מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קישוריותא08/01/2014
יש לי מחלת שימוטו ולכן למרות שערכי ה- tsh היו גבוהים אך במעט
הוחלט שאקח יוטורוקסין בבדיקת אולטרסאונד נמצאו הממצאים הללו : בלוטת התריס :ממדיי האונות 1.8*1.5*4.6 בלוטת התריס בגודל שמור, מרקמה היפואקוגני ומגורגר מהרגיל, הווסקולריות רגילה.
אונה ימנית- מודגמות קשריות קטנות אחדות, הגדולה ביותר סולידית היפואקוגנית והיפו וסקולרית בקוטר עד 6 מ"מ.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.
בלוטות הרוק התת ליסתיות והפרוטיס ללא ממצא יש לי תור לאנדוקרינולוג רק בעוד כחודש וחצי ולכן אודה לכם מאוד באם תסבירו לי את משמעות הממצא ובמיוחד את המושגים " קשרית סולידית היפואקוגנית והיפו וסקולרית בקוטר עד 6 מ"מ" האם עלי לראות רופא בהקדם/דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קישוריות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/01/2014שלום
הממצאים בבדיקת האולטרה-סאונד תומכים במחלת השימוטו אשר הנה מחלה דלקתית. הממצא דורש מעקב (בדיקה חוזרת בעוד כ-6 חודשים ) ובמידה ויגדל אז ביצוע דיקור (FNA) אך אין דחיפות בפניה לרופא אך נדרש מעקב אנדוקריני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בערכי סוכרlili27/12/2013
שלום וברכה
בת 59 טרום סוכרת כבר כמה שנים בדיקה בבוקר בין 110 115 המוגלובין מסוכרר 6.1
עודף משקל של 15 קג מנסה להתמיד בדיאטה ופעילות ספורט
אתמול קיבלתי זריקת קורטיזון דיפרספין עקב כתף קפואה היום בבוקר בדיקה סוכר ערך 167 עליה חדה בערכי סוכר
האם הקורטיזון מעלה את ערכי הסוכר בצורה קיצונית
מטופלת באוקסאר 25 מג לחץ דם סימבלטה 30 מג לפיברומיאליגה
תודה מרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בערכי סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/12/2013שלום
כן זריקת הקורטיזון למרות שהיא מקומית מעלה את ערכי סוכר עקב ספיגת החומר.
ערכי הסוכר ירדו תוך מספר ימים . חשוב להקפיד על דיאטה ופעילות גופנית וכמובן לעקוב אחר ערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות מעשית לפענוח מיפוי בלוטהדני25/12/2013
ירדתי במשקל כ 7 קג בכמה חודשים. בת 50. קצת סכרתית.
האם יש טיפול חד משמעי או אפשר להתלבט?
מצב
והאם כל רופא אנדו קורא דיסק פענוח בעצמו?
והם המצב הפיך?
ואם הברירה ביו יוד לתרופה-מה העקרונות לבחירה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד
דני25/12/2013אני מחפשת רופא אנדו לאחר שיש לי דיסק ופענוח של המכון.
האם כדאי להתעקש על רופא שיודע /רגיל גם לקרוא את הדיסק בעצמו?
התוכלי בבקשה לחדד / לתמצת את ההתלבטות בין יוד לתרופה.
האם יתכן /שכיח ש2 רופאי אנדו ימליצו על טיפול שונה ( אחד יוד והשני תרופה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא משיבים דווקא לי?!
דני25/12/2013שלום לאה,
לא צרפת תפקודי בלוטת התריס אז קשה להתיחס לשאלתך עד הסוף
בעקרון שתי הגישות יכולות להתאים- היתרון של הטפול ביוד הוא שהוא נותן מענה סופי לבעיה, כלומר פתרון לפעילות היתר באופן כמעט של 100%. במקרים שבה פעילות היתר של בלוטת התריס מאוד נכרת יכולה להיות החמרה זמנית בעקבות הרס הבלוטה ולכן יש להכניס זאת לשקולים. חסרון של הטיפול הוא שמטופלים רבים מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס לאחר הטיפול (שניתן לאזן בעזרת אלטרוקסין).
חסרון נוסף אם את מעשנת אולי כדאי להמנע מהטיפול ביוד בעיקר אם יש סמנים לפגיעה בעין כתוצאה ממחלת הגרייבס (פעילות היתר) מחשש שיחמיר את הפגיעה עינית (מתבטאת בבלט עין, דלקת אוטואימונית בעינים, כאב בהנעת העין ולעיתים עד כפל ראיה).
הטיפול התרופתי יתרונו שהוא מביא לבלוטה שמתפקדת באופן מאוזן, ללא צורך באלטרוקסין. חסרונו שלאחר הפסקת הטיפול שאורך כשנה וחצי יש 50% סכוי שפעילות היתר תשוב. כמו כן לתרופות יש תופעות לואי כגון הפרעה באנזימי כבד (אמנם בפחות מ10%).
מקוה שהצלחתי להבהיר את היתרונות והחסרונות של כל טיפול.מציעה לך להגיע להחלטה סופית ביעוץ עם האנדוקרינולוג המטפל תוך התחשבות גם בבדיקות הדם, עשון וקיום או העדר פגיעה עינית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה לא משיבים דווקא לי?! - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2013שלום לאה,
לא צרפת תפקודי בלוטת התריס אז קשה להתיחס לשאלתך עד הסוף
בעקרון שתי הגישות יכולות להתאים- היתרון של הטפול ביוד הוא שהוא נותן מענה סופי לבעיה, כלומר פתרון לפעילות היתר באופן כמעט של 100%. במקרים שבה פעילות היתר של בלוטת התריס מאוד נכרת יכולה להיות החמרה זמנית בעקבות הרס הבלוטה ולכן יש להכניס זאת לשקולים. חסרון של הטיפול הוא שמטופלים רבים מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס לאחר הטיפול (שניתן לאזן בעזרת אלטרוקסין).
חסרון נוסף אם את מעשנת אולי כדאי להמנע מהטיפול ביוד בעיקר אם יש סמנים לפגיעה בעין כתוצאה ממחלת הגרייבס (פעילות היתר) מחשש שיחמיר את הפגיעה עינית (מתבטאת בבלט עין, דלקת אוטואימונית בעינים, כאב בהנעת העין ולעיתים עד כפל ראיה).
הטיפול התרופתי יתרונו שהוא מביא לבלוטה שמתפקדת באופן מאוזן, ללא צורך באלטרוקסין. חסרונו שלאחר הפסקת הטיפול שאורך כשנה וחצי יש 50% סכוי שפעילות היתר תשוב. כמו כן לתרופות יש תופעות לואי כגון הפרעה באנזימי כבד (אמנם בפחות מ10%).
מקוה שהצלחתי להבהיר את היתרונות והחסרונות של כל טיפול.מציעה לך להגיע להחלטה סופית ביעוץ עם האנדוקרינולוג המטפל תוך התחשבות גם בבדיקות הדם, עשון וקיום או העדר פגיעה עינית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת וחלבון בשתןמסוכרר 201320/12/2013
שלום בן 61 בבדיקות שגרתיות נמצא השבוע =128 GLUCOSE
AC1=6
MICROALBUMIN/CREAT =45
MICROALBUMIN-U SAMP=82
CREATINE-U SAMPLE=184.20
ברקע ילד מאוזן (תסמונת החלוק הלבן) מטופל מספר שנים אנדלקס 20 פעם ביום
ועכשיו רשמה לי הרופא כדור מסוג גלוקומין 850 פעם ביום
הרופא ישר אמר לי כי החלבון בשתן כתוצאה מהסוכרת
ואחזור בעוד 3-4 חודשים לבדיקה חוזרת
הייתי המום ולא שאלתי -האם הפכתי בפתאומיות לחולה כליות? האם זה ניתן לריפוי במידה ואפסיק לצרוך סוכרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת וחלבון בשתן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/12/2013שלום
כדאי לחזור על בדיקת מיקרואלבומין 3 פעמים וגם לבצע בדיקת שתן לכללית. באופן עקרוני אם 2 מתוך 3 בדיקות גבוהות אז קיימת הפרשת חלבון בשתן אשר יכולה לנבוע מסוכרת, ילד או מסיבות נוספות. כמות החלבון הנה קטנה ואתה נוטל ENALADEX אשר הנה תרופה אשר מגינה על פגיעה כליתית. ממליצה לחזור על הבדיקות ולפי הצורך להתייעץ עם נפרולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
מסוכרר 201320/12/2013האם לחזור על בדיקה שבוע אחרי שבוע או כמו שאמר לי הרופא לחזור בעוד 3-4 חודשים
לא ציינתי כי באותו תקופה הייתי חולה מזיהום עם חום וצמרמורות והייתי צריך לקום מספר פעמים בלילה לשירותים למתן שתן כמו כן קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג פניצילין על אנגינה או שפעת עם בלוטת לימפה כואבת בצוואר
השאלה שלי האם זה ניתן לריפוי בעיית החלבון בשתן ברגע שאפסיק לצרוך סוכרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בשתןיוסי19/12/2013
שלום
בבדיקת דם ושתן שגרתית, לראשונה בחיי הופיע ממצא של סוכר בשתן ברמה של 30 MG/DL.
זאת בשעה שהסוכר בדם תקין - 89 (65-100), וכן סוכר תלת חודשי תקין - 5 (4.00-5.70).
אינני סובל מסוכרת.
מה יכולה להיות הסיבה? יש סיכוי שישנה סכרת סמויה (על אף התוצאות התקינות בבדיקת דם)?
האם יש לחשוש לבעיה כלייתית?
יש לציין שגם נמצא חלבון בשתן: - פרוטאין- 10 MG/DL.
מה המשמעות של זה, והאם יש קשר בין הסוכר לפרוטאין בבדיקת השתן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בשתן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/12/2013שלום
ממליצה לחזור על בדיקת השתן במידה וקיים סוכר בשתן לבצע העמסת סוכר לודא אם לאחר אכילה קיימת עליה של ערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 21HEDROXYרינה18/12/2013
שלום לכם,
בת 35 סובלת מ-21HYDRO מנעורים. לא בדקתי את סוג המוטציה. כנראה משהו קל. התופעות שהיו לי זה מחזור לא סדיר ושיעור יתר. מטופלת בדקסמיטזון יום חצי כדור 0.25 יום כדור 0.50 מ"ג בערב לפני השינה. מאוזנת יפה במינון זה.
כעת בהריון לאחר הפרייה. רוב הרופאים המליצו לי לעבור לפרדניזון במינון 3 מ"ג בערב (כי לא עובר שלייה). ישנם מס' רופאים שהמליצו על 2 כדורי דקסמיטזון, כדי שזה לא יעבור לעובר במידה והיא בת.
כרגע אני בשבוע 8 שותה פרדניזון. לא יודעת האם לחזור לדקסמיטזון. חוששת , בגלל שזה עובר שלייה. מצד שני, אם מדובר בעוברית אני לא הייתי רוצה שתהיה לה בעיה.
תודה על עזרתכם, עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
21HEDROXY - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2013שלום רינה,
יש קושי לייעץ לגבי סוג הטיפול (פרנדסון/דקמסטזון) מכוון שהנל נקבע לפי סוג המוטציה (אצלך ואם קיימת אצל בעלך) שהבנתי שלא נבדקה.
כמו כן יש לדעת מהן רמות הפרופיל האנדרוגני,וה- 17 OH פרוגסטרון
ממליצה לך להוועץ באנדוקרינולוג לצורך החלטה סופית וכן לשקול בצוע הברור הגנטי כעת אצלך וגם אצל בעלך, יתכן שתוכלי בכל זאת לקבל תשובה מהירה בשל היותך בהריון (מבוצע בהדסה אצל דר' שוש ישראלי למיטב ידעתי).
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור צעיר ובריא עם נפילות סוכרעמית15/12/2013
שלום קוראים לי עמית אני בחור צעיר בן 22 ללא בעיות רפואיות מתאמן באופן קבוע ואפילו בכושר מצוין, בריא לחלוטין, לפני כשבועיים תקף אותי חיידק הסלמונלה ונטלתי אנטיביוטיקה למשך 10 ימים,שבמהלכם התחלתי להרגיש סחרחורות, כאבי ראש טשטוש, תחושת בלבול זיעה, ותחושה של עילפון אם לא הייתי יושב או נשכב, תסמינים אלו היו פוקדים אותי 3-4 פעמים ביום .הלכתי לבית החולים ולאחר בדיקות דם מעמיקות נתגלתה אצלי רמת סוכר בדם של 40, מכיוון שאני נמצא במדינה זרה כרגע ולא אוכל לחזור רק בעוד כחודש לא אוכל לבצע בדיקות יותר מעמיקות לבירור מקור הבעיה,הרופא נתן לי עירוי של גלוקוז לווריד ודקה מיד לאחר מכן הרגשתי חדש. הוא ייעץ לי לאכול כל שעתיים אפילו משהו קטן או חטיף ממותק כדי לשמור על רמת הסוכר בדם, ולהמשיך בדיקות בארץ.
שאלותי הן: מה יכול לגרום לבחור צעיר ובריא כמוני לנפילות הסוכר האיומות הללו והאם יש להיפוגליקמיה שפוקדת אותי קשר למחלת הסוכרת?
ומה הדחיפות שלי להיבדק בדיקות מעמיקות, לחכות לראות אם התסמינים נעלמים או לחזור מיידית לארץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור צעיר ובריא עם נפילות סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/12/2013שלום
התמונה מורכבת מידי כדי לייעץ דרך המייל. במידה ועדיין יש לך את ההתקפים האלו ונמדדים ערכי סוכר נמוכים למרות שהבראת אז לדעתי יש מקום לפנות לבירור ויעוץ רפואי מסדר בהקדם בין אם שם או בישראל.
הסיבות לירידות סוכר הן רבות ושונות אם מדובר בזמן מחלה חריפה או במצב בריאותי טוב, כוללות פגיעה בתפקוד יותרת הכליה, הפרשה מוגברת של אינסולין ועוד. לעיתים גם בטרום סוכרת אך לדעתי לאור הגיל שלך , המידע שהנך בריא ומתאמן לדעתי אפשרות זו פחות סבירה וצריך לברר בהקדם את התופעה במידה ועדיין קיימת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון רמות סוכריענקלה14/12/2013
לעתים, חרף ההזרקה או בגין אי-הזרקה בזמן, רמת הסוכר עולה לכ- 280. האם יש מפתח שקובע כמה יחידות יש להזריק בדיעבד כדי "לתקן" את רמת הסוכר או שמא זה אינדיבידואלי לכל אחד? ואם זה אינדיבידואלי האם ישנם איזה טווחים ידועים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון רמות סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/12/2013שלום
כמובן כמות ההזרקה היא אינדיבידואלית.זה כמובן תלוי אם מדובר במישהו עם סוכרת מסוג 1 או 2 ואם הטיפול באינסולין בלבד או בשילוב עם כדורים. קיים חישוב של "מנת תיקון" לאינסולין אך זוהי רק הערכה . תוכל להתייעץ עם הרופא סוכרת שלך בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומולוג ולנטוסיענקלה14/12/2013
בוקר טוב ושבת שלום
על החלק השקוף בעט ההזרקה שבו מצוי האינסולין חרוטות שנתות עם כמות האינסולין במזרק. וזה בערך 220.
מנגד נאמר שבמזרק אחד יש 100 "יחידות" ואנחנו מזריקים "יחידות" ע"י סיבוב הכפתור שבקצה העט למספר היחידות המופיע ב-"חלון".
אבקש לדעת - מה פשר השנתות? כמה מיל' זאת יחידה אחת? והאם למצויין בשנתות יש עבורנו איזו חשיבות מעשית או שזה "סתם כדי לדעת".
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומולוג ולנטוס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/12/2013שלום
אין בידי כעת מזרק אך אינסולין מזריקים לפי יחידות ובמזרק יש 3 מ"ל : ז"א 300 יחידות (בין אם מדובר בלנטוס או HUMALOG)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפהיעקב12/12/2013
שלום
אמי בת 64
מחלת רקע שהתגלתה בחצי שנה אחרונה פוליציטמיה ורה. מטופלת בהידראה.
בחודש האחרון התגלו ממצאים בבלוטת התריס בימין ובשמאל בגודל 1.2 1.5 (נשלחה דגימה השבוע. עפ"י המדגים יש מס רב של ממצאים נקבע תור לדגימות תחת שיקוף)
כמו כן התגלה ממצא במייצר קידמי אנטריורית לקשת אאורטה(ממצא רקמתי סמיך יותר משומן)
רציתי לשאול אם יש הקשר בין 2 הממצאים בבלוטת התריס ואאורטה?
האם איברים אלה לא קרובים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/12/2013שלום
במידה ובלוטת תריס אינה גדולה ואינה משתרעת לבית החזה מדובר בממצאים שונים הדורשים בירור במקביל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס
יעקב14/12/2013תודה רבה
בלוטת התריס לא גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי08/12/2013
שלום,
בן 63, בבדיקת צפיפות עצם נמצא שאני סובל מאוסטאופרוזיס, והרופא רשם לי risedronate sodium 150mg, כדור שעליי לקחת פעם בחודש.
יש שתי חלופות לכדור:
Ribone 150mg או
Actonel Once A Month 150mg.
הכדור הראשון (Ribone) מסובסד על ידי קופת החולים, בעוד ש actonel אינו מסובסד.
איזה מבין שתי התרופות נחשבת טובה יותר?
אודה לתשובתך,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/12/2013שלום
ACTONEL הנה התרופה המקורית בעוד שריבון הנה תרופה גנרית.
במידה וניתן לרכוש את התרופה המקורית עדיף אם כי החומרים הפעילים של התרופה הגנרית זהים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGF-1ענת08/12/2013
שלום
בבדיקת דם אצל בתי בת 13 נמצאה תוצאה חריגה של IGF-1 672.3 כאשר נורמה היא בין 219-483. עדיין לא קבלה מחזור. סובלת מהזעת יתר רגליים וידיים, שומנים בדם. שאר בדיקות הורמונליות כמו סי פפטיד, אינסולין, וקורטיזון בדם יצאו במסגרת הנורמה. אובחנה אצל אורטופד עם אוסגוד שלטר בברך ימין. האם יש סיבה לדאגה לגבי תוצאה גבוה של IGF-1?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGF-1 - תגובה
בתך עוברת בירור אנדוקריני. קשה לדון על רמות של IGF-1 מבלי לדעת מדוע בוצעה הבדיקה או אם ישנם סימנים לעודף הורמון גדילה או תסמינים אחרים. ממליצה על יעוץ עם אנדוקרינולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בדםשולה05/12/2013
בעלי בן 84 עבר לפני 4 שנים נתוח מעקפים מקבל micropirin 75 atacand 16 cardiloc 5 lipitor 20 alloril 100
בבדיקות מעמיקות שנעשו לו עקב קריאטינין1.39 אוריאה 80 נמצא HGa1c 6.5 ,בדיקת דם
רגילה לסוכר 95 , האם זה נחשב סוכר סמוי? בטופס של קו"פח כללית מצוין עד 5.7
הנורמה של HGa1c* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בדם - תגובה
יתכן וקיימת עליה של ערכי סוכר לאחר האוכל (לאור רמות סוכר בצום תקינות) דבר אשר הנו שכיח אצל מבוגרים. יתכן ומדובר בטרום סוכרת . הטיפול במקרה זה הנו דיאטה ופעילות גופנית איזון לחץ הדם והשומנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוסטינקסאודליה05/12/2013
שלום,
בגיל 41, מנסה להיכנס להריון כשנה. מטופלת בזריקות גנדרופינים ובנרות פרוגסטרון.
בבדיקות הורמונליות רמת הפרולקטין נעה בין 650 ל 670 בחודשים האחרונים.(ערך מקסימלי תקין 620)
TSH - 1.8
LH 4.0
FSH 5.0
בלוטת התריס לא מוגדלת ואין הפרשות חלב מהשדיים
רופאה אנדוקרינולוגית סוברת שאפשרי לתתן דוסטינקס 0.25 פעם בשבוע.
אני חוששת לקחת את הכדורים בהתחשב בתופעות הלוואי שלהם ובאזהרה שמופיעה לגבי הפסקת התרופה לפני הריון שמופיעה בעלון לצרכן.
האם ערכי פרולקטין כאלו יכולים לעכב כניסה להריון ?
אודה להמלצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוסטינקס - תגובה
קשה לדון על המקרה שלך על גבי אינטרנט. כאשר עוברים טיפולי פוריות קיים רצון שכל המדדים יהיו תקינים לטובת ההריון כולל רמות PRL . לגבי השיקול אם לטפל ובאיזו תרופה הנו נושא לדיון בינך לבין האנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרמיקי02/12/2013
שלום,
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים.
לאחרונה ביצענו לו בדיקת סוכר.
הערך שהתקבל הוא 65, כאשר באתר של "מכבי" הערך התקין הוא מ-70 ומעלה.
הרופאים שלו לא התרגשו מהערך, אך כשאמרתי להם שהוא אכל בשש בבוקר כמות קטנה של חלב והבדיקה הייתה בשמונה בבוקר, הם ביקשו שאחזור על הבדיקה לאחר צום של שמונה שעות.
לפי הבנתי, אם הוא אכל לפני הבדיקה, ערך הסוכר היה אמור לעלות, נכון? (!!!).
אני קצת מודאגת ואבצע את הבדיקה רק בשבוע הבא מכיוון שהוא אחרי ברונכיטיס ומטופל באנטיביוטיקה.
ת ו ד ה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
אני לא חושבת שקיימת בעיה עם בדיקת הסוכר אך איני רופאת ילדים ולכן ממליצה להתייעץ עם הרופא ילדים שלכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)