פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקות
    לאה
    21/09/2009

האם תוכלו להסביר לי מה אומרות התוצאות הבאות:
    ( 0.50
    DHEA SO4 12.10 UMOL/L
    - 10.60) (.........)*

PRG-17-OH 3.40 NMOL/L
    FEMALE: NMOL/L
    FOLLICULAR PHASE- 0.3-2.5
    LUTEAL PHASE - 0.8-8.8
    POSTMENOPAUSAL - 0.3-4.0
    FREE T4 15.07 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (....*....)
    TESTOSTERONE 3.17 NMOL/L ( 0.30- 3.80) (......*..)
    TSH 0.68 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (*........)
    VITAMIN B12 706.00 PG/ML ( 157.00- 1060.00) (....*....)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות הורמונליות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2009

שלום
    בוצעו בדיקות הורמונליות השאלה אם עקב שיעור יתר? מחזור לא סדיר?
    הבדיקות צריכות להלקח ב5 ימים ימים לאחר המחזור מאחר ורמות 17OHP משתנות במשך המחזור. רמת DHEAS שהנו הורמון שמקורו מהאדרנל מעט מוגבר . יתכן ומדובר בתסמנות השחלות הפוליציסטיות או בעיה אחרת.
    תפקודי בלוטת תריס וB12 תקינים.
    כדאי לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    יפעת
    21/09/2009

שלום.
    אני בת 30, סובלת הנשירת שיער רצינית שהגיעה כבר למיימדיי התקרחות בצידי הראש.
    בדיקת טסטוסטרון יצאה קצת נמוכה אך עדיין בנורמה המקובלת.
    האם ייתכן שההורמון ה-DHT הוא הגבוה והבעייתי למרות שהטסטוסטרון שלי נמצא נמוך?
    אילו עוד בדיקות אתה ממליץ מלבד טסטוסטרון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שער

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2009

שלום
    ההורמון הוגרם לנשירה גברית הנו הטסטוסטרון ובמידה והוא תקין אין מקום לבדוק הורמונים גבריים נוספים. כדאי לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג לקבלת כל הפרטים כגון סדירות מחזור, תפקודי בלוטת תריס, וכו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

יפעת
    22/09/2009

ועוד משהו קטן-
    האם נמצא קשר בין אסטרוגן נמוך לנשירת שיער?
    בבדיקות דם נמצא גם אסטרוגן הרמה נמוכה מהנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת והריון
    ליאת
    20/09/2009

אני בת 27 סוכרת סוג 1 שנים עם לנטוס ואפידרה, אוכלת מסודר מאוזנת בצורה טובה
    אני ובעלי מתכננים הריון ואני רוצה להכין את הגוף שלי ואת עצמי, לקבל מידע , אני לא בטוחה למי לפנות לקבל יעוץ והדרכה
    האם הריון עם סוכרת הוא הריון קשה יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת והריון

הוספת תגובה

• הריון וסוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/09/2009

שלום
    ללא ספק הריון אצל אישה עם סוכרת דורש יותר מעקב ובדיקות גם לפני הכניסה להריון.
    רצוי שAIC יהיה פחות מ7% לפני הכניסה להריון, בדיקת עיניים ובדיקת שתן צריכות אף הן להתבצע לפני הכניסה להריון.
    את צריכה לפנות לאנדוקרינולוג שלך ותלוי במקום בו את המטופלת לעיתים האנדוקרינולוג ולעיתים המרפאה להריון בסיכון גבוה הם אלו שעוקבים אחר נשים בהריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    מירי
    19/09/2009

אני עם סכרת הריונית. אני מזריקה פעם אחת לפני השינה. אני מזריקה אינסולין שנקרא הומולין N.
    אני צריכה להחליף את המחסנית של האינסולין, וראיתי שהמחסנית שנשארה לי סדוקה כי הקופסא נפלה לי על הרצפה באחד הימים.
    בעלי הכניס אותי ללחץ. אמר שאולי נכנס אויר לבפנים. עכשיו אין לי מושג אם אמורה להיות בועת אויר בתוך המחסנית של האינסולין או לא. כרגע אני רואה שיש בועה של אויר בפנים, שאני לא זוכרת אם אמורה להיות או לא.
    אני מציינת שהמחסנית לא רטובה ולא נראה שדולף ממנה משהו.
    גם הנוזל שבתוך המחסנית נראה כרגיל, אינו עכור ואין בו גושים, וכשאני מזיזה מצד לצד הוא זורם יפה.
    מכיוון שחג כרגע, הברירה שלי היא לא להזריק יומיים ולחכות ליום שני לקחת מרשם חדש. או להזריק עם המחסנית הזאת.
    אני ממש זקוקה לעזרה. אני די בלחץ.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• הזרקת אינסולין

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/09/2009

שלום
    קשה לי לתאר את המצב.
    אך ניתן לקחת אינסולין חדש מבית מרקחת תורן. הפסקת הזרקת אינסולין אינו מומלץ.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    דודו
    18/09/2009

עקב הפרעות שינה ממושכות הופניתי לבדיקת בלוטת התריס, ואלה התוצאות:
    total t3 1.51
    free t4 16.06
    tsh 1.5
    ft3 לא נבדק (האם יש צורך לבדוק או שדי בנתונים שלעיל?)

האם זה יכול להוות הסבר להפרעות השינה. אם לא האם יכול להיות הסבר אנדוקטריני אחר?

בברכת שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תפקודי בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/09/2009

שלום
    תפקודי בלוטת תריס שלך תקינים ואין צורך לבדוק FT3.
    לגבי הפרעות שינה כדאי לפנות למעבדת שינה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת תריס
    נעמה
    17/09/2009

אני חודשיים אחרי לידה .
    לפני ההריון והלידה לקחתי אלתרוקסין 350 מק"ג בשבוע והייתי מאוזנת : TSH בין 1.5 ל 2.5
    בתקופת ההריון הרופא העלה לי את המינון ל 600 מק"ג בשבוע.
    אחרי הלידה הרופא הוריד לי את המינון ל 350 מק"ג בשבוע ואמר לי לעשות בדיקת דם בעוד שמונה שבועות.
    היום עשיתי את הבדיקת דם וקיבלתי את התוצאות הנ"ל
    T3-TOTAL 2.20 NMOL/L ( 1.34- 2.73) (.....*...)
    FREE T4 18.76 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (.........)*
    TSH 0.02 MIU/ML ( 0.34- 5.60)*(.........)

אני אוכל לדבר עם הרופא רק אחרי החג .
    מדוע יש לי פתאום יתר פעילות בבלוטת התריס ? האם אין צורך לקחת אלתרוקסין ? האם עליי להוריד מהמינון של האלתרוקסין ?
    אני רוצה לציין שאני מניקה מלא . האם הבעיה בבלוטת התריס יכולה לפגוע בתפוקת החלב ? אני ממש בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תריס

הוספת תגובה

• תפקודי בלוטת תריס לאחר לידה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/09/2009

שלום
    לאחר לידה לנשים עם השימוטו קיימת לעיתים דלקת של בלוטת תריס. יתכן וקודם לכן היתה פעילות יתר משמעותית יותר ולכן הTSH מדוכא. דוקא בשלב הזה לא הייתי משנה דבר לאור הFT3 הנמוך והFT4 התקין למרות הTSH המדוכא. ממליצה לחזור על בדיקת דם בעוד שלושה שבועות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

נעמה
    20/09/2009

אני רוצה לציין שעשיתי כמה בדיקות דם לאחר הלידה :
    שבוע אחרי הלידה : TSH 0.52 MIU/ML ( 0.34- 5.60)
    שלושה שבועות אחרי הלידה : TSH 0.14 MIU/ML ( 0.34- 5.60
    ותשעה שבועות אחרי הלידה : TSH 0.02 MIU/ML ( 0.34- 5.60
    ז"א שכל הזמן ה TSH במגמת ירידה למרות שישר אחרי הלידה חזרתי למינון 350 מק"ג שהיה לפני ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי בלוטת תריס לאחר הלידה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/09/2009

שלום
    התמונה מתאימה לTHYROIDITIS לאחר הלידה. לאור הירידה המתשכת בTSH את יכולה להוריד ב50 מיקרוגרם לשבוע (הווה אומר ליטול 300 מיקרוגרם) לבדוק שוב כעבור 4 שבועות. לאחר השלב של הHYPER בתירואידיטיס לעיתים קיימת החמרה של התת פעילות כך שסביר להניח שתצטרכי אותו מינון של ELTROXIN שנטלת לפני הלידה ואף יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאה

נעמה
    20/09/2009

אחרי שקיבלתי את התוצאה של הבדיקה האחרונה נלחצתי ולא לקחתי אלתרוקסין שישי שבת וראשון.
    האם גרמתי נזק לעצמי שהפסקתי פתאום לקחת אלתרוקסין ?
    אז ממחר לקחת רגיל 50 מק"ג כל יום ? ולא להתייחס לזה שהפקתי לקחת אלתרוקסין שלושה ימים ?
    ועוד שאלה שרציתי לשאול זה האם יתר פעילות בבלוטת התריס ולקיחת אלתרוקסין יכול להזיק לתנוק שיונק מלא ? התינוק בן חודשיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2009

לא נגרם נזק מהפסקת ELTROXIN ל-3 ימים
    הELTROXIN לא עובר לעובר דרך החלב
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לתסמונת קושינג
    דניאל
    17/09/2009

שלום רב,

אני בחור בן 21, ללא מחלות רקע ידועות. יש לציין כי נטלתי במשך 7 שנים תרופות קבועות: "ריספונד" ו- "סרוקסט" ולאחרונה הפסקתי לקחת תרופות אלו. בבדיקת איסוף שתן אקראית ל- 24 שעות נמצאה רמת קורטיזול גבוהה מהנורמה (105), בנוסף יש לציין שאני חש לא טוב תקופה ארוכה: הזעות יתר בעיקר בידיים, אקנה קשה שלא מגיבה לטיפול, נשירת שיער מאסיבית, ירידה ברמת האשלגן בדם לעיתים, CPK גבוה, סחרחורות קשות+ טשטוש ראייה, לחץ דם יחסית גבוה- 134/88, הפרעות שינה, זרמים בידיים וברגליים לעיתים, בליטה בעצם אוקציפטלי, נויטרופיליה, לימפופניה, חום כרוני עד 38 מעלות (מדדי דלקת תקינים),CT בטן ו- CT מוח תקינים. יש לצייו שיש לי מבנה גוף גבוה ורזה עם אצבעות די ארוכות ובנוסף לעיתים אדמומיות על הבטן, חזה וצוואר ללא גרד (נשללו פאוכרומציטומה וקרצינואיד) ומתלבט אם לבצע בדיקת MRI מוח.

רציתי לדעת האם אכן לפי האבחנה המבדלת ייתכן ומדובר בקושינג? האם עלול לגרום לעלייה בחום הגוף? כיצד ניתן לאבחן תסמונת זו ומהן הגורמים לתסמונת? מדוע בבדיקת CT מוח לא ראו את בלוטת ההיפופיזה- האם רק בבדיקת MRI? האם הטיפול למחלה הוא ע"י סטרואידים?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לתסמונת קושינג

הוספת תגובה

• חשד לCUSHING

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/09/2009

שלום
    עליה מעט מוגברת של קורטיזול יכולה לנבוע מסטרס ולעיתים מהשמנה.
    לשלילית CUSHING'S כדאי לבצע מבחן דיכוי עם DEXAMETHASONE (האנדוקרינולוג ידע במה מדובר)
    CUSHING'S לא גורם לעליית חום
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס
    מיכל
    17/09/2009

שלום רב
    הנני בת 26 בריאה בדר"כ
    באפריל האחרון בצעתי בדיקות דם. ע"פ תוצאות TSH= 6.05 , T4=13.3
    חודשיים לאחר מכן ביוני חזרתי על הבדיקות ועל פי התוצאות TSH=3.76 , T4=13.8
    כעת בבדיקה נוספת בספטמבר TSH=5.62 , T4=12.8
    האם לאור התוצאות הבלתי מאוזנות כדאי להתחיל טיפול באלטרוקסין ?
    בנוסף, בחודשים הקרובים אני מתכננת לנסות להכנס להריון ראשון. האם יכול להגרם נזק לעובר או לתקינות ההריון לאור התוצאות הנ"ל ?
    תודה
    בברכת חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות של בלוטת התריס

ד''ר זהר לנדאו
    17/09/2009

שלום רב,
    ה - TSH שאת מציינת אינו מדאיג. בשלב זה יש לעקוב בלבד.
    בערכים כאלה לא נגרם נזק לעובר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    אני
    17/09/2009

להלן תוצאות הבדיקות שלי :

6.5- 3.5 pmol/L 12.8 T3- FREE

4.20- 0.40 mIU/L <0.015 TSH

20.0- 10.0 pmol/L 29.5 T4- FREE

670- 160 pmol/L 221 VITAMIN B12

47.0- 7.1 nmol/L 17.4 FOLIC ACID

לפני כשנתיים וחודשיים כעשרה חודשים לאחר הלידה גיליתי כי התנוונה לי בלוטת התריס לחלוטין והגיע לערך של 122.210 (זאת לא טעות הקלדה) כשערכים תקינים הם 5.5- 0.35 לקחתי אלתרוקסין ובאולטרסאונד נראתה בלוטה מצומקת וקשרית של 0.6 מ"מ (שלאחר שנה עשיתי לה מעקב ונשארה באותו גודל). לאחר כמה חודשים עם אלתרוקסין הפסקתי לקחת כדורים כי הבלוטה חזרה לתפקד לפני כשנה וחודשיים הרגשתי רע מאד כשלושה שבועות ובבדיקה התגלה כי הבלוטה מתפקת יתר על המידה והערך היה 0.06 כשערכים תקינים הם 4.20- 0.4 (וזאת בלי כדורים) לאחרונה הרגשתי דפיקות לב כמו שהיו לי כשלא הרגשתי טוב אז חששתי ששוב היא עושה לי בעיות ונראה לי שזה המצב. לפי מה שהבנתי היא שוב פועלת יתר על המידה - מה יכולות להיות הסיבות לכך? אם ייתכן שזהו מצב זמני שיחלוף? בשנה האחרונה הרגשתי מצויין. האם יש טיפול לכזה דבר ואם כן מהו? תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• יתר פעילות של בלוטת התריס

ד''ר זהר לנדאו
    17/09/2009

שלום רב,
    הבדיקות שלך מצביעות על פעילות יתר של בלוטת התריס.
    לעיתים יש מעבר מתת ליתר פעילות של הבלוטה , כמו שקרה אצלך.
    בשלב זה הפסיקי את הטיפול באלטרוקסין.
    פני בהקדם לאנדוקרינולוג כדי לשקול טיפול. לעיתים קרובות ממתחילים עם תרופה הגורמת לירידה בדופק ובלחץ הדם. גורמת להטבה בהרגשה הכללית. כמו כן ניתן לטפל בתרופות המונעות את ייצור הורמוני בלוטת התריס.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH undetectable
    הילה
    16/09/2009

לפני שנה ו3 חודשים אנדוקינולוג אבחן אצלי תת פעילות בלוטת התריס בעקבות TSH קרוב ל10. מאז אני לוקחת כדורים. אני גרה בארה"ב כרגע ופה אני לוקחת LEVOTHROXINE.
    בהתחלה המינון היה יום אחד 50 mcg ויום אח"כ 25 mcg (אני בת 31, שוקלת 50 וגובה 1.60)
    אני מנסה כבר שנה להיכנס להריון ולא מצליחה. מסיבה זו ראיתי פה reproductive endocrinoligst
    הרופאה הזו העלתה לי את המינון במאי ל 50 mcg כל יום בגלל TSH שהיה 3.5.
    מאז התחילו לי כאבי בטן ובעיות עם היציאות. עשיתי אתמול בדיקת דם ויצא TSH undetectable .
    איזה בעיות יכולות להיווצר מ TSH כל כך נמוך? האם זה משפיע על הסיכוי להיכנס להריון? האם הבעיות בבטן יכולות להיות בגלל זה? מה המינון שאני צריכה לקחת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    TSH undetectable

הוספת תגובה

• רמת TSH נמוכה

ד''ר זהר לנדאו
    16/09/2009

שלום רב,
    נראה כי מינון האלטרוקסין שאת לוקחת גבוה מידי. לגבי המינון כדאי להתייעץ עם הרופאה שלך איך להפחיתו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh
    אור
    15/09/2009

שלום, אני בת 26, עקב תלונות על עייפות ושעות שינה רבות במשך היום ביצעתי בדיקות דם לפני כחודש אשר הראו-
    TSH-6.68 ו-T4- 13.9, כעבור שלושה שבועות חזרתי על הבדיקות שהראו TSH-8.5 ו- T4-11.9, רמת הנוגדנים נמוכה מ-10.
    רופא המשפחה המליץ לחזור על הבדיקות בעוד כחצי שנה, אך אני לא רגועה כי ברצוני להיכנס להריון, האם הריון רצוי עם ערכים כאלו וללא מעקב? מאילו ערכים מתחילים בד"כ טיפול תרופתי??
    תודה רבה מראש וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    tsh

הוספת תגובה

• TSH

ד''ר זהר לנדאו
    16/09/2009

שלום רב,
    רמת TSH בין 5 ו - 10 הינה רמה גבולית. נונהגים לטפל אם סימנים המתאימים לתת תריסיות, כמו עייפות, עצירות וכו'. יש מקום לנסות לתת לך אלטרוקסין ולראות אם זה יביא לשיפור. בכל אופן בהריון מומלץ על רמת TSH סביב 2. אני מציעה לפנות לאנדוקרינולוג אשר ישקול הצורך בטיפול לפי התלונות שלך, ההיסטוריה הרפואית והבדיקה הגופנית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם מדאיגות
    קרן
    15/09/2009

אתמול עשיתי בדיקות דם להלן התוצאות:

TSH - 110.79

T- 3 - 2.0

T - 4 - 6.4

אציין שבעבר חליתי בסרטן בבלוטת התריס אני לאחר כריתה מלאה וטיפולים ביוד האחרון היה לפני 5 שנים , מאז דיי הייתי מאוזנת עד התקופה האחרונה, לאחרונה לא לקחתי אלטרוקסין באופן מסודר , אני לא מרגישה טוב כל הזמן עייפה, נפיחות, הרגשת בלאק אאוט בהרבה מצבים ביום...שאלתי איך מתאזנים שוב מהמצב הזה? אני לוקחת 300-250 מק"ג אלטרוקסין ביום.
    תודה על כל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם מדאיגות

הוספת תגובה

• תת פעילו של בלוטת התריס

ד''ר זהר לנדאו
    15/09/2009

קרן שלום,
    הבדיקות שלך מעידות על תת תריסיות וקרוב לודאי זוהי הסיבה להרגשה הלא טובה שאת מתארת.
    נראה שהמינון שאת מציינת הינו מינון טוב, אך עליך להקפיד לקחת את האלטרוקסיןץ
    אני בטוחה שעם נטילה סדירה של האלטרוקסין המצב ישתפר במהירות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אצבעות - האם סימפטום של סוכרת?
    חסון
    15/09/2009

שלום,
    אני בן 42, מאובחן בסוכרת סוג 2 מזה כ-6 שנים ומטופל באמצעות כדורים.
    הסוכר שלי לא מאוזם במיוחד, לעתיתם מאוזן ולעיתים אני לא מצליח לשמור.

בתקופה האחרונה התחלתי לחוש כאבים בפרקי האצבעת.
    זה החל ביד ימין אך היות ובדיוק באותו הזמן היה לי גבס על היד כש שברתי שתי אצבעות, הנחתי שהכאב הוא בגלל השבר, למרות שהכאב בכלל לא באותו המקום של השבר.

לאחר מכן התחלתי לחוש את אותו הכאב גם באצבע יד שמאל.

האם הכאבים האלה יש להם קשר לסוכרת? מה עלי לעשות?

מדובר בכאב עמום, בעיקר בנקודה בה האצבע מתחברת לכף היד. בבקרים כשאני מתעורר אני צריך לבצע מספר מתיחות של האצבעות כדי לשחרר אותן, ובמהלך היום ישנן תנועות בהן הכאב מפריע, לא בלתי נסבל אבל מפריע, כמו לפתוח פקק של בקבוק.

תודה

הוספת תגובה

• כאבים ביד

ד''ר זהר לנדאו
    15/09/2009

שלום רב,
    יתכן והכאב קשור לסוכרת, במיוחד אם הוא דו צדדי ולא קשור לחבלה.
    יתכן ויש לך בעיה אורטופדית הנקראת trigger finger.
    אני מציעה לגשת לאורטופד לראות אם הבעיה אורטופדית בשלב הראשון.
    כמו כן כדאי לשפר את איזון הסוכרת!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין ונדודי שינה
    אבי
    15/09/2009

שלום,

אני בן 23 ולוקח אלטרוקסין מגיל 18 במינון של 50 מ"ג וכיום אני מאוזן.
    בשנים האחרונות אני חווה נדודי שינה קשים וממה שאני זוכר הם התחילו בסביבות אותו זמן שהתחלתי אם האלטרוקסין. האם האלטרוקסין יכול להיות הסיבה לנדודי השינה שלי?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין ונדודי שינה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין ונדודי שינה

ד''ר זהר לנדאו
    16/09/2009

שלום רב,
    כאשר מטופלים במינון גבוה מידי של אלטרוקסין הדבר יכול להביא לנדודי שינה. במידה והינך מאוזן זוהי כנראה לא הסיבה לנדודי השינה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמוציות
    אבי
    14/09/2009

אני סובלת מסכרת מבוגרים כבר 25 שנים ונוטלת גליבטיק כבר 15 שנה
    האם מותר לי לשתות מיץ חמוציות שממותק בסירופ פרוקטוזה ?
    יצויין שמאז שאני שותה מהמיץ כוס ביום רמת הסוכר שלי היא נעה סביב 70 עד 120(כשאני עושה הליכה הרמה יורדת)

לקביעת תור
    סגירה
    חמוציות

הוספת תגובה

• מיץ חמוציות

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/09/2009

שלום
    פרוקטוז פחות מעלה את רמת הגלוקוז והוא מתוק יותר בטעמו ולכן הכמויות הנדרשות להמתקה קטנות יותר. צריכה מוגברת של פרוקטוז מעלה רמת הטריגליצרידים.
    במידה ורמות סוכר תקינות את יכולה לדעתי להמשיך למרות שניתן לשקול לאכול את החמוציות ולא לשתות את המיץ .
    דוקא הייתי מקפידה שהערכים לא יהיו מתחת ל80 כי אז קיימת יותר סכנה של היפוגליקמיה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה