מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר דאודאבי22/10/2008
מהן ההשלכות של עיכוב דיפפטידיל פפטיטייד4 לטווח הארוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ד''ר דיב דאוד23/10/2008אינן ידועות מן הסתם. בינתיים התרופה מאושרת לשימוש, אין אפשרות לחיזוי טווח ארוך. מצפים כי תעשה טוב לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשוקי22/10/2008
ורציתי לשאול מה ההבדל בין אנדוקרינולוג לרופא פנים או שזה אותו דבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקי
ד''ר דיב דאוד23/10/2008יש הבדל. פנימי אינו מומחה לאנדוקרינולוגיה. הידע שלו הינו כחלק מהפנימית המקצוע, שהינה מקצוע רחב מאוד, אם בסוכרת עסקינן, לך לאנדוקרינולוג, וכזה שיש לו נסיון בסוכרת, וכזה שנושא עניינך מוכר לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשוקי21/10/2008
רציתי לשאול האם רופא אנדוקרינולוג הוא הרופא שמבין ויכול לבצע בדיקות לשלילת סוכרת? ואם כן אז איזה בדיקות עליי לבצע בכדי לשלול סכרת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דיב דאוד22/10/2008אכן כך.
סוכר על קיבה ריקה בצום מחצות יספיק ברוב המקרים.
אם עניינך הוא חיזוי סוכרת בשל קיום סוכרת בבני משפחה, אז הגישה שונה.
קיימים מספר מדדים אשר מצביעים על סיכון מוגבר, ובהתאם להם מתכננים גישה למניעת סוכרת, המבוססת על שינויי אורח חיים, ומתן תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוה , מבחן דיכוי תקין?אמיר21/10/2008
שלום רב , אני בן 35 עוסק בתיכנות , בריא , בדיקות דם ושתן שלי תקינות חוץ מקורטיזול. קיימת אצלי ירידה במשקל,כאבי ראש , התעוררויות מרובות בלילה ,חוסר שינה וגלי חום. ביצעתי כ 4 בדיקות קורטיזול על פני כמה חודשים , בשתן 24H ובדם - כולם יצאו גבוהות מהמקסימום, למשל : Cortisol 8 am Blood = 732 Cortisol Free (U)/24h = 270 קורטיזול לאחר מבחן דיכוי דקסמתזון לילה לפני יצא תקין Cortisol 8 am Blood = 40 הרופאה אמרה שהיא לא מכירה מצב בו יש קורטיזול גבוה ומבחן דיכוי תקין. האם קיים מצב שיכול לגרום לקורטיזול גבוה , אך מבחן דיכוי תקין ? תודה רבה מראש , אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד''ר דיב דאוד22/10/2008תגיד אתה מחפש צרות בריאות?! זה בצחוק!
אני מציע כי תשוב ותבצע את הבדיקות הנ"ל בהזדמנות אחרת.
התלונות אינן הולמות הפרעה של יתר קורטיזול.
גלי חום שווים התייחסות: תבדוק רמת ויטמין B12 וחומצה פולית, רמת הורמוני מין: Testosterone, LH, FSH, Prolactin. גם FT4, TSH, 24 hrs Urinary 5(OH)Indole Acetic Acid.
הרגשתי היא כי אם יש בעיה היא לא בקורטיזול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה !!!!!
אמיר22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי אינסולין אפשרייםענת21/10/2008
שלום דוקטור אמי מאובחנת כחולת סוכרת מסוג 1, וטופלה עד כה בתרופות לא פולשניות. בבדיקה שערכה לאחרונה קבע רופא הסוכרת שלה שעליה לעבור להזרקת אינסולין. שאלתי היא מה הם דרכי הטיפול האפשריות באינסולין?האם יש טיפול המאפשר מספר קטן של הזרקות, שלא יפגע בשגרת חייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד''ר דיב דאוד21/10/2008אין משטר אינסולין הנותן כיסוי 24 שעות בזריקה אחת. יש ללמוד את הצרכים ולשלבה על אינסולינים שיכסו את צרכיה המטבוליים. ייתכן ותוכל לעשות זאת בשתי הזרקות של תערובות ביחס זה או אחר, אך הגדרת פרופיל הסוכר היומי שלה תקבע רבות, איזה אינסולין וכמה זריקות. פרופיל רציף למשך כחמשה ימים ניתן לעשות תמורת כ 350 ש"ח במכשיר ניטור רציף. קיימים כיום שניים בשוק: נביגייטור של גפן מדיקל, וסנסור של מינימד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
ענת01/11/2008הבנתי שיש סוגי אינסולין הנקראים "אינסולין ארוך טווח". האם אין הכוונה בהם למספר מצומצם של הזרקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי אינסולין לנטוס?
אנונימי סוג 102/11/2008סליחה על ה"בורות", אבל את לנטוס מזריקים פעם אחת (ויש כאלה שמוסיפים אינסולין פומי, תלוי בהמלצת הרופא). נסי לברר בקרב רופא המשפחה שלך. אם את לחוצה בזמן, את מוזמנת לשרשר פה הדעה ואני אשלח לך לינק עם מידע על התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למידע
ענת02/11/2008זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו, אשמח ליותר מידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר דיב דאודאבי21/10/2008
שלום האם אתה ממליץ לחולה סוכרת בן 40 ללא מחלות לב וללא היסטוריה משפחתית של לב, לקחת כל יום אספירין 75 מ"ג ? עוד שאלה, אם לאחר שלקוחים אספירין, נניח חצי שנה, האם אפשר להפסיק את לקיחת הכדור ללא שייגרם נזק כלשהוא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ד''ר דיב דאוד21/10/2008סוכרתי עם גורם סיכון למחלת לב, מעל גיל 40, או LDL גבוה מ 100, או HDL מתחת ל45, או טריגליציריד מעל 200, מעשן או יתר לחץ דם או אינדקס מסת גוף מעל 28 כדאי לתת אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע קופ"ח כללית לא עוזרת לנו ??אבי21/10/2008
שלום לכולם אולי מישהו יוכל לעזור לי בעצה טובה. כל קופות החולים, חוץ מהכללית, מעניקות הנחה של 50% על הג'נוביה. מה ניתן לעשות שגם הכללית ייתנו את ההנחה הזאת ? לא ייתכן שהקופה הכי גדולה במדינה מתעלמת מאיתנו, המבוטחים שלה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Moti
ד''ר דיב דאוד21/10/2008בינתיים אין מה לעשות חוץ מלקחת אותם "אישית לוחצת", לנדנד למערכת תלונות הציבור של כללית, ייתכן וזה יעזור. תוכל גם לשאול באגודה הישראלית לסוכרת מה יש להם להציע במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר לסכרת ולקיחת גלוקופאזחדש18/10/2008
שלום, אני בן 27, גובה 1.80, משקל 83 (עודף משקל), אבא שלי חולה סכרת סוג 2. לפני כחצי שנה בבדיקה במכשיר הסוכר של אבי, לאחר ארוחה גיליתי שיש לי רמת סוכר של 170, מאז אני עוקב אחר שינויים ברמות הסוכר וייתכן שיש לי מצב גבולי של טרום-סכרת. בבוקר לפני אוכל, רמות הסוכר נעות בין 80 ל- 95. לאחר ארוחה, גם אם רק פרוסת לחם עם גבינה, תוך חצי שעה הסוכר קופץ לרמות של 170-180 ומהר לאחר מכן יורד לרמות של בסביבות ה- 100. האם אצל אדם בריא אין מצב שאחרי ארוחה הסוכר עובר את ה- 120? אני חושב שבמצב של העמסת סוכר במרפאה ובדיקה של רמות סוכר לאחר שעתיים לא היו מגלים אצלי רמות סוכר גבוהות, כי אחרי שעתיים רמות הסוכר חוזרות להיות נמוכות. גם בבדיקת סוכר לאחר צום זה לא היה מתגלה. בנוסף, שמתי לב שבאזורים מתאימים בגוף יש לי מצב שנקרא אקנטוזיס ניגריקנס (Acanthosis nigricans) בו יש פס כהה על העור באיזורים של כפלים, מה שמלמד על רמות גבוהות תמידית של אינסולין בדם. ממה שקראתי באינטרנט הטיפול המומלץ למצב זה הוא לקיחת מטפורמין (גלוקופאז) ואני מתלבט אם להתחיל טיפול בכדורים אילו. מה שרציתי לשאול זה מה ההשלכות של תחילת טיפול מטפורמין למי שיש לו טרום-סכרת גבולית - האם יש מצב של "זירוז" הסכרת? האם זה מומלץ? האם עדיף לדחות כרגע את רעיון הטיפול התרופתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדש
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין19/10/2008שלום,
בבדיקות הדם שציינת אין עדות למחלת הסוכרת. אני כן הייתי משלימה ברור עם העמסת סוכר של 75 גרם.
לכדור הגלוקופאג יש יתרונות (כמו טיפול במצב פרה סוכרת) אך גם חסרונות כמו תופעות לוואי. לא הייתי מתחילה טיפול תרופתי מבלי להיוועץ עם רופא המשפחה או רופא סוכרת/אנדוקרינולוג, ובצוע בדיקות דם כלליות. בארץ גם אין התוייה לכדור זה למעט סוכרת.
לגבי הכתמים בעור- לאקנטוזיס ניגריקנס יש מספר סיבות- שוב יש מקום ליעוץ רופא מומחה שיבדוק אותך.
הבעייה הרפואית שציינת שהיא עודף משקל וכן סיפור משפחתי של סוכרת יש פתרון נוסף שהוא הטמעת אורח חיים בריא וזה כולל: דיאטה נכונה, פעיות גופנית (הפסקת עישון והוררדת מתחים אם יש)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ויוד רדיואקטיביתמר16/10/2008
בת 40,אני חודש אחרי יוד רדיואקטיבי כי היה לי סרטן פפילרי בבלוטת תריס. כעת מחזור,(שהיה כמו שעון אצלי),מאחר... 1 האם יוד רדיואקטיבי פוגע בפוריות? יש קשר למחזור, או אין כל קשר וזה סתם צירוף מקרים? 2 ייתכן שבמיפוי כל גופי נעשה לי נזק?כי הייתי במחזור (היום הראשון של המחזור)וכנראה ביציות חטפו קרינה חזקה? הצילו..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
ד''ר דיב דאוד16/10/2008אין כל סיבה לפאניקה. זה שהשעון איחר או הקדים אינו סימן לרעות באות. אני ממליץ כי תמשיכי במעקב הרפואי המתוכנן ולא לחפש יעוצים אחרים בינתיים, על הנושא שהוא במצב דינמי. עוד יראו אותך רופאיך וימליצו מה לעשות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דיב-עדיין לא בנתי אם יש קשר
שרית17/10/2008ביון יוד רדיואקטיבי למחזור? האם יוד רדיואקטיבי עלול לפגוע בביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
ד''ר דיב דאוד17/10/2008שינוי מצב התיפקוד בתריס עקב יוד, הוא ששינה את המחזור ככל הנראה.
לא ידוע על פגיעה בביציות רדומות. יש מניעה מלהרות לפחות חצי שנה אחרי היוד הרדיואקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל בסכרתאסי14/10/2008
לפני כשנה התגלתה אצלי סכרת נעורים בגיל 28 . סבלתי מצמא והשתנה מרובים וירידה במשקל. כיום אני מטופל באינסולין לנטוס ואפדירה. לאחרונה ירדתי שוב במשקל, כשלושה ק"ג בכמה חודשים האחרונים - כרגע שוקל 89 ק"ג וגובה של 1.75 התזונה שלי מאוזנת יחסית = אני אוכל רק פחמימות מלאות, הרבה ירקות וחלבונים, רמות הסוכר שלי הן 98-145 בבוקר לרוב. אני מתכנן לגשת לבדיקות דם בימים הקרובים, אבל בכל זאת הייתי מעוניין לדעת מה יכולות להיות הסיבות לירידה במשקל? לפני הסכרת המשקל שלי עמד על 65 בדרך כלל. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון חשוב - לגבי המשקל
אסי14/10/2008כרגע שוקל 59 ולא כפי שצויין בהודעה שלמעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAsi
ד''ר דיב דאוד14/10/2008חשוב לקבל מושג אם הסוכרת אכן מאוזנת. ערכי סוכר בוקר אינן מספקים מידע זה. ערכי מעקב יומי מלא והמוגלובין מסוכרר ישלימו את התמונה.
אחרת יש סיבות אחרות שיש לבררן, והיריעה כאן קצרה מלהכיל. אך חשוב להצחיל במה ששכיח, ייתכן יתר תריסיות או מחלת מערכת עיכול. חשוב לבקש עצת רופא המשפחה. לשים לב להפרעות אכילה אם יש חשד לכאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת FNAריקי12/10/2008
נישלחתי לניקור של בלוטת התריס עקב קשרית. התוצאה היא תאים פוליקולרים,שחלקם מטפלסטיים אונקוציטרים ולימפוציטים רבים HASHIMOTO'S THYROIDITIS האם התוצאה תקינה? תודה ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי
ד''ר דיב דאוד12/10/2008התוצאה איה תקינה. יש להוועץ באנדוקרינולוג מומחה, אם לא נועצת בו עוד לפני שליחתך לניקור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ריקי12/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר התכוונת להגיד שהתוצאה תקינה?
ריקי12/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקי
ד''ר דיב דאוד13/10/2008לא. התוצאה אינה תקינה, על כן אנדוקרינולוג אמור לתת דעתו על מה דרוש בהמשך. נא לקבוע תור ליעוץ אנדוקרינולוג.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בבקשה עוד שאלה
ריקי14/10/2008הבנתי שמדובר במחלת השימוטו האם לכך התכוונת בלא תקין? תודה ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקי
ד''ר דיב דאוד14/10/2008זו שאלה ספיציפית ומחייבת. לכן אני פותר את עצמי מתשובה עליה. יש לגשת לאנדוקרינולוג כפי שיעצתי כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידק הצלוליטיסאירית10/10/2008
שלום רב אימי בת 73 חולה בסכרת מזה 20 שנה מטופלת בנובונורם. אושפזה בשל חום גבוה,הקאות ופרפור בלב,האבחנה היתה חידק צלוליטיס ברגל. לאחר שבוע שוחררה,טופלה במשך 10 ימים באוגמנטין. הרגל מאוד מאוד כהה,הנפיחות אמנם ירדה אך עדיין הרגל נפוחה. שאלתי:האם יש חשש לרגל? האם עלינו לפנות לכירורג כלי דם? ואם כן בעל איזו התמחות? אנו מודאגים מאוד בברכה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירית
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין11/10/2008שלום,
החלמה מצלוליטיס ברגל יכולה לקחת זמן רב. מחלה זו קורית גם לאנשים שאינם חוי סוכרת. עליכם להיות במעקב של רופא המשפחה והוא יחליט על סמך בדיקה גופנית אם יש צורך בטפול חריף נוסף.
באופן כללי, לא ציינת נתונים נוספים, האם אימך מאוזנת מבחינת הסוכרת, האם היא סובלת מעודף משקל, האם יש לה סיבוכים נוספים? לדעתי כדאי להיבדק לפחות פעם אחת (במידה ואינה מטופלת באופן קבוע) במרפאת סוכרת, ולהתייעץ עם האחות ו/או הרופא לגבי צורך במעקב מיוחד כדוגמת רופא כלי דם, אורטופד, מרפאת כף רגל סוכרתית מרפאת פצעים וכו. כמו כן תקבלו הדרכה כיצד יש לטפל באופן יום-יומי ברגל כדי למנוע סיבוכים בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה........אני08/10/2008
שלום רב למנהלי הפורום.... האם יש איזשהו הורמון או איבר אחר בגוף שאחראי על 3 דברים: נשירת שיער, רמת נור-אדרנלין נמוכה מאוד, חשק מיני ירוד מאוד.? אני יודע שזה שאלה מאוד מוזרה אבל בבקשה אודה לכם נורא אם תוכלו לענות לי עליה ברצינות... בתודה מראש וגמר חתימה טובה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר דיב דאוד09/10/2008נראה כצירוף מקרים של מספר מחלות או מצבים חולניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בכף רגל ימיןירון08/10/2008
שלום רב הנני בן 36 בריא בד"כ התחלתי לפני שבועיים להזיע בכף רגל ימין מה זה אומר אני מודאג מאוד אנא אודה לתשובות תודה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין08/10/2008שלום
להזעת יתר סיבות רבות- לאו דווקא אנדוקריניות.
במידה והבעיה נמשכת פנה לבדיקה (כולל בדיקה גופנית) אצל רופא המשפחה.
גמר חתימה טובה גם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות?לירי07/10/2008
שלום, אני בת 24, ילדתי לפני כשנה, ספורטיבית, ישנה לסירוגין לפעמים כי התינוק מתעורר, בריאה בד"כ פרט לבעיה המטולוגית- MTHFR הומוזיגוטי, נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג קבוע בגלל זה. מעולם לא ידעתי על בעיה בבלוטת התריס. בבדיקת דם נתגלה: TSH 9.24 T3 1.9 T4 10.7 יש לציין שבבדיקת דם מחודש מרץ לא הייתה בעיה והיו ערכים תקינים. הרופא רצה לתת לי כדורים ואני התעקשתי על בדיקה חוזרת. אני מודאגת מאוד כי קראתי על תת פעילות ונאמר שאחד מהסימפטומים המאוחרים הם התנפחות הפנים עיבוי קול ועוד. אני חוששת מהסימפטומים הללו. שאלתי: 1. האם התופעות מופיעות ללא טיפול של כדורים? 2. האם זו תופעה חולפת (תת פעילות) והאם תופעות הלוואי נעלמות כאשר הבעיה נפתרת (התנפחות ועיבוי קול)? 3. לכדורים יש תופעות לוואי? אודה לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליגי
ד''ר דיב דאוד07/10/2008ייתכן ויש לך, לענות על שאךותייך צריך לבדוק אותך ולהעריך אם לא מדובר בתהליך חולף או שזקוקה כבר לטיפול. יעוץ מומחה יעור כאן אך לא בשאילתה לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)