מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה -המשךדניאל30/04/2010
שלום רציתי לשאול האם בתסמונת MEN 2B סרטן מדולרי של בלוטת התריס יכול להופיע גם מעל לגיל 20?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MEN 2B
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/04/2010שלום
כן זה יכול להופיע או להתגלות לאחר גיל 20.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לנוירומותדניאל30/04/2010
שלום רב,
רציתי לשאול האם נוירומות מתחת לעפעפיים יכולות להיראות כמו בלוטות חלב???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאורומות
כדאי להפנות שאלה זאת לרופא עיניים. איני יודעת את התשובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי במצב של ס כרת סמויהאיתן30/04/2010
שלום,
אני בן 52 בעל משקל תקין (176/76) , עוסק בספורט אירובי מזה שנים. בשנים האחרונות יש עלייה מתמדת ברמות הסוכר שלי לאחר צום.
ובבדיקה האחרונה גם HbA1C היה 6.1%. שאר המדידות היו בתחוח הנורמה כולל כולסטרול.
26/04/10 | 118
28/03/10 | 116
24/11/09 | 109
31/08/08 | 102
בדרך כלל אינני צורך מתוקים במידה רבה, אולם בחודש האחרון הקפדתי להמנע מסוכר פשוט לחלוטין וניסיתי לאכול מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך ובינוני.
כיוון שבמחסן הכלים שלי לא נשארו כמעט אפשרויות, האם מומלץ להוסיף טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/04/2010שלום,
טיפול מניעתי בסוכרת ניתן לחולים עם סוכר בין 100-125 וערכים לאחר העמסת סוכר בין 141-199.כדאי לבצע העמסת סוכר ואז לשקול טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- parathyroid גבוה וסוכרתצפונית29/04/2010
שלום וברכה,
אני בת 47 סובלת מסכרת 2 ומקבלת אינסולין 80 יח' ביום.
משקלי 100 ק"ג וגובהי 1.60
אני מעוניינת לעבור ניתוח שרוול.
בבדיקות האחרונות שביצעתי התגלה parathyroid 68.1
בנוסף קלציום 10.5
הרופא מאוד הפחיד אותי בטענה כי רמת הparathyroid הגבוהה מצביעה על גוש בבלוטת התריס ואנני יכולה לעשות ניתוח שרוול עד לבירור מלא כי זה יסכן אותי בניתוח.
אשמח לקבל הסבר על התופעה. האם זה מסוכן או שנפלתי על רופא "היסטרי"
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HYPERPARATHYROIDISM
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/04/2010שלום,
לדעתי הכירורג צודק על בירור הPARATHYROID לפני ניתוח שרוול. יתכן ואף כדאי לנתח את הPARATHYROID אשר הנו יחסית ניתוח קטן לפני הניתוח הבריאטרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ואומגה 3לירון29/04/2010
בוקר טוב,
אני בהריון.
נוטלת מידי יום בבוקר אלטרוקסין ובערב אומגה 3.
האם יש בעיה בשילוב הנ"ל?
תודה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ELTROXIN ואומגה 3
לדעתי אין כל בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ואלטרוקסיןלירון29/04/2010
אני לוקחת את האלטרוקסין בבוקר.
עד היום כאשר עשיתי בדיקות דם ל-TSH לקחתי לפני ביצוען את האלטרוקסין.
האם זה בסדר לקחת לפני או שרצוי לקחת את האלטרוקסין אחרי בדיקות הדם?
האם יש השפעה משמעותית על התוצאה מעצם העובדה שלקחתי לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ELTROXIN לפני בדיקות דם
נטילת ELTROXIN לפני בדיקת הדם יכולה להעלות מעט את הFT4 אך לא את הTSH ולכן לא כל כך משנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןלירון29/04/2010
שלום,
אני בשבוע 30 להריון ונוטלת אלטרוקסין עקב תת פעילות שהתגלתה בתחילת ההריון.
עפ"י ההנחיה יש ליטול את הכדור שעה לפני ארוחת הבוקר.
האם זה בסדר ליטול את האלטרוקסין שעתיים ואף יותר לפני ארוחת הבוקר?
(אני בד"כ מתעוררת רעבה בבוקר, כך שנוטלת את הכדור כאשר מתעוררת לפנות בוקר מכל סיבה שהיא כדי שאוכל לאכול מיד עם הקימה...)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ELTROXIN
מספיק ליטול את הELTROXIN כ-20 דקות לפני האוכל וכמובן בכל זמן אחר בצום.
לא חייבים לאכול שעה לאחר הנטילה אלא שאכילה יכולה במעט להוריד את הספיגה בהתאם למזון ובעיקר תרופה שנוטלים ולכן ההנחייה ליטול את התרופה בצום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון03/05/2010הכוונה שאם אוכל כעבור 20 דקות לאחר נטילת אלטרוקסין המזון עצמו יספג פחות טוב ולא האלטרוקסין?
האם מותר לא לאכול כלל יותר משעה מרגע נטילת האלטרוקסין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת ELTROXIN
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/05/2010שלום
אוכל מפריע לעיתים לספיגת הELTROXIN אך ELTROXIN אינו מפריע לספיגת המזון.
את יכולה ליטול ELTROXIN ולא לאכול בכלל משך מספר שעות. התרופה תספג .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותטים29/04/2010
לאחרונה התגלתה אצלי תת פעילות של הבלוטה והתחלתי לקבל אלטרוקסין. בימים האחרונים התחלתי לחוש התנפחות בצוואר, אני מבינה שזה מהבלוטה. אני מוזמנת למעקב ראשוני בעוד 3 ח'. האם התנפחות הבלוטה הינה דבר צפוי? יש מקום לדאגה? כמה זמן בדרך כלל נמשכת ההתנפחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות
ד''ר זהר לנדאו29/04/2010שלום רב,
לעיתים קרובות ניתן לראות "התנפחות" של הצוואר או הגדלה של בלוטת התריס.
לא נראה כי יש מקום לדאגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות והשימוטובעל27/04/2010
בת 55 כבר שנים סובלת מתת פעילות והשימוטו. 10 ימים אחרונים החלו כאבים ואי נוחות בצוואר בצד שמאל מתחת לאוזן ולכל האורך של הצוואר, הרגשת אי נוחות. אני מקבלת אלטרוקצין 5 פעמים בשבוע 50 מ"ג ופעמיים בשבוע 100 מ"ג. תוצאת TSH = 5.59 T4 = 1.3. מקבלת גם ליפיטור 10 מ"ג ולגבי פרופיל שומנים מאוזנת. אגב ויטמין D = 59 מקבלת ויטמין די 10 טיפות וכדור ויטה קל 2 כדורים. מה דעתך על הנ"ל? והרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות
ד''ר זהר לנדאו27/04/2010שלום רב,
ראשית לגבי בלוטת התריס - יש להעלות מעט את מינון האלטרוקסין מאחר ורמת ה - TSH מעט מוגברת.
לגבי הכאבים שאת מציינת - עליך להבדק על ידי רופא כדי לראות אם יש נפיחות/בלוטות לימפה או דבר אחר היכול להסביר את התחושות שאת מציינת. נראה כי התחושות הללו אינן קשורות לבלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים של סוכרתערן27/04/2010
שמעתי על סימנים של סוכרת כמו שתיה מרובה, השתנה, תחושת עייפות ותחושת יובש
סימנים של איזה סוכרת אלו -סוג 1 או 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים של סוכרת
ד''ר זהר לנדאו27/04/2010שלום רב,
אלו סימנים של סוכרת מסוג 1 וגם של סוג 2. הם נובעים מרמת הסוכר הגבוהה בדם הקיימת בכל סוגי הסוכרת.
לפי הסימנים הקליניים לא ניתן להבדיל בין שני הסוכרים של הסוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותדניאל26/04/2010
שלום רב,
אשמח אם תעני לי על השאלות הבאות:
1. יש לי בליטות שומניות קטנות מתחת לעפעפיים ואף בלשון. האם זה מצביע בוודאות על תסמונת MEN 2B???
2. אני בן 21, רמת הקלציטונין בדמי תקינה. האם זה שולל תסמונת MEN 2B?
3. האם גידול נוירואנדוקריני של הלבלב עלול להופיע בתסמונת MEN 2B?
4. יש לי הפנייה לבדיקת (PET CT (GALIUM 68 DOTATOC. האם בדיקה זו בעלת רגישות גבוהה לאבחון גידולים נוירואנדוקריניים בגוף ובפרט תסמונת MEN 2B?
תודה וכל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MEN 2B
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/04/2010שלום
תסמונת MEN 2B הנה פחות שכיחה מMEN 2A .
החשד עולה כאשר קיימים בני משפחה עם אותה תסמונת או מחלות האופיינות לתסמונת.
עד כמה שאני הבנתי פרט למבנה מרפנואידי ונגעים אין לך שום סימן לכך.
רמת קלציטונין תקינה אינה שוללת את התסמונת. ניתן לבצע בדיקה גנטית במידה וקיים חשד לכך או בני משפחה עם אותה מחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH וכניסה להריון - דחוף ביותררינה25/04/2010
שלום אני רוצה להיכנס להריון וTSH שלי יצא 4.59 בבדיקות באחרונות וT4 יצא 11.9 . השאלה היא אם אני צריכה להתחיל טיפול באלטרוקסין כדי להוריד את הTSH או שאני יכולה להיכנס להריון בלי חששות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH והריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/04/2010שלום
במידה ואת לא בהריון ובבדיקה חוזרת עדיין אותו ערך אז לדעתי כדאי להתחיל טיפול בELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכרליאור25/04/2010
אני בן 32 ויצא לי סתם במקרה לבדוק סוכר. פעם אחת לפני חודש ולפני ארבעה ימים. פעמיים יצא לי רמה גבוה. למשל ביום רביעי הבדיקה נעשתה בשעה 13:30 לאחר שכבר מיום לפני בשעה 16:00 לא הכנסתי כלום לפה (מלבד לשתות) והרמה הייתה 114.
למחרת, שוב לא אכלתי משעה 15:00 ולמחרת בבוקר בדקתי ורמת הסוכר הייתה 116.
היום בשעה 12:30 שוב בדקתי ורמת הסוכר הייתה 114
האם זה תקין לבחור בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר
ד''ר זהר לנדאו25/04/2010שלום רב,
רמה בצום בין 100 ל - 125 נחשבת לגבוהה, כאשר מעל 126 בצום נחשב לסוכרת.
כלומר, הרמות שאתה מתאר מעט גבוהות.
כדאי לפנות לרופא המטפל לשקול בדיקות נוספות.
כמובן שאם אתה סובל מעודף משקל עליך לרדת במשקל ולעסוק בפעילות גופנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת תירואיד של העיןמיכל25/04/2010
על רקע השימוטו אובחנה אצלי מחלה עינית והומלץ לשמור על איזון מיטבי של TSH. באיזה ערך של TSH אפשר להסתפק ? (אני מעוניינת לקחת כמה שפחות אלטרוקסין מאחר שהעלאה של המינון גורמת לי לתחושת היפר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת עינית הקשורה למחלת בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/04/2010שלום
בעיקר צריך להמנע מתת פעילות של בלוטת תריס. ההמלצה הנה על TSH בטווח הנורמה. אני הייתי מעדיפה בין 1-3 אך אין לכך הנחיות ברורות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D וסידןדקלה24/04/2010
שלום,
בת 34, בריאה. יש לימחסור בויטמין D . הסידן בדם בנורמה אבל ממש בגבול העליון. האם נטילת ויטמין D בלבד תגרום לי להיפרקלצמיה? מהי ההמלצה במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סידן וויטמין D
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/04/2010שלום
לרוב נטילה של ויטמין D לא תגרום לעליה של ערכי סידן להוציא מקרים נדירים ביותר.
קשה לי לייעץ מבלי לראות את הבדיקות אך נטילת ויטמיןD תוך מעקב ערכי סידן נראית לי כאופציה בטוחה. קיימת חשיבות רבה במתן של ויטמין D ועליה ברמות לטווח הנורמה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)