פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• A1C
    שיר
    08/09/2009

רציתי להבין יותר על הבדיקה הזו
    האם נעשית לשני סוגי סוכרת , איך בודקים, מה התוצאות שאמורות להיות תקינות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    A1C

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• A1C

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/09/2009

שלום
    בדיקת AIC בודק את איזון הסוכרת בשלושה חודשים אחרונים ללא קשר לסוג הסוכרת.
    תקין (אדם בריא) הערך הוא עד 6%
    לחולי סוכרת בהתאם לטיפול ולנסיבות רצוי פחות מ7%
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה וסוכרת
    לירון
    07/09/2009

בעלי בן 45 עם משקל יתר כבר שנים , מתקשה לשמור על דיאטה ולמרות שאני מכינה אוכל בריא בבית, לפחות פעם בשבוע הוא קונה לעצמו משהו מאוד לא בריא בעבודה
    אביו חולה סוכרת 2 כבר שנים ומאוזן עם לנטוס ושומר באדיקות על דיאטה
    אני מפחדת שבעלי יגיע למצב של סוכרת ואז יהיה לו יותר קשה
    מה ניתן לעשות? למי ניתן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה וסוכרת

הוספת תגובה

• השמנה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/09/2009

שלום
    כדאי שבעלך יעשה בדיקות דם ויבדוק רמת וסוכר, שומנים ובדיקת ל"ד. לעיתים הפרעה באחד המדדים האלו מהווה תמריץ לאורח חיים בריא יותר.
    כדאי שבעלך ישוחח עם רופא או איש מקצוע בתחום אשר יסביר שעם הסיפור המשפחתי סיכוייו לפתח סוכרת בעתיד גדולים.
    שינוי הרגלי חיים הוא דבר חיוני בעיקר לגבר בגיל 45 אך ההחלטה על שינוי הרגלי חיים היא בראש ובראשונה של בעלך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביאטה וסל התרופות
    ליאור
    06/09/2009

האם הזריקה ביאטה נמצאת בסל התרופות כיום?
    שמעתי בעבר כי כן אולם במכבי נמסר לי כי לא.
    מה נכון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביאטה וסל התרופות

הוספת תגובה

• ביאטה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/09/2009

שלום
    ביאטה עדיין לא בסל תרופות אך הביטוחים המשלימים של הקופות משתתפים במימון של התרופה.
    במכבי המחיר שלה הוא 50% ובכללית מושלים קיימת הנחה של 25%.
    אני לא יודעת מה קורה עם מאוחדת ולאומית וניתן לברר בקופות

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ANA חיובי והשימוטו - האם יש קשר?
    עדי
    03/09/2009

מזה שנה וחצי שיש לי כאבי פרקים ולמרות שתוצאות הבדיקה של ANA שהראתה - 1:320 POS התקבלו מזמן הראומטולוגית לא אמרה לי דבר על כך אלא חשבה שהכאבים קשורים בתת פעילות בלוטת התריס. הבעיה היא שאלטרוקסין לא העלים את הכאבים.
    היום ממש במקרה האנדוקרינולוג - שאצלו אני במעקב בגלל השימוטו - הפנה את תשומת לבי לתוצאות (לאחר ששוב התלוננתי על כאבי פרקים שאיני יודעת את מקורם). האם עלי לחשוש מלופוס?
    שקיעת דם מואצת גם היא מופיעה בכל הבדיקות. האם יש קשר? האם יש קשר בין השימוטו ל ANA?

מעניין שגם רופא המשפחה (שגם אצלו אני לצערי מבקרת לא מעט בגלל כלוסטרול), לא אמר לי דבר.
    אני מאוד מודה לך

הוספת תגובה

• השימוטו וANA חיובי

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/09/2009

שלום
    הקשר בין השימוטו וANA חיובי הוא מעצם היותן שתי המחלות מחלות אוטואימוניות וכאשר אחת המחלות קיימת השכיחות להופעת השניה גדולה יותר מאשר באוכלוסיה ללא מחלות אוטואימוניות אך אחת לא גורמת לשניה או משפיעה על השניה.
    לאבחנה של LUPUS נדרשים מספר מדדים ולא רק נוגדנים חיוביים אשר יכולים להופיע במגוון מחלות. לגבי השאלה האם יש לך LUPUS או לא את צריכה לפנות לראומטולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    אירנה
    03/09/2009

שלום רב
    כבר שנה וחצי אני ממשיכה לעלות במשקל (המשקל שלי היום 73 קילו,גובה 1.60)ולא מצליחה לרדת למרות שאני אוכלת כמויות קטנות של אוכל,בנוסף אני סובלת מנשירת שיער,העור שלי מאוד יבש לאחרונה,ואני מרגישה מאוד חלשה
    עשיתי בדיקות דם והתוצאות שלי הן:
    TSH-0.38
    T4 - 12.8
    T3 - 4.4
    1.הייתי רוצה לדעת את הסבר התוצאות ואם יש לי בעיה של בלוטת התריס
    2.בנוסף רציתי לשאול אם קיימות בדיקות נוספות (חוץ מדיקת דם) שבודקות את כל המערכת אנדוקרינ. ושינויים הורמונלים,כמות יוד בגוף,מאחר ואני מרגישה חסרת אונים מול הרופאים שלא מתייחסים ברצינות לסימפטומים שאני מתארת.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• עליה במשקל

ד''ר זהר לנדאו
    03/09/2009

אירנה שלום,
    נראה כי אין לך בעיה בבלוטת התריס.
    לגבי נשירת השיער, אפשר לבדוק רמת ברזל בדם מאחר ולעיתים יש חסר ברזל.
    הרבה אנשים מציינים בפניי כי תוספי מזון שונים עוזרים בעניין נשירת השיער.
    בנוסף אני מציעה לעשות פעילות גופנית מספר פעמים בשבוע.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת 1 או2
    עדנה
    02/09/2009

שלום
    אני בת37. התגלה אצלי ביולי שעבר רמת סוכר של 130.
    לאחר תזונה מאוזנת הורדתי ממשקלי כ- 10 קג(היום משקלי 57) ולמרות זאת רמות הסוכר עלו.
    לפני כחודש הוחלט לתת לי קלוקופז 3 פעמים ביום אך עקב הקאות הוחלט לאחר מספר ימים להפסיק הטיפול והוחלף בגינוביה.
    אני נוטלת את הכדור בבוקר כבר שבוע אך רמת הסוכר בבוקר לפני האוכל ברמה של 200 ואין תזוזה.
    האם יתכן שזו סוכרת סוג 1 ?
    או שעלי להמתין בסבלנות עד שהכדור ישפיע, כמה זמן?
    מה המלצתך?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת 1 או2

הוספת תגובה

• סוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/09/2009

שלום רב
    יתכן ואת שייכת לקבוצה הקטנה שנקראת סוכרת מסוג 1 אשר מתפתחת לאט ובגיל מבוגר.
    מה שמדריך את הטיפול בסוכרת היא התגובה. הייתי אומרת שאם ערכי סוכר לא יורדים מתחת ל200 בעוד שבוע עם JANUVIA יהיה מקום לעבור לקבוצה אחרת כגון GLUCORITE או AMARYL ובמידה ואין תגובה מספקת אז לעבור לאינסולין.
    אפשר גם לבדוק נוגדנים אשר אופיינים לסוכרת מסוג 1 והייתי ממליצה על ביצוע של US בטן : במטרה לדמות את הלבלב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פזית
    02/09/2009

מהו NPH? האם נחשב ליעיל או פחות יעיל לעומת אינסולין ארוך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• NPH

ד''ר זהר לנדאו
    02/09/2009

ה - NPH הינו אינסולין בעל טווח השפעה ארוך יחסית. שיא פעילותו כ - 6 עד 8 שעות לאחר ההזרקה. אז יש לו שיא בפעילותו. משך פעילותו כ - 10 שעות לערך.
    אינסולין ארוך (כדוגמת הלנטוס והלבמיר) פעיל במשך 24 שעות.
    כל תכשירי האינסולין יעילים, אך יש שוני ביניהם: זמן הפעילות וקיומו של שיא בפעילות, כמו כן ביכולת לצפות את תבנית הפעילות שלו.
    במקרים רבים מטופלים מעדיפים שימוש באינסולין ארוך הטווח בשל הנוחות בשימוש ופחות סיכון להיפוגליקמיה.
    כיום, תכשירי האינסולין הארוכים אינם מאושרים בהריון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי אינסולין

פזית
    03/09/2009

אז במידה ואיני מתכננת הריונות עדיף להשתמש בלנטוס או למיר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי אינסולין

ד''ר זהר לנדאו
    03/09/2009

שלום רב,
    אני סבורה כי השימוש בתכשירי האינסולין הללו נוח ובטוח יותר מאשר ב - NPH
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאוכרומוציטומה והיריון -קצת דחוף לי
    לימונית
    02/09/2009

שלום,

אני נמצאת בבירור של פיאוכרומוציטומה ומתכננת היריון ב-IVF, (למעשה כבר עשיתי מספר ניסיונות והפסקתי רק לצורך הבירור). אני מבוגרת, בת 43.3, עדיין לא ילדים, ולחוצה מאוד מה יקרה אם....
    מכיון שהיחידה בה אני מטופלת יודעת מהעניין, אמרו לי שאני צריכה להביא אישור שאין לי.

רציתי לדעת מה קורה אם מגלים שיש לי את בעיה הזו מבחינת ההיריון:
    האם מותר/אסור להיות בהיריון?
    האם פשוט צריך להיות תחת טיפול מסוים ומיוחד?

אציין שבדיקות מעבדה שעשיתי אינן תומכות במחלה, אם כי איסופי השתן נעשו שלא כנדרש (לא מצליחה לאסוף את כל השתן), אך בכל מקרה הן רחוקות מאוד מלהיות גבוליות, הערכים ממש בתחתית הסקאלה.

מחר, 3/9/09 אני עושה סי טי בטן ואדרנלים שאמור לסגור את סוללת הבדיקות, ולכן הפחד הגדול שלי.

אודה מאוד לתשובה מהירה.

לימונית

הוספת תגובה

• פאוכרומוציטומה

ד''ר זהר לנדאו
    02/09/2009

שלום רב,
    במידה ויש פאוכרומוציטומה ההריון, הלידה והמהלך סביב הלידה עלולים לסכן את בריאותך בצורה חמורה.
    אנא סיימי את הבירור ופעלי בהתאם.
    אנא זכרי כי פאוכרומוציטומה הינה מחלה נדירה יחסית ולפי דברייך אין לכך עדות. הסמנים מעודדים מאד!
    שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    אן
    02/09/2009

היום בדקתי סוכר לאחר ארוחת בוקר.בערך שעתיים לאחר הארוחה והמדד הראה 166 .האם זה אומר חשד לסכרת?
    בתודה: אן

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• סוכר לאחר ארוחה

ד''ר זהר לנדאו
    02/09/2009

שלום רב,
    אין רמה סטנדרטית של ערכי הסוכר לאחר ארוחות. במידה והרמה גבוהה מ - 200 מג' לדציליטר, הרי מדובר בסוכרת.
    לגבי הערך שאת מציינת - תלוי אחרי איזו ארוחה, אם מדובר בארוחה עשירה מאד בפחמימות או לא.
    כדאי לקחת רמת סוכר בצום ולשקול ביצוע העמסת סוכר לפי הצורך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינסולין?
    שרית
    02/09/2009

שלום רב

אני בהיריון , שבוע 27, שני הריונות קודמים עם סוכרת מטופלת באינסולין.
    ההיריון הזה שונה מהאחרים - עד כה לא נזקקתי לאינסולין, כמו בשלבים המוקדמים של שני ההריונות הקודמים, והשליטה במשקל מצויינת.
    ערכי הסוכר הנמדדים עומדים בציפיות.
    הבעיה היא שאני מתעוררת עם סוכר יחסית גבוה.
    אתמול לדוגמא שעה אחרי ארוחת ערב היה לי 96 (סלט גדול עם גבינה צפתית ויוגורט רגיל).
    היום בבוקר מדדתי וקמתי עם 112.
    אני שותה בבוקר קפה ואוכלת רק בסביבות 09:00 ושעה לאחר מכן הסוכר תקין.
    מרפאת הסוכרת אצלי רוצה לתת לי 4 יחידות ללילה על מנת שבבוקר הסוכר יהיה מתחת ל- 95.
    אני בשלב זה לא רוצה להתחיל עם האינסולין. משקל התינוק תקין וגם המשקל שלי.
    אם הרמה אינה חריגה לאחר ארוחת בוקר - למה אני צריכה את האינסולין?
    למה חשוב שזה יהיה פחות מ-95 למהלך הלילה?
    ברור לי שברגע שאתחיל להזריק - מכאן זה רק ילך וידרדר - גם הסוכר וגם המשקל.
    אודה לחוות דעתך בנושא.
    רפואה שלמה לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    אינסולין?

הוספת תגובה

• סוכרת הריון

ד''ר זהר לנדאו
    02/09/2009

שלום רב,
    נראה כי יש מקום להתחיל טיפול עם אינסולין ארוך לפני השינה.
    בתקופה האחרונה יצאו מספר מחקרים אשר הראו כי רמות הסוכר בנשים בהריון (ללא סוכרת) נמוכות יחסית וכי יש חשיבות רבה לשמור על ערכי הסוכר המומלצים.
    הן מבחינת גודל העובר , הלידה והסיבוכים סביב הלידה וכן יש לכך משמעות על בריאותו של העובר בהמשך חייו.
    את בשלב די מתקדם של ההריון, ונראה כי את שומרת על תזונה נכונה.
    אני סבורה שכדאי להתחיל טיפול, לשמור על תזונה דלה יחסית בפחמימות וכך תמנעי מעליה לא רצויה במשקל.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שרית
    03/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH גבוה בהריון
    חלי
    02/09/2009

אני בשבוע 8 אחרי IVF עם שני עוברים. מטופלת ב-100מ"ג אלתרוקסין (כל יום כדור) עקב תת פעילות הבלוטה עוד לפני ההריון. בבדיקה אחרונה TSH -6.2 T4 -13.5 T3 -3.3
    לא הצלחתי לקבוע תור דחוף לאנדוקרינולוג (רק בעוד שבועיים) האם יגרם נזק בהתפתחות העוברים בזמן הזה??? האם מומלץ להעלות מינון ואם כן בכמה?

לקביעת תור
    סגירה
    TSH גבוה בהריון

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס בהריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/09/2009

שלום
    לא יגרם ננזק בלתי הפיך אך כדאי כבר להעלות מינון ELTROXIN
    ממליצה שתוסיפי 200 מיקרוגרם לשבוע (הווה אומר פעמיים בשבוע 200 מיקרוגרם ושאר ימים 100 מיקרוגרם או 4 פעמים בשבוע 150 מיקרוגרם ויומיים 100 מיקרוגרם ובדיקת TSH כל 4 שבועות.
    כמובן מעקב הדוק של האנדקורינולוג שלך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות אסטל 35
    מיכל
    01/09/2009

שלום !!
    הייתי אצל הרופא שלי והוא נתן לי מרשם לגלולות אסטל 35 עקב שיעור יתר .
    בעלון ההדרכה של התרופה כתוב להתחיל לקחת מהיום ה-1 של המחזור , כל יום למשך 21 ימים ואז לעשות הפסקה של 7 ימים שבמהלכה יתרחש המחזור .. אז השאלה שלי אם אני גם צריכה לעשות את ההפסקה של ה- 7 ימים או שאני לא צריכה לעשות הפסקה , בגלל שאני לוקחת את הגלולה עקב השיעור יתר ?
    שאלה נוספת - חייב לקחת את הגלולה לאחר ארוחה או שזה לא משנה ?

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות אסטל 35

הוספת תגובה

• גלולות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/09/2009

שלום
    לוקחים את הגלולות במשך 21 יום ועושים הפסקה של שבוע ברוב הגלולות ללא קשר לסיבה למתן גלולות.
    אפשר לקחת גלולות עם וללא אוכל
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ..

מיכל
    02/09/2009

שאלות נוספות -
    אם המחזור שלי נמשך 4 ימים אני עדין צריכה לחכות שבוע ואז להתחיל בסבב נוסף או שאחרי ה- 4 ימים אני ממשיכה לקחת ?

אחרי כמה זמן בערך אני רואה שיפור מבחינת השיעור יתר ( אסטל 35 ) ?
    ואיך בדיוק מתבצע התהליך הזה ? השיער מהגוף נושר ? או שאחרי טיפול בשעווה / סכין הצמיחה יותר איטית ?
    בכמה אחוזים יש שיפור מבחינת השיער בגוף ובפנים ?
    ועוד שאלה -
    האם זה משפיע גם על השיער של הראש ? תהיה לי שם נשירה ?

תודה רבה מראש :]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי ??

מיכל
    04/09/2009

זה חשוב לי !

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/09/2009

שלום
    גם אם המחזור ימשך 4 ימים ההפסקה היא של 7 ימים ללא קשר לימי הדימום.
    לגבי השיעור הטיפול דוקא מפחית נשירת שיער מהראש אך מפחית שיעור ""גברי" הווה אומר בפנים, בטן ידיים וכו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך דוקטור .. המשך -

מיכל
    04/09/2009

אבל לא ענית לי לגבי אחרי כמה זמן אני מתחילה לראות שינוי?
    חודש ? חודשיים ? יותר ?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/09/2009

שינוי לגבי פצעים (ACNE ) שלושה חודשים
    שיעור (צמיחה איטית יותר בין 6-12 חודש
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו וזפק
    מוטי
    01/09/2009

אם יש לי את מחלת השימוטו, האם זה אומר שבשלב מסוים יהיה לי גם זפק?

אם אני לוקח את הכדורים לפי הוראת הרופא, האם ייתכנו סימפטומים נוספים, או שאני יכול לחיות בבריאות עד 120?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו וזפק

הוספת תגובה

• השימוטו

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/09/2009

שלום
    חלק מחולי השימוטו סובלים מזפק בעוד שלמיעוטם יש בלוטה מאד קטנה (אטרופית).
    לרוב חולי השימוטו אין זפק בולט אלא תיתיכן הגדלה קלה של בלוטת תריס ובעיקר הסיכוי לפתח תת פעילות של בלוטת תריס הוא גדול יותר מאשר באוכלוסיה ללא השימוטו אך גם תת פעילות לא חייבת להתרחש.
    בהחלט יתכן ותגיע לגיל 112 ללא מחלת בלוטת תריס. לגבי 120 זאת כבר שאלה אחרת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת tsh גבוהה
    טל
    31/08/2009

שלום, לפני 3חודשים עברתי ניתוח בלוטת התריס בעקבות קרצינומה פפילרית.בבדיקות דם ראשוניות לפני הניתוח רמת הtsh שלי היתה מעל 200! הרופאים אמרו שכנראה ויש לי אשימוטו שגרם לסרטן.באותה תקופה למדתי ועבדתי כך שעייפות מבחינתי היתה בגלל אלו ולא בגלל מצב בריאותי קלוקל. הייתה לי תקופה לפני כחודש וחצי שרמת ה tsh היתה מעל ל1000! בגלל שהפסקתי עם האלטרוקסין לקראת הטיפול ביוד.כעת אני על tsh 112 ולוקחת 150 מ"ג. הרופאים אמרו שאני קרוב לוודאי סובלת מתת פעילות בלוטת התריס שגרמה לאשימוטו מבלי לדעת קרוב ל 3 שנים.בדיעבד האם ועד איזו רמה תת הפעילות פגעה בי במובן הקוגניטיבי? והאם זה הפיך? (אני חוששת שזה פגע בי בתאים במוח, אני מרגישה קושי רב בריכוז ומחשבה כללית איטית, האם זה קשור?)
    האם יש עוד מקרים קשים של תת פעילות כזו?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת tsh גבוהה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/08/2009

שלום
    באמת מקרה לא שגרתי של תת פעילות.
    למרות מינונים של 150 מיקרוגרם של ELTROXIN רמות TSH מוגברות. מה לגבי FT4 וFT3?
    אני מבינה שהתת פעילות לא קיימת מילדות. מעניין שלא ניתן לדכא את ערכי TSH.
    לגבי פגיעה קוגניטיבית: כאשר קיימת תת פעילות של בלוטת תריס יכולה להיות פגיעה קוגניטיבית הפיכה. פגיעה בלתי הפיכה יכולה להתרחש בחיים עובריים ובילדות עד גיל שנתיים אשר אני מבינה אין זה המקרה.
    אתה כמובן במעקב אנדוקריני עקב הבעיות המרובות וכך צריך להיות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר בשתן
    חנן
    30/08/2009

בבדיקות שתן שבצעתי לאחרונה ,(ובדיקה חוזרת בגלל המימצא,) התגלה סוכר בשתן -50.סוכר בדם באותו מועד 89 ובעבר בסביבות 100-103.מה משמעות ממצא הסוכר בשתן. ?בעברי סוכר "סמוי" בהריונות.האם זה מצביע על בעיה כליתית?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר בשתן

הוספת תגובה

• סוכר בשתן

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/08/2009

שלום
    הסוכר בשתן בעצם מבטא את רמות הסוכר גם מספר שעות לפני בדיקת הדם.
    סוכר יוצא בשתן כאשר הרמות עולות מעל 170 מ"ג ויתכן וזה קורה כשעה לאחר האוכל ולכן המצאות של מעט סוכר בשתן.
    את יכולה לעשות העמסת סוכר עם בדיקת רמות סוכר כעבור שעה ושעתיים.
    במידה והפגיעה היא כליתית אז לרוב קיים גם חלבון או ממצאים נוספים בשתן.
    אני לא יודעת מה הכוונה של סוכר סמוי. האם סוכרת הריונית? המצאות סוכר בשתן?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה