מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי בדיקהילנה12/08/2013
שלום רב,
לי שאלה כללית: איזה רופא בדיוק יכול לתת הפניה לבדיקה אנדוקרינולוגית מקיפה? רופא משפחה או אנדוקרינולוג.
הייתי רוצה לעבור בדיקת הורמונים מעמיקה עקב מצבי דיכאון חוזרים, רזון לא נורמוטיבי., כאבי מחזור בלתי נסבלים...
רופא משפחה שלח אותי בעבר לעשות בדיקות דם כללית ולא נתגלה משהו חריג...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/08/2013שלום
רופא המשפחה מפנה לאנדוקרינולוג והוא זה שמחליט איזה בדיקות עליו לבצע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטוקרן12/08/2013
בוקר טוב,
שבוע 5+5. מאובחנת עם השימוטו כבר 4 שנים. נוטלצת 450 מק"ג יוטירוקס.
בבדיקה שבועים לפני החזרת עוברים TSH 2
האם יש כבר להעלות את המינון בגלל ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו - תגובה
את צריכה להתייעץ עם אנדוקרינולוג שלך לגבי העלאת מינון. נהוג להעלות בכ-20% את המינון (למרות שכעת את מאוזנת)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרדוד10/08/2013
מזה כמה חודשים אני מוגדר הטרום סוכרתי היות ובבדיקות לאחר צום ערכי הסוכר שלי נעים 110-135 בדיקות שעתיים אחרי האכל עומדות על 145-180 ומצד שני בבדיקת a1c התוצאה עומדת כבר פעמיים על 4.4 שזו תוצאה מעולה , כיצד עליי להתייחס לשוני בין הערכים שלאחר צום שהם לא טובים במיוחד לערכי a1c שמשקפים ממוצע תלת חודשי ושם התוצאה מעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
במקרה שלך נשאלת השאלה אם בדיקת הAIC מהימנה. האם אתה סובל מחסר G6PD? ממליצה שתתיעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתקטי08/08/2013
אבי 88, נוטל פרנדאס 0.5 ,הורידו לו גלוקומין והוסיפו נובונורם 1 מג.
האם נוטלים את שני הכדורים ביחד לפני הארוחה? האם זה נחשב למינון גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
את הנובונורם וPRANDASE נוטלים לפני האוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרדינה07/08/2013
שלום רב
הסוכר שלי בצום בבדיקות דם עומד על 115
האם עלי לעשות עוד בדיקות או להמתין עוד 3 חודשים ולעשות פעילות גופנית
והתנזרות מדברי סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר - תגובה
ממליצה שתתיעץ עם דיאטנית וכדאי לבדוק גם AIC (המוגלובין מסוכרר) . חשוב במצב כזה לאזן גם ל"ד ושומנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןיעל05/08/2013
שלום, אני בשבוע 27 להריון ולפני כשבוע וחצי בעקבות העמסת סוכר 100 גילו שיש לי סכרת הריון (3 מדדים היו גבוהים).
מאז התחלתי בדיאטה אחרי ביקור אצל דיאטנית ואני מבצעת בדיקות סוכר בגלוקומטר. במהלך היום הבדיקות עומדות במדדים תקינים אבל משום מה בבוקר בצום (בסביבות השעה 7:00) הערך גבוה, נע בטווח של 100-115.
מכיוון שיש לי רק בעוד שבוע תור שני לדיאטנית, רציתי להבין למה זה קורה ומה אני עושה לא בסדר.
אני אציין שארוחת הערב שלי היא בסביבות 20:30 והיא מכילה סלט ירקות עם טונה או גבינה ופרוסת לחם. אם מתחשק לי משהו יותר מאוחר ואני ערה אני אוכלת בסביבות 23:00 שקדים או 2 לחמית עם טחינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/08/2013שלום
לעיתים קשה לאזן את ערכי הסוכר בצום ומוסיפים זריקת אינסולין. מראה לי שהדיאטה שלך מתאימה וחשוב לאכול מעט לפני שינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרמירב05/08/2013
בת 23 סובלת משיעור יתר בצוואר ובאיזור הפאות.
נוטלת גלולות דיאנה מזה שבוע.
האם יש הבדל בין גלולות דיאנה ויסמין?
מה אפשר לעשות בנדון?
האם צריך טיפול קוסמטי ואיזה?
האם בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר - תגובה
שילוב של טיפול בגלולות וקוסמטי עובד הכי טוב. DIANE הנה גלולה אשר יותר "חזקה" אך שתיהן מפחיתות שיעור. אפקט על שיעור נראה כעבור 6-12 חודש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בדרכי השתן במהלך טיפול ביודנועה29/07/2013
שלום רב,
האם צפוי ושכיח הופעת זיהום בדרכי השתן לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי ליתר פעילות של בלוטת התריס? האם ישנה איזו קונטראינדיקציה לשימוש באנטיביוטיקה במידת הצורך? (כשבוע לאחר לקיחת כדור היוד)
המון תודה על התשובה,
שבוע טוב לכולנו!
תבורכו ויישר כוח על עזרת כל הרופאים המשתתפים ועונים לאזרח הפשוט על השאלות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בדרכי השתן במהלך טיפול ביוד - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/08/2013שלום
טיפול ביוד רדיאואקטיבי אינו גורם לדלקת בדרכי השתן ואין מניעה ממתן טיפול אנטיביוטי.
ממליצה שתתיעצי עם רופא משפחה לגבי בירור וטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריון?יעל23/07/2013
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 18, בהריון הקודם הייתי סוכרתית מאוזנת בדיאטה. עשיתי העמסה אחרי ההריון ולא היתה סוכרת. בהריון הנוכחי עשיתי העמסת 50 בשבוע 7 שיצאה תקינה. A1C יצא 5.7.
במהלך ההריון עקבתי מדי פעם אחר ערכי הסוכר בבוקר בעזרת גלוקומטר, וכאשר הערכים התחילו לעלות מעל 95-100, םניתי שוב לרופא. הוא שלח אותי להעמסת סוכר 100.
עשיתי את ההעמסה, אולם במהלך ההעמסה בדקתי במקביל חלק מן הבדיקות גם בעזרת גלוקומטר ויצאו תוצאות מוזרות מאוד:
בצום - 82
שעה - בוריד: 160, בגלוקומטר - 211.
שעתיים - בוריד - 143, בגלוקומטר, 178.
שלוש שעות - 39.
הלכתי לבדוק האם הגלוקומטר תקין, והוא תקין לחלוטין ונותן אותן תוצאות כמו בקופ"ח.
אני יודעת שתוצאות הוריד הן המדוייקות והקובעות, אך מצד שני, בגלל נהלים של קופ"ח, המבחנות הוכנסו למקרר והועברו למעבדה רק ביום למחרת.
לפי גלוקומטר אני סוכרתית, לפי הוריד, לא.
האם ההמתנה בהעברת התוצאות למעבדה פגעה בתוצאות הבדיקה ונתנה תוצאות שגויות? איך להתייחס לתוצאות הגלוקומטר שחורגות בהרבה מ-20% הבדל בין וריד לפריפריה?
אודה על תשבתכם / המלצתכם.
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/08/2013שלום יעל
אכן הבדל משמעותי בין הבדיקות אך נכון להיום הבדיקה הקובעת היא בוריד לגבי העמסת סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבוה חצי שנה לאחר כריתהtsh 36.8ציפי21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גבוה חצי שנה לאחר כריתהtsh 36.8 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלה
ציפי05/08/2013לא רואים את תשובתך נרשם שיש תשובה ולא רואים אותה.
בברכה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבוה חצי שנה לאחר כריתהtsh 36.8 - תגובה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבוה חצי שנה לאחר כריתהtsh 36.8 - תגובה - תגובה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/08/2013שלום
צריך להתחיל טיפול תרופתי בTHYROXINE
ממליצה לפנות בהקדם לרופא משפחה או אנדוקרינולג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtsh
ציפי07/08/2013בהמשך לתשובתך אני מקבלת אלקטרוקסין 100 מ"ג כל יום ופעמים בשבוע 200 כבר למעלה מ 4 חודשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למחלת הסוכרתישראל19/07/2013
לאחרונה התחלתי לחוש ברצון מוגבר למתוקים למרות שעברתי ניתוח מעקף קיבה.
ביצעתי ניטור במשך שבוע.
צום(מיד עם הקימה) 95-120
שעתיים אחרי א.בוקר 135-155
שעתיים אחרי א.צהריים 160-192
בדיקות דם לסוכרת תקינות.
האם צריך טיפול תרופתי ואם כן האם ישנן תרופות שלא גורמות להשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למחלת הסוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/07/2013שלום
הבדיקות שלך אינן מראות על סוכרת אם כי לאבחנת סוכרת עושים בודקים ערכי סוכר בצום (ורידי) העמסת סוכר וגם בדיקת AIC (אם כי עדיין לא מקובל בישראל).
כדאי להשלים עם בדיקת העמסת סוכר ובדיקת AIC.
האם בצעת ניתוח מעקב קיבה או שרוול?
כדאי לבדוק ערכי סוכר בעת הרצון למתוק לבדוק האם קיימת ירידת סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור EUTHYROXמוישה גרוס19/07/2013
הי,
שמי משה , בן 50.
אני לוקח בקביעות 75 מק"ג ליום של EUTHYROX (לסירוגין, יום חמישים ויום 100 מק"ג), אני נמצא בחו"ל לשבוע ואין לי את הכדור.
מה ההשפעות שיש לכך והאם יש לכם המלצות לעניין זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור EUTHYROX - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/07/2013שלום
במידה ואתה יכול להשיג את הכדור או כדור דומה אז עדיף.
כאשר אתה לא נוטל את הטיפול תתפתח תת פעילות בלוטת תריס אך מאחר ומחצית החיים של EUTHYROX ארוך יחסית : הפסקת טיפול לשבוע יגרום לירידה ברמת ההורמון ועליה בTSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרסמת שוב לאחר שלא קיבלתי תשובהשני17/07/2013
שלום,
אני בת 35, בהריון ראשון. מתחילת ההריון בדיקות דם העלו TSH גבוה (4.7) ומכיוון שההמלצה לנשים הרות היא TSH עד 2.5 התחלתי בעצת אנדוקרינולוג לקחת יותירוקס כל יום.
מאז, 2 בדיקות דם הראו רמות TSH תקינות (1.8), אך יש לציין שהבדיקה נעשתה בבוקר, לא הרבה זמן אחרי שלקחתי את הכדור היומי.
האם היתי צריכה לעשות את בדיקות הדם בלי לקחת את הכדור לפני?
האם התוצאות עדיין משקפות שיפור או שמא עליי לחזור על הבדיקה ללא נטילת היותירוקס לפני כן כדי לדעת מה המצב האמיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא ברור למה מתעלמים מהשאלה שלי
שני18/07/2013בפעם השניה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרצפורה16/07/2013
שלום,
מה יכולה להיות הסיבה להזעת יתר שהחלה בשנה האחרונה בעיקר בפנים?
מדובר בבחור בן 35
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/07/2013שלום
הסיבות יכולות להיות שונות משום דבר עד לבעיות הורמוליות.ממליצה קודם כל לבדוק תפקודי בלוטת תריס ויעוץ עם רופא אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה מרובה
צפורה17/07/2013המון תודות על התשובה המהירה.
בברכה
דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם בהמשך למיפוינחמה13/07/2013
שלום
אני מקווה שתוכלו לענות גם על שאלתי הקודמת ואם יש קשר בין הדברים מכיוון שאינני מרגישה טוב כלל עשיתי בדיקות דם
TSH- 7.88
T4- FREE-1.0
THYROGLOBULIN- 24.90
אני מבינה (מרגישה את זה פיזית) שאני בתת פעילות מה משמעות הבדיקה האחרונה התירוגלובולין? והאם יש קשר להתנפחות הגרון בשאלתי הקודמת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם בהמשך למיפוי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/07/2013שלום
קשה לי לעקוב מה היתה השאלה הקודמת. בכל מקרה קיימת תת פעילות קלה אשר במידה ונובעת מדלקת של הבלוטה ניתן לעקב.לגבי התירוגלובולין אין לן כעת משמעות. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)