מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSH גבוה - לפני נסיעה לחו"לומוטי30/08/2009
שלום
עשיתי בדיקת דם לאחרונה ובתוצאות נראתה רמה גבוהה של TSH:
11.99.
רמת הFT4 נראית תקינה:
16
אין נתונים נוספים.
נראה לי שאני מרגיש חלק מהסימפטומים של תת-פעילות בלוטת התריס אך הם לא מפריעים לי לפעילות תקינה.
רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקות דם נוספות ואני אמור לקבל תוצאות ביום שלישי.
קבעתי כבר תור לאנדוקרינולוג ליום חמישי.
הבעייה העיקרית שלי היא שעוד שבועיים אני טס לחו"ל לחופשה של חודש.
זה מאוד מדאיג אותי שהבעייה יכולה להחריף.
רציתי לדעת האם כבר בפגישה הראשונה עם האנדוקרינולוג הוא יתן לי כדורים (אם יש צורך) או שזה דורש סדרה של בדיקות שלא תסתיים עד הנסיעה?
בכלל, מה אתם ממליצים לי לעשות בהקשר לנסיעה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני נסיעה לחו"ל
ד''ר זהר לנדאו30/08/2009שלום רב,
לרב מדובר בבעיה קלה וניתן להתחיל טיפול מיידית.
במקרים אלו אין כל בעיה ליסוע לחו"ל.
נראה כי אתה יכול להמשיך לארוז את המזוודות...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 2יהונתן30/08/2009
האם בסוכרת סוג 2 ניתן להגיע לאיזון רק ע"י אינסולין ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סוכרת
ד''ר זהר לנדאו30/08/2009שלום רב,
במקרים רבים ניתן להגיע לאיזון טוב רק על ידי אינסולין ארוך.
לעיתים בהמשך יש צורך בתוספת תרופות הנלקחות דרך הפה או אינסולין קצר טווח.
צריך לשקול את הדברים לפי המקרה ולנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA-S ו- D2 ו- ברזלרן28/08/2009
דר', לעניין ברזל, DHEA-S, ו- D2: אני בן 63 במצב בריאותי כללי טוב. מה המשמעות ומה לעשות עם מאזן הברזל ועם ה- DHEA-S ועם ה- D2 שעדיין נמוך (יתר בדיקות הדם והשתן המקיפות - תקינות. הכל בעקבות חולשה וחוסר אנרגיה שמשתפר, ובעקבות בעיה קלה בצפיפות העצם)?
1. פריטין 34 (33-266) בירידה למרות תוסף ברזל (לפני שנתיים 51).
פה-איירון 83 (70-180) גם בירידה (לפני שנה 132).
טרנספרין 199 (160-360) גם בירידה (לפני שלושה חודשים 210).
בי-12 391 (211-911) בעליה בעקבות תוסף בי-12 (לפני שנה 280).
2. DHEA-S 1.48 בירידה (לפני שנה 2.56). סקלה 1.52-2.17
קורטיסול 8AM היה 681 (118-618) לפני שלושה חודשים, עכשיו 515.
קורטיסול חופשי 24HRS 54 סקלה 9-90.
כל היתר (FSH, TSH, FT3, FT4, PROLACTIN, LH, TESTOSTERON TOTAL, PTH, ESTRADIOL)E2(LOW) - כל אלה במקום טוב בנורמה.
3. D2 29, לפני חצי שנה 21, העליה בעקבות תוסף D3 וקלציום.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף..
רן29/08/2009מוסיף: אוסטאופניה בינונית בעמוד שידרה חולחות L2 L4, וירידה גבולית בירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרן
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/08/2009שלום
קיימות הרבה שאלות, חלקן לדעתי לא קשורות אך יתכן וכן.
1. ירידה בברזל: במובן דורש בירור מע עיכול אשר כולל דם סמוי בצואה ולפי שיקול רופא גסטרואנטרולוג ביצוע גסטרוסקופיה ו/או קולונוסקופיה.
2. לגבי הבדיקות ההורמונליות: ירידה בDHEAS יכולה להתרחש עם השנים. אין לך עדות לפי הבדיקות לעודף קורטיזול. לא נהוג לטפל אך אפשר לחזור על הבדיקה יתכנו גם תנודות וכדאי לבדוק בבוקר מוקדים.
3. אני מבינה ש D2 זה בעצם רמות ויטמין D 25OH: הטיפול הוא D2 או D3 אך מה שנבדק בדם הוא D25OH. מכל הבחינות ובמיוחד לאור אוסטאופניה כדאי שרמות ויטמין D יהיו מעל 30 נ"ג/מ"ל.
ממליצה לבדוק נוגדנים לTRANSGLUTAMINASE לשלול CELIAC DISEASE
כמובן להתעייץ עם פנימאי מומחה בנושאים מעלה ואנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
רן30/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לתסמונת MEN2Bדניאל28/08/2009
שלום רב,
אני בחור בן 20, וכבר למעלה משנה סובל ממחלה כרונית לא ידועה, יש לציין שרופא מומחה אחד ציין בדבריו בבדיקה הגופנית: "הביטוס מעט מרפנואידי", בנוסף לכך יש לי כבר זמן רב אקנה שלא מגיבה לטיפול, סינוס טכיקרדיה, גוש קטן ולא כואב בצוואר (TSH תקין), בעיות מעיים (גזים, צואה בוצית, רגישות וכד'), הפרעות שינה, חום נמוך כרוני עד 38 מעלות, התקפים של הזעות יתר (בעיקר בידיים) ואודם בעור, נשירת שיער, חוסר תיאבון, חולשה ועייפות ניכרת ועוד... בבדיקות המעבדה עד כה נמצאו חוסר ברזל ופריטין ללא אנמיה, בילירובין מוגבר (עיקרו בלתי ישיר), עליות ומורדות דרסטיות באחוז הלימפוציטים בדם, CEA 1.2 ,888 CPK, פרוטאינוריה קלה והמטוריה מיקרוסקופית (מוקוס מוגבר בשתן), ללא עדות למחלת חיסון עצמי, המוליזה, מדדי דלקת תקינים, אימינוגלובולינים תקינים, נשלל צליאק, איידס, מחלת הנשיקה, תפקודי קרישה תקינים, סרולוגיה להפטיטיס שלילית, CT בטן תקין, PTH תקין, לא נבדקו עדיין תפקודי אדרנל!!!
האם לדעתך מדובר בתסמונת רב גידולית זו? האם יש צורך בבדיקה גנטית? האם יש צורך בבדיקת קלציטונין? מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MEN 2
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/08/2009שלום
ישנים הרבה תסמינים והשאלה אם קשורים או לא אחד לשני.
לדעתי אתה צריך להתייעץ אם פנימאי טוב. ולגבי הקשרית בבלוטת תריס: יעוץ אנדוקרינית.
נכון לעשכיו לא קיים חשד לMEN2: לא הוכח PHEOCHROMOCYTOMA או MEDULARY THYROID CA.
ממליצה לעשות איסוף שתן לקטכולאמינים ומטנפרינים (למרות שאין גוש באדרנל לפיCT). לגבי בדיקת CALCITONIN השאלה היא האם בוצע FNA של הקשרית. זהו נושא אתה צריך לדון עם האנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדוספירוןרותם28/08/2009
שלום
לאחר שאף טיפול קונבנציונלי באקנה לא עזר (פעמיים רואקוטן, אנטיביוטיקות שונות..) ובדיקות הורמונליות שיצאו תקינות (אין שחלות פוליסיציטיות- למרות שיש תסמינים וקיים במשפחה) קיבלתי מהאנדוקרינולוגית שלי אלדוספירון שנראה כי הוא אכן עוזר לבעיה.
ברור לי שזהו פתרון קוסמטי בלבד אך כרגע הוא היחיד שעוזר.
ברצוני לדעת מהן הסכנות לטווח ארוך של התרופה, אני יודעת שהיא משנה את האלקטרוליטים, אך האם יש תופעות שיכולות להזיק לי לטווח ארוך?
(עוד לא עבר מספיק זמן כדי שאראה אם גרם לי להפסקת המחזור)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדוספירון
ד''ר זהר לנדאו28/08/2009שלום רב,
הבעיות בטיפול באלדוספירון הן כפי שציינת. קיימות כל עוד התרופה נלקחת.
איני יודעת על בעיות בטווח הארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בבלוטת הטריס מזה כשבועייםמשה27/08/2009
שלום רב.
הייתי חולה בדלקת גרון וקיבלתי במשך שבועיים אנטיביוטיקה, לאחר ייאוש שריתי שאנטיביוטיקה לא עוזר פניתי לאאג והוא אבחן שיש לי דלקת בבלוטת הטריס וקיבלתי ממנו אספירין.
אני בן 35 ואני יודע שאספירין עושים הרבה שינוים בגוף האם זו התרופה הכי יעילה?
אשמח לקבל את חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בבלוטת התריס
לא ברור לי מה הבעיה בדיוק.
אני מציעה שתפנה לאנדוקרינולוג כדי שיבדוק את מהות הדלקת בבלוטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס בהריוןענבל27/08/2009
שלום
אני בהריון בשבוע 26, סובלת מתת פעילות של הבלוטה מזה כעשר שנים, נמצאת במעקב וטיפול אלטרוקסין במינון של 800 לשבוע. אודה על תשובתך למספר שאלות:
1. עד לשבוע 26 היתי מאוזנת, בשבוע 26 התקבלו הערכים הבאים:
TSH 5.88 (נורמה 0.25-5.0)
FT3 2.54 (נורמה 2.3-6.4)
FT4 12.98 (נורמה 9-20)
הרופא המטפל נמצא כרגע בחופשה ורציתי לדעת מהו המינון החדש המומלץ לדעתך?
האם חריגה זו בשבוע 26 עלולה לגרום נזק התפתחותי, מוחי או אחר לעובר?
2. האם כל סימפטום תת פעילות של הבלוטה הינו מחלת ה"שימוטו", אם לא מה ההבדל בין השניים?
3. האם קיים קשר בין תת פעילות של הבלוטה לבין חרדות שחוויתי במהלך הילדות?
4. האם ידוע על קשר גנטי? האם העובר עלול לסבול גם הוא מתת פעילות של בלוטת התריס?
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
1. לגבי המינון - אנא פני לרופא שלך להתאמת המינון. אין אפשרות לתת מינונים בפורמט הנוכחי.
2. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה להגרם מסיבות שונות: השפעה של תרופות (אמיודרון, ליתיום וכו'), תת פעילות מולדת, חשיפה לכמות גדולה של יוד וכו'. אולם הסיבה השכיחה ביותר (לא בגיל הילדות המוקדמת) הינה מחלת האשימוטו, שהיא דלקת של הבלוטה. הטיפול בכל במצבי תת התריסיות הינו על ידי אלטרוקסין.
3. איני יודעת על קשר בין חרדות בגיל הילדות לבין התפתחות תת תריסיות.
4. מחלת השימוטו שכיחה מאד, ושכיחה גם בקרב משפחות. בדרך כלל בילודים, אם יש תת תריסיות, היא נובעת מסיבות אחרות. לרוב, בעיה בהתפתחות הבלוטה בחיים התוך רחמיים. קרוב לודאי כי לעובר שלך לא תהיה כל בעיה, אולם מקובל לקחת תפקודי בלוטת תריס ליילוד לאם עם תת תריסיות לאחר הלידה. לציין כי בדיקה לתפקודי בלוטת התריס נלקחים לכל הילודים בגיל 48 שעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זה דחוף לינירית26/08/2009
אני בת 28. ייתכן שאני בהריון (טרם בדקתי למה יש איחור במחזור).
אני במעקב בלוטת התריס + טיפול באלטרוקסין 50 מ"ג ליום.
לאחר שה-TSH שלי עלה מ-1.35 ל-2.65; וה-T4 עלה גם הוא מ-18.1 ל-19.3 (הכל בבדיקות דם שנעשו בסביבות 9 בבוקר כשעה לאחר נטילת כדור אלטרוקסין) המליצו לי לעשות את בדיקת הדם לפני נטילת הכדור.
היום קיבלתי תוצאות: TSH =3.13 T4=16.4. רופא אמר לי שאני צריכה שה-TSH יהיה בסביבות 1-1.5 בהיריון.
האם העובדה שביצעתי את בדיקות הדם לפני נטילת האלטרוקסין בבוקר השפיעו בצורה משמעותית על תוצאות בדיקת הדם? כדאי שאבדק מייד שוב? אני יודעת שזה יכול לגרום מומים לעובר.
אם לא - האם המינון פשוט לפתע אינו מתאים לי יותר??
לתשובתכם הדחופה אודה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו27/08/2009שלום רב,
בסך הכל הערכים שאת מציינת הם תקינים.
תת תריסיות של האם אינה גורמת למומים בעובר. מאחר ובלוטת התריס של העובר אינה פעילה בשליש הראשון של ההריון וגם אחר כך הורמוני בלוטת התריס של האם מגנים על העובר מפני תת תריסיות. יש חשיבות לאיזון טוב של האם במהלך ההריון.
בשלב זה מציעה שתעשי בדיקת הריון ובמידה ואת בהריון תתייעצי עם האנדוקרינולוג שלך לגבי העלאה במינון.
באופן עקרוני יש הגיון בביצוע בדיקת תפקודי בלוטת התריס לפני נטילת האלטרוקסין. בכל אופן האיזון נעשה לפי רמת ה - TSH.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, אבל לפי מה שקראתי
נירית27/08/2009ולפי מה שהאנדו' אמר לי כשהתחלתי ליטול אלטרוקסין - TSH גבוה בהיריון מוריד את ה-IQ של הילד; ופוגע בהתפתחות מע' העצבים שלו. זה לא נכון?
ולגבי בדיקת הדם לפני נטילת אלטרוקסין בבוקר - מה ההפרש / הפער שעשוי להיווצר בין בדיקת דם לאחר אלטרוקסין ולפני אלטרוסין? האם ייתכן שה-TSH שלי 3.13 בלי אלטרוקסין, אבל שאם הייתי נוטלת כדור כשעה לפני בדיקת הדם ה-TSH היה עומד על 2.5? 2.13?
תודה!
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרוקסין
נכון שתתכן בעיה בהתפתחות הנוירולוגית של העובר. בכל אופן לא מדובר בערכים כמו אלו שלך...
ההבדל בבדיקת הדם בעיקר נכונה לגבי ה - TSH. ההבדל שאת מציינת קטן מאד. רמת ה - TSH לא מושפעת מזמן לקיחת הכדור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מכדורים לאינסוליןירון26/08/2009
אבי בן 68 חולה סוכרת, מרגיש שהתרופות לא יעילות לו ולאחר שיחה עם מכר שעבר מכדורים ללנטוס , הוא טוען שכדורים עלולים לגרום לסחיטה מלאה של הלבלב והוא רוצה לשקול אופציה של הפסקת טיפול בכדורים ולעבור לאינסולין
האם ניתן לעשות דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינסולין
יש אפשרות לעבור לטיפול באינסולין. הדבר מומלץ במיוחד כאשר לא מושג איזון טוב עם טיפול בכדורים. עליכם לפנות לרופא המטפל שינחה אתכם כיצד לעשות זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים...בובית26/08/2009
שלום רב...
אני בחורה כבת 22...
בבדיקת דם יצא לי טסטוסטרו בכמות 5.20 שהנורמה היא עד 5.90...
אני יודעת שזה הנורמה אבל מעט גבוה, הפרוגסטרון 2.82...בסדר אבל אולי מעט נמוך?
האם יש דרך להוריד את הטסטוסטרון ולהגביר את הפרוגסטרון?
אם אני מעוניינת לקחת הורמונים אני חייבת מרשם רופא או שאפשר לקנות גם בבית טבע?
תודה מראש על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
הבדיקות שאת מציינת הן תקינות.
במידה ויש לך עודף משקל, ירידה במשקל יכולה להשפיע על הפרופיל ההורמונלי.
מרשם להורמונים (כמו גלולות למניעת הריון) ניתן על ידי רופא בלבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן סינקטןמיכל25/08/2009
שלום ..
הרופא שלי הפנה אותי למבחן סינקטן בגלל שיעור יתר .
רציתי לדעת מתי בערך מתבצעת הבדיקה ? בזמן מחזור ? אפשר לבצע אותה שבוע אחרי שהסתיים המחזור ?
פשוט אני לא מצליחה " לתפוס " את הרופא שלי .
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן סינקטן
המבחן מתבצע ב - 5 ימים הראשונים למחזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מיכל27/08/2009ואם עשיתי את המבחן 5 ימים אחרי שהסתיים לי המחזור , זה עדין תקף?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן סינקטן
קרוב לודאי שזה תקף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס ועיניים בולטוענת24/08/2009
לפני כ- 4 חודשים בבדיקות דם שגרתיות נמצא שה- TSH שלי היה גבוה (11.85) ואובחנתי בתת פעילות בלוטת התריס עברתי את כל הבדיקות והרופא רשם לי כדור אלטרוקסין פעם ביום.
הבלוטה מאוזנת כרגע אבל אני לא מסוגלת להסתכל על במראה ובתמונות של עצמי...אני פשוט מיואשת
מאשה נאה ויפה אני נראית כמו מפלצת...העיניים שלי בולטות שקים שחורים מתחת לעיניים ואני ממש מרגישה שהתעוותו לי הפנים...
מה עושים??? האם יש סיכוי לחזור ולהראות נורמלית??
מהמיואשת... :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים בולטות
לעיתים יש עיניים בולטות במצב של יתר פעילות של בלוטת התריס.
אני מציעה לחזור על בדיקות הדם לתפקוד בלוטת התריס לראות מה קורה.
שינויים במבנה הפנים יכולים להיות בזמן ירידה ניכרת במשקל או עליה במשקל - אולי בכך מדובר.
יש מצבים רפואיים נוספים היכולים לגרום לשינוי במבנה הפנים.
אני מציעה לפנות לרופא המשפחה שלך עם תמונות קודמות כדי שייתרשם וישלח בירור בהתאם למצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאן23/08/2009
אני בת 62 ומודאגת מסכרת. לאימי הייתה סכרת סוג 2 .אני מודדת מדי פעם אחרי צום.לפעמים יש לי 97, 105 .100 . האם הערכים בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר בצום
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/08/2009שלום
ערכים תקינים של סוכר הם בין 70 ועד 99.
מ-100 ועד 125 זאת לא סוכרת אך הפרעה במשק הסוכר או טרום סוכרת.
הערכים שלך נראים גבוליים מאד ולכן מומלץ על שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית, טיפול בשומנים בדם ול"ד אך לא טיפול לסוכר.
בכל מקרה לא מדובר בסוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריוניתיפעת23/08/2009
שלום,
בצעתי העמסת סוכר 50 והתקבלה תוצאה של 136mg/dl
הרופאה שלחה אותי להעמסת סוכר 100 והתקבלו התוצאות הבאות -
בצום - 98mg/dl
60 - 149mg/dl
120 - 111mg/dl
180 - 48mg/dl
שאלתי - מה משמעות הירידה החדה? האם התוצאות תקינות?
בדיקת TSH היתה תקינה - 1.98
אשמח לקבל את תשובתכם בהקדם, תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר בהריון
ד''ר זהר לנדאו23/08/2009שלום רב,
רמות הסוכר שאת מציינת תקינות.
הירידה לאחר 3 שעות תקינה אף היא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןאילנית23/08/2009
שלום
אני שבוע 20 במעקב הריון (סכרת הריון משבוע 15) מאוזנת על ידי דיאטה בלבד
הרופא המטפל שלח אותי לבדיקת דם השבוע ורציתי לברר מה התוצאה מסמנת (T3
GLUCOSE 86.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (....*....)
T3-TOTAL 2.80 NMOL/L ( 0.90- 2.44) (.........)*בוצע פעמיים*
FREE T4 12.70 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (..*......)
TSH 1.96 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (..*......)
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי תריס
ד''ר זהר לנדאו23/08/2009שלום רב,
הבדיקות שאת מציינת תקינות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)