מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנחיות לבדיקת קורטיזולדניאל12/07/2013
שלום
קיבלתי הפנייה לבדיקת קורטיזול בדם + איסוף שתן לקורטיזול + בדיקת קורטיזול ברוק.
מאחר ושעות השינה שלי לא מסודרות, ועל פי רוב אני הולך לישון בסביבות 3-4 ולפעמים מעבר לזה וקם בסביבות 11-12 ולעיתים לאחר מכן., האם זה יכול לשנות את תוצאות הבדיקות או לחילופין דורש התאמת הבדיקות לשעות השינה והקימה שלי.
א. בדיקת קורטיזול בדם - האם משנה באיזו שעה ?
ב. איסוף שתן לקורטיזול - קראתי בהנחיות שהאיסוף מתחיל מאחרי השתן הראשון של הבוקר. האם זה משנה ממתי או העיקר שיהיה 24 שעות ?
ג. הרופא ציין שאת הבדיקת רוק יש לתת ב 12 בלילה, מה הסיבה לכך ? והאם זה משנה מתי אני הולך לישון ?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות לבדיקת קורטיזול - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/07/2013שלום
לבדיקת קורטיזול בדם וברוק חשוב לדעת מתי היא נלקחת ומה שעות השינה של אותן אדם. לגבי השתן לא משנה מתי אתה מתחיל את האיסוף כל עוד מדובר ב-24 שעות.
בדיקת קורטיזול ברוק צריכה להלקח לפני השינה ובדם לרוב עם הקימה בבוקר. לאור שעות השינה והערנות השונות שלך יתכן ובדיקות אלו פחות מהימנות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירואיד מוגדליוסי12/07/2013
שלום
בביקור אצל אנדוקרינולוג (מעקב בגלל פרולקטין מוגבר בעבר) הוא בדק את בלוטת התריס וכתב התירואיד מוגדל דיפוזית ללא קשריות.
נתן לי לבצע בדיקות דם תירוגלובלין ו 2 סוגי נוגדנים של בלוטת התריס. (וציין להערכתו הבדיקות ייצאו תקינות)
מה המשמעות של תירואיד מוגדל דיפוזית ?
והאם זה משהו שיכול להיות שקיים אצלי באופן קבוע ובלי שישפיע על ה TSH (שהיה תקין לפני כחודשיים) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירואיד מוגדל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/07/2013שלום
תיתכן הגדלה של בלוטת תריס עם תפקוד תקין של הבלוטה או מלווה בהפרעה בתפקוד הבלוטה.ניתן לבצע בדיקה על קולית של הצוואר כדי לאשר אם אכן מוגדלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר בהריוןמיקה08/07/2013
שלום,
ביצעתי היום העמסת סוכר מלאה כי ה 50 גרם הייתה גבולית.
שאלתי אם זה בסדר שאני אלך הבייתה לחכות את השעה בין בדיקה לבדיקה ואמרו לי שזה בסדר.
הביית שלי ממש קרוב, בערך 200 מטר.
עכשיו קראתי שהייתי אמורה לחכות במקום כי ההליכה משנה את הערכים.
בכל הבדיקות יצאתי ממש באמצע.
האם ההליכה הביתה שיבשה לחלוטין את הבדיקה?
האם ניתן להסתמך על התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/07/2013שלום
אכן בעמסת סוכר אמורים לשבת ולא לעבוד. חכי לתוצאות ויחד עם הרופא שלך תשקלי אם לחזור על הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאקורפלאקטינומהאייל08/07/2013
שלום רב,
אני בן 28 ולפני כ10חודשים התגלה אצלי מאקורפלאקטינומה בגודל 37מ"מ שגרמה להפרעה בשדות ראיה.
רמת הפרולקטין עמדה 3200 NG/ML. רמת טיסטוסטרון נמוכה.
הוחלט לטפל בקבוטרים התחלנו ממינון נמוך ועם הזמן עלינו למינון של 3.5 מ"ג לשבוע.
לאחר כ4חודשים עברתי MRI שני והגידול קטן ל21.5 מ"מ
הפרולקטין בדם ירד ל150 NG/ML, טיסטוטרון עדיין נמוך.
לאחר חצי שנה עברתי MRI שלישי והגידול ללא שינוי ניכר בגודל.
הפרולקטין בדם ירד ל71 NG/MG והוצע טיפול בטיסטוטרון מכיוון שעדיין נמוך, בנוסף נאמר לי לחשוב על ניתוח מכיוון שאין שינוי בגודל הממצא.
האם אפשל לקבל את חוות דעתך בנושא..?
בכל אופן, הסיבה העיקרית לטענת הד"ר שמטפלת בי לביצוע הניתוח היא שלאורך שנים נטילת הכדורים יגרמו לתופעות לא רצויות על הלב ועל הריאות ולכן יש צורך בלהסיר את הגידול על מנת לרדת במינון הקבוטרים.
אני מאוד חרד מהאשפרות הניתוחית ורציתי לדעת אם זה בסדר להמשיך במתכונת הנ"ל ללא ניתוח ולקיחת כדורים..?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאקורפלאקטינומה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/07/2013שלום
לא ניתן לענות לך דרך הפורום לתת עצות. לעיתים ניתן לעקוב אחר הגוש במיוחד אם התרחק מעצבי הראייה וניתן לשקול את הטיפול הניתוחי לעומת טיפול בכדורים לאורך זמן. ממליצה לך לקבל חוו"ד אישית מאנדוקרינולוג המומחה בתחום יותרת המוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאקורפלאקטינומה - תגובה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות מיפוי של ב. התריסנחמה06/07/2013
שלום רב,
לאחרונה התנפח לי הגרון כאילו יש לי גורגרת של 2 אנשים. זה כאב מאוד הקשה בבליעה והתחושה היתה לא ככ נעימה. נשלחתי למיפוי ב. התריס לצורך בירור הנפיחות. מנערותי אני עם תת פעילות ונוטלת כיום 600 מ"ג יוטירקס לשבוע. הממצאים: ב. תריס קטנה, הדגמת 2 אונות, שמאלית גדולה יותר,קליטת חומר מופחתת בשתיהן עם גבולות בלתי ברורים. בסיכום: מתאים למצב תת פעילות ב DD: דלקת תת חריפה, השפעה של יוד חיצוני, לא נראו ריכוזי חומר חשודים ל THYROGLOSAL CYST לבירור מכוון וקורלציה עם FNA
למה יש קליטת חומר מופחתת? מה זה גבולות בלתי ברורים? מה זה DD? דלקת והשפעה של יוד חיצוני? מה הכוונה למזון שאני אוכלת? יש לי ציסטה או לא?
אני מקווה שתוכלו להסביר לי מה בדיוק יש לי ומה עליי לעשות בהמשך.
תודה, ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה התעלמתם ממני?
נחמה13/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוהמישהי04/07/2013
שלום, אני בחורה צעירה בת 26 ולפני כחודש עשיתי בדיקות דם, הכל היה תקין בטווחים התקינים, אך דבר אחד הטריד אותי, הסוכר (גלוקוז) שלי עמד על 98 (בטווח רשום עד 100) וברור לי שמדובר בסוכר מעט גבוה.
חשוב לי לציין שאני במשקל תקין, אוכלת בריא וטוב ועושה ספורט באופן קבוע (4-3 פעמים בשבוע ריצות כ-45 דק') כך שאני באמת מנהלת אורך חיים בריא ויציב.
דבר נוסף, יש במשפחה שלי נטייה לסוכרת.
אני אשמח אם תוכלו להדריך אותי, להסביר, או כל מידע שיעזור לי לגבי הסוכר הגבוה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבוה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/07/2013שלום
חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
האם קיימת סוכרת במשפחה? אם כן אז את בסיכון מוגבר לפתח בעתיד סוכרת וכדי למנוע כפי שצויין מעלה חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
כדאי לבדוק גם AIC אשר מבטאת את איזון הסוכר בשלושה חודשים אחרונים ולבצע בדיקה של פרופיל שומנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין
מישהי05/07/2013קודם כל תודה על המענה המהיר.
שנית, אני בגובה 1.59 ובמשקל 46, אוכלת בריא ועושה ספורט באופן די רציני (35 קילומטר לשבוע).
כן יש לנו נטייה לסוכר גבוה במשפחה.
הדבר היחידי בתזונה שלי שאני חוששת שהיה עלול לגרום לזה, זה שאני אוהבת פירות יבשים וזה חלק מהתפריט שלי (ידוע לי שיש שם הרבה סוכר)...
חשוב לציין שאני מרגישה מצוין רוב הזמן ולא נוטה לחלות, או לחוש חולשה וכו...
אלך לעשות את הבדיקות, אך האם יש לי סיבה לדאגה בהקשר לסוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב
מישהי07/07/2013היי דר' רוזני,
אשמח ממש לקבל תגובה ממך.
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות- דחוף!!!אבי 3130/06/2013
בת (אחות במקצועי...)30 לאחרונה אובחנתי כסובלת מהשימוטו טירואידיטיס (תת פעילות) עוד לא מטופלת באלטרוקסין. בנוסף סובלת ככל הנראה מ- IGA נפרופטי. שבוע שעבר עשיתי איסוף שתן לחלבון שיצא מאד גבוה מעל הנורמה והשבוע יש לי תור לנפרולוגית כנראה שאתחיל בטיפול תרופתי (טריטייס?) להורדת הפרוטאינוריה. נשלחתי ע"י האנדוקרינולוג לבצע בדיקות הורמונליות ועניתם לי בפורום שזה צריך להיות בין היום ה-2 ל-5 של המחזור.
שאלתי היא: במידה ואני אכן אתחיל טיפול להורדת הפרוטאינוריה האם הטיפול הנ"ל יפריע לבדיקות ההורמונליות או שזה לא ישפיע כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות- דחוף!!! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/07/2013שלום
טיפול בTRITACE לא אמור להשפיע על הבדיקות הקשורות למחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע ותת פעילותטל25/06/2013
שלום רב,
אני בן 30 ומקבל אלטרוקסין 50 מ"ג כבר
שנים רבות.
כרגע בבדיקות דם הכל מאוזן ובמעקב.
שאלתי היא האם יכולה להיות אפשרות שיש לי
בעיה בזרע שגופי מייצר ? איכות או ירידה
בסיכוי להכניס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע ותת פעילות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/06/2013שלום
במידה והבלוטה מאוזנת לא אמורה להיות הפרעה כלשהי ביצירת זרע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך בזמן הריוןדנה24/06/2013
שלום רב,
לפני ההריון עשיתי בדיקות דם ותפקוד הבלוטה היה תקין.
בשבוע 9 להריון עשיתי בדיקה ויצא TSH 0.11
(כאשר ערכי T3 ו T4 תקינים)
הרופא שלח אותי לבדיקה נוספת בשליש שני ועכשיו אני בשבוע 15 והבדיקה יצאה שוב לא תקינה
TSH 0.22
T3 4.5
T4 13.1
האם מדובר בבעייה אמיתית בתפקוד הבלוטה? אינני חשה בעייה כלשהי בתפקוד שלי (בעית דופק וכולי).
האם עליי להתחיל לקבל כדורים? האם זה מסכן את ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH נמוך בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/06/2013שלום
ירידת TSH שכיחה בשליש הראשון להיון ולרוב משתפר. נדרש מעקב בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץשלומי20/06/2013
H1AC 5.1
FRUCTOSAMIN 269
CLUCOSE 92 (בכל הבדיקות תקין).
מזה חודש ימים אני סובל מחולשה כללית ותחושת ריחוף , כל בדיקות הדם תקינות
חוץ מחומצה פולית נמוכה (אני נותן כדורים כרגע).
1. האם לפי תשובות אילו יש לי סוכר ?
2. למה FRUCTOSAMIN היה גבוה ו- H1AC תקין ?
3. האם עלי לבצע עוד בדיקות לסוכר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/06/2013שלום
לפי בידוקת הדם אין לך סוכרת
צריך לחפש סיבות אחרות לתלונות שלך. אין צורך לבצע העמסת סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפולאסתר18/06/2013
שלום
לפני חודשיים האנדוקרינולוגית שלי ורופאת המשפחה קבעו שהאבחון שלי מלפני 9 שנים לתת פעילות של בלוטת התריס היה שגוי. נתבקשתי להפסיק נטילת אלטרוקסין 50 מק"ג שנטלתי כל יום. מאז עברו 5 וחצי שבועות. לא זכור לי מתי עליי לחזור שוב על בדיקת ה-tsh וה-t4free כדי לראות אם אכן אין תת פעילות. האם עבר מספיק זמן ואוכל לבדוק או שעליי להמתין זמן נוסף? עליי לציין שאני מרגישה טוב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול - תגובה
במידה וקיימת תת פעילות בלוטת תריס אז רמות TSH יעלו כבר לאחר 6 שבועות.
ממליצה לחזור על בדיקות דם לTSH FT4 לודא אם תקינות או אם צריך לחזור לקבל טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום במקום הזרקת אינסוליןאופיר17/06/2013
שלום דוקטור,
אני משתמשת במשאבת אינסולין מספר שנים. המדבקות רובן ככולן מוחדרות באזור הבטן. לפני מספר ימים הרגשתי כאבים חזקים באזור המדבקה והסוכר עלה לגבהים מדאיגים, למרות הוספת בולוס רב. לצערי, לא הייתי בסביבת הבית ועברו שעות עד שיכולתי להוריד המדבקה ולהחליפה. במקום התפתחה אדמומיות נוראית, נפיחות וכאבים חזקים. נראה שיש ראש מוגלתי בקצה "ההר האדום". מה לעשות? האם זה מסוכן או לחכות שירד לבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום במקום הזרקת אינסולין - תגובה
כמובן הוצאת את המדבקה והעברת למקום אחר. רופא צריך לראות את הממצא ולהחליט אם לתת משחה או טיפול אחר כגון אנטיביוטיקה דרך הפה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח-סכרתדן16/06/2013
שלום
אני פנסיונר רגוע בדרך כלל אך נמצא כבר חודש בלחץ - מתח.
ואתמול עשיתי בדיקות דם הכל בסדר מלבד סוכר.116
שתמיד בצום 90
האם מתח מעלה כך הסוכר או מתחילה בעיה????.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתח-סכרת - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום17/06/2013שלום דן
מתח אכן יכול להעלות רמת סוכר. ממליצה לך לחזור על הבדיקה כשאינך במתח, ניתן לשקול גם לבדוק המוגלובין A1C אשר מהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
בכל מקרה פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה מהירה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת וכן הקפדה על דיאטה עתירה בירקות, דגים, בשר רזה, גבינות עד 5% שומן ודלה בפחמימות פשוטות בעלות אנדקס גלקמי גבוה ובמקומן צריכה של פחמימות מורכבות כגון לחם שפון/כוסמין במקום לחם לבן וכדומה, כל הללו יכולים לשפר את ערכי הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות ונשירת שיערנעמה15/06/2013
אני בת 30, מטופלת כשלושה חודשים בהצלחה בסינטרואיד לתת פעילות של הבלוטה לאחר ניסיונות לא מוצלחים של כשנתיים עם האלטרוקסין החדש והיותירוקס.
תת הפעילות אובחנה בסביבות גיל 20 וטופלה באלטרוקסין.
עם השנים השיער שלי התדלדל משמעותית. אני מבינה שיכול להיות שתת הפעילות הינה גורם לנשירה, וקשה לי לשים את האצבע על תקופה מסוימת בה המצב החמיר, אך לפחות בשנתיים האחרונות, עד עכשיו, לא הייתי מאוזנת וגם לפני כן היו תקופות בהן שינינו את המינון.
בהנחה שהדבר קשור, תוך כמה זמן צפוי שיפור במצב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות ונשירת שיער - תגובה
נשירת שיער הנו דבר מורכב אך במידה וזה נגרם בשל הפרעה בתפקוד בלוטת תריס תהיה צמיחה חוזרת. לגבי נושא השיער כאדי להתייעץ עם רופא עור כדי לא לפספס בעיות אחרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומרnana13/06/2013
הי
אני אשה בת 50 במעקב אינדו בשל קשריות בבלוטת התריס
אלה הבדיקות האחרונות שלי
TSH 1.54
T4- FREE 11.5
THYROGLOBULIN Ab 239
ANTI THYROID PEROXID 34.90
מה משמעות הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/06/2013שלום
המצאות נוגדנים לבלוטת תריס מעלה את הסיכון להפרעה בתפקוד הבלוטה (תת פעילות או פעילות יתר של הבלוטה) וגם לקשריות.המצאות נוגדנים דורשת מעקב אחר תפקודי בלוטת תריס (בדיקת TSH)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)