מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות חריגות בבדיקות בלוטת התריסקרן16/11/2008
שלום! ילדתי לפני 7 וחצי חודשים ולפני כן לא היו לי בעיות בבלוטת התריס- כל בדיקות הTSH בהריון היו תקינות. הפסקתי להיניק לפני 3 שבועות וטרם קיבלתי מחזור(מה שגם מפתיע). עקב נשירת שיער מאסיבית עשיתי בדיקות של בלוטת התריס והצצתי בתוצאות והן נראות לי חריגות. Free Thyroxine (FT4) - 20.4 pmol/l כשהערך המקסימאלי הוא 19.7 Triiodothyronine Free FT3- 8 pmol/l כשהערך המקסימאלי הוא 6.5 בבדיקת הTSH כתוב < 0.05 micro IU/ml (ולא הופיעו ערכי מיניום ומקסימום כפי שהיה כשעשיתי בדיקות בהריון) הערכים הם גבוהים מהנורמה, אולם לא גבוהים מאד. האם עלי ללכת לרופא המטפל להמשך בירור? מעולם לא סבלתי מבעיות בבלוטת התריס והבדיקות די הפתיעו אותי. מה זה יכול להיות? ייתכן וזה מיקרי? תודה והמשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין17/11/2008שלום,
אכן הבדיקות מעט חריגות. אין סיבה לדאגה אך עלייך כן לגשת לרופא המטפל / אנדוקרינולוג כדי שיוכל לקבל היסטוריה מלאה, לבדוק אותך, לראות את כל בדיקות המעבדה ולהחליט על המשך הדרך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת איזה הפרעה בצווארדני16/11/2008
בוקר טוב בזמן האחרון אני מרגיש מעין איזה לחץ כלשהו...לא חזק ..אבל איזה הפרעה בצוואר מקדימה. הרופא משמש שם..לא הגיע מהמשמוש לאיזה מסקנה ברורה...ושלח אותי לבידקת tsh וכן אולטרא סאונד בצוואר ובבלוטת התריס. שאלתי היא. אם בדיקת הדם תצא תקינה(עשיתי אותה היום בבוקר ומחכה לתוצאה ) האם זה אומר שאין בעיה בבלוטת התריס. אגב...במהלך הבדיקה הרופא לחץ שם די בחזקה ...ובגלל שאני קצת היפוכנדר במובנים מסויימים בלבד,תהיתי האם הבדיקה בעצמה והלחץ שהוא לחץ יכול לגרום בעצמו לנזק? לבלוטת התריס או לגרון או לצוואר. אגב אני בגיל 46, סוכרתי שמאוזן איכשהו בדרך כלל על ידי דיאטה בלבד ללא שימוש בתרופות לאיזון הסוכר. אגב הרופא גם מנסה איכשהו לשכנע אותי לקחת תרופות לאיזון הסוכר אבל אני לא מעוניין כי עד היום כשהתאמצתי מספיק בדיאטה הצלחתי להוריד את הסוכר עד כמעט לרמת הנורמה על ידי דיאטה בלבד. יש לי גם יתר לחץ דם קל ..אבל גם כאן..כשאני עושה הליכות ושומר על דיאטה מתאימה אני מגיע לרמת הנורמה או כמעט הנורמה ללא תרופות. אודה להתיחסותכם בעיקר בעניין בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה מהבדיקה
דני17/11/2008tsh 0.40 תוצאות נוספות מבדיקת שתן GLUCOSE - U STRIP - mg/dL NEG BILIRUBIN- U STRIP - mg/dL NEG KETONES- U STRIP - 1.020 SPECIFIC GRAV-U STRI - mg/dL NEG PROTEIN- U STRIP - NEG NITRITE- U STRIP - /ul NEG. LEUCOCYTES - U STRIP - mg/dL NEG ERYTHROCYTES-U STRIP - mg/dL NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP 7.8- 4.5 5.0 PH- U STRIP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין17/11/2008התוצאה של תיפקוד בלוטת התריס - חסרים נתונים (ברר עם הרופא המטפל)
בדיקת השתן תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין17/11/2008שלום,
1. לגבי בלוטת התריס- לרוב באופן כללי-, בדיקות הדם מספקות מידע על תיפקוד הבלוטה, הסונאר יספק מידע על בעיות הנובעות מגודל הבלוטה.
2. לחץ על הצואר במידה והוא לחץ סביר לא יכול לגרם לנזק.
3. לגבי הסוכרת, יתר לחץ דם ואורח חיים בריא נראה לי שאתה יודע מה התשובה. גם אם אינך מוכן לטיפול תרופתי כדאי לך להיות במעקב ולקבל עזרה בכיוון של שמירה על אורח חיים בריא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtsh
דני18/11/2008יצא בבדיקה : 0.40 בפעמים קודמות מזמן אגב יצא 0.90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גבוליותאורי13/11/2008
בחודשים האחרונים תוצאות גלוקוז בין 95-105 . נוטל סטטינים ואוקסר ליתר ל"ד. האם התרופות יכולות להעלות רמות הסוכר? האם יש צורך בערכים אלו בביצוע העמסת סוכר? בן 48 .bmi 23 ועוסק סדיר והרבה בספורט. תודה אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד''ר דיב דאוד14/11/2008תוצאה שווה התייחסות. גש לאנדוקרינולוג העוסק בחיזוי ומניעת סוכרת סוג 2, ע"מ להעריך את סיכוניך וכיצד לטפל נוסף על הספורט שאתה עושה. אם כבר העמסה, כדאי לבדוק סוכר שעה לא רק שעתיים אחרי העמסה. יש לערך זה משמעות ספיציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסשי13/11/2008
שלום, אני בן 20 ואובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס ברמה די קלילה. אני מטופל מזה כחצי שנה באלטרקסין חמש פעמים בשבוע 25 מ"ג. יש לי שתי שאלות: 1) האם ישנם מזונות שיכולים להפריע ולהקשות על פעילות הבלוטה שלמרות שאני מאוזת עלי לא לאכול אותם? 2) למרות שהמינון אותו אני נוטל הוא נמוך למדי, יכול להיות מצב שלאחר תקופה הוא יהיה מינון יתר ואילו השפעות אני אמור להרגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד''ר דיב דאוד14/11/2008שלום שי. נא קח את הנושא בפרופורציה הולמת. לא ברור לי מדוע אתה מחפש מאכלים מפריעים. ככל הנראה אתה בתת תריסיות שמצדיקה טיפול. קח מה שצריך , על קיבה ריקה בבוקר כחלק מטכס רחיצת פניך, ותשכח מהעניין. תעסוק בענייניך המהותיים, והם אינם תריסיים כלל ועיקר. באיזון נכון אתה יכול לנסוע לחלל החיצון, בתנאי שיש לך מלאי אלתרוקסין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו.......
שי14/11/2008בסדר גמור אסיר חששותיי. ושאלה קטנה, בעלון התרופה רשום שניתן ליטול את התרופה גם שעתיים לאחר ארוחת הבוקר, יש הבדל כלשהוא בין לקיחת התרופה שעה לפני ארוחת הבוקר או שעתיים אחרי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת פעילות והשימוטו - דחוףחיה13/11/2008
בת 54, לאחרונה עייפות וחולשה . מטופלת באלטרוקצין 50 ופעם בשבוע 100 מ"ג. מיזה שבוע מקבלת דרלין 5 מ"ג פעמיים ביום בגלל הפרעת קצב (הוראת רופא קרדיולוג) - פעימות מוקדמות ראו בהולטר לב . היום עשיתי בדיקת דם ל- TSH והתוצאה היא: 7.97 ו- T4 - 13.9 . מה דעתכם על התוצאה הנ"ל? רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיה
ד''ר דיב דאוד14/11/2008מינון לא מספיק. יש לחתור ל TSH 1-1.5 לא יותר, ככל שהדבר ניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור דרלין שיבש.????
בעל14/11/2008אני מקבלת כדור דרלין 5 מ"ג פעמיים ביום בגלל פעימות מוקדמות, האם זה גרם לעליית ה- TSH?? . לפני 4 חודשים שרופא המשפחה חזר על הבדיקה היה לי TSH - 4.30 וכעבור 4 חודשים קפץ ל- 7.97. האם יכול להיות שעבודה מאומצת במשך היום יכולה לתרום לעלייה???? תודה רבה רבה - חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיה שנית
ד''ר דיב דאוד15/11/2008המידע שהוספת לא שינה בעקרטן. ראי תשובתי ההתחלתית! אגב העניין סגור בשל עבודה עדכנית מלפני מספר חודשים, בקרב נשים בנורווגיה, בה נראה כי תחום 1-1.4 TSH הוא היעד ולא תחום הנורמה אשר במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר של 5 שעותשולה12/11/2008
שלום , בשל חשד להיפוגליקמיה ריאקטיבית , הופנתי לביצוע בדיקת העמסת סוכר של 5 שעות בבית חולים. איך מבצעים את הבדיקה ומה בודקים בה? מדוע לא מספיקה העמסת סוכר כמו בהריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין12/11/2008ישנםפ מצבים כמו היפוגליקמיה ראקטיבית, בהן הגוף מייצר יותר מדי אינסולין בתגובה לאוכל והדבר גורם לנפילת סוכר. כדי לאבחן זאת מגרים את הלבלב על ידי העמסת סוכר ועוקבים במשך מספר שעות אחרי רמת הסוכר ורמת האינסולין. לפעמים נפילת הסוכר לא מתרחשת בשעתיים הראשונות אלא יותר מאוחר ומכאן 5 שעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר ביוד רדיואקטיביליאת12/11/2008
שלום ד"ר חודשיים אחרי טיפול שני ביוד רדיואקטיבי פפילרי בבלוטת תריס.לאחר טיפול יוד ראשון נשארו עדיין בלוטות בצוואר. לכן עברתי לפני חודשיים טיפול נוסף של יוד: חידות תוצאה שם בדיקה 4.20- 0.35 mIU/L 0.38 TSH 6.5- 3.5 pmol/L 4.6 T3- FREE 20.0- 10.0 pmol/L 17.4 T4- FREE 55.00- 0.80 ng/mL 1.72 THYROGLOBULIN 40.00- 0.00 IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab שאלותי: 1 האם TSH נחשב מעט גבוהה?כי הבנתי שהוא אמור להיות 0-0.1? 2 האם תרגלובולין היה אמור מייד אחרי טיפול ביוד להתאפס?ואם לא התאפס, חודשיים אחרי טיפול ביוד, אזיי כבר אין סיכוי שיתאפס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין12/11/2008שלום,
מדובר בשאלות שעלייך להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל שמכיר את כל הנתונים במשך כלתקופת הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדיקת TFT?קלי11/11/2008
הייתי אצל האנדוקרינולוג ( אני כרגע ביתר פעילות של הבלוטת התריס ) והוא ביקש בדיקה TFT. מה זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין12/11/2008נראה לי שהכוונה לthyroid function tests ואלו בדיקות דם סטנדרטיות לתיפקוד הבלוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסנעומי09/11/2008
שלום לדר קלמנוביץ דיקשטיין תוצאות בדיקה tsh 5.93t4-free 15.4 רופא משפחה אמר לי להתחיל בטיפול תרופתי אחרי שברגע ראשון אמר שהכל בנורה רופא אחר אמר לי שאין צורך בטיפול ומצב כזהנ נקרא בלוטה בקומפנזציה מה דעתך מה לעשות תודה רבה על יעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעומי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין12/11/2008שלום,
קודם כל- התשובה הינה בהנחה שאינך בהריון ולא מתכננת הריון כרגע- אם כן עלייך לקבל טיפול , במידה ולא- בערכים אלו שציינת לרוב אין צורך להתחיל טיפול תרופתי אבל כל מקרה לגופו- צריך להתחשב במחלות נוספות אם יש לך, ובתלונות אחרות. למען הסר ספק אני ממליצה לך להתיעץ עם אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכרמיקי09/11/2008
שלום, אמי בת 60, רזה, נמרצת, עוסקת בספורט 3 פעמים בשבוע (שחיית חתירה מהירה) עובדת כ-10 שעות ביום בתנועה רציפה, כמעט ולא יושבת. לאמי יש כולסטרול שמאוזן בסטטינים, ומעבר לכך בריאה. לאחרונה עברה תקופה מלחיצה מאוד בעבודה שהדירה שינה מעיניה, ובבדיקה אקראית מספר פעמים לאחר צום של 8 שעות במד סוכר ביתי נמצא ערך של סוכר סביב 130 . האם המצב מוגדר כסכרת? האם זה מצב חולף? מהן הבדיקות שעליה לערוך? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר micki
ד''ר דיב דאוד11/11/2008אין להסתמך על מד סוכר ביתי לאיבחון, אלא למעקב בלבד. נא לפנות לקופ"ח לבדוק סוכר לאחר צום מחצות, כך ניתן להגדירה כסוכרתית או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה מלוחהאמא05/11/2008
אבי, בן 57, מזה 3 שנים מטופל בגלוקופאג', פעמיים ביום. מלבד זאת מטופל באספירין ותרופות לאיזון לחץ הדם. מזה כשנה מתלונן על ליחה מאוד מאוד מלוחה. הוא שותה המון מיים, אך ללא הועיל. מה ניתן לעשות? מה ההסבר? איך אפשר למנוע ? לא נעים.... תודה. בת של...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת של
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין06/11/2008שלום,
קשה מאד לייעץ באופן אישי, בייחוד לאור העדר הנתונים.
יכול להיות (אם כי לדעתי הכי פחות סביר) שזו תופעת לוואי לגלוקופאג ואז אפשר פשוט לנסות להפסיק לקחת את התרופה למספר ימים ולראות אם התופעה נעלמת. אבל קודם לכך הייתי משלימה ברור גסטרואנטרולוגי וברור של אף-אוזן-גרון
בכל מקרה- אנא פנו לרופא המשפחה שיוביל את הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות באייטה byettaמרים05/11/2008
אשמח לקבל מידע על זריקות באייטה, וכמו כן אם מישהו מהפורום משתמש בתרופה זו אודה לקבלת אינפורמציה. אני נוטלת פעמיים ביום גלוקומין,הסוכרת לא מאוזנת,סובלת מעודף משקל ניכר. הרופאה שלי המליצה על באייטה. התרופה לא בסל והבנתי שהיא יקרה מאד. אודה לכל מידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באייטה -סיכון לדלקות בלבלב
רינת06/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרים
באייטה הינה תרופה יחסית חדשה השייכת למשפחת האינקרטינים. התרופה ניתנת ב2 זריקות תת-עוריות מדי יום. התרופה פועלת על ידי כך שהיא מפעילה הורמון שעוזר בגירוי הלבלב להפריש אינסולין כאשר ערך הסוכר בדם מעל גבול מסוים. יתרונותיה- שיפור באיזון הסוכרת, ירידה בתאבון וגם ירידה במשקל. תופעות לוואי :תופעות לוואי גסטרואנטסטינלית (בחילות והקאות) - יחסית שכיח, יכולה להיות תגובה אלרגית- נדיר, ודווחו מספר מקרים של דלקת הלבלב- קשה.
התרופה אינה בסל הבריאות הממלכתי ואינה זולה.
אני מציעה לך לקבל מידע מפורט יותר מרופא/ת סוכרת / אנדוקרינולוג מטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר של הטירואיד וכליה אחתנילי04/11/2008
שלום האם לאדם בן 55, בעל כליה אחת (מלידה), מותר לעשות מיפוי תירואיד עם יוד רדיואקטיבי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם, שכחתם אותי
נילי06/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהH
כן , מותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלתרוקסין ואוסטיאופוניהאני03/11/2008
שלום, אני בת 31, מאובחנת כבר מגיל 18 כסובלת מתת פעילות בבלוטת התריס, שהחריפה עם השנים. כיום מטופלת ב-900 מ"ג אלתרוקסין בשבוע, בלוטה מאוזנת. לאחרונה בעקבות שני שברים באצבעות היד (משחק כדורסל:-) החלטתי לבצע בדיקת צפיפות עצם וגיליתי לצערי שבצוואר הירך יש אוסטיאופניה (תוצאה -2.3 , 0.59 bmd) כמו"כ בבדיקות הדם נמצא חסר בויטמין D. אז מכאן כמה שאלות: 1. (מקריאה באינטרנט) אני מבינה שהאלתרוקסין מעכב את ספיגת הסידן בגוף. האם כדאי לנסות להוריד את המינון במחיר עליית ה-tsh לגבול עליון? (כרגע מאוזנת בגבול הדיי תחתון, לפני הגילויים החדשים העדפתי להישאר שם, כי פיזית הרגשתי יותר טוב כך). 2. מה אפשר לעשות כדי למנוע החרפה לאוסטריאופוזיס (חוץ מנטילת סידן, ויטמין D ופעילות גופנית). 3. האם כדאי אולי לנסות ולקחת אלטרוקסין בימים לסירוגין או דברים דומים (להפריד בין סידן לאלתרוקסין) או שזה לא רלוונטי?? 4. כמה סידן כדאי לצרוך, כמה ויטמין D? 5. בכלל יש איזשהו פתרון אחר לאלתרוקסין הזה?? או פתרון חלקי שיעזור בהורדת המינון? 6. יכולה לחזור לכדורסל, או שמועדת לפציעות חוזרות?? וסליחה גדולה על עודף השאלות, פשוט פתאום נלחצתי... מרגישה שבעיות הזיקנה קופצות מוקדם מידיי.... תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK03/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=236 id=link]אוסטאופורוזיס[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני דואגת מאוד לאביירדנה02/11/2008
לכבוד ד"ר דיב דאוד או ד"ר רונית דיקשטיין קלמנוביץ, שלום רב. לאבא שלי יש כאבים ברגלים מזה זמן רב. אמרו לו שזה נוירופתיה.זה כתוצאה מסוכרת לא מאוזנת. הוא איננו מסכים לקחת כדורים. הוא רק הולך לתזונאי כל הזמן.בעזרת דיאטה הוא הצליח להוריד את הhba1c מתשע וחצי לשבע.אבל עדיין יש לו כאבים חזקים. הוא מספר לי את זה כל הזמן. אני נשואה ואינני גרה איתו. כואב לי הלב, כואב לי הלב. הוא מסתובב עם סוכרת לא מאוזנת כבר כמה שנים לפחות . אולי יש לך איזו שהיא עצה?!קודם כל אני שואלת האם יתכן שהוא יתגבר על הנוירופטיה בעזרת דיאטה בלבד?יש לו עודף משקל די רציני.הוא הצליח להוריד כמה קילו אבל לא יותר מזה. הוא בן 57.הלחץ דם שלו תקין וכל הבדיקות דם חוץ מסוכר תקינות ב"ה.אני כל הזמן אומרת לו שהוא צריך תרופות והוא צריך ללכת יותר אבל הוא אומר שהוא לא יכול ללכת הרבה כי כל כך כואבות לו הרגליים. האם שתית מים יכולה גם לעזור?! הוא מרגיש כאבים ומסמרים , היו תקופות שהוא גם הרגיש נורא שורף ברגלים. תודה רבה רבה ירדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירדנה
ד''ר דיב דאוד02/11/2008תיאורך נשמע דרמטי עד מאוד. מדוע אין הוא מוכן לטפל בכאביו? או שמה לא הוצע לו טיפול כזה? כיום יש מספר תכשירים וטובים מאוד, להפחתת הכאב הנוירופתי, ואין זה מכה משמים. צריך לשנס מותניים ולגשת לטיפול. לפחות 2 תכשירים ישנים ושלושה חדשים מיועדים לבעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)