פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• הנחיות לבדיקת קורטיזול
    דניאל
    12/07/2013

שלום

קיבלתי הפנייה לבדיקת קורטיזול בדם + איסוף שתן לקורטיזול + בדיקת קורטיזול ברוק.

מאחר ושעות השינה שלי לא מסודרות, ועל פי רוב אני הולך לישון בסביבות 3-4 ולפעמים מעבר לזה וקם בסביבות 11-12 ולעיתים לאחר מכן., האם זה יכול לשנות את תוצאות הבדיקות או לחילופין דורש התאמת הבדיקות לשעות השינה והקימה שלי.

א. בדיקת קורטיזול בדם - האם משנה באיזו שעה ?
    ב. איסוף שתן לקורטיזול - קראתי בהנחיות שהאיסוף מתחיל מאחרי השתן הראשון של הבוקר. האם זה משנה ממתי או העיקר שיהיה 24 שעות ?
    ג. הרופא ציין שאת הבדיקת רוק יש לתת ב 12 בלילה, מה הסיבה לכך ? והאם זה משנה מתי אני הולך לישון ?

תודה על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנחיות לבדיקת קורטיזול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנחיות לבדיקת קורטיזול - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/07/2013

שלום
    לבדיקת קורטיזול בדם וברוק חשוב לדעת מתי היא נלקחת ומה שעות השינה של אותן אדם. לגבי השתן לא משנה מתי אתה מתחיל את האיסוף כל עוד מדובר ב-24 שעות.
    בדיקת קורטיזול ברוק צריכה להלקח לפני השינה ובדם לרוב עם הקימה בבוקר. לאור שעות השינה והערנות השונות שלך יתכן ובדיקות אלו פחות מהימנות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירואיד מוגדל
    יוסי
    12/07/2013

שלום

בביקור אצל אנדוקרינולוג (מעקב בגלל פרולקטין מוגבר בעבר) הוא בדק את בלוטת התריס וכתב התירואיד מוגדל דיפוזית ללא קשריות.
    נתן לי לבצע בדיקות דם תירוגלובלין ו 2 סוגי נוגדנים של בלוטת התריס. (וציין להערכתו הבדיקות ייצאו תקינות)
    מה המשמעות של תירואיד מוגדל דיפוזית ?
    והאם זה משהו שיכול להיות שקיים אצלי באופן קבוע ובלי שישפיע על ה TSH (שהיה תקין לפני כחודשיים) ?

לקביעת תור
    סגירה
    תירואיד מוגדל

הוספת תגובה

• תירואיד מוגדל - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/07/2013

שלום
    תיתכן הגדלה של בלוטת תריס עם תפקוד תקין של הבלוטה או מלווה בהפרעה בתפקוד הבלוטה.ניתן לבצע בדיקה על קולית של הצוואר כדי לאשר אם אכן מוגדלת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר בהריון
    מיקה
    08/07/2013

שלום,
    ביצעתי היום העמסת סוכר מלאה כי ה 50 גרם הייתה גבולית.
    שאלתי אם זה בסדר שאני אלך הבייתה לחכות את השעה בין בדיקה לבדיקה ואמרו לי שזה בסדר.
    הביית שלי ממש קרוב, בערך 200 מטר.
    עכשיו קראתי שהייתי אמורה לחכות במקום כי ההליכה משנה את הערכים.
    בכל הבדיקות יצאתי ממש באמצע.
    האם ההליכה הביתה שיבשה לחלוטין את הבדיקה?
    האם ניתן להסתמך על התוצאות?

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר בהריון

הוספת תגובה

• העמסת סוכר בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/07/2013

שלום
    אכן בעמסת סוכר אמורים לשבת ולא לעבוד. חכי לתוצאות ויחד עם הרופא שלך תשקלי אם לחזור על הבדיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאקורפלאקטינומה
    אייל
    08/07/2013

שלום רב,

אני בן 28 ולפני כ10חודשים התגלה אצלי מאקורפלאקטינומה בגודל 37מ"מ שגרמה להפרעה בשדות ראיה.
    רמת הפרולקטין עמדה 3200 NG/ML. רמת טיסטוסטרון נמוכה.

הוחלט לטפל בקבוטרים התחלנו ממינון נמוך ועם הזמן עלינו למינון של 3.5 מ"ג לשבוע.

לאחר כ4חודשים עברתי MRI שני והגידול קטן ל21.5 מ"מ
    הפרולקטין בדם ירד ל150 NG/ML, טיסטוטרון עדיין נמוך.

לאחר חצי שנה עברתי MRI שלישי והגידול ללא שינוי ניכר בגודל.

הפרולקטין בדם ירד ל71 NG/MG והוצע טיפול בטיסטוטרון מכיוון שעדיין נמוך, בנוסף נאמר לי לחשוב על ניתוח מכיוון שאין שינוי בגודל הממצא.

האם אפשל לקבל את חוות דעתך בנושא..?

בכל אופן, הסיבה העיקרית לטענת הד"ר שמטפלת בי לביצוע הניתוח היא שלאורך שנים נטילת הכדורים יגרמו לתופעות לא רצויות על הלב ועל הריאות ולכן יש צורך בלהסיר את הגידול על מנת לרדת במינון הקבוטרים.

אני מאוד חרד מהאשפרות הניתוחית ורציתי לדעת אם זה בסדר להמשיך במתכונת הנ"ל ללא ניתוח ולקיחת כדורים..?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מאקורפלאקטינומה

הוספת תגובה

• מאקורפלאקטינומה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/07/2013

שלום

לא ניתן לענות לך דרך הפורום לתת עצות. לעיתים ניתן לעקוב אחר הגוש במיוחד אם התרחק מעצבי הראייה וניתן לשקול את הטיפול הניתוחי לעומת טיפול בכדורים לאורך זמן. ממליצה לך לקבל חוו"ד אישית מאנדוקרינולוג המומחה בתחום יותרת המוח.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאקורפלאקטינומה - תגובה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות מיפוי של ב. התריס
    נחמה
    06/07/2013

שלום רב,
    לאחרונה התנפח לי הגרון כאילו יש לי גורגרת של 2 אנשים. זה כאב מאוד הקשה בבליעה והתחושה היתה לא ככ נעימה. נשלחתי למיפוי ב. התריס לצורך בירור הנפיחות. מנערותי אני עם תת פעילות ונוטלת כיום 600 מ"ג יוטירקס לשבוע. הממצאים: ב. תריס קטנה, הדגמת 2 אונות, שמאלית גדולה יותר,קליטת חומר מופחתת בשתיהן עם גבולות בלתי ברורים. בסיכום: מתאים למצב תת פעילות ב DD: דלקת תת חריפה, השפעה של יוד חיצוני, לא נראו ריכוזי חומר חשודים ל THYROGLOSAL CYST לבירור מכוון וקורלציה עם FNA
    למה יש קליטת חומר מופחתת? מה זה גבולות בלתי ברורים? מה זה DD? דלקת והשפעה של יוד חיצוני? מה הכוונה למזון שאני אוכלת? יש לי ציסטה או לא?
    אני מקווה שתוכלו להסביר לי מה בדיוק יש לי ומה עליי לעשות בהמשך.
    תודה, ושבוע טוב.

הוספת תגובה

• למה התעלמתם ממני?

נחמה
    13/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר גבוה
    מישהי
    04/07/2013

שלום, אני בחורה צעירה בת 26 ולפני כחודש עשיתי בדיקות דם, הכל היה תקין בטווחים התקינים, אך דבר אחד הטריד אותי, הסוכר (גלוקוז) שלי עמד על 98 (בטווח רשום עד 100) וברור לי שמדובר בסוכר מעט גבוה.
    חשוב לי לציין שאני במשקל תקין, אוכלת בריא וטוב ועושה ספורט באופן קבוע (4-3 פעמים בשבוע ריצות כ-45 דק') כך שאני באמת מנהלת אורך חיים בריא ויציב.
    דבר נוסף, יש במשפחה שלי נטייה לסוכרת.
    אני אשמח אם תוכלו להדריך אותי, להסביר, או כל מידע שיעזור לי לגבי הסוכר הגבוה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר גבוה

הוספת תגובה

• סוכר גבוה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/07/2013

שלום
    חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
    האם קיימת סוכרת במשפחה? אם כן אז את בסיכון מוגבר לפתח בעתיד סוכרת וכדי למנוע כפי שצויין מעלה חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
    כדאי לבדוק גם AIC אשר מבטאת את איזון הסוכר בשלושה חודשים אחרונים ולבצע בדיקה של פרופיל שומנים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין

מישהי
    05/07/2013

קודם כל תודה על המענה המהיר.
    שנית, אני בגובה 1.59 ובמשקל 46, אוכלת בריא ועושה ספורט באופן די רציני (35 קילומטר לשבוע).
    כן יש לנו נטייה לסוכר גבוה במשפחה.
    הדבר היחידי בתזונה שלי שאני חוששת שהיה עלול לגרום לזה, זה שאני אוהבת פירות יבשים וזה חלק מהתפריט שלי (ידוע לי שיש שם הרבה סוכר)...
    חשוב לציין שאני מרגישה מצוין רוב הזמן ולא נוטה לחלות, או לחוש חולשה וכו...
    אלך לעשות את הבדיקות, אך האם יש לי סיבה לדאגה בהקשר לסוכרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב

מישהי
    07/07/2013

היי דר' רוזני,
    אשמח ממש לקבל תגובה ממך.

יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הורמונליות- דחוף!!!
    אבי 31
    30/06/2013

בת (אחות במקצועי...)30 לאחרונה אובחנתי כסובלת מהשימוטו טירואידיטיס (תת פעילות) עוד לא מטופלת באלטרוקסין. בנוסף סובלת ככל הנראה מ- IGA נפרופטי. שבוע שעבר עשיתי איסוף שתן לחלבון שיצא מאד גבוה מעל הנורמה והשבוע יש לי תור לנפרולוגית כנראה שאתחיל בטיפול תרופתי (טריטייס?) להורדת הפרוטאינוריה. נשלחתי ע"י האנדוקרינולוג לבצע בדיקות הורמונליות ועניתם לי בפורום שזה צריך להיות בין היום ה-2 ל-5 של המחזור.
    שאלתי היא: במידה ואני אכן אתחיל טיפול להורדת הפרוטאינוריה האם הטיפול הנ"ל יפריע לבדיקות ההורמונליות או שזה לא ישפיע כלל?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות הורמונליות- דחוף!!!

הוספת תגובה

• בדיקות הורמונליות- דחוף!!! - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/07/2013

שלום
    טיפול בTRITACE לא אמור להשפיע על הבדיקות הקשורות למחזור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרע ותת פעילות
    טל
    25/06/2013

שלום רב,
    אני בן 30 ומקבל אלטרוקסין 50 מ"ג כבר
    שנים רבות.
    כרגע בבדיקות דם הכל מאוזן ובמעקב.
    שאלתי היא האם יכולה להיות אפשרות שיש לי
    בעיה בזרע שגופי מייצר ? איכות או ירידה
    בסיכוי להכניס להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    זרע ותת פעילות

הוספת תגובה

• זרע ותת פעילות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/06/2013

שלום
    במידה והבלוטה מאוזנת לא אמורה להיות הפרעה כלשהי ביצירת זרע.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH נמוך בזמן הריון
    דנה
    24/06/2013

שלום רב,
    לפני ההריון עשיתי בדיקות דם ותפקוד הבלוטה היה תקין.
    בשבוע 9 להריון עשיתי בדיקה ויצא TSH 0.11
    (כאשר ערכי T3 ו T4 תקינים)

הרופא שלח אותי לבדיקה נוספת בשליש שני ועכשיו אני בשבוע 15 והבדיקה יצאה שוב לא תקינה
    TSH 0.22
    T3 4.5
    T4 13.1

האם מדובר בבעייה אמיתית בתפקוד הבלוטה? אינני חשה בעייה כלשהי בתפקוד שלי (בעית דופק וכולי).
    האם עליי להתחיל לקבל כדורים? האם זה מסכן את ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    TSH נמוך בזמן הריון

הוספת תגובה

• TSH נמוך בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/06/2013

שלום
    ירידת TSH שכיחה בשליש הראשון להיון ולרוב משתפר. נדרש מעקב בלבד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    שלומי
    20/06/2013

H1AC 5.1
    FRUCTOSAMIN 269
    CLUCOSE 92 (בכל הבדיקות תקין).
    מזה חודש ימים אני סובל מחולשה כללית ותחושת ריחוף , כל בדיקות הדם תקינות
    חוץ מחומצה פולית נמוכה (אני נותן כדורים כרגע).

1. האם לפי תשובות אילו יש לי סוכר ?
    2. למה FRUCTOSAMIN היה גבוה ו- H1AC תקין ?
    3. האם עלי לבצע עוד בדיקות לסוכר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/06/2013

שלום
    לפי בידוקת הדם אין לך סוכרת
    צריך לחפש סיבות אחרות לתלונות שלך. אין צורך לבצע העמסת סוכר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול
    אסתר
    18/06/2013

שלום
    לפני חודשיים האנדוקרינולוגית שלי ורופאת המשפחה קבעו שהאבחון שלי מלפני 9 שנים לתת פעילות של בלוטת התריס היה שגוי. נתבקשתי להפסיק נטילת אלטרוקסין 50 מק"ג שנטלתי כל יום. מאז עברו 5 וחצי שבועות. לא זכור לי מתי עליי לחזור שוב על בדיקת ה-tsh וה-t4free כדי לראות אם אכן אין תת פעילות. האם עבר מספיק זמן ואוכל לבדוק או שעליי להמתין זמן נוסף? עליי לציין שאני מרגישה טוב.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/06/2013

שלום
    במידה וקיימת תת פעילות בלוטת תריס אז רמות TSH יעלו כבר לאחר 6 שבועות.
    ממליצה לחזור על בדיקות דם לTSH FT4 לודא אם תקינות או אם צריך לחזור לקבל טיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום במקום הזרקת אינסולין
    אופיר
    17/06/2013

שלום דוקטור,
    אני משתמשת במשאבת אינסולין מספר שנים. המדבקות רובן ככולן מוחדרות באזור הבטן. לפני מספר ימים הרגשתי כאבים חזקים באזור המדבקה והסוכר עלה לגבהים מדאיגים, למרות הוספת בולוס רב. לצערי, לא הייתי בסביבת הבית ועברו שעות עד שיכולתי להוריד המדבקה ולהחליפה. במקום התפתחה אדמומיות נוראית, נפיחות וכאבים חזקים. נראה שיש ראש מוגלתי בקצה "ההר האדום". מה לעשות? האם זה מסוכן או לחכות שירד לבד?
    תודה.

הוספת תגובה

• זיהום במקום הזרקת אינסולין - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/06/2013

שלום
    כמובן הוצאת את המדבקה והעברת למקום אחר. רופא צריך לראות את הממצא ולהחליט אם לתת משחה או טיפול אחר כגון אנטיביוטיקה דרך הפה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח-סכרת
    דן
    16/06/2013

שלום
    אני פנסיונר רגוע בדרך כלל אך נמצא כבר חודש בלחץ - מתח.
    ואתמול עשיתי בדיקות דם הכל בסדר מלבד סוכר.116
    שתמיד בצום 90
    האם מתח מעלה כך הסוכר או מתחילה בעיה????.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתח-סכרת

הוספת תגובה

• מתח-סכרת - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    17/06/2013

שלום דן
    מתח אכן יכול להעלות רמת סוכר. ממליצה לך לחזור על הבדיקה כשאינך במתח, ניתן לשקול גם לבדוק המוגלובין A1C אשר מהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
    בכל מקרה פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה מהירה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת וכן הקפדה על דיאטה עתירה בירקות, דגים, בשר רזה, גבינות עד 5% שומן ודלה בפחמימות פשוטות בעלות אנדקס גלקמי גבוה ובמקומן צריכה של פחמימות מורכבות כגון לחם שפון/כוסמין במקום לחם לבן וכדומה, כל הללו יכולים לשפר את ערכי הסוכר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות ונשירת שיער
    נעמה
    15/06/2013

אני בת 30, מטופלת כשלושה חודשים בהצלחה בסינטרואיד לתת פעילות של הבלוטה לאחר ניסיונות לא מוצלחים של כשנתיים עם האלטרוקסין החדש והיותירוקס.
    תת הפעילות אובחנה בסביבות גיל 20 וטופלה באלטרוקסין.
    עם השנים השיער שלי התדלדל משמעותית. אני מבינה שיכול להיות שתת הפעילות הינה גורם לנשירה, וקשה לי לשים את האצבע על תקופה מסוימת בה המצב החמיר, אך לפחות בשנתיים האחרונות, עד עכשיו, לא הייתי מאוזנת וגם לפני כן היו תקופות בהן שינינו את המינון.
    בהנחה שהדבר קשור, תוך כמה זמן צפוי שיפור במצב?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות ונשירת שיער

הוספת תגובה

• תת פעילות ונשירת שיער - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/06/2013

שלום
    נשירת שיער הנו דבר מורכב אך במידה וזה נגרם בשל הפרעה בתפקוד בלוטת תריס תהיה צמיחה חוזרת. לגבי נושא השיער כאדי להתייעץ עם רופא עור כדי לא לפספס בעיות אחרות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר
    nana
    13/06/2013

הי
    אני אשה בת 50 במעקב אינדו בשל קשריות בבלוטת התריס
    אלה הבדיקות האחרונות שלי
    TSH 1.54
    T4- FREE 11.5
    THYROGLOBULIN Ab 239
    ANTI THYROID PEROXID 34.90

מה משמעות הבדיקות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר

הוספת תגובה

• מה זה אומר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/06/2013

שלום
    המצאות נוגדנים לבלוטת תריס מעלה את הסיכון להפרעה בתפקוד הבלוטה (תת פעילות או פעילות יתר של הבלוטה) וגם לקשריות.המצאות נוגדנים דורשת מעקב אחר תפקודי בלוטת תריס (בדיקת TSH)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה