פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמות TSH לקראת הריון
    לילי
    24/04/2010

שלום, אני סובלת מתסמונת השימוטו ומזה שנים מצויה במעקב ומקבלת אלטרוקסין. זכור לי מההריון הקודם שלי שלפני ההריון הרופא המליץ לי להוריד את ה-TSH מתחת לערך מסוים (למרות שהייתי בתוך הטווח). כעת אני מתכננת הריון נוסף, האם תוכל להזכיר לי מהו הערך הרצוי? כעת הערך שלי הוא 2.59
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמות TSH לקראת הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמה רצויה של TSH לפני ההריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/04/2010

שלום
    הרמה הרצויה של TSH לפני ההריון ובמשך הטרימסטר הראשון היא TSH<2.5 ובטרימטסר השני והשלישי TSH<3.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ויטמין די
    אורלי
    24/04/2010

שלום,
    לפני 3 חודשים הלגלה לי חוסר בויטמין די 21 כשהמינימום 30. אני גם לוקחת OMEPRADEX כמעט קבוע. רופאה שלי אמרה לי לקחת 2 כדורים ביום ולחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים. עשיתי את זה והתוצאה הייתה 18! איך אפשר להסביר את זה? מה עלי לעשות?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ויטמין די

הוספת תגובה

• חסר ויטמין D

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/04/2010

שלום
    המינון שלקחת לא היה מספיק. ניתן לקחת עד 2000 יחידות ליום ולתקופות קצרות אף יותר. הירידה יכולה להיות מוסברת על ידי עונת השנה: בסתיו וחורף לא נוצר ויטמין D מחשיפה לשמש (דבר אשר מעלה את הרמה באביב , בקיץ ועד חודש ספטמבר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בויטמין די
    נאוה שי
    23/04/2010

שלום רב,
    אני בת 45,חולה בסכרת סוג 2 כ5 שנים.בבדיקות האחרונות נדהמתי לגלות שחסר לי ויטמין D.התוצאה בבדיקה 16.80(25-OHׂ ׂ) כשהטווח התקין 30-100.
    האם זה קשור לתרופות אותן אני נוטלת בקביעות?
    התרופות הן:גלובן,גלוקופאג,סיבסטטיון,בזליפ,אנלדקס,מיקרופירין. כמו כן אני נוטלת תוספים קו אנזים 10 ואסידופולוס.
    בנוסף אני במעקב אולטראסאונד,סביב קישריות בבלוטת התריס.בנתיים אין שינוי בגודל הקישרית
    אשמח לקבל את חוות דעתך.
    בברכה נאווה שי

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בויטמין די

הוספת תגובה

• חסר ויטמין D

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/04/2010

שלום
    לחלק נחכבד מן האוכלוסיה חסר ויטמין D (בשל חוסר חשיפה לשמש) אך לא בשל תרופות לאיזון סוכרת או מחלת בלוטת תריס.
    הטיפול הוא מתן קבוע של ויטמין D.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון בלוטת התריס
    טים
    23/04/2010

שלום
    אני בת 36. התגלתה אצלי תת פעילות. הרופא נתנה לי אלטרוקסין במינון התחלתי נמוך (50), בעיקר עקב מימדי גוף קטנים (שוקלת 40, גובה 1.50). בדיקת המעקב נקבעה לעוד 3 ח'. האם זה לא רחוק מידי? סביר להניח שהמינון יצטרך לעלות, האם זה בסדר שלא אהיה מאוזנת כל כך הרבה זמן?
    האם בסדר לקחת את הכדור עם כוס הקפה של הבוקר?
    תודה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    איזון בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות של בלוטת התריס

ד''ר זהר לנדאו
    23/04/2010

שלום רב,
    לגבי המינון - בדרך כלל זהו מינון מספק, לאור מימדי הגוף שלך.
    בכל אופן, אפשר לבדוק אחרי חודש לראות מה קורה.
    ניתן לקחת האלטרוקסין עם אוכל או שתיה.
    להמנע מלקחת את התרופה עם תכשירי ברזל או סויה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טים
    23/04/2010

תודה על התגובה המהירה. האם ביום של בדיקת הדם לוקחים את הכדור כרגיל. האם כדאי לבצע את הבדיקה בעוד חודש ולא לחכות לעוד 3 ח'? (ניתן לי גם לבצע את הבדיקה לנוגדנים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת תריסיות

ד''ר זהר לנדאו
    23/04/2010

שלום רב,
    במידה ואת לוקחת בבוקר כדאי לקחת אחרי בדיקת הדם. אם בערב זה לא משנה.
    נראה לי כי כדאי לעשות את הבדיקה בעוד חודש.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסוכר עולה בבוקר
    עמוס
    22/04/2010

ד"ר
    שלום

אני חולה לב וסכרת נוטל נובונורום לפני וגלוקומין אחרי במשך היום אני מאוזן הולך לישון עם 84 סוכר וקם 178 סוכר מה עושים למנוע את מעגל זה

תודה
    עמוס.

לקביעת תור
    סגירה
    הסוכר עולה בבוקר

הוספת תגובה

• סוכר בצום

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2010

שלום
    ערכי סוכר בצום בבוקר תלויים ביצור של סוכר בכבד ועל כך בעיקר תלוי מבין התרופות שלך הMETFORMIN. בכל מקרה כדאי לודא שלא קיימת ירידה של סוכר בלילה אשר תגרום לעליה של ערכי סוכר בבוקר. לפני השינה ערך של 84 הנו די נמוך ויתכן וזאת הסיבה לעליה בערכי סוכר.
    כדאי להתעייץ עם רופא סוכרת כאשר אתה מביא עקומות סוכר בצום ולפני השינה של מספר ימים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות
    מיכל
    22/04/2010

שלום,
    לאחרונה עליתי המון במשקל.
    וגיליתי שיש לי שחלות פוליציסטיות,לוקחת אנדרוקור פלוס דיאנה
    אני אוכלת תזונה נכונה,ועושה הרבה פעילות גופנית
    ועדיין לא מצליחה לרדת במשקל
    שמעתי שיש תרופה בשם מטפורמין האם ניתן לקחת אותה בשילוב לגלולות?
    מיואשת:(

לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/04/2010

שלום
    דיאטה ופעילות גופנית הן הבסיס לירידה במשקל. מתן METFORMIN נובע משיקול קליני ולאו דוקא כדי לגרום לירידה במשקל. בכל מקרה הירידה במשקל עם METFORMIN הנה מתונה 1-2 ק"ג ואינה תרופה לירידה במשקל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לחוסר בויטמין D
    דניאל
    19/04/2010

שלום,

אני בן 21, יש לי רמה נמוכה מאוד של ויטמין D והתחלתי לקחת תוספת של הויטמין....

שאלתי היא האם רמה נמוכה של הויטמין יכולה להיות קשורה לפעילות יתר של בלוטת הפאראתירואיד??? אם כן, מה עליי לעשות בנידון???

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לחוסר בויטמין D

הוספת תגובה

• רמות נמוכות של ויטמין D

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2010

שלום
    רמות נמוכות של ויטמין D מאד שכיחות באוכלוסיה. הטיפול כפי שאתה מבקל הוא תוסף של ויטמין Dלעיתים כאשר קיים חסר חמור של ויטמין D רמות PTH (הורמון הפרהתירואיד) עולים אך זאת תגובה תקינה של הגוף ולא מצב של מחלה. בקיצור: רמה נמוכה של ויטמין D אינה נובעת ממחלת פרהתירואיד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצי בדיקת העמסת סוכר 100 גר'
    azzary
    19/04/2010

שלום רב,
    אני בהריון שבוע 24+4. אין היסטוריה של סוכרת לא לי ולא במשפחתי. בסקירה מאוחרת גודל העוברית וכמות מי השפיר תקינים. ביצעתי בדית העמסת סוכר 50 גר' והתוצאה הייתה 137. עקב כך, נשלחתי ע"י רופאת הנשים להעמסת סוכר 100 גר'. ביצעתי את בדיקת הדם הראשונה ( Glucose (B) והשניה (GTT-Glucose 60). התוצאות היו, בהתאמה- 68 (מתחת לנורמה- 70-100) ו- 131 (בנורמה- 100-180). כ- 15 דקות לפני ביצוע הבדיקה השלישית חשתי ברע, התעלפתי ולאחר מכן הקאתי. עקב כך לא ניתן היה להמשיך בבדיקה. לפני קבלת התוצאות, רופאת הנשים המליצה לבצע שנית את הבדיקה, ולקחת כדור פרמין לפניה. אני מאד נרתעת לבצע את הבדיקה בשנית.. לאור התוצאות, האם ניתן להסיק משהו שאולי יכול "לשחרר " אותי ממנה?
    אודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• העמסת סוכר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2010

שלום
    אכן הבדיקה בסקר היתה גבולית. הבדיקות של העמסת סוכר נראות טוב אך לא ניתן לקבוע מבלי לחזור על הבדיקה. זהו נושא שצריך לדון עם הגינקולוגים בעיקר כאלו העוסקים בסוכרת הריון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• januet

שלום רב ,

אימי שואלת לגבי הכדור januet , האם מומלץ לחולי סכרת type 1 לנטול אותו ?
    במקרה של אימי 20 שנה עם אינסולין.
    אימי הבינה שהוא משפר את העיכול ומוריד את הרמת הסוכר לרמה נמוכה יותר .
    האם הוא יכול לעזור במקרה שלה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    januet

הוספת תגובה

• JANUET

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/04/2010

שלום
    נכון להיום לא מומלץ לקחת JANUVIA עם אינסולין.
    בכל מקרה הטיפול הזה אינו מיועד לחולים עם סוכרת מסוג 1.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    רחלי
    19/04/2010

אני בת 58. הגעתי לרופאה אנדוקרינולוגית בתלנונה של תחושת חוסר שקט ולפעמים דופק לא סדיר. הרופאה היפנתה אותי לבדיקת דם לראות את תפקוד הבלוטה והבדיקות תקינות.. במהלך אותו ביקור היא מיששה את הבלוטה וראיתי שרשמה במחשב שהבלוטה מוגדלת. האם אני צריכה לעשות בדיקות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• הגלת בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2010

שלום
    זאת שאלה שצריך להפנות לרופא שבדק אותך. לעיתים כאשר קיימת הגדלת בלוטה מבצעים השלמת בירור באמצעות US צוואר אך כמובן זה לשיקול הרופא הבודק.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו...אכילת מתוקים עם סכרת הריון
    פולי38
    18/04/2010

הי
    אני בשבוע 30 עם סכרת הריון יחסית מאוזנת(שאותרה בשבוע 25) עם גלובן ואינסולין אחת ליום
    עד עכשו שמרתי על תזונה מאד מדוקדקת ללא מתוקים ואכילת פחמימות בכמות הנדרש.
    הערב משהו קרה..לא יודעת מה תקף אותי..אכלתי 3 עוגיות שיש בהן שוקולד, 2 שורות שוקולד פרה וחופן קטן של קרוטונים..
    זה קרה מייד אחרי ארוחת ערב בה אכלתי היום רק חלבונים(בשר) ואני תוהה אם זה בגלל זה. בכל מקרה, מה עושים? האם זה מסוכן? אני מפחדת אפילו למדוד סוכר מהפחד לראות איזה מספר אסטרונומי.
    איך אני מאזנת את זה והאם גרמתי לעצמי או לעובר נזק?
    תודה!

הוספת תגובה

• אכילה מופרזת של פחמימות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2010

שלום
    כפי שציינת הדבר הנכון הוא לבדוק רמות סוכר לאחר האוכל ולמחרת בבוקר. במידה וערכי סוכר גבוהים :את יודעת למה. במידה ומדובר באירוע חד פעמי לא נראה שנגרם נזק אך לגבי פרטים ותדירות המקרה כדאי לדבר עם הגינקולוג העוקב אחרייך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה למחסור בויטמין D
    דניאל
    18/04/2010

שלום רב,

אני בחור בן 21, בבדיקות דם שביצעתי לפני מספר ימים התגלה בדמי מחסור בויטמין D- תוצאה 33.9 (נורמה בין 75 ל- 250). יש לציין רמות סידן ופוספאט בדם תקינות....

מה יכולה להיות הסיבה לערך נמוך של הויטמין בגילי הצעיר? האם זה דורש המשך בירור? האם עליי לקחת כדורי ויטמין D? האם זה יכול להעיד על בעיה בבלוטת יותרת התריס???

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סיבה למחסור בויטמין D

הוספת תגובה

• חסר בויטמין D

ד''ר זהר לנדאו
    18/04/2010

שלום רב,
    בתקופה האחרונה אנו מבצעים בדיקות לרמת ויטמין D לאנשים רבים. לאנשים רבים, בריאים, יש חסר מסויים בויטמין D בישראל ובעולם כולו. חלק מכך נובע מאורח החיים שלנו, רובינו איננו חשופים כמעט לשמש וכאשר חשופים לשמש עושים זאת לאחר מריחת קרמים עם מסנני קרינה. ויטמין D שמקורו ממזון הופך להיות פעיל בחשיפה לשמש.
    אין צורך בבירור נוסף, אלא אם יש בעיה כלשהי המחייבת המשך בירור.
    כדאי שתיקח ויטמין D.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובר פעילות של בלוטת התריס
    עדי
    17/04/2010

שלום רב,

להלן תוצאות אולטראסאונד של בלוטת התריס עקב ערכים בבדיקות דם שמעידים על היפר פעילות:

2.3 ס"מ. מעט מוגדלת , מרקמה בלתי אחיד עם אזורים x 4.4 x 2.1: אונה ימנית: בגודל
    היפו והיפראקוגניים אך ללא נגע מוגדר או שולט.
    אין עדות להסתיידויות פתולוגיות.
    0.7 ס"מ. עם מרקם בלתי אחיד. x 3.2 x 0.8 : אונה שמאלית: בגודל
    כולל מוקד אנאקוגני עד לקוטר 2.3 ס"מ.
    אין עדות להסתיידויות פתולוגיות.
    איסטמוס בעובי 0.6 ס"מ. מרקמו אינו אחיד.
    בלוטות רוק – תת לסתיות תקינות .
    בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות .

האם להכנס ללחץ?

תודה מראש

הוספת תגובה

• בדיקת US

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2010

שלום
    תצוגת הUS לא ברורה (יתכן עקב העתק והדבק שבוצע ) באופן עקרוני אין ממצא המעלה דאגה אך צריך להראות את הUS והתמונות לרופא אנדוקרינולוג המטפל בך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיזינס ובעיות שינה
    גיא
    17/04/2010

בן 42. עד לפני כשנה וחצי הייתי שרוי בסטרס ובמתח במשך לא מעט שנים. לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מסחרחורות (לא מהסוג שהכל מסתובב, אלא יותר הרגשה כמו של שיכור). הסחרחורות נמשכות (ז.א. לא התקפים קצרים). בשכיבה ובשינה זה נעלם. בנוסף, התחלתי לסבול מבעיות שינה (התעוררות לאחר מעט שעות שינה). במשך זמן זה היו תקופות של שבועות בהן הסחרחורת נעלמה ולאחר מכן חזרה בבת אחת. עברתי בירורים שונים, בעיקר מכיוון אף-אוזן גרון (כולל MRI מח, בדיקה נוירולוגית קלינית, בדיקות יציבה שונות וכו.). בדיקות אלו היו שליליות פרט למיפוי מוח ספקט פרפוזיה שהראתה אזורים פוקליים מרובים עם פרפוזיה מופחתת בעיקר באונות פרונטוריאטליות וטמפורליות. הבדיקה הנ"ל מאוד לא מדויקת והנוירולוג החליט שאינה מעידה על כלום. רופא האאג שלי (התמחות בסחרחורות) בחר לטפל בי בקלונקס וגאבאפנטין שפותרים את בעיית השינה שלי אך לא ממש את הסחרחורות אך גם הוא מודה כי הוא לא בטוח בממצאים (שבעיקר מבוססים על מיפוי המוח ועל העובדה שאני סובל מטינטון לא קשה כבר כ 10 שנים). מכוון רופא המשפחה שלי עברתי בירורים שכללו בדיקות דם שונות – כולן שליליות, פרט לויטמין D נמוך (19) שכבר הספיק לעלות ל 28. הסוכר שלי לפני כשנתיים היה 116 אבל מאז הוא ירד ל 99 ו 89. לחץ הדם שלי תקין אך לכוון הגבוה לפעמים. אגב, נבדקו TSH T4 ו T3 שהיו תקינים. לב במאמץ תקין, ואני עוסק בפעילות גופנית. שאלתי היא – האם יש סיכוי שמדובר באיזושהי בעיה אנדוקרינולוגית? למשל אנדרנל? הרופאים שטיפלו בי לא היפנו אותי לכוון זה – אילו בדיקות הייתי אמור לעבור כדי לפסול כיוון זה? איזהשהוא רעיון אחר? אגב, יש במשפחה (לאימי) סוכרת ויתר לחץ דם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיזינס ובעיות שינה

הוספת תגובה

• סחרחורת ובעיות שינה

ד''ר זהר לנדאו
    17/04/2010

שלום רב,
    נראה כי נלקח לך בירור הורמונאלי בסיסי שנמצא תקין.
    התלונות שאתה מציין אינן מחשידות לכיוון בעיה אנדוקרינית.
    אני מציעה לפנות לרופא פנימאי טוב שיוכל לראות את התמונה כולה ולחשוב אם יש צורך בבירור נוסף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה בינוני בפנים
    תומר
    16/04/2010

שלום,

אני סובל מאקנה בינוני בפנים כ3 שנים, כיום אני בן 21.
    ניסיתי טיפול על ידי אור כחול (פוטורתרפיה) סדרה של 10 מפגשים בנוסף לשימוש למשחות שונות מחברה PCA Skin אך לא ניכר שום שינוי משמעותי באקנה.

הבנתי שאקנה על פניי זה תוצאה של הגדלתה של בלוטת החלב אשר גודלת עקב הורמוני אנדרגון
    איזה טיפול ניתן לעשות לעצירת הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה בינוני בפנים

הוספת תגובה

• טיפול בACNE

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/04/2010

שלום
    כדאי להתייעץ עם רופא עור ולפי הצורך טיפול בROACUTANE הנו מאד יעיל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה