פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• עייפות
    דרורה
    25/09/2013

שלום.
    אני בן 60 ובעברי אוטם שריר הלב עם פגיעה קלה מאוד בשריר הלב , עובד רגיל , מבצע פעילות גופנית כמעט כל יום , בדיקות אקו לב וארגומטריה לא השתנו מאז האוטם .
    בשנה האחרונה שמתי לב שמייד לאחר ארוחת צהרים אני רדום מאוד ונרדם למשך רבע עד כחצי שעה כאילו כל הדם זורם לקיבה ולכן אני עייף ונרדם .
    האם התופעה מוכרת , מה זה יכול להיות .
    האם רמת הסוכר של 119-130 , AC1=6.1 יכול לגרום לעייפות כזו מייד לאחר האוכל.
    שמתי לב עוד שזה קורה רק בימים שאינני עובד ואם אני מייד אחרי האוכל מתיישב ואז אני נרדם . בימים שאני עובד זה לא קורה לאחר ארוחת הצהרים כי אני בתנועה .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/09/2013

שלום
    התופעה של עייפות בשעות הצהריים מוכרת . לדעתי אינה קשורה לרמות הסוכר אך יתכן וכדאי לאכול ארוחה קלה יותר בצהריים.
    לגבי בדיקות הדם שלך הערכים מתאימים לטרום סוכרת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס
    אריאלה
    25/09/2013

אני בת 61 וסובלת מזה מספר שנים מתת פעילות בלוטת התריס שמאוזנת ע'י 50 מ'ג Euthyrox כדור אחד בבוקר. מזה זמן מה אני סובלת מתופעות של עייפות רבה, דפיקות לב מואצות ודכאון.
    בבדיקה של בלוטת התריס התקבלה התוצאה 4.43
    האם עלי להעלות את מינון התרופה או לחילופין לעבור לתרופה אחרת?
    להתייחסותך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בדיקת דם ל-TSH

אורית
    27/09/2013

שלום,
    אני בת 22 וביום שני אני צפויה לבצע בדיקת דם למעקב TSH שנמצא נמוך מהנורמה בבדיקת דם.
    אני נוטלת גלולות באופן קבוע כבר כמה שנים. השאלה שלי היא אם עליי להפסיק ליטול אותן כחלק מההנחיות לבדיקת דם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דבש ,רימון ותמרים מעלים
    מיצי ירקות
    24/09/2013

את הסוכר בדם?
    השאלה נשאלת בהקשר לחולה סכרת

אבא שלי שמע דעות לכאן ולכאן..אי אפשר כבר לדעת

הוספת תגובה

• האם דבש ,רימון ותמרים מעלים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/09/2013

שלום
    כן גם הפירות האלו מעלים את ערכי הסוכר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני כשבוע בתוכנית של קרסו בערוץ 10

KOKA
    30/09/2013

התארחה ד''ר שלא זכור לי שמה, והיא אמרה שיש מחקרים חדשים שקבעו שזה לא מעלה את הסוכר.
    ידוע לך על זה משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרנלים
    נעם
    23/09/2013

שלום

לאחרונה עשיתי CT חזה לצורך הדמיה של ממצא כלשהו בריאות.
    בסריקת חזה מופיעה גם קצת התייחסות לבטן עליונה.
    "אדרנלים בממדים תקינים"
    אני סובל מהתקפי חום וזעה עם דפיקות לב. ידוע לי שבשביל לאבחן פאוכרומוציטומה יש צורך בבדיקות דם ושתן ייעודיות.
    אך ברצוני לשאול, האם העובדה שבסריקת חזה שלא כוונה ספציפית לאדרנלים ונכתב בה שהאדרנלים בממדים תקינים, זה שולל את האפשרות של קיום פאוכרומוציטומה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אדרנלים

הוספת תגובה

• אדרנלים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/09/2013

שלום
    רוב הפאוכרומוציטומות הן אדנרליות אך יתכן וימצאו במקומות שונים בגוף ולכן הצורך בביצוע האיסוף שתן כפי שציינת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול רדיו אקטיבי
    רמי
    18/09/2013

לד"ר שלום! לאחר טיפול ביוד רדיו אקטיבי ,התחלתי לפני כ10 ימים לקחת כדור לאיזון! בבדיקת המיפוי לאחר הטיפול התקבלה התוצאה, קימות קליטות מוגברות בבסיס הצוואר כנראה שארית רקמת בלוטת התריס! אני מסיק שהטיפול לא הועיל, האם עלי לעבור טיפול נוסף במינון יותר גבוהה? האם אצטרך להפסיק את לקיחת הכדורים לפני טיפול נוסף? האם יש חובה לטיפול נוסף? תודה מראש, רמי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול רדיו אקטיבי

הוספת תגובה

• טיפול רדיו אקטיבי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/09/2013

שלום
    קליטה בצוואר לאחר הטיפול ביוד רדיאואקטיבי אינו מצביע על כך שהטיפול לא הצליח . עושים בדיקת חוזרת כעבור כשנה ואז מחליטים לגבי צורך בטיפול חוזר אך החלטה זו אינה על סמך המיפוי של הטיפול הראשון אלא לפי תוצאות של ההערכה (בדיקות הדם ומיפוי ) כעבור כשנה מהטיפול הראשון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו
    גלי
    15/09/2013

אובחנתי כסובלת מהשימוטו לפני כ15 שנים , עם נוגדנים מעלt po 1000 ] [ לפני שנה עברתי ניתוח כריתה תת-שלמה של בלוטת התריס [ ימין ואמצע ] בביופסיה נמצא מטפלזיה נרחבת של תאים " הרטל " וכן תאים אטיפיים . אני במעקב של האונה הנותרת , באולטראסאונד נמצא גוש מאחורי האונה - בניקור : בסהכ מתאים להשימוטו תירואידיטיס
    אך עם נודול שבו נראה היפרפלזיה של תאי הרטל . הוצע המשך מעקב בנתיים .
    אני סובלת מנויירופטיה בעיקר ברגליים , קצת בידיים ולאחרונה בזווית הפה . העמסת סוכר פתולוגית [164] ערכי סוכר בדם תקינים [90] המגלובין מסוכרר: בין 6.1 ל6.3 הגדר כסכרת גבולית והמלץ על טיפול במטמורפין אחד ביום . תוצאות ביופסיית עור לתאי עצב הראתה ירידה חמורה ומשמעותית בתאי עצב . קשה להאמין שהסכרת הגבולית היא הסיבה . יש לי גם מדדי דלקת מוגברים מעט באופן קבוע [ש.ד, סי פי אר לויקוציטוזיז קלה ] בברור נשלחתי לראומטולוגית שקבעה אוסטיאורטריטיס [ סובלת מכאבי ברכיים , גב ואצבעות רגליים ]שללה בנתיים מחלה אוטואימונית נוספת .
    כמו כן נמצא לאחרונה אוסטופניה קשה בירך ימין ובינונית בעמוד שדרה . בדיקות דם ספציפיות [נודנים שונים ] וכלליות תקינות לחלוטין . טי אס הייץ [ מטופלת קבוע בסינטרואיד] תקין : 1.5
    נמצאו רק מספר פסי השקעה קלים לא ניתנים לאיפיון באלקטרופרוזיז של חלבוני הדם. יש לי גידול באדרנל והופנתי לניתוח בגלל קושינג כנראה מחזורי.[ בנתיים לא התקדמתי לעברו] נשלחתי להמטולוגית: שקבעה מעקב בגלל גמופטיה חד שיבטית .
    בייעוץ בפנימית מייעצת באיכילוב לפני יומיים נאמר לי שהאבחנה ההמטולוגית שגויה , וכנראה שקיעת החלבונים הזו קשורה להשימוטו וכך גם הנוירופטיה ברגליים ובידיים [לפעמים] שאלתי: האמנם? האם השימוטו יכולה לגרום לנוירופטיה? האם השימוטו יכולה לגרום לבעיות מחוץ לבלוטת התריס ? מחלה סיסטמית? אם כורתים את כל הבלוטה ממשיכים להיות חולים במחלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו

הוספת תגובה

• השימוטו - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/09/2013

שלום
    מאד נדיר ש HASHIMOTO יגברום לנאורופותיה ואף זהו נושא שנוי במחלוקת. אכן יש מקום לשלול בעיות וסיבות אחרות לכך . האם B12 תקין?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השימוטו המשך

גלי
    15/09/2013

תודה על תשובתך.
    בי 12 תקין הנוירולוג טען השימוטו או הסכרת גבולית הם יכולים להיות הגורם . כאשר השאר נבדק מספר פעמים ויצא תקין . נראה לכןסביר ? ומה לגבי פסי ההשקעה הקלים? [שלא ניתנים לאפיון] האם זה תוצאה של השימוטו ?
    חוזרת על השאלה העקרונית - האם השימוטו זו מחלה סיסטמית או רק מחלה שפוגעת בבלוטת התריס ? האם מי שעובר כריתה שלמה של הבלוטה אין לו יותר נוגדנים ?
    אודה מאוד על תשובה.
    בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב TSH בהריון
    שאלה
    13/09/2013

שלום רב.
    יש לי נוגדנים של בלוטת התריס וקשריות (אחת מהן אף עברה דיקור). למרות זאת עד כה הבלוטה תפקדה כמו שצריך - תמיד מתחת ל2.5.
    כעת אני בהריון תאומים שבוע חמישי לאחר IVF - ממשיכה לקחת תמיכה הורמונאלית (כולל פרדניזון).
    ברקע יש לי גם DI חלקי - שלשמחתי דווקא בתקופה הזאת הפך למינימלי עד כדי כך שאני מאוזנת ללא מינרין.

לפני שבוע, איך שגיליתי את ההריון, עשיתי בדיקת TSH ואלו התוצאות:
    T4 17.90 (ערכים תקינים 9-19)
    T3 4.10 (ערכים תקינים 2.66-5.70)
    TSH 1.30

אני מבינה שזה תקין. השאלה היא מתי עלי לעשות בדיקה חוזרת על מנת לבדוק שלא היה שינוי משמעותי בערכים. ובכלל כל כמה זמן לבדוק את זה?
    התור לאנדו' שלי רחוק...

תודה רבה על העזרה וגמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב TSH בהריון

הוספת תגובה

• מעקב TSH בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/09/2013

שלום
    תפקודי בלוטת תריס תקינים ועד כמה שהבנתי אינך מקבלת טיפול תרופתי לבלוטת תריס אז לא קיימת שגרה מסוימת למעקב. ממליצה לחזור על הבדיקה בעוד 4 שבועות ובמידה ותקין שוב בעוד חודשיים-שלושה חודשים.
    לגבי DI דוקא הריון מחמיר DI (ואת צריכה להיות ערה לכך) עקב פירוק מוגבר של ההורמון ADH שאת מפרישה ע"י השיליה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינסלין להתחיל או לא?
    רונית
    12/09/2013

שלום רב,
    אני בת 47, חולה בסוכרת 2 כבר 6 שנים ולא מאוזנת. ערכי A1C נעים בין 8-8.8. עד כה טופלתי בתרופות שונות לאחרונה לוקחת 2 כדורים של ג'נואט 1000 מ"ג ו- 1 אמריל ביום.
    רופאת המשפחה שלי המליצה לי להתחיל לקבל 10 יחידות אינסולין ביום במקביל ל-2 כדורים של גנואט ביום.
    האם ברגע שהתחלתי אינסולין זה טיפול לכל החיים?
    האם כדאי לקבל דיעה נוספת מרופא מומחה טרם התחלת הטיפול?
    תודה מראש על תגובה וחתימה טובה
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    אינסלין להתחיל או לא?

הוספת תגובה

• אינסלין להתחיל או לא? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/09/2013

שלום
    טיפול באינסולין הנו אופציה טובה אך קיימות גם אופציות אחרות ולכן לדעתי במידה ואינך שלמה עם עצמך אפשר להתייעץ עם עוד רופא ואולי לנסות אופציות אחרות .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה A1C
    דינה
    10/09/2013

שלום רב
    מה הטווח התקין של בדיקה A1C .

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה A1C

הוספת תגובה

• בדיקה A1C - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/09/2013

שלום
    במעבדות שונות הטווח שונה. רמת AIC תקינה הינה עד 5.7%
    ישנן מעבדות אשר הגבול העליון של הנורמה הנו 6%. צריך לתייחס ספציפית לנורמה של אותה מעבדה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסטוסטרון
    מאיר
    10/09/2013

שלום

האם בדיקת רמות טסטוסטרון כללי + חופשי מספיקות בכדי לדעת אם ישנה הפרעה בהורמון ?
    ישנם בדיקות נוספות לטסטוסטרון ?
    מה זה SHBG ? האם זה קשור לטוסטרון ויש לבדוק במקביל לבדיקת טסטוסטרון ?
    האם בדיקת FREE ANDROGEN INDEX היא בדיקה בפני עצמה או מדד כלשהו שקשור לבדיקות אחרות ? (בעבר מצאתי את הבדיקה בתוצאות, אך בהפנייה לא ראיתי שם דומה)

תודה מראש על התשובה והסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה
    טסטוסטרון

הוספת תגובה

• טסטוסטרון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/09/2013

שלום
    רמת TESTOSTERONE חופשי מהווה מדד מצוין לרמת ההורמון. רמת TESTOSTERONE חופשי הנה בדיקה יותר בעיתית ומבוצעת בצורה שונה במעבדות שונות . הSHGB הנו חלבון אשר קושר את הTESTOSTERONE והוא חשוב לחישוב הTESTOSTERONE החופשי במעבדות בהן לא מתבצעת בדיקה ישירה של הTESTOSTERONE החופשי. בכללית לא מתבצעת בדיקת TEST חופשי אלא ערך מחושב לפי SHBG ומדדים שונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לא תקינות
    אחת
    08/09/2013

בעלי כבן 60 סוכרתי. הרופאה אנדוקרינית אמרה שיש לו טסטוטרון גבוה והיום הגיע תשובת של בדיקת איסוף שתן של 24 שעות הוא: קרטינין = 2437, קלציום = 647. מה זה אומר??

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לא תקינות

הוספת תגובה

• בדיקות לא תקינות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/09/2013

שלום
    האם אכן נאמר הרמת טסטוסטרון גבוהה? אולי סידן?
    בבדיקת שתן ל24 שעות קיייממת הפרשה מוגברת של סידן בשתן. נשאלת השאלה אם האיסוף שתן היה של 24 שעות או מעבר לכך .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בבלוטת התריס
    יפית
    08/09/2013

בבידקת אולטרסאונד של בלוטת התריס להלן התוצאות:
    מידות הבלוטה:
    האונה הימנית - העובי 18 מ"מ , הרוחב 15 מ"מ
    האונה השמאלית- העובי 14 מ"מ, הרוחב 13 מ"מ
    האיסת'מוס - העובי 2 מ"מ
    מירקם הבלוטה: בלתי הומוגני

קשר בולט שונה במידות 7*13*9 מ"מ, באונה הימנית
    במיקום קאודלי
    בעל גבול לא חד
    וואסקולרי בשוליים
    המירקם: היפו-אקוגני מעורב
    לא הודגם בבדיקה קודמת.

באונה שמאלית ממצא ציסטי במידות 7*7 4 מ"מ עם מוגדים קשיחים (ממצא ידוע)

אין עדות ללימפאדנופטיה צווארית.

הבנתי שיש לי גוש באונה ימנית ושמאלית והופנתי ע"י רופא לבדיקת FNA דיקור הבלוטה. ברצוני לדעת באיזה גודל הגושים הנ"ל? במידה והגושים שפירים האם מוציאים אותם בכל מקרה? אשמח לתשובה מהירה כי אני ממש מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בבלוטת התריס

הוספת תגובה

• גוש בבלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/09/2013

שלום
    מבצעים ניקור של הקשרים ובמידה ושפיר אז עוקבים באמצעות בדיקה על קולית של הצוואר. הקשר מימין 13 מ"מ ומשמאל קטן יותר כ7 מ"מ.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המגלובין A1C
    דינה
    08/09/2013

שלום רב
    בדיקת סוכר בצום 115 המגלובין A1C 5.8
    מה הצעד הבא ?
    בת 54 משקל 60.5 ק"ג גובה 175

לקביעת תור
    סגירה
    המגלובין A1C

הוספת תגובה

• המגלובין A1C - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/09/2013

שלום
    בערכים אלו נותר לעשות דיאטה ופעילות גופנית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון בשתן
    רות
    07/09/2013

שלום רב
    לאחרונה התגלתה אצלי סכרת מסוג בי
    אני בת 61.

מה שמטריד אותי זה החלבון בשתן ,הבנתי מהרופאה שזו התחלה של פגיעה כלייתית עקב הסכרת.
    כמובן שאני מטופלת בתרופות ושומרת חזק מאוד (הסיבה היא שעליתי במשקל).
    לכן יש לי סכרת.

השאלה שלי? האם המצב הפיך לגבי הכליות ,ז"א שאגיע לאיזון-לפני כשנתיים ירדתי במשקל והסכרת נעלמה.

תודה מראש
    בברכה
    רות

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון בשתן

הוספת תגובה

• חלבון בשתן - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/09/2013

שלום
    ישנן סיבות שונות להופעת חלבון בשתן בינהן סוכרת. יתכן ועם איזון וטיפול מתאים המצב יכול להיות הפיך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת דם בלוטת התריס
    שחר
    03/09/2013

שלום רב לרופאות ושנה טובה לכולם,
    רציתי לשאול את הרופאות: הבוקר ביצעתי בדיקת דם כללית ובין השאר גם לבלוטה, אני בת 46 סובלת מתת פעילות מקבלת 100 מק"ג יוטירוקס כל יום על הבוקר על קיבה ריקה, ובשבת מקבלת 150 מק"ג.
    התקבלו התוצאות הבאות: tsh - 1.74,
    T3 FREE - 4.9 המקסימום הוא 6.5 לפי ערכי קופת חולים כללית
    T4 FREE - 19.6 המקסימום הוא 20 לפי ערכי קופת חולים כללית.
    אני מרגישה בזמן האחרון דופק מהיר, בחילות על הבוקר ובמהלך היום, כאבי שרירים בגב ובזרועות, עייפות נוראית, לאחרונה מאוד מפריע לי הדופק המהיר, עשיתי גם בעבר בירור קרדיולוגי ויצא תקין. האם זה יכול להיות שנהיה לי היפר במקום תת? האם כדאי להוריד במינון וכמה? אודה מאוד על תשובות בהקדם. שיהיה לכולנו שנה טובה, שנת בריאות ואושר ושלום.

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת דם בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/09/2013

שלום
    הבדיקה של תפקודי בלוטת תריס הנה תקינה. ממליצה לא לקחת EUTHYROX בבוקר הבדיקה בו את עושה בדיקות דם לתפקודי בלוטת תריס. ניתן לשקול יחד עם האנדוקרינולוג להוריד מעט את מינון הEUTHYROX ולבדוק אם קיים שיפור בתחושה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה