מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלדוסטרוןרונית24/03/2010
שלום רב,
מתי מתבצעת בדיקת אלדוסטרון בשכיבה ומתי בישיבה?
האם יש אפשרות לבצע את שתי הבדיקות בפעם אחת?
והאם יש צורך בהכנה מוקדמת או בצום?
האם בדיקת אלדוסטרון באיסוף שתן צריכה להתבצע במועד לקיחת הדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלדוסטרון
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/03/2010שלום
בדיקה אלדוסטרון בשכיבה ובעמידה הן בדיקות לאיתור עודף של אלדוסטרון.
כבדיקה סקר ניתן לבצע בדיקת רנין ואלדוסטרון רגילה (ללא צורך בשכיבה ועמידה)
ניתן לבצע את שתי הבדיקות באותו יום (תחילה שכיבה ולאחר מכן עמידה)
בדיקת איסוף שתן לאלדוסטרון לא צריכה להתבצע באותו יום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכרשמעון24/03/2010
מהם ערכי סוכר המקסימליים שצריכים להיות אצל חולה סוכרת סוג 2 בן 67 עם סוכרת 9 שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סור
ד''ר זהר לנדאו25/03/2010שלום רב,
רמת הסוכר אליה צריך לשאוף הינה אינדוידואלית. כדי לקבוע זאת יש לקחת בחשבון גורמים כמו גיל, סיבוכי סוכרת, מחלות נלוות, רקע משפחתי ואורח חיים.
יחד עם זאת יעדי האיזון הם:
בצום עד 100
רמת סוכר לאחר ארוחה מ - 80 עד 144
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים גבוהים
שמעון28/03/2010במידה והערכים גבוהים יותר בהרבה עם טיפול תרופתי שבהתחלה השפיע אבל לאחרונה הערכים כאמור מאוד גבוהים מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים גבוהים
ד''ר זהר לנדאו28/03/2010שלום רב,
בשלב ראשון מעלים את מינון התרופות למינון מקסימלי. במידה ועדיין ערכים גבוהים ניתן להוסיף תרופה ולשקול טיפול באינסולין.
עליך לפנות לרופא המטפל שלך להתייעץ איך להתקדם בטיפול.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןאריאל23/03/2010
כמה זמן לאחר שהתחלתי לקחת אלטרוקסין לוקח לו להגיע להשפעתו המלאה? וכעבור כמה זמן מומלץ לחזור על הבדיקה ל TSH?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSH
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/03/2010שלום
מומלץ לחזור על בדיקת TSH כעבור 6 שבועות מהתחלת הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך גבוה וערך נמוך בהעמסת סוכר 100קרן22/03/2010
אני בשבוע 24 להריון. עשיתי היום העמסת סוכר והערכים היו:
צום: 75
60: 191
120: 146
180: 44
לפי הערכים המפורסמים באתרים השונים ישנו ערך אחד גבוה מהנורמה.
לי מפריע במיוחד הערך הנמוך שלגביו אין התייחסות. את התחושה של ערכי סוכר נמוכים אני מרגישה לא מעט במהלך ההריון, לרוב בבקרים והיא מאוד קשה. האם יש דרך להמנע ו/או להתמודד עם הצניחה ברמת הסוכר? האם הצניחה ברמת הסוכר יכולה להשפיע על העובר? האם התוצאות מעידות על סכרת הריונית? מהי המלצתכם?
תודה רבה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/03/2010שלום
אכן ערך אחד מעל הנורמה ולכן את לא מוגדרת כסוכרת הריונית אך כדאי לעקוב.
כדאי לחלק את הארוחות למנות קטנות ושתמיד יכילו חלבון ואז תופחת ההיפוגליקמיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהריוןליליה22/03/2010
שלום רב
אני בהריון שבוע 15 בריאה בד"כ בבדיקות מעקב התגלה:
TSH-6.44
T3 TOTAL-3.01
T4 FREE-14.03
האם לדעתך זה דורש התערבות?
בתודה ליליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה בהריון
ד''ר זהר לנדאו22/03/2010שלום רב,
בהריון מקובל כן להתייחס לערך זה של TSH ולטפל.
רמת ה - TSH בהריון המומלצת הינה סביב ה - 1.5
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוגרנין מוגבר וחשד למחלה גנטיתדניאל22/03/2010
שלום רב,
אני בן 21, סובל כבר כמעט שנתיים ממגוון תסמינים לא ספציפיים. בבדיקת דם לכרומוגרנין A שביצעתי בעקבות הסמקה וסימפטומים במערכת העיכול התגלה ערך מעט גבוה: 107 ננוגרם למיליליטר (טווח נורמה בין 19 ל- 98).... יש לציין שמבנה גופי מרפנואידי (חך גבוה, חזה שקוע, עקמת וכו').... בנוסף, האנדוקרינולוגית שלי בדקה אותי ומצאה בלוטות לימפה מעט נפוחות בבלוטת התריס בצוואר.... יש לציין TSH בדם תקין!!!
האם ישנו קשר בין גידולים נוירואנדוקרינים (CgA גבוה) לבין מבנה גוף מרפנואידי? אם כן, איזו מוטציה גנטית קשורה לכך???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוגרנין A
יש מצב נדיר ביותר שיש בו קשר. במצבים אלו יש ממצאים נוספים המצביעים על הפרעות הורמונליות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון חוסר איזוןפולי3722/03/2010
הי
אני כבר 4 ימים שומרת באדיקות על תפריט שניתן לי עקב סכרת הריון וערכי הסוכר שלי לאורך היום משתוללים. יום אחד בצום יש לי 95, יום אחרי זה 116, שעתיים אחרי ארוחה לפעמים יש לי 95 ופעם אחת יצא לי 173!! למרות שלא היה הרכב שונה של אוכל בסה"כ.
מה זה אומר? האם בהכרח אצטרך להזריק אינסולין? האם יש היום פתרונות נוספים חוץ מאינסולין?(כדורים וכו')
תודה על תשובתך
פולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון
יש הנותנים כדורים בסוכרת הריונית, כך שעליך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי עמדתו בעניין זה.
אני לא נוהגת לתת כדורים בסוכרת הריון ולכן ממליצה על טיפול באינסולין במידה וערכי הסוכר גבוהים מהרצוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה חמורה ביותר .......אלמוני22/03/2010
אני סובל מהשמנה של BMI=36 . אני מאוזן מצוין לפי דברי הרופאים אבל רמות האינסולין שאני מזריק רק עולות ועולות ככל שעליתי במשקל בעקבות הפקסט שהשתמשתי בו במשך 4 שנים. ורק לפני 4 חודשים התחלתי להשתמש באבאפנטין, אבל אני ממשיך לעלות במשקל והאינסולין ממשיך פחות ופחות להשפיע .
רופאי האנדרו שהייתי אצלם אומרים לי שאני מאוזן מצוין ואין לענין פתרון. האם יש דבר שכדאי לנסות כדאי לרדת במשקל ? פעילות גופנית היא לא אופציה כי אני סובל מכאבים מהפיברו .
אבחנות נוחכיות :
סוכרת סוג 1 : מטופלת בלנטוס פעמים ביום * 30 יחידות . המולוג 20 יחידות כפול 3 .
פיברו שמטופל ב גאבאפנטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל לא עובדת. אני רק עולה
אלמוני22/03/2010בבקשה תקראי את ההודעה הייטב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת מידע....
אלמוני22/03/2010לפעמים הבעיה היא כל כך גדולה שאפילו 40 יחידות להומולוג בארוחה לא מצליחים להוריד סוכר כאשר כל מה שאני אוכל הוא כמה פרסות גבינה צהובה וקרקים ו-2 קרקים דיאטטים.( 5 גרם פחמימות כל אחד ) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת והשמנה
לעיתים אצל אנשים עם סוכרת מסוג 1 יש בנוסף תנגודת לאינסולין. נראה כי יש לך תנגודת לפי מינון האינסולין הגבוה שאתה מקבל.
במקרים כאלו אפשר להוסיף מטפורמין לטיפול
אנא התייעץ עם הרופא המטפל שלך בעניין זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רנטע22/03/2010
שלום רב ד"ר
ביתי סובלת מcah לאחרונה הבחנתי (בימים האחרונים) מכתמים כחולים אדומים על העור ברגלים והידיים. היא טוענת שזה לא כואב לה בכלל אפילו לא כאב של מכה יבשה. מה התופעה הזו? האם יש קשר לתסמונת?
בנוסף, יש לה סימנים חדשים על הגב של פיגמט ממש כמו כתם לידה. יש לציין שהיא נוטלת דקסמטזון. ואני ממש לחוצה והיא ממש שוקעת בדיכאון מהמצב. מה התופעה? יש קשר לתסמונת? מה עושים?
אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CAH
נראה לי כי הכתמים אינם קשורים לבעיה, אלא אם מינון הסטרואידים אותו מקבלת גבוה מידי.
התייעצו עם הרופא שלכם, יתכן וכדאי לקחת ספירת דם לראות את רמת טסיות הדם.
כדאי להראות את הכתם גם כן, לא נראה לי כי זה קשור ל - CAH.
אני מבינה ממך כי אתן מאד מתוחות סביב ה - CAH. מציעה לדבר באריכות עם אנדוקרינולוג כדי שיסביר בפירוט במה דברים אמורים. אני מאמינה כי מתן הפרטים יכול מאד להרגיע.
לרב מדובר במצב שאפשר לטפל בו בקלות ולא אמור להיות נטל על המטופל/ת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןרינת21/03/2010
שלום,
עשיתי בדיקה לפרולקטין ויצא 714 (הנורמה59-617) נדמה לי. האם זה גבוהה? מה זה יכול להיות? אציין כי נטלתי תרופות אנטי דכאוניות למשך כמה שנים, אבל הפסקתי לפני 4 חודשים- האם יכול להיות קשר?
מאוד מודאגת...בבקשה ענו לי מהר! תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין
ד''ר זהר לנדאו21/03/2010שלום רב,
רמת הפרולקטין עולה בזמן סטרס (מתח) ואנו רואים רמה גבוהה כמו שאת מציינת לעיתים קרובות.
כאשר יש בעיה עם הפרולקטין בדרך כלל הרמות גבוהות הרבה יותר.
כמובן חשוב לקחת בחשבון מדוע נלקחה הבדיקה, אם במסגרת בדיקה שגרתית קרוב לודאי שהרמה גבוהה בשל במתח הכרוך בלקיחת הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין
רינת22/03/2010אציין כי אני בת 33, הבדיקה לקחה עקב הפרשה מועטה של נוזל שקוף- לבנבן משתי השדיים אבל יותר מצד ימין. כרגע אם לוחצת חזק לעיתים יופיע מעט נוזל שקוף רק מצד ימין. הייתי אצל רופא משפחה והוא מלא הרגיש גושים בחזה המליץ על הבדיקה להורמון והתוצאת היו כפי שכתבתי. האם מדאיג? האם יכול לקרואת גם ללא בעיה בהורמון? האם יכול לקרואת סביב ביוץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין
הפרשה מהשדיים יכולה להיות בשל תרופות, ביניהן תרופות פסיכיאטריות. וכן בשל גירוי מתמיד של הפטמות.
להערכתי בשלב זה כדאי לחזור על הבדיקה, במידה והתוצאה גבוהה להתקדם בבירור.
במידה והמחזורים שלך סדירים נראה כי אין מקום לדאגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח שרוול מפחדת לקחת כדוריםרוזי20/03/2010
פחד לבלוע כדור לסכרת מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת כדורים לאחר ניתוח שרוול
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/03/2010שלום
את יכולה לברר אם ניתן לרסק את הכדורים הספציפים שאת לוקחת. כדאי להתייעץ עם הרוקח והוא יכול לבדוק זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סוכרת?יעל19/03/2010
שלום רב,
אני בת 30, ללא עודף משקל, בת לאב חולה סוכרת סוג 2.
ילדתי לפני כחצי שנה, כאשר בהריון אובחנה אצלי סכרת הריון שאוזנה יפה בדיאטה והתאפיינה בעיקר באפיזודות של היפו (משהו שאני סובלת ממנו כבר שנים).
מאז הלידה הפסקתי לשמור על תזונה לצערי. בבדיקת העמסת סוכר 75 גר' התוצאה היתה בצום 87, ואחרי שעתיים 42. הרופאה אמרה שיש להתייחס לכך כאילו אין סוכרת. A1C עשו לי רק בהריון ולא לאחריו.
לאחרונה התחלתי להרגיש בערבים ובלילות יובש חזק בפה וצמא, ובעקבות השתיה המרובה גם השתנה מרובה... בנוסף גיליתי שאחד מתסמיני הסוכרת הוא החלמה איטית של פצעים, דבר שמאפיין אותי שנים רבות. לאחר שהרגשתי לא טוב מדדתי בגלוקומטר את רמות הסוכר, שיצאו שעה אחרי אוכל 240, ובמקרה אחר 186. בבוקר התוצאה היתה 105.
מה לעשות? כיצד להתייחס לכך?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
לפי הנתונים בגלוקומטר המצב מתאים למצב ביניים בין תקין לסוכרת אך צריך לבצע בדיקות אלו במעבדה ולכלול AIC.
במידה והעמסת סוכר בוצעה לא בחצי שנה אחרונה וכעת עלית במשקל יהיה מקום לשקול שוב ביצועה.
בכל מקרה צמאה מרובה והשתנה מרובה אינן נובעות מערכי סוכר כפי שתארת.
אני ממליצה שתייעצי אם אנדוקרינולוג או עם רופא משפחה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בהריוןהריונית בלחץ19/03/2010
שלום לד"ר,
אני בהריון שבוע 22, מטופלת באלטרוקסין 700 מ"ג בשבוע בעקבות ניתוח להסרת גידול פפילרי קרצינומה לפני 3 שנים (כרתו לי רק את אונה שמאל אבל בכל זאת מטופלת בכדור כדי לדכא את הבלוטה).
עד עכשיו ערכי הבדיקות היו תקינים אבל בבדיקה לפני שבוע התקבלו התוצאות הללו:
TSH = 0.902 (נורמה מ-0.40-4.0)
T3 = 283 (נורמה 84-179 ז"א שיצא לי גבוה)
FT4 = 0.418 (נורמה 0.80-1.90 ז"א שיצא לי נמוך)
זה נראה לי תוצאה לא טובה, בעיקר הFT4 הנמוך. מה המשמעויות שיכולות להיות לזה על העובר ומה כדאי להמשיך ולעשות עם מינון הכדור עד סוף ההריון? אני בצבא והרופא שם לא ידע לענות לי והפנה אותי למומחה אבל יש לי תור רק לעוד חודש ואני מאוד לחוצה!!!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/03/2010שלום
אכן מוזר שרמת FT4 כה נמוכה.ממליצה לחזור על הבדיקה ובמידה וניתן אף במעבדה אחרת.
רמת TSH תקינה (הרי אצלך אף רמוי שתהיה נמוכה יותר) וכמו כן TT3 מוגבר אשר מתאים למצב הריון. כדאי לחזור על הבדיקה ואז להתייעץ עם האנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
הריונית בלחץ19/03/2010תודה.
באם רמת הFT4 נשארת נמוכה מה יכולות להיות ההשפעות על העובר?
התור שלי לרופא רק בעוד חודש ואני רוצה להבין בינתיים את המשמעויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות FT4 נמוכות
קשה לי להגיד לך מהמשעות. כדאי לבצע בדיקת TSH FT4 וFT3 (ולא TT3 אשר לרוב גבוה בהריון)
תלוי ברמת FT3 TSH . בכל מקרה רצוי שרמות FT4 יהיו תקינות בהריון אך קיימים מצבים שלעיתים דוקא FT3 גבוה וFT4 מעט נמוך.
איני יכולה לענות על שאלה זאת ספיציפית לגבייך מבלי לדעת את כל הנתונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה על חולה סוכרת?ליטל18/03/2010
השאלה שלי היא יותר בכיוון האישי של הסוכרת, אינסולין ארוך למשל שמזריקים רק פעם אחת ביום האם זה מקל על החולים שלא צריך להזריק הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין ארוך
ד''ר זהר לנדאו18/03/2010שלום רב,
אין ספק שמתן אינסולין בעל טווח פעולה ארוך יכול להקל מאד ולעיתים טיפול באינסולין זה (כמו הלנטוס) יכול לבוא עם טיפול הניתן דרך הפה.
יש כל מיני שילובים שבאים בחשבון, צריך להתאים את הטיפול למטופל הספציפי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בטיפול תרופתימוריה18/03/2010
חולה בסוכרת סוג 2, בת 47, משמינה בעקבות הטיפול התרופתי ובגלל חוסר היכולת לעשות פעילות גופנית, מעוניינת בהמלצתך לתרופה שיכולה לעזור לי.
בברכה,
מוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
ד''ר זהר לנדאו18/03/2010שלום רב,
אחת הבעיות בטיפול בסוכרת הינה השמנה.
יש לנו היום מספר תרופות שלא גורמות לעליה במשקל ואף לירידה במשקל.
למשל, שתי תרופות חדשות מקבוצת תרופות חדשה יחסית: ביאטה וויקטוזה. התרופות ניתנות בזריקה.
התייעצי עם הרופא שלך, יש אלטרנטיבות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה לא משמעותית במשקל
ענת21/03/2010דווקא מנסיון שלי הירידה במשקל לא כל כך משמעותית בתרופות הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)