פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חשד לתסמונת MEN 1- התייעצות דחופה!!
    דניאל
    14/09/2009

שלום רב,

אני בחור בן 21, וסובל כבר למעלה משנה מתסמינים מגוונים חוזרים ונשנים, הייתי אצל הרבה רופאי משפחה בפרט ורופאים מקצועיים בכלל, אך עדיין אין כל אבחנה למחלה הכרונית ממנה אני סובל!!....

בין התסמינים ובדיקות המעבדה הרלוונטיות ניתן למצוא: קורטיזול חופשי מעט גבוה בשתן (105), פרולקטין מעט גבוה (509), מחסור בברזל ובפריטין ללא אנמיה, בילירובין מוגבר עד 2.8 שעיקרו בלתי ישיר ללא עלייה באינזימי כבד אחרים (רופאיי חושדים בגילברט- קשה לי להאמין לעובדה זו), בנוסף נמצא סינוס טכיקרדיה (עד 130 פעימות לדקה- לעיתים רחוקות פלפיטציות), לחץ דם היה בעבר גבולי (סביבות 130/80 וכעת מעט נמוך (115/70), אקנה קשה מזה זמן רב (שנים רבות), הזעות יתר בכל הגוף ובמיוחד בידיים, נשירת שיער מאסיבית, גזים, צואה בוצית עד 3 פעמים ביום, רגישות ברום הבטן, רגישות בבטן התחתונה, תחושת פעפוע נוזלים במעי, חולשה ועייפות ניכרת, ירידה במשקל וחוסר תיאבון, פרוטאינוריה קלה+ המטוריה מיקרוסקופית+ מוקוס מוגבר בשתן המלווה בקצף רב בשתן, אדמומיות לעיתים על העור ללא גרד,אובבסיה, אי שקט, הפרעות שינה, בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי, לעיתים טשטוש ראייה, סחרחורות קשות, כאבים בחזה בין צלעיים (צילום חזה תקין), ובשרירי הצוואר, איבוד עניין בפעילויות שיגרתיות עקב ייאוש וחוסר אונים ממצבי, לעיתים אשלגן נמוך, CPK גבוה (ייתכן ובגלל החוסר אשלגן), א.ק.ג תקין, באקו לב נמצא מפרצת של המחיצה הבין עלייתית שלדבריי הקרדיולוג זה חסר משמעות קלינית, בבדיקת CT בטן שערכתי (ללא הזרקת יוד עקב רגישות לחומר) נמצא הכל תקין פרט לוריאנט אנטומי עם IVC מורחב, CT מוח תקין (לא נצפתה בלוטת ההיפופיזה), בנוסף אני חש זרמים/עקצוצים בידיים וברגליים, לעיתים דם גלוי בצואה (בדיקת צואה לדם סמוי תקינה, CEA 1.2), בנוסף בשנה האחרונה היו לי מספר אירועי חום נמוך ממושך שנע עד 38 מעלות כולל הצטננויות, צמרמורות, חיוורון, תכיפות במתן שתן וכד', בנוסף יש לציין כי רמת הלימפוציטים בדמי כל הזמן יורדת....

אשמח לדעת מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור ולהגיע סוף סוף לאבחנה? האם יש צורך בבדיקות אנדוסקופיות? האם בקפסולת וידאו למעי הדק? האם MRI מוח? האם ייעוץ גנטי?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    חלק מן התסמינים יכולים להיות מסוברים ע"י סטרס:כגון קורטיזול וPRL מוגבר.
    קשה לקשוראת כל התמונה לתסמנות ספציפית.
    אתה צריך לדעתי רופא פנימאי טוב שירכז את הבירור שלך.
    אני לא יכולה לחוות דעה על לאור ריבוי תסמינים ובבסופו של דבר בדיקות תקינות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת

שלום
    אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא. משקל 60 קג גובה 1.77 יחסית רזה.
    בכושר גופני טוב.
    מזה שנים מבצע כל שנה שנתיים בדיקת דם תקופתית והבדיקות תקינות חוץ מ:

טריגליצרידים בצום של כ 250-300 וחומצה אורית של כ 8-9.5למרות שלא אוכל הרבה איברים פנימיים ובשר.
    LDL=70 HDL=40 כולסטרול כללי=150 CRP=0.01 נמוך

בעקבות דיאטה של הורדת כל המתוקים ל 1ביום, ירדו הטריגליצרידים לכ 200
    והחומצה אורית ל כ 8. הרופא אמר שיש אנשים שיש להם בעיה מטבולית עם זה ולעקוב.
    כמו כן ציין שעלול להיות לי גם סוכרת כי יש קשר לטריג'.

הסוכר שלי היה 70-80 כל השנים. בשנתיים האחרונות 85,88 בצום של 12 שעות.
    בבדיקות לפני חצי שנה ושנה וחצי HBA1C יצא 5.7 ,5.8

בחודש האחרון, במידה ואני אוכל קצת יותר מתוקים נניח 2-3 כדורי שוקולד, 2 פרוסות עוגה וכו'
    אני מרגיש אחר כך תחושת בחילה קלה וכמה שעות תשישות.אציין שלפני חודש כמה ימים לפני שהתחושה החלה היה לי 3 ימים קשים של חוסר שינה ומתח עצום בעבודה.

ביצעתי היום בדיקת סוכר ב 5 שעות צום ויצא 97.
    ברצוני לשאול האם תחושת הבחילה והעייפות בעקבות אכילת מתוק עלולה להיות סימן ראשון שמתחילה אצלי סוכרת? זה סביר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת

הוספת תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    התמונה הקלינית שלך מתאימה לתסמנות המטבולית למרות שאינך שמן.
    הבדיקות שלך אינן מעידות על סוכרת. לגבי הבחילה לאחר מתוקים יתכן וזה נובע מעליה משמעותית באוסמולריות במע עיכול אך אין זה מעיד על סוכרת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "עליה באוסמולריות של מערכת העיכול??

תודה על תשובתך

כתבת לי שהבחילה לאחר מתוקים עלולה להיות מ"עליה באוסמולריות של מערכת העיכול"
    במה מדובר? מה המשמעות?
    זה מחלה? צריך לפנות לבירור בנושא?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "עליה באוסמולריות של מערכת העיכול??

תודה על תשובתך

כתבת לי שהבחילה לאחר מתוקים עלולה להיות מ"עליה באוסמולריות של מערכת העיכול"
    במה מדובר? מה המשמעות?
    זה מחלה? צריך לפנות לבירור בנושא?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם. תודה :)
    שלי
    13/09/2009

דוקטור שלום רב. האם תוכלי להביט בתוצאות?האם הכל תקין?

בנוסף - לגבי תת-פעילות בלוטת התריס -
    קראתי שלפעמים קשה לאבחן בעיה זו, ושיש סממן נוסף לאיבחון הבעיה הקשור בטמפרטורת הגוף בבוקר עם היקיצה. שהממוצע של 3 בדיקות רצופות צריך להיות מעל 36.5 מעלות. האם זה נכון? מה אמורה להיות טמפ' של אישה בת 35? והאם הטמפ' מושפעת מגלולות? המד חום שלי הראה 36.3, 36.4 וגם 36.1 ...

hemoglobin a1c% - 5.4%

antinuclear ab - negative

thyroglobulin ab - 20 iu/ml

lg-e total - 4.4 iu/ml

tsh - 3.05 miu/l

t3-free - 4.2 pmol/l

t4-free - 13.5 pmol/l

תודה מקרב לב!
    יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם. תודה :)

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    בדיקות הדם שלך תקינות וגם החום שלך תקין
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזול גבוה בשתן
    דניאל
    13/09/2009

שלום רב,

אני בן 20 ונשלחתי לביצוע איסוף שתן שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי והתוצאה גבוהה מהנורמה (103- נורמה בין 9 עד 90)....

מה משמעות הדבר וכיצד ניתן לטפל בבעיה???

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזול גבוה בשתן

הוספת תגובה

• קורטיזול מוגבר בשתן

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    כדי לאבחן שאכן מדובר בעודף של קורטיזול אז צריך לראות שהשתן נאסף 24 שעות ולא יותר מכך וניתן להשלים את הבירור ע"י בדיקות נוספות (בדיקת קורטיזול ברוק) או ביצוע מבחן דיכוי של קורטיזול לאחר מתן DEXAMETHASONE
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות לאחר לידה-המשך מה-9/9
    הילי
    13/09/2009

לד''ר רוזני אברמוף-נס,

תודה רבה על התשובה, עכשיו יותר ברור מה עבר, ועדיין עובר, עלי..

רק עוד שאלה, 50 אלטרוקסין ביום דווקא עשה עודף פעילות, את אומרת שאולי בגלל הדלקת זה עשה עודף פעילות ועדיף להמשיך לקחת 50 כל יום ? (כי כשלקחתי יום כן יום לא 50- היה לי תת פעילות tsh כמעט 15..)
    אני במעקב של אנדוקרינולוגית, אבל היא לא הסבירה לי את העניין של לאחר ההריון..
    האם זו הדרך של כולם ניסוי וטעיה של מינון אלטרוקסין..??? או שיש דרך אחרת ?
    האם כדי לחפש רופא/ה אחרת ?
    כרגע (על דעת עצמי לפי אינוטאיציה..) לוקחת 3 ימים 50 , יום הפסקה, 3 ימים 50, יום הפסקה וכן הלאה.. אבל לא יודעת אם נכון מה שעושה, או אם משנה במשהו..

אשמח לשמוע את חוות דעתך,
    ושוב המון המון תודה,
    הילה.

הוספת תגובה

• תירואידיטיס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    קשה לי לייעץ לגבי מינון. חשוב לעקוב אחר רמות בעיקר בשלבים אלו כל שלושה ארבעה שבועות ולהתאים את מינון הELTROXIN בהתאם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לסוכרת והשמנה
    דורון
    13/09/2009

האם השמנה בעת הזרקת אינסולין נגרמת בעקבות השיאים ושאלה שניה-אינסולין ארוך טווח כמו לנטוס יכול למנוע את הבעיה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לסוכרת והשמנה

הוספת תגובה

• אינסולין והשמנה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    הזרקת אינסולין גורמת לעליה במשקל במספר מנגנונים: שיפור איזון סוכרת (פחות סוכר יוצא בשתן), האינסולין הנו הורמון מטבולי: גורם לבניית שריר וצבירה של שומן, וכמו כן גורם לאגירת נוזלים. עוד סיבה שניתן למנוע אותה הוא החשש מהיפוגליקמיה.
    סוגי האינסולין הבזלים גורמים לפחות עליה במשקל יתכן מאחר וגורמים לפחות ירידות סוכר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה

דורון
    15/09/2009

לפי מה שהבנתי לנטוס ולביר מאזנים למשך כל היום (לביר קצת פחות ממה שהבנתי) אבל ניתן להגיע לאיזון טוב ולמנוע השמנה אם מזריקים את האינסולין פעם אחת ביום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה

ד''ר זהר לנדאו
    16/09/2009

שלום רב,
    בשימוש בתכשירי האינסולין ארוכי הטווח יש פחות נטיה להיפוגליקמיות ולכן פחות נטיה לעליה במשקל. ניתן להגיע לאיזון טוב עם שימוש בתכשירים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קו דיוואן וסכרת
    יונית
    13/09/2009

האים התרופה להורדת לחץ דם ,קו דיוואן , עלולה לגרום לעלית ערכי גלוקוז בדם?

לקביעת תור
    סגירה
    קו דיוואן וסכרת

הוספת תגובה

• CO DIOVAN

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    התרופה CODIOVAN הנה תרופה מצויינת לאיזון ל"ד ולDIOVAN יש גם תפקיד בהגנה הכליתית אצל חולה סוכרת.
    הCO הוא בעצם תוספת של DISOTHIAZIDE אשר עלול לעלות רמות סוכר ולכן משתדלים לתת מינונים קטנים של התרופה : בין 12.5 מ"ג ועד 25 מ"ג שזה מה שהתרופה מכילה.
    למרות האפקט הקל לעליה של רמות סוכר, טיפול זה הנו טיפול מקובל ויעיל לאיזון ל"ד אצל חולי סוכרת. לשיקול הרופא המטפל והשאלה אם העליה של הסוכר אכן נובעת מהתוספת של CODIOVAN
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    שיפי
    11/09/2009

שלום,

בצפייה אקראית בתוכנית טלוויזיה שעסקה בסכרת גיליתי להפתעתי שאני בעלת סימפטומים רבים.עיינתי בתוצאות של בדיקות דם שערכתי לפני מספר חודשים ובבדיקת סוכר (שנערכה ללא צום)התוצאה שהתקבלה היא 88.קראתי באחד האתרים שעוסקים בנושא שבבדיקה ללא צום הערכים של חולי סכרת הם גבוהים מ-200.האם זה אומר שאני לא צריכה לעשות בדיקה נוספת או שעדיף לעשות בדיקה מחודשת?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• סימפטומים של סוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/09/2009

שלום
    ערך של 88 הוא תקין בין אם בצום ובין אם לאחר האוכל. האבנה של סוכרת מתבססת על סוכר בצום של 126 ומעלה ובנוכחות סימפטומים מעל 200. זה לא אומר שחייב להמצא ערכים מעל 200.
    הסימפטומים לעיתים לא אופיינים רק לחולי סוכרת ולכן כדאי לבדוק גם אפשרויות אחרות לגבי הסימפטומים.
    בכל מקרה כדאי לבדוק גם סוכר בצום ולראות איפה את עומדת אך הסיכוי שיש לך סוכרת הנו קטן מאד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים

שיפי
    12/09/2009

נרגעתי מעט...הייתי שמחה אם יכולת לציין ממה עוד יכולים להיגרם הסימפטומים שלי(יובש בפה,הליכה תכופה לשירותים,עייפות,רעב פתאומי)כך שיהיה לי משהו ממשי אותו אוכל לבקש מהרופא לבדוק(פעם אחרונה שהתלוננתי על זה הוא שלח אותי לבדיקת שתן)תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנוביה במקום אבנדיה
    דני
    11/09/2009

אני חולה סכרת מזה 15 שנה. מאוזן טוב ע"י שני חצאי גליקומין, 2 נובונורום ו 1 אבנדיה כל יום. בבדיקות האחרונות 118 גלוקוז A!C 5.3
    בגלל אנמיה חריפה רופאת המשפחה הציעה להחליף את האבנדיה (שאני לוקח 3 שנים) בתרופה ג'נוביה וכך לשמור את האיזון בסוכר יחד עם מניעת החמרת האנמיה והסיכון ללב. בגלל קריאטנין גבוה מהנורמה (1.4) נאמר לי שלא רצוי להוסיף גליקומין במקום האבנדיה.
    האם גנוביה היא תרופה שפועלת בדומה לאבנדיה?
    מה דעתך על המלצה זו?

תודה דני

לקביעת תור
    סגירה
    גנוביה במקום אבנדיה

הוספת תגובה

• גנוביה במקום אבנידה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/09/2009

שלום
    אני בהחלט מסכימה עם ההחלטה.
    דבר נוסף ממליצה לבדוק אם אתה לא סובל לעיתים מיפוגליקמיה. מצד שני הAIC של 5.3% יתכן ונובע מהאנמיה . מה היה הערך הקודם? AIC טוב מידי תוך טיפול בNOVONORM צריך לודא שלא קיימת היפוגליקמיה.
    לגבי METFORMN אפשר לחשב CREATININE CLEARANCE ולהעלות מינון METFORMIN
    דרך הפעולה של JANUVIA וAVANDIA אינה דומה ולכן אתה צריך לעקוב אחר ערכי סוכר בתקופה הקרובה.
    לגבי האנמיה, בנוסף להפסקת AVANDIA יש מקום לבירור מקיף, במיוחד אם ההמוגלובין ירד לאחרונה ונטלת את הטיפול 3 שנים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור היפוגליקמיה

דני
    13/09/2009

תודה על התשובה המפורטת.
    כיצד לבדוק אם הנובונורום גורם להיפוגליקמיה? בדיקות הדם הביתיות שאני עושה כל בוקר הן יציבות לאורך השנים האחרונות (בין 100 - 120) ועד כה לא הרגשתי במהלך היום משהו חריג, למעט עייפות שאני מייחס בד"כ לאנמיה.

האם יתכן ש A1C הוא נמוך בגלל האנמיה שנמשכת אצלי הרבה שנים עוד לפני שהתחלתי לקחת אבנדיה?

תודה דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    קודם כל אם קיימת תחושה של היפוגליקמיה (רעב, רעד הזעה) לאחר נטילת NOVONORM : בין כשעה ועד 5 שעות לאחר נטילת הכדור. אפשר לבדוק רמות סוכר כשעתיים לאחר האוכל מידי פעם ולראות מה הן הרמות .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר
    שרית
    10/09/2009

שלום רב,

אני בהיריון בשבוע 28 מטופלת באינסולין, כרגע ללילה בלבד.
    הופניתי אתמול ע"י רופא נשים לבדיקת אקו לב עובר.
    יש תור רק עוד חודש, אז אהיה ב"ה בשבוע 32.
    האם זה רלוונטי בשלב כה מתקדם? האם יש מקום וצורך להקדים?

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עובר

הוספת תגובה

• אקו לב עובר

ד''ר זהר לנדאו
    11/09/2009

שלום רב,
    נראה שכדאי לבצע את הבדיקה בהקדם, כדי לשלול בעיות מהותיות במבנה הלב.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    הדס
    10/09/2009

בעבר אובחנה תת פעילות של בלוטת התריס ואחרי שנמצא מינון מתאים של אלטרוקסין 200 מק"ג בכל יום היה שיפור ומצב בלוטת התריס היה מאוזן למשך תקופה ארוכה.(מבצעת כל שלושה חודשים בדיקות דם למעקב), כמו כן נמצאו קשריות בבדיקת אולטרא סאונד של הבלוטה וזה היה גבולי גם בעניין זה המליצה הרופאה לערוך סריקה שכזאת אחת לשנה. לפני כשבועיים נתקפתי כאבי בטן עזים ופניתי למיון בבית החולים שם אובחנה דלקת בלבלב כתוצאה מחסימה. אבנים בכיס המרה.
    לאחר שמונה ימי צום מוחלט לא שתיה ולא אוכל (נוזלים דרך הווריד - באינפוזיה) כאשר במהלך האישפוז נאמר לי שיש צורך בכריתת כיס המרה בגלל אבנים בכיס המרה. חזרתי הביתה עם המלצה לבדיקה mrcp ובדיקות דם כלליות. אחת הבדיקות כללו גם תפקוד בלוטת התריס
    ולהלן התוצאות:
    t3 free 4.0
    tsh 0.12
    t4-free 20.6
    הנני מבינה שמצב הבלוטה שמשהו השתבש באיזון של בלוטת התריס. לפי רמת הבנתי מתת פעילות ליתר פעילות.... האם זה בגלל הסטרס שעברתי האיזון הופר, או שמא יש לבצע התערבות במינון התרופתי???
    אשמח לקבל המלצתך.
    בברכה,
    הדס א

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר זהר לנדאו
    11/09/2009

שלום רב,
    נראה כי המינון אותו את נוטלת גבוה. מציעה לחזור על הבדיקה ולהתייעץ עם הרופא שלך לגבי שינוי המינון.
    כדאי לציין כי יתר הפעילות הינה במידה קלה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות לאחר לידה
    הילה.
    09/09/2009

היי,
    לפני הלידה היה לי תת פעילות והייתי מטופלת ב-50 מק"ג אלטרוקסין 4 פעמים בשבוע.
    בהריון הגדילו לי לכל יום 50 ופעם אחת בשבוע 100.
    לאחר הלידה המשכתי ב- 50 כל יום. אך לאחר בדיקה ה-tsh היה קטן מ-0.3 (במשך 3 חודשים ! לאחר ההריון) הורידו לי את המינון ליום כן יום לא 50- כמעט כמו שלקחתי לפני ההריון. עשיתי לפני כשבוע בדיקה (אחרי חודש וחצי) ונחרדתי ! ה tsh היה קרוב ל 15 !
    כרגע חזרתי לקחת כל יום 50 אבל מפחדת שיחזור לעודף פעילות.. האם יעזור לקחת יומיים 50 ויום לא וכו? האם יכול להיות פיתרון בין לקחת כל יום או לקחת יום כן יום לא?

מה עושים כדי לאזן שוב? האם זו הדרך היחידה לאזן את הבלוטה, ניסוי וטעיה??
    האם אולי צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג המומחה לתחום בהריון ולאחריו?
    האם אפשר לעזור ע"י ממשהו טבעי?

אשמח לשמוע חוות דעת ועצות,
    תודה רבה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות לאחר לידה

הוספת תגובה

• THYROIDITIS

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/09/2009

שלום
    התהליך שעברת אחרי לידה הוא מוכר וידוע ונקרא POSTPARTUM THYROIDITIS אשר שכיח אצל נשים אשר סובלות מהשימוטו הגורמת לתת פעילות קלה.
    בשלב הדלקת הורמון אשר בכל זאת נוצר בבלוטה "נשפך" לדם וגורם לפעילות יתר, במיוחד עם התוספת של ELTROXIN. לאחר מספר חודשים הדלקת חולפת והבלוטה חוזרת למצב הרגיל או חמור מעט יותר של תת פעילות.
    לא סביר שכעת מינון של 50 מיקרוגרם יגרום לתת פעילות.
    קיימת נטיה להשנות הדלקת לאחר הלידות הבאות.
    תמיד טוב להיות במעקב של אנדוקרינולוג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור גוף + עפעפיים
    שלי
    09/09/2009

דוקטור שלום.

אני בת 35.

לפני כחודשיים התחלתי לשים לב כי העור שלי בכל הגוף נראה לא טוב. כאילו שהוא הזדקן בפתאומיות, השתנה בבת אחת. העור נראה מקומט. אני רואה ממש פסים על העור+עור מקומט. בכתפיים, רגליים, זרועות, ברכיים. באיזור הברכיים הופיעו פתאום 4 שטחים קטנים של עור מקומט ורפוי.

בנוסף, הנקבוביות עור בכל הפנים שלי פתאום נראות גדולות יותר ורבות יותר. זה בולט במיוחד במצח והרקות.

ביצעתי בדיקות דם רגילות לפני 4 חודשים והכל היה תקין.

כמו כן, לאחרונה, בשל בעייה זו + בעיית עפעפיים עליונים נפוחים מזה 7 חודשים, הייתי גם אצל רופא עור. ביצעתי בדיקות דם והכל יצא תקין.
    (הבדיקות:HEMOGLOBIN A1C%, ANTINUCLEAR AB,LG-E TOTAL,THYROGLOBULIN AB,TSH,T3-FREE, T4-FREE)

מה זה יכול להיות? אני מאוד מתוסכלת משתי בעיות אלה.
    איזה עוד בדיקות עליי לבצע? לאן עליי לפנות?

אני נוטלת גלולות למניעת הריון (יסמין) מזה 13 שנה! אולי יש קשר??
    אולי חוסר ויטמינים?
    אלרגיה?

מבקשת עזרה
    תודה תודה תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    עור גוף + עפעפיים

הוספת תגובה

• פרט נוסף ...

שלי
    09/09/2009

מבדיקה לפני מספר שנים, יש לי שחלות פוליציסטיות, וזו הסיבה לנטילת הגלולות, שמבטלת את ביטוי האקנה הקשה בפנים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עור

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/09/2009

שלום
    נהגת נכון כאשר התייעצת עם רופא עור בנדון.
    חשוב לשלול תת פעילות בלוטת תריס אשר אני מבינה נשלל.
    אם את לא שקטה את יכולה להראות את הממצאים לרופא עור נוסף ולודא אם הוא מתרשם ממחלה או משינויים רגילים אשר חלים עם הגיל. לא הייתי מאשימה את הגלולות בכך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך דר' רוזני. האם תוכלי

שלי
    10/09/2009

להביט בתוצאות?

hemoglobin a1c% - 5.4%

antinuclear ab - negative

thyroglobulin ab - 20 iu/ml

lg-e total - 4.4 iu/ml

tsh - 3.05 miu/l

t3-free - 4.2 pmol/l

t4-free - 13.5 pmol/l

מודה לך מקרב לב!
    יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות תפקוד בלוטת התריס
    הילה
    09/09/2009

שלום רב,
    לפני כשנתיים נמצאה אצלי קשרית בבלוטת המגן לאחר בדיקת דם בה נמצא TSH קטן מ0.03.
    בשנתיים מאז הומלץ לי כל הזמן לעבור ניתוח להסרת חצי מהבלוטה (לא טופלתי בכדורים מכיוון שהגבתי אליהם לא טוב).

היום, לאחר שנתיים ולאחר שהרגשתי שהתחושות הרעות גוברות (הסחרחורות, חוסר האיזון, הרעד ואפילו בעיות ראייה ונשירת שיער), חזרתי על הבדיקות (פעמיים נוספות) ונמצא שהT4 גם חורג מהרצוי- 8.2 (עד כה , הוא היה בטווח הרצוי).
    הT3 מאוזן עכשיו (4.78), אבל בשנים האחרונות , היו מספר פעמים שהוא עמד על ממוצע של 7.

עתה נאמר לי שאין מקום לניתוח והסרת חצי מהבלוטה ואני ממתינה להוראות להמשך טיפול ומעקב.

אני מבקשת לדעת האם זה הגיוני וסביר לעבור ממצב של יתר פעילות למצב של תת פעילות??
    האם זה טוב שלא נותחתי עד כה?
    מה דרך הטיפול הרצויה כרגע?

(זה נורא מתסכל...)
    תודה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות תפקוד בלוטת התריס

הוספת תגובה

• הילה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/09/2009

שלום
    לא כל כך הבנתי את השתלשלות הדברים ומדוע חשבו על ניתוח. למה לא יוד רדיאואקטיבי?
    האם בוצע אז מיפוי ומה התוצאה?
    מה הTSH כעת?
    ישנם מצבים של פעילות יתר אשר לאחר מכן יכולים להפוך לתת פעילות (כגון מחלת GRAVES או דלקת של בלוטת תריס).
    אני מציעה לך לשוחח עם האנדוקרינולוג המטפל שלך ולקבל את ההבהרות בנושא
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH

הילה
    10/09/2009

תודה.
    TSH אחרון 0.06.
    בשנתיים האחרונות המליצו על ניתוח כי אמרו שהיוד "יהרוג" את כל הבלוטה ואילו אצלי הקשרית ממוקמת רק בצד אחד.
    לגבי מחלת GRAVE , קראתי שהיא מתאפיינת דווקא בפעילות יתר.לא?

אני בהחלט אפנה גם לרופא המטפל שלי,אך קיוויתי להגיע עם יותר מידע.

תודה רבה ושבת שלום
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי

הילה
    10/09/2009

סליחה, שכחתי לציין שהמיפוי הראה שמדובר בגידול שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/09/2009

שלום
    במדיה ומדובר בקשרית חמה שמרכזת את היוד יותר מאשר שאר הבלוטה אז הסיכוי לתת פעילות הוא קטן יותר מאשר בGRAVES וכדאי לשקול טיפול בI131 למרות שגם טיפול כירורגי מקובל.
    עוד שיקול הוא גודל הקשרית: במידה והיא מאד גדולה אז כדאי ללכת על כירורגיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לסוכרת!!!!
    גנאדי
    08/09/2009

שלום רב,
    לי קוריאם גנאדי וכימעט שנתים אני מקבל זריקת אינסולין 26 יחידות פעמיים ביום וגם כדורי glocomin 850 פעמיים ביום ואני בן 46.והסוכר שלי נא בין 100-160 .השאלה שלי היא עם יש לי סוכר 112 לדוגמא אני צריך להזריק אינסולין הוא שלא?ואם כן באיזה כמות?

תודה,גנאדי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לסוכרת!!!!

הוספת תגובה

• הזרקת אינסולין

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/09/2009

שלום,
    לא ציינת את סוג האינסולין שאתה מקבל אך באופן עקרוני גם אם סוכר תקין אתה צריך להזריק אינסולין אחרת הוא יעלה לאחר האוכל או במשך היום.
    אני לא יכולה לנקוב במספר יחידות של אינסולין שאתה צריך להזריק. זהו נושא שאתה קובע עם הרופא אנדוקרינולוג/סוכרת מטפל לפי עקומות הסוכר שלך, סוג אינסולין וכו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה