מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בירור לגהי טסט סינקטןהילה02/12/2013
אני בת 25 סובלת מאקנה הורמונלי . הופנתי לרופא אנדוקרינולוג .אמר ש צריכה לעשות טסט בשם סינקטן. מה זה הבדיקה הזאת ?מהי אומרת ?האם יש תופעות לוואי ?האם צריך להיות בצום ?אדגיש שאמר לי לעשות סאת בימי 3'-5למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור לגהי טסט סינקטן - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2013שלום הילה
מבחן סנקטן נועד לאבחן בעיה בפעילות יותרת הכליה אשר מביאה לעודף יצור של הורמוני מין זכריים
בעיה זו נתנת לטיפול תרופתית אך יש לאבחן אותה
למיטב ידעתי, אין צורך בצום לפני הבדיקה ואין לה תופעות לואי שכיחות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכראבישג01/12/2013
שלום, במספר בדיקות דם כלליות שביצעתי בשנתיים האחרונות נמצאו ערכי סוכר גבוהים אך בתחום הנורמה - בין 90 ל- 95 (קופ״ח כללית). לאחרונה הפחתתי את צריכת הסוכר ובבדיקה שעשיתי בצום דווקא ערך הסוכר עלה ל- 100 שהוא הערך המקסימלי בתחום הנורמה. אני בת 39. כמעט לא עושה פעילות גופנית, רק מעט הליכה. אבקש עצתכם מה עלי לעשות כדי לשפר את המצב, והאם כדאי לעשות בדיקות עומק נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/12/2013שלום
ניתן לשפר את ערכי הסוכר ע"י ביצוע פעילות גופנית ושמירה על משקל תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד שאלה
אבישג02/12/2013אני בעלת משקל תקין (רזה). אני מבינה מתשובתך כי רק פעילות גופנית תסייע להפחתת הערכים. מכיוון שאני מנסה להיכנס להריון ונמצאת בטיפולי פוריות אני מתקשה לבצע פעילות גופנית מסודרת. בהנחה שאכנס להריון בקרוב האם יש מקום לדאגה לגבי סוכרת בהריון ומה עוד אפשר לעשות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/12/2013שלום
קשה לי להגיד אך כדאי לבצע מעקב עוד לפני שבוע 24 כאשר מתבצע בדיקת סקר לכל הנשים בהריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש קיצוני בפהאורני25/11/2013
האם רמת גלוקוז בדם של 98 יכול לגרום ליובש בפה?
האם יתכן שלאחר שנה של הפסקת תרופה שגרמה ליובש בפה עדיין קיים יובש קיצוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש קיצוני בפה - תגובה
רמות של סוכר מעל 350-300 יכולות להסביר יובש בפה אך לא רמות של 100. קיימות סיבות שונות ליובש בפה פרט לסוכרת.ממליצה על יעוץ רופא פה ולסת/אאג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורני01/12/2013הייתי.הגעתי עד להדסה ירושלים.כולם הרימו ידיים. ואני נשארתי עם היובש הנוראי בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסגיל24/11/2013
שלום ד"ר
חברה שלי בשנה האחרונה סבלה מתשישות רבה, כאבי בטן, עצירות, נשירת שיער, מצבי רוח מתחלפים.
לפני כשלושה חודשים הבחנו כי הייתה מגמת עלייה במשקל ובמשך שלושה חודשים הללו היא עלתה קרוב ל 10 ק"ג.
לפני כשבועיים היא עברה בדיקת דם שהראתה רמת TSH של 6
T3 AND T4 בטווח הנורמה.
מייד הבנו כי מדובר בתת פעילות קלה של בלוטת התריס.
וזאת לאחר ייאוש שלם וסבב רופאים בעקבות ההשמנה הלא ברורה שהיא חוותה.
הרופאת משפחה הביאה לה טיפול ביוטירוקס 50 מיקרוגרם פעם אחת ביום.
יש לציין כי בת זוגתי פעילה מאוד בחדר כושר ומתאמת כ- 6 פעמים בשבוע- ריצות כ- 60 ק"מ בשבוע.
התזונה שלה בהתאם לתוזנאי קליני מומחה.
כמו-כן היא עשתה בדיקה באיכילוב לגבי הערכה תזונתית והתוצאות היו מצויינות.
שאין סיבה שהיא לא יכולה לרדת במשקל לאור הבדיקות החיוביות לפי דבריו של הפרופסור המטפל המומחה בגסטרואנטרולוגיה.
לאחר כשבועיים מהטיפול ביוטירוקס אנו עדיין מבחינים בעלייה של כ- 2 ק"ג נוספים במשקל, דבר שמייאש אותה מאוד מאוד ומסתכל אותה ואותי ביחד ואנו כבר לא יודעים לפי לפנות או מה לעשות.
יש לציין כי העצירות עברה, היא כבר הולכת לשירותים כ 3-4 פעמים ביום, כאבי הבטן חלפו, מידי פעם מורגשת תשישות וכאבים בגוף ועדיין נשירות בשיער.
בנוסף יש לציין כי היא לוקחת פרוביוטיקה של אלטמן- הג'יירו.
ד"ר
האם זה הגיוני התופעה של השמנה נוספת עקב הכדור?
מה מונע מלרדת במשקל בחורה שמתאמנת 6 פעמים בשבוע וריצה של 60 ק"מ בשבוע +תזונה של דיאטה?
אנחנו פשוט לפני חתונה, והיא לא מוכנה לשמוע על מדידות של שמלת כלה עקב ההשמנה הבלתי מוסברת שקורה לה- ובצדק!!
אנחנו פשוט אפוסי כוחות מהחיפושים אחרי הפיתרון לבעיה הזו.
אשמח לדעת מה דעתכם ואם יש צורך בבדיקות נוספות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
ישנן 2 מחלות אנדוקריניות אשר יפריעו ו/או יקשו על ירידה במשקל: תת פעילות בלוטת תריס ועודף קורטיזול.
לגבי בלוטת תריס הוחל טיפול כדאי לבדוק TSH כעבור 4-6 שבועות לודא שאכן הטיפול מתאים אך בכל מקרה TSH של 6 עם רמות תקינות של FT4 וFT3 אינן מסבירות את העליה בשמקל.
יומן אכילה יכול לעזור לראות אם אכן הדיאטה מתאימה.
ממליצה על יעוץ אישי אצל אנדוקרינולוג בנוסף להמלצות מעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה.
גיל02/12/2013שלום
תודה על תשובתך
בנוסף גם קיים רמת FEREETIN של 20 שזה מאוד נמוך בסקאלה
כשטווח הנורמה נע בין 10-290
קראתי שיש קשר ישיר בין האטה בירידה המשקל לבין פריטין נמוך.
כמו-כן נלקחה דגימה בחודש אוגוסט לקורטיזול וערך שיצא הוא 425 זה תקין.
לבת זוגתי בנוסף יש G6PD מה שעלול להסביר את הפריטין הנמוך.(אנמיה).
השאלה איך מעלים את זה והאם יש קשר בין הפריטין הנמוך לאי יכולת לרדת במשקל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Prediabetes?סכרת19/11/2013
שלום,
בת 31,אנמית (מטופלת בפריפול). אבא עם Late onset type 1 diabetes. גם סבא ושני דודים עם סכרת. רזה מאוד - BMI=17.6, אך אוכלת כרגיל, הכל וללא הגבלה. פעילות גופנית פעמיים בשבוע.
מילדות אוהבת מאוד ואוכלת לא מעט ממתקים מכל סוג...
בבדיקת דם שגרתית שבוצעה לפני כשבוע גלוקוז לאחר 12 שעות צום - 100. מאז נבדק כל בוקר (לאחר כ-8 שעות צום) והתוצאות נעות בין 93 ו-101.
יש לי מספר שאלות בנושא:
1. האם אני אכן במצב של Prediabetes?
2. האם פעילות גופנית כל יום זה מספיק או שיש צורך גם בשינוי דיאטה?
3. בינתיים התחלתי בהליכה מהירה חצי שעה כל יום והורדתי מאוד בכמות הממתקים, האם יש צורך להוריד משמעותית גם בכמות הפחמימות?
4. האם זה בסדר לקחת פריפול גם במצב של Prediabetes? (יש בו Dextrates וגם אספרטם 1.5מ"ג).
5. יש לך עוד המלצות?
תודה רבה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות - LADA ולא כפי שכתבתי...
סכרת19/11/2013לאבא שלי יש סכרת מסוג LADA ולא כפי שכתבתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPrediabetes? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/11/2013שלום
הגיל שלך היותך רזה והסיפור המשפחתי יותר תומכים בנטיה לסוכרת על רקע אוטואימוני או גנטי (אשר הנו מאד נדיר).נכון לעכשיו אין לך סוכרת אך ערכי הסוכר גבוליים.
פעילות גופנית מורידה ערכי סוכר הן בסוכרת מסוג או 2.
לגבי דיאטה: תזונה בריאה חשובה אך מאחר ומשלך נמוך לא נראה לי שכאן זהו המרכיב העיקרי, מאחר וסוכרת מסוג 2 לרוב נקשרת לעודף משקל.
ממליצה על יעוץ עם אנדוקרינולוג ואף לבדוק בדיקת נוגדנים אשר יכולים להצביע על סיכון לסוכרת מסוג 1 בעתיד. בכל מקרה לבדוק HbAIC ולהמשיך לעקוב אחר ערכי סוכר.
לשאלתך האחרונה אין מניעה מנטילת ברזל.
בברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים ללא סוכר לסוכרתיתסבטלנה16/11/2013
שלום
אמי חולת סוכרת,בדיקת דם אחרונה סוכר (164) HBA1C 8.5. רציתי לדעת אם מותר לה לאכול מוצרים לסוכרתיים שלא מכילים סוכר(שוקולד,עוגות,עוגיות) או שלא כדאי ? יש חברה בשם מרמולייט שמוצריה נמכרים בחנות.
דבר שני רציתי לדעת אם קינמון מועיל וטוב לחולי סוכרת ? במידה וכן,כיצד הוא מועיל להורדת הסוכר ? האם הקינמון עדיף באבקה יבשה או שאפשר לאכול עוגיות גרנולה קימון ללא סוכר ותהיה אותה התועלת ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרים ללא סוכר לסוכרתית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2013שלום
צריך להזהר מן המוצרים ללא סוכר מאחר והם מכילים קמח ושומנים אשר אינם בריאים.
לגבי הקינמון מדובר בקנמון עצמו אשר משפר איזון סוכרת מסוג 2 אך לא עוגיות המכילות קנמון אשר כפי שאמרנו מכילות גם חומרים נוספים אשר אינם עוזרים לאיזון הסוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטהאמי16/11/2013
שלום
ביצעתי אולטרסאונד לבלוטת התריס בעקבות כאבי צואר
התוצאות
האיסטמוס בעובי 0.2 ס"מ
אונה ימנית מדידת רוחב 2.2 ס"מ מורחבת מרקם האונה אחיד זרימת דם תקינה
אונה שמאלית מדידת רוחב 2 ס"מ מורחבת מרקם האונה אחיד זרימת דם תקינה
פרוטיס דו צדדי הדגמה תקינה
תת ליסתי מימין הודגמו מס בלןוטות לימפה הגדולה 2 ס"מ רוחב 0.8 סמ
תת ליסתי משמאת הודגמו מס בלוטות לימפה הגדולה 1.35 סמ רוחב 0.5 סמ
מבנה בלוטות הלימפה שמור
האם הבדיקה תקינה?
האם צריך לבצע מעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2013שלום
בדיקת הUS נראית תקינה. ממליצה להראות לרופא המשפחה לודא שלא קיים ממצא נוסף אשר לא מצויין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאוכרומוציטומהיוסי12/11/2013
שלום
האם בבדיקת הולטר לח"ד יהיה ניתן לזהות סימנים שיכולים לרמז במידה ויש חשד לפאוכרומוציטומה ? (אני יודע שזו לא בדיקת הבחירה לאבחנה)
וכן, האם במידה ואדם לוקח ביום הבדיקה (הולטר לח"ד או בדיקה אחרת כמו איסוף שתן קטכואלמינים וכדו') כדור הרגעה שבעצם משפיע גם על לחץ הדם, האם זה גורם משפיע על האובייקטיביות של הבדיקה או שפאוכרומוציטומה אינה מושפעת כלל מכדורי הרגעה או כל אמצעי אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאוכרומוציטומה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/11/2013שלום
הדבר האופייני בהולטר ל"ד ללחץ דם משני (כגון PHEO או מחלות אחרות) הוא העדר ירידה בל"ד בלילה. זה לאספציפי לPHEO אך במידה וקיים חשד קליני בדיקת איסוף שתן לקטכולאמינים ומטנפרינים הנה בדיקה די טובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרטל11/11/2013
בוקר טוב
בבדיקות סוכר לאורך השנה בקופת חולים, הסוכר נע סביב 110 בדיקת a1c תקינה. התחלתי לעקוב במד סוכר בבית. בבוקר, סביב 110 במהלך היום, בדיקות שעה או שעתיים לאחר ארוחות לא עוברות את ה 110. ואף פחות. ספורט באופן קבוע. האם יש בעיה נקודתית של סוכר בבוקר?
באילו שעות כדאי לבדוק בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2013שלום
ערכי סוכר בצום נובעים מיצירת הגלוקוז ע"י הכבד וקיימים אנשים שהערכים בצום גבוהים ובמשך היום קיימים ערכים נמוכים יותר או להיפך.בדיקת הAIC בעצם מבטאה את איזון הסוכרת בשלושה חודשים אחרונים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה זקוקה להסבר ועזרהשרית10/11/2013
שלום רב, אני בת 32 בריאה למעט בקע ברעפתי קטן לשם כך אני מזה שמונה חודשים משתמשת בלנטון מידי30 מידי בוקר .. האם זה פוגע בצפיפות העצם בגילי ? האם מיץ רימונים טבעי אסור במהלך היום בגלל תרופת הלנטון ? אודה לעזרה והסבר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה זקוקה להסבר ועזרה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/11/2013שלום
הדווחים על עליה בשכיחות של שברים אצל חולים הנוטלים תרופות ממשפחת התרופות אליה משתייכת הלנטון התרחשו בנשים מבוגרות לאחר חדלון וסת . לא ידוע לי על השפעות שליליות אלו בגיל צעיר, אם כי המקום לציין שמספר האנשים הצעירים הנוטלים את התרופה באופן קבוע לא גבוה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מטיפול תרופתיאחת10/11/2013
בעלי התחיל לקבל: דיזותיאזיד 25 וג'ל 50 מ"ג למרוח על היד: טסטומקס 50. איני יודעת אם זה מיזה מאחר ומאתמול התקרר ומנוזל: הוא מזיע בצורה קיצונית בכל גופו. האם זה מהתרופות שקיבל ?? לחץ דמו תקין אך הדופק הוא בסביבות 100-110 גם במנוחה. הוא מטופל שנים בתרופות להורדת שומנים וסוכר (2).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מטיפול תרופתי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/11/2013שלום
התופעות לא אופייניות לתועפות לוואי מתרופות אך ממלצה שבעלך יפנה בהקדם לרופא לבדיקה במיוחד לאור הדופק המאץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך במטפורמיןאביבה09/11/2013
שלום רב
אני בת 75, רמת הגלוקוז יציבה ב - 5 השנים האחרונות ועומדת על 127.
A1C תקינה (לא נמצאו עקבות).
משקלי תקין 65 ק"ג ויציב (גובה 155 ס"מ), לא מתעמלת.
בבדיקות שערכתי רמת הסוכר הגיעה ל 130 כי לא הקפדתי על תזונה באותה תקופה, ורופאת המשפחה החליטה להתחיל במטפורמין 850 מ"ג פעמיים ביום.
בבדיקה האחרונה הבדיקה חזרה להיות 127.
שאלתי היא האם ברמת סוכר כזו יש צורך במטפורמין או שניתן להיעזר בתרופות טבעיות ובתזונה מחושבת מכיוון שאני כבר נוטלת כדורים ולא מעוניינת ליטול כדורים נוספים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך במטפורמין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/11/2013שלום
כדור מטפורמין הנו הבסיס לטיפול בסוכרת ברוב החולים. במידה ובדיקת AIC מאוזנת ניתן לטפל בסוכרת באמצעות דיאטה ופעילות גופנית בלבד. חשוב לאזן את השומנים בדם ולחץ הדם אשר במקרה של סוכרת היעד הטיפולי הנו קפדני יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אביבה10/11/2013שלום ותודה על התשובה המהירה,
רציתי רק להוסיף שאני נוטלת לוסרטן לאיזון לחץ הדם והוא מאוזן,
יש לי קוצב לב בגלל 'הבי בלוק' ופעילות הלב לא מלאה,פחתה ב 25 אחוז.
לאחר דיאטה ונטילת מטפורמין רמת השומנים ירדה לנורמה, האם המטפורמין באמת גורם לאיזון זה או שזו הדיאטה?
גנטית יש למשפחה סוכרת (30%) וסרטן הלבלב (3 דורות).
בתמונת מצב זו האם עדיין יכולה לוותר?
ומהן חלופות אלטרנטיביות-טבעיות מומלצות.
בתודה, אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"דעוז08/11/2013
שלום
מספר שאלות בעניין לח"ד.
1. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ? מדדתי לח"ד לאחר כשעה הליכה, וזה היה גבוה יותר מהרגיל.
2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ?
3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ?
4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ?
5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה.
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/11/2013שלום
לחץ הדם יכול להעלות או לעיתים לרדת בעת פעילות גופנית. עליה מוגזמת של ל"ד בזמן פעילות גופנית אינה תקינה אך עליות קלות שכיחות ותקינות.
בעת פעילות הגופנית לא קיימת רק עלית דופק אלא גם פעילות שרירים, שריפה קלוריות, בניית שריר,שריפת שונים דברים אשר לא קורים בעת עלית דופק בשל סטרס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהשרה06/11/2013
שלום רב, אני בת 32 בריאה , מזה כמה ימים יש לי כאבים באיזור החזה קרוב לבית השחי לפעמים דקירות לפעמים כאב קל עד בינוני , אציין כי עשיתי בדיקות ללב הכל תקין, האם חלילה זה מעיד על בעיות בבלוטות לימפה? או סרטן? אין גושים במישוש ביד . אציין כי הכאבים החלו יומיים אחרי יום בו חליתי וכל היום התעטשתי . אנא עזרה מה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/11/2013שלום
את צריכה לפנות לרופא המשפחה שיבדוק אותך ולדעתי הוא יוכל לבצע בדיקה וגם להרגיע אותך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בהורמוניםאחת05/11/2013
בעלי כבן 60. מקבל תרופות להורדת סוכר וכלורסטרול. לאחרונה בבדיקות שעשה גילו בעייה בהורמון טסטוטרון ועודף סידן בגוף. הוא קיבל: 1. משחה למרוח על זרוע היד לכל חייו: טסטומקס 50. 2. כדור דיזותיאזיד 25. האם אין נזק לקחת את הדברים האלו לכל חייו?? האם אין סיכוי שזה מסתדר מתישהוא ואז יפסיד לקחת כדורים אלו ומשחה זאת?? . תודה על המענה שאקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בהורמונים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/11/2013שלום
הטיפול בTESTOMAX ניתן במצבים שקיים חסר טסטוסטרון. לא ברור לי מה הסיבה לחסר אך לרוב לא קיים ריפוי ספונטני. במידה וקיים עודף משקל משמעותי לעיתים ירידה במשקל יכולה לשפר את רמת הTESTOSTERONE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)