מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות של בלוטת התריסרינת12/04/2010
אני בשבוע 8, הריון שלישיה.
סובלת מתת פעילות קלה בסביבות 7.5, לאחר אלטרוקסין ה-TSH התאזן וביום של בדיקת ההריון עשיתי שוב ויצאו הערכים האלו:
TSH - 4.56
FT4 - 16.3
FT3 - 3.95
העלו לי את המינון עוד כי הבנתי שאמור בהריון להיות הTSH פחות מ-2.5 ועשיתי בדיקה חוזרת אתמול אחרי 3 שבועות וחמישה ימים ואלו התוצאות:
TSH - 4.75
FT4 - 16
FT3 - 4.19
לא רק שהTSH לא ירד אז אף עלה במקצת, האם זה מסוכן להתפתחות העוברים בשלב הזה, כי עכשיו מתפתח המוח ותת פעילות משפיעה על התפתחות המוח שלהם....
יש לי תור לרופאה רק ביום חמישי ואין אפשרות ליצור איתה קשר לפני, מה לעשות?
אני לוקחת בשישי, שבת, ראשון ושני אלטרוקסין 100 מק"ג ובשלישי, רביעי וחמישי 50 מק"ג.
האם כדאי להעלות את המינון עד יום חמישי שהתאזן יותר מהר כי חבל על הימים האלה ואני לחוצה שזה יעשה נזק לעוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו13/04/2010שלום רב,
רמת ה - TSH המומלצת בהריון הינה כפי שציינת
יחד עם זאת ברמה שיש לך אין סיכון לעוברים.
את בהחלט יכולה לחכות עד יום חמישי לשינוי המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת נעוריםאיבון11/04/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים שאוהבת לשתות די הרבה וגם בגן אמרו לי שהיא שותה.
אני קצת חוששת וחרדה מסכרת נעורים. הבנתי שיש ילדה בגן שלה שגם היתה צמודה לבקבוק ולבסוף גילו שיש לה סכרת נעורים.
נכנסתי לחרדות בנושא והחלטתי לגשת לרופא הילדים שלנו.
במקראה הרופא שלנו היה בחופשה והיה רופא מחליף שהציע לי לעשות לה במקום בדיקת שתן על מקלון.
ביצענו את הבדיקה פעמיים והתוצאות היו תקינות.
בנוסף, יש לי מכשיר בבית למדידית סוכר ביתית (לסבתא - חמתי יש סוכר) ולקחתי דגימה לילדה מהאצבע שעתיים לאחר האוכל. התוצאה הראתה 103. למחרת בבוקר לאחר צום של כל הלילה, המכשיר הראה בפעם הראשונה תוצאה של 137 וניסיתי שוב לאחר מספר דקות והוא הראה 91.
לא ברור לי אולי המכשיר אינו תקין או מזייף.
כששאלתי את הרופא האם לא צריך לעשות בדיקות דם, נעניתי שאין צורך שהרי גם בשתן יש סימנים לסוכר בדם.
השאלה האם מספיקה בדיקת השתן שעשה הרופא בכדי להרגיע אותי שהכל בסדר.
אודה לתשובתכם בנדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
ד''ר זהר לנדאו11/04/2010שלום רב,
לפי מה שאת מתארת הבדיקות תקינות.
נראה לי כי בשלב זה אין צורך לקחת בדיקות דם מאחר ובדיקת השתן תקינה וגם רמת הסוכר שמדדת בבית.
במידה והשתיה המרובה נמשכת כן כדאי לבדוק שוב את רמת הגלוקוז
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת נעורים
איבון12/04/2010שלום ד"ר לנדאו,
א. תודה על תשובתך.
ב. לא ברור לי מה שרשמת בסוף לגבי הגלוקוז.
ג. לפי מה שאני מבינה ממך בדיקת שתן ובדיקה ביתית מספיקה בכדי להיות בשקט ?
אודה לתשובתך
איבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת נעורים
בדיקת גלוקוז הינה בדיקת סוכר.
בהחלט ניתן להסתפק בבדיקה הביתית.
במידה ויש חריגה, יש צורך לפנות לרופא מיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 1אורח11/04/2010
מה הגישה של רופאים כיום לגבי סוכרת סוג 1 (שתלויה באינסולין) מהו האינסולין היעיל ביותר להתחיל איתו או להשתמש בו בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת מסוג 1
התשובה הכי אמיתית: תלוי...
תלוי בגיל, באורח החיים, ברצונו של המטופל
אין תשובה "נכונה" אחת
בכל מקרה צריך להחליט עם הרופא באילו תכשירי אינסולין לטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישה לאינסולין
אורח12/04/2010מה בעניין אינסולין ארוך כמו לנטוס ולבימר הם נכללים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
תכשירי אינסולין אלו ניתנים , כמובן, לסוכרתיים.
כיום, ברב הגדול של מטופלי סוכרת מסוג 1 מתחילים איתם מיד עם האבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת TSHאלמונית10/04/2010
בגלל בעית עודף משקל בילתי מוסברת,עברתי בחמש שנים האחרונות,פעם בשנה בדיקת TSH .
כל הבדיקות היו תקינות כולל בדיקה שלTSH , T4 ו- T3שביצעתי שבוע לפני אולטראסונד צווארי שבו ראו שאני סובלת ממחלת אשימוטו.
ברור שמחלת השימוטו לא הופיעה תוך שבוע.האין זה מראה שבדיקות רמת הTSH לא תמיד מגלות את מחלת השימוטו,אלה אפילו שנים לאחר שהמחלה החלה?
הודה לכם על הסבר לגבי התופעה שקרת לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSH
ד''ר זהר לנדאו10/04/2010שלום רב,
מחלת האשימוטו הינה למעשה דלקת (לא מחיידק) של בלוטת התריס.
במקרים רבים קיימת הדלקת בבלוטה והתפקוד של הבלוטה נשאר תקין.
בדיקת ה - TSH היא מאד מהימנה, מה עוד שאני מבינה שחזרת עליה מספר פעמים.
מחלת האשימוטו לכשעצמה אינה גורמת לעליה במשקל, אלא רק כשיש תת פעילות של בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריוןהילה09/04/2010
אני בהריון שלישיה בשבוע 7+4 ויש לי תת פעילות קלה של בלוטת התריס בערך 7.5 ונוטלת אלטרוקסין כבר שנה והערכך התאזן וכעת משהריתי עשיתי בדיקה והוא עלה חזרה ל7.5 אז האנדוקרינולוגית שלי העלתה לי את המינון ולאחר כמה ימים זה ירד ל4 ומשהו אז היא העלתה עוד קצת את המינון ואמרה לי לבוא אליה בעוד חודש (זה היה לפני 3 שבועות) כעת אני סובלת מבחילות אבל אוכלת אותו הדבר למרות זאת, מאוד מסודר ובריא ובשבוע וחצי האחרונים ירדתי 1.2 קילו, אני חוששת שזה מכך שאולי העלאת המינון גרמה לפעילות יתר של הבלוטה שזה קרה לי בעבר ואני רואה את הרופאה רק בעוד שבוע ורק ביום ראשון עושה בדיקת דם נוספת.
אני יודעת שתת פעילות מסוכנת להתפתחות העובר כי העובר זקוק להורמון ואם לאם יש חסר ועוד במיוחד שיש לי 3 :-) אז זה יכול לפגוע בהתפתחות המוח שלהם ואני חוששת שמא הירידה היא מפעילות יתר ושעוד שבוע של יתר פעילות תגרום גם נזק אחר לעוברים.
האם אכן פעילות יתר יכולה לגרום נזק כלשהו לעוברים בשלב זה של ההתפתחות שלהם?
האם ירידה בתחילת הריון היא טבעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/04/2010שלום
לTSH לוקח כ4 שבועות להגיע ליעד הרצוי ולכן בדיקה בעוד שבוע הוא הדבר הנכון.
בתחילת הריון מעט עודף של ELTROXIN לא מזיק אך מצד שני תת פעילות לא רצויה כפי שאת יודעת.
בהחלט יתכן אבל שהבחילות נובעות מן ההריון דוקא ולאו דוקא מן הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה...
ענת10/04/2010לגבי הבחילות, ברור לי שהן מההריון ולא מהטיפול אבל השאלה שלי היתה אם הירידה במשקל יכולה להיות מההריון ולא מעודף אלטרוקסין כי אני אוכלת אותו הדבר למרות הבחילות ולא מקיאה ובכל זאת ירדתי בשבועיים האחרונים קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהר ה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/04/2010שלום
בדיקות הדם יבהירו עד כה את בפעילות יתר. לא סביר שבמידה משמעותית. יותר סביר שמדובר בתחילת ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי בלוטת התריסאופיר08/04/2010
היום ביצעתי בדיקה לבלוטת התריס
התוצאה 3.16
אני מטופלת פוריות 6 טיפולים כושלים והתוצאה של בלוטת התריס מפעם לפעם רק עולה
אשמח לדעת עם אני צריכה לקחת אלטרוקסין על מנת להוריד את הבלוטה
אני גם עולה במשקל המון בטן תפוחה אולי אני משצינה בגלל הבלוטה כי אני יודעת שיש לזה השלכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה עוד משהו
אופיר08/04/2010אני שייכת למכבי אשמח לדעת עם אתן מכירות אנדוקרינולוד שמבין גם בפוריות שידע למה אני מתכוונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי בלוטת תריס
רמת הTSH שלך תקינה ולכן אינה מסבירה עליה במשקל או הפרעה בפוריות.
קיימת המלצה שערכי TSH בהריון יהיו מתחת ל2.5 . השיקול האם להוסיף כעת טיפול בELTROXIN יהיה תלוי במגמה : האם קיימת מגמת עליה של ערכי TSH ובדיקת נוגדנים. כדאי לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנושא של בלוטת תריס מאחר וגינקולוגים פחות מעורבים בנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אופיר09/04/2010לגביי העלייה כל הזמן שאני עושה בדיקה אני רואה אותה בעלייה
היה בפעם האחרונה 2.5 ועכשיו 3.16 זה ממש מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בTSH
כדאי לחזור על הבדיקה ולהתייעץ עם אנדוקריונולוג לגבי הצורך בהעלאת מינון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרולקטין גבוההאילנה08/04/2010
אני בת 23. לפני כשנתיים המחזור פסק לי. רופא הנשים הרגיע ואמר שהמחזור יחזור. לאחר שהתעקשתי על בדיקות הורמונליות התברר כי רמת הפרולקטין מאד גבוהה בסביבות 3000.
נשלחתי לאנדוקרינולוג ששלח אותי למ.אר.אי והתחלתי בטיפול של קבותרים 0.5. מיד קיבלתי מחזור שממשיך להיות סדיר ורמת הפרולקאין ירדה לנורמה. שאלתי היא עד מתי אצטרך לקחת את הכדור? האם זה הסדיר את המחזור? מה לגבי הריון? האם אפשר להכנס בשלב זה להריון זה לא מסוכן לעובר הקבותרים? מתי אפשר להפסיק את הכדור ולדעת שהכל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטינומה
את לא ציינת אם אכן קיים ממצא בMRI ומה גודלו. בכל מקרה חלק נכבד מן השאלות את צריכה לדבר עם האנדוקרינולוג שלך. לעיתים במידה וערכיPRL תקינים ואין ממצא משמעותי בMRI ניתן להפסיק טיפול בCABOTRIM ולעקוב אחר PRL לאחר כשנתיים. בהריון במידה ומדבור בממצא קטן בMRI או שלא קיים ממצא אז לא נוטלים את התרופה. לגבי שאר השאלות מציעה שתשוחחי עם האנדוקרינולוג המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר=>08/04/2010
לאחרונה גליתי שאני סובלת מהיפוגליקמיה .. אני בת 16 והסוכר שלי בצום 5.3[53] ולאחר 3 ארוחות 73 כל נושא חדש לי .. וזה מתאפיין שאני מאד חלשה אין לי כח ורק לאחר אכילה של סוכרים[סוכריות גומי ושוקולד ..] זה משתפרר מעט אני בדר"כ שומרת על תזונה ירדתי 75 קילו בשנתיים ושאלתי איך צרריך לנהל אורח חיים עם סוכר נמוך על מה צריך להקפיד ואיך לשב סוכרים בתפריט אני שותה עם סוכרזית ושומרת על תזונה דלה בסוכר ובשמנים מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים של סוכר
סוכר של 53 אצל נשים צעירות הנו תקין. השאלה אם ערך זה מלווה בתופעות כגון הזעה, רעד בלבול וכו. האם אכן ירדת 75 ק"ג בשנתיים? באמצעות דיאטה? ניתוח?
כדאי לך לפנות לאנדוקרינולוג לגבי הדרכה יותר ספציפית למקרה שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה משנה.....שוש07/04/2010
באיזה שעה ביום עושים בדיקות לאינסולין וגלוקוזה? אם יש שעה מועדפת או שזה לא משנה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אינסולין וגלוקוז
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/04/2010שלום
הבדיקה מתבצעת לרוב בבוקר בצום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת, אבל.......
שוש11/04/2010עד שעשיתי את הבדיקה בבית חולים השעה כבר הייתה 12:00. רק רציתי לדעת אם זה לא היה מאוחר מדי ושהתוצאות שהתקבלו עדיין טובות למרות שהיה מאוחר מהרגיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
במידה והבדיקות נלקחו בצום אין בכך כל בעיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתסמונת MEN2Bדניאל07/04/2010
שלום רב,
האם התסמונת הגנטית MEN מסוג 2B כוללת גם קרצינואיד במערכת העיכול?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MEN2B
לא CARCINOID יכול להופיע בMEN 1 אך גם אז הוא נדיר אך לא בMEN 2
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קול דק אצל בחור בן 21דניאל07/04/2010
שלום,
אני בן 21, מבנה גופי רזה, יש לי אקנה והקול שלי עדיין לא התחלף לחלוטין (למשל כשאני מדבר בטלפון חושבים שאני בת).....
מה משמעות התופעה הזו? האם זה מעיד על בעיה הורמונולית? (הטסטוסטרון אצלי תקין)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול
במידה וההתבגרות שלך תקינה ורמת TESTOSTERONE תקינה אז לא מדובר בבעיה אנדוקרינית.
אתה יכול להתעייץ עם רופא אאג אך נראה שמדובר בקול שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH בהריוןלירון06/04/2010
שלום,
בשבוע 5 נמצא אצלי:
tsh=4.29, t4=13.5
התחלתי טיפול באלטרוקסין 50 מ"ג 5 פעמים בשבוע (בהמלצת אנדוקרינולוג).
בשבוע 11:
tsh=1.78 ,t3=4, t4=14.3
בשבוע 19:
tsh=2.56 ,t3=3.8 ,t4=12.5
בגלל שהערך TSH עלה על 2.5 התחלתי ליטול 6 פעמים בשבוע
היום, שבוע 26:
tsh=2.69, t3=4 ,t4=13.7
שאלותי הן:
1. האם כדאי להעלות מינון / ליטול 7 פעמים בשבוע 50?
2. האם עליה שכזו ב-TSH, למרות שאני נוטלת אלטרוקסין, היא תקינה?
3. האם העובדה שהתחלתי טיפול רק בשבוע 5 או העובדה שמשבוע 17 הערכים עולים על 2.5 עלולים היו לגרום נזק לעובר?
המון תודה מראש על התשובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH בהריון
התת פעילות שלך היתה קלה וטיפול הוחל מייד כך שלאורך כל הדרך הטיפול שקיבלת מצויין.
בטרימסטר שני ושלישי רצוי TSH פחות מ-3 ואת עומדת בקריטריונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהסופי06/04/2010
שלום רב,
אני בחורה בשנות ה- 30 לחיי בבדיקות דם נמצאו הערכים הבאים:
somatomedin c (igf-1) : 162 ng/l
miu/l 1.8 : growth hormone
האם ערכים אלה תקינים או שיש בעיה של הורמון גדילה נמוך? ומה יכול לגרום לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה
חשוב לדעת מה טווח הנורמה לגיל שלך לIGF-1 . זה מצויין עם תוצאת הבדיקה.
רמת GH בזלית לא אומרת הרבה. היא יכולה אפילו להיות 0 בשעות מסוימות של היום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגים שונים של אינסולין והשפעתםספי04/04/2010
במעבר מNPH לאינסולין ארוך עד כמה ניתן למנוע היפוים,האם יש יתרונות נוספים לשקול מעבר לאינסולין ארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירי אינסולין שונים
ד''ר זהר לנדאו04/04/2010שלום רב,
בתכשירי האינסולין ארוכי הטווח (כדוגמת הלנטוס) אין שיא בפעילות. דבר זה מסייע בהמנעות היפוגליקמיות. בנוסף, זמן ואופי הפעולה שלהם קל לניבוי, בעוד שאינסולין מסוג NPH פחות קל לניבוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןאריאל03/04/2010
שלום,
כמה זמן מאז תחילת הטיפול באלטרוקסין לוקח להרגיש את האפקט שלו? נגיד מבחינת אנרגיה והרגשה כללית......
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
ד''ר זהר לנדאו03/04/2010שלום רב,
ההטבה צריכה להיות מורגשת תוך מספר שבועות בודדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)