מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השימוטומורן30/03/2009
שלום,
האם יש דרך לטפל במחלת השימוטו לצמיתות מבלי לקחת את הכדורים לכל החיים? גילו אצלי לאחרונה את המחלה וטרם התחלתי טיפול, האם יש טיפול יעיל יותר שיכול לטפל במחלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/03/2009השימוטו היא מחלה אוטואימונית. הטיפול במידה וקיימת תת פעילות בלוטת תריס הנו טיפול בELTROXIN. במידה ותפקודי בלוטת תריס תקינים וקיימים נוגדנים בלבד לא קיימת אינדיקציה לטיפול.
לא קיים טיפול אשר מטפל ב"שורש" הבעיה אלא בסיבוכים שלה (תת פעילות של בלוטת תריס)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי בגיל שבעים יש לו בעיותנעמה29/03/2009
זכרון קשות ,,לאיזה תחום עלי לפנות איתו???? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זכרון
ד''ר זהר לנדאו29/03/2009שלום רב,
אני מציעה לפנות בשלב ראשון לרופא המשפחה או לרופא הפנימאי המטפל שלכם כדי לקחת בדיקות שגרה. ניתן להתייעץ גם עם נוירולוג בעניין זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים ו- tshאודי סאסי29/03/2009
שלום רב,
ה-TSH -בדם תוצאה 9.93
הרופאה נתנה לי כדורי אלטרוקסין ואני לוקחת אותם במשך שבוע.50מ"ג
1.יש לי גירודים כבר חודשיים האם הם נובעים מתת הפעילות בבלוטת התריס?
הבנתי שיש איזשהו קשר....
2. האם רלוונטי שאחרי שבוע וחצי אני יעשה בדיקת דם לראות אם יש ירידה בבלוטה והיא מתאזנת?
3.האם 50 מ"ג מספיק?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH וגירודים
ד''ר זהר לנדאו29/03/2009שלום רב,
תת פעילות של בלוטת התריס אינה גורמת לגרד. קרוב לודאי שזו אינה הסיבה לגרד שאת מציינת.
מקובל לחזור על תפקודי בלוטת התריס לאחר כ - 6 שבועות של טיפול באלטרוקסין, אלא אם יש דבר חריג.
התייעצי עם הרופא המטפל שלך אם יש מקום לחזור על הבדיקה בשלב מוקדם זה..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקות רפואיות,של מעקב כללי בצוםנעמה28/03/2009
הסוכר היה 110 במקרה היתי במוקד רפואי אחהצ" ושם נעשה לי גם בדיקת דם לסוכר,עם אוכל. ןיצא 154 ממש נדהמתי. אני מאד מתפלאת וגם קצת כועסת על הרופא שלי. אלמליא לא היתי נזקקת למוקד היתי ממשיכה לאכול רגיל מבלי להתיחס לסוכר. עכשוי מה הכמות הנכונה שלי??? בתודה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 60 פלוס ומעולם
נעמה28/03/2009לא סבלתי מסכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת סוכר בצום ולאחר אוכל
ד''ר זהר לנדאו29/03/2009נעמה שלום,
אנו מגדירים רמת סוכר תקינה בצום עד 100 מג' לדציליטר, ובין 100 ל - 126 רמה בצום לא תקינה, אך עדיין לא מתאימה לסוכרת. במצב כזה כדאי לעשות העמסת סוכר ולראות מהם הערכים. גם בזמן מחלה רמת הסוכר יכולה להיות גבוהה, וכן כאשר נוטלים תרופות שונות, כמו סטרואידים. בכל אופן, רמת הסוכר שציינת מחייבת בירור והתייחסות נוספים.
רמת סוכר של 154 לאחר ארוחה אינה מעידה על בעיה, לכשעצמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובונורםאיציק27/03/2009
רציתי לדעת האם אפשר לחתוך כדור נובונורם 0.5 מיליגרם לחצי והאם זה לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובונורם
ד''ר זהר לנדאו27/03/2009שלום רב,
אני לא יודעת ספציפית לגבי הכדור הזה.
בכל אופן אם יש קו חצי על הכדור ניתן לנסות לחצות אותו.
אני מציעה לשאול רוקח את השאלה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שהגעתי למקום הנכוןאורי26/03/2009
נשלחתי לבדיקה שיגרתית
הרופאה אמרה שיש לי ערכים מעט גבוהים בסוכר בדם ואני צריכה לשמור
חשבתי שמדובר רק בהפחת סוכר (קפה אני כבר שותה בלי סוכר) אבל אמרו לי שזה לא רק עניין הסוכר
האם כך? מה עוד קובע רמות סוכר בדם?
ושאלה מסקרנת נוספת: האם סילאן נחשב כמו סוכר לצורך ההקפדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר גבוהים
ד''ר זהר לנדאו26/03/2009שלום רב,
מזונות המכילים פחמימות גורמים לעליית הסוכר בדם, גם אם הם לא מתוקים. לדוגמא: לחם, פיתה, בורקסים, פסטות וכו'.כמובן שגם דברים מתוקים.
כדאי לפנות לדיאטנית שתדריך אותך לגבי סוגי המזונות הרצויים לך.
לגבי סילאן - איני יודעת באופן ספציפי(דיאטנית תדע בודאי לענות לך ספציפית). דבש מכיל סוכרים פשוטים, ולפיכך אינו מומלץ לאנשים עם רמות סוכר גבוהות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אני אגש לדיאטנית
אורי26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US צווארלימור26/03/2009
שלום לך ד"ר
ילדתי לפני שלושה חודשים לידה ראשונה (בת 26) ומתוצאת בדיקת US צוואר שערכתי עקב כאבי גרון לא שגרתיים יצא ש:
בלוטת התריס: אונה ימנית מוגדלת במקצת עם קשרים עד 1 ס"מ. סמי סולידים עם קומפוננט נוזליים ורקמתים בתוכות.
אונה שמאלית בגודל תקין, ציסטה זעירה בגודל 0.3 ס"מ.
איטמוס גודל ומרקם תקינים. אין לראות חלץ על הקנה. אין לראות ממצא באזור הפראתיירואיד. אין לראות בלוטות לימפה חשודוץ לאורך הצוואר.
תוצאות בדיקות הדם שערכתי הן :
pmol/L 5.50 T3- FREE
pmol/L 16.76 T4- FREE
mU/L 0.56 TSH
IU/ml <10.0 ANTI THYROID PEROXID
IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab
שאלתי היא מה כל הממצאים הנ"ל אומרים? האם עלי להיות מודאגת?? (כי אני כן מודאגת).
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US צואר
ד''ר זהר לנדאו26/03/2009שלום רב.
אנסה להתייחס לכל הקודות שהעלת:
1. קרוב לודאי כי כאבי הגרון לא נגרמו בשל הממצאים בבלוטת התריס.
2. הממצאים שאת מתארת בבלוטה יכולים לרמז על דלקת רגילה של הבלוטה, השכיחה ביותר. לפי הממצאים והרושם של מבצע הבדיקה מחליטים על ההמשך. בדרך כלל במצב שכזה יש צורך במעקב בלבד.
3. רמות הורמוני הבלוטה נראים תקינים.נוגדנים לבלוטת התריס שליליים (כלומר אין נוגדנים).
4. נראה לי כי בשלב זה אין מקום לדאגה. אנא פני לאנדוקרינולוג כדי להחליט על דרך המעקב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
לימור26/03/2009רק מפני שילדתי לאחרונה פג (חודשיים בבה"ח) - המחשבה על עוד משהו נוסף שיכול להעיב את הגידול של בני ברצף, בכיף, וברוגע עושה לי רע.
תודה רבה על התשובה המרגיעה.
רק בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
לימור26/03/2009עדיין יש לי כאבי גרון- יותר נכון תחושה כאילו משהו תקוע לי בגרון. עקב זה פניתי לרופא.
זה עדיין יכול להוות סימן לדלקת ורק למעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליאורהנעמה26/03/2009
אני בהריון שבוע 21
לוקחת 550 מק"ג בשבוע .
100,100,100,100, 50, 50 , 50
היום בטעות לקחתי גם כדור של 100 (שזה יום חמישי והייתי אמורה לקחת כדור של 50),
אז מה לעשות ? מה לקחת ביום שישי ומה לקחת ביום שבת ? אני לא רוצה של האיזון ישתבש לי בגוף .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
ד''ר זהר לנדאו26/03/2009שלום רב,
שמרי על המינון השבועי.
את יכולה מחר לקחת פחות 50 מיקרוגרם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעירות יתרג'ני24/03/2009
היי
אני נערה בת 19, אף פעם לא הייתי שעירה ואין לי שעירים במשפחה(אני גם ממוצא אוקראיני) פתאום לפני כמה שנים התחלתי להיות שעירה ושעירה יותר באיזור הפנים בעיקר.
לפני כשנה וחצי רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם והיה לי טסטסטרון גבוה.
היא הפנתה אותי לאנדוקרינולוג והאנדיקרינולוגית הפנתה אותי לבדיקות דם בזמן המחזור.
הבדיקות היו תקינות ולאחר מכן לא הצלחתי להיכנס אלייה יותר.
עכשיו אני בצבא והתחלתי טיפול אצל אנדיקרינולוג. גם הוא שלח אותי לבדיקות דם בזמן המחזור והבדיקות יצאו תקינות.
אני סובלת מחוסר ביטחון עצמי מאוד גבוה (שלא לדבר על הבעיה הזו שמורידה לי אותו עוד יותר)
אני לא מכוערת ואף יכולה להגיד שאני יפה בפנים אך מסייבות כאלה וכאלה אף פעם לא קיימתי יחסי מין.
רציתי לדעת האם קיים קשר בין בעיה הורמונילית לבין אי קיום יחסי מין?או שעירות יתר?
האם אכן יש לי בעיה הורמונלית או שאולי הייתה לי והיא עברה(כי בבדיקה אחת מתוך כל הבדיקות הסטסטרון היה גבוה וזה היה לפני כשנה וחצי שנתיים שמאז עברתי 3 בדיקות הורמונליות שהיו תקינות)?
אציין גם שאני סובלת מבעיות שינה(קשה לי להירדם קשה לקום) עייפות תמידית,כאבי ראש רוב היום(מיגרנות),אכילה כפייתית(שלא תורמת למשקל שלי) הכל מעצבן אותי, המחזור שלי לא תקין ואפילו הייתה תקופה שלא היה לי מחזור כמה חודשים עד שהרופא הביא לי כדורים שהחזירו לי את המחזור וגם כשיש מחזור הוא מגיע בהפתעה(אף פעם לא מוקדם יותר מ28 ימים אבל מאוחר יותר כן).
רציתי לעשות לייזר או אפילציה אך מכיוון שהתשלום על טיפולים אלו לא זול לא הייתי רוצה לזרוק סתם כסף לפח ואם אכן יש לי בעיה הורמונלית השער יחזור לאחר הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
ד''ר זהר לנדאו24/03/2009ג'ני שלום,
במקרים רבים שיעור יתר בנשים אינו נובע מבעיה הורמונאלית, אלא מנטיה גנטית. כאשר השיעור אינו מבעיה הורמונאלית אנו ממליצים לטפל בכך באמצעים הקוסמטיים הקיימים. התוצאות מטיפולי הלייזר והאפילציה טובים מאד. לא נראה שיש קשר בין השיעור שאת מתארת וקיום יחסי מין. כמו כן אין קשר בין השיעור לבעיות האחרות שאת מתארת. אני מציעה לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ עימו לגבי הבעיות שאת מתארת כמו בעיית השינה וכאבי הראש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעירות יתר
ג'ני24/03/2009קודם כל תודה על המענה המהיר.
תורשתי אני לא חושבת שזה תורשתי כי אין לי אףף אחד שעיר במשפחה והבעיה הזאת לא הייתה קייימת, אציין שנטלתי גלולות בגיל 15 16 בשביל לסדר את ההריון ואם אני לא טועה מפה התחילה הבעיה.
בכל אופן איך אני יוכל לדעת חד משמעית שזה אכן לא בעיה הורמונלית?
אני רוצה לעשות אפילציה ולייזר אך אני מפחדת סתם לזרוק כסף לפח.
כי אם אכן זו בעיה הורמנלית טיפולים אלו לא יעזרו לי או שאני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ג'ני24/03/2009לא לסדר הריון אלא לסדר מחזור(נטלתי אסטל)
יש לי גם אסטמה ובתקופות שהייתי חולה הרבה והיו לי צפצופים בריאות והיה קשה לי לנשום הרופאה הייתה מביאה לי איזה כדורים ל3 ימים שכפי שהבנתי גם יכלו לגרום לי לשעירות יתר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור יתר
ד''ר זהר לנדאו25/03/2009האמצעים הקוסמטיים להסרת שיער עוזרים גם במצבים של חוסר איזון הורמונאלי.
אני מתארת לעצמי כי הכדורים שקיבלת לאסטמה היו סטרואידים. הטיפול בסטרואידים לתקופה קצרה אינו מביא לשיעור יתר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעירות יתר
ג'ני25/03/2009נכון, זה גם מה שהרופאה אמרה לי
אך אומנם קיבלתי אותם ל3-4 ימים אבל בתדירות גבוהה מדי חודש הייתי מקבלת אותם כי כל הזמן הייתי חולה.
ואם לחשוב על זה עכשיו השעירות שגברה באיזור הסנטר למשל התחילה מאז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH בהריוןחסויה24/03/2009
שלום רב, אני נמצאת בשבוע העשירי להריוני. בבדיקות שביצעתי לפני ההריון ולפני כחודש- ממש בתחילת ההריון, רמות הTSH היו תקינות (בתחילת ההריון 1.47). כעת בבדיקה שביצעתי שלשום התקבלה תוצאה חריגה: TSH 0.33 ( כאשר הטווח הוא בין 0.35-4.6). דווקא רמות ה-T3 FREE שהן 4.60 יצאו בתוך הנורמה המקובלת. רציתי לשאול האם ירידה זו שחלה עם התקדמות שבועות ההריון (הבדל בין הבדיקה לפני כחודש לבדיקה היום) מעידה על הריון לא תקין? מה עלי לעשות עם נתונים אלו ומה יכול להשפיע על כך? תודה מראש על כל התייחסות מודאגת מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בTSH בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/03/2009שלום
ירידה בTSH בטרימסטר הראשון להריון הנה פיזיולוגית (תקינה) . הירידה נובעת מהעליה ברמות בHCG אשר גבוהות מאד בטרימסטר הראשון ויורדות לאחר מכן.
מבחינת העובר לא קיימת שום בעיה . הבעיה קיימת במידה והיתה תת פעילות הווה אומר אם הTSH היה מוגבר.
רצוי לעקוב ולהיות בקשר עם אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת שומנים גבוהה בדםטל23/03/2009
שלום, אני בת 21 ,בריאה בדר"כ , פעילה גופנית עם תזונה מאוזנת,ללא עודף משקל, נוטלת גלולות קרוב ל4 שנים (לפני כחודשים עברתי מדיאנה ליסמין.) לפני 3 שבועות בצעתי בדיקת דם ולהלןהממצאים הבאים - טריגליצרידים - 272 tsh - 6.33 Free Thyroxine (FT4) -12.2 כולסטרול - 211 Non-HDL Cholesterol-152 HDL-58 LDL-97 רציתי לדעת מאיפה נובעת רמת הטריגליצרידים הגבוהה? האם קיימת תת פעילות בבלוטה? האם ישנו קשר? מה עליי לעשות? לתשובתך באמור אודה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/03/2009שלום
1. TSH מוגבר מצביע על תת פעילות קלה של בלוטת תריס. יתכן והTSH מעט מעל הנורמה עקב טיפול בגלולות אך לא צריכים להפסיק טיפול אלא לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים ובמידה ועדיין מעל הנורמה אז יהיה מקום למתן טיפול.
2. הטריגליצרידים הגבוהים נובעים מנטיה גנטית והנם מוחמרים ע"י הטיפול בגלולות.
לדעתי התת פעילות הקלה אינה תורמת לכך אלא רק הטיפול בגלולות. הטיפול הוא דיאטה ובמידה וקיימת עליה משמעותית בטריגליצרידים אז יהיה מקום לשקול הפסקת טיפול בגלולות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונה בסוכרתשרה23/03/2009
שלום ברצוני לברר מה מותר לאכול לחולי סוכרת מבוגרים ומאיזה מאכלים עדיף להמנע. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה בסוכרת
ד''ר זהר לנדאו23/03/2009לשמירה על תזונה נכונה יש חשיבות מרובה בטיפול בסוכרת. יש מספר עקרונות מנחים:
1. במידה ויש עודף משקל - דיאטה דלת קלוריות
2. להמנע מאכילת מזונות המכילים סוכרים פשוטים, כמו - שתיה מתוקה, ממתקים למיניהם, פירות מסויימים כמו אבטיח ומלון.
3. כן לאכול (במידה) פחמימות מורכבות כמו דגנים וקטניות.
4. לא לצרוך מזונות עשירים בכולסטרול (גבינה צהובה, בשר אדום)
5. יש להתחשב בבעיות בריאותיות נוספות כמו יתר ל"ד והפרעה בפרופיל שומנים
אני מציעה לך להפגש עם דיאטנית ולקבל תפריט המתאים לאורח החיים שלך, למשקלך ולבעיות הרפואיות שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרה01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה חריגה של Renin Recumbentwaterfly23/03/2009
שלום אני חולה סכרת 2 בן 38 מטופל בכדורים, כמו כן עודף משקל חריג, 40BMI, ומטופל באנלפריל בגלל אלבומיניה. בלא טיפול בכולסטרול, כמו כן אני קלינפלטר (XXY) מבדיקת CT שנעשתה לי מסיבה אחרת, היתגלה ממצא באדרנל, בגול של כ-4 ס"מ, מברור אנדוקרינולוגי שהיתחלתי קיבלתי תוצאה של 18.19 בבדיקת Renin Recumbent חיפשתי ברשת, לא ממש מצאתי חומר על הבדיקה הזו, מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רנין
ד''ר זהר לנדאו23/03/2009הרנין הינו חלבון (אנזים) המופרש לזרם הדם מתאים מיוחדים בכליה. באופן תקין הרנין מופרש כתגובה לרמת הנתרן בדם או כאשר נפח הדם נמוך. חשוב בויסות יחד עם אלדוסטרון של לחץ הדם.
רמת הרנין שציינת הינה גבוהה. רמה גבוהה יכולה להיות במספר מצבים ביניהם יתר לחץ דם, בעיה במשק המלחים ועוד. צריך להסתכל על בדיקה זו עם תוצאות נוספות, כמו רמת האלדוסטרון בדמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהינה הבדיקה
waterfly24/03/2009לא רציתי להציף את הפורום בתוצאות שלי, ולכן הבדיקה המדוברת Aldosterone Recumbent (B) קטן מ-2.5 ng/dl לאחר 30 דקות מנוחה Creatinine (U) /24h 2 Metanephrine (U) 0.32 למעשה, האם המצב חמור ואני צריך לרוץ לרופא או שזה יכול לחכות לפגישה הבאה בעוד חודש. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזני אברמוב נס - קשריותגלעד23/03/2009
שלום רב אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. ללא מחלות ידועות, ללא תרופות קבועות. עקב בלוטות רגישות מתחת ללסת ( אולי עקב טיפולי שיניים ) הופנתי על ידי אא"ג לבדיקת US צוואר. הרופא כתב בהפניה שלא נמושו בלוטות. בUS צוואר מלפני חודש נמצא כך: בלוטת מגן: "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס הודגמו בגודל תקין, עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל 0.4 ס"מ - למעקב". כל יתר הבלוטות בUS צוואר היה כתוב תקין. ב US צוואר חוזר מהיום נמצא כך: בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ" "אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה "הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ". לגבי הממצא בבלוטת המגן. ברצוני לציין כמה דברים לפני 3 שנים בוצע לי US צוואר בגלל שרופא המשפחה חשב שבלוטות צוואר מוגדלות. הכל יצא תקין ולגבי בלוטת המגן היה כתוב "אינה מוגדלת, מרקם אחיד". לא היה צורך במעקב ולא צוין שם קשריות כמו ב US שעשיתי אתמול. כמו כן אציין שבצ'ק אפ תקופתי, שאני עושה אחת לשנתיים וביצעתי לפני 4 חודשים, כל בדיקות הדם המקיפות היו תקינות - סוכר כימיה ספירת דם CRP - הכל היה תקין TSH תקין = 1.3 , בנוסף אציין שבגילאים 20-27 , לאחר תאונת דרכים ועקב כאבים כרוניים בצוואר ועמוד שדרה ביצעו לי 4פעמים!! CT של הצוואר, כ 10פעמים צילומי צוואר, 3 פעמים מיפוי עצמות ועוד 3סיטי של הגב, הבטן והראש. הכל יצא תקין. כל רופא שלח מחדש לצילומים עדכניים. רנטגונולוג אמר לי לפני כמה שנים שנחשפתי לקרינה רבה יחסית של 150 MSV שזה כמו 15 בדיקות סיטי בטן וכמו אלפי צילומי חזה. בשנים האחרונות יש שיפור בכאבים ואני בכושר טוב יותר ומרגיש בסדר. לגבי הקשריות. קראתי שקשריות בבלוטת המגן הן פחות שכיחות בגברים ואם הן כבר מופיעות בגבר אז הסיכוי שהן סרטניות הוא גדול פי 3 מאשר בנשים ומגיע ל כ 30 אחוז. כמו כן קראתי שלמי שיש קשריות ויש ברקע חשיפה לקרינה בגיל צעיר הרי שהסיכון שהן סרטניות גבוה יותר. בנוסף, כאמור הקשריות הן היפואקואיות וב US צוואר לפני 3 שנים לא היה ממצא של קשריות. לאור כל הפרמטרים האלה הגעתי למסקנה מצערת שכנראה רוב הסיכוי שמדובר בסרטן ושזה לפחות 50-70 אחוז סיכוי. זה מטריד אותי מאוד במיוחד היות ויש לי תינוק קטן בבית ובשנים האחרונות סוף סוף יש שיפור בכאבי הצוואר וגב. מה דעתך ? האם החישוב שלי שכנראה זה 50-70 אחוז סרטן הוא נכון? מה לעשות ומה הערכתך הכנה לגבי הסיכון. בתודה רבה! עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/03/2009שלום עדי,
לדעתי מצבך אינו כה חמור.
אמנם קשרים בבלוטת תריס יותר שכיחים אצל נשים גם גברים אינם חסינים בפניהם.
לך יש קשרים קטנים אשר לא השתנו בתקופה אחרונה.
יתכן והרזולוציה של הUS בעבר לא היתה טובה ולכן הם לא צויינו, גם קיים לעיתים הבדל בין בודקים כי הרי לא מדובר בקשרים גדולים וברורים מאד.
לגבי החשיפה לקרינה: מדובר על טיפול בקרינה ולא חשיפה לצילומי רנטגן.
הסיכון לממאירותאינו 50% . אפילו לחולים שנחשפו לקרינה הסיכון לממאירות מגיע עד 30%.
אתה בטח במעקב אנדוקריני ולדעתי צריך להמשיך מעקב US אחת לשנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTH 147 - ,תוצאות חריגות!!ורד22/03/2009
שלום רב בבדיקות שגרתיות התקבלו התוצאות החריגות הבאות: קלציום -Calcium (B) | mg10.9 .לאחר התוצאה הנ"ל רופאת המשפחה הפנתה אותי לעשות בדיקת PTHבהקדם (מכיוון שהשוותה לתוצאות מבדיקות קודמות וגילתה שבבדיקות שגרתיות מלפני שנה ערך הקלציום היה 11.3 ) להלן ,תוצאות בדיקת ה :PTH PTH Intact | pg/ml 147 (שאר הבדיקות השגרתיות תקינות) אבקש לקבל הסבר לתוצאות , מהן הסיבות האפשריות לתוצאות אלו, ?אילו בדיקות נוספות עליי לבצע ? ומה הדחיפות לבצען?( אציין שהיום קיבלתי את התוצאות ושהנני נמצאת בטיול בחו"ל ואחזור לארץ בעוד חודש)האם נשקפת סכנה? אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTHמוגבר 147 !!? ורד
ורד22/03/2009אציין שהנני בת 40 ובריאה בדר"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)