מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרתחוה16/04/2010
ד"ר שלום,
רמת סוכר בצום 107 .
האם יש חשש לסכרת?
מה הטיפול הנדרש (ללא תרופות) להוריד את רמת הסוכר?
תודה,
חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2010שלום
הטיפול בנדרש בערכים אלו הם דיאטה ופעילות גופנית.
כדאי גם לבדיקו רמות AIC
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יתר של אלטרוקסין בהנקהאמא15/04/2010
שלום רב, בשל תת פעילות של בלוט התריס אני מטופלת זה שנה ב50 מקג/יום של אלטרוקסין. ילדתי לפני חודשיים ואני מניקה מלא את בי. בבדיקות דם שעשיתי לפני שבוע תוצאות: TSH - 0.06 T4- 16 T3 -4.7 אמנם TSG נמוך אך ההורמונים בדיוק באמצע הטווח. שאלתי, האם אני גורמת איזשהו נזק לבתי כאשר אני מניקה במצב כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSH לאחר הלידה
קיימים שינויים ברמות TSH ושאר הורמונים לאחר לידה בעיקר אצל נשים עם תת פעילות בלוטת תריס.
אני ממליצה מעקב צמוד של אנדוקרינולוג ואז שינויים ובדיקות עד להשגת איזון. זהו הכלל לאחר הלידה.
לגבי נזק לילוד : ממש לא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני לקיחת אינסוליןיעלי15/04/2010
אני משתמשת באינסולין הומלוג ליספרו 3 פעמים ביום ,ובערב באינסולין לבמיר.
כמה זמן אני צריכה להמתין בין זריקת ליספרו אחת לבאה?
כמה זמן אני צריכה להמתין בין זריקת ליספרו לזריקת לבמיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינסולין
טיפול באינסולין הוא אינדיוידואלי לפי ערכי סוכר של החולה ותגובתו לאינסולין.
בכל מקרה: LEVEMIR הנו אינסולין לטווח ארוך ולכן ניתן להזריקו בכל זמן שנקבע ללא קשר לארוחה או לטיפול בLISPRO
לגבי מספר פעמים שנוטלים LEVEMIR עד פעמיים ביום אך בהתאם להנחיות של האנדוקרינולוג המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות אוביטרל וציטוטיד ביחדמודגת15/04/2010
1.היום אני צריכה בערב לקחת מנוגון+ציטוטייד ביחד, כמו בימים אחרונים, ועוד אויטרל לקראת שעיבה מחרתיים
לא מובן לי : ציטוטייד ו אוביטרל ביום אחד?
אלה הם עשים פעולה נגדית..
2. אני משתעלת , האם ניתן לעשות שעיבה ללא הרדמה - יש 3 זקיקים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
נכון יותר להפנות שאלות אלו לפורום גינקולוגי.
אני לא בקיאה בפרוטוקולים של טיפולי פוריות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה אחרי ניתוחאושרי15/04/2010
שלום רב,
לפני מספר שבועות עברתי ניתוח להוצאת מיקרואדנומה מבלוטת יותרת המוח, זאת בעקבות מחלת הקושינג. בבדיקת רמת ההורמונים שביצעתי עכשיו התגלה שכל ההורמונים נמצאים בגבולות התקינים, פרט לקורטיזול הנמוך מאוד (מה שמובן) והורמון הגדילה, אשר רמתו גבוהה(!) מאוד - 12 mIU/L (הגבול העליון של הנורמה הוא 2.4).
מהחומר שקראתי באינטרנט הבנתי שדווקא המצב ההפוך של מחסור בGH הוא הנפוץ אחרי ניתוח כזה. בשום מקום לא מצאתי הסבר או התייחסות לאפשרות של רמה גבוהה של GH
האם התופעה מוכרת ומה משמעותה?
אינני יודע אם זה חשוב, אבל הבנתי שיש קשר בין GH לIGF-1, אשר רמתו אצלי תקינה - 294.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה
הקורטיזול הנמוך אכן מבשר טובות לגבי הניתוח.
רמת GH משתנה במשך היום ורמה גבוהה אינה בעייתית פרט למקרה של גידול אשר מפריש הורמון גדילה אשר נשלל בשל IGF-1 תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריסאלמוני14/04/2010
ד''ר רוזני אברמוף-נס שלום רב,
אני בן 40 לא מקבל תרופות באופן קבוע.עושה ספורט ולאחרונה מרגיש אנרגיות גבוהות ונמוכות.
לפני כחודש ה TSH שלי היה 0.52 ולפני 10 חודשים היה 1.55
בקשתי מרופאת המישפחה לעשות בדיקה של T3 ו T4 בגלל מגמת הירידה,ולא קבלתי אישור אז עשיתי באופן פרטי אתמול בדיקות
בדיקת דם ולהלן התוצאות.
TSH 0.12
THYROXINE T4 FREE BLOOD 1.41
TRIIDOTHRONINE T3 TOTAL BLOOD 147.48
חשוב לי לציין שבבדיקה מלפני כחודש WBC היה 3.1 ירד בהשוואה ל 4.1 מלפני 10 חודשים.
אני מוטרד מאוד מהתוצאות,
אשמח לחוות דעתך בעיניין
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/04/2010שלום
אכן קיימת ירידה בTSH אם כי עדיין לא קיימת פעילות יתר גלויה מאחר וFT4 וTT3 עדיין תקינים (האם FT4 הנו 14 ולא 1.4: מה גבולות הנורמה?)
קודם כל צריך לודא שלא קיימת חשיפה ליוד (אכילת סושי, תוספי מזון או תרופות המכילות כמות גדולה של יוד) אשר מחמירה את המצב.
ההמלצה היא: לבצע מיפוי בלוטת תריס ובסמוך לבצע בדיקת TSH FT4 FT3 ונוגדנים לבלוטת תריס (TPOAB TBAB) ועם התוצאות לפנות לאנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה, להלן תוספת
אלמוני15/04/2010ד"ר רוזני אברמוף -נס שלום רב,
אני מאוד מודה לך על תשובתך המהירה,
T4 FREE BLOOD התוצאה 1.4 שהטווח 0.70-1.80
ב T3 הטווח היה 80-200 שהתוצאה 147.48
אני לא יודע אם לקשור את זה לירידה ב TSH
אבל לפני ככמה חודשים הפסקתי בהסכמת הרופא המטפל לקיחת ליתיוםה שנמשכה 10 שנים.
בזמן לקיחת הליתיוםרמת ה TSH היה תקין ובין 1.3-1.81
מפריעה לי שבימים האחרונים מרגיש יותר את הדופק,גם ישן פחות שעות
כנראה חלק מהסימפטומים של התופעה.
תודה מראש על התייחסותך
שלום
אכן קיימת ירידה בTSH אם כי עדיין לא קיימת פעילות יתר גלויה מאחר וFT4 וTT3 עדיין תקינים (האם FT4 הנו 14 ולא 1.4: מה גבולות הנורמה?)
קודם כל צריך לודא שלא קיימת חשיפה ליוד (אכילת סושי, תוספי מזון או תרופות המכילות כמות גדולה של יוד) אשר מחמירה את המצב.
ההמלצה היא: לבצע מיפוי בלוטת תריס ובסמוך לבצע בדיקת TSH FT4 FT3 ונוגדנים לבלוטת תריס (TPOAB TBAB) ועם התוצאות לפנות לאנדוקרינולוג.
בברכה
ד''ר רוזני אברמוף-נס
מומחית באנדוקרינולוגיה וסוכרת
שלום
בברכה
ד''ר רוזני אברמוף-נס
מומחית באנדוקרינולוגיה וסוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת קטנה
אלמוני15/04/2010ד"ר רוזני אברמוף-נס
אמרת לי לעשות בדיקת דם של TSH FT4 FT3 ונוגדנים לבלוטת התריס בסמוך למיפוי עצמות
הכוונה לפני מיפוי העצמות (לקחתי הפניה לבדיקות הדם והמיפוי מרופאת המישפחה)
כמו כן בהנחיות לבדיקה למיפוי העצמות רשום טסטים דינאמים באנדרוקרינולוגיה
GNRH TEST,ACTH TEST. TRH TEST
רשום שבמסגרת הבדיקה תתבצענה מספר לקיחות דם בזמנים שיקבעו על פי הוראות הרופא המפנה
ולא קבלתי כל הוראות מרופאת המישפחה.
אשמח לדעתך.
אגב רופאת המישפחה הציעה לנהל מעקב בלבד ולא לעבור מיפוי,אך אני מאוד מעריך את דעתך בעיניין ובהחלט אשקול להגיע אלייך לייעוץ בהתאם לתוצאות.
תודה מכל הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
מספר הבהרות:
1. אתה אמור לבצע מיפוי בלוטת תריס ולא מיפוי עצמות.
2. הוראות לבדיקות אשר יוצאות הן אוטומטיות לא קשור לבדיקות הספציפיות ל נוגדנים לבלוטת תריס: THYROID PEROXIDASE AB TPO AND THYROGLOBULIN AB TG AB
3. בהחלט המידע הנוסף של הפסקת טיפול בליתיום מסביר את השינוי ברמות הTSH.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מילים להודות לך
אלמוני17/04/2010ברור שהכוונה למיפוי בלוטת התריס ולא מיפוי עצמות, תודה על ההבהרה.
עוד שאלה אחרונה בהחלט, נראה לי שקצת נסחפתי
האם יש סיבה להמתין למיפוי בלוטת התריס עד מתן תוצאות THYROID PEROXIDASE AB TPO AND THYROGLOBULIN AB TG AB (אגב רופאה כללית הוסיפה גם בדיקת TSI)
ובהתאם לתוצאות להחליט אם לבציע מיפוי או לא ?
אני אודה לך על תגובתך, אני מאוד מוטרד מהעיניין ולצערי לא שקט אולי בשל החדרת יוד
רדיו אקטיבי לגופי ולראות השפעותיו על תפקוד הבלוטה.
אני מתנצל מראש על רצף השאלות.
שבת שלום וחג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מילים להודות ושאלה אחרונה באמת!
אלמוני18/04/2010ברור שהכוונה למיפוי בלוטת התריס ולא מיפוי עצמות, תודה על ההבהרה.
עוד שאלה אחרונה בהחלט, נראה לי שקצת נסחפתי
האם יש סיבה להמתין למיפוי בלוטת התריס עד מתן תוצאות THYROID PEROXIDASE AB TPO AND THYROGLOBULIN AB TG AB (אגב רופאה כללית הוסיפה גם בדיקת TSI)
ובהתאם לתוצאות להחליט אם לבציע מיפוי או לא ?
אני אודה לך על תגובתך, אני מאוד מוטרד מהעיניין ולצערי לא שקט אולי בשל החדרת יוד
רדיו אקטיבי לגופי ולראות השפעותיו על תפקוד הבלוטה.
אני מתנצל מראש על רצף השאלות.
רשמתי את המייל שלי ואשמח ללבוא לייעוץ במידת הצורך לפי תוצאות הבדיקות
חג עצמאות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/04/2010שלום
ניתן לבצע במקביל מיפוי בלוטת תריס ובדיקות דם לנוגדנים. אין צורך להמתין לתשובת הנוגדנים לביצוע המיפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמת כרומוגרנין A ללא טיפולדניאל14/04/2010
שלום רב,
אני בן 21, לפני חודש קיבלתי תוצאה של בדיקת כרומוגרנין A מבי"ח הדסה עין כרם שהייתה 107 (נורמה בין 19 ל-98)
היום קיבלתי תוצאה של הבדיקה מבי"ח בילינסון שהיא 74 (אותו טווח נורמה)....
איך זה ייתכן כזה הבדל בין מעבדות שונות? מה עליי לעשות וכיצד להשלים את הבירור???
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוגרנין
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/04/2010שלום
אתה צריך לפנות לרופא אשר הפנה לבדיקת כרומוגרנין ומה היתה הסיבה לכך.
הבדיקה כעת תקינה והקודמת רק מוגברת במקצת .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי אינסולין?בנימין14/04/2010
אני חולה סוכרת כבר קרוב ל8 שנים, מטופל בכדורים. עשיתי בדיקת a1c והתוצאה הייתה קרובה ל9.5
האם זה הזמן להתחיל אינסולין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/04/2010שלום,
טיפול באינסולין הוא תמיד נכון ובעיקר כאשר רמות הסוכר גובהות למרות טיפול תרופתי.
צריך לראות את הטיפול התרופתי שאתה מקבל, האם קיים עודף משקל וכו. עוד אופציה שקיימת היום הנו טיפול בBYETA או VICTOSA אשר הן תרופות חדשות (אשר גם ניתנות בזריקה) אך יכולות גם לגרום לירידה במשקל ובמידה ולא ניתנות עם GLUBEN או GLUCORITE אינן גורמות לירידות חדות ברמות הסוכר (היפוגליקמיה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
בנימין19/04/2010תודה
התרופות שציינת (בייטה/ויקטוזה) חדשות שעוד אין להן מספיק שנות ניסיון ולכן אני שואל עם אינסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הטריסלנה14/04/2010
שלום! אני בת 33 . ילדתי לפני שנה ו3 חודשים. בבדיקות דם שביצעתי התוצאות היו:
THYROG.ABS 807 IU/ML ANTI TPO - 89.9IU/ML
TSH -6/16 UIU/ML T4 FREE12PMOL/L
ביצעתי גם אולטרסאונד של הבלוטה התוצאות: איסטמוס 0.6 ס"מ מעובה.
בלוטה מוגדלת במידה קלה מרקם בלתי אחיד, מגורגר דיפוזי עם סימני היפרווסקולריזציה בשתי אונות. לא הודגם ממצא גושי וודאי. לא הודגמו ב. לימפה.
יש לי תור לאנדוקרינולוג רק בעוד חודש. אני אודה מאוד אם תוכלו לשלוח לי הסבר לגבי מצבי. אני מאוד מאוד לחוצה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות קלה של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/04/2010שלום,
הבדיקות שלך מראות על תת פעילות קלה של בלוטת תריס ובדיקת נוגנדים חיובית אשר מצביעה על HASHIMOTOS. הUS אינו מראה ממצא משמעותי: מתאים לתהליך הדלקתי אשר הוא הסיבה לתת הפעילות. כדאי לחזור על הבדיקה בהפרש של חודש חודשיים ולראות מה המגמה: האם החמזרה או הטבה ואז לשקול התחלת טיפול בELTROXIN.
במידה ואת בהריון אז קיימת אינדיקציה מיידית לטיפול בELTROXIN מבלי לחכות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות יתר בכפות הידייםדניאל13/04/2010
שלום רב,
אני בן 20, מזה תקופה ארוכה שאני סובל מהזעות יתר בעיקר בכפות הידיים, דבר שמאוד מפריע לי אישית..... יש לציין שבדיקת דם שמהווה סמן לגידולים נוירואנדוקריניים- כרומוגרנין A יצאה חיובית (107 ננוגרם למיליליטר). חזרתי על הבדיקה שנית כדי לאשר את האבחנה!
מה משמעות תופעת ההזעות יתר בכפות הידיים והאם קשורה לגידולים מסוג זה??? מה עליי לעשות וכיצד עליי לטפל בבעיה???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בכפות ידיים ורגליים
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/04/2010שלום
לרוב הזעה בכפות ידיים ורגליים אינה נובעת מבעיה אנדוקרינית.
לגבי בדיקת כרומוגרנין השאלה היא מדוע נלקחה. במידה וקיימת גם עלית ל"ד , כאבי ראש ודפיקות לב לעיתים חושדים בגידול שנקרא PHEOCHROMOCYTOMA אך גם לבירור זה בדיקת כרומוגרנין אינה בדיקת הבחירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין לפני בדיקת דםHila13/04/2010
האם זה בסדר שלקחתי אלטרוקסין לפני בדיקת TSH?
יש לי תת פעילות ומנסה להיכנס להריון (בטיפולי פוריות), אז צריכה לדעת ערך מדוייק. לפי מה שאמרו לי הערך במקרה כזה צריך להיות 1-2 נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ELTROXIN לפני בדיקת דם
ניתן לקחת ELTROXIN לפני בדיקת דם. רמת TSH לא תשתנה אך לעיתים יכולה להיות עליה ברמות FT4 אך בכל מקרה המדד לאיזון הנו TSH אשר אינו מושפע מן הבדיקה בבוקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן צמאיעל13/04/2010
שלום רב,
במבחן צמא שביצעתי נמצאו התוצאות הבאות לגבי אוסמולריות בדם ובשתן:
שעה 08:30
אוסמולריות בדם: 289 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 270-300)
אוסמולריות בשתן: 402 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 50-1500)
שעה 09:30
אוסמולריות בדם: 291 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 270-300)
אוסמולריות בשתן:467 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 50-1500)
שעה 10:30
אוסמולריות בדם: 292 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 270-300)
אוסמולריות בשתן: 532 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 50-1500)
שעה 12:15
אוסמולריות בדם: 292 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 270-300)
אוסמולריות בשתן: 595 בערכי MOSM/KGH2O (ערכי הייחוס 50-1500)
הבדיקה הסתיימה מבלי להזריק ווזופרסין מכיוון שהשתן פסק, לאחר מכן היה לי המשך שתן אך האחות שהיה אחראית על הבדיקה מיהרה לצאת הביתה
האם היה צורך להמשיך את הבדיקה? האם לפי התוצאות הנ"ל יש בעיה של סכרת תפלה ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן צמא
צריך להתחשב גם בכמות השתן היומית אך לא קיימת סוכרת תפלה. עצם הפסקת השתן ועליה באוסמולריות של השתן מעל 500 מעידות על כך שלא קיימת בעיה קשה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן ACTHקרן13/04/2010
שלום רב,
האם יש צורך בהכנה מוקדמת למבחן ACTH? (כמו צום והאם מותרת שתייה?) והאם בימים שלפני המבחן יש צורך בתזונה מיוחדת?
האם לפני מבחן אלדוסטרון ורנין בדם יש צורך בהכנה מוקדמת ותזונה מיוחדת על מנת שלא תשפיע על תוצאות הבדיקה ? והאם באיסוף שתן של 24 שעות לאלדוסטרון יש הכנה אחרת מזאת של בדיקת הדם?
בתודה מראש
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לבדיקות
ד''ר זהר לנדאו13/04/2010שלום רב,
1. לפני מבחן ACTH - אין צורך בהכנות מיוחדות. בחלק מהמרפאות מבקשים לבוא בצום.
2. אלדוסטרון (בדם ובשתן) - יש בעיה בנוכחות נטילת תרופות מסויימות ליתר לחץ דם. בקופות החולים נותנים דף הנחיות לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר ופסחמני12/04/2010
שלום רב,
אני חולה בסוכרת סוג 2, בן 45, לוקח גאלבוס. אחרי פסח רמות הסוכר שלי טיפה עלו (צום= 130).
קרוב משפחה אמר לי לא לדאוג שזה בגלל פסח והמימונה ולחכות אם זה עוד שבוע, הוא גם אמר לי שאי אפשר לסמוך על מכשיר בדיקה ביתי ושיש לא סטיה של משהו כמו 10%.
מה עלי לעשות? האם יש לי מה לדאוג? האם זה נכון שלמכשיר ביתי יש סטייה של 10%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר ופסח
למכשירי המדידה הביתיים יש טווח טעות של 10%.
אותו טווח טעות היה גם לפני פסח....
כנראה שיש עליה בערכי הסוכר שלך, בהחלט יכול להיות בשל אכילה פחות מבוקרת בזמן החג.
במידה והעליה נמשכת גם לאחר שחזרת לתזונה והפעילות הרגילים שלך יש צורך בשינוי של הטיפול.
עליך לפנות לרופא שלך בעניין זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות חריפה של בלוטת התריסחזרתי12/04/2010
שלום רב,
אני סובלת מזה כ- 6 שנים מתת פעילות בלוטת התריס. התחלתי טיפול באלטרוקסין לראשונה בשנת 2007 כאשר רציתי להיכנס להריון. בהתחלה התחלתי לפי הוראת רופא במינון של 50 מ"ג ולאט לאט המינון עלה, כאשר ניכנסתי להריון ב- 2008 , הגדילו לי את המינון ל- 150 מ"ג, במהלך ההריון בלוטת התריס היתה מאוזנת.
לאחר שילדתי, עפ"י הממצאים בבדיקות הדם, תת הפעילות הפכה ליתר פעילות ( להלן התוצאות מה- 30.7.09 - TSH - 0.03 , FT4 - 22.2).
המשכתי ליטול אלטרוקסין במינון של 150, עד שבבדיקות דם חוזרות מה- 26.11.09 התקבלו התוצאות הבאות : TSH - 41.26, FT4 - 16.2.
רופאה אנדוקרינולוגית העלתה לי את המינון ל- 200 מ"ג ביום, בתקופה זו ניכנסתי להריון שני (אשר נגמר בהפסקת הריון יזומה).
מאז אני נוטלת אלטרוקסין 200 מ"ג. לאחרונה ביצעתי שוב בדיקות דם ולהלן התוצאות מה- 7.4.10 - TSH - 111.51 , FT4 - 5.3.
הבנתי שהממצאים האחרונים מאוד מפחידים, ושזה מראה על תת פעילות חריפה,-
1 . האם עלי לפנות לאנדוקרינולוג להעלאת המינון ?
2. מה המשמעות של הממצאים הללו?
3. למה יש קפיצות כאלו מתת פעילות ליתר פעילות וחזרה מתונה כ"כ לתת פעילות?
מצטערת על האורך ואודה למענה
אודה מאוד למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
הבדיקות שלך מעידות על תת פעילות של בלוטת התריס.
מוזר לי שערך ה - TSH כל כך גבוה תוך כדי טיפול במינון אלטרוקסין שאת מציינת.
לעיתים יש מעבר מיתר לתת פעילות של הבלוטה (או להיפך). זהו דבר מוכר וידוע.
את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)