מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאורחת בפורום07/05/2010
שלום
השתלשלות המקרה:
לפני שנתיים כריתת בלוטת תריס עקב פפילרי+2 טיפולי יוד רדיואקטיבי 175 מיליקירי כל אחד.
תרגלובולין נשאר מדיד אך יציב!!! ללא שינויים באולטראסונד.
כעת מנסה להכנס להריון.
בבדיקת דם שביצעתי יצא כי פרולקטין שלי גבוהה 920!!!!
יום למחרת ביצעתי שוב את הבדיקה,והפעם הייתי ערנית 3 שעות,ושוב יצאה תוצאהגבוהה,אך הפעם 744
1 מה משמעות?האם ייפגע בסיכויים להרות???????????
2 יש קשר למחלה שלי?
3 כמה לערך צריך להיות הנורמה?האם יש פה חריגה עצומה?
להלן שאר הבדיקות:
LH 5.20
FSH 7.80
PROGESTERONE 5.8
ESTRADIOL E2 158
PROLACTIN 920
PROLACTIN 744 ( בדיקה יום אחרי)
TSH 0.1
T3 4.3
T4 17.3
אשמח אם תוכלי בבקשה להתייחס לכל השאלות.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לא תקינות
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/05/2010שלום
1. יתכן וערכי PRL מעט מוגברים יכולים להפריע לכניסה להריון
2. הערך של PRL לא בשמיים אך חשוב לדעת מדוע: האם תרופות, סטרס או בעיה אחרת. חשוב לדעת אם המחזור תקין
3. אין קשר בין PRL לבין כריתת בלוטת תריס או סרטן בלוטת תריס אלא אם כן את לא נוטלת ELTROXIN הווה אומר תת פעילות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חניכייםיעקב ריקלר07/05/2010
אני סוכרתי מס 2, בן 70. הסוכרת החלה אצלי בגיל 56, ואז גם החלו דלקות החניכיים אצלי. התדירות הייתה נמוכה, פעם בשנה עד פעם בשנתיים. רופא השיניים שלי טיפל בעצמו בעששת ובאבנית על השיניים בערך כל 3-6 חודשים. דלקות החניכיים היו בכל פעם בחלק אחר של הפה, והטיפול של הרופא כלל ניקוי המיקום הדלקת, וטיפול בפריו צ'יפס (אני מקווה שאני כותב השם נכון) ולעתים פעולות כירורגיות קלות במקום הדלקת. עוד עובדה, אולי חשובה, היא כי החניכיים שלי הינן במצב טוב, ואין נסיגה בעצם החניכיים.
בשנתיים האחרונות קצב ותדירות הדלקות, ושוב כל פעם בחלק אחר של הפה, לעתים בחניכיים העליונים ולעתים בתחתונים, לעתים מימין, לעתים באמצע, ולעתים משמאל.
לעתים, הרופא הוסיף גם טיפול אנטיביוטי נגד הדלקות, שהתבסס בתחילה לפני שנים, על מוקסיפן ועל אוגמנטין לחלופין, כלומר כל אנטיביוטיקה ניתנה כל שנתיים ויותר.
אולם בתקופה האחרונה הדלקות הגבירו את התדירות. הן מופיעות כעת כל שלושה חודשים, ובחצי שנה האחרונה כל חודש. והרופא החליף לי האנטיביוטיקה לאחרות מספר פעמים. אני חושש שהן כבר לא משפיעה מספיק, כיוון שהדלקות חוזרות, ואני די מיואש מן המצב. גם רופא השיניים שלי מסכים כי אני צריך חוות דעת של מי שמתמחה גם בסוכרת.
הסוכרת אצלי מאוזנת בגלל התרופות שאני לוקח המבוססות בעיקר על ג'נואט ועל נבונורום. אני לוקח גם תרופות להורדת לחץ דם, ולהורדת כולסטרול וטריגליצרידים הנמצאות בדם, ואני יכול לאמור כי הסוכרת אצלי מאוזנת (כלומר בערך 105-110 בבוקר בצום) וההמוגלובין המסוכרר הוא 6.8 בבדיקה האחרונה ו 6.9 לפני שישה חודשים. גם הכולסטרול מאוזן, וגם לחץ הדם מאוזן. גם תפקודי הכליות אצלי תקינים. המשקל שלי קצת גבוה והביאמאיי שלי הוא 32.
החשד שלי הוא שמספר התרופות הרב שאני לוקח כל יום, והרכבן, אולי משפיע על
תכיפות הופעתן של הדלקות.
אשמח מאוד לקרוא את חוות דעת על מצבי ה"מידרדר" :-)
בברכה ובתודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חניכיים
במידה וסוכרת לא מאוזנת אז קיימות יותר דלקות חניכיים שזה לא המקרה.
לגבי תרופות להורדת לחץ דם לעיתים תרופות מקבוצות חוסמי סידן (ADALAT, NORVASC, VASODIP) יכולים לגרום לשגשוג של חניכיים.
כדאי לדבר עם הרופא שיניים או רופא פה ולסת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חניכיים
יעקב ריקלר27/07/2010קיבלתי עצתכם להפסיק לקחת את תרופת ה - norvesk ואחיותיה למשפחה, ואכן רופא המשפחה שלי הפסיק לרשום לי תרופה זו.
במקומה הוא רשם לי התרופה בשם Vasodip. האם תרופה זו שייכת לאותה משפחה, או למשפחה אחרת של תרופות?
בינתיים דלקות החניכיים הפסיקו אצלי, מזה כשלושה חודשים.
תודה מראש על הסבריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/07/2010שלום
אני שמחה שקיים שיפור בדלקת החניכיים.
VASODIP עדיין שייך לאותה משפחה אך יש לו פחות תופעות לוואי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שוב מודה לך על תשובתך המצויינת
יעקב ריקלר27/07/2010היא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדלקת חוזרת
יעקב ריקלר13/08/2010אני שוב מודה לך על תשובותיך.
מסתבר כי Vasodip אכן מאזנת לי את לחץ הדם, כדור אחד בבוקר וחצי כדור בערב, אולם הדימומים בחניכיים חזרו אלי.
האם את יכולה להמליץ לי על תרופה, או תרופות, להורדת לחץ הדם לסוכרתי 2, ובאותו זמן ישפיעו פחות על חניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות להורדת ל"ד
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/08/2010שלום
נשאלת השאלה אם אכן הבעיות נובעות מתרופות או מבעיה אחרת.
צריך להמנע מחוסמי סידן (דילטם, נורבסק, אדלט, וזודיפ וכו) הבעיה היא שאלו תרופות מצויינות לאיזון ל"ד אך שווה להחליפן בתרופות אחרות וקיימות הרבה מאד לנסיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת בבקשה:
יעקב ריקלר15/08/2010התרופות שציינת, ושאת כולן קיבלתי כבר והפסקתי, אכן היו גורם לדימומיןם, להערכתי. אם הבנתי נכון כולן מקבוצה אחת , חוסמי סידן אלפא. האם חוסמי ביתא "נגועים" באותה בעיה - מאפיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חניכיים
יעקב ריקלר27/07/2010קיבלתי עצתכם להפסיק לקחת את תרופת ה - norvesk ואחיותיה למשפחה, ואכן רופא המשפחה שלי הפסיק לרשום לי תרופה זו.
במקומה הוא רשם לי התרופה בשם Vasodip. האם תרופה זו שייכת לאותה משפחה, או למשפחה אחרת של תרופות?
בינתיים דלקות החניכיים הפסיקו אצלי, מזה כשלושה חודשים.
תודה מראש על הסבריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי בעיה שאני לא יודע אם זה1407/05/2010
רק אצלי או שאצל כולם זה ככה:
בימים שאני לא נחשף לשמש , השרירים מתכווצים ומתעוותים, מרגיש עייף הראש כואב וכבד ואין אנרגיות..
וכאשר אני נחשף לקרני השמש משהו כמו רבע שעה ביום כל התופעות האלה נעלמות כלא היו, אבל שעובר יום מהחשיפה זה חוזר.
עשו לי בדיקה לויטמין D ולא חסר. הרמה 40 נג..
מה הקטע הזה עם השמש? מה היא עושה שלאחר חשיפה היא פותרת את הבעיות האלה? יש לזה הסבר הגיוני?
והאם זה רק אצלי ככה? או אצל כולם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שרירים
מאחר ורמות ויטמין D תקינות אז אין לי הסבר לתופעה. גם אם היה מדובר בחסר ויטמין D ההשפעה על השריר כפי שאתה מתאר מהירה מידי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טסטווירון בטסטומקסחן06/05/2010
שלום, אני באמצע שנות ה-40 שלי וצריך לקבל החלטה לגבי החלפת זריקת טסטווירון חודשי (250 מ"ג) בשימוש יומי בג'ל טסטומקס (50 מ"ג). בעקבות מקרה של דלקת קרום המוח בגיל 20, נפגע איזור ההיפופיזה/היפותלמוס במוחי ואני סובל מהיפואדרינליזם/היפוגונדיזם זה כ-25 שנה. מאז אני לוקח 5 מ"ג פרדניזון פעם ביום וזריקת טסטווירון פעם בחודש. בשנים האחרונות, התווספו לתרופות שאני לוקח על בסיס יומי סימבסטטין (20 מ"ג - בעקבות בעיית כולסטרול), אלטרוקסין (100 מק"ג - בעקבות המלצה של אנדוקרינולוג) וטבליות סידן + ויטמין די (בעקבות רגישות לחלב). בעקבות ההכנסה של טסטומקס לסל התרופות, המליצו לי להחליף את זריקת הטסטווירון בטסטומקס. ברצוני לדעת את דעתך לגבי היתרונות במהלך הזה. בעצת רופא, אני מנסה את הטסטומקס זה כמה חודשים והוא בסדר, אני רק חושש מהוספת עוד תרופה יומית - בעיקר לגבי העומס על הכבד. הוא גם יותר יקר וקצת יותר מעיק מאשר הזריקה, אבל הנקודות האלו ממש לא משמעותיות לעומת ההשפעה הארוך טווח של החלפת תרופה חודשית ביומית. אני רוצה גם לציין שאף פעם לא חשתי עליות או ירידות מהזריקה בתחילת החודש או סופו.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת טסטווירון בטסטומקס
חן11/05/2010שלום. אני לא רוצה להציק, אבל נדמה לי שדילגו על השאלה שלי. אפילו אם אין תשובה ברורה - אשמח לדעת על כן.
תודה רבה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTESTOSTERONE
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/05/2010שלום
במידה וחשת טוב עם הזריקה החודשית אז אתה יכול להמשיך. הTESTOMAX גורם לרמה יציבה יותר במשך החודש בלי העליות וירידות המלוות את הזריקה החודשית. קיים בשוק אך עדיין לא בסל הבריאות זריקה בשם NEBIDO אשר נתנתה אחת לשלושה חודשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכשירי טסטוסטרון
חן13/05/2010תודה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאין וקורטיזולאיתי06/05/2010
האם יש להימנע משתיית משקאות המכילות קפאין (קפה, משקאות אנרגיה) בעת איסוף שתן לקורטיזול? מכיוון שקפאין הוא סם ממריץ הוא לא מעלה את הקורטיזול??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן לקורטיזול
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/05/2010שלום
לא צריכים להמנע משתיית קפה בעת איסוף שתן לקורטיזול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזריקה פרמליניטידרחלי06/05/2010
שלום. בת 59. סוכרתית מגיל 18. מטופלת באינסולין לבמיר בבוקר ובערב. ובנובורפיד כ-5 פעמים ביום בהתאם לבדיקות העצמיות ולאוכל. לא מאוזנת בכלל. היפו והיפר הרבה פעמים.
קראתי על זריקות הפרמליניטיד הניתנות בנוסף לאינסולין והבנתי שהן מכילות את ההורמון עמילין שיכול מאוד לעזור לסוכרתיים כמוני.
אני מאוד מעונינת לנסות את הזריקה הנ"ל. האם היא נמצאת כבר בשימוש אצלנו? אני חברת שירותי בריאות כללית. האם ואיך אוכל לקבל את התרופה ?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמילין
ד''ר זהר לנדאו06/05/2010שלום רב,
כרגע עמילין אינה בשימוש בשוק אלא במחקרים בלבד.
אני מקווה כי בתקופה הקרובה ניתן יהיה להוסיף את העמילין לטיפול שאנו נותנים.
נ.ב.
שקלת שימוש במשאבה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרגלי05/05/2010
שלום רב:לאימי בת ה-80 נערכה בדיקת גלוקוז לאחר צום של 12 שעות והתוצאה שהתקבלה היא: 123.
האם לאור זאת היא תצטרך לקבל טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/05/2010שלום
כדאי לבדוק רמת HBAIC אשר בודק את איזון הסוכר בשלושה חודשים אחרונים ולפי זה להחליט.
באופן עקרוני סוכרת מוגדרת כרמת סוכר של 126 ומעלה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גאלבוס נכנס לכללית?אביב05/05/2010
זה נכון שגאלבוס נכנס לכללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GALVUS
GALVUS אינו בסל הבריאות ולכן נכנס לחלק מן הקופות במסגרת הביטוחים המשלימים.
אני יודעת שהוא אמור להכנס בקרוב אך לא קיבלתי עדיין הודעה על כך. אפשר לשאול את הרוקח בבית המרקחת של הכללית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביררתי וקיבלתי תשובה. תודה
אביב06/05/2010ביררתי מול כללית והנה התשובה. ניתן לקבל את התרופה עם מרשם של רופא, במחיר של 300 ש"ח (ללא מושלם) ,וכ 150 ש"ח עם מושלם. התרופה עדיין לא נמצאת בכל בתי המרקחת אבל בקרוב זה יהיה.
תודה על העזרה וההכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת fnaתמיר05/05/2010
היי בשבוע נשלחתי על ידי הרופאה לאולטראסאונד של fna/
אני בן 37 וחצי כבר 7 שנים אני מטופל באילטורקסין יש לי תת פעילות מחלת אישומוטו
בבדיקת שעשיתי לפני חודש התגלה קשריות מוגדלות ובגלל זה הרופאה ביקשה את הבדיקה.
לשאלתי..אני הבנתי מהרופאה שזה מצב טבעי ואין לי ממה לחשוש.ואמרה שאם יש משהו בבלוטה אז כורתים ואין לי מה לדאוג שהרבה חיים.אפילו עד 120 שנה?כי דאגתי היא לבדיקה שהיא ביקשה..אמרה שזה רק לשלול..וסביר להניח שזה לא רציני.שתי הקשריות זה 12*17 ואחת נוספת קטנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בבלוטת תריס
ממצא של קשריות בבלוטת תריס הנו מאד שכיח ורובן שפירות אך כדי לגלות מיעוט אשר יתכן ואינן אז מבצעים FNA.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרה דחוף!! יתר פעילות בלוטהאלמוני03/05/2010
שלום ד"ר תורגמן
ראשית תודה על העזרה ,בעבר דברתי איתך והמלצת על סידרת בדיקות.
אני בן 39 ומאוד מוטרד מתוצאות בדיקות הדם האחרונות
קבלת עכשיו תוצאות מדאיגות של בלוטת התריס
TSH היה 0.05 לפני כמה שבועות היה 0.12 (לרוב נע סביב 1.4-1.5 שקיבלתי ליתיום)
FREE FT4 היה 17.1 טווח 10.3-19.7
FREE FT3 היה 8 טווח 3.5-6.5
WBC היה 3.7
LYMPHOCYTES היה 50.9 טווח 22-43
NETROPHILS CONFIRM היה 39.9 טווח 40-75
LYMPHOCYTES CONFIRM היה 53.4 טווח 22-43
באולטרא סאונד שעשיתי לפני שנה היה יבלוטה מעט מוגדלת והמירקם היה תקין,טרם בצעתי מיפוי בלוטת התריס,קצת חושש מהבדיקה שמחדירים בה יוד לראות את ההשפעה על הבלוטה,אבל יכול מאוד להיות שלא תהיה לי ברירה ואהיה חייב לעבור.
אני הפסקתי טיפול בליתיום לפני כמה חודשים(באישור הרופא ומרגיש תנודות משמעותיות במצב רוח בתקופה האחרונה,ישן מעט שעות בלילה.מרגיש יותר את הדופק
לפני כמה ימים התחלתי לקחת אומגה 3 מדגים( האם יתכן שיש שם כמויות יוד שיכולות להחמיר את יתר בלוטת הפעילות בלוטת התריס,
חשוב לציין שבדיקות הדם הן בטרם לקיחת האומגה 3
תוצאות של
Thyroid Peroxidase Ab IU/ml
TB-Ab (Thyroid Block.Ab) %
TSI (Thyroid Stimul. Ig) %
טרם קבלתי
אני מאוד מוטרד בעיניין,
יש לי תור לאנדרוקרינולוג רק בעוד שבוע,
אשמח לתגובתך בהקדם! חשבתי אולי אפילו ללכת לפרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי כמובן אלייך סליחה על הטעות
אלמוני03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי כמובן אלייך סליחה על הטעות
אלמוני03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי כמובן אלייך סליחה על הטעות
אלמוני03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/05/2010שלום
המצב לא כל כך גרוע כפי שכבר קבענו קודם.
כדאי לעשות מיפוי של הבלוטה. החומר המוכנס הוא טכנציום ולא יוד והוא מתפרק מהר מאד. אין מה לדאוג מבחינת קרינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך,חשבתי שמשתמשים
אלמוני03/05/2010ביוד רדיואקטיבי בבדיקה ובודקים את ההשפעה שלו על בלוטת התריס,
לא ידעתי שעברו להשתתמש במקום ביוד רדיואקטיבי בטכנציום.
הייתי מאוד לחוץ לאור התוצאות ועכשיו אני רגוע הרבה יותר
אחזור עם תוצאות של מיפוי בלוטת התריס באסותא בעוד כשבוע
מאוד מעריך את העזרה שלך.
אשמח לקרוא אם יש לך הערה בעיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלתי Thyroid Peroxidase Abנמוך מ10
אלמוני04/05/2010מה זה אומר שלא מצאו הרבה נוגדנים בבדיקה? שאין כנראה תהליך אוטו-אימוני בבלוטת התריס
אני יכול להיות רגוע עכשיו ?, יש לי בקרוב בדיקה של מיפוי בלוטת התריס
אשמח לתגובתך וסליחה מראש על ההטרדה, כנראה שאני בנוסף לצרות גם היפוכנדר
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין להתיעץאמיר03/05/2010
אני מעוניין להתיעץ לגבי אינסולין לנטוס- בפועל כמה מהחולים שמתמשים בו עולים במשקל? הרי זה אינסולין שפועל במשך יום שלם ולא גורם לתחושת רעב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין לנטוס
אינסולין לנטוס הוא אינסולין ארוך טווח אשר גורם לפחות היפוגליקמיות ופחות עליה במשקל לעומת קודמו הNPH. בכל זאת חלק מן החולים עולים במשקל וחלק מן העליה במשקל יכולה לנבוע מאיזון סוכרת יותר טוב כך שפחות גלוקוז יוצא בשתן ואגירת נוזלים , כמו כן יכולה להיות גם עליה במשקל עקב עליה במסת השומן והשריר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות
אמיר05/05/2010אז בעצם זה לא השמנה (שומן) , עליה במסת השריר זה דבר חיובי בניגוד לעליה בכמות השומן לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/05/2010גם שומן וגם שריר: לא רק שריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאוריין03/05/2010
שלום לרופאות! לבתי בת ה- 18 היו לפני כשנה וחצי ערכים של 13,5 TSH. היא טופלה באלקטרוסין 100 4 פעמים בשבוע ובאלקטרוסין 50 3 פעמים בשבוע. כשנה וחצי טיפול זה איזן אותה, ועכשיו זה ירד ל- 0.17
השאלה היא מה הסיבה לתנודות אלה, ומה ניתן לעשות כדי לאזן אותה שוב? האם יכול להיות שיש לזה קשר לדיאטה איטית ומבוקרת שהיא עושה דרך "שומרי משקל" עקב עלייה גדולה במשקל?(היא ירדה במשקל במשך כשנה וחצי כ- 13 ק"ג)
אני שואלת את השאלות האלה מפני שהרופאה האנדוקרינולוגית אינה זמינה לי בימים אלה.
מחכה לתשובה מהירה, כי אני מודאגת מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס (תוספת אינפורמציה)
אוריין03/05/2010שכחתי לציין שלאחר קבלת התרופות ה- TSH של בתי התאזן לערכים של 4- 4.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות בלוטת תריס
לעיתים קיימות תנודות בערכי TSH ויש צורך לשנות מינון. המינון אשר ניתן אינו קבוע.
אחת הדוגמאות לכך היא ירידה במשקל, כאשר קיימת ירידה משמעותית במשקל, מעל 5 ק"ג נדרש פחות ELTROXIN . כאשר מתחילים טיפול בגלולות למניעת הריון או לחלופין כאשר נכנסים להריון נדרש מינון גבוה יותר של התרופה.
נדרשת הורדה של מינון ELTROXIN אך אין בכך דחיפות וכדאי לחכות לתור עם האנדוקרינולוגית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוחעינב02/05/2010
שלום אינני יודעת אם זה הפורום הנכון עשיתי איסוף שתן אשמח לעזרה:
תוצאות לא תקינות
CREATININE- U SAMPLE 59.50 mg/dL
59.5 שהטווח 90-300
URIC ACID- U SAMPLE 28.9 mg/dL
28.9 שהטווח 37-92
PROTEIN- U SAMPLE 40.0 mg/L
40
PROTEIN/CREAT RATIO 0.07
חוץ מזה הכל בנורמה אם כי ישנם בנורמה בערך התחתון...
האם צריך להלחץ... לאן פונים?
דרך אגב אני פניתי לרופא עקב כאבי בטן סביב הטבור שמדי פעם תוקפים אותי היא שלחה אותי לבדיקת שתן סטיק, שם יצא לי חלבון 4 וPH 8.6...
ולכן הוחלט איסוף שתן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח
ד''ר זהר לנדאו02/05/2010שלום רב,
נראה לי שכדאי לפנות לפורום של נפרולוגים או רופאי משפחה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להסבר תוצאות בדיקהאיריס טלמון02/05/2010
שלום,
בת 60
ביולי 2009 בבדיקות שגרתיות - גלוקוז 85
בנובמבר התחלתי טיפול נתורופתי לבעיה בקיבה, שכלל תזונה ללא קמח לבן, ללא דברי חלב וללא סוכר.
כן אושר לי לאכול דברים שממותקים לא ע"י סוכר.
בכל מקרה מעולם לא הפרזתי בנושא הסוכר כך שגם עכשיו הסתדרתי בלי בעיה.
למרות דיאטה זו, בינואר 2010 שוב בבדיקות שגרתיות - גלוקוז 112
חודש וחצי אחר כך בבדיקה חוזרת - גלוקוז 105
בבדיקת העמסת סוכר של 75 גר' התוצאה לאחר שעתיים היתה 63.
אשמח לקבל הסבר.
תודה,
איריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר זהר לנדאו02/05/2010שלום רב,
רמת סוכר בין 100 ל - 125 נחשבת למוגברת, אך לא בהגדרה של סוכרת. במצב כזה נהוג לעשות העמסת סוכר.
הערך שאת מציינת הוא תקין.
אין המלצה לטיפול במצב של רמת סוכר גבוהה מעט בצום.
כן יש חשיבות רבה לאימוץ אורח חיים בריא, כלומר הקפדה על משקל תקין, פעילות גופנית ודיאטה נבונה.
המהלכים הללו מביאים לשיפור בערכי הסוכר.
בכל אופן עליך לעקוב אחת לשנה אחר ערכי הסוכר.
בנוסף, יש מקום לבדיקת HbA1c, הנותן מדד לממוצע ערכי הסוכר במשך השלושה החודשים האחרונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריוןאנה02/05/2010
שלום רב.
לפני כ 4 חודשים, התגלתה אצלי תת פעילות בלוטת התריס. הערכים היו:
TSH 8.99
FT4 12.4
התחלתי טיפול באלקרטוסין במינון של 250 מק"ג לשבוע. כעבור חודשיים, תוצאות בדיקת הדם היו:
TSH 6.06
FT4 12
המינון שלי שונה ל 300 מק"ג בשבוע. כעבור חודשיים נוספים (בשבוע שעבר) התוצאות היו:
TSH 8.63
FT4 11.1
והמינון שוב הועלה הפעם ל 700 מק"ג בשבוע.
כעת מתברר שאני בהריון (למרות שימוש קבוע באמצעי מניעה!) בשבוע הרביעי + 4 (לפי מועד מחזור אחרון). השאלות שלי הן:
1. מהם הסיכונים לנזק לעובר?
2. האם זהו מצב בו יכולים לאשר לי הפלה? (אני מאד מאד חוששת מלידת ילד פגוע. אני יודעת כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אך איני אישה מספיק חזקה נפשית כדי להתמודד עם מצב כזה, חלילה, עם כל הצער שבדבר). אציין כי זהו הריון שני, ובבית יש לי ילד בן 4.
תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/05/2010שלום
חשוב לבצע בדיקות דם כאשר את נוטלת לפחות 3 שבועות טיפול ב100 מיקרוגרם ELTROXIN.
בכל מקרה הייתי בודקת כעת רמות TSH וFT4 אך במידה ולא חלפו לפחות 3 שבועות מהמינון של 100 מיקרוגרם לא הייתי משנה דבר.
לך יש תת פעילות קלה של בלוטת תריס וכעת את מקבלת טיפול אשר קרוב לודאי יאזן אותך. סביר להניח שלא נגרם נזק לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה והמשך
אנה02/05/2010תודה על תגובתך.
בכל מקרה, האם יש דרך לדעת במהלך ההריון האם אכן לא נגרם כל נזק לעובר? במידה ולא, ידוע לי שזכותי לפנות לועדת הפסקת הריון. השאלה היא האם המצב שלי, כפי שתיארתי אותו מהווה אינדיקיה לאישור ההפלה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)