קיבלתי 3.81 (כל הבדיקות מטעם מכבי)
    רציתי לדעת האם יש עוד בדיקות שצריך לעשות? אם כן איזה בדיוק?
    והאם הבעיה שלי יתכן שקשורה לבלוטת התריס או המוח
    בתודה מראש אליעד

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס והמוח

הוספת תגובה

• בלוטת התריס והמוח - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/11/2013

שלום
    תפקודי בלוטת תריס תקינים. מדידת החום בפה לא תמיד מדויקת ולא נראה לי שקיימת בעיה בויסות החום (אשר הנה בעיה מאד נדירה) .
    לגבי שאר הבעיות ממליצה שתפנה לרופא משפחה וליועצים (כגון המטולוגיה ) לפי הצורך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה בחריגה
    רוני
    02/11/2013

שלום
    אני בן 60, להלן הבדיקות בחריגה:
    אשלגן: 3.1-3.5 בארבע בדיקות אחרונות
    לויקוציטים: 3.9-4.4 בשנים אחרונות
    ALT (GPT: פעם ראשונה חורג- 40

אלו בדיקות רצוי לעשות כדי לשלול מחלות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות מעבדה בחריגה

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה בחריגה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/11/2013

שלום
    יתכנו מחלות שונות אשר יכולות לגרום להפרעות האלו. ירידה באשלגן יתכן ומשני למשתנים (במידה והנך נוטל אותם) במידה וקיים בנוסף לחץ דם הקשה לאיזון שווה לבצע בדיקות לשלילת עודף הורמון הנקרא ALDOSTERONE
    לגבי שאר הבעיות כדאי לדבר עם רופא משפחה אשר יכול לראות בדיקות קודמות ומה המגמה ולפי הצורך להפנותך לבירור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלת ד"ר רוזני

רוני
    06/11/2013

אינני לוקח משתנים, אבל לוקח באופן קבוע אבקת קונסיל להסדרת היציאות.
    לחץ דם שלי בממוצע 150/95
    בנוסף בזמנו נבדק איסוף שתן 24 שעות ונמצא תקין.

האם בירור היחידי לאשלגן הנמוך הוא בדיקת ALDOSTERONE ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה בחריגה - תגובה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין
    עוז
    31/10/2013

ערב טוב

א.מה הסיבה שנושא ההורמון מלטונין עולה רק בקרב רופאי השינה ולא אצל אנדוקרינולוגים ?
    ב. האם ישנה בדיקה שתראה האם יש הפרעה/רמה נמוכה של ההורמון, או שזה רק עניין של אינדיקציה במקרה של הפרעה בשינה ?
    ג. האם ישנו גורם משני שיכול לגרום לכך שתהיה ירידה בהורמון גם אצל צעירים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין

הוספת תגובה

• מלטונין - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/11/2013

שלום
    אתה צודק שהנושא הזה לא מטופל אצל אנדורינולוגים אלא רק אצל רופאי שינה.
    לא ידוע לי שמתבצעות בדיקות מסחריות של מלנטונין אך לדעתי מובצעות בעיקר לצורך מחקר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרית בבלוטת התריס
    עמי
    31/10/2013

שלום,
    בן 40, לפני 13 שנה נון סמינומה של האשך אשר כללה עליית סמנים, קבלת כימוטרפיה וחזרת סמנים לנורמה.
    לפני שנה ו 8 חודשים החלה עליית איטית של BETA HCG.
    העלייה הינה עקבית. בצעתי את כל בדיקות ההדמייה האפשריות ( CT כל גופי, PET CT, אמ.אר.אי למוח, א.ס. לאשך שני) הכל ללא ממצא. בדיקות נערכות כל שלושה חודשים.
    יתר בדיקות הדם תקינות (כולל מרקרים אחרים שעלו בזמן המחלה (AFP LDH)

לפני שנה בצעתי א.ס. בלוטת התריס שהיה ללא ממצא.
    כעת בצעצי שוב א.ס. לבלוטה ונמצאה קשרית בגודל של 0.5 ס"מ בעלת מראה היפואקואי.
    קראתי שסרטן פפילרי בבלוטה יכול להפריש הורמון BETA HCG.
    כל תפקודי הבלוטה תקינים.
    האם אתן מכירות/חושבות שייתכן כי זה מקור ההורמון? שווה לבצע ניקור?
    תודה על ייעוצכן.

לקביעת תור
    סגירה
    קשרית בבלוטת התריס

הוספת תגובה

• קשרית בבלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/11/2013

שלום
    קרצינומה פפילרית של בלוטת תריס לא מפרישה BETAHCG. קרצינומה אחרת מדולרית שהיא נדירה יותר יכולה להפריש הורמונים שונים אך ההורמון האופייני לקרצינומה זו הוא קלציטונין. מדובר בממצא קטן בבלוטת תריס אשר לרוב עוקבים אחריו ובמידה וגדל אז מבוצע ניקור. מאחר והמקרה שלך יחודי, ממליצה שתתיעץ עם אנדוקרינולוג אישית בנושא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרולקטין גבוהה
    אמיר
    30/10/2013

שלום, אני בן 40 וכבר כארבע חמש שנים בסובל מבעיית אין אונות שהולכת ומחמירה. אורולוג שלח אותי לבדיקות דם ה Testosterone יצא 5.4 והפרולקטין 391. מה משמעות הבדיקות? ממה זה נגרם? מה ההשלכות ומה הטיפול?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרולקטין גבוהה

הוספת תגובה

• פרולקטין גבוהה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/11/2013

שלום
    רמת TEST נמוכה . כדאי לבדוק על הבדיקה מאחר ולעיתים קיימות תנודות ברמות הTESTOSTERONE. רמת PROLACTIN מעט מגוברת וגם עליה כדאי לחזור ולהשלים בירור ע"י שאר ההורמונים המופרשים ע"י יותרת המוח. בהתאם לבדיקות ולבדיקה גופנית ניתן לשקול ביצוע MRI של יותרת המוח אך כל אלו לאחר יעוץ מסודר אצל אנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדרוג'ל לפני קיום יחסים
    אני
    30/10/2013

השאלה שלי מורכבת, אודה מאוד לתשובתך:

ותחילה כמובן הרקע:
    אני בריא, ללא שום בעיות רפואיות, התחלתי מזה מספר חודשים, מסיבה אישית (שיורשה לי לא להתייחס אליה כאן), לקחת באופן קבוע, לטווח ארוך מאוד (=שנים), תכשיר המוריד לחלוטין את רמת הטסטוטסרון. כתוצאה מכך יש לי אפס חשק\גירוי מיניים.

לי אין שום בעיה עם מצב זה, ולהיפך, אלא שהעניין הוא שאני נשוי, ולמען אשתי ושמירה על זוגיות תקינה אני מוכרח להמשיך בקיום יחסים מידי פעם, ו"לזייף חשק", אלא שלשם כך צריך "זקפה", והשאלה היא איך ניתן להשיג ולשמור על זקפה, כשהגורם הוא העדר טסטוסטרון המוביל להעדר גירוי מיני..

השאלה היא: האם נטילה של ג'ל טסטוטסרון (אנדרוג'ל) אך ורק לפני קיום יחסים (קרי: כ-4 עד 5 פעמים בחודש) ובמינון מופחת ולא מלא (נניח 10 מ"ג) תועיל לעניין (קרי להשגת זקפה כלשהי) בצורה שאחרי מספר שעות לכל היותר רמת הטסטוטסרון תרד בחזרה לרמה שהיתה לפני כן (קרי: רמת אפס...)?

במידה שהרעיון בר-סיכוי, לאיזה רופא פונים להתייעצות וקבלת מרשם? אנדורינולוג\ית? אורולוג?

המון המון תודה!

נ.ב. אם זה מתאים לפורום אחר אשמח אם תפנו אותי...

לקביעת תור
    סגירה
    אנדרוג'ל לפני קיום יחסים

הוספת תגובה

• אנדרוג'ל לפני קיום יחסים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/10/2013

שלום
    הנך מטופל בתרופה המורידה את רמות הטסטוסטרון ולכן מאותה סיבה לא רצוי לקחת תכשיר המכיל טסטוסטרון . בכל מקרה מתן ספורדי של כ4-5 פעמים בחודש ויביאו אותך לרמה הרצויה של TESTOSTERONE בכל מקרה.
    אתה חייב לדון על הנושא עם אותו רופא אשר נותן לך את התרופה להורדת הTESTOSTERONE
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש רק להבין-להסב

אני
    31/10/2013

1. מדובר על ג'ל שכאשר לוקחים אותו יומיום במינון של 50 מ"ג, הוא גורם כל פעם לרמה תקינה של T למשך 24 שעות בלבד. כך שלכאורה הגיוני שאם לוקחים אותו 4 פעמים בחודש, וכל פעם במינון של 10 מ"ג בלבד (לדוגמא), הוא יגרום מקסימום לחמישית מהרמה ה"תקינה" של T, וגם זה כנראה למקסימום כמה שעות. לא כך?

2. אני מוכרח לציין שמבחינתי הכי עדיף זריקות טרימקס, שהן מקומיות ו"טכניות", הבעיה שהן מאוד יקרות. האם יש משהו שדומה להן (אפילו פומי), ובמחירים הגיוניים - שיכול לגרום לזקפה גם ללא גירוי?

3. אציין לשם הרקע שאני לוקח את התכשיר יחד עם אסטרוגן, כחלק מטיפול לשינוי הנובע מ"בעיית זהות מגדרית". כך שלמעשה ברור שאני לא מעוניין להעלות באופן כללי את רמת הT מעבר לרמה אפסית, ולכן כל מה שחשבתי זה על הרעיון לקחת את האנדרוג'ל במינון מאוד נמוך, ורק כמה פעמים בודדות בחודש, בכדי שבאמת השפעתו תהיה "מקומית" וקצרת-מועד בלבד, ורק לשם זקפה מינימלית כלשהי.

אודה לתשובותכם!
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מעקב עדכנית - אודה לעזרה
    חן
    30/10/2013

בן 32, מספר שנים במעקב אולטרהסאונד + FNA לבלוטת התריס (מוגדלת).
    נתקבלו תוצאות לבדיקה האחרונה – אודה להסבר המשמעות.

"בוצעו שני ניקורים בהנחיית סונר:
    בניקור אונה שמאלית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל ומעט סמיך, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי חלקם עם שינויים דגנרטיביים, מספר קבוצות בסידור פסאודופפילרי, קבוצות של פוליקלים שלמים מקרופגים מעטים והסתידויות מעטות.
    נגע פרוליפרטיבי.
    לאבחנה סופית מומלץ ביופסיה.
    בניקור אונה ימנית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל וסמיך וקבוצות של תאים פוליקורלים עם שינויים דגנרטיביים.
    זפק קולואידי."

אבקש לדעת
    מה המשמעות של הממצאים? מה הכוונה שינויים דגנרטיביים? נגע פרוליפרטיבי?
    מה הכוונה שצריך ביופסיה לצורך אבחנה סופית? האם FNA אינה ביופסיה?

תודה רבה על עזרתך!
    חן

הוספת תגובה

• בדיקת מעקב עדכנית - אודה לעזרה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/10/2013

שלום
    בדיקת FNA אינה ביופסיה. בבדיקת FNA נבדקים תאים כל משטח בעוד שבביופסיה נבדקה רקמה ולכן כושר האבחון ברקמה גדול יותר ונדרש במקרים מסוימים בהם תשובת הציטולוגיה (בדיקת הFNA) אינה מספקת.
    כדאי לך לחזור לרופא המפנה ולדון איתו על הצורך בביופסיה שמשמעותי הוצאת הנגע בניתוח .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך דר' אברמוף-נס

חן
    06/11/2013

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות
    רחלי
    28/10/2013

לפני כשנתיים התגלו אצלי קשריות בבלוטת התריס אני במעקב u.s ובשתי קשריות שגדלו עשו לפני 9 חודשים ניקור שיצא תקין. בביקורת u.s שנעשת לפני שבוע השמות השתנו 2 קשריות בצד ימין שבבדיקה הקודמת נקראו היפואקוגניות נקראות בבדיקה העכשווית היפואקואיות ושתי הקשריות בשמאל נקרא איזואקוגניות נקראת עכשיו הטרואקואיות. מה המשמעות? האם השתנו? האם זו החמרה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשריות

הוספת תגובה

• קשריות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2013

שלום
    לא נראה לי שקיים שינוי משמעותי. קודם כל היפואקויות= היפואקוגניות.
    לגבי הקשריות משמאל:המשמעות של הטרואקואיות היא שקיימות סמיכויות שונות בקשרית (כגון מוצק ונוזל) . חשוב לעשות את הUS באותו מכון ובמידה וניתן ע"י אותו בודק מיומן. במידה ואין שינוי בגודל הקשריות אז המונחים האלו אינם משנים את אופי הבדיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לקור
    דדי
    25/10/2013

אני בן 58.
    יש לי רגישות לקור בראש וברגליים.
    מדידת חום הממוצעת תחת הלשון בשעות הצהריים - 36.6
    בדיקת דם - FT4=14.4, DHEAS=2.5
    האם ייתכן שיש פעילות נמוכה של בלוטת בתריס ?
    מה צריך לבדוק?
    תודה
    דדי

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לקור

הוספת תגובה

• רגישות לקור - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/10/2013

שלום
    רגישות לקור בהקשר של מחלת בלוטת תריס קשורה לתת פעילות קשה של הבלוטה אשר לאור רמת FT4 תקינה אין לך. לגבי תפקוד הבלוטה ככלל רצוי לבדוק TSH.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאות -מתי לבצע בדיקת TSH ?
    זהבית
    25/10/2013

אם היום הורדתי מינון חדש ,במקום 150 מ"ג ,התחלתי לקחת 100 מ"ג, השאלה שלי מתי לבצע בדיקה חדשה לבלוטת התריס?

הוספת תגובה

• שאלה לרופאות -מתי לבצע בדיקת TSH ? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/10/2013

שלום,
    כדאי לבדוק TSH כעבור 5-6 שבועות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

זהבית
    26/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זקוקה ליוטירוקס?
    מאופירה
    15/10/2013

שלום וברכה, זקוקה לעזרה.
    אני בת 35 מטופלת בדקסמיטזון מגיל 12 בגלל תת פעילות אדרנל 17OH. מאוזנת יפה עם הכדור.
    לפני כ-4 חודשים הרופא האינדוקרינולוג שמטפל בי מצעירותי הציע שאקח יוטירוקס 50 מ"ג ליום (לא כולל שישי שבת), כיוון שאני לקראת הפריה חוץ גופית והוא רוצה שהתוצאה של ה-TSH תהיה קטנה מ2.5. לפני התחלת הטיפול בכדור התוצאה היתה 2.60 . זה כ- 4 חודשים שאני לוקחת את הכדור, אך יש לי תופעות לוואי שונות שהתחילו כחודש וקצת אחרי נטילת הכדור: גלי חום, עיניים צורבות, סחרחורות ולפעמים חום שעולה ל-37.5. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות. ברוך ה' הכל בסדר. הרופא אמר, שכנראה זה מהכדור והציע לעבור לסינתרואיד. כרגע עוד לא קבלתי אישור מהקופה על הכדור החדש. אתמול התחלתי לרדת במינון של יוטירוקס על דעת עצמי! ל-25 מ"ג. השאלות שלי הן:
    האם אני צריכה בכלל את הכדור הזה? האם אוכל להיכנס להריון ולהצליח בו גם ללא הטיפול בבלוטה? מה המשמעות והחשיבות שלו בזמן הריון? האם להישאר במינון הזה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם זקוקה ליוטירוקס?

הוספת תגובה

• האם זקוקה ליוטירוקס? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/10/2013

שלום
    אני לא יכולה לדעת במדויק את שיקול הדעת של האנדוקרינולוג כאשר הוחל טיפול ב EUTHYROX וממליצה שתחזרי אליו לגבי התועפות לוואי מהן את סובלת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת ואיזון
    אברהם
    13/10/2013

שלום
    אבי בן 71, סוכרת 2 ולאחרונה הוא לא מאוזן. הוא אוכל פחות מאוזן וקשה לי לשכנע אותו להמשיך לאכול מאוזן. הוא מטופל אבל הסוכר אצלו עולה כשהוא לא אוכל נכון מן הסתם. אני אשמח ליעוץ אם יש איזה דרך להקל על הגוף שלו ולמנוע נזק לטווח ארוך?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת ואיזון

הוספת תגובה

• לגבי הסוכרת של אביך:

שירלי
    18/10/2013

קודם כל חשוב שתדע שאני לא רופא, אני בן של חולה ולכן לא נכנס לפרוצדורות רפואיות ותרופות, אבל חשוב מאד שאביך יגש לרופא ויקבל ייעוץ וטיפול רפואי.
    במקביל לטיפול הרפואי הוא יכול לקחת תוסף שנקרא קוורצטין קומפלקס שמונע נזקים לכלי הדם דבר שחשוב לחולי סוכרת. נטורופת המליץ על זה לאבי והתחלנו עם זה לא מזמן.
    אל תניח לאביך להזניח את האכילה או טיפול, זו מחלה שניתן לשלוט בה אם מתנהלים נכון אבל אם לא, היא יכולה להחמיר במהירות.

מאחל לאביך בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת ואיזון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/10/2013

שלום
    צריך להתייעץ עם רופא סוכרת לגבי הטיפול המתאים לאביך ובעיקר מניעת ירידות סוכר (היפוגליקמיה). ארוחות מאוזנות וסדירות הנם המפתח להצלחה באיזון סוכרת ולכן גם הצורך במעקב דיאטנית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה